Петиција грађана Србијре против ГМО, детаљно појашњење


Појаснићу до детаља начин потписивања петиција које су већ пуштене у етар, 99% грађана је ставило адресе становања, међутим, многи нису пажљиво читали како да попуне петицију у мојим објашњењима, да би адресе становања и бројеви личних карата били видљиви. Зашто требамо да будемо против ГМО производа који су опасни по наше здравље, прочитаћете у садржају петиција, у доле понуђеним линковима. Имате тамо видео прилоге, радио емисију о томе. Целу петицију сам пренео са сајта Еколошког Покрета Новог Сада на челу са храбрим директором Николом Алексићем, који се целим својим бићем бори да нас упозори о штетности ГМО, као и пратећег и погубног Codexa Alimentarijusa, све је то повезано.

Тамо, у тим примерима преамбуле петиције коју сам написао ја, једино недостаје овај видео прилог са нишке телевизије у којој је недавно гостовао Никола Алексић, зато то сад поново постављам овде у овом појашњењу.

Никола Алексић: Погубни Codex Alimentarijus и ГМО!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

Детаљно појашњење за попуњавање петиције

Пошто је ово страни сајт за петиције, морамо се прилагодити тој форми. Петицију ћете попунити тако што ћете у адекватним рубрикама прво написати име, па презиме, затим у истој рубрици за презиме, после презимена ставите зарез, затим напишите адресу становања, опет зарез, и следи број личне карте. Видећете у доњем приказу пример потписивања, па ће вам бити све јасније. Тренутно се у петицијама код већине не види адреса становања и број личне карте, јер нису пажљиво читали моје упутсво.

Да, појасним мало боље. Ово је бесплатна верзија страног сајта за петиције, ми још, колико ја знам, немамо неки српски сајт за организовање грађанских петиција, зато је потребно следити моје упутство да би се виделе адресе становања и бројеви личних карти. Нисам имао пара да се претплатим на пуну верзију сајта, и тада би се све видело одмах. То се иначе плаћа путем Paypal електронског система плаћања који једино у Европи још не функционише у „Европској“ Србији, тако и да сам имао пара, не би мого да се претплатим на пуну верзију. У „заосталој“ Албанији Paypal функционише, а у „мотору Балкана“ како невиђени диктатор цар Борис воли да прича, још не функционише.

Дакле, 99% људи су написали адресе становања у рубрици која је за то, то изгледа овако, дајем један измишљен пример:

Street Address: Šibcarsika 25/3

Али због разлога који сам вам горе објаснио то није видљиво. Пре објављивања извршио сам пробе и видео да ако се адреса становања и број личне карте попуни у рубрици за презиме, после њега, овако:

Last Name: Šibicarević, Šibcarska 25/3, br. l.k. 0000

Онда је све видљиво као што можете видети у мом публикованом потпису пуштених петиција, као и код још неких људи. Ево вам и сликовитог приказа како то све изгледа у простору за попуњавање петиције, на овом измишљеном примеру.

https://dzonson.files.wordpress.com/2011/01/prikaz-1.png

А ово је како то изгледа у публикованој петицији:

https://dzonson.files.wordpress.com/2011/01/prikaz-2.png

Волео бих да попуните петицију како сам то сад детаљно приказао, а претходне потписе могу исправити ја кад будем имао времена. Петиција ће да траје док буде потребно, месец, два….

Морамо се јасно идентифицирати да би петиција била веродостојна. Уосталом, боримо се отворено и јавно за себе и своје породице, за наше здравље и наше животе који су у нашим рукама, ми одлучујемо какву ћемо храну да једемо, не политичари!

Пример како грађани могу да успеју у својим акцијама у борби против своје сопствене владе која им намеће оно што они не желе су бугари, који су изашли на улице против увођења Генетски Модификованих Организамаи и спречили су своју владу да им то наметне.

******

Бугари изашли на улице

Као пример треба да нам послужи Бугарска, чланица ЕУ, чији је парламент у марту прошле године пооштрио закон којим је забрањено гајење ГМ усева. Пре овог пооштравања и њихова влада је, као наша сада, под спољним притисцима, најавила могућност гајења ГМ усева. Међутим, Бугари су изашли на улице, и после двомесечних протеста и писања петиција држава је одустала од планова које су им наметале САД.
Прочитај цео текст у Куриру »

******

Линкови за потписивање петиција:
http://www.gopetition.com/petition/42073.html
http://www.gopetition.com/petition/42075.html

Петиције су објављене и у онлајн новинама NOVINAR.de »

Ширите даље ове петиције својим комшијама, другарима, родбини, пријатељима. Организујмо се, не чекајмо странке било позиције било „опозиције“, шибицари су нас одавно продали, то је ваљда јасно свима.

Извршимо огроман притисак на све политичаре…!!

Поздрав свима,
Небојша

П.С.

На неким форумима и фејсбуку видим да се јављају неки тобоже „душебрижници“ који говоре да се адресе становања и бројеви личних карата могу злоупотребити, али ти исти људи одмах ставе свој потпис и број личне карте када им поштар донесе неке паре.

Значи, онда се то не може злоупотребити, кад узимаш паре?

Па кад потписујеш петиције на улици, наших шибицарских странака кад им требаш да те искористе ко крпу за брисање пода, за њихове страначке интересе под лажном паролом „бриге за народ и грађане“?

Одавно смо ми злоупотребљењни од страначких шибицара: наша надања… наша очекивања… наше поверење… наша енергија… остале су нам само сузе, безнађе, очај… и борба!

3 реаговања to “Петиција грађана Србијре против ГМО, детаљно појашњење”

  1. Kodeks Says:

    Nikola Aleksić ispred ekološkog pokreta Novi Sad pozvao predstavnike srbijanske vlasti na prestanak hemijskog trovanja Srbije iz neobilježenih aviona, te na zabranu uvoza genetski modifikovanih proizvoda.
    http://bit.ly/p8x2iS

  2. Ime Says:

    Tripoli je skoro u rukama pobunjenika, protiv MG je podignuta optužnica u Hagu… i, o čemu mi ovde pričamo? Je li kome dopire do mozga?


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: