Хрватска одборница: Косово је српско!


Извор: Vesti Online

Независност Косова је грешка, оценила Хелена Новак, одборница СДП-а у Трогиру. Косово је српско откад је света и века, а Албанци који живе у Трогиру понашају се неприхватљиво, сматра Новакова.

Хелена Новак: Независност Косова је грешка

Одборница Социјалдемократске партије у градском већу Трогира Хелена Новак, нашла се на удару због ставова које је објавила на Фејсбуку, а у којима оцењује да је независност Косова грешка и упозорава на неприхватљиво понашање Албанаца који живе у Трогиру, пише недељник Национал.

„Демократија подразумева територијалну целовитост и сувереност међународно признате Србије. Косово је српска аутономија и по међународном и по националном праву покрајинској скупштини је надлежна Републичка Скупштина.

„А ако ћемо причати о Шиптарима, има их у Трогиру, имају златаре, пекаре, посластичарнице. Варају, лажу, шверцују, дилују, пуцају, обрачунавају се на свој начин. Они су све само нису поштени, вредни и добри. То је смешно. Али немам ја ништа против њих. Ја причам о Косову – српској аутономној покрајини“, писала је Новакова, користећи далматинску лексику.

„Косово је Србија, а то што се неко прави паметан у ЕУ, а никад на овим просторима није био, то је проблем. И то су нацисти новог доба“, пише Хелена Новак.

„Косово је српска територија откад је света и века, а ово ће се ЕУ разбити о главу, јер су дозволили Албанцима да имају још једну мафијашку државу“, пише Новакова. Она сматра и да „Хрвати и Далматинци нису исти народ и што ћемо сад? Хоћемо ли се одвојити?“

Новакова је у изјави за Национал указала да преписка на Фејсбуку исказује њене ставове према самосталности Косова, истичући да су они њена приватна ствар и да се никако не би смели протумачити као ставови СДП-а.

„Навела сам Косово само као пример, јер сматрам да је ЕУ направила грешку с признањем те државе, па се отворила могућност да још неки народи почну да траже своје право на осамостаљење, што по мени није добро“, каже Хелена Новак.

Заједница Албанаца Сплитско-далматинске жупаније протестовала је код градоначелника Трогира Дамира Риље.

Објављено у Догађања. 1 Comment »

Једно реаговање to “Хрватска одборница: Косово је српско!”

 1. DRAGAN Neskovic Says:

  Gospđa Novak je žena bistrog oka i bistrog “ uma „!
  Ne treba je podržati, već treba učiti od nje, jer vreme za priču je prošlo, već je vreme za akciju, pa i ovakvu akciju ove jake i odlučne žene.
  Jedan nemački mislilac poznat pod imenom „Fridrih Vilhel Jozef Šeling“ je rekao, doslovce:
  “ jedan narod se poznaje po jeziku a ne po veroispovesti“
  ako pođemo na kratko, primer, sledećih 5 minuta, lako će mo svi zaključiti da jedan veliki narod, „Srpski narod“ po svojoj brojnosti i po svojoj prisustvom čime ispinjuju ogroman deo same Evrope, pocepan, udrobljen, razdeljen, zavađen na razne veroispovesti, sam sebe desetkuje i uništava do samog istrebljenja,
  A vreme za priču je prošlo, jer je došlo vreme za akciju, onu akciju samo udruženja i organizovanosti jer smo svi na rskršću naše nacionalne prošlosti, u odnosu na sadašnjost ka opštoj nacionalnoj Sepskoj budučnosti
  Cilj Srpske nacije mora biti samo jedan a to je da postanemo onakvim kakvim je predodređeno da budemo,
  “ slobodan i nezavisan narod “
  dok nacionalni interes Srpskog naroda mora imati samo jasne ciljeve da kroz našu samo nacionalnu organizovanost iskažemo umešnost da kroz javne državne službe izvedemo sprovođenje svoje borbe za opstanak na zemlji, i umešnost očuvanja neophodnih snaga za to u vidu Srpskih rasnih vrednosti i broja, dok na kraju sva svoja nacionalna umešnost zaštite neophodnog životnog prostora kako u smislu kvantiteta tako i u vidu kvaliteta.
  Ovo je i poziv za udruživanje i samo organizovanje,
  pozdrav iz sunčanog Beograda
  DRAGANešković


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: