Никола Алексић: Организован криминал, пад свих вредности, ГМО, све почиње са врха


Спојио сам две прошлогодишње емисије Атлантис, емитованих отприлике средином године, коју на другом програму Радио Београда 2 води и уређује госпођа Биљана Ђоровић, и направио једну целину. У првом делу гост је био Никола Алексић председник Еколошког Покрета Новог Сада, а у другом поред њега била је и једна гошћа, докторка Бранислава Матић, магистар медицинских наука, специјалиста хигијене из Института за јавно здравље Србије „Доктор Милан Јовановић – Батут“. Путем телефонске везе емисији се прикључио и Рамбо Амадеус који држи до заштите животне средине, здравља становништва, а уз то, поштоваоц је емисије Атлантис. На крају ових двеју емисија, јавила се једна слушатељка да говори о криминалној сечи и касапљењу најбољих стабала, старијих преко 50 година. Помиње профит од крађа шума од 84 милиона евра.

Никола Алексић: Организован криминал, пад свих вредности, ГМО, све почиње са врха!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Емисија је обрађивала разна криминална дела властодржаца, нема тог закона којег они не могу да прекрше, не би ли од Србије направили депонију прљаве технологије и ризичне нездраве хране, пуне разних токсина који су изузетно штетни па здравље становништва! У нешто мањем обиму било је речи о ГМО и Codexu Alimentarijusu. Ударну емисију Атлантиса за ту област, можете погледати на овој страници. Да би јасно сагледали како су наши властодршци само сервис организованог криминала, од сијасет примера који су дати у емисији, навешћу неколико.

Случај незаконите продаја Лединачког језера и поновног активирања каменолома

Лединчани су били против продаје језера и поновног активирања каменолома, јер би све то нарушило околну еко средину. Међутим, направљен је паклени план, и како господин Алексић прича, језеро је отето терористичким актом. Док су на језеру били купачи, тројица плаћеника су се попела на врх брда са намеромо обрушавања камења на купаче. Они су били виђени, описани и пријављени полицији. Ти плаћеници су срушили лавину камења на купаче, а последице тога су биле да је 14 купача било теже повређено, међу повређенима су била и деца! Одмах сутра, да се купачи не би вратили, језеро је било ограђено, а у медијима је ишла вест о „спонтаном“ обрушавању камења.
Приликом те незаконите продаје језера, главни акер је био политичар Пајтић. Професорка Лидија Амиџић, директорка завода за заштиту природе Србије, је на три писане странице упозорила министарство за заштиту животне средине, и министарство унутрашњих послова, које је све законе Пајтић прекршио продајом тог језера и каменолома једној аустријској фирми. Међутим, одмах је смењена!

Увоз радиоактивне пшенице из Украјине

Када је Еколошки Покрет открио увоз радиоактивне пшенице из Украјине, која се обављала лажним декларацијама, да је порекло пшеница наводно из Америке, а не из Украјине. Алексић је то лично презентовао тадашњој министарки за заштиту животне Средине, Ивани Дулић – Марковић, рекао јој је лично име увозника, објаснио технологију увоза, такође су обавештена још 2 релевантна фактора задужена за контролу хране која се увози: Царина и Завод за заштиту биља, и сви су ови рекли само ишчуђујуће:

„Ауу…“

Радиоактивни увоз пшенице је пекинут, један део робе је ушо, нико не зна шта се дешавало са том радиоактивном пшеницом, ко једе производе од ње, али виновник тога није кажњен, није покренут кривични поступак против њега. Малигних обољења у Србији је све више, она су у порасту, сада су на другом месту по заступљоности, нажалост, то је случај и код деце, а јавни тужиоц Србије је поново остао нем! Ово је тако јасан пример организованог криминала где су властодршци само срвис, у противном увозник радиоактивне пшенице би заглавио на робији, а медији би брујали о томе! Јадна нам је мајка са овим „ауима“, ако се не организујемо и боримо против њих, потаманиће нас хладно, без грча на лицу!

Случај прекопавања најстаријег Православног гробља у Новом Саду, Алмашког гробља!

Још 94-те године прошлог века, пре доласка ДОС-а на власти, направљен је један пројекат за продужетак Партизанске улице, који је требао да прође преко Алмашког гробља, међутим, пројекат је промењен, па је продужетак те улице у том пројекту урађен тако да заобилази гробље. Али, с доласком ДОС-оваца, ствар је попримила другачији карактер, тај пројекат је промењен, и тај продужетак улице је преусмерен право преко гробља, и то, како каже Алексић:

„И то преко локације где се налазило 10 масовних гробница жртава уласка краљевске мађарске војске 13-ог и 14-ог априла 1941.“

Заједно са Еколошким Покретом и Николом Алексићем, у протесту против овог неразумног чина придружили су се и грађани Новог Сада. Протести су трајали 3 месеца, сакупљено је 30.000 потписа грађана Новог сада, највише у историји потписивања петиција овога града, но ни то није вредело бруталној власти, да обустави цео пројекат.

Да би спречили ово безакоње, Никола и пар њих је ускочило у гробницу. Прва интервентна бригада која је дошла да склони демонстранте, кад је дошла на лицу места и када су видели да су злоупотребљени, одмахнули су руком и вратили су се необављена посла. Затим је доведена интервентна бригада из Београда. Полицајци нису знали ни где су дошли, ни због чега су дошли, ни зашто су дошли на то место. Било им је наређено да не прилазе гробници, да не би видели демонстранте.

Наређено им је било да стану у строј, да опколе то место, како грађани не би могли да приђу демонстрантима и помогну им. Три дана је трајала опсада гробља и демонстраната. Кад су већ морали по наредби да их изнесу, кад су полицајци пришли гробници, одмах су и они видели да су злоупотребљени, склопљеним рукама су замолили демонстранте:

„Уђите у кола, изгубићемо посао ако вас не приведемо“

После тога учињен је несвакидашнји чин вандалског прекопавања масовнних гробница и тих костију булдожерима!! Ово је до сада незабележен чин у свету од једне власти! Гробља су од оваквих злочина заштићена законима свуда у свету, па и код нас, а власт која је учинила тај злочин, погазила је Устав и 4 важећа закона Србије по овом питању, говори Алексић!

Учињен је по други пут злочин против жртава масакра, духовни злочин према српском народу и његовим жртвама. То је урађено намерно, да се затре сваки траг српском постојању, да му се убије културни и национални идентитет!

Треба још нешто споменути, кад су на мољење полиције демонстранти изашли из гробнице, полиција је учиниула леп гест, угостила је демонстранте у својој канцеларији и частила их соковима, кафом. Међутим, интервентна полиција је заправо саучесник овог злочиина, они су врло добро знали да је све то противзаконито, и не могу се оправдати тиме:

„Ми само радимо свој посао“, јер… „ми имамо своје породице“.

Да, али ово није српска народна полиција, у служби грађана, када подржава овакве чинове, већ режимска, у служби диктаторског и бескрупулозног режима који крши сопствене важеће законе!

Има и других послова осим бити полицајац, а шта да кажу милион незапослених у Србији?

Као доказ да је Србија отпад прљавих технологија, чућете причу од Николе у случају премештања словеначке „Цинкарне“, да пресели своју топлу поцинковаоницу у Инђији. Ето, словенци барем показују намеру да не желе да трују своје људе, док је за наше немилосрдне властодршце то прилика за добру зараду, јер ми смо за њих само обична руља коју треба потаманити, не људи. Прво је изведен неуспешан покушај да се у Инђијском насељу Јуково, које нема канализацију, изгради то постројење са отпадним технолошким водама, са пројектом да се, док се не изгради канализација, отпадне технолошке воде испуштају у „околно зеленило“, односно пољоприврдне атаре?!! Мештани Јукова су се побунили и то је спречено, међутим, председник општине Јешић, изместио је постројење у саму Инђију, у близини санитарне зоне.

Еколошки Поктрт Новог Сада је два пута разоткрио намере властодржаца да од националног парка Фрушке Горе направе нуклеарну депонију, и тако је тиме то било спречено, што не значи да су бескрупулозни властодршци одустали од тога.

Ради се о томе да су у подножју Фрушке Горе изгађени километарски тунели и хангари за потребе бивше ЈНА из СФРЈ. Само променом намене тих објеката, Фрушка Гора би постала складиште нуклеарног отпада из Европе и целог света, а то је данас најуноснији бизнис који се мери милионима долара.

Увозе нам храну са адитивима који изазивају малигна обољења, и преко 800 пестицида који су забрањени законом у Европи за коришћење, укључујући и претходно поменуте адитиве. Али, ето, то се код нас увози, у „депонији“ званој Србија, а властодршци тиме показују сву своју невиђену бестидност и бруталност према свима нама, ово су геноцидни поступци према становништву Србије!

Докторка Матић и слични стручњаци, како на државном тако и на локалном институционалном нивоу, који су најстручнији и најкомпентентнији да одлучују шта је штетно за здравље становништва и заштиту животне средине, немају системску подршку у правној регулативи и подзаконским актима, на које би се они позвали да несметано обављају свој посао, да рецимо направе процену евентуалне штетности неког пројекта по животну средину и здравље становништва, пре него се он спроведе у пракси.

Неке од тих проблема, докторка Матић је детаљно објаснила на примеру града у коме живим, на примеру Бора, који је са Панчевом један од најзагађенијих градова у Србији. Примера ради, рецимо да су у Бору деца оболела од респираторних органа услед прекомерног емитовања сумпор-диоксида у атмосфеи, који је рецимо износио 100 микрограма на метар кубни. Она то не може да докаже, јер је не подржава правна законска регулатива која би била обавезујућа, да јој се у Бору од стручних лица који прате загађеност, дају ти подаци, они немају законску обавезу да то ураде.

Рецимо да она тражи да јој се дају подаци, а ови кажу: „Јел ти то треба за докторат?“ или ко зна шта већ, само да јој не би дали податке, да све то повеже и утврди узроке обољења код деце, а за то време у Бору може да буде још веће загађење, да деца побољевају још више од респираторних органа, ама баш нико не брине о тој деци!

Направљена су таква законска решења, да корумпирани политичари који одобравају пројекте који су штетни, немају законску обавезу да било шта питају стручне, савесне, и одговорне људе попут докторке Матић.

Што се тиче ствари око генетски модификованих организама, Никола Алексић је подсетио на споразум о стабилизацији и придруживању који је наша земља потписала. У њему децидно пише да морамо да гајимо генетски модификоване организме на нашој земљи, и да сопственим парама градимо нуклеарке за потебе западне Европе. Сада нам је јаснија слика зашто Тадићев режим жели да промени тренутни закон који не дозвољава гајење ГМО. То не смемо дозволити, јер ако се то дозволи готови смо, нестаћемо!

Зато потписујте ову интернет петицију:

Петиција грађана Републике Србије против измене закона о генетски модификованим организмима:

http://www.gopetition.com/petition/42073.html

Да зло буде веће, ГМО се већ производи у Србији противно постојећем важећем закону! Ради се о генетски модификованом кукурузу Монсанто компаније под називом „декалб„, на челу њиховог представништва је др Зоран Петровић. Он и тај пољопривредник, који је посејао то, треба да убеде наивне пољопривреднике о „огромним“ приносима генетски модификованог кукуруза, а о опасностима таквих производа по здравље становништва, наравно неће ништа рећи. То можете погледати у овом видео матерјалу, а шта је „Декалб“ потвда је на овом линку:

http://corn.agronomy.wisc.edu/WCM/W061.aspx

И на крају, шта чекају те тзв.“патриотске“ организације попут Двери Српских, и сличних па да организују широм Србије грађанске протесте и петиције против ГМО и Codexa Alimentarijusa! Све то је мимо свих закона већ присутно у Србији! Јел треба да помремо прво сви! Јел траже одобрење цркве, или суровог живота! Шта чека црква, молитва нас неће спасити од ГМО и Codexa Alimentarijusa, само организовани грађански бунт! Од њих се очекује акција, не од највећег зла икада у Србији, не од свостраначких шибицара, од свостраначког зла! Бугари су се изборили против тих пошасти грађанским протестима, а ми?

6 реаговања to “Никола Алексић: Организован криминал, пад свих вредности, ГМО, све почиње са врха”

 1. Slobodan Radulović Says:

  Srbija je poznata kao država u kojoj funkcioniše sprega vlasti i raznih mafija, među njima i ekološka mafija. Kao najočigledniji primer takvog funkcionisanja navodim zataškavanje borske nuklearne afere sa uvozom i preradom koncentrata bakra zagađenih teškim metalima i nukleidima prirodnog i veštačkog porekla tokom 1989. godine – vidi
  http://bit.ly/gMOCSq
  i vidi
  http://bit.ly/gPeUlX
  Taj prljavi biznis mafije i vlasti u Srbiji je u međuvremenu poprimio razne nove oblike, jer se provizije za uvoz i skladiranje ekoloških otrova mere milijardama dolara, a kada su tako velike provizije u pitanju tu patriotizam i moral gube svaki smisao, jer to nisu baš osobine nekih naših vlastodržaca po kojima su se afirmisali pred svojim narodom.

 2. DRAGAN Neskovic Says:

  Vlada, čitaj „izvršna valst“ kad ima većinu u skupštini, čitaj „zakonodomskaoj vlasti“,
  to je jasan predznak da to „institucionalizuje i legalizuje korupciju u najvećoj mogućoj
  nekontrolisanoj meri“, al na račun poreskog obaveznika Srbije?

 3. Vesna1 Says:

  Овог господина треба подржати, мало је храбрих какав је Никола Алексић. Хвала ти Боже да има још часних и поштених људи у овој земљи. Треба се учланити у Еколошки покрет и борити заједно са њим, свако колико може, да шири и обавештава сопствено окружење о злу које се спрема.

 4. Mirjana Says:

  Svaka cast gospodinu Nikoli,
  GMO nikada i
  nuklearka nikada!!

 5. Vesna1 Says:

  Ево једног веома занимљивог клипа, мислим да је добро да га погледају посетиоци сајта, и да се уклапа у целу причу. Зове се Исповијест економског плаћеника. Све је јасно.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: