Ђелић трасира пут тровању Србије?


У склопу држања у фокусу темо око ГМО и Codexa Alimentariusa дајем овај текст из кога се види да се фронту борбе против ових пошасти придружио и Др Милан Шеварлић. Ову битку против ГМО, Codexa Alimentariusa, Chemtrailsa морамо добити, сви грађани Србије, јер приликом сатирања људи и човечанства ГМО не препознаје ко је које националности, или ко је из које странке. Сваки страх од власти је излишан, јер ако мирно гледамо како нас сатиру са ГМО, Codexom Alimentariusom, Chemtrailsima, дегенерисаћемо, генетски ћемо мутирати и више нећемо бити природна људска бића, него франкештајни ГМО производа и сатанистичке замисли Новог светског поретка.

И зато, када нас Никола Алексић позове на грађански протест, одазовимо се у масовном броју, јер немамо шта да изгубимо ако знамо да смо са ГМО храном већ унапред изгубљени, а не боримо се само за себе, већ и за будућа покољења, за еколошки здраву и очувану природу, биљке, животиње, реке…. све је то део нас и ми смо део тога, једни без других смо пуки фрагменти, не и целина, и зато… борећи се сви за једног – један за све, боримо се за себе и свој животни простор!

Извор: Vesti online

Ђелић трасира пут тровању Србије?

„Ако је потпредседник Владе Србије обећао у Бриселу укидање нашег закона о забрани производње и увоза генетски модификоване хране, последице могу бити катастрофалне“, упозорава у разговору за „Вести“ др Миладин Шеварлић, познати агроекономиста и професор Пољопривредног факултета у Београду.

Др Миладин Шеварлић, познати агроекономиста и професор Пољопривредног факултета у Београду

Божидар Ђелић, потпредседник Владе Србије је после недавне посете Бриселу најавио „боље регулисање“ ситуације с генетски модификованим производима, иако су они у Србији забрањени.

Шта је тачно Ђелић обећао европском комесару за пољопривреду није познато, а др Шеварлић, каже да грађани Србије имају право да знају шта се Ђелић договорио у Бриселу и да ли ће Влада Србије мењати Закон о увозу генетски модификоване хране.

Закон из 2009. забрањује производњу генетски модификованих усева. Да ли Ђелић најављује скору промену овог закона?
– Влада може да предложи измену овог закона, а може и Скупштина да га усвоји. Ако се то догоди, могу само да кажем – збогом памети Србије! Садашње и наредне генерације ће испаштати. Нико нема право да тако нешто уради, јер последице могу бити катастрофалне. Све је обавијено велом тајности тако да не знамо да ли неко на мала врата покушава да трује грађане Србије.

Ко би имао највећи интерес од евентуалне промене закона?

– Мултинационалне компаније које се баве производњом генетски модификованих организама (ГМО). Донедавно је важио принцип „ко влада нафтом, влада државама“, а сада је на делу нови: „ко влада храном влада људима“.

ЕУ попушта. Европска унија се дуго опирала америчким компанијама, увек је имала изговор због чега ГМО није добра, али је почела да попушта. Тај део заједничке аграрне политике који се тиче ГМО препуштен је на регулисање појединим чланицама, а не целој Унији – каже Шеварлић.

Америчке компаније које производе ГМО вршљају по Европи, а нарочито настоје да своја чуда потуре у тзв. земље другог реда (бивше социјалистичке земље). Њима је у интересу само профит, који је огроман, а о последицама не воде рачуна.

Костићева МК група је 2007. постала увозник и дистрибутер Монсанта, највеће светске компаније за производњу ГМО и поред тога што су њени производи забрањени у Србији?

– Држава не може да забрани некој компанији да потписује уговоре, али реализацију тих уговора може и мора да забрани јер су производи компаније Монсанто у Србији забрањени. Није проблем ако потписани уговор остане мртво слово на папиру, проблем је само у реализацији.

Иначе, нисам знао да је компанија Монсанто потписала било какав уговор са неком фирмом из Србије! Мада, иако је то било пре три године, можда је постојала назнака да ће наша Влада одобрити увоз ГМО. Јер Монсанто је озбиљна компанија и не верујем да би потписивали уговоре које неће и реализовати.

Већ смо настрадали

– После одлуке да се дозволи куповина пољопривредног земљишта у Србији инвеститорима из ЕУ и пре него што Србија стекне статус кандидата за ЕУ (од 2013. године странци ће моћи да купују српске њиве) не би ме чудила ни ова измена закона у корист увоза генетски модификоване хране. Другим речима, већ смо настрадали – каже Шеварлић.

6 реаговања to “Ђелић трасира пут тровању Србије?”

 1. Vesna1 Says:

  Свака част свим људима који се придружују на добробит наше земље, као што је господин Шеварлић. Значи има још наде за нас. Иначе, малочас сам завршила гледање филма на фејсбуку, који је постављен у оквиру групе Србијо пробуди се. Филм је из 2010.год. а носи назив What in the world are they spreying – Чиме ли нас то прскају. Потресна прича о повезаности хемтрејлса и ГМО, која је кренула из Америке, преко нећете веровати Хаваја до Белгије. Закључак је од прилике да хемтрејлс који садржи ненормалне количине алуминијума убија биљни свет од природе дат (поред наравно и чињенице да изазива многе болести типа алцхајмер, рак и др.), те треба да начини такву пх вредност земљишта да ће моћи на њој да се узгајају само ГМО врсте. Може се погледати на јутјубу, такође, али би било добро да га Небојша постави и овде за посетиоце сајта, јер га вреди видети. Адреса је

  • Небојша Says:

   Vesna1,

   Знам за тај клип о Chemtrailsima, дао сам га на увид у протестној објави Николе Алексића: „Никола Алексић: Србија се мора пробудити! Или је више неће бити!“, то се може погледати овде » а такође ћу тај клип да уврстим кад отворим посебно тему о Chemtrailsima, о токсичним гасовима с којим нас запрашују необележени авиони. Биће ту још дугометражних прилога о Chemtrailsima.

 2. nedodjija Says:

  nasu Vladu definitvno moramo izvesti pred sud !

 3. Vesna1 Says:

  Хвала Вам Небојша! За све што чините и сав труд који улажете. Надам се да ћемо се некако изборити са овим што нас је снашло, а нимало добро. Уз Божију помоћ, поздрав!

 4. Tina Says:

  veliki je problem probuditi svest kod omladine koliko je ovo opasno, jer generalno mladi nisu zainteresovani da se „opterecuju“ ovim stvarima. Smatraju da ipak tu nista ne moze da se promeni


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: