Зеолит: Чаробни камен живота!


Овај чланак којег сам скинуо са сајта града Крушевца говори сам за себе, износи прегршт детаља о благодатности зеолита које износи житељ села Игрош, надомак града Бруса, Добривоје Бојовић Жути. Лишава људе и животиње гљивичних обољења. Лечи воду, земљу, биљке, кад се воће, поврће, житарице поспу зеолитом приликом садње и сетве, дају много веће приносе. Као природан минерал, зеолит је добар за очување зимнице приликом складиштења. Ако се зуби перу овим природним минералом, зеолит скида каријес и лечи од упале десни. Код човека лечи гљивична обољења, псоријазу, акне и друге кожне болести. Ако се врхом језика узме мало зеолита, одмах нестаје пролив! Куће и штале које се граде од зеолита упијају влагу, тако да нема појаве буђи, а такође су заштићене од радијације.

Заиста, али заиста… зеолит је дар Богова, а Србија је веома богата њим, и просто би био грех не искористити тај дар за добробит људи, животиња, воде, земље, природе…!

Прочитајте следеће…

Извор: Крушевац-град

Рудник чаробног камена живота

– Кад би наши институти производили лекове на бази зеолита и пуштали у продају, лечио би се овај наш болесни народ – каже Добривоје Бојовић Жути. Зашто мало знамо о зеолиту?. Људи причају да се воће и поврће, кад се поспе зеолитом, у 95 одсто сачува од гљивичних обољења и трулења. Купи гљивична оболења и на кожи људи и животиња. У штали као у апотеци. И код нас је на бази зеолита почео да се издаје лек за третирање разних болести, попут карцинома коже, тумора јајника и грлића материце.

Почела експлоатација зеолита у Игрош-Калифорнији

У питомини села Игрош, а зову га Игрош-Калифорнија, које се простире на око 8,5 квадратних километара на источним обронцима Копаоника забелео се рудник. Почела је експлоатација зеолита, који лечи и земљу, и воду, и биљке, и људе и животиње, а штити и од радијације. Камен нешто тврђи од креде, лако се дроби у комаде и ситни за различите намене, до прашине. Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације.

“ Мени је много жао што наш народ и наша држава Србија веома мало знају о зеолиту, а свако домаћинство, било у граду или на селу треба да има зеолит. Не зову га без разлога Грци каменом живота, а Јапанци – чаробни камен. Руси су најдаље отишли у испитивању зеолита, па су издали књигу са 1.500 препарата и лекова на бази зеолита. Ја вам о зеолиту могу да причам пуна два дана“

– каже мештанин и један од сувласника Рудника у атару села Видојевићи, Добривоје Бојовић Жути.

Већ је четрнаеста година од како се Геоинститут из Београда, „Мраморак“ и „Зео-коп“ из Бруса баве истраживањем зеолита у селу Игрошу. Према проценама стручњака, овде га има толико да би могао да се експлоатише читавих 150 година, а можда и више.

(Зеолит у Гранулама) „Узео сам тако, једном, прегршт зеолита и сипао у корен крушке виљемовке. Обична садница болује некад и по три године док ластари израсту, а са зеолитом ластари су и по три метра као одједном израсли. То је невероватно.“

– Пољопривреда без зеолита не може да се замисли, нарочито повртарство, садња кукуруза, пшенице и свих других житарица, поврћа и биљака свих врста. Ако приликом садње ставите зеолит у корен биљке, било које, видећете како то расте. Читао сам књигу о зеолиту, па се једне године ја и супруга Јула одлучисмо да засадимо паприку. Рекли смо да пробамо, па ако се осуши, нећемо никоме да причамо. Умочили смо корење паприке у воду па у самлевени зеолит и засадили. Кад сам сазрелу паприку однео у град на пијацу сви су се чудили и крститли колика је била. Узео сам тако, једном, прегршт зеолита и сипао у корен крушке виљемовке. Обична садница болује некад и по три године док ластари израсту, а са зеолитом ластари су и по три метра као ођедном израсли. То је невероватно. Син ми је држао краве. Прочитао сам да зеолит купи непријатне мирисе у штали, у живинарницима, приликом пушења дувана, у тоалетима, фрижидерима и тако даље. Пробао сам. Ушао сам у шталу, а пошто је зеолит еколошки чиста руда, по кравама и по штали бацио сам једно пет- шест шака самлевеног зеолита. После пет-десет минута, улазио сам у шталу као у апотеку – прича Добривоје Бојовић Жути. Каже да зеолит ништа мање није препоручљив у ципелама, патикама и другој обући, јер отклања све неугодне мирисе, а међу прстима лечи гљивична оболења.

– Прочитао сам литературу медицинских стручњака и лично испробао и уверио се да зеолит купи гљивична оболења на кожи људи, животиња и биљака. Ако узмете прах зеолита, кад се највише осећа сврабеж ногу и неугодни мирис, не требате да перете ноге већ два-три пута метнете у чарапу и ви сте излечени. Правили су људи овде пут, свима сам давао зеолит да сипају у одећу и они су одушевљени – прича Добривоје Бојовић Жути. Он каже да већ три године пере зубе зеолитом, уверио се да скида каријес и лечи запаљење десни и кварне зубе.

(Зеолит-kристал) „Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације.“

Делио је он, каже, људима зеолит за лечење гљивичног оболења псоријазе, акни на лицу и других кожних оболења. Посебну примену, према кубанском рецепту, зеолит има ако се помеша са леком који је пацијенту прописао лекар.

Зеолит у Игрошу нашао је велику примену у спремању зимнице, посебно на очувању кромпира, јабука, крушака и другог воћа приликом складиштења. Људи причају да се воће и поврће, кад се поспе зеолитом, у 95 одсто сачува од гљивичних обољења и трулења. Игрошани кажу да зеолит штити и од племењаче, па би далеко боље и паметније било да се воће и поврће, уместо пестицидима, прска зеолитом. Пластеници су највећи потрошачи зеолита, а његово главно својство је што држи влагу у корену биљке. Посебно се препоручује на песковитим, киселим и хемикалијама затрованим земљиштима.

– Ја сам се прекрстио кад сам у часопису ,,Биље и здравље” прочитао шта су примаријус др специјалиста медицине Јелисавета Кунусић и докторка Ивана Џамић казале о зеолиту и о томе шта се све њиме лечи. Показивао сам чланак и лекарима, а лечим се и ја од Хочкинове болести, синдрома америчких војника и бомбардовања. И код нас је на бази зеолита почео да се издаје лек који се зове „Мегамин“ за лечења разних болести: карцинома коже, тумора јајника и грлића материце, груди, простате, јетре, слезине, танког и дебелог црева, плућа, костију, бешике, језика, штитасте жлезде и тако даље. Стабилизује и поправља циркулацију крви, притисак венски, отоке, хемаролиде, проширене капиларе. Кад би наши институти производили лекове на бази зеолита и пустали у продају, лечио би се овај наш болесни народ. Сузе ми потеку кад у болници видим младе људе, а кад би научна институција доказала ово што људи пишу, онда не би скупоцене лекове набављали из иностранства – прича Бојовић.

зеолит (клиноптилолит) „Ја сам прах зеолита помешао са концентратом и дао ћуркама које су имале пролив и одушевио сам се како је то брзо нестало. Примера је много. Сејао сам кукуруз са зеолитом и уверио се да је никло свако зрно – каже Добривоје“ …. „Ја сам се прекрстио кад сам у часопису ,,Биље и здравље” прочитао шта су примаријус др специјалиста медицине Јелисавета Кунусић и докторка Ивана Џамић казале о зеолиту и о томе шта се све њиме лечи. Показивао сам чланак и лекарима, а лечим се и ја од Хочкинове болести, синдрома америчких војника и бомбардовања…“

Причао би он о зеолиту још два дана. Руси су Чернобиљ прекрили зеолитом, а Енглези Темзино корито, а ми и даље кубуримо са загађеним рекама и околином.

– Ако се језиком узме прах зеолита, али само мало, онда код људи и животиња одмах престаје пролив. То смо дефинитивно испрбали, али људи, кад га употребљавају, морају грумен зеолита најпре да испечу добро у рерни да би се одстранио неки евентуално упијени бацил, па се потом саструже ножем и тај прах на језику сто посто зауставља пролив – каже Добривоје.

Он упозорава на опрезност, јер не сме у организам да се убацује много зеолита, већ само мало, на врху језика како не би дошло до дехидрације – зеолит би покупио сву течност па би и живот човеку у том случају био угрожен.

– Ја сам прах зеолита помешао са концентратом и дао ћуркама које су имале пролив и одушевио сам се како је то брзо нестало. Примера је много. Сејао сам кукуруз са зеолитом и уверио се да је никло свако зрно – каже Добривоје.

О експлоатацији руде зеолита, вађења, млевења и паковања у Руднику „Видојевићи“ брине Јеротије Стевановић, власник предузећа „Зео-коп“ Д.О.О из Бруса, а 50 посто је и власник Рудника зеолита. У власништву Геоиснититута је 30 посто, а 20 посто је „Мраморак“ из Бруса.

Добривоје Бојовић Жути: „Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације.“

Посао је кренуо, а на лагеру имају паковања од 25 кила до џака у врећи, завинско од наручиоца. Гренулације се крећу од 0, до 1 милиметар, 1-2, 2-4 и 4-7 милиметара, као и од 0 до 32 милиметра, у облику песка које иде за побољшање земљишта које је затровано хемикалијама.

– Од власника имања у Игрошу до сада смо откупили десет хектара земљишта. Људима смо платили колико су тражили. Зеолит вадимо и лагерујемо га. Људи га траже, а за поправку затрованог земљишта тренутно имамо хиљаду и по тона. Самлевени и спаковани зеолит, који смо досад продавали ишао је од 20 до 30 динара по килограму, плус ПДВ. Цена само извађеном, а не смалевеном зеолиту креће се од 11 до 12 динара. За сада, за зеолит се највише интересују пољопривредници – каже Јеротије Стевановић.

Можда је зеолит учинио да је Игрош једино село у Бруској општини где је наталитет позитиван. Овде, у 175 домаћинстава живи око 800 становника, од којих је највише младих људи.

Радојица Барјактаревић

********

Текстови о истој теми:
Зеолит: Чудотворни минерал, спас за људе, спас за пољопривреду, спас од зрачења, спас за Србију!
Бранко Станчевић и његов чудотворни препарат на бази зеолита „АТН“
Др. Весна Михајловић: Шта је зеолит?

115 реаговања to “Зеолит: Чаробни камен живота!”

 1. toma Says:

  mms se je varikina nemoj to da pijes , i nemoj da te internet obrazuje,ma narocito ne kako da zivis zdravo vec oslusni svoj organiozam malo, a to sto se des\ava to sve ide u radnbi staz svakog od nas , ali bas svakog te moras da naucis da se niosis sa tim i da prosto prihvatis sta ti se desava, i sa cim treba da se nosis .svako dobro

 2. ГалацМладен Says:

  Томо када бих ти испричао са чиме нас трују ти неверујем да би поверовао али то незначи да нас нетрују већ да ти неверуеш.
  ММС јесте варикина исто као и што за ракију можемо рећи да је алкохол и обрнуто

  Ја могу тврдити да је алкохол дрога а ти да је лек,ко је управу…па обојица али се не слажемо у начину и количини употребљеног алкохола.
  Као и што има више дестилата алкохола тако има и више варикина.
  Ако је потребно објаснићу и са становишта хемије.

  ПРОЧИТАЈТЕ ОВДЕ,НА САЈТУ,ЈЕ ЛЕПО ИЗЛОЖЕНО О ММС

  Небојша нек стави линк ја немогу да пронађем.Хвала

 3. Небојша Says:

  Чак и када се човек храни само органском храном, без пестицида и хемикалија, не значи да ће обавезно да буде здрав, али не можемо рећи да је храна „превара“. Рецимо, ако човек лоше комбинује храну, или једе исувише меса, масног, сувише слатког, може да оболи током времена, али за то му није „крива храна“, већ он који се неправилно храни добром храном.
  Исто се може рећи и за ММС, чланак је на доњем линку:

  http://goo.gl/m9HDy
  Антић је за ММС дао леп коментар:

  „Ako neko tvrdi da ne deluje i da je ovo prevara, neka prvo ispita za šta je upotrebio MMS i kako ga je upotrebio, jer to nije lek za sve i svašta, to nije lek za rak i tumore (mada i u tome može da pomogne u smislu čišćenja organizma), već pre svega za sve virusne infekcije i neke parazite. Koristi se i kod zdravih ljudi kao preventiva za čišćenje organizma.
  Takođe je bitno koliko je organizam već oštećen ranijim pogrešnim „lečenjem“ (hemoterapija). Mnogi ljudi prvo idu kod lekara koji im unište organizam pa tek nakon toga traže spas u alternativnim metodama koje onda teško mogu da deluju jer nemaju posla samo sa prvobitnom bolešću, već i sa narušenim zdravljem od pogrešnog i štetnog tretmana alopatske medicine.
  Sve ovo treba imati u vidu pre nego što se upotrebi ili kritikuje MMS.“

 4. ГалацМладен Says:

  Зато у Православној вери и постоји пост телесни који се састоји од уздржања од мрсне хране и пост духовни који се састоји од уздржавања од грехопада.
  Надам се да смо помогли Томи око ММС-а

 5. Ivana Says:

  i ja da pomognem tomi kao dobra pravoslavka, na netu ima knjiga voda leci hemikalije ubijaju u njoj pise da ne bi trebalo uzimati vise od 3 litre vode dnevno. ne kazem da treba slepo da se sad drzis te knjige al lepo je tamo razlozeno kako zasto, evo ja dojim uzimam zeolit i 2do 3 litre mi je super i odlicno se osecam.

 6. toma Says:

  od grehopada se valja uzdrzavati uvek ,a ne samo u vreme posta,a na sajtu posvecenom MMS jasno da necu procitati nista sto govori da je on glupost. Sto se bolestina tice, na internetu mozemo naci da smo bolesni 1.nesmejemo se dovoljno
  2.smejemo se previse 3.neverujemo 3.verujemo ( u pogesno),4.jedemo,ali nekombinujemo valjano 4.ne treba da jedemo 5.treba da jedemo 6. treba da pijemo vodu 7.netreba da pijemo vodu 8. pod stresom smo …..i u beskraj..spavamo na losem mestu, glava nam je gore ,a ne dole, …kojesta…kada bi o svemu tome razmisljali zapravo, do te mere bi se opteretili jer samo dokon covek moze o svemu tome da razmislja ,a samo poneki da to i sebi priuste…bolestine nas napadaju nezato sto smo jeli ili pili zeleno sa crvenim ili spavali pored tv,a vec zato sto smo duhom klonuli, poklelkli , pobegli, hteli da pobegnemo,izbegnemo, cesto i spasemo..MMS nisam probala i nepada mi napamet ,zeolit sam probala i mesecima sam ga koristila i ok je ,nista mi se nije strahotno dogodilo, (za razliku od mms gde ljudi govore potresne stvari, a sto se zeolita tice postoji izgleda ipak jedna sitnica,a to je da tanko crevo uopste nemoze da apsorbuje taj mineral da mzoemo da ga pijemo koliko zelimo i nista- jer ga ni neprimamo, moze ev. da ukloni sve one dobre i zle bakterije iz zeluca i da stvotri i probleme ..neznam..mislim da je ipak resenje za sve u najjednostavnijem…misli dobro ..cini dobro i nemoj nista da brines ,a ako te vec strefi nesto…sigurno postoji jak razlog i ako dobro dobro osmotris sigurna sam da mozes da nadjes razlog da prosoto zavolis tu situaciju ili nevolju jer bolest zaista veoma cesto dolazi kao spasenje ma koliko sumanuto to zvucalo…cini mi se da je najvec mudrost nauciti prihvatati okolnosti i nositi svoj krst,bas kao i Isus , ne sa padom u ocajanja ,vec sa ljubavlju

 7. toma Says:

  ima knjiga na netu koja jako dobro potkrep[ljuje stav da treba piti najmanje osam litara vode na dan..

 8. Ivana Says:

  tomo ti kazes da dokon covek misli o svemu navedenom , aj razmisli malo ako bi covek pio 8l vode u toku dana pa morao bi da za sobom nosi pokretan WC , onda svakako ne bi bio dokon samo bi razmisljao o sopstvenom olakasnju i unosu vode i kako to izvesti sa troje dece koji svako ima svoje potrebe i kucom koja se nece sama srediti i muzem koji ceka rucak , hm malo ne izvodljivo u realnom zivotu, npr ja i ovcako jedva stignem do wca, uostalom retki su oni koji imaju pristup takvoj vodi , izvorskoj , koja nece iscrpeti organizam ako se i u uobicajnim kolicinama koristi. valjda je Bog razmisljao i da covek radi i neke druge stvari osim da zadovoljava osnovne potrebe, pijeneje , jedenje i olakasnje.
  ne slazem se sa tobom u vezi mms i zeolita al cemu rasprava kad niko nece odstupiti od svog stava , hvala Bogu pa imamo izbor.
  pozdrav

 9. toma Says:

  isto imam troje dece i jasno da ti je toalet potrebniji nego inace,ali moze se… naravno ako nemas problema sa bubrezima vec, ili sa srcem, i MORA da se kontrolise iznos tecnosti …mms ne, zeolit moze..ali opet kazem -prilicno je besmislen,ali ajde, ..bar nije varikina..e sad da li je bas seca sto imamo pravo na izbor…videcemo – )) pozz

 10. Ivana Says:

  ja nemam problema tomo i moja deca su bebe ne zauzimaju toalet , izgleda me nisi razumela, pitam se zasto, al stvarno ne zelim da polemisem vise, nisu nam frekvencije bliske.

 11. dada Says:

  pre mesec dana i mozda neki dan vise,uputila sam pitanje da li neko moze da da savet tj misljenje o koriscenju ZEOLITA nakon hiruske intervencije ugradnje stranog tela u organizam,tacnije u pitanju je ugradnja vestackog kuka pre sedam meseci osoba je starosti 61 god.i nakon op je doslo i do konplikacije embolije pluca koja je sanirana lekom farin i pacijentkinja sada ne koristi nista vise od th.Negde sam inace procitala da se NE SAVETUJE PACIJENTIMA SA IMLATANTIMA,BAJPASOM,STENTOM ITD,zanima me da li se to odnosi i na ugradjene proteze kao sto je gore navedeno u tekstu u pitanju kuk.MOLIM VAS DA I OVAJ PUT NE IZIGNORISETE PITANJE I SKINETE GA SA BLOGA.aKO NEMATE PODATAK OBAVESTITE ME PUTEM MOJE IMEJL ADRESAE,da bih posavetovala pacijenta da ne koristi „prepara“,radi svog licnog zdravlja!ZAHVALJUJEM UNAPRED I NADAM SE ODGOVORU!!!!DADA

 12. Небојша Says:

  dada,

  Нико не игнорише Ваше питање, једноставно нико се није нашао компетентним да Вам одговори, јер да јесте, већ би Вам неко одговорио. Ако нека компетентна особа прочита Ваше специфично питању које сте поставили у вези коришћења зеолита, вероватно ће Вам одговорити. Тако да остаје да сачекате, али и упоредо трагајте за информацијом на другим местима.

  Поздрав.

 13. ГалацМладен Says:

  Ja imam ugradjeno vestacko socivo u oba oka tjs, implante i koristim zeolit vec duze bez problema. Ali recimo nesmem da koristim aloe veru jer razgradjuje socivo.

 14. Martin Says:

  Koristim povremeno MMS kao preventivu ili pre kriznih situacija (krizne situacije za mene predstavljaju vremenske promene,znači krajem februara početkom marta isto tako kraj oktobra početak novembra kad je velika razlika izmedju nocne i dnevne temperature-ponekad i do 15 c ,što je po meni jako stresno za naš organizam a mi za to većina nismo ni svesni) a isto ako se najavi epidemija gripa ili neka virusna oboljenja,popijem obično odmah po 15-20 kapi MMS sa dodatkom limuntusove kiseline (to je aktivator)i 1 decilitrom vode.(po uputstvu ko zna kako se upotrebljava) pijem obično 3- 4 dana . i organizam mi je spreman za borbu protiv eventualnih napada gripa,virusa ,prehlada i ko zna od čega još.Nemam nikakvih problema prilikom uzimanja MMS..Nemogu sa 100% sigurnošću tvrditi da me MMS štiti od bolesti ali ja sam zdrav i mislim da nekog udela ima i MMS kojeg povremeno popijem.

 15. Jerotije Says:

  vladimire, vladimire…. tacan kontakt firme ZEO KOP iz Brusa, rudnik Igros-Vidojevici, je 065/ 505 07 45, ili fax 037/ 826 583.
  To su brojevi na koje bilo ko moze da se javi, cuje tacne informacije o zeolitu i dobije ga po pravoj, realnoj ceni. Ili putem maila zeokop@yahoo.com
  Pozdrav,
  Jerotije Stevanovic

 16. martin dolinaj Says:

  Dobrivoje Bojović Žuti je preminuo i više nikog ne leči,što neznači da zeolit ne deluje na organizam i da netreba da se upotrebljava za oporavak ljudskog organizma.

 17. Небојша Says:

  martin dolinaj,

  Да, тачно је, Добривоје је умро, пре једно 2 ипо године, свако једном мора да умре, али то наравно нема везе са лековитошћу зеолита, већ са чињеницом да човек једном мора да умре, ни зеолит га неће спасити од смрти, јер човек је смртно биће, његово физичко тело.

  Није лечио Добривоје људе, већ зеолит, Добривоје је само знао да га користи у здравствене сврхе, као и многи други, тако да зеолит дефинитивно помаже људском организму и лечи га, чисти га, дакле, људи треба да га користе, они који то желе, који не желе, нека га не користе.

  Сви који сада користе зеолит, једнога дана ће да умру, али то не значи да они које га не користе, не треба да почну да га користе. :-)

  Ирена Барет, лекар народне медицине говори о корисности зеолита

 18. Kragujevacanin Says:

  Kako da dodjem do zeolita? Potreban mi je za malu poljoprivrednu proizvodnju, a zeleo bih da ga i sam koristim (u ishrani). Prvo, cu isti probati na biljnim kulturama koje uzgajam a zatim i sam, dakle, gde, kako i u kom obliku ga mogu naci u ov svrhe? Jos nesto, da li je skup? :) Veliki pozdrav, tekst ke odlican!

 19. Небојша Says:

  Kragujevacanine,

  У горњем коментару, нешто изнад вашег, Jerotije вам је свима вама који се интересујете да купите зеолит дао бројеве телефона да се информишете о свему што се тиче зеолита, па и цене. Поздрав.

 20. zoran Says:

  Ima nesto u vezi Zeolita u prahu sto mi nije jasno .Dva puta sam narucivao Zeolit i to na razlicitim mestima,prvi je bio zuckaste boje ,a ovaj drugi je vise vukao na srebrnu. interesuje me koji je kvalitetniji i u cemu je razlika.

 21. Sanja Says:

  evo jos jedna informacija za one koji hoce da poruce zeolit koji je atestiran na VMA i u Gradskom zavodu u Beogradu, ja ga koristim i dalje i prezadovoljna sam rezultatima, a preporucila mi je doktorka Jasmina Spasojevic i ovo je njen broj telefona 063/270-220

 22. Vladan Says:

  Imate sajt
  http://www.zeolituprahu.com/
  tamo mozete da narucite… trenutno traje akcija.. pozdrav

 23. Vladan Says:

  http://www.zeolituprahu.com/
  imate tamo mozete naruciti..
  ima dosta popusta,posebno sad preko zime

 24. Nenad Radjenović Says:

  Molim nekog ko je upoznat sa termičkom obradom i konzumiranjem zeolita da ostavi komentar.Dodatni saveti su dobrodošli! Hvala!

 25. ada Says:

  Nabavila sam zeolit,kada ga promesam magnetnim stapicem nakupe se neki kamencici.da li je to uredu?Da li je to uredu,ako mozete odgovorite mi.Pozdrav

 26. Vidoje Says:

  Molim vas za informaciju da li zeolit u prahu koji je mikroniziran i sterilisan treba da se pece u rerni ili bez ikakvog pecenja mogu da ga koristim? I ne razumem zasto se ne pije talog iz case?

 27. avramovicmile Says:

  Vec desetak dana kako koristim ovaj zeolit u prahu, mesam ga plasticnom kasicicom, taloga skoro nema, a i sto da se ne pije…. Video sam da ga ljudi koriste bez ikakve termicke ili mehanicke obrade, i to mi deluje prihvatljivo… Spolja ga koristim za ekcem, nije da ga odstrani tako brzo kao mast, ali pomaze.
  Kao i u svemu, ne treba ocekivati nikakva cuda, ali verujem da ce na duge staze biti vidljiviji rezultati.

 28. Danilo Milic Says:

  Dr.Jasmina Spasojevic se bavi prodajom ili ti zaradjivanjem na ovoj tvari, sto je inace obian mleveni mineral koga imate po mnogo nizim cenama nego kod nje !!!

 29. Danilo Milic Says:

 30. Mup Says:

  Vec je poceo lov na one koji se ilegalno bave preprodajom ovog blagotvornog minerala.

 31. Ruzica Petrovic Says:

  hvala za ove zivotne informacije i bilo bi dobro kad bi se malo vise vrtelo na tv-udarne kanale-ja sam sasvim slucajno nabasalo na nekom kanalu kad se pricalo o ovoj temi i o zeolitu

 32. Небојша Says:

  За све оне који су заинтересовани да купе зеолит у праху

  По информацијама које имам, зеолит у најситнијем праху могао се до недавно набавити из Геолошког Института у Београду. Међутим, чуо сам да је институт блокиран, вероватно због тога што је много на интернету писано о зеолиту, а „неким главешинама“ се то није свидело, да народ много таласа о зеолиту и користи га за свој бољитак, па су га можда због тога и блокирали.

  Чуо сам да се зеолит у праху, у оном најситнијем виду, може набавити у фабрици за прераду природних зеолита „Зеолинк“ у Земуну, која прерађује природни зеолит којег добијају из рудника зеолита у селу Игрош код Бруса, и продају га 800 дин. 500 гр. ако сам добро обавештен. Ево га сајт фирме „Зеолинк“: http://www.zeolitsrbija.com/ а овде је страница за контакт где можете контактирати особље те фирме око набавке зеолита.

  Али, када би се неки појединац организовао, или група људи, може се отићи до рудника зеолита у селу Игрош и купити зеолит у праху за само 90 динара по килограму, па ко колико има пара нек купи зеолит, може се купити и џак зеолита у праху и снабдети се тако за дуже време са зеолитом по повољној цени. Треба тражити онај зеолит у најситнијем праху, јер има и крупнијег.

 33. MILICA Says:

  Molim vas,ako neko zna odgovor,da li je bezbedno kupiti zeolit u Zeo kop iz Brusa,ili Zeolink iz Zemuna,da li je neko kupio zeolit u bilo kojoj od ove dve firme,i da li ga je koristio?ja bih ga pila,i spolja bi koristila za kozno oboljenje.U ovim firmama se navodi da se koristi za poljoprivredu i stocarstvo,a da li je i za ljudsku upotrebu?

 34. Srdjan Says:

  Bezbedno je.Ja ga koristim oko pet godina.PROVERENO.(mislim na onaj direktno iz rudnika)

 35. Небојша Says:

  Контактирао сам преко фејсбука власника рудника зеолита „Зео Коп“ код села Игрош, и ево једне важне информације о Зео Копу, једином активном руднику зеолита у Србији. Дошло је до промене у власничкој структури, Геолошки институт више није сувласник, већ одређена групација људи. Зео Коп је предузеће које се бави механичком обрадом и експлоатацијом руде зеолит, тај зеолит није за људску употребу, јер није термички обрађен, већ мора да се подвргне даљој термичкој обради да би био добар за људску употребу, а ту термичку обраду претпостављам да ради Геолошки Институт у Београду, а и они који откупе од Зео Копа механички обрађену руду зеолита у виду гранула разних величина, и који желе да га продају људима кад га термички обраде.


Затворено за коментаре.

Прати

Добијте сваки нови чланак достављен у ваше поштанско сандуче.

Придружите се 1.393 других пратиоца

%d bloggers like this: