Зеолит: Чудотворни минерал, спас за људе, спас за пољопривреду, спас од зрачења, спас за Србију!


Зеолит

Од данас започињем тему о чудесном минералу зеолиту којег Србија има у изобиљу. Зеолит има спасоносна дејства по човека, животиње и природну средину. Он неутралише, везујући за себе, многобројне токсичне материје и тешке метале попут олова, кадмијума, стронцијума, живе, кобалта, хрома, затим митотоксине, то су оловни продукти гљивица у храни илити плеснива храна, и много тога још. Што је најбитније, на бази зеолита, Институт за нуклеарну технологију и минерологију у Београду пронашао је да кажемо „лек“ са којим се скоро сто посто Србија може очистити од осиромашеног уранијума, од последица НАТО бомбардовања! Али просто је невероватно да се стало са применом тог производа и планом чишчења Србије од осиромашеног уранијума, јер као што се зна, АЛИ СЕ ЈАВНО У МЕДИЈИМА УПОРНО ЋУТИ (!), малигна и канцерогена оболења после НАТО бомбардовања су у наглом порасту! Јунак-мученик приче о зеолиту је генијалац Бранко Станчевић који је 1993. године добио златну медаљу с ликом Николе Тесле за проналазаштво АТН-а, антитоксичког нутритијента. АТН је природни производ, у коме је главни састојак зеолит, прошао је све атесте, научна испитивања и провере, подржао га је и руски академик Тихомир Вребалов. Бранко га је патентирао у заводу за интелектуалну својину.

Међутим, прошле године, Бранко је ухапшен под оптужбом да је наводно надри лекар који малте не храном за стоку лечи људе, узима им паре и богати се. О томе ће бити више речи у сутрашњем чланку, где ће се видети да му је намештена игра, јер је АТН изгледа многим „великим играчима“ замрсио планове. Биће и изјаве људи који су лично познавали Бранка и користили његов АТН са великим успехом по њихово здравње и имунитет. Уосталом, Бранко и цела његова породица користила је АТН, а наравно да нико није луд да угрози свој и живот својих најмилијих.

Проучио сам ово са зеолитом пре него што сам решио да започнем ову тему, моје дубоко уверење је да сви ми грађани, када се упознамо са свим спасоносним својствима зеолита по затровану природу и храну разним токсинима и зрачењима, требамо наћи начина да помогнемо Брнку и његовом АТН-у, ради свих нас. А сада следи један текст…
Извор: Таблоид

Српске власти обуставиле опоравак рударства и експлоатацију зеолита

Лек за Нато трупе

Србија лежи на пола милиона тона чаробног минерала, колико се произведе у свету годишње. Александар Поповић, бивши министар Коштуничине владе, урадио је студију о зеолиту, али је нова власт тај пројекат потпуно занемарила. Док свет дрма ера минерала са чаробним својствима, наше тржиште преплавили су мешетари, надрилекари и препарати из суседства сумњивих квалитета.

Жика Ракоњац

У пролеће 2003. године објављена је сензационална вест да Србија лежи на минералима зеолита. Највећи басени овог рудног богатства налазе се у околини Врања, на падинама Копаоника, Фрушке горе…Само село Игрош, смештено међу брдима Јеленак и Трновачка чука, надомак Бруса, има пола милиона тона овог минерала, колико се произведе на целој планети годишње.
У овом тренутку Србија не користи довољно свој рударски потенцијал, заради једва 1,3 милијарде долара, а актуелна власт ништа не ради на експлатацији зеолита, иако његова прерада не захтева велика новчана улагања, јер обрада те руде функционише скоро попут каменолома. Наше тржиште је, са друге стране, преплављено препаратима из иностранства, претежно из Хрватске, Аустрије и Немачке, држава које уопште немају овај дар природе. Да зло буде још горе, њихове компаније зеолит увозе из Србије као сировину, а онда га прерађеног у малим и скупим паковањима пласирају на наше тржиште као свој аутентичан производ.
Схватајући да зеолит није само сензационално откриће већ и добра шанса да се лепо заради, бивши министар из Коштуничине владе Александар Поповић наручио је Студију о рударској индустрији Србије која је показала да се ресурси зеолита не користе довољно. Отварање таквих рудника коштало би око 100 милиона евра, али би приходи у наредних пет до десет година могли да достигну четири милијарде долара. Један од основних циљева био је да до 2018. године рударски сектор достигне учешће од 10 одсто у друштвеном производу Србије, али је тај пројекат одбачен, иако је за њега потрошено милион евра.

Поповићеве планове подржала је влада Јапана и јапанска Агенција за међународну сарадњу (ЈИЦА) у оквиру мастер плана са идејом да се српско рударство врати у живот. Зашто је Србија одустала од таквог пројекта за сада нема рационалног објашњења?

Експлатација зеолита је врло уносан бизнис у који многе велике светске компаније виде своју шансу, а српска администрација је спремна на сваку врсту услуге за ситне паре. На наше тржиште су већ присутне стране компаније, углавном из Хрватске и Немачке, па се најновија дешавања везују као директна последица битке за новац и рудна богатства.

У јануару је уз велику помпу ухапшен Бранко Станчевић, један од пионира у истраживању зеолита код нас. Бранко Станчевић је дипломирани ветеринар, човек који се већ двадесет година бави озбиљним научно-истраживачким радом на Институту за ветерину, а 1993. године добио је златну медаљу „Никола Тесла“ за проналазак АТН-а, антитоксичког нутритијента. Тај супстрат, добијен сложеним, вишефазним, поступком мешања природних алумосиликата, зеолита и глине и обогаћен витаминима, незаменљивим аминокиселинама и масним киселинама природног порекла, у Заводу за интелектуалну својину водио се као патент број 49078.

Да би се испитали дејство препарата, под окриљем Министарства за науку Републике Србије својевремено је био покренут веома обиман и скуп пројекат под бројем 0439 БТР у а.д. „Бачка“ – Бачка Паланка, у коме су учествовали: Природно-математички факултет Нови Сад, Институт за хигијену и технологију меса Београд, Пољопривредни факултет Нови Сад, Медицински факултет Нови Сад, Медицински факултет Ниш. Циљ овог истраживања био је да се праћењем биохемијских, физиолошких и хистолошких параметара одреде ефекти АТН-а у исхрани свиња и живине. Добијени резултати на нивоу су епохалног и готово научне фантастике. АТН је тада подржао и руски академик Тихомир Вребалов, дао препоруку за коришћење као додатка сточној храни који пољопривредну производњу чини здравствено безбедном и економичном.

Сва та истраживања ветеринар Станчевић је примењивао на људе. Његови „лекови“ на бази зеолита, у праху или течном стању, продавани су и по 350 евра. Умрло је неколико особа.

Оба Станчевића и једна зубарка су од краја јануара у притвору. Тешко да ће се избавити из невоље, али тај догађај није озбиљно уздрмао већ формирано мишљење о чудотворном камену.

Свет је полудео за зеолитом, природним материјом вулканског порекла, светложуте боје, кога у знатно мањим количинама него код нас има још у океанима, Америци, Русији, Јапану и Бугарској. Зеолит се већ „меша“ у преко хиљаду и по различитих производа. У природи се налази преко 200 врста зеолита, али је једино српски зеолит, показала су истраживања, користан и има чаробна дејства на људе, ако је њихова примена стручна.

Како је Србија пребогата овом рудом, неки су склони да поверују у теорије завера и у то да је Нато алијанса 1999. године повела рат за Косово и Метохију како би дошла у поседе налазишта зеолита, а не из политичких разлога и свргавања Милошевићевог режима. Западне земље су на тај начин, преко албанске сепаратистичке политике, дошле у посед налазишта чудотворног камења кога на Косову и Метохији има такође у изобиљу.

За зеолит се зна веома дуго, око 250 година, а су овај чудотворни камен на нашим просторима открили Руси, још 1903. године, и прве узорке однели на један од универзитета у Москви, где је више деценија остао заборављен. Тек су млађи научници обавили испитивања и, зачуђени резултатима, саопштавају Београду да Србија има право рудно богатство. Испоставило се да зеолит, поред осталих својстава, идеално штити од зрачења па су Руси са више слојева ове руде затрпали језгро Чернобиља одмах после нуклеарне катастрофе. Све електране на нуклеарни погон данас се обложу зеолитом, а западна медицина га користи за лечење и детоксикацију војника који су озрачени у Босни и Херцеговини, Србији, Авганистану и Ираку. Тај чудесни камен за 90 одсто увећава приносе код житарица, за 85 одсто код паприке, 54 одсто код кромпира, а они који су изблиза осетили ефекте зеолита тврде да целу Србију треба запрашити како би се спасила од уранијама, бомби, пестицида и опште загађености хране и тла.

„Ако осећате свраб међу прстима, ако се знојите, или ако вам смрде ноге, немојте узалуд да се чешете. Самељите овај минерал у прах, поспите га у чарапе или ципеле и проблем је решен. Њиме можете да оперете зубе, јер он лечи десни, јача кости. Ако га ставите у замрзивач или хладњак, покупиће све непријатне мирисе“, део је из обиља корисних савета.

Стручњаци београдског Института за технологију нуклеарних и других минералних сировина сматрају да зеолит има широки спектар примене у пољопривреди, фармацији, медицини, нуклеарној индустрији…Његова најбитнија особина је у способности упијања отрова. Посебно треба нагласити да између осталих токсина он везује и микотоксине гљивица, за чије ефикасно уклањање до данас није пронађено решење. Микотоксина има 360 врста и није их могуће уништити ни кувањем, ни замрзавањем, ни антибиотицима. Микотоксини изузетно неповољно делују на све унутрашње органе и имају канцерогено дејство. Антибиотици уништавају све бактерије у организму, штетне и корисне, за разлику од зеолита који уништава само штетне бактерије.

У свету су све више актуелна испитивања зеолита у медицини. Код нас још нема до краја изграђен капацитет за изучавање примене овог минерала, али у свету постоје такви развојни пројекти. Зато се тек очекује да ће производи настали од зеолита изазвати прави бум у свету.

Први резултати испитивања презентовани су 1998. године. У Хрватској, која нема свој зеолит већ га увози из Србије, праћен је већи број болесника оболелих од малигних болести који су узимали зеолит под контролом лекара. После вишенедељне примене зеолита дошло је до видног побољшања, тако да је већина пацијената изгубила симптоме болести, примарни тумор је смањио величину, метастазе су се повукле, побољшало се опште стање пацијента.
Због својих изузетних својстава, зеолит се у свету већ користи у свим областима, док је у нашој земљи његова примена занемарљива. Стало се са свим започетим пројектима, и ко зна, можда је споменути ветеринар обављао неку врсту тестова на људима јер није било адекватне подршке државе.

Научно је утврђено да за изузетна својства зеолит дугује својој специфичној кристалној решетки која као магнет привлачи, везује за себе и неутралише бројне токсичне материје и једињења, као што су тешки метали (олово, кадмијум, стронцијум, жива, кобалт, хром…), радиоактивне супстанце, микотоксини (оловне продукте гљивица у храни – плеснива храна) и токсични гасови (угљен-моноксид, угљен-диоксид, амонијак, формалдехид…).

Будући да живимо „у токсичном свету“, како неки стручњаци дефинишу данашње стање животне средине, где су ваздух, вода, земљиште и храна, све загађенији, може се претпоставити које благо представља природни минерал који те опасне материје неутралише.

Србија има неколико активних и још неколико потенцијалних лежишта овог драгоценог минерала, чија примена иначе захтева веома скромне инвестиције. Међу најзначајнијим су она у Врањској Бањи, код Бруса, на Фрушкој гори и Јастрепцу, где експлоатационо право коришћења има Геолошки институт.

Институт за нуклеарну технологију и минерологију у Београду пронашао је „лек“ којим се може битно неутралисати штетно дејство осиромашеног уранијума. Освојен је нови производ који абсорбује уран више од 90 одсто. То су експлицитно потврдила тромесечна научна истраживања 2006. године. Нови производ се базира на „клиноптилолиту“, минералу из породице зеолита, који је заштићен код нас и у свету. У природном облику „клиноптилолит“ не реагује, али када се модификује са одређеним органским радикалима, добија се нови производ који адсорбује преко 90 одсто урана.

И поред таквих сазнања, држава Србија није урадила никакав план којом методом би требала да елиминише осиромашени уран од тепиха бомби којима је засута Србија 1999. године.

Зеолит није скуп минерал. Његова цена у рефузном стању креће се од неких десетак до двадесетак динара по килограму, зависно од гранулације. Зато је још веће чудо да је његова примена код нас скоро спорадична, и то само у сточарству и пољопривреди.
Налазишта у околини Врања су међу првима у свету, а на Фрушкој гори откривен је не тако давно и то случајно у бившем руднику мрког угља. Назвали су га „рударски сапун“, јер је зеолит одлично чистио прљаве руке по изласку из јаме.
Људи у Игрошу, испод Копаоника, зидали су куће зеолитом, јер им је погодан за клесање. Када су стручњаци из Београда банули у овај крај, те 2003. године, били су у чуду: Па, људи, јел ви знате од чега су ваше куће.
– Немамо појма!
Мештанима је било важно да немају влагу и буђ, а штићени су и од радијације.

Природно богатство на овим просторима први открили Руси.
Чернобиљска нуклеарна електрана затрпана са више слојева зеолита након страшне хаварије.

Нато трује и чисти сто-посто

Последњих година НАТО употребљава зеолит и интензивира своја истраживања након што је зеолит успешно примењен у Чернобиљу. Повод је био рат на просторима бивше Југославије. Лекари су за време рата извештавали из Босне о учесталим појавама по чак три паралелна малигна обољења на истом организму, што медицина до тада није забележила. Неке болести су успешно саниране коришћењем зеолита.
Слично је и са епидемијом карцинома код деце у Ираку, али и у Авганистану и у другим ратним подручјима које западна алијанса води по свету.
Заједничко је то да су код свих оболелих пронађене значајне количине ДУ – урана, који се користи у савременом ратном наоружању, чијим је радиоактивним зрачењем и радиоактивним честицама контаминирано не само ратно, него и шире подручје. Доктор Габриел Коусенс, водећи амерички истраживач зелита као детоксиканта, је објавио врло занимљиве резултате својих истраживања који потврђују изузетна детоксичка својства зеолита.

Амерички Tri of Life Rejuvenation Center спровео је пилот студију о детоксификацији тешких метала, ДУ – урана, као врло раширеног радиоактивног контамината који је последица употребе наоружања, затим ПФОА-тефлонске киселине као канцерогеног елемента тефлона, те још 14 до 26 тешких метала, пестицида и хербицида и микотоксина. Детоксификатор је био зеолит у комбинацији с хлорофилом из зеленог сока. Анализирани су садржаји токсина у јетри, плућима и мозгу. Истраживане особе су иницијално имале просечно 90 до 95 одсто токсина у виталним органима. Након месец дана узимања зеолита и зеленог сока све су особе имале 0 (нула) токсина, што значи да је организам очишћен сто-посто.

**********
П.С.
29.мај.2012.

Постоје и ови текстови о зеолиту на мом сајту, пратите их све, на свима има по неки коментар где се може сазнати нека потребна информација.

Др. Весна Михајловић: Шта је зеолит?»
Зеолит: Чаробни камен живота!»
Бранко Станчевић и његов чудотворни препарат на бази зеолита “АТН”»
Др Александар Дрљачић: Зеолит – замка за токсине»

61 реаговања to “Зеолит: Чудотворни минерал, спас за људе, спас за пољопривреду, спас од зрачења, спас за Србију!”

 1. Marina Says:

  iz pouzdanih izvora znam da je devedeset i neke otkupljena arhiva onkološkog instituta, u jeku ekonomske krize i opšte pometnje. zašto bi neko iz inostranstva bio zainteresovan za takve podatke ako ne da bi pratio posledice ‘eksperimenta na populaciji’ tj nakon bombardovanja.
  Simptomi mikotoksikoze koju stvara osiromašeni uranijum deluju kao da osoba ima rak, a jedini način da se izleči je primena ATNa.

 2. Marina Says:

  tj ne znam da li je ATN jedini lek za mikotoksikoze, ali je definitivno uspešan i štiti od kemtrejlsa takođe!

 3. Ivana Says:

  Pa kako mozemo da saznamo bilo sta o ATN-u ako je covek u zatvoru, mene ovo jako intrigira, nije mi jasno da ovo ljudi procitaju i uopste ne komentarisu, pa ovo je spas za apsolutno sve nas!

  • Небојша Says:

   Претпостављам Ивана да су га пустили, јер у вестима на РТС-у пише да је у једномесечном притвору.

 4. slavica Says:

  Pa ljudi dignite glas savesti, oslobodite čoveka da izleči Srbiju.
  On je dar od boga. bože pomozi branku da izadje iz zatvora dosta je iskušenja. On je potreban ovom narodu i ovoj državi.

  • Небојша Says:

   Има лепих вести. Мало пре ми је на мејл јављено да је Бранко пуштен из притвора, већ дуго је на слободи.

  • Небојша Says:

   Мислим се нешто, да, пуштен је, али је вероватно под огромним стресом. Међутим, Бранко треба да зна да су људи уз њега и да треба све да издржи.

  • Mikica Says:

   Па овај човек јесте спас за народ!!Али овој,САТАНИСТИЧКОЈ,власти не треба народ!?Зато су човека и ухапсили,јер је циљ да у Србији буде што мање народа!?!?АЛИ НИЈЕ КРИВА ВЛАОЈ??КРИВ ЈЕ НАРОД ШТО ЋУТИ И ТРПИ!?!? Д О К Л Е!?!?!?

 5. PETAR Says:

  Zeolit lično koristim 2-3 godine, a u kombinaciji sa sokom od ječmene i pšenične trave i namagnećenom vodom sam eksperimentalno hranio piliće, ćurke i svinje. Kod živine sam imao fantastične rezultate u uzgoju, a kod svinja nisam imao novca da pojačam proteinsku komponentu, te sam imao sporiji prirast. Nism imao potrebu za antibioticima, jer su životinje bile jako vitalne i zdrave, pune energije i života. Ovakvu kombinaciju uzgoja domaćih životinja pokušavam da propagiram u valjevskom kraju, ali bez uspeha. Vlasti i mesarama je bliže južnoameričko GMO meso, jer je jeftinije. Preko udruženja „Organska poljoprivreda“ iz Valjeva, pokušavam da ovakav vid ishrane popularišem kod poljoprivrednih proizvođača, ali sa malo uspeha. Potrebna je inicijativa javnog, a ne samo civilnog sektora. Ko je zainteresovan, stojim mu na raspolaganju.

 6. Ivana Says:

  Petre da li dopustas da ti Nebojsa posalje moj mejl interesuje me tvoje iskustvo i zeolit i kvalitet mesa. Unapred hvala Ivana!

 7. Asterix Says:

  zeolit je cudo !

 8. Asterix Says:

  ovi nasi umesto da pospesuju zdrav zivot i zdravu zivotnu sredinu sve kontra rade .
  jedna banalna stvar pored najveceg filtera pluca grada stavili deponiju / smetliste na 50 metara od borove sume povrsine nekoliko hektara , voda se pije jos uvek iz vodovoda od azbestnih cevi katastrofa .
  a kamoli da pocnemo na temu o zdravoj hrani i ostalo,
  sve je to daleko od naseg svakodnevnog drustva .
  a oni koji treba da brinu o tome i primaju platu sede skrstenih ruku i ubijaju vreme .

 9. neda Says:

  Sto su stvari i pojave gore to su ljudima bolje i prijemcivije, zar ne? Takvi jesmo, takva nam je stvarnost…stravicno.

 10. todor Says:

  Ovo sa Zeolitom me fascinira i daj boze da se sto pre preparati na bazi zeolita stave na raspolaganju svih ljudi u srbii i na sirim prostorima izvan srbije.
  Ja sam iz R.Makedonije i sam zainteresovan da ovakvi preparati stignu i na ovo podrucje pa u vezi stim stoim na raspolaganju sa bilo kakvim oblikom za saradnje sa proizvogacima , trgovcima i sl.

 11. Silvana Says:

  Mozete li mi reci kako doci do ovog minerala (zivim u Beogradu), kako ga koristiti i koji su to preparati koji ga vec sadrze?

 12. Лазар Панић Says:

  Скокните до „Хидропонике“ у Господар Јовановој… Имају га у прашкастом стању (погодан за хуману употребу) и у зрнастом стању (погодан за хортикултуру, земљорадњу, виноградарство, воћарство…). Цена 120 динара за килограм.

 13. zoran Says:

  jel mozen negde da se poruci zeolit na kilogram za humanu upotrebu al da salju postom

 14. Ivana Says:

  U Hidroponici je Hrvatski zeolit ne nas.

 15. Smilja Blesic Says:

  Nisam cula da na terenu Hrvatske postoji nalaziste zeolita?
  I ja sam ga nabavila preko Hidroponike…
  Moje iskustvo…Pola kasikice zeolita razmutim u pola soljice vode… i popijem dva – tri puta nedeljno, tj. kad se setim…na gladan stomak.
  Zeolit ce „traziti“ da pijete vise vode nego uobicajeno…naprosto ta voda ce izbaciti ono sto je zeolit „sastrugao“… izuzetno je sredstvo za detoksikaciju organizma…mada nedovoljno poznato.Takodje pijem namagnetisanu vodu…a kad se setim, postavim bokal preko dana na sunce na prozorcic, tako da dobijem i osuncanu vodu…AHAA…ZDRAVLJE VODU PIJE…:)

 16. Zorica Says:

  Vrlo interesantno – ja radim u Australiji na istrazivanju novih prirodnih sastojaka za stocnu hranu i nedavno sam ukljucila i zeolit, setivsi se istrazivanja na nasoj Veterini pre dvadesetak godina. Drago mi je da se nastavilo ili obnovilo interesovanje za ovaj preparat. Jedino morate biti obazrivi, jer neki sastojci, iako su prirodni i delotvorni mogu da izazovu i nezeljene posledice. Ne znam za zeolit, ali recimo jedan slican preparat koji ispitujemo ne sme da se inhalira, pa radimo sa maskama i rukavicama. Bilo bi dobro podrobnije ispitati pozitivne i ali i negativne posledice.

 17. Marko Says:

  To je jedini spas za Srbiju!!!!!!!!

 18. Biljana Says:

  Interesno!!!

 19. agroekonomija Says:

  Zeolit je čudo prirode i spas za ljude.

 20. Gordon Flash* Says:

  Našao sam ovaj proizvod:
  ŠKOLSKA GLINA i komentare o njoj na:
  http://www.akvaristika.org/mobile/forum_posts.asp?TID=8247
  ..ekološki potpuno čista,kao i svaka sirovina od koje je napravljena pojedinačno..
  proizvodi je BETA Vladimirci
  250g košta oko 29 din.
  koristio sam je da zadihtujem prozorska stakla i umazao ruke sa njom i imam utisak da deluje dobro površinski na kožu ali neznam da li je dobra za oralnu upotrebu,možda za pranje zuba ?
  N.S.
  ps
  ..da li se primenjuje u spotskim plivačkim bazenima kao aditiv prečiščivač od organskih materija,predpostavljam da bi bila/bio lekovita za kožu tela..

 21. Verica Says:

  Za sve kojima je zeolit interesantan,predlazem pastu za zube sa zeolitom,bez fluorida i ostalih gluposti kojima se trujemo. Zubima daje sjaj i prosto skripe od cistoce.Neobicno pakovana u male okrugle kutijice,sa razlicitim ukusima.Pravi je mala zanatska radionica iz Novog Sada,a zove se „Freshka Gora“.Sastav paste;:kaolin glina,zeolit,kalcijum karbonat,glicerin,i etericno ulje(zavisno od ukusa).Prodaje se u prodavnicama zdrave hrane,ali samo nekim.Detalje mozete videti na njihovom sajtu. Toplo preporucujem (bez garancije)

 22. dragana Says:

  Pasta je jako lose uradjena.Bolje uzmite zeolit u prahu stavite u neku kutijicu od kreme za lice i onda umocite cetkicu za zube u to i perete( prethodno malo paste stavite koju inace koristite pa ce zalepiti zeolit.

 23. Verica Says:

  Dobra ideja,Dragana! Hvala!

 24. djordjemilovanovic Says:

  Doco ,nedaj se puno pozdrava ,ako mozes javi se.Jos nas je malo ostalo.

 25. Veronika Says:

  da li neko moze da mi preporuci gde da kupim,tj narucim zeolit za ljudsku upotrebu?
  moj mail je veronnicat@gmail.com

  hvala

 26. Solarni Paneli Says:

  Na žalost, ali stvarno se prekinulo sa pričom o Zeolitu, iako jedno vreme su bile i TV emisije o tom čuvenom mineralu. Toplo preporučujem svakome da ga nabavi i kupi jer ga ima u prodaji baš pod nazivom Zeolit. Inače, Rusi su ga stvarno dosta koristili posle katastrofe u Černobilu. Eto koliko je moćan, a i kod nas je itekako poželjan zbog povećane zagađenosti vazduha.

 27. nn Says:

  DA LI JE NEKO KORISTIO „STRONG NATURE“ ZEOLIT?

 28. Небојша Says:

  Сви требате пажљивије да пратите тему о зеолиту будући да на мом сајту постоје укупно 4 текста о зеолиту. На свим тим текстовима има и коментара, тако да треба с времена на време бацити поглед на све текстове, због новијих коментара са новијим информацијама. Доле су вам линкови на престала три текста о зеолиту и један одличан видео прилог где Ирена Барет објашњава корисност зеолита…

  Др. Весна Михајловић: Шта је зеолит?»
  Зеолит: Чаробни камен живота!»
  Бранко Станчевић и његов чудотворни препарат на бази зеолита “АТН”»

  Ирена Барет, лекар народне медицине говори о корисности зеолита

 29. antic miliorad Says:

  zelim da znam gde se moze nabaviti pakovanje zeolita sa snimka gde je doktorka Irena pricala o njemu i upustvo onacinu upotrebe. Adrugo pitanje nije dovoljno pisati otome zasto ne upznate narod i drugim sredstvima informisanja kako bi to bila velika akcija potraga za zdravljem ovako mislim da ce se sve svesti na sajt koji procit odredjeni krug ljudi a dalje status qvo.

 30. Ирена Берет Says:

  Поштовани Милораде, могу Вам изаћи у сусрет, ако желите јавите ми се на vizija.ns@gmail.com. Шаљем Вам пуно подршке. Небојша, хвала за време, труд и ентузијазам. Духовно смо богатији са људима као Ви.

  • Небојша Says:

   рена Берет,

   Хвала Вам на лепим речима, такође хвала и Вама што ширите знање о зеоиту и практично помажете људима у смислу како да користе зеолит, где да га купе, јер и то је битна ствар. Што нас је више који обавештавамо људе о зеолиту тиме је Србија духовно и практично богатија, а Ви сте у тој мисији незаобилазни, будући да улажете огроман труд, и пре свега знање, да би људима помогли да сазнају што више о зеолиту, како да га користе, чему све служи, и све што треба.
   Хвала Вам много на томе!

   @antic miliorade,

   Да сам ја директор РТС-а, или др. Ирена Барет, др Слађана Велков и слични људи, цела Србија би знала о чаробном и лековитом својству зеолита, правиле би се посебне емисије о томе. Међутим, електронске медије контролишу људи којима није стало до истине у многим областима, па и у области здравља и смислу улоге зеолита у томе, а многи људу не знају да постоји план и студија како да се уз помоћ зеолита цела Србија очисти и деконтаминира од радиоактивног дејства осиромашеног уранијума, будући да зеолит чисти земљиште од радиоактивног дејства радиоактивних материја.

   Aли, властодршци о томе ћуте, док истовремене све више људи обољева и умирe од канцерогених болести.

   Тако да док не дође до потпуне слободе у Србији, док на власти не дођу истинске патриоте, часни и поштени људи, интернет ће нам служити за обавештавање народа о многим истинама, истине о зеолиту итд…

   И то је доста значајно, боље ишта, него ништа, а и све више људи се окреће интернету ради добијања разних знања и истинитих информација, свесни тога да ТВ екрани служе само за заглупљивање и идиотизацију људи.

   Такође, сви ми који смо преко интернета сазнали за зеолит и његовно чаробно дејство на здравље људског организма, требамо ту истину ширити људима који немају интернет: комшијама, рођацима, познаницима, пријатељима, треба да им преносимо све што сазнамо о зеолиту, па ко жели да схвати, схватиће.

 31. popajmornar Says:

  Ja sam koristio Zeolit neko vreme u povrtnjaku.Tacnije tri godine.Pa nije tako caroban kao sto se navodi.Najgore je sto isusuje zemljiste pa mora mnogo vise zalivanja od obicnog.Mozda je samo zdravije povrce ali rast i kvalitet su isti kao i pre.
  Verovatno je korisniji za zagadjeno zemljiste.Mi Srbi malo preterujemo kada su neki nasi proizvodi u pitanju.Nase je sve lepse i bolje a ipak se trujemo vise od drugih.

  • Небојша Says:

   popajmornar,

   Ништа ми Срби не претерујемо, већ ви надувавате целу ствар у погрешном смеру, јер зеолит није „наш српски производ“ зеолит је минерал, природни минерал, нису га правили Срби, већ Бог и природа, он је дар природе којег у Србији има у изобиљу, и то у најквалитетнијем облику, а по вашем коментару види се да сте потпуно промашили целу ствар, јер кажете:

   „Mozda je samo zdravije povrce“

   Па шта ћете више човече?

   Ваљда је квалитет поврћа бољи кад је поврће здравије са употребом зеолита него пре тога, како може да буде исти, ако пре употребе зеолита ваше поврће није било толико здравије него кад сте почели да користите зеолит?

   Чудна вам је логика…

   Што је поврће здравије уз помоћ зеолита, и квалитет му је бољи, не може да буде исти, ваљда је мера квалитета код хране за људску употребу када је она што здравија, без обзира на принос.

   Ваљда је то најбитније за здравље, а ако хоћете да имате већи принос, ви прскајте производе пестицидима, будући да нисте баш нешто одушевљени што је поврће здравије уз помоћ зеолита, јер кажете „само здравије“.

   Зеолитом се у Србији може потпуно деконтаминирати сво контаминирано земљиште од штетног зрачења осиромашеног уранијума, и то својство му јесте чаробно и зеолит то не ради зато што је он „српски производ, већ зато што је дар природе. Е, сад, друга је прича што се то својство зеолита не примењује код нас, иако већ постоји разрађен план о томе, јер имамо тотално нихилистичку и мафијашку власт, којој није циљ живот, већ профит, профит по цени смрти, али не њихове, већ наше, будући да све више људи умире од канцерогених болести заслугом радиоактивног зрачења осиромашеног уранијума…

 32. Dusica Says:

  O zeolitu sam slucajno cula kad sam usla u apoteku za zivotinje da kupim maci hranu. Zena je pricala o tome kako je veoma zdravo i kad sam pitala za cenu mislilia sam da je to nesto mnogo skupo. Ali 1 kg. je samo 110 din. Moje pitanje je, kako da znam da li je on sasvim bezbedan za oralnu upotrebu ljudi jer je ustvari namenjen za zivotinje? Hvala.

 33. филип Says:

  Душице,
  зар људи нису животиње?

  Наравно да је зеолит безбедан за оралну свакодневну употребу и то само на прстохват зеолита дневно са 1,5 литра воде одједном ујутру на празан стомак. Ја тако радим већ више месеци.

 34. Dusica Says:

  Hvala na odgovoru ali citala sam da moze da sadrzi olovo, zivu i uranijum, ako nije dobro prociscen, pa mislim da verovatno jeftiniji produkti nisu skroz ocisceni.

  • Небојша Says:

   Dusice,

   Чини ми се да сте нешто погрешно схватили…

   Зеолит као минерал у себи не може садржати олово, живу, нити уранијум, али се руда зеолита у природи може наћи помешана са неким другим природним елементима.
   Међутим, руда зеолита се пречишћава и термички обрађује у рудницима зеолита и добија се пречишћен прах зеолит који је очишћен од примеса. Као такав, зеолит се пакује у џаковима и ти је врло јефтино. И тај за живоптиње је јефтин, међутим од зеолита који се добија у рудницима, као пречишћен, он се као такав користи и за животиње, за биљке и живину, стоку. Е, сад, да би се зарадило, за човека се праве разне зеолит таблете или нешто слично, и онда је то скупље по апотекама, али ако се купи у џаковима у рудницима он је јефтинији, или на кило.

   Иначе, золит отклања радијацију, тако да се земљиште у Србији може очистити од осиромашеног уранијума.

 35. Miroslav Borić Says:

  Pošto sam pročitao ceo tekst, vrlo teško je poverovati da se ovaj mineral ne koristi, zar su Hrvati i Nemci savesniji i mudriji od nas zar trebamo dozvoliti da nas izskorištavaju i na ovaj način, pa ljudi dozovimo se pameti, upotrebimo svoje vrednosti, za naše dobro. Kako bih ja i moja porodica mogli kupiti manju količinu zeolita radi lične upotrebe?. Gde može da se naruči? HVALA kontakakt tel. 063-7498178

 36. Небојша Says:

  За све оне који су заинтересовани да купе зеолит у праху

  По информацијама које имам, зеолит у најситнијем праху могао се до недавно набавити из Геолошког Института у Београду. Међутим, чуо сам да је институт блокиран, вероватно због тога што је много на интернету писано о зеолиту, а „неким главешинама“ се то није свидело, да народ много таласа о зеолиту и користи га за свој бољитак, па су га можда због тога и блокирали.

  Чуо сам да се зеолит у праху, у оном најситнијем виду, може набавити у фабрици за прераду природних зеолита „Зеолинк“ у Земуну, која прерађује природни зеолит којег добијају из рудника зеолита у селу Игрош код Бруса, и продају га 800 дин. 500 гр. ако сам добро обавештен. Ево га сајт фирме „Зеолинк“: http://www.zeolitsrbija.com/ а овде је страница за контакт где можете контактирати особље те фирме око набавке зеолита.

  Али, када би се неки појединац организовао, или група људи, може се отићи до рудника зеолита у селу Игрош и купити зеолит у праху за само 90 динара по килограму, па ко колико има пара нек купи зеолит, може се купити и џак зеолита у праху и снабдети се тако за дуже време са зеолитом по повољној цени. Треба тражити онај зеолит у најситнијем праху, јер има и крупнијег.

 37. zoran mitrović Says:

  Čudotvorni mineral,čuo sam za zeolit ali nisam znao pojedinosti,da li ga je neko koristio u proizvodnji aronije i drugog bobičastog voća.

 38. Nena Says:

  Ja sam dobila od druga iz Vojvodine ovaj sajt a zivim u gradu koji je najvise bombardovan…hvala svima na informaciji kao se koristi mineral oralno i gde se nalazi selo Igros?Hvala svima unapred na odgovoru.

 39. Milan Says:

  Meni na kraju uopšte nije jasno GDE DA KUPIM NAJOBIČNIJI ZEOLIT U PRAHU IZ SRBIJE ZA LJUDSKU UPOTREBU? Tako da molim one koji ga koriste da mi kažu gde ga u Beogradu mogu kupiti. Moj mejl je dolorfius@gmail.com
  Koristio sam odavno neki u pilulama ali hoću najobičniji i najprirodniji a domaći.

  Hvala Vam unapred

 40. Milan Says:

  Jasno mi je za ovu fabriku Zeolink u Zemunu, ali ne mogu da ih nađem na broju koji stoji na sajtu

  • Небојша Says:

   Milane,

   Ти си изгледа мало килав, на том њиховиом сајту имаш и њихов мејл, па обрати им се мејлом да ти дају број телефона који функционише, а не овде, да сад ја или неко други питам за тебе њих који им је број, па да ти јавим. Ваљда толико можеш сам.

 41. Milan Says:

  Našao sam ih. Samo je telefon bio predugo zauzet. I našao sam i kupio njihov Zeolit. 🙂

 42. Milan Says:

  Ja se duboko izvinjavam što sam se drznuo da ovde postavim pitanje. Mislio sam da neko ko deli pametne informacije želi i da pomogne. No dobro. Neće se ponoviti. Ne bih vas više uznemiravao.

  • Небојша Says:

   Milane,

   Никог ти не вређаш овде, не уображавај тако нешто, већ си поставио безвезно и непотребно питање, будући да си писмен човек, будући да си видео њихов сајт, сајт фабрике зеолита из Земуна чији сам линк дао у мом горњем коментару. Затим, видео си и њихову контакт имејл адресу на њиховом сајту, и опет постављаш непотребно овде питање, то питање треба њима да поставиш на које те интересује одговор, јер, врло је једноставна ствар, О ТОМЕ СЕ РАДИ, О ТОМЕ СЕ РАДИ, О ТОМЕ СЕ РАДИ… дат ти је линк ка њиховом сајту, затим тамо се види њихова контакт имејл адреса, и уместо да их сам контактираш путем њиховог мејла, да их питаш који им је исправан број телефона, или да рецимо, гле чуда, наручиш зеолит путем мејла, да им поставиш неко питање путем мејла. Ваљда то није ништа толико напорно и тешко да би то требао неко други уместо тебе да уради? Па после теби да јави? А ти и сам знаш да имају имејл адресу на којој можеш да им се обратиш, него ти си од оних који сваку ситницу жели други да му уради, други да пита, не ти, а све ти је испред носа, једна обична контакт адреса, а не неко сложено питање и нека нерешива загонетка око неке стручне ствари о зеолиту, што свакако треба да се овде постави.

   Друго би било да на сајту нису имали мејл, па да онда поставиш то питање што си поставио, али будући да имају мејл, логички се само по себи намеће да их контактираш својим мејлом, а не да то други уради уместо тебе, као да је то нешто много компликовано. Није лако одржавати овакав један сајт као мој, поготову што ја све радим сам, и не могу да безвезе губим време да уместо других радим обичне протоколарне ствари као што је писање мејла и тражење обичне информације, кад то они могу и сами, јер имају руке, а рукама се пише имејл, зар не? То би било као да тражиш да те преведем преко улице, а ниси богаљ.

   Што је много, много је…

 43. Milica Says:

  Kupila sam zeolit pise da treba da se pije 5 gr dnevno a ovde na snimku doktorka je rekla do 15 gr

 44. gavrilo Says:

  Verujem u čudotvorna dejstva zeolita, ali treba znati sa se mora piti dosta vode jer sam čuo da je to pravilan način upotrebe. Da li neko zna nešto zašto je i u kojoj meri potrebno unositi vodu? Takodje sam čuo da postoje mišljenja da zeolit moze vezivati i neke korisne materije iz organizma.Možda je ovo na nivou spekulacija. Ako neko zna strucnije objašnjenje bio bih zahvalan jer planiram da ga dajem sebi i deci ako sme u manjim količinama. Unapred hvala.

 45. gavrilo Says:

  Malo sam istraživao, pa rekoh dok se ne javu neko strucniji da se i ja potrudim da ne bunim narod sa sumljama ako nisu osnovane..Naime, zeolit se pije uz 2l vode, našao sam neki podatak verovatno neko zna baš da li toliko ili više/manje..Uzima se od 3,5,10 čak i 15gr možda zavisno od zdravstvenog stanja, da li je preventivno i namenski..A sad, najvažnije nigde nisam našao ozbiljna objašnjenja i studiju o štetnosti, ima nesto natuknuto oko sastava i nekog „mogućeg stvaranja Al kao niš proizvoda“ sto zvuči kao nebuloza i zlonamerno obaranje stvarnih svmoci zeolita pogotovo sto te info poriču od SAD a mi znamo šta oni rade i sa svojim stanovništvom i da im nije u interesu lečenje masa vec samo „izabranih“ a pogotovo cvetanje farmaceutske industrije(čitaj:mafije).U Aziji ga koriste i trudnice..Verovatno. sve za idu os kvaliteta i dobavljača. Ovi sve zvuči kao Dar sa Neba! Da dragi Big misli na nas..eto može se davati i deci mislim bar u manjoj meri,jer jadni jedu prskanu i ko zna koju hranu, da Bog sacuva, a znami koliko je Država hrana bitna za sve..Hvala, pozdrav. Hristos se rodi!

  • Небојша Says:

   Контактирао сам преко фејсбука власника рудника зеолита „Зео Коп“ код села Игрош, и ево једне важне информације о Зео Копу, једином активном руднику зеолита у Србији. Дошло је до промене у власничкој структури, Геолошки институт више није сувласник, већ одређена групација људи. Зео Коп је предузеће које се бави механичком обрадом и експлоатацијом руде зеолит, тај зеолит није за људску употребу, јер није термички обрађен, већ мора да се подвргне даљој термичкој обради да би био добар за људску употребу, а ту термичку обраду претпостављам да ради Геолошки Институт у Београду, а и они који откупе од Зео Копа механички обрађену руду зеолита у виду гранула разних величина, и који желе да га продају људима кад га термички обраде.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: