Зеолит: Чаробни камен живота!


Овај чланак којег сам скинуо са сајта града Крушевца говори сам за себе, износи прегршт детаља о благодатности зеолита које износи житељ села Игрош, надомак града Бруса, Добривоје Бојовић Жути. Лишава људе и животиње гљивичних обољења. Лечи воду, земљу, биљке, кад се воће, поврће, житарице поспу зеолитом приликом садње и сетве, дају много веће приносе. Као природан минерал, зеолит је добар за очување зимнице приликом складиштења. Ако се зуби перу овим природним минералом, зеолит скида каријес и лечи од упале десни. Код човека лечи гљивична обољења, псоријазу, акне и друге кожне болести. Ако се врхом језика узме мало зеолита, одмах нестаје пролив! Куће и штале које се граде од зеолита упијају влагу, тако да нема појаве буђи, а такође су заштићене од радијације.

Заиста, али заиста… зеолит је дар Богова, а Србија је веома богата њим, и просто би био грех не искористити тај дар за добробит људи, животиња, воде, земље, природе…!

Прочитајте следеће…

Извор: Крушевац-град

Рудник чаробног камена живота

– Кад би наши институти производили лекове на бази зеолита и пуштали у продају, лечио би се овај наш болесни народ – каже Добривоје Бојовић Жути. Зашто мало знамо о зеолиту?. Људи причају да се воће и поврће, кад се поспе зеолитом, у 95 одсто сачува од гљивичних обољења и трулења. Купи гљивична оболења и на кожи људи и животиња. У штали као у апотеци. И код нас је на бази зеолита почео да се издаје лек за третирање разних болести, попут карцинома коже, тумора јајника и грлића материце.

Почела експлоатација зеолита у Игрош-Калифорнији

У питомини села Игрош, а зову га Игрош-Калифорнија, које се простире на око 8,5 квадратних километара на источним обронцима Копаоника забелео се рудник. Почела је експлоатација зеолита, који лечи и земљу, и воду, и биљке, и људе и животиње, а штити и од радијације. Камен нешто тврђи од креде, лако се дроби у комаде и ситни за различите намене, до прашине. Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације.

“ Мени је много жао што наш народ и наша држава Србија веома мало знају о зеолиту, а свако домаћинство, било у граду или на селу треба да има зеолит. Не зову га без разлога Грци каменом живота, а Јапанци – чаробни камен. Руси су најдаље отишли у испитивању зеолита, па су издали књигу са 1.500 препарата и лекова на бази зеолита. Ја вам о зеолиту могу да причам пуна два дана“

– каже мештанин и један од сувласника Рудника у атару села Видојевићи, Добривоје Бојовић Жути.

Већ је четрнаеста година од како се Геоинститут из Београда, „Мраморак“ и „Зео-коп“ из Бруса баве истраживањем зеолита у селу Игрошу. Према проценама стручњака, овде га има толико да би могао да се експлоатише читавих 150 година, а можда и више.

(Зеолит у Гранулама) „Узео сам тако, једном, прегршт зеолита и сипао у корен крушке виљемовке. Обична садница болује некад и по три године док ластари израсту, а са зеолитом ластари су и по три метра као одједном израсли. То је невероватно.“

– Пољопривреда без зеолита не може да се замисли, нарочито повртарство, садња кукуруза, пшенице и свих других житарица, поврћа и биљака свих врста. Ако приликом садње ставите зеолит у корен биљке, било које, видећете како то расте. Читао сам књигу о зеолиту, па се једне године ја и супруга Јула одлучисмо да засадимо паприку. Рекли смо да пробамо, па ако се осуши, нећемо никоме да причамо. Умочили смо корење паприке у воду па у самлевени зеолит и засадили. Кад сам сазрелу паприку однео у град на пијацу сви су се чудили и крститли колика је била. Узео сам тако, једном, прегршт зеолита и сипао у корен крушке виљемовке. Обична садница болује некад и по три године док ластари израсту, а са зеолитом ластари су и по три метра као ођедном израсли. То је невероватно. Син ми је држао краве. Прочитао сам да зеолит купи непријатне мирисе у штали, у живинарницима, приликом пушења дувана, у тоалетима, фрижидерима и тако даље. Пробао сам. Ушао сам у шталу, а пошто је зеолит еколошки чиста руда, по кравама и по штали бацио сам једно пет- шест шака самлевеног зеолита. После пет-десет минута, улазио сам у шталу као у апотеку – прича Добривоје Бојовић Жути. Каже да зеолит ништа мање није препоручљив у ципелама, патикама и другој обући, јер отклања све неугодне мирисе, а међу прстима лечи гљивична оболења.

– Прочитао сам литературу медицинских стручњака и лично испробао и уверио се да зеолит купи гљивична оболења на кожи људи, животиња и биљака. Ако узмете прах зеолита, кад се највише осећа сврабеж ногу и неугодни мирис, не требате да перете ноге већ два-три пута метнете у чарапу и ви сте излечени. Правили су људи овде пут, свима сам давао зеолит да сипају у одећу и они су одушевљени – прича Добривоје Бојовић Жути. Он каже да већ три године пере зубе зеолитом, уверио се да скида каријес и лечи запаљење десни и кварне зубе.

(Зеолит-kристал) „Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације.“

Делио је он, каже, људима зеолит за лечење гљивичног оболења псоријазе, акни на лицу и других кожних оболења. Посебну примену, према кубанском рецепту, зеолит има ако се помеша са леком који је пацијенту прописао лекар.

Зеолит у Игрошу нашао је велику примену у спремању зимнице, посебно на очувању кромпира, јабука, крушака и другог воћа приликом складиштења. Људи причају да се воће и поврће, кад се поспе зеолитом, у 95 одсто сачува од гљивичних обољења и трулења. Игрошани кажу да зеолит штити и од племењаче, па би далеко боље и паметније било да се воће и поврће, уместо пестицидима, прска зеолитом. Пластеници су највећи потрошачи зеолита, а његово главно својство је што држи влагу у корену биљке. Посебно се препоручује на песковитим, киселим и хемикалијама затрованим земљиштима.

– Ја сам се прекрстио кад сам у часопису ,,Биље и здравље” прочитао шта су примаријус др специјалиста медицине Јелисавета Кунусић и докторка Ивана Џамић казале о зеолиту и о томе шта се све њиме лечи. Показивао сам чланак и лекарима, а лечим се и ја од Хочкинове болести, синдрома америчких војника и бомбардовања. И код нас је на бази зеолита почео да се издаје лек који се зове „Мегамин“ за лечења разних болести: карцинома коже, тумора јајника и грлића материце, груди, простате, јетре, слезине, танког и дебелог црева, плућа, костију, бешике, језика, штитасте жлезде и тако даље. Стабилизује и поправља циркулацију крви, притисак венски, отоке, хемаролиде, проширене капиларе. Кад би наши институти производили лекове на бази зеолита и пустали у продају, лечио би се овај наш болесни народ. Сузе ми потеку кад у болници видим младе људе, а кад би научна институција доказала ово што људи пишу, онда не би скупоцене лекове набављали из иностранства – прича Бојовић.

зеолит (клиноптилолит) „Ја сам прах зеолита помешао са концентратом и дао ћуркама које су имале пролив и одушевио сам се како је то брзо нестало. Примера је много. Сејао сам кукуруз са зеолитом и уверио се да је никло свако зрно – каже Добривоје“ …. „Ја сам се прекрстио кад сам у часопису ,,Биље и здравље” прочитао шта су примаријус др специјалиста медицине Јелисавета Кунусић и докторка Ивана Џамић казале о зеолиту и о томе шта се све њиме лечи. Показивао сам чланак и лекарима, а лечим се и ја од Хочкинове болести, синдрома америчких војника и бомбардовања…“

Причао би он о зеолиту још два дана. Руси су Чернобиљ прекрили зеолитом, а Енглези Темзино корито, а ми и даље кубуримо са загађеним рекама и околином.

– Ако се језиком узме прах зеолита, али само мало, онда код људи и животиња одмах престаје пролив. То смо дефинитивно испрбали, али људи, кад га употребљавају, морају грумен зеолита најпре да испечу добро у рерни да би се одстранио неки евентуално упијени бацил, па се потом саструже ножем и тај прах на језику сто посто зауставља пролив – каже Добривоје.

Он упозорава на опрезност, јер не сме у организам да се убацује много зеолита, већ само мало, на врху језика како не би дошло до дехидрације – зеолит би покупио сву течност па би и живот човеку у том случају био угрожен.

– Ја сам прах зеолита помешао са концентратом и дао ћуркама које су имале пролив и одушевио сам се како је то брзо нестало. Примера је много. Сејао сам кукуруз са зеолитом и уверио се да је никло свако зрно – каже Добривоје.

О експлоатацији руде зеолита, вађења, млевења и паковања у Руднику „Видојевићи“ брине Јеротије Стевановић, власник предузећа „Зео-коп“ Д.О.О из Бруса, а 50 посто је и власник Рудника зеолита. У власништву Геоиснититута је 30 посто, а 20 посто је „Мраморак“ из Бруса.

Добривоје Бојовић Жути: „Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације.“

Посао је кренуо, а на лагеру имају паковања од 25 кила до џака у врећи, завинско од наручиоца. Гренулације се крећу од 0, до 1 милиметар, 1-2, 2-4 и 4-7 милиметара, као и од 0 до 32 милиметра, у облику песка које иде за побољшање земљишта које је затровано хемикалијама.

– Од власника имања у Игрошу до сада смо откупили десет хектара земљишта. Људима смо платили колико су тражили. Зеолит вадимо и лагерујемо га. Људи га траже, а за поправку затрованог земљишта тренутно имамо хиљаду и по тона. Самлевени и спаковани зеолит, који смо досад продавали ишао је од 20 до 30 динара по килограму, плус ПДВ. Цена само извађеном, а не смалевеном зеолиту креће се од 11 до 12 динара. За сада, за зеолит се највише интересују пољопривредници – каже Јеротије Стевановић.

Можда је зеолит учинио да је Игрош једино село у Бруској општини где је наталитет позитиван. Овде, у 175 домаћинстава живи око 800 становника, од којих је највише младих људи.

Радојица Барјактаревић

********

Текстови о истој теми:
Зеолит: Чудотворни минерал, спас за људе, спас за пољопривреду, спас од зрачења, спас за Србију!
Бранко Станчевић и његов чудотворни препарат на бази зеолита „АТН“
Др. Весна Михајловић: Шта је зеолит?

115 реаговања to “Зеолит: Чаробни камен живота!”

 1. Vanja Says:

  Dobar dan.Dali bi mogli dobiti broj telefona od Dobrivoja da narucimo zeolit.Hvala unapred na informaciji.

 2. Небојша Says:

  Добар дан Vanja,

  Не познајем лично тог човека, нашо сам га на интернету. Али добро је отићи до села Игрош и поразговарати лично на тенане са Добривојем, о примени зеолита, шта и како.

 3. bokisingl Says:

  Da li može da se sazna mail adresa proizvođača zeolita?

 4. Небојша Says:

  То и ја покушавам да сазнам, ако сазнам нешто, јавићу. Ако неко други сазна, нека јави.

 5. Ivana Says:

  Ovaj clanak je fenomenalan, dodje mi da se preselim u to selo.

 6. ruhaia petra Says:

  Kupila sam zeolit u poljoprivrednoj apoteci ali ga još nisam koristila.Nemam pouzdane upute kako se koristi ali verujem da je za puno stvari dobar,ako neko nešto zna u vezi bolesti kod ljudi neka mi javi.

 7. galacmladen Says:

  Зеолит је минерал који је на испитивањима у Америци добио најбољу оцену за спречавање радиоактивних болести.
  Иначе сам га давао уз храну товним пилићима у периоду од три године.Резултати су феноменални.
  Нема пролива,нема смрада,пилад су била живља и утрошак хране за 2-5 посто мањи.
  Смрт настала инфарктом је нестала као и смрт настала од канибализма.
  Иначе је врло хигроскопан па га један мој пријатељ користи за мешавину земље за расаду.Каже да му одржава водни режим.
  Толико од мене,лично га нисам пробао на себи.

 8. Ivana Says:

  Da li je neko saznao koji zeolit moze da se koristi i za ljudsku upotrebu i kako, i koji je na nasem trzistu najbolji?

 9. galacmladen Says:

  Moze onaj iz Hidroponike

 10. Небојша Says:

  Објасни то ближе, шта је то, зеолит у виду праха или таблета, како изгледа паковање?
  Ако можеш нађи слику тог производа од зеолита на интернету, и дај је у коментару.

 11. galacmladen Says:

  То се може користити као један посто од смеше са глином.Ја сам га стављао у храну за пилиће 2 процента зеолита.
  Иначе је то прах, беложућкасти прах.
  Хидропиника-линк
  http://bit.ly/hAulpt

 12. galacmladen Says:

  Иначе американци-хазари нису дошли на косово због бјело капица него поради зеолита који спречава радиоктивну болест.
  Још једном да поновим коришћење зеолита спречава последице радиоактивност.

 13. Душан Says:

  Пре недељу дана сам био у селу Игрош, подно Копаоника, и узео сам 5 џакова млевеног жутобелог праха. Сад се двоумим, да ли да зеолит одмах проспем по башти и воћњаку или да тај зеолит треба још накнадно технолошки обрадити тј. активирати да би био применљив?

 14. Небојша Says:

  Душане,

  То сте требали тамо да питате, те људе од којих сте то узели, знају они то. Назовите их телефоном и питајте.

 15. Jasna62 Says:

  U Hidroponici prodaju bas taj Zeolit sa Kopaonika.

 16. galacmladen Says:

  Активан је небрините,иначе га немојте расипати по целој башти,нисте ни свесни које богатство имате.
  Користи се у фази од семена,пикирања до краја узгоја расаде.Касније није много ефикасан јер ако је расада без заразе онда це и каснија биљка бити мање подложна болести.
  Иначе га можете додавати у петопроцентном раствору кроз систем за наводњавање.Један литар петопроцентног раствора на 100 литара воде.
  Може и фолијарно,преко листа,али то нисам користио и незнам однос али је он сигурно далеко мањи него преко заливања.
  Иначе за заштиту биљака користим водоник’пероксид,једно процентни раствор преко листа.то је контактни фугницид.

 17. Vesna1 Says:

  Да ли га има за људску исхрану од домаћих произвођача. Ови страни су ми сумњиви. Ако неко зна нека напише.

 18. Istok Says:

  Ja ga pijem, mesan sa vodom nabavljam ga ovde u Vranju jer i u Vranju postoje nalazista,rudnik u selu Zlatokop i u Vranjskoj banji. Uzimam onaj u prahu,ali ga pre toga jos dvaput ispecem u rerni.Osecam se fenomenalno.

 19. Небојша Says:

  Istok,

  Да ли би могли да нам тачно опишете цео поступакм од печења зеолита, шта и како, до каснијег конзумирања зеолита? У смислу колико га количински узимате дневно, да ли правите паузе у узимању, које су то промене које осећате откад узимате зеолит, зашта га све користите, да ли са њим пречишћавате и воду итд…

 20. gordana balas Says:

  Na ovom sajtu sam prvi put cula nesto iz iskustva ljudi koji su koristili zeolit. Jedva cekam da ga isprobam u svojoj basti i upotrebim kao antioksidans….

 21. Vlada Says:

  Zeolit za humanu upotrebu možete kupiti u ovoj prodavnici u Beogradu.

  http://www.dekameron.biz/

 22. ГалацМладен Says:

  Ако вам се зноје ноге само мало зеолита у праху и нема непријатног мириса,имате пролив само на врх језика мало зеолита и за сат времена нема пролива

 23. jeca Says:

  Zeolit za ljudsku upotrebu,posebnom nano tehnologijom se obradjuje do najsitnijih cestica. Postoji preparat Detoxamin u obliku praha i kapsula koje se piju,kao i puder za spoljasnju upotrebu. On je prirodni antioksidans, skuplja slobodne radikale u organizmu a oslobadja potrebne elektrolite. Kompanija je Energetix.

 24. ГалацМладен Says:

  Ех,док нестигне тај направљен свемирском технологијом ја цу користим овај млевен па печен и да уживам.

 25. jeca Says:

  Detoxamin ima da se kupi, narucuje se preko saradnika Energetixa i korisnici su prezadovoljni. Vidite energetix.rs

 26. zeljko Says:

  Preduzece Wuzd doo Beograd vrsi distribuciju zeolita iz rudnika Igros-Vidojevici Brus na svom lageru uvek ima mikroniziranog -mlevenog kao brasno , kao i granulisanog od 0-3mm, Zeolit koji se koristi kao dodatak hraniza ishranu zivotinja
  kod nas poznatiji kao Minazel i Minazel plus a koji proizvodi PATENT KOMERC upotrebljava Zeolit i rudnika Igros-Vidojevici Brus. Dosta podataka mozete da procitate na sajtu WWW. WUZD.RS ili direktno kontaktirajte Zeljka Vukajilovica
  na telefone 063-321-907 ; 065-321-90-77 ; e-meil vuzd.beograd@gmail.com

 27. Irene Barrett Says:

  Nebojsa, hvala za ovu temu. Srbija je blagoslovena da je jedno od najvecih nalazista ovog minerala u svetu. Bezbedan je za ljudsku upotrebu kada se u isto vreme uzima dovoljno tecnosti, a u ishrani nadoknaditi minerale iz svezeg povrca i voca. Zeolit je oblik gline, nas organizam ga prepoznaje i ne tretira kao strano telo. Zahvaljujuci svojoj strukturi koja podseca na pcelinje sace, zeolit moze, kada su ove strukture prazne, u sebe da zarobi stetne materije, pa se zatim zeolit nepozvane goste eskortuje napolje iz naseg bioloskog sistema. U svetu postoji veliko interesovanje za zeolit. Pored mnogih istrazivanja tako se i u Arizoni, SAD koristi zeolit u centru „Drvo zivota“ kojeg vodi Dr Gejbrijel Kazens. Ustanovio je da se zeolit ponasa se kao da ima inteligenciju, najpre skenira i izbaci teske metale iz tela, zatim pesticide, pa bioloske uzrocnike bolesti O blagodetima zeolita govori i Profesor dr Magdalena Tomašević-Čanović iz ITNMSa. Moje je misljenje da bi zeolit iz Srbije trebao da ostane u Srbiji i da leci ovaj napaceni narod. Zelim da vas inspirisem da procitate o ovom mineralu i da uz pravilno koriscenje unapredite stanje svog zdravlja, da kada otkrijete istinu za sebe, podelite ovu informaciju i sa drugima. Pogledajte ako zelite, zanimljiv tekst preuzet sa foruma.
  Prirodni zeolit – Vulkansko srce – Kamen života
  Poreklo i sastav : Prirodni zeolit nastaje hidrotermalnom transformacijom vulkanskog stakla (hlađenjem lave u morskoj vodi). Takvo poreklo obezbeđuje mu bogat i raznovrstan mineralni sastav u kome preovlađuju silikati i aluminijum, kao i dosta K, Na, Fe i Mn. Međutim najinteresantnija je kristalna struktura zeolita, koja izgleda kao sunđer sa šupljinama različitog promera. Šupljine su veličine jednog molekula. Zahvaljujući takvoj strukturi može da apsorbuje razna jedinjenja i deluje kao jonoizmenjivač. Šupljine sadrže jone natrijuma i kalijuma, koji se jedine sa toksinima i apsorbuju unutar kristala. Ova svojstva omogućavaju promenu strukture toksina, pa su završni poizvodi 100 % prirodni, 100 % netoksični i potpuno bezbedni za ljudsku upotrebu. Zato je od strane FDA (Federalna agencija za hranu i lekove USA) dobio oznaku GRAS (generalno priznato kao bezbedno)
  Najvažnija svojstva : – helirajuće i detoksikativno dejstvo zeolita omogućava uklanjanje teških metala, pesticida i drugih toksina iz organizma, što se naročito odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije – 40% zeolita vezuje toksine u gastrointestinalnom traktu, a 60% u krvotoku i to na ćelijskom nivou. Neutralisani i izmenjeni toksini se 100% izbacuju iz organizma. – povećava aktivnost glukuronidaze u jetri, enzima koji vezuje ksenoestrogene i druge toksine koji se odstranjuju preko urina, a može da ukloni čak i alfatoksin (ovo dejstvo se snažno ispoljava u vidu poboljšanja metabolizma i hormonskih funkcija) – blokira virusnu replikaciju tako što apsorbuje viralne partikule u mikronske agregate. Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa ( recimo u slučaju herpes zostera smanjenje bola nastupa već posle par dana) -snažan je antioksidant, dobro hvata slobodne radikale i vezuje ih u kompleksne strukture, na taj način ih inaktivira i eliminiše iz organizma, štiteći ga na taj način od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni, kardiovaskularni i hormonski sistem – normalizuje pH između 7,35 i 7,45, što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih i ćelija imunološkog sistema ( pH od 7,34 je biohemijski preduslov za malignu deobu ćelija, a takođe u kiseloj sredini slabe moždane ćelije, menja se njihova biohemija i stvaraju pogodni uslovi za razvoj depresije, anksioznosti, demencije pa i raznih oblika psihoza. – čisteći organizam, povećava efikasnost ćelija u stvaranju energije (na nivou mitohondrija i ATP) što podiže energetski nivo organizma, poboljšava metabolizam i regeneraciju svih tkiva – inaktivira i transformiše radioaktivni Cs i Sr u tkivima (dokazano posle Černobila) – ima hipoalergeni efekat, smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja, neutrališe alergene pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih, dovodi do vidljivog smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme ili artritisa. – redukuje refluks želudačne kiseline tako što oslobađa protone u digestivni trakt i neutrališe nirozamine iz hrane, zahvaljujući čemu igra značajnu ulogu u prevenciji kancera. – podiže nivo serotonina u mozgu, doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti. – snižava nivo glukoze u krvi kod ekstremno povišenog šećera. – smanjuje tegobe kod osoba koje konzumiraju narkotike, nikotin, alkohol ili dugo koriste jake lekove, naročito sedative, kortikosteroide i barbiturate. Vrši detoksikaciju organizma i smanjuje stepen zavisnosti i tegoba kod apstinencijalnog sindroma.
  Način primene : Zeolit treba da se pije sa većom količinom vode jer ima prirodnu sklonost da apsorbuje vodu. Ne treba ga koristiti za vreme upotrebe lekova sa teškim metalima kao što su litijum i platina. Aktivan je u organizmu 5-7 časova posle konzumiranja.

  Metoda mikronizacije i aktivacije omogućava da se poznati mehanizmi i kapacitet delovanja zeolita višestruko multiplicira. Dobijene nano čestice aktiviranog zeolita su u pravilu manje od stanica ljudskog organizma, a jedan gram mikroniziranog klinoptilolita ima ukupnu površinu od 50.000 m2 i protkan je ogromnim mikrokanalima koji predstavljaju izuzetno moćne terapeutske mikrofiltere.

  Prilikom aktivacije zeolita ne izazivaju se promene u njegovom hemijskom sastavu, ali se menjaju određena fizikalno-hemijska svojstva: povećava se elektrostatcki naboj, kapacitet ionske izmene, specifična aktivna površina i kapacitet apsorpcije tekućine, a iz unutrašnjosti kristalne strukture oslobađa se voda. Značajno je da kristalna kugla tokom postupka aktivacije dobija površinska napuknuća, pa postaje aktivna i u svom unutrašnjem sloju.

  Nano čestice aktiviranog zeolita unose u stanicu hranjive sastojke, a iz stanice odnose ostatne produkte metabolizma, te otpuštaju u stanicu slobodnu vodu koja se nalazi unutar kristalne rešetke, poboljšavajući membranski potencijal i njegovu nepropusnost za štetne agense, te regulisu acidobaznl status. Razvoj znanja, posebno medicinskog znanja 21-og veka je uveliko određen razvojem nanotehnologlja, a teme o aktiviranom zeolitu postaju sve aktuelnije, jer zadiru u područje nanomedicine

  Zeolit-mineral budućnosti

  Savremeni način života, ishrana, stres, zagađenje, zračenje uzrok su najezde slobodnih radikala. Svakodnevno, na desetine hiljada slobodnih radikala napada naš organizam. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji lako reaguju sa drugim jedinjenjima u svojoj okolini. Opasni su jer narušavaju ravnotežu uzimajući elektrone drugim molekulima. Tada od stabilnih molekula stvaraju slobodni radikali, a zdrava ćelija se oštećuje. U ćeliji koja je napadnuta slobodnim radikalima dolazi do različitih promena-narušava se struktura proteina, oštećuje se DNK, dolazi do kidanja lanca i do smrti ćelije. Svi ovi poremećaji unutar ćelije dovode do nastanka raznih bolesti-tumora, bolesti srca i krvnih sudova, bolesti jetre, šećera, autoimunih bolesti.
  U borbi protiv slobodnih radikala koriste se antioksidansi. Antioksidansi imaju svojstvo stabilizatora. Oni predaju elektron slobodnim radikalima i pri tom ga stabilizuju, sprečavajući dalja oštećenja. Zbog toga bi svakodnevno trebalo uzimati antioksidanse, putem ishrane, ili dijetetskih suplemenata.

  Najefikasnije sredstvo za prevenciju dejstva slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog delovanja, jeste najjači antioksidans-ZEOLIT.
  Zeoliti su slilikatni minerali. Po sastavu su aluminijumsko-natrijumski ili aluminijumsko-kalcijumski silikati. U prirodi se nalaze u vulkanskim stenama, stenama koje su nastale taloženjem gasova i para i u okeanima. Javljaju se kao vlaknasti, lisnati i kristalni zeolit. U prirodi se nalazi preko 200 vrsta zeolita. Najčistiji i najefikasniji zeolit je kristalni-klinoptilolit koji se koristi za humanu upotrebu. Ovaj mineral je potpuno neškodljiv što je dokazano hemijskom analizom i toksikološkim analizama od strane eminentnih stručnjaka I ustanova.

  A ovde je objasnjeno do tancina:

  http://www.q4you.biz/download/pdf/Zeoli … ivanja.pdf

 28. Irene Barrett Says:

  http://www.q4you.biz/download/pdf/Zeolit-Istrazivanja.pdf

 29. Irene Barrett Says:

  Geopolitika o zeolitu
  U prirodnom obliku „klinoptilolit“ neće reagovati, ali kada ga modifikujemo sa određenim organskim radikalima, dobijamo novi proizvod koji adsorbuje preko 90 posto prisutnog urana. To su najnoviji rezultati do kojih je došao Instituta za nuklearnu tehnologiju i minerologiju u Beogradu zajedno sa grupom saradnika. Istraživanja su vršena na čistom uranu i sada predstoji samo da se utvrdi na koji način će ovaj „lek za uran“ biti primenjen na terenu.

  Ostaje da se vidi da li ćemo mesta koja su zagađivana osiromašenim uranom zasipati tečnim rastvorom u kome će biti sadržan novi proizvod. U tom slučaju naš adsorbent će za samo 24 časa vezati za sebe sav osiromašeni uran. Nakon toga mehanički bi trebalo odstraniti svu tu zemlju i iz otpada izvršiti ekstrakciju urana. Naš institut ima razvijenu tehnologiju za vađenje urana iz fosforne kiseline. Nadamo se da uz pomoć države možemo nešto slično osvojiti i za ovaj oblik urana.

  Za naše proizvode su pre svega zainteresovani Amerikanci. Čak i u vreme najžešćih sankcija i rata američki instituti nisu prekidali saradnju sa našim institutom i bili su spremni da u svakom trenutku atestiraju svaki naš proizvod. Najveći baseni zeolita smešteni su u okolini Vranja, Kosova, Beograda, Fruške gore, Mionice…

  Zeolit se smatra „mineralom budućnosti“ i da će on imati sve veću primenu u ekologiji i zaštiti životne sredine. Novi adsorbent Instituta je patentiran i zaštićen i kod nas i u svetu. Imajući u vidu zagađenost savremenog sveta.

  Pronalazku ovog adsorbenta za elimisanje urana, prethodile su godine mukotrpnog i strpljivog rada. Institut je poznat pre svega po proizvoodnji adsorbenata koji neutrališu mikotoksine. Mikotoksini su posebna vrsta toksičnih materija koje se nalaze u stočnoj hrani. Ovi otrovi, koji najpre putem stočne hrane dolaze u životinje, konzumiranjem prerađevina od mesa dospevaju i u ljudski organizam gde se vrši njihova resorpcija. Ti otrovi, ukoliko se talože u dugom vremenskom periodu imaju štetne efekate na rad unutatrašnjih organa i zdravlje u celini.

  Problem mikotoksina mi uspešno rešavamo primenom adsorbenta „minazela“. On se meša sa stočnom hranom i kada uđe u orgnizam životinje on brzo za sebe veže mikotoksine pre nego što se oni resorbuju. Adsorbent prilikom izlučivanja iz organizma sa sobom izbacuje i otrove. Prema istraživanjima, više od 30 odsto stočne hrane u Evropskoj uniji zaraženo je mikotoksinima. Naš proizvod već godinama koriste najveće živinarske farme u Vojvodini. Odnedavno ovaj proizvod se izvozi i u Grčku.

  GeoPolitika

 30. Небојша Says:

  Хвала ти Ирена на овим драгоцени прилозима о изузетном и револуционарном значају зеолита за чишћење људског организма, земље и воде од токсичних материја, разних отрова, радијације, затим ту је и немерљив допринос у сточарству, пољопривреди. Надам се да ће неки нови људи, више него садашњи властодржци, искористити то изузезно благо које има Србија, најквалитетнији зеолит, па да Србију очистимо од радиоактивног уранијума, то је нешто најпрече.

 31. ljubavcespasitisvet Says:

  Хвала на корисним информацијама.
  Баш често идем у Житорађу, некад и прођем кроз Брус, али никад нисам чула за ово. Следећи пут-ето мене :)

 32. Небојша Says:

  да, ето, све што нам треба за здравље је ту, око нас… природа и њене благодети, а не вештачки фармацеутски лекови који нам само погоршавају здравље и руше природни имунитет, стожер нашег здравља.

 33. Goca Says:

  Zeolit možete naći i u obliku kapsula za ljudsku upotrebu.U pitanju je proizvod pod imenom Strong Nature ZEOLIT a proizvodi ga firma Elephant iz Beograda.Ovaj proizvod se može naći u apotekama ili poručiti direktno od proizvođača na sledeće brojeve telefona:011/3317-025 ili 011/3317-225

 34. Небојша Says:

  Што се мене тиче ја немам поверења у те фирме попут „Strong Nature“, јер њихови производи подлежу ХАЦЦП стандарду, а у оквиру тог стандарда је и Кодекс Алиментаријус и ко зна шта све поред зеолита могу да ставе, све је то ипак фармакобизнис. Уосталом, за ту фирму везан је један скандал, а нешто више о томе може се сазнати из мог доњег коментара којег сам скинуо са једне друге теме, о вакцинама, али причало се и о зеолиту, то сам копирао и поставио доле.

  Моја је препорука да људи купују производе од зеолита од људи који га сами припремају, постоје ти људи, значио само оно што је проверено, неко ко је користио зеолит, а ви га знате и имате поверење у њега и његово искуство са употребом зеолита.

  Но наравно, ко жели нек купује тај производ од зеолита од „Strong Nature“, свако је одговоран за себе, ја сам само дао информације да се знају обе стране медаље.

  ********

  Моја препорука је да заборавите на ову фирму, да купујете од њих зеолит, а ви како хоћете, одлучите сами за себе, јер су већ везани за једну аферу око тзв. .“зелене кафе“, то имате у најновијем чланку којег сам објавио овде, ево тог цитата:

  „…Скандал који је пре годину дана избио око такозване „зелене кафе“, када је здравствено-санитарна инспекција Црне Горе забранила даљи увоз и промет тог производа (чије су промотерке у Србији две овдашње певачице, Јелена Карлеуша и Леонтина Вукомановић), открио је два произвођача из Америке и једног њиховог имитатора из Србије, чији „дијететски производи“ нису безбедни за људску употребу. Били су то American Leptin Pharmaceuticals, Santa Fe и српски произвођач Elephant CO – Strong Natura…“

  Овде, на њиховом сајту, пише да су привремено повукли напитак „зелена кафа“ ( у кесицама) те фирме „Elephant Co“. Међутим, сад сам нашо на овој страници њиховог сајта, да продају зелену кафу у виду неких капсула, то нису повукли, јер кажу да то није исто као зелена кафа у кесицама, да је производ потпоуно исправан. Што се тиче мене, ја немам поверења у њих, ова афера ми је довољна.

 35. Vesna1 Says:

  Хвала Небојша на овој теми и хвала Ирени на овако опширним информацијама. Ја сам данас у Београду у Ломиној улици у продавници Декамерон купила једну теглу (то је пластична тегла као за мед, мислим од 750 гр) зеолита у праху (као брашно), кошта 1.000 динара, имају исто толике тегле са зеолитом у гранулама које коштају 300 динара, а мале кутијице ми се чини да су по 100 динара. Овај у гранулама се раствори за неколико минута мешањем, али сам се ја одлучила за овај у праху. Жена која ради у радњи ми је рекла да то јако дуго траје обзиром да се узима 3-4 пута дневно у најмање 2 дл воде, само на врх ножа или мале кашичице, да је то довољна количина, промеша и попије одмах. Попила сам данас, верујем, да ће ми пријати. Мислим да нема интереса куповати га у капсулама од произвођача типа Натура или Енергетикс, прво што је веома скупо, а друго ко зна како Неша каже шта све стављају у те капсуле осим зеолита. За Натуру знам да у свим њиховим витаминма има исто толико и разних конзерванаса са предзнаком од кога ми се диже коса на глави а то је “Е“

 36. Небојша Says:

  Мислим да је то добар избор Весна, не кошта пуно, а може дуг временски период да се користи.

 37. jeca Says:

  Već tri meseca pijem Energetixov zeolit u prahu (Detoxamin) i koristim puder-zeolit,prvenstveno za problematično lice i za razne posekotine i žuljeve. Imala sam povećan HDL („loš holesterol“) kao i trigliceride, a o povećanoj kiselini u želucu i nadimanju da ne govorim. Lipidni status je sada NORMALAN, čak i razlika između dobrog i lošeg holesterola. Nema više gorušice i naduvenosti, čak ni bolova u nogama od „unutrašnjih“ vena. Puder za lice ne koristim sada samo ja, već i moji skeptični ukućani, koji su čekali da vide moje rezultate, a sad mi ga „kradu“ po potrebi. Sada pored običnog praha, pijem i kapsule ACAI SLIM, zeolit sa akai bobicama za regulisanje metabolizma. Verujte, ja sam druga osoba.

 38. ljubavcespasitisvet Says:

  Да, то што Весна каже је добар избор. Али претерали су са ценом. Нешто што кошта 20 дин кг продају за 1000 дин кг. Мада то уствари дође најјефтиније јер једна хрватска фирма продаје Dеtoxamin – Sanovita таблете зеолита по 50е за паковање.

 39. Vesna1 Says:

  Па ако је стварно 20 дин 1 кг онда је скупо 1.000 динара. Али опет боља варијанта него капусуле, на пр. Енергетих фирма га продаје за 50 евра 180 капсула, пије се 9 дневно, што значи 1 кутија је за 20 дана. Ја се надам да ћу ову теглу имати бар месец дана. Почела сам да перем и зубе са њим, мајци мажем ноге јер има атлетско стопало и тако, користим га за све живо. Па ће нам уз Божију помоћ бити сигурно боље. Ево ја га пијем трећи дан и осећам се доро заиста. Видим да ми се мање пуши, на пр. цигарете су ми нешто гадне када желим да запалим непосредно по испијању зеолита, регулисала сам пробаву. То је оно што могу да приметим за почетак. Хвала Богу што се побринуо да нам остави тако добар лек за многе болести доступан свима нама, у природи, и хвала свим људима који о томе пишу те смо дошли до сазнања шта и како.

 40. ГалацМладен Says:

  Лазар Панић каже:
  април 7, 2011 у 18:33 30 Оцени Коментар
  Скокните до „Хидропонике“ у Господар Јовановој… Имају га у прашкастом стању (погодан за хуману употребу) и у зрнастом стању (погодан за хортикултуру, земљорадњу, виноградарство, воћарство…). Цена 120 динара за килограм.

 41. Vesna1 Says:

  Хвала Младене, сигурно ћу отићи и купити ако је и за хуману употребу, јер је заиса цена више него приступачна, а узећу и за биљке-цвеће које гајим на тераси, баш је у лошем стању без обзира на то колико га негујем. Верујем да ће и оно да живне од зеолита.

 42. Vesna Janežić Says:

  Prirodni zeoliti obuhvataju grupu minerala koji su po sastavu hidroalumosilikati alkalnih i zemnoalkalnih metala.

  Naziv na Grčkom jeziku -“ZEO – LITOS” znači “KIPEĆI KAMEN.”

  Najpoznatije ležište zeolita u Republici Srbiji je ležište “IGROŠ“ – Brus, čiji je vlasnik Geološki Institut Srbije iz Beograda.

  ZBOG ČEGA JE VAŽAN ZEOLIT?
  • Zeolit poboljšava fizičko-mehaničke osobine
  zemljišta.
  • Zeolit povećava sposobnost upijanja i zadržavanja
  vode u zemljištu.
  • Zeolit povećava sposobnost zadržavanja
  hranljivih elemenata u zemljištu.
  • Zeolit snižava kiselost zemljišta.
  • Zeolit poboljšava ishranu biljaka, razvija
  korenski sistem, intezivira rast i plodnost.
  • Zeolit smanjuje bolesti biljaka.
  • Zeolit sadrži neophodne elemente za razvoj
  biljaka: Magnezijum, Kalijum i Kalcijum.
  • Zeoliti na zemljište deluju kao melioranti

  U ratarstvu zeoliti se koriste kao meliorant u cilju povećanja plodnosti zemljišta, u dozama od 200 kg do 10t/ha, oni se nanose na zemljište zajedno sa mineralnim i organskim đubrivima, ili bez njih. Mehanizam dejstva zeolita kao melioranta je veoma raznovrstan: oni poboljšavaju strukturu zemljišta, povećavaju njihovu propustljivost i sposobnost zadržavanja vlage, smanjuju kiselost zemljišta, vezuju toksične teške metale (Pb,Cd,Hg i dr.) i time otežavaju njihov ulazak u rastinje, zaštićuju pokretne forme đubriva od ispiranja iz zemljišta itd. Zeoliti upijaju važne elemente za ishranu biljaka, uključujući azot i kalijum a zatim ih lagano otpuštaju sinhrono rastu biljaka.

  U poljprivredi prirodni zeoliti se primenjuju u povrtarstvu i ratarstvu za:
  – povećanje plodnosti zemljišta
  – povećanje roda poljoprivrednih
  kultura
  – kao mineralni i organomineralni
  supstrat koji služi kao dodatak za
  gajenje voća i povrća u sastavu
  đubriva sa ciljem povećanja njihove
  efektivnosti i dužine dejstva
  – kao nosioci i aktivatori dejstva
  herbicida
  – preparata za stimulaciju rasta itd.

 43. Небојша Says:

  Vesna Janežić,

  Добродошли на мој блог. Једна мала сугестија… увек користите пуно име и презиме, јер за сада три Весне коментаришу на мом глогу и да би се разликовали коментари, који је чији, сада се оглашавају са: „Vesna“, то је прва Весна, па „Vesna1“ и сада ви као „Vesna Janežić“.

  Поздрав.

 44. Vesna Janežić Says:

  Geološki Institut Srbija
  Beograd, Rovinjska 12, Srbija
  tel: +381(0)11 488 99 66, 288 05 06
  fax: 488 52 96
  Web: http://www.gis.co.rs
  e-mail: office@gis.co.rs

 45. Vesna Janežić Says:

  Prirodni zeoliti obuhvataju grupu minerala koji su po sastavu hidroalumosilikati alkalnih i zemnoalkalnih metala.

  Naziv na Grčkom jeziku -“ZEO – LITOS” znači “KIPEĆI KAMEN.”

  Najpoznatije ležište zeolita u Republici Srbiji je ležište “IGROŠ“ – Brus, čiji je vlasnik Geološki Institut Srbije iz Beograda.

  ZBOG ČEGA JE VAŽAN ZEOLIT?
  • Zeolit poboljšava fizičko-mehaničke osobine
  zemljišta.
  • Zeolit povećava sposobnost upijanja i zadržavanja
  vode u zemljištu.
  • Zeolit povećava sposobnost zadržavanja
  hranljivih elemenata u zemljištu.
  • Zeolit snižava kiselost zemljišta.
  • Zeolit poboljšava ishranu biljaka, razvija
  korenski sistem, intezivira rast i plodnost.
  • Zeolit smanjuje bolesti biljaka.
  • Zeolit sadrži neophodne elemente za razvoj
  biljaka: Magnezijum, Kalijum i Kalcijum.
  • Zeoliti na zemljište deluju kao melioranti

  U ratarstvu zeoliti se koriste kao meliorant u cilju povećanja plodnosti zemljišta, u dozama od 200 kg do 10t/ha, oni se nanose na zemljište zajedno sa mineralnim i organskim đubrivima, ili bez njih. Mehanizam dejstva zeolita kao melioranta je veoma raznovrstan: oni poboljšavaju strukturu zemljišta, povećavaju njihovu propustljivost i sposobnost zadržavanja vlage, smanjuju kiselost zemljišta, vezuju toksične teške metale (Pb,Cd,Hg i dr.) i time otežavaju njihov ulazak u rastinje, zaštićuju pokretne forme đubriva od ispiranja iz zemljišta itd. Zeoliti upijaju važne elemente za ishranu biljaka, uključujući azot i kalijum a zatim ih lagano otpuštaju sinhrono rastu biljaka.

  U poljprivredi prirodni zeoliti se primenjuju u povrtarstvu i ratarstvu za:
  – povećanje plodnosti zemljišta
  – povećanje roda poljoprivrednih
  kultura
  – kao mineralni i organomineralni
  supstrat koji služi kao dodatak za
  gajenje voća i povrća u sastavu
  đubriva sa ciljem povećanja njihove
  efektivnosti i dužine dejstva
  – kao nosioci i aktivatori dejstva
  herbicida
  – preparata za stimulaciju rasta itd.

  Najefikasniji prirodni zeolit je stena sa preko 85% sadržaja klinoptilolita. Dejstvo stena koje sadrže klinoptilolit je mnogoobrazno i utiče, kako na osobine zemljišta, tako i na rast, razvoj i produktivnost biljaka a takođe i na kvalitet produkcije. Uticaj klinoptilolita na biljke ogleda se u osnovnom kroz zemljište. Poboljšava se ishrana biljaka, razvija se moćnost na korenski sistem, intenzivira se rast i plodnost. Klinoptilolit povećava klijavost semena, snižava bolesti biljaka. U optimalnim varijantama ispitivanja pod uticajem zeolita zapaža se povećanje nivoa roda raznih kultura-zrnastih, korenovih, povrtarskih, cvetnih …

  Pšenica povećava rod za 6-15%, ponekad do 20%. Ječam za 6-15%. Zapažena je kvalitetna reakcija ječma i ovsa, zatim pasulja od 18-20%.

  Zeolit sadrži neophodne elemente za razvoj boljaka: Mg, K, i Ca. Zbog toga kao i prolongirajućeg dejstva na đubrivo snižavaju se neophodne doze mineralnih đubriva, otpada neophodnost čestih prihranjivanja u procesu vegetacije biljaka, smanjuje se zagađenost životne sredine jedinjenjima azota i fosfora. Zeolit snižava kiselost zemljišta, poboljšava se vazdušna propustljivost i apsorpciona sposobnost supstrata, povećava se osvetljavanje biljaka, ne dolazi do pregrevanja supstrata.

  Meliraciona dejstva zeolita se iskazuju u :
  – poboljšanja fizičko-mehaničkih osobina, što je posebno važno za glinovito zemljište. Pod dejstvom zeolita u glinovitim zemljištima povezuju se hidroksidi gvožđa, ukrupnjuju se glinoviti agregati, uvećava šupljikavost, vazdušna i vodena propustljivost. Snižava se obrazovanje kore kod kolebanja vlažnosti u suvim uslovima.

  PRIMENA ZEOLITA U VINOGRADIMA ZA REDOVNU PROIZVODNJU GROŽĐA

  Granulometrijski sastav prirodnih zeolita od 1-3mm, primenjuje se za proizvodnju sadnih kalemova prikikom njihove sadnje. Zeolit se dodaje u brazde pored kalemova u količini od 600g/m² ili 0,6kg/m². Njegova primena doprinosi boljem prijemu loznih kalemova i dobijanju većeg procenta kalemova I klase.
  Pri sadnji vinove loze zeolit se dodaje u jamice i to 0,4kg po kalemu (sadnom mestu). Primenjeni zeolit doprinosi boljem prijemu vinove loze, njenom rastu i razviću lastera kao i dobijanju roda već u drugoj godini starosti.
  Kod vinograda u rodu zeolit se dodaje uz đubrivo i druge meliorativne dodatke u brazde s jedne i druge strane reda čokota. Optimalna količina zeolita je 0,4kg/m². Njegovom primenom povećava se prinos grožđa uz nesmanjen kvalitet grožđa (sadržaj šećera i ukupnih kiselina) što je važno, obzirom da se više sorti grožđa koristi za proizvodnju vina.
  Pri gajenju povrtarskih kultura (paradajza, paprike) prirodni zeolit se primenjuje u kombinaciji sa organskim đubrivom (stajnjakom) što doprinosi povećanju prinosa uz nesmanjen kvalitet gajenih kultura. Udeo zeolita u ovoj organo-mineralnoj smeši iznosi 30-50%. Prirodni zeolit se primenjuje rasturanjem zajedno sa drugim meliorativnim dodacima i plitko zakopava u zemljište tako da se deponuje u blizini korenovog sistema biljke. Neka iskustva pokazuju da se primenom prirodnog zeolita (klinoptilolita) u količini od 0,1-0,5t/ha mogu znatnije povećati prinosi voća.

  OSTALA PRIMENA ZEOLITA
   
  Prirodni zeoliti se vrlo uspešno primenjuju i u :

  – Stočarstvu,
  – Ribarstvu,
  – Medicini,
  – Prečišćavanju voda itd.
  (Ovaj rad pod naslovom “OPŠTE KARAKTERISTIKE I PRIMENA PRIRODNIH ZEOLITA“ su pisale moje kolege, Jelena Kokot, dipl. ing. geol. i Živković Cvetko, dipl. ing. geol. – Geološki Institt Srbije, Beograd)

  STRONG NATURA kupuje obrađenu sirovinu minerala Zeolita – Klinoptilolita u mikroniziranom obliku koji je eksploatisan na ležištu Igroš kod Brusa, od GEOLOŠKOG INSTITUTA SRBIJE, pakuje i prodaje na našem tržištu u vidu dietetskih suplemenata, tako da je to naša, domaća sirovina.

 46. Vesna Janežić Says:

  Хвала и Вама Небојша, блог ми се врло допада, колико сам погледала, одличне и корисне теме о којима треба, али и вреди размишљати. Биђе ми драго да сарађујемо и у сродним областима.
  Поздрав :)

 47. Небојша Says:

  Договорено. :-)

 48. jeca Says:

  Ovih dana sam bila na savetovanju gde sam čula da je vrlo opasno koristiti zeolit neobrađen i neispitan za humanu upotrebu jer može da bude i radioaktivan, jer već znamo da je njegova najvažnija uloga, kao apsorbera. Ovo je govorila farmaceut koja je nabavljala zeolit za preparate i kad je stigo izveštaj sa kontrole ispravnosti celu količinu su morali da vrate isporučiocu jer taj zeolit nije bio ni za poljoprivredu jer je bio radioaktivan. Zato pazite šta pijete iz „tegle“.

 49. Небојша Says:

  По неком мом схватању, необрађен зеолит не може ни да се продаје, јер необрађен зеолит је руда, и ако би вам неко продао руду, шта ћете са тим? Осим ако знате да прерађујете руду зеолита да би добили сам зеолит, у праху, а када је у праху значи да је прерађен, издвојен од других елемената и примеса. Друго, колико сам упознат, зеолит се као руда и минерал не може наћи сам у природи, већ је помешан са неким другим елементима, и зато се у рудницима таква руда обрађује, раздваја се зеолит и обрађује се у употребном прашкастом виду различитог гранулитета, за хуману употребу, и као такав се испоручује.

  Такав зеолит, сам за себе, не може да буде радиоактиван, јер једно од његових чаробних својстава је да упија и неутралише радијацију. После Чернобилске катастрофе, Руси су обложили реакторе зеолитом, да би се неутралисала што је више могуће радијација.

  Пошто је зеолит у стању руде и минерала неупотребљив, и налази се помешан са другим различитим елементима, не искључујем да то налазиште може бити радиоактивно. Али, ту се ваљда, тако би требало, не праве рудници за вађење и обраду зеолита.

  Е, сад, неко вам у прашкастом стању поред зеолита може послати свашта, и ставити натпис „зеолит“, и кад проверите ви видите да је то радиоактивно.

  Оно што је евидентно, по мом мишљењу, зеолит као прерађен и чист, као производ у праху, не може бити радиоактиван, јер управо зеолит неутралише радиокативност. Зеолит као производ користи и НАТО, да лечи своје војнике од радијације.

 50. ГалацМладен Says:

  Јецо запамтите да Фармацеути кажу да је само оно што они продају у реду,лекари исто тврде за своје производе,чистачице у дому здравља кажу да би се сви потровали да није њих а ја бежим од сви њих што даље.

 51. beda Says:

  Имам зеолит за продају. Врло повољно. Имам и за човекову употребу и за пољопривреду, сточарство, пречишћавање воде…
  e-mail: bedabedina@gmail.com

 52. beda Says:

  Ја радим са господином Јеротијем. Све информације можете добити на телефоне 0600198730, 0669541740 и на e-mail: bedabedina@gmail.com. Цена зеолита за човека је у ринфузу 150 динара, у тегли од 400 грама 100 динара.
  Имамо различите гранулације, за стоку, живину, биљке, пречишћавање воде, земљишта, ваздуха, за кућне љубимце итд.
  Цена гранулисаног зеолита је:
  до 5кг 35 динара,
  до 100кг 30 динара,
  до 300 кг 28 дин.,
  до тоне 25 динара, тона и преко 23 динара.

  Поздрав

 53. Veronika Nedimovic Says:

  Hvala Vam na divnim informacijama, znam za Zeolit, koristila sam ga za ljudsku upotrebu ali sam jako zainteresovana za onaj koji mogu koristiti za moju bastu i zivinu.Sve sam procitala i tekst i komentare i zaista puno naucila.Zeolit je CUDO!!! Sad znam gde mogu da ga nabavim, hvala Vam svima jos jednom.

 54. Небојша Says:

  Veronika Nedimovic,
  Сретно и поздрав!

 55. toma Says:

  zeolit je odlican,ali vodite racuna da ne bacate novac na ENERGETIX ili kako se vec zove.To je austrijska firma koja ga kupije bagatelno OD NAS pa ga usitni i lepo upakuje i onda nam ga vrati ovde putem piramidalnih prodaje za 165 grama – 4000 dinara!!!!!!Za 4000 dinara mozete da dobijete kilograme i kilograme zeolita,a ne 165 grama.postoji nekoliko nalazista zeolita pored kosova, u Vranjskoj banji je zeolit sa najvise klinoptololita,a to je upravo onaj cudesan sastojak koji kao magnet privuce sebi i ne pusta sve sto za sebe veze,a vezuje samo otrove.Moje iskustvo je da sam dobila veoma mnogo energije od kako ga koristim, pojacao mi je imunitet ,ili sama cinjenica da je organizam oslobodjen raznih toksina.Koristim ga za sve, za kupanje,maske,posipe macki, pepeljare,frizider,kupatilo,cvece,negde sam procitala da intezivna detoksikaija traje oko mesec i po dana ,ali JE JAKO VAZNO UNOSITI VEOMA VEOMA MNOGO TECNOSTI ,dakle NI SLUCAJNO ne unositi zeolit bez bar cetiri litara vode inace dolazi do dehidratacije organizma. Takodje je marketinski trik mesanje zeolita sa alojama i kojecime ,on je sam po sebi dovoljan. On izbacuje uzrocnijke bolesti iz organizma. treba ga peci u rerni u vatrostalnoj ili keramickoj posudi oko dva sata ,nezno ga promesati s vremna na vreme ,prosejati kroz gazu i to se pije,a ostalo moze da posluzi za pepeljare ili uklanjanje neprijartnih mirisa.On u sebi ima i arsenik i kozna sta jos ,ali nemoze da naskodi jer on ono sto ima nepusta ,dakle toliko jako veze .Ko zna ruski neka izgugla CEOLIT ,ima dosta informacija na ruskim sajtovima.

 56. istok Says:

  Evo da se i ja vratim na temu.Licno zeolit koji koristim je iz Vranjske Baanje jer sam iz Vranja.Ja sam ga u pocetku nabavljao preko svog prijatelja u praskastom stanju koji je pre toga bio obradjen u rerni na nekih 100 stepeni.Naime,zeolit se prospe u tepsiji i tako pece nekih 5 min. i vadi se iz rerne.E sada mozda sam preterivao sa konzumiranjem,uzimao sam ga 3 puta dnevno ali sam u casi od 2dcl stavljao po jednu kafenu kasiku zeolita.Mada nikakve probleme nisam imao,a i sada ne osecam nikakve tegobe.Poceo sam posle izvesne pauze ponovo da ga koristim i evo,sada je pola dva ujutru a ja imam elana kao da je dan.Inace kada sam ga pio osecao sam se super,umne sposobnosti kao i fizicka snaga su mi bile za 20% bolje.

 57. zoran Says:

  Pozdrav nabavio sam zeolit od coveka iz Nove Pazove i poceo da koristim al i dalje imam par pitanja. Kako od zeolita pripremiti masku za lice,i ako neko moze da mi objasni proceduru pripreme zeolita za pijenje.

 58. Zvonimir Says:

  Postovanje!
  Tema je odlicna i zahvaljujem se svima koji su doprineli da se razvije. Naravno i u pruzanju informacija.
  Mene zanima ako neko moze da opise osecaj prilikom koriscenja Zeolita. Naime , ovih dana sam kupio praskastu varijantu Zeolita u Hidroponici. Prospeo prah po tepsiji i stavio u rernu dva sata na temp. od 100 step.cel.
  U poslednja dva dana sam popio po jednom vrh kasicice Zeolita pomesan u 200ml. vode.
  Izuzetno je suva cestica i isusuje usta, stalno imam osecaj zedji…a u ova dva dana imam nekakav blagi osecaj unutrasnje temperature. Da li je to autosugestija ili se bas potrefilo da me je neki virus napao bas sada kada sam poceo da pijem Z. ne znam, ali bih cenio da neko ko ima vise iskustva iznese i podeli ga sa nama.
  Naravno u to spada i isproban nacin primene.
  Hvala !

 59. toma Says:

  vec sam napisala ,kada se pije zeolit MORA da se pije VEOMA mnogo tecnosti jer moze da dodje do opasne dehidratacije.Pila sam i po pet sest litara VODE na dan dok sam konzumirala zeolit i to po tri kasice drvene ili plasticne dnevno .Pogledaj po internetu ,zeolit i iskustva , i tragaj ,nacices svasta pa i taj podatak da je voda neophpodna da se pije u ogromnim kolicinama. Kada peces ili dolazi u kontakt sa metalom ,taj metal mora biti takav da slucajno nema neki korozivan deo ,najbolje da si ga pekao u vtrostalnoj ili zemljanoj posudi.U istoj toj hidroponici mozes d anarucis zeolit u kuitijici za pomadu ,malo je skuplji i taj je ko za ljudsku upotrebu,mada ja mislim da i ovaj koji imas mozes da koristis bez problema,samo vodu nesmes da ne pijes

 60. zoran Says:

  Pozdrav osecaj posle par dana uzimanja zeolita je otprilike kao kad izgubite 5kg pa se osecate puno lakse. Voleo bih da neko napise tacan nacin pripreme zeolita za pice,posto neki piju kada se slegne a neki konzumiraju promesan (mutan) napitak.

 61. Goran Seles Says:

  Zanima me da li u Novom Sadu moze negde da se kupi Zeolit da ga pijem ili mora iz Beograda da se nabavlja?

 62. zoran Says:

  Zeolit u Novom Sadu mozes da narucis u cvecari Pepermint adr. Bul. Cara Lazara mislim da je broj 73,tu dolazi covek iz Nove Pazove koji donosi. Cena je 200din za kg.

 63. zoran Says:

  Tomo molim te zavrsi recenicu, sta si hteo da kazes sa onim na kraju vodu nesmes da pijes…

 64. Goran Seles Says:

  Hvala Zorane na informaciji!

 65. toma Says:

  htedoh reci -vodu nesmes da NE pijes,dakle voda je najvaznija.Ja zeolit koristim tako sto ga stavim na kasicicu i odmah u usta,a onda zalijem vodom.

 66. vladimir Says:

  evo i ja da napisem svoje iskustvo sa zeolitom. dugo vec planiram ali ne stizem.
  Kao sto ste videli prodajem zeolit i saradjujem sa gospodinom Stevanovicem.
  Sa zeolitom sam se prvi put sreo u julu. Isli smo brat i ja u istrazivanje zeolita u igrosu po savetu naseg duhovnika za Manastir. tada smo se videli sa gospodinom Jerotijem. Posle nekoliko dana poceli smo saradnju a ja sam poceo da koristim zeolit klinoptilolit.
  U to vreme cesto sam isao kod doktora i na medicinske analize i ispitivanja. Imam 25 godina i zadnjih nekoliko godina imam problema sa bolivima u glavi i sa kriyom svesti (meni toliko nije smetalo ali moji ukucani su insistirali da ispitam to do kraja) Rezultat eeg-a je bio los poslat sam odmah na magnetnu ali nije pokazalo nista. doktori su konstantovali da imam epilepsiju. Iako sem glavobolje i krize svesti, sam se osecao odlicno morao sam da krenem sa lekovima. Nista nisu pomagali samo sam se trovao a glava me je bolela i po 48 sata neprekidno. onda sam batalio lekove i uzeo da pijem zeolit to je bio kraj jula.
  Uskoro sam imao novi eeg i rezultat je bio skoro odlican. To je doprinelo da pocnem sa prodajom zeolit klinoptilolit praha za ljude. cena je simbolicna tek da se vrate troskovi i jos malo preko. Smatram da nam je ovo Bog dao i ne treba zadrzavati samo za sebe.
  Pijem zeolit svaki dan mnogo vise nego bilo ko. Razgovarao sam sa drugim ljudima koji su koristili i koji koriste zeolit (medju tim ljudima su i medicinski radnici)i dosao do uput.stva.
  Dajem i svom starijem detetu (ima skoro 4 godine) posle uzimanja antibiotika za grip da ocisti organizam. Supruga mi je takodje koristila i ako je dojila mladju cerku (najcesce kada je zaboli zub).
  bio sam u grckoj na moru 11 dana i voda u vilama bila je zabranjena za pice ali ja sam je koristio sa zeolitom (skoro uvek) i nikakvih tegoba nisam imao. Znam osobe koje su koristili preparate protiv proliva i mucnine (Jedan od preparata koji su pili bio je probiotik) i nista im nisu pomogli a ja sam koristio samo zeolit i Hvala Gospodu prosao sam bez ikakvih smetnji. bolovi u glavi su mi se smanjili, krize svesti nemam vise.
  Ja pijem po nekoliko puta u toku dana po 2dl vise nego puna kasicica zeolita i dve kasike meda jer volim dosta slatko. ispijam i talog jer mi tu ostane i med ali drugima kazem i upustvu stoji da se promucka pa se malo saceka pa se pije a talog ne.
  Povrce i voce mogu da peru u vodi sa zeolitom.
  sto se tice ostalih granulacija i njih koristim. svuda po kuci mi je zeolit protiv radijacije, veliki zeolit kamen nam je uvek na sporetu da skuplja mirise od jela. Pravimo sapune sa zeolitom u panu su jos neki proizvodi sa zeolitom.
  Psenicu sam posejao samo sa zeolitom, voce aroniju i ribizlu sam sadio sa zeolitom, suprugino cvece sam obogatio isto tako. u planu su i ostale poljoprivredne kulture pre svega voce da sadimo i dodajemo uz pomoc zeolita.
  saradjujem sa mnogim ljudima i najvaznije da nema zamerki. ljudi uzimaju i za svoj organizam i za stoku, poljoprivredu, posip za kucne ljubimce ( ne oseca se nista kod kucnih ljubimaca), za filtere itd.
  Za one koji kazu da je zeolit opasan mogu da im kazem da ako nekog trujem pre svega trujem sebe i svoju porodicu.
  Pozdrav za sve

 67. vladimir Says:

  Ja sam Vladimir bedabedina da ne dodje do zabune.
  Pozdrav

 68. Goran Seles Says:

  Zorane,nabavio sam Zeolit u cvecari 1kg,jel treba da ga ispecem u rerni pre nego pocnem sa upotrebom?

 69. dada Says:

  ovo mi se jako dopada i veoma sam zainteresovana da pocnem da koristim ovaj prirodni preparat/nadam se da ce mi pomoci da poboljsam svoje zdrastveno stanje jer se osecam jako slabo ,lose,iscrpljeno,umorno,malaksalo…

 70. dada Says:

  molim vas za jednu informaciju ako neko moze da mi da ,neko ko je koristio preparat ili ima neko saznanje DA LI OSOBE KOJE SU OPERISANE KOJIMA JE UGRADJEN VESTACKI KUK MOGU DA KORISTE ZEOLIT!!!- Jaunapred zahvaljujem..pozdrav!

 71. dada Says:

  kako se primenjuje tj.priprema zeolit za ciscenje lica…moze li neko da da savet…hvala unapred

 72. Veronika Nedimovic Says:

  Da li neko ima iskustva da li se malom detetu od 1o meseci moze i sme davati zeolit. Naime, rec je o sledecem, unuk mi je sa nekom stomacnom virozom bio i bolnici gde doktori sem infuzije nisu nikakve terapije dali a temperatura i povracanje se nastavilo…Pokusavam da saznam gde u NS se moze kupiti zeolit u prahu jer verujem da jedino to moze da mu zaustavi probleme..Ako neko zna bilo kakvu informaciju bila bih mu zahvalna, unapred hvala.

 73. Небојша Says:

  Veronika Nedimovic,

  Питајте о томе Ирену Барет са фејсбука, мислим да ће она знати да вам каже шта да радите.

  Irene Barrett»

 74. beda Says:

  Postovanje!
  Moj Vam je savet da ako beba doji, najbolje je da majka razmuti malo zeolita i pijucka pa da na taj nacin dodje i do bebe. ukoliko beba ne doji nego pije na flasicu mleko onda treba da se posavetujete sa lekarom. Mi nasim kupcima zeolita ne preporucujemo konzumiranje zeolita deci ispod 3 godine da ne bi doslo do dehidratacije. bitno da znate da dete ili majka ukoliko pije neki lek, mora da prodje 6 sati od uzimanja leka do uzimanja zeolita, da zeolit ne bi upio i korisna svojstva leka.
  Pozdrav!

 75. Ivana Says:

  Ja dajem mojoj osmomesecnoj bebi zeolit prvo po jednu sad po 3 kasicice male plasticne na svoju odgovornost, i ja pijem zeolit kasicica razmucena u solji 2,5 dl ne i talog dojim bebu i beba pije dosta vode a i ja oko 2,5 do 3 litre bez preterivanja . Zeolit odnosi vodu iz organizma zato se ne preporucuje u trudnoci a ni u dojenju ali ja to radim na svoju odgovornost, ovo nikom ne preporucujem samo delim iskustvo. Ako dete ima tendenciju dehidratacije ne bih se usudila da mu dam

 76. Ivana Says:

  Evo tek sam sad ugrabila vremena da se ispravim , jednu plasticnu kasicicu zeolita u 2,5 vode razmutim posle desetak sekundi odvojim 20 kasicica te vode dam deteu koje ce sad 3 godine, 3 kasicice bebi i ostalo popijem ja nekad prst od taloga nekad dva.
  Inace moja kuma je patila od zatvora 10 godina jako teskog oblika jedva se praznila , uzimala je zeolit na ovaj nacin kao ja sad joj je stolica uredna , a kako joj je bilo svasta je moglo da kulminira…

 77. Zoki Says:

  Pozdrav ! Da dodam i ja nesto na ovu temu. Dobio sam od kolege,bas danas ZEOLIT. Bio je sluzbeno u Brusu i kaze da ljudi lopatama pune dzakove i nose ZEOLIT. Imam teglu ZEOLITA u prahu i od sutra planiram pocetak konzumiranja istog. Za dva, tri dana cu napisati moje impresije !

 78. Milja Says:

  Za Zeolit sam saznala pre par dana. Moja majka od 85 god. u poslednje vreme pati od proliva. Probala je sve probiotike, izvrsila skoro sve analize i nije nadjen pravi lek. mene u poslednjih 5-6 meseci bole ledja. I pored terapija
  bol ne prolazi. izgeda da je hrskavica ostecena- osteoartritis. Dopao mi se komentar gospodina Bede. Da li je neko vec kupovao Zeolit od gosp. bedei da li je zadovoljan. Da li ima nade da pomogne mojoj majci i meni.
  Pozdrav. Milja*

 79. Ivana Says:

  Miljo zeolit nije cudotvorni napitak od koga sve postaje savrseno, vec mineral koji cisti organizam od otrova, teskih metala , radioaktivnih cestica, pesticida i sl. Pa kad se ocistis sigurno ces se osecati bolje ali da bi se izlecila trebala bi malo vise koristiti inernet predji na sirovu hranu izbaci proizvode zivotinjskog prekla, secere i sl. jedi vise oraha i lesnika, postoji MMS i razne druge stvari.
  Srecno pozdrav

 80. toma Says:

  mms se je varikina nemoj to da pijes , i nemoj da te internet obrazuje,ma narocito ne kako da zivis zdravo vec oslusni svoj organiozam malo, a to sto se des\ava to sve ide u radnbi staz svakog od nas , ali bas svakog te moras da naucis da se niosis sa tim i da prosto prihvatis sta ti se desava, i sa cim treba da se nosis .svako dobro

 81. Milja Says:

  Hvala Ivana. Ja dosta namirnica iz prodavnice „Zdrava hrana“ ubacujem u svoju ishranu i trudim se da vodim zdrav zivot. Medjutim, gubitak posla pa gubitak oca i bolesna majka……. Slomljena sam mada se trudim da funkcionisem i zato se kao za slamku hvatam cim cujem da je nesto dobro za zdravlje. Oprosti, objasni mi sta je MMs.
  Srdacan pozdrav i jos jednom hvala*

 82. ГалацМладен Says:

  Томо када бих ти испричао са чиме нас трују ти неверујем да би поверовао али то незначи да нас нетрују већ да ти неверуеш.
  ММС јесте варикина исто као и што за ракију можемо рећи да је алкохол и обрнуто

  Ја могу тврдити да је алкохол дрога а ти да је лек,ко је управу…па обојица али се не слажемо у начину и количини употребљеног алкохола.
  Као и што има више дестилата алкохола тако има и више варикина.
  Ако је потребно објаснићу и са становишта хемије.

  ПРОЧИТАЈТЕ ОВДЕ,НА САЈТУ,ЈЕ ЛЕПО ИЗЛОЖЕНО О ММС

  Небојша нек стави линк ја немогу да пронађем.Хвала

 83. Небојша Says:

  Чак и када се човек храни само органском храном, без пестицида и хемикалија, не значи да ће обавезно да буде здрав, али не можемо рећи да је храна „превара“. Рецимо, ако човек лоше комбинује храну, или једе исувише меса, масног, сувише слатког, може да оболи током времена, али за то му није „крива храна“, већ он који се неправилно храни добром храном.
  Исто се може рећи и за ММС, чланак је на доњем линку:

  http://goo.gl/m9HDy
  Антић је за ММС дао леп коментар:

  „Ako neko tvrdi da ne deluje i da je ovo prevara, neka prvo ispita za šta je upotrebio MMS i kako ga je upotrebio, jer to nije lek za sve i svašta, to nije lek za rak i tumore (mada i u tome može da pomogne u smislu čišćenja organizma), već pre svega za sve virusne infekcije i neke parazite. Koristi se i kod zdravih ljudi kao preventiva za čišćenje organizma.
  Takođe je bitno koliko je organizam već oštećen ranijim pogrešnim „lečenjem“ (hemoterapija). Mnogi ljudi prvo idu kod lekara koji im unište organizam pa tek nakon toga traže spas u alternativnim metodama koje onda teško mogu da deluju jer nemaju posla samo sa prvobitnom bolešću, već i sa narušenim zdravljem od pogrešnog i štetnog tretmana alopatske medicine.
  Sve ovo treba imati u vidu pre nego što se upotrebi ili kritikuje MMS.“

 84. toma Says:

  od grehopada se valja uzdrzavati uvek ,a ne samo u vreme posta,a na sajtu posvecenom MMS jasno da necu procitati nista sto govori da je on glupost. Sto se bolestina tice, na internetu mozemo naci da smo bolesni 1.nesmejemo se dovoljno
  2.smejemo se previse 3.neverujemo 3.verujemo ( u pogesno),4.jedemo,ali nekombinujemo valjano 4.ne treba da jedemo 5.treba da jedemo 6. treba da pijemo vodu 7.netreba da pijemo vodu 8. pod stresom smo …..i u beskraj..spavamo na losem mestu, glava nam je gore ,a ne dole, …kojesta…kada bi o svemu tome razmisljali zapravo, do te mere bi se opteretili jer samo dokon covek moze o svemu tome da razmislja ,a samo poneki da to i sebi priuste…bolestine nas napadaju nezato sto smo jeli ili pili zeleno sa crvenim ili spavali pored tv,a vec zato sto smo duhom klonuli, poklelkli , pobegli, hteli da pobegnemo,izbegnemo, cesto i spasemo..MMS nisam probala i nepada mi napamet ,zeolit sam probala i mesecima sam ga koristila i ok je ,nista mi se nije strahotno dogodilo, (za razliku od mms gde ljudi govore potresne stvari, a sto se zeolita tice postoji izgleda ipak jedna sitnica,a to je da tanko crevo uopste nemoze da apsorbuje taj mineral da mzoemo da ga pijemo koliko zelimo i nista- jer ga ni neprimamo, moze ev. da ukloni sve one dobre i zle bakterije iz zeluca i da stvotri i probleme ..neznam..mislim da je ipak resenje za sve u najjednostavnijem…misli dobro ..cini dobro i nemoj nista da brines ,a ako te vec strefi nesto…sigurno postoji jak razlog i ako dobro dobro osmotris sigurna sam da mozes da nadjes razlog da prosoto zavolis tu situaciju ili nevolju jer bolest zaista veoma cesto dolazi kao spasenje ma koliko sumanuto to zvucalo…cini mi se da je najvec mudrost nauciti prihvatati okolnosti i nositi svoj krst,bas kao i Isus , ne sa padom u ocajanja ,vec sa ljubavlju

 85. ГалацМладен Says:

  Зато у Православној вери и постоји пост телесни који се састоји од уздржања од мрсне хране и пост духовни који се састоји од уздржавања од грехопада.
  Надам се да смо помогли Томи око ММС-а

 86. Ivana Says:

  i ja da pomognem tomi kao dobra pravoslavka, na netu ima knjiga voda leci hemikalije ubijaju u njoj pise da ne bi trebalo uzimati vise od 3 litre vode dnevno. ne kazem da treba slepo da se sad drzis te knjige al lepo je tamo razlozeno kako zasto, evo ja dojim uzimam zeolit i 2do 3 litre mi je super i odlicno se osecam.

 87. toma Says:

  ima knjiga na netu koja jako dobro potkrep[ljuje stav da treba piti najmanje osam litara vode na dan..

 88. Ivana Says:

  tomo ti kazes da dokon covek misli o svemu navedenom , aj razmisli malo ako bi covek pio 8l vode u toku dana pa morao bi da za sobom nosi pokretan WC , onda svakako ne bi bio dokon samo bi razmisljao o sopstvenom olakasnju i unosu vode i kako to izvesti sa troje dece koji svako ima svoje potrebe i kucom koja se nece sama srediti i muzem koji ceka rucak , hm malo ne izvodljivo u realnom zivotu, npr ja i ovcako jedva stignem do wca, uostalom retki su oni koji imaju pristup takvoj vodi , izvorskoj , koja nece iscrpeti organizam ako se i u uobicajnim kolicinama koristi. valjda je Bog razmisljao i da covek radi i neke druge stvari osim da zadovoljava osnovne potrebe, pijeneje , jedenje i olakasnje.
  ne slazem se sa tobom u vezi mms i zeolita al cemu rasprava kad niko nece odstupiti od svog stava , hvala Bogu pa imamo izbor.
  pozdrav

 89. toma Says:

  isto imam troje dece i jasno da ti je toalet potrebniji nego inace,ali moze se… naravno ako nemas problema sa bubrezima vec, ili sa srcem, i MORA da se kontrolise iznos tecnosti …mms ne, zeolit moze..ali opet kazem -prilicno je besmislen,ali ajde, ..bar nije varikina..e sad da li je bas seca sto imamo pravo na izbor…videcemo – )) pozz

 90. Ivana Says:

  ja nemam problema tomo i moja deca su bebe ne zauzimaju toalet , izgleda me nisi razumela, pitam se zasto, al stvarno ne zelim da polemisem vise, nisu nam frekvencije bliske.

 91. dada Says:

  pre mesec dana i mozda neki dan vise,uputila sam pitanje da li neko moze da da savet tj misljenje o koriscenju ZEOLITA nakon hiruske intervencije ugradnje stranog tela u organizam,tacnije u pitanju je ugradnja vestackog kuka pre sedam meseci osoba je starosti 61 god.i nakon op je doslo i do konplikacije embolije pluca koja je sanirana lekom farin i pacijentkinja sada ne koristi nista vise od th.Negde sam inace procitala da se NE SAVETUJE PACIJENTIMA SA IMLATANTIMA,BAJPASOM,STENTOM ITD,zanima me da li se to odnosi i na ugradjene proteze kao sto je gore navedeno u tekstu u pitanju kuk.MOLIM VAS DA I OVAJ PUT NE IZIGNORISETE PITANJE I SKINETE GA SA BLOGA.aKO NEMATE PODATAK OBAVESTITE ME PUTEM MOJE IMEJL ADRESAE,da bih posavetovala pacijenta da ne koristi „prepara“,radi svog licnog zdravlja!ZAHVALJUJEM UNAPRED I NADAM SE ODGOVORU!!!!DADA

 92. Небојша Says:

  dada,

  Нико не игнорише Ваше питање, једноставно нико се није нашао компетентним да Вам одговори, јер да јесте, већ би Вам неко одговорио. Ако нека компетентна особа прочита Ваше специфично питању које сте поставили у вези коришћења зеолита, вероватно ће Вам одговорити. Тако да остаје да сачекате, али и упоредо трагајте за информацијом на другим местима.

  Поздрав.

 93. ГалацМладен Says:

  Ja imam ugradjeno vestacko socivo u oba oka tjs, implante i koristim zeolit vec duze bez problema. Ali recimo nesmem da koristim aloe veru jer razgradjuje socivo.

 94. Martin Says:

  Koristim povremeno MMS kao preventivu ili pre kriznih situacija (krizne situacije za mene predstavljaju vremenske promene,znači krajem februara početkom marta isto tako kraj oktobra početak novembra kad je velika razlika izmedju nocne i dnevne temperature-ponekad i do 15 c ,što je po meni jako stresno za naš organizam a mi za to većina nismo ni svesni) a isto ako se najavi epidemija gripa ili neka virusna oboljenja,popijem obično odmah po 15-20 kapi MMS sa dodatkom limuntusove kiseline (to je aktivator)i 1 decilitrom vode.(po uputstvu ko zna kako se upotrebljava) pijem obično 3- 4 dana . i organizam mi je spreman za borbu protiv eventualnih napada gripa,virusa ,prehlada i ko zna od čega još.Nemam nikakvih problema prilikom uzimanja MMS..Nemogu sa 100% sigurnošću tvrditi da me MMS štiti od bolesti ali ja sam zdrav i mislim da nekog udela ima i MMS kojeg povremeno popijem.

 95. Jerotije Says:

  vladimire, vladimire…. tacan kontakt firme ZEO KOP iz Brusa, rudnik Igros-Vidojevici, je 065/ 505 07 45, ili fax 037/ 826 583.
  To su brojevi na koje bilo ko moze da se javi, cuje tacne informacije o zeolitu i dobije ga po pravoj, realnoj ceni. Ili putem maila zeokop@yahoo.com
  Pozdrav,
  Jerotije Stevanovic

 96. martin dolinaj Says:

  Dobrivoje Bojović Žuti je preminuo i više nikog ne leči,što neznači da zeolit ne deluje na organizam i da netreba da se upotrebljava za oporavak ljudskog organizma.

 97. Небојша Says:

  martin dolinaj,

  Да, тачно је, Добривоје је умро, пре једно 2 ипо године, свако једном мора да умре, али то наравно нема везе са лековитошћу зеолита, већ са чињеницом да човек једном мора да умре, ни зеолит га неће спасити од смрти, јер човек је смртно биће, његово физичко тело.

  Није лечио Добривоје људе, већ зеолит, Добривоје је само знао да га користи у здравствене сврхе, као и многи други, тако да зеолит дефинитивно помаже људском организму и лечи га, чисти га, дакле, људи треба да га користе, они који то желе, који не желе, нека га не користе.

  Сви који сада користе зеолит, једнога дана ће да умру, али то не значи да они које га не користе, не треба да почну да га користе. :-)

  Ирена Барет, лекар народне медицине говори о корисности зеолита

 98. Kragujevacanin Says:

  Kako da dodjem do zeolita? Potreban mi je za malu poljoprivrednu proizvodnju, a zeleo bih da ga i sam koristim (u ishrani). Prvo, cu isti probati na biljnim kulturama koje uzgajam a zatim i sam, dakle, gde, kako i u kom obliku ga mogu naci u ov svrhe? Jos nesto, da li je skup? :) Veliki pozdrav, tekst ke odlican!

 99. Небојша Says:

  Kragujevacanine,

  У горњем коментару, нешто изнад вашег, Jerotije вам је свима вама који се интересујете да купите зеолит дао бројеве телефона да се информишете о свему што се тиче зеолита, па и цене. Поздрав.

 100. zoran Says:

  Ima nesto u vezi Zeolita u prahu sto mi nije jasno .Dva puta sam narucivao Zeolit i to na razlicitim mestima,prvi je bio zuckaste boje ,a ovaj drugi je vise vukao na srebrnu. interesuje me koji je kvalitetniji i u cemu je razlika.

 101. Sanja Says:

  evo jos jedna informacija za one koji hoce da poruce zeolit koji je atestiran na VMA i u Gradskom zavodu u Beogradu, ja ga koristim i dalje i prezadovoljna sam rezultatima, a preporucila mi je doktorka Jasmina Spasojevic i ovo je njen broj telefona 063/270-220

 102. Vladan Says:

  Imate sajt
  http://www.zeolituprahu.com/
  tamo mozete da narucite… trenutno traje akcija.. pozdrav

 103. Vladan Says:

  http://www.zeolituprahu.com/
  imate tamo mozete naruciti..
  ima dosta popusta,posebno sad preko zime

 104. Nenad Radjenović Says:

  Molim nekog ko je upoznat sa termičkom obradom i konzumiranjem zeolita da ostavi komentar.Dodatni saveti su dobrodošli! Hvala!

 105. ada Says:

  Nabavila sam zeolit,kada ga promesam magnetnim stapicem nakupe se neki kamencici.da li je to uredu?Da li je to uredu,ako mozete odgovorite mi.Pozdrav

 106. Vidoje Says:

  Molim vas za informaciju da li zeolit u prahu koji je mikroniziran i sterilisan treba da se pece u rerni ili bez ikakvog pecenja mogu da ga koristim? I ne razumem zasto se ne pije talog iz case?

 107. avramovicmile Says:

  Vec desetak dana kako koristim ovaj zeolit u prahu, mesam ga plasticnom kasicicom, taloga skoro nema, a i sto da se ne pije…. Video sam da ga ljudi koriste bez ikakve termicke ili mehanicke obrade, i to mi deluje prihvatljivo… Spolja ga koristim za ekcem, nije da ga odstrani tako brzo kao mast, ali pomaze.
  Kao i u svemu, ne treba ocekivati nikakva cuda, ali verujem da ce na duge staze biti vidljiviji rezultati.

 108. Danilo Milic Says:

  Dr.Jasmina Spasojevic se bavi prodajom ili ti zaradjivanjem na ovoj tvari, sto je inace obian mleveni mineral koga imate po mnogo nizim cenama nego kod nje !!!

 109. Danilo Milic Says:

 110. Mup Says:

  Vec je poceo lov na one koji se ilegalno bave preprodajom ovog blagotvornog minerala.

 111. Ruzica Petrovic Says:

  hvala za ove zivotne informacije i bilo bi dobro kad bi se malo vise vrtelo na tv-udarne kanale-ja sam sasvim slucajno nabasalo na nekom kanalu kad se pricalo o ovoj temi i o zeolitu

 112. Небојша Says:

  За све оне који су заинтересовани да купе зеолит у праху

  По информацијама које имам, зеолит у најситнијем праху могао се до недавно набавити из Геолошког Института у Београду. Међутим, чуо сам да је институт блокиран, вероватно због тога што је много на интернету писано о зеолиту, а „неким главешинама“ се то није свидело, да народ много таласа о зеолиту и користи га за свој бољитак, па су га можда због тога и блокирали.

  Чуо сам да се зеолит у праху, у оном најситнијем виду, може набавити у фабрици за прераду природних зеолита „Зеолинк“ у Земуну, која прерађује природни зеолит којег добијају из рудника зеолита у селу Игрош код Бруса, и продају га 800 дин. 500 гр. ако сам добро обавештен. Ево га сајт фирме „Зеолинк“: http://www.zeolitsrbija.com/ а овде је страница за контакт где можете контактирати особље те фирме око набавке зеолита.

  Али, када би се неки појединац организовао, или група људи, може се отићи до рудника зеолита у селу Игрош и купити зеолит у праху за само 90 динара по килограму, па ко колико има пара нек купи зеолит, може се купити и џак зеолита у праху и снабдети се тако за дуже време са зеолитом по повољној цени. Треба тражити онај зеолит у најситнијем праху, јер има и крупнијег.

 113. MILICA Says:

  Molim vas,ako neko zna odgovor,da li je bezbedno kupiti zeolit u Zeo kop iz Brusa,ili Zeolink iz Zemuna,da li je neko kupio zeolit u bilo kojoj od ove dve firme,i da li ga je koristio?ja bih ga pila,i spolja bi koristila za kozno oboljenje.U ovim firmama se navodi da se koristi za poljoprivredu i stocarstvo,a da li je i za ljudsku upotrebu?

 114. Srdjan Says:

  Bezbedno je.Ja ga koristim oko pet godina.PROVERENO.(mislim na onaj direktno iz rudnika)

 115. Небојша Says:

  Контактирао сам преко фејсбука власника рудника зеолита „Зео Коп“ код села Игрош, и ево једне важне информације о Зео Копу, једином активном руднику зеолита у Србији. Дошло је до промене у власничкој структури, Геолошки институт више није сувласник, већ одређена групација људи. Зео Коп је предузеће које се бави механичком обрадом и експлоатацијом руде зеолит, тај зеолит није за људску употребу, јер није термички обрађен, већ мора да се подвргне даљој термичкој обради да би био добар за људску употребу, а ту термичку обраду претпостављам да ради Геолошки Институт у Београду, а и они који откупе од Зео Копа механички обрађену руду зеолита у виду гранула разних величина, и који желе да га продају људима кад га термички обраде.


Затворено за коментаре.

Прати

Добијте сваки нови чланак достављен у ваше поштанско сандуче.

Придружите се 1.399 других пратиоца

%d bloggers like this: