Ђубре светско а контејнер наш


Заиста је фрапантно каву затровану храну за тихо одумирање једе становништво Србије, то је организован криминал најгоре врсте, а владајући естаблишмент, са својим институцијама, само је услужни сервис свему томе. Крше се закони, нико не одговара… контрола хране која се увози је никаква. Увозе се канцерогене намирнице, увози се риба из реке Меконг (Вијетнам) која је једна од 10 најзагађенијих река на свету! Та риба се зове „Пангасиус“, али овде је због сличности третирају као домаћи лист, или сомовину. Риба је загађена тешким металима, али нико од званичника то још није обелоданио, количина продаје те рибе мери се тонама. Упркос законској забрани, пољопривредне апотеке продају семе ГМ соје, а сељаци у Мачви већ десетак година користе ово семе на више од 300 хектара обрадивог земљишта!

Ово неће престати док не сменимо властодржачку псеудоелиту, са својим привеском, „опозицијом“…

Извор: Таблоид

Таблоид истражује
Масовне преваре произвођача, увозника и трговаца, које доводе до масовних пљачки потрошача…

Ђубре светско а контејнер наш

Потрошачи у Србији годишње су опљачкани за стотине милиона евра, невидљивим али подлим триковима произвођача и трговаца, уз добру помоћ државе која не примењује законе и не спроводи у потребној мери, а често и никако, обавезна испитивања увозних али и домаћих производа за које је више пута утврђено да су дословно опасни по живот

Никола Влаховић

Када је пре две године једним истраживањем откривено да пекари у Србији годишње зараде 48 милиона евра закидајући на грамажи хлеба, нико се није ни осврнуо на ту чињеницу осим једног уплашеног директора млинско-пекарске фирме који је невешто објашњавао да хлеб након неколико сати изгуби на тежини „јер му вода испари“! Но, истина је мало другачија…

На кеси и фискалном рачуну пише да тај производ тежи 500 грама, али ако „испаравање“ према једном истраживању буде тешко и до 50 грама, то је онда од сваког грађанина око седам килограма отетог („испареног“) хлеба годишње. Истраживање рађено на примерима векне од 500 грама узете од произвођача попут „Панчевачке пекаре“ (хлеб „сава“), „Класа“ и многих других широм Србије, показало је да ниједна векна од 500 грама није имала 500 грама, него увек упадљиво мање. Случај масовне преваре са разликом у цени белог и жутог шећера посебна је прича, јер ту није реч о закидању на тежини него у вређању здраве памети…

Јер, према стручним тумачењима, енергетска вредност жутог и белог шећера је потпуно иста. Једина разлика је у занемарљивој количини витамина и минерала у корист такозваног жутог шећера, којем је због те пропаганде и цена виша и продаја му боље иде. Месечно су у питању на десетине тона само преко једне продајне мреже. Заправо, једноставнијим речима речено, жути шећер је једна обмана коју шире трговци и трговачке компаније преко медија, махом „женске“ штампе… Бели шећер се производи од шећерне репе, а жути од шећерне трске, тако да је тачно само то да су сировине различитог порекла. Али и један и други се највећим делом састоје од сахарозе. Осим тога, жути шећер је полупроизвод, јер се у производњи белог користи управо жути шећер, па би баш услед чињенице да је у питању полупроизвод требало да буде јефтинији, а не три пута скупљи као што је овде случај. Произвођачима је зарада на жутом шећеру незнатно већа него на белом, али зато на њему трговци лепо зарађују ширећи пропаганду о „здравијем жутом“. Нажалост, у Србији само пет одсто становништва чита декларације на производима, али и они који би да их прочитају имају проблем са намерно ситно одштампаним словима која не може да прочита нико без тешке муке, или уз помоћ оптичких средстава. У овом „жутом“ случају, на декларацији производа пише да је у питању рафинисани шећер „коме је додата боја“.

Умри мршав и срећан

Међу најпродаванијим артиклима на домаћем тржишту налазе се и такозвана „енергетска пића“, додаци прехрани, зачини, дечја храна, кондиторски производи, џемови, чајеви… На њиховим декларацијама у више од 50 одсто случајева написана су лажна обавештење о присутности „активних материја“ и других различитих састојака, мада их тамо уопште нема.

Продајне мреже у Србији препуне су увозне дечје хране у пахуљицама, кекса и алкохолних пића, којима није извршена анализа као што је то случај у Хрватској (мада су у питању исти производи из увоза!) и где је утврђено присуство ризичне количине канцерогених и халуциногених материја штетних за срце и крвне судове! Бројни су примери попут јефтиног кинеског цимета, којег има у слободној продаји на српском тржишту и који се најчешће користи за индустријско справљање посластичарских производа (такође колача и торти у кућној радиности), а за који је утврђено (опет не у Србији него у Хрватској) да има осам одсто недозвољене канцерогене материје „кумарин“. Те канцерогене материје у недозвољеној количини има и у цејлонском цимету који важи за квалитетнији и који је, наравно, знатно скупљи.

Скандал који је пре годину дана избио око такозване „зелене кафе“, када је здравствено-санитарна инспекција Црне Горе забранила даљи увоз и промет тог производа (чије су промотерке у Србији две овдашње певачице, Јелена Карлеуша и Леонтина Вукомановић), открио је два произвођача из Америке и једног њиховог имитатора из Србије, чији „дијететски производи“ нису безбедни за људску употребу. Били су то American Leptin Pharmaceuticals, Santa Fe и српски произвођач Elephant CO – Strong Natura…

Но, касније је београдски произвођач такозване зелене кафе за мршављење некако успео да се избори за даље присуство на тржишту и наставак спорне производње.

У једном од највише коришћених енергетских пића под именом „гуарана“, које се може наћи у свим прехрамбеним и угоститељским објектима у Србији, званично је главна биолошка материја кофеин добијен из гуаране. Реч је о доказаној обмани потрошача коју нема ко да санкционише. Наиме, у овом производу налази се чисти кофеин! И то је тај „енергетски производ“.

Успешна пословна превара

Чести су и препаковани увозни производи. Увезени оригинал добије нову, српску налепницу ситно одштампане декларације која углавном не одговара стварном стању у запакованом производу.

Доказано је и у Србији и у земљама бившег југословенског региона да су бројни производи из увоза лошијег квалитета од онога на тржишту Европске уније. Ту су у питању и прехрамбени и сви други производи, попут детерџената и кућне хемије… Али, има и производа из Србије који су најобичнија масовна превара грађана, и који као такви не могу у земље Европске уније. Наиме, овде се превара подразумева као облик успешног пословања, али се, кад се ухвати на делу, кажњава. Реч је о соковима, на којима најчешће пише да су 100 одсто од воћа. И то баш од оног воћа чија је слика на амбалажи. Али, у пракси није тако. Ради се о мешавини разног воћа, и то кад га има. А углавном га нема у ономе што на тржишту продају као сок. Није тешко установити да је у овом случају реч о грубој повреди више закона, а пре свега Закона о оглашавању, Закона о заштити потрошача, као и Закона о безбедности хране. Наиме, у само једном рутинском испитивању квалитета сокова од двадесетак произвођача, утврђено је кршење тих закона. Али, ништа више од тога. Нити је ко одговарао, нити су производи повучени са тржишта. Неко је дао часну реч а неко платио где треба да се о томе ћути. Преварио се једино један технички директор александровачке Жупе изјавом да је „…контрола квалитета сокова рађена на основу табела које су преузете из ЕУ“ и да су „коришћене методологије које у Србији не важе…“ Ако је све тако, зашто онда српски произвођачи сокова на тржиште ЕУ не могу да продају ниједан свој производ? Да није можда због тога што садрже три пута мање воћа од прописаног?

Широкогруди, очерупани, преварени и неинформисани купац у Србији, јединствена је појава у савременој Европи, која није објашњива чак ни генетиком, оном која је настала од пола миленијума под Турцима.

Али такав купац сваког рога за свећу, добро је дошао и домаћим лоповима, и страним преварантима, и свима који посредују у нечасном послу масовне обмане и отимачине. Због тако кротких поданика и постоје „државни намештеници“ у српским владама, попут садашњег министра пољопривреде Саше Драгина или његове претече Иване Дулић-Марковић, или њиховог духовног праоца Драгана Веселинова, али и многих других који су своја академска знања стицали у компанијама које производе смрт са одложеним дејством.
Тако школовани кадрови најбоље знају да управљају судбином масе, сугестивно изговарајући епохалне лажи о општој добробити, док у ствари помажу монструозне пројекте својих учитеља.

Модификована г… у Министарству пољопривреде

Дивље (улично-пијачно) српско тржиште, богато је свим и свачим па чак и огромним количинама генетски модификоване соје коју, упркос забрани, пољопривредне апотеке слободно продају. Мада се у Министарству пољопривреде понашају као да проблем уопште не постоји, доказано је да у Мачви већ пуну „демократску“ деценију сељаци користе ово семе на више од 300 хектара, а неки су од покошених остатака хранили и бикове на фармама! Такође, упркос званичној забрани увоза генетски модификоване сојине сачме, раније увезене количине (наравно, из Америке) уз одобрење Министарства пољопривреде, несметано су на тржишту. Треба ли помињати каква „својства“ има генетски модификована соја? Сељаци су извели експеримент још одавно: тамо где прскају хербицидима осуши се све, само она (ГМ соја) која расте несметано. Неће отров на отров. А све је препуно (негде и до 70 одсто садржаја) такве соје. Све месне прерађевине, паризери, виршле, шункарице, паштете, мортаделе, месни оброци, конзервисана готова јела

Све до 2004. године, ондашњи савезни фитосанитарни инспектори тражили су да надлежна министарства и царина поштују закон и спрече улазак генетски модификоване соје, падале су и тужбе, али је сваком приликом (увек у другостепеном поступку) интервенисала Ивана Дулић-Марковић, ондашња министарка пољопривреде, рударства и водопривреде, али и директорка бившег Савезног завода за биљне и генетичке ресурсе, и касније потпредседница владе. Дословно је укидала та решења и доносила нова, другостепена, којима је увоз омогућен. Тако је само у три наврата, уз њену агресивну кампању, у Србију ушло застрашујућих пола милиона тона генетски модификоване сојине сачме, и сигурно још толико од „добротвора“ у виду донације, па је та количина дељена бесплатно у Војводини и неким другим деловима Србије (највише Нишки регион). Отишла је Ивана Дулић-Марковић још даље, па је тада дала дозволу за увоз модификованих садница шљива, јабука и другог воћа, зараженог туморима корења. Овај „поклон“ примили су пољопривредници Шумадије. Рецимо да све ово нема везе са чињеницом да је Ивана Дулић-Марковић својевремено била стипендиста америчке компаније „Монсанто“, која се бави производњом генетски модификоване хране, те да јој је баш та компанија платила више студијских боравака широм света, али… У Србији од карцинома годишње оболи око 30.000 људи. Ако је само један одсто њих умрло од онога што је увезено уз њену помоћ, онда је реч о смишљеном злочину.

Директор Еколошког покрета из Новог Сада Никола Алексић располаже подацима да је у априлу 2009. године та иста америчка компанија „Монсанто“ добила дозволу да годину дана врши експерименте са кукурузом у Војводини! Црни хумор је да су се у то време сељаци у неким медијима хвалили како им је баш тај генетски модификован кукуруз „добро успео“.

Садашњи министар пољопривреде Србије Саша Драгин, иначе „кадар“ који је ту тако рећи за руку довела Ивана Дулић-Марковић, због оваквих и сличних ствари нема коме да полаже рачуне. И он је претходно био на стручном усавршавању у америчкој компанији „Монсанто“ која, очигледно, преко својих кадрова које школује, улази у државе попут Србије и спроводи своје болесне али профитабилне науме.

Обмањивање купаца: ко је кажњен по овом закону (Кривични законик РС – „Сл. гласник РС“, бр. 85 од 6. октобра 2005; 88/05 и 107/2005)?

Члан 244.

Ко у намери обмањивања купаца ставља у промет производе са ознаком у коју су унети подаци који не одговарају садржини, врсти, пореклу или квалитету производа или ставља у промет производе који по својој количини или квалитету не одговарају ономе што се редовно претпоставља код таквих производа, или ставља у промет производе без ознаке о садржини, врсти пореклу или квалитету производа кад је оваква ознака прописана или се при стављању у промет производа служи очигледно лажном рекламом, казниће се затвором до три године и новчаном казном.

Сита Србија, богата Киргизија

Србија је само у току 2010. године купила и увезла са страног тржишта више од 8.400 тона црног лука и чак 25.000 тона јабука, око 5.000 тона пасуља, као и више од 600 тона шаргарепе, 4.800 тона паприка, крушака, краставаца, парадајза, белог лука, купуса, па чак и шљива, и тоне першуна и другог зеленила…

Према доступним подацима пограничних служби, увози се чак и из Киргизије! На списку земаља које извозе у Србију су још и Кина, Шпанија, Чешка, Аустрија, Босна и Херцеговина, Египат, Грчка, Холандија, Италија итд. Јабуке Србија увози из БиХ, купус из Македоније, јагоде из Грчке, пасуљ из Турске, бели лук из Кине…

Свињарија

Трговачке преваре шире се регионом некадашње Југославије по истом рецепту. Тако је један правник из Сарајева одлучио да некога тужи јер је, преварен, купио кесицу желатина у листићима произвођача „Др Оеткер“ (за рамазански колач), па је тек након детаљног читања састојака на декларацији производа схватио да се ради о свињском производу! Проблем је био у томе што је податак да је у питању свињски желатин сазнао кад је случајно прочитао и декларацију на српском језику, на истом паковању, која је била замаскирана, заправо прекривена на паковању.

Риба која се лажно представља

До којих граница иду масовне преваре и пљачке грађана-потрошача, говори и податак да на српским тржницама траје продаја рибе из југоисточне Азије, из реке Меконг, једне од десет најзагађенијих на свету! Њено име је пангасиус, а овде је продају као домаћи лист или сомовину, због сличности. Количине се мере тонама, а њену евидентну загађеност тешким металима још нико није обзнанио, или испитивање количине отрова уопште није рађено.

Залеђени пангасиус кошта мање од три евра и има га у скоро свакој продавници, месари, пијаци, па чак и у дивљој, уличној продаји. Превара је масовна, а најбоље успева у градским ресторанима где је након разних „термичких обрада“ немогуће утврдити шта је сомовина, шта лист, а шта отровна риба латинског имена из далеке и мутне реке Меконг у коју су Американци у вијетнамском рату бацили толико бомби и отрова, колико је довољно да све буде отровано још хиљаду година. У данима када трају српске посне славе, лако је закључити шта све заврши на столовима милиона људи. Једино није јасно шта надлежна српска министарства и пограничне службе раде, где су ти корумпирани административни канали којима затрована храна са других континената стиже, и колико се новца ту обрће. Или је све јасно, али само купцу, продавцу и посредницима…

Еколошки покрет Новог Сада,
Никола Алексић

9 реаговања to “Ђубре светско а контејнер наш”

 1. Boki Says:

  Kakva gomila gluposti!!!
  Čuj: „Seljaci probali da poprskaju otrovom soju i korov, soji ništa, a korov se osušio! Zaključak: neće otrov na otrov“. PA TO I JESTE SUŠTINA GMO SOJE!!! DA POSADIŠ SOJU I ONDA TRETIRAŠ PREPARATIMA NA KOJE JE GMO SOJA OTPORNA!!!
  E sad, koliko je to štetno za ljude možemo samo da nagađamo…
  U tekstu sve pršti od proizvoljnih kvalifikacija a ni jednog dokaza. Najsmešnija je priča o OTROVNOM PANGASIUSU. Dokaz da je otrovan: Pa Amerikanci su bacili tone bombi, svi znaju da je to zagađeno. Ili: Mekong je među 10 najzagađenijih reka u svetu. I kakav je to dokaz? Neka toksikološka analiza mesa riba, WTF?
  Dobro se sećam da je cela priča o OTROVNOM PANGASIUSU počela pre 3 godine konstatacijom da to nije pravi, nego afrički som. Kad su ljudi rekli : pa ok, jeftin je i ukusan, onda su se setili otrovanog Mekonga. KO? Pa isti oni što prodaju ostalu uvoznu i domaću ribu po 3 puta većim cenama.

  • Небојша Says:

   Boki,
   логика вам је дискутабилна:

   „PA TO I JESTE SUŠTINA GMO SOJE!!! DA POSADIŠ SOJU I ONDA TRETIRAŠ PREPARATIMA NA KOJE JE GMO SOJA OTPORNA!!!“

   Шта је важније суштина ГМ соје, или суштина последица оних који је конзумирају?

   Која је то „суштина“ ГМ соје соје да је третираш нечим на што је она већ отпорна, и то отровом? Рекли сте да је то суштина ГМ соје, а поврх тога речено је да су то отрови. Да ли то значи, по вашој анализи, да ти отрови у таквој ГМ соји неће бити присутни, ти исти отрови који су затровали коров па су се осушили. Да ли би ви јели нешто од такве ГМ соје која је третирана отровима, па је „преживела“…?

   Ви потпуно занемарујете суштинске ствари око ГМ соје и ГМО, а то је да су истраживања већ вршена, о томе је нешто причао чувени доктор Пустаи у овом тексту, док у овом тексту можете прочитати да је преко 800 научника из 84 земље потписало отворено писмо владама света о опасностима од ГМО хране. То писмо је добила и наша влада. Исто тако Британска медицинска асоцијација са преко 100.000 лекара захтевала је забрану ГМО.

   Цитат:

   „Научници света свим владама“ у којем захтевају забрану на патент за живот и упозоравају о огромној опасности од генетски модификоване хране и генетски модификованог семена. Британска медицинска асоцијација са преко 100.000 лекара захтевала је забрану ГМО.

   Генетски модификовани организми (ГМО) је термин за животне форме добијене у лабораторији, насилним комбиновањем гена различитих врста, а које се никада не дешава у природи. Људско тело није програмирано за овакву врсту хране. Постоји листа од 65 научно документованих ризика по здравље од исхране са ГМО, међу којима су и:

   1. стерилитет,
   2. карциноми,
   3. импотенција,
   4. Алцхајмерова болест,
   5. хроничне алергијске реакције,
   6. Morgellons болест,
   7. EMS (еозинофилија мијалгија синдром),
   8. токсичке реакције
   9. и многе друге озбиљне болести које захватају све већи број становника планете.

   Преко 800 научника из 84 земље потписало је отворено писмо „Научници света свим владама“ у којем захтевају забрану на патент за живот и упозоравају о огромној опасности од генетски модификоване хране и генетски модификованог семена. Британска медицинска асоцијација са преко 100.000 лекара захтевала је забрану ГМО….“

   Осим тога, тренутно важећи закон забрањује било какав увоз било ког ГМО производа, па и ГМ соје. То није испоштовано од властодржаца који треба да штите и спропводе законе. А ако се не поштује закон од оних који треба да га спроводе, значи да неко треба кривично да одговара. Нико не одговара, али неко једе неки ГМО.

   Да ли то властордшци раде само зато што је ГМ соја толико „благодетна“ па свесно крше законе да би побољшали здравље становништва, онако потајно, да ми то незнамо, а све ради нас?

   Да сте прочитали текст о риби видели би да увезена риба из те загађене реке није ни прошла контролу надлежних институција на исправност, то се каже овде:

   „Количине се мере тонама, а њену евидентну загађеност тешким металима још нико није обзнанио, или испитивање количине отрова уопште није рађено…“

 2. Boki Says:

  Prvo: Vidim da ste deo teksta u kome se kafanski govori o soji („neće otrov na otrov“) sami izbacili iz članka, što pozdravljam, jer ste shvatili da je to glupavo. Pod suštinom GMO soje podrazumevam SVRHU. Znači, nije neka svetska kompanija napravila GMO bilo koje biljke da bi trovala narod. SVRHA je pojeftinjenje proizvodnje, jer se u biljku ubacuje gen koji je otporan na određeni pesticid ili insekticid. JA TVRDIM DA JE TO SVRHA GMO BILJKI. U ovo što sam rekao čvrsto verujem. Vaše pitanje da li je važnija suština GMO soje ili suština posledica nije ni bila tema vašeg teksta, jer niste ni objasnili svrhu GMO-a. Ja sam se potrudio da to uradim, a onda ste vidi izvukli novo pitanje. U svakom slučaju mislim da ni Vi, a ni ja nismo kompetentni da damo odgovor na ovo pitanje. Ja priznajem samo ozbiljne izvore, a ne reči „čuvenog doktora X ili Y“.

  Što se tiče PANGASIUSA, tu sam već naveo šta je suština problema: konkurencija trgovaca. Naravno, u vašem tekstu se opet paušalno tvrdi da riba nije prošla nikakvu kontrolu, pa vam ostavljam link gde se možete uveriti u suprotno, tj. da granična veterinarska inspekcija Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede obavlja kontrole i na teške metale između ostalog:

  http://bit.ly/hLqd7h

 3. Vesna1 Says:

  Ви Небојша баш имате стрпљења. Ко има очи да види нека види, и уши да чује нека чује. Не разумем да ли их Боки куди или брани? Да ли уопште зна о чему прича? Очигледно је “необавештен“ као и многи који нам ГМО уводе на мала врата. Док Србија има такве ликове који овако без мозга размишљају, не пише нам се добро.

  • Небојша Says:

   Vesna1,

   Немам сад времена да се бавим тим ликом, изгледа да је неки ментол. Касније ћу нешто детаљније о томе. Ја му лепо дам линк, озбиљне изворе ка тексту где говори чувени доктор Арпад Пустаји лично, има и видео клип где он говори о својим истраживањима и доказима да је ГМО штетан, то је озбиљан извор где лично чујеш научника како прича. Исто сам му представио податак да су преко 800 научника света потписали апел светским владама против ГМО хране, али јок, какви научници боки, па „то је теориуја завере“, зар не? Али такви ликово Весна1 су добродошли, смарају по мало али и додатно мотивишу да се због других, озбиљних посетилаца, да још кој упечатљиви аргумент, попут овoг најновијег где сам дао оригинални текст са страног сајта где је 828 научника из целог света потписало апел против ГМО и послали га свим владама.

   Но, ментоли попут Бокија то апсолутно ништа не значи, јер кад он верује у нешто, кад он то уфиксира и доведе на религиозан ниво, нема тог стручног и научног извештаја који ће га разуверити од халуцинације да је ГМ соја генијална ствар. А промашио је све, ГМО чак није ни јефтин, 200.000 индијаца је то платило својим животима, јер су ушли у дужничко ропство због „јефтине производње“ ГМО усева.

   Свјетска банка их присилила на ГМО

   Америчким компанијама Монсанто и Cargill те швицарској Syngenti сјекира је упала у мед 1997. када је Свјетска банка дословно присилила Индију на отварање свог тржишта сјемену чије је кориштење за сљедећу сјетву забрањено патентима или је чак спријечено генетичким инжењерингом. Монсантови путујући трговци били су први који су преплавили Индију, путујући од мјеста до мјеста и описујући енормне приносе које су наводно убирали они који су користили генетички измијењено сјеме за памук “Бт цоттон”. Објаснили су им да бактерија Bacillus thuringiensis у сјемену драстично смањује потребу за пестицидима те да су им у оним случајевима кад су пестициди ипак потребни на располагању производи Монсанта који не штете изниклим биљкама.

   У дужничко ропство због сјемена

   Сељаци су им повјеровали. Стали су се задуживати како би купили понуђено сјеме и пестициде, иако је трошак од неколико стотина еура голема инвестиција у земљи у којој 80 посто од 1,2 милијарде грађана живи с мање од два долара дневно. Индијци су до тог тренутка тисућама година за сјетву користили сјеме из претходне жетве. Но већ сљедеће сезоне многи су остали изненађени кад су за сљедећу сјетву опет морали куповати сјеме, што се наставило из године у годину. Пољопривредници више нису успијевали вратити кредите, а најгоре је било онима којима су усјеви усто уништени сушама због климатских промјена, на што сјеме није било отпорно. Индијски Институт за тропску метеорологију прошле је године, наиме, устврдио да су на потконтиненту просјечне годишње оборине непромијењене, али да су у кишним раздобљима изразито повећане, док су у сушним дијеловима године све јаче суше па у таквим увјетима индијској пољопривреди пријети колапс.

   Прочитај цео текст: Извор »

   Razgovor Marijana Jošta s William Engdahlom 1/2

   Razgovor Marijana Jošta s William Engdahlom 2/2

 4. Glodar da budem Says:

  Kolko smo glupi,kolko smo glupi,kolko smo glupi,kolko smo glupi!!!!!!!!
  Konkurencija? Da sve je moguce u uslovima koje trziste stvara i nema pravila i fer pleja ….ALI onaj ko je jeo bilo koju drugu vrstu ribe jeftinu ili skupu,iz reke ili more,zaledjenu ili svezu trebao bi da prepozna da je pangasius dostupan u nasim prodavnicama isto sto i onaj stiropor u kome se drzi led ili onaj sundjer za odrzavanje (Ne) higijene objekta!

  Sto se tice gmo,zatrovanosti i nekvaliteta druge hrane,potvrdjuje i ona najopakija bolest koja je izgleda u trendu u posledje vreme.

 5. gavrilo Says:

  nesto o HAARP izravno od svetskih naucnika, za sve koji se pitaju

 6. gavrilo Says:

  neso otvori haarp link za tu temu samo

 7. Gordana Ana Says:

  Da, taj Haarp bi trebalo ukloniti sto pre, neka eksperimentisu na drugima a ne na nama. Ako je moguce putem haarp sistema uticati na klimu i vremenske prilike, a poznato je da su ljudi manje vise svi osetljivi na promene vremena, jasno je da se time moze uticati i na raspolozenje ljudi a onda i na ponasanje. Time bi se izmedju ostalog mogla objasniti kolektivna depresija, apatija i anomija (dezorijentisanost) kao i agresivnost koja jereklabih pogresno usmerena.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: