Еколошки Покрет Новог Сада: Саопштење за јавност поводом неистина министра пољопривреде


Ево још једног саопштења Еколошког Покрта Новог Сада, овога пута поводом бестидног обмањивања јавности министа пољоприведе Драгина.

Преузми оригинал текст и шири га даље:
Саопштење за јавност око обмањивања јавности министра пољопривреде

Аутор: Еколошки Покрет Новог Сада

Саопштење за јавност поводом неистина изнетих у емисији ,,Сигнали“ ТВ Војводина у уторак, 1. марта 2011

Као одговор на све већу узнемиреност грађана Србије због евидентне угрожености због намере легализације узгоја генетски модификованих организама, по наруџбини министарства пољопривреде уприличено је гостовање актуелног министра да би се јавност поновљеним неистинама покушала умирити.

За ту прилику министар пољопривреде је повео и малог од заштите потрошача да би јавност својим очима видела кога плаћају да прави привид заштите потрошача, хвала министру на томе, тек сада нам је јасно до које мере смо угрожени.

Министар пољопривреде је поновио раније изнете неистине да се не припрема легализација узгоја генетски модификованих организама, насупрот чињеници да је Нацрт закона, који је његова стручна служба дала новинарки Курира, већ направљен и предат на правну анализу. Представљајући се као жртва неоправдане хајке, министар је поновљеним неистинама само потврдио оправданост критике на његову личност. Таквом човеку не би смело бити места у државном апарату.

У материјалу, који је стручна служба његовог министарства дала новинарки Курира, стоји написано:

,,Тренутно се ради правна анализа Нацрта закона и почетком 2011. године Нацрт закона се ставља у процедуру усвајања. Овај закон треба да допринесе повећаној сигурности и квалитету хране у Србији, као и да превентивно штити здравље и животе наших грађана.“

Исто образложење је употребљено када су пет пута повећали концентрацију радиоактивности минералног ђубрива, да би под тим изговором увезли радиоактивни отпад који је завршио на њивама Србије.

Даље се у одговору на питање новинарке Курира у писаној форми одговара: ,,Нацрт закона уређује поступке и процедуре употребе ГМО у затвореним системима (експериментални рад са ГМО у лабораторији, стакленику, тј. затвореном систему), намерно увођење ГМО у животну средину (експериментално увођење ГМО у животну средину под контролисаним условима), стављање у промет ГМО и производа од ГМО (комерцијално гајење ГМО, увоз/извоз ГМО и производа од ГМО, унутрашњи промет ГМО и производа од ГМО, ГМ хране и ГМ хране за животиње), провоз ГМО и производа од ГМО, обележавање, руковање и паковање ГМО и производа од ГМО.“

 

Јасније, да јасније није могло бити, као ни бестидније обмањивање јавности од стране актуелног министра пољопривреде.

Директор
Никола Алексић, с.р.

******

Грађани Србије све више и више имамо увида да морамо истрајати у овој борби против увођења у исхрани генетски модификованих организама, јер како видимо наши плитичари се не либе да нас тако бестидно и срамно обмањују, и ако им се не одупремо, почистиће са нама патос, јер сви ми смо за њих само обичан „сточни фонд“ , не људи.

Тако су ниски, јер се не либе да отворено лажу, да нас обмањују, мада и сами знају да ће се то веома лако и брто открити, но то све значи како су се све властудржачке инситуционалне структуре бескрупулозно удружиле да немилосрдно униште Србију и њено становништву увођењм ГМО у промет.

Ова борба око ГМО, Кодекса Алиментариуса је борба за бити или не бити Србије и свих њених грађана, зато ми немамо куд, ми морамо по сваку цену да истрајемо у њој! То је борба за наше основно право да једемо здравствено безбедну храну без генетски модификованих организама, јер ако се дегенеришемо конзумирањем ГМО хране, више нећемо бити људи, већ заглупљени и дефектни лабораторијски кунићи светских монструма и њихових разних Менгелеа, за њих је цела Планета Земља лабораторија за њихове монструозне инвиво експерименте. Издегенерисана ће бити и наша деца, и наша будућа покољења, ако их уопште и буде!

Сада имамо искрениог борца, и организацију, који стоји иза нас, Николу Алексића са својим Еколошким Покретом Новог Сада ( не заборавимо да су чланови Еколошког покрета и 200 факултетски образованих лица, има и академика) и ако нас позове на протест, требамо масовно отићи, или нас неће бити, јер то ће бити протест свих нас, у име свих нас!

6 реаговања to “Еколошки Покрет Новог Сада: Саопштење за јавност поводом неистина министра пољопривреде”

 1. Ratko Krsmanovic Says:

  Ценећи досадашње, изузетне напоре Еколошког Покрета Новог Сада, слободан сам указати на неопходност додатног труда на обради САОПШТЕЊА ЗА ЈАВНОСТ. Тај труд би се састојао у свођењу текста саопштења на најмању могућу меру по обиму текста а да се при томе сачува смисао саме поруке. То јесте посебна вештина, али судећи по упорности и доследности ЕПНС-а, није неостварљиво.
  Ова примедба се односи искључиво на САОПШТЕЊА упућена најширој јавности, која у значајној мери усресређује пажњу на „кондезована“ реаговања.
  Желим Вам успех у раду.

 2. stitonosa Says:

  puno uspeha u radu.,uz Vas sam

 3. dusanorlic Says:

  Svim srcem podržavam ovu Vašu borbu!

 4. Snezana Says:

  Podržavam Vas u potpunosti! Proteste bi trebalo održavati u svim gradovima.

 5. Милош Says:

  Такође сам свим срцем уз ове часне, моралне људе слободарског духа! Колико год је у овом тренутку, у мојој скромној моћи, трудим се да пропагирам њихово деловање! Поздрав!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: