Др Љубиша Јовашевић говори о опасностима од ГМО


Прослеђујем један допис којег је Др Љубиша Јовашевић упутио Еколошком Покрету Новог Сада, а односи се на опасностима од ГМО. Никако не смемо допустити да нам неразумни политичари увале ГМО, ни у једној варијанти!

Преузми оригинал дописа:
Др Љубиша Јовашевић говори о опасностима од ГМО

Извор: Еколошки Покрет Новог Сада


Поштовани,

Без намере да улазим у анализу исправности или неисправности, дефинисања реалне или измишљене опасности узгоја и примене ГМО навешћу Вам само једну информацију коју сам добио 2004. године, фебруара месеца у Белфасту на вечери коју је организовала госпођа Џејн Кенеди, тадашњи минстар за северну Ирску Владе Велике Британије. Госпођа Кенеди је иначе по образовању агроекономиста и молекуларни биолог .

Током вечери госпођа је саопштила да највећа опасност по српску пољопривреду су ГМО, а посебно узгој ГМ соје која служи за исхрану домаћих животиња.

Будућност српске пољопривреде по мишљењу британских експерата своди се на производњу тзв. органске хране, али у случају постојања ГМО на територији државе и њиховој производњи и примени сертификата за производњу органске хране и извоз пољопривредних производа биће онемогућен.Том приликом је недвосмислено речено да ће лобисти из САД покушати да натуре, ако то већ нису до сада производњу модификоване соје, у првом реду на подручју Војводине.

С поштовањем
Др Љубиша Јовашевић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: