Велимир Абрамовић: Светска влада је Теслин предлог


У магазину „Мистка“ недавно је објављен интервју са господином Велимиром Абрамовићем, једним од најбољих познаваоца Николе Тесле. Велимир ми је послао интегрални интервју са новинаром из Мистике, којег објављујем у целости.

На крају текста ставио сам додатак у виду ТВ емисије „Космос“ коју води и уређује Нина Мартинивић. У емисији су три госта говорила о непревазиђеном генију, Николи Тесли, свако из свог угла. Један од гостију био је и господин Велимир Абрамовић.

Аутор: Велимир Абрамовић:

Светска влада је Теслин предлог

У Теслином тексту Светски систем у 12 тачака, објављеном 1900 до танчина је предвиђен и разрађен технолошки механизам Светске владе, која је и званично основана 1913 у Вашингтону, под именом Федералне резерве САД.

Николу Теслу углавном посматрамо као научника, али има назнака да би требало да га посматрамо и као човека дубоко испуњеног спиритуалним. Шта ви мислите о томе?

Говорио је такође да је Ајнштајнов релативизам једна поетска прича компликовано испричана, у ствари једна математичка фантасмагорија сасвим неупотребљива за контролу времена у физичким и биолошким процесима.

Тесла није обичан технолог телекомуникација, енергетике и електротехнике, већ у суштини визионар и мислилац једне сцијентистичке цивилизације, назовимо је ТЕСЛИАНА, која се управо остварује. Његове главне идеје за које је он већ тада имао прототехничка решења, такође извео основне експерименте и мерења, заправо још увек припадају будућности. 1899. извео је низ огледа и дошао до значајних открића и запажања који су остали у сенци рада на бежичном преносу. У патенту “Техника преношења електричне енергије кроз природне средине”, који је пријавио 16. маја 1900, мерио је брзину електромагнетских таласа већу од светлосне, тачније 471.540 километара у секунди, преко 1,5 c. Ту је изнео и податак да је резонатна фреквенција Земље око 6 Херца што значи да људски мозак и планета Земља чине јединствени електрмагнетски осцилаторни систем.

Теслина спиритуалност је научно утемељена и зато је он, данас, једини од свих научника, кандидат за људског инкарната научне религиозности коју је предвидела још Хелена Блаватска у својој Тајној доктрини, чувеном теозофском спису којим позива религиозне и научне ствараоце на јединство.

Још 60-тих година XIX века у Енглеској и Русији паралелно се десило раздвајање науке на тајну и на јавну. Томе су кумовали Фарадеј и Мендељејев, јер су у исто време обојица почели са научним проучавањем својстава медијума и парапсихолошких догађаја, што званичне научне заједнице тих земаља нису прихватиле, тако да се од тада и у Енглеској и у Русији проучавање свих врста спиритуалних феномена одиграва под окриљем државе, али далеко од очију јавности. У последњој деценији управљачи глобалне државе настоје да се уведу ове феномене у свакодневни научни фокус, али још увек без значајнијег успеха. На крају, по неким симптомима специјалног интересовања за Теслу, може се закључити да је Теслина научна идеја она од које се данас највише очекује у круговима светске владе који се баве научним истраживањима, односно заменом парадигме наше дотрајале цивилизације. Само Теслина идеја човека-појединца као ноте у математичкој партитури космичке хармоније осмишљава покушај да се заједно превазиђу криза цивилизације, криза технологије и криза људскога духа. Схватање времена као главног природног закона и увођење у моћ технологије бесконачног, омогућиће да савремено човечанство уместо да изазове природну катастрофу и нестане, пређе у нову, космичку фазу колективне свести и преживи.

И данас, много деценија после његове смрти, отварају се архиве и објављују сензационалистичке вести о великом научнику. Према вашем мишљењу и доступним сазнањима, да ли је Тесла убијен, као што се прича?

Тесла није морао да учи из књига и од људи. Још је master Свами Вивекананда у посети Тесли схватио да је он самоук и самим рођењем божански надарен, предодређен за вишу делатност, за највиши космичко-човечански задатак... Тесла је Археј

Све тајне службе имале су разлога да Теслу одржавају што дуже у животу како би им открио још коју природну тајну. Он је био активан, свежег ума и креативан све до самог момента трансфигурације на Божић 1943 – одвајања душе од изношеног тела, које је свесно и намерно одбацио као неко старо одело. С друге стране, он и даље прати како се остварују његове идеје, усмерава истраживаче и трансмитује им идеје. Ускоро ће све то бити и јавно схваћено и признато, јер су сви погрешни нетеслијански путеви модерне науке већ испробани и доживели крах, на пример, наивно цепање атомског језгра као извор енергетске среће и сигурности. Савременим физичарима Тесла је 1920 године поручио да не дирају насилно језгро атома, јер тако отварају Пандорину кутију и упозорио их да енергетска квантна механика није пут до схватања грађе материје, већ да до правог увида у њену суштинску грађу води древна сумерско-питагорејска мистична математика, којом је он био потпуно овладао. Ово се види из његових бројних веома спектакуларних успешних експеримената на основу прорачуна најједноставнијом математиком за основне школе, из чега се даље може закључити да му је сваки математички објекат био и физички потпуно јасан. Он је радио супротно свим научницима свога времена, јер је располагао даром визионарске методе која му је омогућавала потпуно тачну физичку интерпретацију математичких појмова. Сви научници његовог доба радили су обрнуто, објашњавајући нејасне физичке експерименте још мање јасном и логичном математиком. Говорио је такође да је Ајнштајнов релативизам једна поетска прича компликовано испричана, у ствари једна математичка фантасмагорија сасвим неупотребљива за контролу времена у физичким и биолошким процесима.

Теслина тајна оружја разигравају машту, посебно податак да се испробавају у добро нам познатој америчкој бази „Рајт Петерсон“ у којој су 1995. године тадашњи председници Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине били „затворени“ све до потписивање „Дејтонског споразума“. Има ли истине у томе?

Одмах по завршетку II Светског рата, порастао је интерес за оружја заснована на емитовању снопова високих енергија. Копије Теслиних папира који су садржавали техничке карактеристике оружја високоенергетских честица биле су послане у ваздухопловну базу Рајт Патерсон у Дејтону, Охајо. Тајна операција кодирана као “пројекат Ник” била је издашно финансирана и поверена бригадном генералу Л.Ц. Крејгу да тестира изводљивост Теслиних концепата. Детаљи експеримената нису никада објављени, и пројекат је очигледно прекинут, или тачније речено постао сасвим тајан, јер се десило нешто необично: копије Теслиних папира су ишчезле и не зна се шта се са њима догодило.

Бригадни генерал L. C. Krejg

Ваздухопловна база у САД, 1945: «Пројекат Nik » Бригадни генерал L.C.Krejg задужен да провери Теслине експерименте са сноповима честица високе енергије.1994 сам у Вашингтону добио на поклон једно парче клирита дебљине десет цантиметара, које је било пробијено Теслиним високоенергетским снопом. На клириту је био угравиран знак Лабораторије за материјале Ваздухопловне базе Рајт Патерсон у Дејтону. Као што је познато, клирит дебљине само пола сантиметра служи за блиндирање аутомобила и задржава пушчани метак.

4. Да ли је ФБИ одузео Теслину архиву и предао нам само мање значајна документа?

Потпуно сам сигуран да ФБИ није ништа узео, него само копирао за тадашње енглеске војне потребе. Све из Теслиног апартмана, цртеже, апарате, садржај сефа, однели су војници Пентагона за потребе америчко-руске војне сарадње. Езотеријски ниво светске владе је високо интелектуалан, и наравно, филозофски софистициран и њему је потпуно јасно да заправо право научно сазнање јесте хармонизирање са природом. Основно је тежити хармонији човека и природе, а не побеђивању природе и никако се научна сазнања не смеју користити за стицање војне премоћи јер је то нижи облик употребе идеја, и свети се космолошком нужношћу повратне спреге објективног, ванљудског морала, којим управља Космички разум. Сматрам да је то главни разлог зашто је светска влада одлучила да Теслино научно наслеђе за које човечанство још није било спремно, а чини ми се у потпуности није спремно ни данас, склони од очију јавности, универзитетске науке пре свега, и онемогући низ полуслободних и дивљих центара моћи да се домогне одређених технолошких средстава чија се употреба не би могла планетарно етички контролисати. Још једна занимљивост у вези Тесле је да у јавности не постоји ни један метар филма о Тесли, и ако је он више пута сниман па је чак 1936. године RCA (Америчка компанија која је држала радио, а касније и телевизију) снимила три и по сата тонског филма на Теслин осамдесети рођендан (тонски филм у Америци постоји још 1927.г.). У јавним архивама нема ни снимка Теслиног гласа, иако се он, дошавши у Америку, запослио баш код Едисона, и био је један од првих људи на свету у историји човечанства који је могао да користи Едисонов фонограф. И баш га, ето, Тесла није искористио… и све тако до 1943.г.
1931. године на првој страници Америчког Тајм Магазина, изашла је репродукција Теслиног плавог портрета који је грофица Сент-Параљи, немачко-мађарског порекла, тадашњи фенси сликар најпознатијих људи Америке, насликала у част свог пријатељства са Теслом. Он никада од ње није узео портрет, а када је она умрла, тај портрет је продат на аукцији, анонимном купцу за врло велику своту и од тада је нестао из очију јавности. Пронађен је тек недавно у Немачкој, али је експертиза утврдила да то није оригинал, него само врло добра копија. Значи, нема Теслиног филма, нема портрета, и нема његовог гласа. Укратко, недостаје све оно што би неке од карактеристика Теслине личности могло да изрази у облику односа простор-време односно учестаности, јер би фреквенције гласа и начин кретања свакако много откриле о томе ко је Тесла.

Не тако давно развиле су се дискусије да ли би требало да се прах великог научника изнесе из његовог музеја и сахрани у или испред Храма Светог Саве. Које је ваше мишљење о томе?

Теслин музеј је једна пиљарница у којоју је Теслино неизмерно велико научно дело напросто утамничено и чами непроучено. Правни статус Теслине заоставштине је нерешен. Његов нећак Сава Н. Косановић добио је садржај Теслиног музеја као лично наслеђе на основу одлуке америчког федералног суда. Никада Сава Косановић није Теслину научну архиву нити било шта од наслеђа поклонио држави Југославији нити о томе постоји било какав докуменат..... За држање Теслине имовине и располагање њом, запослени у Музеју немају чак ни реверс, као ни град Београд, чији је одсек за културу надлежан.

Не може се форензички утврдити чији је пепео у златној сфери у Теслином музеју, јер је ДНК беланчевина која изгори, после чега је немогућа анализа. Сферу је иначе дизајнирао сликар Марио Маскарели, који је и лично залемио две златне поолусфере. Моја покојна супруга Марија Шешић, која је после познатих догађаја 5. Октобра 2000, пет година била директор музеја, испричала ми је следећу причу: из конзерве у којој је наводно дошао Теслин прах из Америке, први директор музеја Вељко Кораћ супеном кашиком је пресуо пепео у златну полусферу, пре лемљења, али је мало преостало, па је то бачено. Моје мишљење је да су обе Теслине сахране, и прва, српска православна, са опелом у њујоршкој цркви над отвореним ковчегом, као и друга, будистичка, изведена полутајним спаљивањем на удаљеном гробљу, биле само параван за његову трећу, праву сахрану, коју је извела Светска влада на још увек јавности непознатом месту. Уверен сам да ће се врло ускоро о Тесли знати много више. Треба сачекати те нове чињенице. Рано је говорити о његовом сахрањивању.

Више пута сте помињали да је Музеј Николе Тесле лоше вођен, да архива добијена пре више деценија није „поштено распакована и заведена“. Да ли се по том питању нешто променило на боље?

Мора се хитно проучити 60.000 Теслиних научних докумената, у којима је потенцијал потпуно нове физике 21. Века, а који су због српских нејасноћа недоступни јавности. Истини за вољу, томе кумују академици техничког одељења САНУ, где седе људи који наивно сматрају да знају више од старовремског инжењера Тесле, Њутна, Фарадеја, Архимеда и осталих научника чији се радови, по њиховом мишљењу, сасвим довољно изучавају у средњим и основним школама.

Теслин музеј је једна пиљарница у којоју је Теслино неизмерно велико научно дело напросто утамничено и чами непроучено. Правни статус Теслине заоставштине је нерешен. Његов нећак Сава Н. Косановић добио је садржај Теслиног музеја као лично наслеђе на основу одлуке америчког федералног суда. Никада Сава Косановић није Теслину научну архиву нити било шта од наслеђа поклонио држави Југославији нити о томе постоји било какав докуменат. Само је на Музеј преусмерио приходе тада још важећих ауторских права, како би тај новац ишао на популаризацију Теслиних идеја. Сва Теслина ауторска права истекла су 1993 године. За држање Теслине имовине и располагање њом, запослени у Музеју немају чак ни реверс, као ни град Београд, чији је одсек за културу надлежан. Главна активност Теслиног Музеја прошле године била је непристојна изложба карикатура, која осим што је омаловажавање Тесле и скретање пажње на споредни колосек, презентована и једном изузетно ружном и уметнички неуспелом плакатом карикатуре Тесле на спољном зиду иначе лепог здања архитекте Брашована, који је вилу подигао за обреновићевског министра полиције Генчића, чија се кћерка обесила у салонским просторијима где је данас радна поставка изложбе. Укратко, разлог зашто је све то тако је што се крије да је Теслин музеј у оставинској маси Саве Косановића, као и да је суоснивач Музеја Др Мића Трбојевић. У ствари Србија је дозволила да се о Тесли не брине нико озбиљан, него га је препустила слободном тржишту Теслиних фотоса и докумената, од којих запослени на стари социјалистички начин остварују личне приходе преко повећања плата на основу учинка. Мора се хитно проучити 60.000 Теслиних научних докумената, у којима је потенцијал потпуно нове физике 21. Века, а који су због српских нејасноћа недоступни јавности. Истини за вољу, томе кумују академици техничког одељења САНУ, где седе људи који наивно сматрају да знају више од старовремског инжењера Тесле, Њутна, Фарадеја, Архимеда и осталих научника чији се радови, по њиховом мишљењу, сасвим довољно изучавају у средњим и основним школама.

Да ли је Тесла ступио у контакт са ванземаљским интелигенцијама?

16. јануара 1901. године на првој страни New York Times-a појавио се извештај професора Пикеринга (Pickering) са Харвардске Обсерваторије под насловом: „Бљескови светлости са Марса“.

„Рано у децембру прошле године примили смо телеграм са Lowell обсерваторије у Аризони да је примећен јак сноп светла пројектован са Марса у трајању од 70 минута.

Lowell обсерваторија је специјалзована за истраживање Марса, а посматрач који је био на дужности је пажљив, поверљив и искусан човек, тако да нема места никаквој сумњи у поводу тога што он тврди. Ове факте одмах смо телеграфисали у Европу и по читавој Америци.

Светлост је долазила са веома добро познате географске тачке на Марсу на којој, колико се у науци зна, нема ништа посебно. Шта год да је било у питању, ми сада немамо никаквих средстава на расположењу да то било како испитујемо. Да ли је то знак постојања интелигенције тамо, или не, нико не може рећи поуздано. За сада, ова је појава потпуно необјашњива.“

У време када се ова вест појавила, Тесла се налазио у Њујорку. Управо се био вратио из Колорадо Спрингс-а где је читаву претходну годину вршио епохалне и до данас неразумљиве експерименте са електромагнетним пољима чудних резонантних својстава. (Теслина лабораторија у Колораду била је тачно на врху Pike’s Peak. Коинциденција је да тај врх Хопи Индијанци обожавају као спиритуални Пол Света).

Охрабрен можда оним што је примећено са Ловел обсерваторије у Аризони, Тесла изјављује у новинама да је у току истраживања у Колораду и сам изменио сигнале са Марсом. Тад он наговештава да је већ конструисао прототип апарата погодног за међупланетарну комуникацију и да ће га и даље усавршавати.

„(…) никад нећу заборавити прва осећања која сам искусио када сам схватио да сам у контакту са нечим што ће имати непроцењиве и несагледиве последице за човечанство (…) то што сам приметио уплашило ме је, као да је било на делу нешто мистериозно, да не кажем натприродно. Постепено сам постао свестан тога да сам први који чује поздраве једне планете другој (…)“ (Nikola Tesla, „Talking with Planets“, Current Literature, March 1901, p. 359).

Реакција научне јавности на Теслин кратки чланак била је неуобичајено оштра и негативна. Први га је демантовао професор Холден, директор Lick обсерваторије у Калифорнији. Готово љутито, професор Холден рекао је репортеру следеће:

„Господин Никола Тесла објавио је да је уверен да су извесни поремећаји његовх апарата – ништа мање него електрични сигнали примљени из интелигентног ванземаљског извора. Наглашавајући да не долазе са Сунца, Тесла мисли да су сигнали планетарног порекла, највероватније са Марса. То је бесмислено.

Правило размишљања је да се истраже сви могући узроци једног новог феноменан пре него што се уведу они немогући. Сваки нормалан експериментатор рекао би да је готово извесно да је господин Тесла учинио грешку и да поменути поремећаји долазе од струја у атмосфери или земљином тлу. Осим тога, како неко може са сигурношћу тврдити да те електричне промене не долазе са Сунца? Физика Сунца је још увек непозната. У ствари, није јасно о чему Тесла уопште говори. „. (Colorado Springs Gazette, Mart 9, 1901, p. 4.col. 2.).

Сматрајући тотално неозбиљном претпоставку да је Тесла електромагнетним путем разговарао са живим бићима ванземаљског порекла, уважени професор Холден у својој критици то и не разматра.

Радећи са екстремно дугим електромагнетским таласима врло високе фреквенције (што се са важећом теоријом никако не слаже, јер се пораст фреквенције везује искључиво за смањивање таласне дужине, али Теслини таласи нису били исти као Херцови и распростирали су се брзином далеко већом од светлости). Појам енергије схваћен у данашњем смислу Тесла није користио. Имао је сопствену електромагнетску теорију, до данас неодгонетнуту и у његовим су рачунима електромагнетски таласи имали ове особине: осцилацију (под њом је Тесла подразумевао конфигурацију простора на коме сам талас као такав егзистира), фреквенцију (квоцијент осцилација, однос два хомогена или два хетерогена електромагнетска поља) и вибрацију (сложен систем фреквенција у међусобном хармонијском односу). Тесла је открио не само законитост њиховог бежичног преноса кроз Земљу и атмосферу без икаквих губитака, него је испробао и доказао и њихову изванредну продорност кроз космичка пространства. Постоји извештај да је он био први који је ка звездама послао периодичне сигнале кодиране по аритметичком алгоритму одређених теорема геометрије као што су Талесова и Питагорина теорема и Архимедова формула суме хармонијскога низа (ради се о сабирању реда 1+1/2+1/4+1/8…, чија је сума број два, али је број чланова низа бескрајан, тако да његово реално сабирање мора да траје вечно. Проблем је поставио још филозоф Зенон тврдећи да услед бескрајне дељивости простора Ахил не може сустићи корњачу јер је ова пошла пре њега).

Након три дана, на своје највеће запрепаштење, регистровао је одговор. Схвативши принцип по коме је узвраћена порука била кодирана, уцртао је одговарајуће тачке на координатни систем и добио – правилан људски лик. У први мах није могао да одгонетне да ли су они чију је емисију примио нацртали људе, желећи да покажу како наша цивилизација за њих није тајна, или себе, у намери да нас поуче како у Космосу има још сличних бића.

Ако је све ово тачно, јасно је да је, свестан потпуног неразумевања на које би наишао, Тесла одустао од било какве јавне расправе о свом открићу. Али се убрзо догодило нешто што је читаву ствар вратило поново на прве странице америчке штампе.

1902. године Америку је посетио чувени енглески физичар Лорд Келвин, који се после разговора са Теслом у потпуности сложио са њим и рекао како је Тесла сасвим у праву, али да сви детаљи комуникације, разумљиво, нису за јавност. После банкета одржаног у његову част, Лорд Келвин похвалио је Њујорк: „То је најбоље осветљен град на свету и једино место на Земљи видљиво са Марса“. И као да је нагло био инспирисан, на крају је узвикнуо: „Марс је сигнализирао Њу Јорку!“ (Philadelphia North American, „Lord Kelvin Beleives Mars is Signalling America“, Maj 18, 1902.)

Још једна занимљивост у вези Тесле је да у јавности не постоји ни један метар филма о Тесли, и ако је он више пута сниман па је чак 1936. године RCA (Америчка компанија која је држала радио, а касније и телевизију) снимила три и по сата тонског филма на Теслин осамдесети рођендан (тонски филм у Америци постоји још 1927.г.). У јавним архивама нема ни снимка Теслиног гласа, иако се он, дошавши у Америку, запослио баш код Едисона, и био је један од првих људи на свету у историји човечанства који је могао да користи Едисонов фонограф.

Овог пута није било ни једног гласа протеста. Ћутао је чак и упорни професор Холден. Старом и веома угледном Лорду Келвину било је више него незгодно противречити. Уместо тога, као непосредни закључак дискусије појави се чланак Теслиног заговорника, публицисте и писца Џулијана Хоторна који је Келвинову сензационалну потврду Теслиних навода развио у правцу фантастике:

„Очигледно“, писао је Хоторн, „људи са Марса и других старијих планета годинама су посећивали нашу Земљу и пажљиво пратили развој земаљске цивилизације, непрестано извештавајући како ми за њих још нисмо спремни. Међутим, рођењем Николе Тесле ствари су се промениле. Могуће је, зашто да не, да људи са звезда управљају његовим духовним и научним развојем. Ко то може поуздано знати?“ (Julian Hawthorne Papers, Bancroft Library, University of California). У време најжешће полемике око Марсоваца, повучен, у тишини, Тесла је предано и у почетку готово непримећен радио на свом највећем животном делу, грандиозном пројекту Торња Ворденклиф, који је требало да преокрене светску историју и изврши тако радикалне промене у развоју наше цивлизације, да је о томе заиста тешко говорити уверљво. 1937 године Тесла је на српском језику дао интервју Американском Србобрану у Питсбургу да је цивилизација са Марса постојала пре више хиљада година, али је због промене тамошњих магнетских полова прешла у унутрашњост Венере, где се и сада налази и да он са њом одржава редовну комуникацију. Овај његов српски интервју пренела је само енглеска штампа.

У Америци је 70.-тих година основана Црква која слави Николу Теслу као арханђела Михајла. Шта се данас догађа с њом, колико има следбеника?

Када је престала потреба за деловањем Рут Норман као женске инкарнација арханђела Уријела, односно, када је Рут Норман, за коју се сматрало да је у небеском браку са Николом Теслом, земаљски речено, преминула, организација је почела да се лагано распршује. Чланови су се разишли по Калифорнији и по свету, баш како им је она у аманету и препоручила: Дошло је наше време и сада је цео космос са нама и цела планета Земља је теслијанска црква Унаријус. Нема више потребе да се групишемо на једном месту, победили смо и више нико од нас није сам, цело је човечанство уз нас, сви смо чланови духовног светског братства, чији је центар наша галаксија, која је живо биће гигантсих размера. По сазнањима езотеријског језгра нашег Унаријуског братства, 1975 године примљени смо у велику галактичку федерацију и од тада из центра Млечног пута, галактички духовни научници емитују потребне електромагнетске фреквенције за убрзање еволуције човечанства.

Једном приликом сте рекли да је Тесла вежбао јогу, и да је она заслужна за његово чувено спавање од свега 2-3 сата дневно. Где је и од кога Тесла учио ову вештину?

Данашње лабораторије су аморални технолошки погони у којима напредују само технике, а људски ум стагнира. Теслина наука не ремети планету, већ је у исти мах племенита и према људима и према природи. Институт за космологију и науку о времену “Никола Тесла” окупио би значајне истраживаче који су већ одмакли у откривању тајни Теслиних патената. И док интересовање за Теслу расте од Америке и Русије до Индије и Бразила, било би добро и лако да Србија на тој мапи буде најважнија адреса.

Тесла није морао да учи из књига и од људи. Још је master Свами Вивекананда у посети Тесли схватио да је он самоук и самим рођењем божански надарен, предодређен за вишу делатност, за највиши космичко-човечански задатак. Дуго сам размишљао где да позиционирам Теслу у средњевековној теолошкој архитектоници хришћанске анђеоске лествице, да га некако повежем са његовом хришћанском свештеничком породицом, али сам за њега једино одговарајуће место нашао у хијерархији надљудских бића теозофског учења (Теозофија је синтеза науке и религије, чији је оснивач Х.П. Блавацка у 19 веку; у њеном главном делу Тајна доктрина исцрпно се хвали научник и теозоф Виљем Крукс, Теслин истомишљеник и близак пријатељ):Тесла је Археј. Ради бољег разумевања, навешћу хијерархију у целини (по спису Едуарда Ширеа Еволуција божанског; једну другу, исто тако важну Ширеову књигу, „Велики посвећеници“, Тесла је поклонио лорду Келвину, да је прочита на путовању бродом из Њујорка у Лондон). И на крају, ево ко је езотеријски Никола Тесла, који је његов незавршени задатак и зашто Тесла живи међу нама. Најниже биће изнад човека је његов анђео чувар, задужен да га води. Арханђели, који су изнад анђела, владају душама народа; то је, по теозофима, свет колективног несвесног.

Археји, (назив потиче од Дионизија Аеропагите), којима припада и Никола Тесла, изнад су арханђела и у облику великих личности руководе свим преображајима човечанства на судбоносним прекретницама људске историје и науке, они су духови личности и космичких инстиката. Оваплоћују се у интелектуално моћним појединцима са задатком да воде бригу о људској врсти.

То је прва група духовних сила, које се уздижу над човеком; њихове акције су најживље и најсложеније и продиру дубоко у материју као и у тајну људске индивидуалности.

Иза њих долази друга тријада сила, то су Деве индијске митологије, Дионизије их назива: ум, (гр., eksusiai), владање, (гр., dynemeis), и царство (гр., heriotes). Ближи су божанству него човеку, али не могу, као арханђели, да сиђу у дубину материје, нити могу да воле човека, јер су непогрешиви. Ова бића одржавају материју, њихове силе су норма физичких система. Далеко изнад људског поимања и могућности замишљања уздише се трећа тријада бића или сила, која је највиша: Престоли – врховне моћи пожртвованости и доброте, Серафин, на халдејском – љубав, и Херувим – смисао мудрости исконске снаге, толико су близу Бога да директно исијавају његову светлост. Они не раде већ блистају, они не стварају него преносе животне зраке Божије и буде их на нижим плановима постојања.
Престо, Серафин и Херувим чине врховну тријаду која надахњује космос својим животним дахом. Они су део Божанске сфере у ужем смислу, јер су својом природом изнад простора и времена, као и сам Бог, али очитују његово божанство у времену и у простору. То је то језгро о коме Тесла отворено говори амбасадору краљевине Југославије Владићу, језгро надљудских бића од самилосног светла чисте љубави “из кога добијам све своје идеје, али у чију тајну нисам продро…”. Сваки ред сила прима подстицаје од горњег реда, али обрнуто није случај, утицај струјања је једносмеран, одозго према доле. Врховни Владалац је Hieros Logos – Свети Закон који влада начелом непрекидности свеукупног бесконачног света. Бог Творац (гр., Demiurg) је несазнатљив. “О Боговима нема знања”, Мелис са Самоса, VI век п.н.е. Вођен из дна космоса средишњим архетипом мистичне светлости, читавога живота свесно и с радошћу поклањајући људима спознате архетипске законе по којима ради природа, Тесла је трансфигурацијом на православни Божић 1943 у Њујорку и сам постао живи архетип оснивача нове научне религије.

Да ли и даље сматрате да је Тесла „највећи“ научник XX века (и једини чији се проналасци користе у XXI)?

Савременим физичарима Тесла је 1920 године поручио да не дирају насилно језгро атома, јер тако отварају Пандорину кутију и упозорио их да енергетска квантна механика није пут до схватања грађе материје, већ да до правог увида у њену суштинску грађу води древна сумерско-питагорејска мистична математика, којом је он био потпуно овладао.

У теоријској и експерименталној физици 20. века могу се јасно уочити три различита пута мишљења. И квантни механичари, и релативисти, и “традиционалиста” као Тесла, (у ствари још увек непрепознат научник будућности) покушавали су да докуче истину о правој природи времена и простора, енергије и материје, а нарочито, да објасне суштину кретања.

Пре него што се упустимо у Теслину метафизику, то јест у свет фундаменталних принципа Теслине физике, покушајмо да што тачније одредимо Теслино место у корпусу савремених научних концепција.

Планкова константа, Хајзенбергова релација неодређености, Паулијев принцип и Шредингерова таласна функција били су главни теоријски инструменти квантно-механичког приступа космичким догађајима. Главни циљ квантне механике, да се открије и именује основна опека грађе материје, и данас је неостварен. И поред великих успеха у изазивању нуклеарне ланчане реакције и развоја физике атомског језгра, фузија лаких елемената периодног система у тешке, остала је тајна и ван техничке контроле.

Развојно гледано, може се закључити да је покретачка снага основних појмова квантно механичке физике исцрпљена. Показује се да појаве као што су време и простор морамо поново истражити и дефинисати на дубљем нивоу сазнања, на нивоу онтологије, да би смо помоћу њих адекватно одредили природу физичких процеса.

Специјална теорија релативитета Алберта Ајнштајна настала је у Берну, у Швајцарској и објављена је 1905. Године у немачком часопису Annalen der Physic. Ово је означило прекретницу у теоријској физици. Користећи четвородимензионални просторно временски континуум Минковског као модел физичке реалности, Ајнштајн је успоставио функционалну релацију брзине кретања и временске координације. Логичка последица условљавања локалног времена брзином кретања самог посматрача, била је акаузалитет, напуштање узрочно-последичног односа. Догађаје који су се догодили касније, по овој новој теорији било је могуће видети пре, то јест, спознати последицу пре њеног узрока. Као главног информатора космичких збивања Ајнштајн је означио светлост и постулирао константност и коначност њене брзине у вакууму.

Теорија релативности философски је заснована на тврдњи Имануела Канта да су време и простор априорне форме људског искуства. И будући да нема ни једног физичког система у космосу који апсолутно мирује, а светлост се креће одређеном константном брзином, посматрачи на свим физичким системима који се крећу брзинама различитим од светлости имаће своје карактеристично локално време. Тако ни један од њих неће објективно перцепирати догађаје, већ само релативно. Користећи радове чувеног ирског математичара Хамилтона, Ајнштајн је створио такав систем израчунавања стварних параметара физичких догађаја, који су превазилазили варијанте субјективних утисака и математички тачно описивали реалност.

У Општој теорији релативности објављеној 1919. Године Ајнштајн је помоћу тензорског рачуна и претпоставке о закривљености простора успео да замени Њутнов појам силе и израчуна путању планете Меркур око Сунца тачније него ли да је користио Кеплерове законе кретања небеских тела и Њутнов закон гравитације.

У свом чувеном ”епистемолошком дефекту”, на самом почетку Опште теорије релативности, Ајнштајн показује могућност да се кугла која мирује спљошти без примене икакве силе, само на основу претпоставке о брзом ротирању друге кугле на којој је посматрач који прати процес. Закривљењем простора и увођењем тако званих светских линија кретања он је успео да добије убрзање тела самом променом правца кретања, без додатног импулса. Такође, изједначавањем инерционе и гравитационе масе он је објаснио лебдење небеских тела т.ј. њихову динамичку равнотежу без концепције силе, само на основу закона акције и реакције. Саму материју Ајнштајн је сматра просторно временским догађајем. Чувена је његова критика Њутнове концепције одељености апсолутног времена, апсолутног простора и грубе материје: ”Ако би смо из космоса избацили сву материју, не би у њему остали ни време ни простор”.

Трећи приступ разумевању физичке реалности био је Теслин. Ослањајући се на радове Фарадеја и Арагоа, с једне, и Галванија и Волте са друге стране, Тесла је на основу Хелмхолцове теорије акустичких резонатора и модификованог модела етра Лорда Келвина, успео да изгради своју оригиналну концепцију света која је у експериментима давала запањујуће резултате. Његов главни аксиом био је ”да целокупна енергија једног физичког система потиче из спољне средине”. По њему, ексцитација, односно међусобна комуникација физичких система заснива се на законима резонантног вибрирања, т.ј. на симултаном осциловању делова система. Сматрао је да се концепт етра никако не може избећи у физици, јер се материја и простор не могу апсолутно раздвојити. Електрицитет је за Теслу био флуидна супстанција обдарена моћи перцепције и свешћу. У математици био је поборник реалистичких гледишта, по којима постоји идентитет математичких и физичких објеката, односно поствареност математике. У начину постављања проблема узор му је био грчки механичар Архимед, који је тврдио ”да време треба избацити из физике” као сувишан појам. (Још у деветнаестом веку научници Hajnrih Hertz и D. Alamber покушали су да створе теоријску физику без појма силе, али је тај покушај окончан неуспехом; руски научник Н.А. Козирев био је у томе далеко бољи, али ни његова теорија није доведена до степена микро-експеримента, тј. лабораторијске примене. Субституција силе принципом деловања самог времена у физици је и даље нерешен проблем.) У правој науци, (а под њом подразумевам искључиво линију сумерско-халдејско-питагорејске религијски интерпретиране математике), научни рецепти, формуле, морају да су освешћени до краја и схватљиви свакоме, тако да свако може да их примени независно од сопствене личности, јер су космолошки закони надлични. Наравно, то важи само ако се посматра са људског становишта, јер је цео космос једно живо биће, па и ако је у односу на човека надличан, Космос у целини није безличан. Будући да је био јасновидац, Тесла је имао свестан увид у целину живог свекосмичког Бића, имао је приступ језгру еманације – средишту исијавања љубави и светлости, док су Нилс Бор и Вернер Хајзенберг космичко Биће доживљавали као обични људи и на далеко нижем нивоу, то јест магијски и научно мутно, у облику недомишљених, школских концепција квантномеханичког дејства експериментатора на ексепримент и релације неодређености.

Све Теслине фотографије снимљене у његовој лабораторији приказују научника у свечаном оделу. Да ли је то из разлога што је на атипичан начин приступао својим проналасцима?

Он није радио рукама, него мозгом, о чему најбоље говори сам у аутобиографском спису Моји Изуми, где описује своју умну лабораторију:

„Моменат када неко конструише замишљени апарат носи проблем трансформације сирове идеје у праксу. Зато сваком тако произведеном изуму недостају многи детаљи, и обично је дефектан (… ) Мој метод је другачији. Ја не журим да се упустим у материјални рад. Када примим идеју, одмах почињем да је дограђујем у својој имагинацији. Мењам конструкцију, правим побољшања и укључујем апарат у свом уму да ради. Сасвим ми је свеједно да ли тестирам своју направу у уму или у лабораторији. Чак приметим ако нешто смета у правилном раду. (…) На овај начин ја сам у стању да брзо развијем концепцију до перфекције, не дотичући ништа рукама. Кад доспем тако далеко да на свој изум применим свако могуће побољшање и више нигде не видим никакву грешку, тек онда ставим у конкретну форму овај коначни продукт мог мозга. Без изузетка моји су апарати радили увек тачно како сам замислио да треба, и експерименти су се догађали онако како сам планирао. За двадесет година није било никаквог изузетка. (…) Тешко да има научног изума који може бити унапред предвиђен искључиво математички, без визуализирања. (…) Спровођење у праксу недовршених, грубих идеја је траћење енергије и губљење времена.“

Колико је Тесла „крив“ за Сибирску експлозију 1908. године?

Крив је у потпуности јер је то његов експеримент. Руски научници су деценијама испитивали такозвано Тунгуско чудо, то јест тунгуску катастрофу, која се догодила 30. јуна 1908 године у 7 сати 17 минута ујутру. Педесетак километара над Сибиром примећена је огромна светлећа кугла и после неколико секунди десила се експлозија, таква да је цела планета након тога подрхтавала читава два месеца, а светло из јоносфере 48 сати осветљавало је северну полулопту толико да се у Лондону два дана могло читати ноћу и на улици.

Одбачене су све дотадашње хипотезе, академика Кулика да је у питању комета од леда, која се истопила при удару. Проблем је био што није нађен ни најмањи део никаквог метеорита и што је рупа на земљи била у облику обрнуте купе: мала рупа на улазу, која се шири на унутра, што је било супротно од онога што би се морало видети да је било шта механички ударило. Из тога разлога академик Пјотр Леонидович Капица претпоставио је да је мала честица антиматерије улетела у земљу, па експлодирала. Све је ово одбачено, након што су Руси (Др Правдивцев) открили да је Тесла у марту месецу 1908. године послао свог асистента Шерфа да у конгресној библиотеци у Вашингтону требује детаљне карте Сибира. Такође је у истој тој библиотеци тек ове године пронађен и Теслин интервју за њујоршки вечерњи лист Сунце, дат још у јануару исте године, 1908, где је Тесла, говорећи да може без проблема пренети ма коју количину енергије на било коју раздаљину кроз природне медијуме и то без икаквих губитака, чак и појачавајући дејство с удаљењем од емитера, на крају напоменуо: видећете шта ће се за неколико месеци десити у Сибиру. Ово је један од главних разлога енормно повећаног интереса руске научне заједнице за Теслине идеје и технологију.

Да ли је Тесла био укључен у „Филаделфија експеримент“, како се говори?

Постоје очевидци, објављена је о томе и књига, а снимљена су и два филма, да је 1943. године, у октобру, америчка морнарица извела необичан експеримент са циљем да начини невидљивим један ратни брод. Наводно је требало да брод помоћу јаких магнетских генератора емитује око себе снажно поље које би скретало светлост, као и емисије радарског зрачења, и онемогућило непријатељу да тачно лоцира и погоди објекат. Било је то само 6 месеци после Теслине смрти и нестанка значајних научних докумената из његове собе. Догађај се збио у морнаричком доку луке Филаделфија. Када су генератори укључени на максимум десило се оно што нико није очекивао. Низ снажних магнетниих поља променио је локалне просторне и временске особине и разарач “ Eldridge DE-173″ је привремено ишчезао, а онда се на неколико секунди појавио на другом месту, у једној од највећих морнаричких база у УСА, у Norfolku, луци у југоисточној Вирџинији, на обали Атлантика, око 350 км удаљеној од Филаделфије. Била је то лука одакле је брод допловио у Филаделфију. После врло кратког времена, брод се поново материјализовао у Филаделфији. Најчудније ствари збиле су се са посадом. Половина морнара заувек је ишчезла. Неки су полудели, а појединци су стекли особину да по вољи ишчезавају и поново се појављују. Извесни преживели тврдили су да су „променили свет“ и да су се видели и разговарали са неземаљским бићима. Самом ишчезавању брода претходила је чудна зеленкаста магла, која је обавила труп када су укључене јаке електромагнетне машине за производњу интензивних и фокусираних електромагнетских поља.

У експерименту су учествовала три брода. Поменути разарач је био у средини, а оплате друга два брода служиле су као ласерска огледала. Ради се, у ствари, о отвореним ласерима којима не треба вакуум и чији се зраци могу транспортовати на било коју даљину, и то кроз било који природни медијум. Овакве ласере Тесла је производио у својој лабораторији у Њујорку још у 19. веку осветљавајући просторију без икаквих лампи, искључиво побуђивањем ваздуха да светли.

Вратимо се значењу Теслиних експеримената у Колорадо Спрингсу 1899-1900. и погледајмо шта су прави резултати његовог рада тамо. Експериментишући са екстра ниским и екстра високим фреквенцијама електромагнетских таласа, он је вероватно успео да одреди и фреквенцију и врсту модулације менталног плана живих људи, такође и умрлих (са чиме се данас врше многобројни огледи, без правог успеха јер недостаје теорија, па је предвиђање често непрецизно). Највероватније, он је, примењујући врло високе фреквенције успео да произведе поља која су одговарала електромагнетској комбинацији дискарнираних душа и на тај начин освојио технику визуализације такозваног астралног нивоа егзистенције биолошких организама. Ако у Теслиним белешкама и има израчунавања која се на ово односе, она савременом стручњаку изгледају безначајна, јер су исувише једноставна и према томе су без детаљног објашњења несхватљива. Може их разумети само ум који исти предмет мисли на исти начин.

На крају желим да истакнема да након тоталног краха општеприхваћених научних вредности, међу истраживачима у свету расте потреба да се јасно утврде домети знања и зашто је толико научних истраживања више перформанс за јавност него суштински напредак у некој научној области. Улажу се о огромне количине новца у непоуздане научне хипотезе, на основу којих се најчешће откривају потпуно непотребне чињенице. Данашње лабораторије су аморални технолошки погони у којима напредују само технике, а људски ум стагнира. Теслина наука не ремети планету, већ је у исти мах племенита и према људима и према природи. Институт за космологију и науку о времену “Никола Тесла” окупио би значајне истраживаче који су већ одмакли у откривању тајни Теслиних патената. И док интересовање за Теслу расте од Америке и Русије до Индије и Бразила, било би добро и лако да Србија на тој мапи буде најважнија адреса.
Додатак тексту:

Никола Тесла из три угла виђења

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

23 реаговања to “Велимир Абрамовић: Светска влада је Теслин предлог”

 1. звонимир Says:

  Драги Небојша,

  Прочитао сам најновије објављен текст на твом блогу“ Светска влада је Теслин предлог“ из кога се из самог наслова види да господин Веља Абрамовић промовише светску владу и светску религију.Мени је то било познато и од раније ,новина је за мене што сам из поменутог текста сазнао је да сада за ову промоцију користи несумњиви ауторитет Николе Тесле.
  Поменута светска влада то ти је сигорно добро познато а и Веља је у тексту поменуо оформљена је 1913 и управља светским догађајима у сенци на начин који ти је врло добро познат ,јер се о томе може читати на твоме блогу.О томе је на најбољи мени познат начин говорио Дејвид Ајк То је познати принцип акција реакција решење.Сви познати велики светски догађаји који су имали пресудне утицај на цивилизациске токове какви су светски ратови например изашли су из кухиње светске владе у сенци.Као
  резултат овог и оваквог управљања имамо цивилизацију какву имамо .Ова
  светска влада треба да изађе из сенке као наш спасилац који ће дати решење за проблеме проузроковане светкoм кризом која се управо захуктава и коју је светска влада и креирала.Она је извршни орган новог светског поретка који има својих 10 заповести новог светског поретка записаних на стенама америчког стоунхенџа у држави Џорџија од којих прво гласи :1Држати светску популациу испод 500 000.000 у складу са природом.Део активности светске владе у овом правцу су вакцинација, кодекс алиментаријус и многе друге о чему се може читати на твом блогу.Други део активности новог светског поретка је формирање светске религије коју Господин Абрамовић такође промовише .Екуменизам, који је као што се може видети добро захватио и нашу цркву само је прелазна фаза у формирању светске религије.верујем да ти је све ово горе поменуто врло добро познато.
  Колико је мени познато пратећи рад на твом блогу добар део активности посветио си борби против оваквих цивилизациских токова и оваквих активности светских моћника које у текстовима помињеш ,оличених у светској влади.Ти се у твојим текстовима залажеш за истину а светска влада нам сервира искључиво лажи и манипулације.Отуда у мени збуњеност а претпостављам и код многих других посетилаца твог блога коју изазивају овакви текстови на твом блогу, па те молим за коментар .

  Желећи да сазнам нешто више о Теслином тексту Светски систем у 12 тачака из 1900 који помиње Господин Абрамовић наишао сам на линк:
  http://bit.ly/hkhHJe
  Где се види да је интервију који си ти објавио део текста објављен још у децембру 2009 године.Врло су занимљиви коментари где Господин Абрамовић одговара на питања у вези са текстом па их препоручујем.

  • Небојша Says:

   Драги Звонимире,

   Драго ми је да је од поштоваоца мога блога стиго неки коментар на овај Велимиров текст, и тако показују активно учешће. Нисам ја овде због самог себе отворио блог, већ због шире наше заједнице. Мислио сам да још дан, два, сачекам, па да кренем са коментарима ја, дуже чекање не би ваљало. Да, управо тако, из Велимировог наслова и поднаслова види се да некоректно користи Теслино име и пре свега дело, промовишући преко његовог чистог имена, актуелну светску владу новог светског поретка, као и те нове религије која ће на глобалном новоу да замени све постојеће, иза које стоје владари из сенке, јер та влада из 1913-те је само њихов извршни орган који креира светске догађаје врло неповољно за човечанство. Ти владари из сенке су и пре формирања извршне владе у виду Федералних Резерви САД, коју помиње Велимир, креирали светске догађаје који су човечанство и нас Земљане довели на рубу пропасти, све: људе, животиње, птице, биљке, цвеће, мирис Планете… остао би само смрад и гробна тишина после њих.

   Да се разумемо, ако би људи из новог светског поретка и уништили Планету Земљу, то неће бити смак света, већ само смак нашег света, нестанак живота на Планети Земљи, неће више бити људи, животиња, птица, али живот у Космосу ће и даље постојати, јер Космос је Жив, постоје животи и жива бића и те како на другим планетама, интелигентна бића која су на далеко већем ступњу свести и духовности него што смо ми Земљани.

   Да се мало нашалим, пуштајући интуицију да говори, али у свакој шали има зрнца истине, више имам поверења у те цивилизације ванземаљске које су на далеко већем нивоу него ми, да нам спусте нека њихова бића на Земљу, да нас воде, да анестезирају ове психопате из новог светског поретка, јер они имају ту моћ, и да подучавају људе. Али наравно, због дубоких законитости творца Космоса, то тако не иде. Они би могли и да нас униште, међутим бића који су на високом духовном нивоу, са изузетно напредном науком, не користе закон грубе физичко-механичке силе, али могу да је употреба у самоодбрани ако затреба. Сви смо ми у Космосу дубоко једно, а један од веома битних закона Космоса је:

   Оно што посејеш, то ћеш и да жањеш

   И ми људи кад погледамо своје животе знамо то, али често то спознамо прекасно, кад потонемо, или пред смрт.

   Човек, Земљанин… треба свесно, сам да се духовно просветли и обожи, окосмоси, јер само свесни и вољни напредак је стварни напредак. Космичко језгро одакле је Тесла црпео духовну и стваралачку енергију доступно је свим људима и свим ванземаљским цивилизацијама, е сад, зашто се мало људи на Планети Земљи просветлило, зашто се већи део човечанства није просветлио и повео остале људе истим путем, то није проблем Космичког језгра, законитости одавно функционишу, већ самог човека, и разних других пратећих космичких законнитости и вредности…

   Једино моћно и одговорно земаљско биће у које би ја имао неограничено поверење да води мене и људе земљане у просперитет, је генилални супер човек, Никола Тесла, или Теслијанци слични њему, који би поред научног знања које је он имао, имали и Теслин Универзални Космички морал, одговорност и етику!

   Драго ми је да ме не нападаш, јер чињенице је да својим објављивањем Велимировог текста у коме се подржава погубна влада из 1913-те, намеће се утисак да и ја подржавам то. Схватам да то збуњује поштоваоце мог блога, јер и сам свим својим бићем пишем против новог светског поретка и те владе. Овим текстом хтео сам да тестирам посетиоце мога блога, да видим да ли ме правилно доживљавају, и драго ми је да ме нико још није напао, значи да су ме људи ипак схватили како треба, и да су моји текстови оставили утисак на њих.

   Дакле, да јасно назначим, ја не подржавам светску владу из 1913-те, нити тај психопатски нови светски поредак који је човечанство довео до руба пропасти, а поготову је нас Србе доста оштетио и нанео нам зла.

   Ово је само увод у оно што бих још што шта имао да кажем, а такође би волео и да се Велимир укључи активно у ову дискусију, да нам објасни све до детаља око светске владе и нове научне религије, езотеријског дела те владе итд. Обећавам му да нећу дозволити било какво вређање према њему. Интелигентна, чак и оштра критика да, духовита, врцава, али не и увреде. Он је дао немерљив и непроцењив допринос схватању Теслиног ума и душе, начина на који Тесла креативно функционише, и треба му дати шансу да нам све до детаља разјасни.

   Волео бих да што више људи даје овде коментаре, нека дискусија траје месецима, ја ћу се укључивати кад могу, пратићу све то, али имам да обрађујем неке хитне теме око хране, ГМО, Codexa Alimentarijusa, Chemtreilsa. Припремам текстове око живота у природи и преживљавања, јер то ће и те како бити потребно људима, већ од јуче, од данас, од сутра, јер ако нови светски поредак путем ГМО, Codexa Alimentarijusa, разних токсичних адитива и пестицида, нуклеаерног и свакаквог штетног зрачења издегенерише човекову физиологију, све људе на Планети, природу, човек више неће моћи икада да буде духовно биће са духовним потенцијалом, а ни приближно неће моћи да се роди биће слично Тесли, чак ни да се помисли на то, јер за такву високофреквентну душу, да се поново инкарнира, потребно је здраво природно тело родитеља, нерви, мозак… незагађена природа, ваздух, земља, вода, животиње, птице, биљке… сви смо ми део једног Космичког плана за Планету Земљу, једни без других смо нико и ништа.

   Узмимо наше драге и вредне пчелице, оне већ широм света због пестицида, разних хемикалија нестају, због зрачења мобилних телефона губе навигацију и залутају, нестану. А пчеле запрашују шта? Наше воће, биљке које једемо, без пчелица и хране ће бити све мање и мање…

   Ево свих линкова са блога „Башта Балкана“ ради што бољег разумевања Велимирове мисли:

   Nikola Tesla – šta nam je ostavio genije . . .#1
   http://bit.ly/hT7pZT

   Nikola Tesla – šta nam je ostavio genije … #2
   http://bit.ly/hkhHJe

   Nikola Tesla – šta nam je ostavio genije … #3
   http://bit.ly/hkOhcg

   Прочитајте текстове и нарочито коментаре.

   Нека дискусија крене, али да поновим, без увреда на Велимиров рачун, све се може рећи интелигентно, критички, спознајно, сазнајно, врцаво и духовито. Вратимо се себи, људскости, умности…

  • Небојша Says:

   Овај руски филм даће добар допринос овој нашој теми, целој дискусији, он је повод за размишљање. Превела га је Беба из Црне Горе.

   Никола Тесла – Зраци смрти (комплетан филм 43 мин. 32 сец.)

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
   Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

  • Небојша Says:

   Изгледа све иде у прилог овој дискусији, управо је изашао на ју Тубе један клип о Тесли, то је Велимиров наступ на студију Б од пре годину ипо мислим, комплетан је, не из делова, траје 1 сат и 56 минута и објашњава Теслу, његову езотеричност, духовност, космичку-научност, као и неке Велимирове видике. Наравно, нећемо изгубити из вида Велимирово некоректно протежирање Тесле у контексту ове погубне светске владе из 1913-те, али дискутоваћемо и шире о самом Тесли, целом човечанству и спасу од пропасти у којој воде човечанство психопате новог светског поретка. О новомн човеку из кога треба да се изроди ново, просперитетније, духовније и хуманије човечанство, нова наука, нови човек, моћан, природан, милосрдан и љубаван…

   Агапе – Никола Тесла (Др. Врлимир Абрамовић)

  • Небојша Says:

   Такође дајем још 4 преостала клипа о Тесли које је Беба превела са руског, руси су заиста „полудели“ за Теслом:

   1. Nikola Tesla – Tunguska invazija (Kompletan film)


   ……

  • Небојша Says:

   2. Nikola Tesla – Gospodar munja – Повелитель молний (2010) – kompletan film


   ……

  • Небојша Says:

   3. Nikola Tesla – Gospodar svijeta (Kompletan film)


   ……

  • Небојша Says:

   4. Nikola Tesla – Čovjek budućnosti (Kompletan video u jednom dijelu)

 2. Nebojša Stojković Says:

  Zdravo svima,

  Pre svega,Nebojša,ova stranica ti je predivna i predstavlja vrh elektronske edicije,hvala ti što si me pozvao,ja sam oduševljen koncepcijom i forme i sadržajem u celini.

  Ono što karakteriše Teslijance na delu je praktična primena filantropije.
  Takvom širinom i učinkom kolosalnog doprinosa planetarnom opstanku života nemogu se pohvaliti sve religije i politike zajedno u ukupnom postojanju u istoriji do danas.Ako nam je individualno i svima globalno potreban opstanak na planeti onda iako nismo sve jedno te isto mi Teslijanci i svi drugi ostali,
  imamo nešto zajedničko,taj jedan te isti cilj.I da posebno ispoštujem kinesku filozofiju,imamo i nešto različito,način ili put sudbine na koji to ostvarujemo.
  Nama ne smeta postojanje svetske vlade nego njima smeta naše postojanje jer mi stvaramo realnu moć nad kojoj oni žele da pre svega finansijski održe svoju kontrolorsku premoć.
  Zapad je to već odavno izgubio i oseća strah od primene Tesline tehnologije koja i sama,ruku na srce, zaista može da preokrene svetski poredak.
  Dakle Mi Teslijanci filantropi radimo pravu stvar u skladu sa potrebama globalnog opstanka,imperativom prirode !

  Nebojša Stojković,
  Gordon Flashstar

 3. Branko Says:

  Branko Stankovic

  Postovani i dragi prijatelji,

  vidim da se stvar zahuktava oko NWO te moram napisati istinu o celom temelju istog. Naime, Novi Svetski Srpski Poredak, koji je osnovao Tesla 1899-1900, a koji se ubrzano mentalno siri i pobedjuje u Aziji, samo je nuzan medjukorak do pune Svesti Nove Svetske Srpske Realigioznosti, koja ce zameniti Judejsku – degradiranu na materijalizam, teznju ka dominaciji i relativisticki naucni i filozofski iluzionizam. Upotreba novca vaznija je od gomilanja novca, pa je Svetska Vlada, od pretprosle godine, preuzela neposrednu kontrolu nad tom polugom moci, koja se okrenula protiv napretka civilizacije, jos u Teslino doba.
  Bez uvrede, ali jako ste naivni, ako zaista iskreno smatrate da ovom umornom i suicidalno orijentisanom covecanstvu nije neophodna Nova Religija. A buduci da ona u nase vreme mora doci iz nauke, tu je Tesla, a time i srpski narod, ostavljen bez alternative, bez ikakve konkurencije u Svetu. Ali, razumem Vas, nas i nasu nesposobnu i lopovsku srpsku vladu izdrzava Medjunarodni monetarni fond, po visoj promisli…verujte mi, ti nesretni bankari nemaju pojma zasto daju pare Srbima da ne rade nista.Naprosto – moraju, jer je odluka Svetske vlade, koja je pod kosmickim ezoterijskim uplivom, da se ucini sve da se omoguci poradjanje Svetske Srpske Religije.

  S postovanjem i najboljim zeljama da Vas Nova vera sto pre obasja iznutra, kao nekad sto je hriscanstvo obasjalo apostole ….

  Velimir Abramovich skrece paznju na istinu:

  POLITIKA
  Ceo svet priznao zaveru protiv Srba

  Rezolucija o zaveri celog sveta donesena jednoglasno
  NJUJORK, 8. decembar 2010, (Njuz) – Veliki broj svetskih lidera, mislilaca i religijskih poglavara je juče na vanrednoj sednici Ujedinjenih nacija u Njujorku u zajedničkom saopštenju potvrdio postojanje globalne zavere protiv Srbije i srpskog naroda.
  Ovaj iznenadni čin svetskih lidera predstavlja pokušaj preventivnog saniranja diplomatske štete koja bi nastala otkrivanjem poverljivih diplomatskih depeša iscurelih putem Vikiliksa. Tom Kruz, koji je ispred svetskih zaverenika pročitao saopštenje, tvrdi da je u cilju bržeg pomirenja između Srba i celog sveta bolje da Srbi čuju da zavera postoji već sada, nego da to sami saznaju za nekoliko meseci kroz objavljene diplomatske depeše.
  U saopštenju se navodi da bi se putem Vikiliksa saznalo da gotovo da ne postoji javna ili tajna organizacija koja nije umešana u zaveru protiv Srba. Od gej lobija, Amerike i Jehovinih svedoka, preko Vatikana i slobodnih zidara, pa sve do anti-pušačkog lobija, NATO pakta i subotara, sve ove organizacije su udruženim i zasebnim aktivnostima već vekovima pokušavale, i donekle uspevale, da sputaju slobodu i posebnost srpskog bića.
  Aktivnosti ovih organizacija i neformalnih udruženja su prvenstveno bile usmerene na to da se građanima Srbije još od njenog osnivanja u osmom veku p.n.e, život učini što težim. Jedina razlika se sastojala u tome da su neki pojedinci i udruženja, poput šest jevrejskih porodica koje vladaju svetom, delovala protiv Srba iz lične koristi, a druga iz pakosti, poput Osame bin Ladena. Postoji čak i nekoliko udruženja, poput na primer Templara i Iluminata, koji su bili umešani u zaveru „jer im se to činilo kao baš dobra zabava“.
  Kako nezvanično saznajemo, tajne depeše će pokazati kako se za prikrivanje zavere ceo svet koristio raznim sredstvima, najčešće fingiranjem događaja koji su na duže ili kraće vreme odvraćali sumnju srpskih teoretičara zavere da zavera uopšte postoji. Tako su na primer, u cilju skretanja pažnje sa antisrpske zavere započeti Prvi i Drugi Svetski rat, ubijen je Kenedi, zatrpani čileanski rudari, fingirana kineska privredna revolucija, stvoreni epovi o Ramajani i Mahabharati i osnovana muzička grupa Bitlsi.
  Svi ovi i još mnogi drugi događaji su bili dovoljni da se već hiljadama godina uspešno prikrije udružena zaverenička aktivnost na prvi pogled različitih aktivističkih grupa, poput katoličkih i muslimanskih fundamentalista i sledbenika Toma Kruza, Sajentologa.
  Još uvek nema zvanične reakcije iz Srbije na ovo saopštenje, međutim iz srpskog udruženja teoretičara zavere tvrde kako ovo priznanje „ide na ruku Hrvatima koji samo čekaju pogodan trenutak da napakoste Srbiji“.
  Viktor Marković

  • Небојша Says:

   Branko Stankovicu,

   Што се тиче мене, детаљније ћу вам одговорити, за 3,4 дана, јер ћу бити нешто приватно заузет, а уједно ћу мало одмарати од рада на блогу, само ћу пропуштати коментаре ако их има, тако да други могу коментарисати, реплицирати…

 4. FG*NS Says:

  Gordon Flashstar *..Veoma je važno za opstanak života u budućnosti UPOZNAVANJE SVAKE NOVE GENERACIJE SA DELIMA I CILJEVIMA NIKOLE TESLE,JER ON JE SHVATIO DA VREME NE RADI ZA NAS I UČINIO JE SVE OD SEBE DA PRONAĐE SRESTVA I UTEMELJI IZLAZ ČOVEČANSTVU IZ PREDSTOJEĆE NAM SITUACIJE KOJU NAM IMPERATIV PRIRODE NAMEĆE.Mi Teslijanci znamo da tu šansu za opstanak jedino majmuni nemogu shvatiti !
  *..Gospodinu Nikoli Lončaru velika zahvalnost,čast i čestitka za plemenit poduhvat koji je započeo u Americi a nadam se i u svetu kao logički nastavak Teslinom.

 5. Gordon Flash star Says:

  ..na reportažu RTS sajta u kojoj se kritikuje Merkelka na temu:“Strah od nuklearki urodio plodom“
  15.mart 2011. napisao sam komentar:

  Pogrešan je utisak da postoji problem nedostatka čistog izvora energije na planeti.Taj utisak i uz vašu podršku medija održavaju monoplistički zvanična nauka kao savetnik i politički lideri kao planeri razvoja sveta u kome oni mogu da održe monopolističku vladajuću ulogu.Merkel je po obrazovanju i funkciji spoj i jednog i drugog nažalost pogrešnog po dalji razvoj mogućnosti opstanka čovečanstva!Ja preporučujem RTS-u da u udarnom večernjem terminu u nekoj od emisija razgovara sa profesorom dr.Velimirom Abramovićem na temu kako primeniti Teslin Vordenklif projekt a sprečiti mogućnost zloupotrebe ove planetarne neiscrpne čiste energije bez čijeg ovladavanja nemože opstati ni Zemlja ni život na njoj.Jasno je da je razvoj bilo kakvih rešenja kontra produktivan i bezperspektivan.*
  ..hvala

 6. agroekonomija Says:

  Gandiozna dela Nikole Tesle jesu jedini i pravi izlaz stanovnika naše planete iz teške energetske situacije, ali i iz drugih aspekata ekonomskog i društvenog života.

  http://agroekonomija.wordpress.com/

 7. Zoran N.Beograd Says:

  Za svaku pohvalu su prilozi i video materijal. Imate podršku samog Univerzuma. Pitanje vremena kada će se neke bitne stvari realizovati i prilog onoga što govorite. Istina se ne može sakriti. Svakome postaje jasno da Kosmički Zakoni o kojima je i Tesla govorio su neumitni, mi svi smo samo mali instrumenti koji osećaju manje ili više i sposobni da osvesti a možda i malo ubrzaju neumitni Kosmički tok. Postoji Knjiga Znanja (www.dkb-mevlana.org.tr) koja sve objašnjava. Univerzumski pozdrav.

 8. galacmladen Says:

  Могу ли ја знати како изгледа тај УНИВЕРЗУМСКИ ПОЗДРАВ,госн Зоране,и како се он чини према другом човеку.

 9. Vladimir Says:

  Mislim da ne može postojati zdrava svjetska vlada. Može postojati samo imperija ili hegemonija. Ja sam Teslijanac. Politiku i rat mrzim! To je korijen svjetske averzije, lančane reakcije ratova, gena za rat, uzrok i posljedica katastrofa ekonomskog poretka, razdoblja u svim društvima, jednom riječju: UZROK SVEGA LOŠEG!
  Politika i Poretci, treba da nestanu. Svaki oblik politike, bila ona i šarena laža zvana „demokratija“, pokazale su se razorne po ljudski rod. To se danas najsavršenije vidi! Demokratija ništa nije promijenila, čak pravi iste stvari u Evropi kao septembra 1938. A ta Evropa, tobože „samostalna“, odavno je u lancu Svjetskog poretka koji se nastavio nakon Maršalovog plana 1947. preko zapadne Njemačke otvorivši eru bipolarnog poretka. Dakle, politika, koja god, treba da ode u ISTORIJU, kao skup i podskup vijekova LJUDSKE GLUPOSTI na kojoj treba učiti KAKO NE TREBA RADITI. Bio bi to prikaz SRAMOTE LJUDSKOG RODA, bez premca, i to milenijumske. Samo PRIRODNOST stvari može dovesti do rješenja po ljudski rod, a ta prirodnost znači NE TLAČITI druge na bilo koji način, hegemonijom ili imperijom. Ključ je u budističkom pogledu na stvari, ali i svega drugog istočnjačkog što filozofski, misaono, prirodno, valja po ljudski rod. Tesla i ako je govorio o Svjetskom poretku, mislio je na njegov poznat i najvan način, onako kao što je gledao na Jugoslaviju najvno, što je odraz njegove dobrote. Sve je zloupotrijebljeno! I nije se moglo tada išta napraviti, jer su Atanta i Centralne sile već stvorene prije toga, kao i brojno novo oružje spremno za srramni svjetski pokolj prvog čina, zatim srramne međuratne faze, srramnog nastavka svjetskog pokolja drugog čina i još srramnije ere nuklearnih olimpjiskih igara i „nadmudrivanja“ u Hladnom ratu. Sve je to posljedica ove srramne današnjice, novog Poretka.

  O politiko! Postani prošlost! Ugasi se jednom za svagda! Uruši se više u sebe – u svoje zlo koje si sama sebi skovala, slijepo misleći da je to skovano samo za sebe. Uđi u istoriju kao promašaj, kao duga iluzija čovjeka hiljadama godina, i pusti prirodu da živi u ljudima. Kada se to ostvari više nećeš postojati, a oni ljudi kao predstavnici naroda njegovaće duh i um – kulturu, nauku, međusobnu saradnju. Tako ja vidim ljudski rod u budućnosti, kroz Teslu i istočnjački staru mudrost. Nikakav Poredak, jer on će samo biti nova igra – manipulacija, huškanje čovjeka na čovjeka, eekonomske krize, novi ratovi sa novim tehnikama – produžavanje patnje i besmislenog rata. Besmislenog, jer mu se bliži kraj. Kako je Tesla pisao u članku „Povećanja ljudske energije“, parafraziram: rat će postati besmislica, igrarija, jer će roboti ratovati. Ovim je jasno da Tesla nije samo osvojio svijet, već da je jedini revolucionar. Kakvi naučni revolucionari od danas do sjutra (iako čast svima, ali nisu vječni), i kakvi bre kvazirevolucionari u politici (samoživi Marks, Engels, Lenjin,Staljin, Tito, Mito i kompanija!? Tesla je revolucionar, koji se ne gasi kao ova gospoda. Nije revolucija biti tu dok si živ, ili poslije smrti decenija nekoliko ili vijek u ideji i praksi, već je revolucionar trajati i trajati a ne gasiti. Biti revolucionar je pobijediti prošlost i budućnost. E to je TESLA!

  T – telekomunikacije
  E – elektricitet
  S – svjetlost = TESLA
  L – litosfera
  A – atmosfera

  Vladimir Karadžić
  dipl. beč. istoričar, student IV godine spec. stud.

 10. Vladimir Says:

  I da kažem da ne mislim da profesor propagira ovako nazadni Poredak svijeta, jer ne bi kritikovao gotovo sve u ovom sistemu pa i modernu nauku. Mislim da se u tom duhu pojam „Novi poredak“ misli na gašenje ovog zla u svijetu i novog svijeta. Psihologija je pokazala očaj ljudi nakon Drugog svjetskog rata. Čovjekova energija za rat se dosta istrošila. Istrošiće se još. I zaista je tačno da će novi oblik religioznosti doći iz nauke, ali i duhovnosti. To je neminovno, i svaka je Teslina tačna bila u tome. Evo samo pogledajte bioničke proteze kako će se još razviti do 2030.godine, naftni pad je takođe tu do 2050, jer niko ne zna koliko još nafte ima, a mala nalazišta niti mogu „nahraniti“ velike bolesne sisteme na fosilnim gorivima koji su izgrađeni niti su isplativi jer su skuplji, zatim sagledajmo nuklerani svijet koji je u sve većoj krizi, pa CERN, itd.itd. Sve ukazuje na preobražaj, kad tad i sigurno u ovom vijeku, prije ili kanije.
  U tom slučaju je Tesla i rekao u tekstu „Problem povećanja ljudske energije u budućnosti“ da nekadašnja opozicija, koja je bila korisna da se shvati zlo, biva zbrisana kritičnom masom.
  Sve ide ka tome. Vjerujem da će svo ovo zlo nestati. Nije bez neke ovoliko probuđeni kretenizam u svijetu. Doći će mu kolaps. Ne može ovako dugo, ni približno kao mrak Srednjeg vijeka.

 11. Mirveta Says:

  Konacno se vise govori o Tesli i pokusajima shvatanja njegovog postojanja za dobrobit ljudske populacije. Sa radoscu i nadom praticu sva ucesca i komentare.

  Koliko „nasa“ zvanicna nauka i vlast / citaj SANU i nadlezna ministarstva / nisu ozbiljno zainteresovani, imam licno iskustvo u pokusaju da za 150. god. od rodjenja Tesle , dobijem podrsku za inicijativu izgradnje „Teslinog tornja “ kao naucnog i multifunkcionalnog centra za proucavanje i PROMOCIJU Teslinih dostignuca.
  Moj predlog je bio, osim vizuelne interpretacije /arhitekta sam/ ,i lokacija za izgradnju na Uscu Save u Dunav , mestu posebne teluroloske i duhovne vaznosti.

  Nadam se da ce novopokrenuta inicijativa za izgradnju Tornja imati odjeka.

 12. Niko Says:

  Velja veli: „Сматрам да је то главни разлог зашто је светска влада одлучила да Теслино научно наслеђе за које човечанство још није било спремно, а чини ми се у потпуности није спремно ни данас, склони од очију јавности, универзитетске науке пре свега, и онемогући низ полуслободних и дивљих центара моћи да се домогне одређених технолошких средстава чија се употреба не би могла планетарно етички контролисати“.

  Možda sam malo pglu, ali kad je Svjetska vlada tako čovjekoljubna, znači li to da ona ne stoji iza projekta HAARP?

 13. Sanja Matic Says:

  Postovanog gospodina Velimira Abramovica bih zelela licno da upoznam,pratim njegov rad i delo i zaista sam odusevljenja nacinom na koji objasnjava Nikolu Teslu, predivno zaista ❤

 14. Mila Says:

  obzirom da je zivot proveo u hotelu i nije imao porodicne obaveze, imao je sve vreme ovog sveta za njegov super um, pa tako moguce je da se zanimao i za vede i neznam sta, al eto, poznato je da su najbolje namere put da pakla. Bas su hteli da ga zloupotrebljavaju, nemojmo barem mi, njegovi.
  Kao dete svestenika i sa domovinom Jugoslavijom i cistim srcem Tesla je sve je mogao biti al pre svega humanist. Povraca mi se iz sajentologije i slicnih s.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: