Никола Алексић: Погубни Codex Alimentarijus, видео прилог!


Одмах ћу вас замолити, да веома пажљиво погледате и саслушате овог храброг и неустрашивог човека, Николу Алексиића, директора Еколошког покрета из Новог Сада, који се не штеди борећии се за опште добро свих нас, наше деце и наших будућих покољења, да истина о Генетски Модификованим Организмима (ГМО) изађе на видело. Добро да га је нека ТВ станица пустила да прича, јер је овај човек под тоталном блокадом главних „демократских“ медија.

Никола Алексић: Погубни Codex Alimentarijus!

Линк ка видео прилогу на: http://vimeo.com/
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

Неко је касно синоћ поставио емисију и на Ју Тубе па постављам и то овде, јер лакше се клип скида него са Вимео сајта, такође може да се имплементира на свим социјалним мрежама, форумима итд. Ширте то.

Никола Алексић: Погубни Codex Alimentarijus!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

Прво ћу направити кратак пресек из мојих претходних неколико чланака о Codexu Alimentarijusu, да се види укратко шта је то. Ту је такође говорио Никола Алексић. Ко није прочитао, препоручујем да поново прочита текст из прошлогодишње радио емисије Атлантис, као и да преслуша емисију коју сам поставио на Ју Тубе, емисију у којој је била гост чувена докторка Рима Лејбоу, док су гости у студију били Мара Керн, писац и новинар, и такође наш драги Никола Алексић. Суштина око смисла Codexa Alimentarijusa је следећа, то сам извуко из претходних текстова, а после ћу се базирати да што више цитирам Николу из ове емисије „Информативн разговор“ нишке телевизије, то ће бити нешто што ћете по први пут чути, директно из уста овог храброг и несебичног човека и борца, на кога требамо да се угледамо.

******

Извор: еНовости

Како се користе светске организација при УН за доношење по човечанство штетних прописа

Стиже нам Codex Alimentarius

Како би мултинационалне компаније остваривале велике профите и биле фаворизоване на светском тржишту обарају се све досадашње контролне норме у области производње хране, адитива и осталих додатака храни. Али да би се угушила конкуренција доноси се и велики сет прописи који ће ових дана у Србију донети монструозни Codex Alimentarius

Вероватно већина нас није чула за Codex Alimentarius, зар не? Ако нисте чули за њега, то значи да је елита постигла свој циљ, јер им управо то највише одговара. Када бисте знали шта је Codex, њихов опстанак би био угрожен. Управо то желимо постићи овим блогом, јер Codex долази. Биће стављен у употребу 31. децембра ове године. Можда вам у овом тренутку то ништа не значи, али пошто вам сад образложим у чему се Codex састоји, биће вам јасно. Ако после тога почнете да размишљате о њему, мој циљ је постигнут.

Шта је заправо Codex?

Codex Alimentarius је скуп правила за регулацију пољопривреде и потпуну контролу хране од семена до коначног производа. Покушаћу на што једноставнији начин написати шта значи његова примјена:

 • Под Codex-ом више није потребно обележавати животиње које су генетски модификоване, што је до сада било обавезно. На тај начин ће се животиње укрштати и тиме ће се уништити природни потенцијал постојећих раса, што је и циљ Codex-а.

 • Сво поврће и семе ће бити изложено зрачењу. Тренутно се то ради само код семења и поврћа које је дуго у транспорту, како би остало свеже што дуже. Под Codex- ом ће то бити обавезно за сво поврће, семе, животиње и месо.

 • Увођењем Codex-а ће све животиње, које се узгајају за храну или млеко, морати да добију Monsanto хормон раста и Monsanto антибиотике. Иначе, компанија Monsanto је највећи произвођач генетски модификованих животиња на Свету. Врло подла, једна од најподлијих компанија на Свету.

Људи ће обољевати због употребе генетски модификоване хране. Када се догоди ту ускаче фармација, која ће им нудити помоћ у облику својих лекова. Готово сви природни лекови ће бити забрањени и означени као опасни, а дозвољени ће бити само фармацеутски производи. Па нека ми неко каже да је хемија здравија од природних производа, како хране тако лекова. Природни лекови су конкуренција фармацији, па их зато желе укинути. Витамински додаци ће моћи да се добију само на рецепт. Codex у основи спречава и укида природно органско ратарство.

П. С.

******

Ствари које треба истаћи…

Codea Alimentarijus је од 31.12. 2009 обавезујући за све земље потписнице Светске Трговинске Организације, ми тренутно још преговарамо да уђемо у ту организацију, дај Боже да никад не уђемо, јер ћемо се обвезати да се трујемо.

Веома моћан и бескрупулозан амерички лоби, врши притисак на ЕУ која је већ прихватила неке одреднице кодекса, док се неке земље још увек опиру томе, попут Чешке, Аустрије, Мађарске, Луксембурга. Ове земље се противе узгоју генетски модификованих семена пољопривреднх производа и разним другим стварима које прописују одреднице кодекса.

Амерички потпредседник је веома забринут, говори Никола Алексић, нашим тренутно важећим законом који забрањује узгој и промет генетски модификованих организама. Како на то реагује наш тренутни минстар пољопривреде Саша Драгин, чућемо лично од Николе.

Никола Алексић:

„А наш послушни министар пољопривреде господин Саша Драгин, иначе стипендиста Монсанта који је годину дана био на специјализацији на биоинжињерингу у Америци, где је дизајнирао животиње намењене људској исхрании. Дозволите само да се оградим, да неко не мисли да измшљам, све ово што говорим, он је написао у својој биографији када је конкурисао за помоћника секретара за заштиту животне средине у А.П Војводина, а када је био изабрана за министра пољопривреде Србије, онда му је неко сугерисао ‘избаци ово, незгодно би било да шира јавност зна да си био стипендиста Монсанта’…“

……

„… Он је спремно изјаво да ће Србија врло брзо донети закон, који ће поништити овај закон о забрани узгоја и промета генетски модификованих организама, и да ће се на мала врата Codex Alimentarijus усвојити….“

Наш министар пољопривреде брзо напредује, са дизајнирања животиња, прешао је на дизајнирање људи. Једна од најбитнјих ствари да се сагледа да је ово са кодексом подла игра је то, да Копенхашка и Ротердамска међународна конвенција, које забрањују неке одреднице кодекса, имају већу снагу од било ког закона, било које земље понаособ које су потписнице тих конвенција! Србија је потписница обе конвенције, али наши верно послушни политичари, не само да се не либе да крше наше законе, већ и међународне конвенције и тиме показују да смо ми за њих најобичнија руља, стока, јер имају законске међународне модалитете да се супротставе светским моћницима.

Никола Алексић каже и ово:

“ Codex Alimentarijus је један монструозни збир одредница који регулише производњу и промет пољопривредних производа, односно прехрамбених намирница, преко 4000 одредница, односно стандарда, они су увели до најситнијег детаља, међу њима и оне најмонструозније, јер су планери Codexa Alimentarijusa предвидели да око 3 милијарде људи са Планете Земље нестане! Једна милијарда од непосредних последица примене Codexa, одредница Codexa Alimentarijusa, а 2 милијарде људи због пада имуног система због неисхрањености, због болести које би се иначе могле лечити природним лековитим средствима, као што се и до сада то радило…“

Србија ће нестати са географске карте применом одредница Codexa Alimentarijusa. Уништиће нам пољопривреду као и земљиште на којем се узгајају генетски модификовани призводи попут соје, пшенице, кукуруза итд… Уместо да производњом здраве органске хране нахранимо све грађане Србије….

„… Сваку нашу реч која се вечерас у студију изговори молм вас проверите, све ове тврдње, све ове оцене од највећих стручњака. ОСАМСТО ОСАМДЕСЕТ И ДВА стручњака из целог света, потписали су једно упозорење-апел свим владама света. Може се такође наћи тај апел на сајту, и наша влада га је добила. У Енглеској милион ипо потписа је сакупљено, „Грин Пис„(Greanpeace) је сакупио милион ипо потписа против Codexa Alimentarijusa и генетски модификованих организама…“

……

„… Хербициди који су били забрањени за употребу, јер су малигни, враћени су употребу…“

……

„… нису исптивали никакве последииице на будућа покољења која ће се генетски преносити конзумирањем ГМО хране….“

……

„… А поред тога, децидно је утврђено, 65 најтеже болести су узрок употребе генетски модификованих организама: стерилност, импотенција, шећерна болест, атрофија мозга, алцхајмерова болест…“

Кад узмете ГМО семе од Монсанта, оно у себу има одређен самоуништавајући ген у смислу да то ГМО семе даје само један род, ГМО семе је способно само за један род, морате га поново наредне године купити од Монсанта. Осим тога, на том земљишту где сте гајили неку културу са ГМО семеном, не можете више ништа друго да гајите, ако одустанете од ГМО усева, рецимо желите да се вратите органској пољопривреди, земља неће више ништа да вам рађа! О томе је доста причао чувену Др Пустаи, био је случај у Индији, где су сељаци вршили самоубиства. Узгајали су чини ми се ГМО памук, узели кредите, сваке године су морали да купују ново семе од Монсанта, камате су се гомилале, када су хтели да одустано од тога, да гаје нешто друго, земља није хтела да им рађа никакву  органску пољопривредну културу. Јадници су ушли у догове, и икад су видели да су обманути и презадужени, неки су због огромног стреса извршили самоубиство! Ово нека буде наук српским пољопривреднцима, шта их чека ако их насамаре да узгајају пољопривредне културе са ГМО семеном!

Индијска влада је тражила одштету од Монсанта, Монсанто није хтео то да плати, и бил су протерани из Индије. Ето ко је Монсанто!
То исто прети и Србији са ГМО семенима, биће то тотално уништење наша пољопривреде!

Седам савезних држава Америке тражи званично да се суди представницима Монсанта, јер не могу да докажу ништа што причају о ГМО,  као и због криминалног пословања.као

И бивша министарка пољопривреде, Ивана Дулић Марковић, је кршила закон о забрани увоза генетски модификованих организама. Ево шта о томе говори Никола Алексић:

„… Ивана Дулић Марковић, стипендиста Монсанта, она је мимо закона, увезла 60.000 тона сачме од генетски модификоване соје. Где је то завршило? Да ли је неко пратио да ли је то завршило као храна стоке, или за уље, не знам зашто то нико није реко. Ми можемо тек да очекујемо последице од њеног монструозног понашања као министарке. То исто ради и овај министар… „

Још о Монсанту…
Никола Алексић:

Монстанто је мимо закона, показао сам вам мало пре у студију, режији… расписао конкурс за запошљавање наших људи који ће добити аутомобил, лаптоп, и на нивоу српских сељака продавати генетски модификовано семе и њихове хербициде, а закон о забрани узгоја и промета генетски модифкованих организама у Србији је још увек на снази! О чему се ту ради! Значи има одобрење, да ли владе или министра, пасивност, ћутање јавног тужиоца! Ово је школски пример организованог криминала! Ја овде у вашем студију, са вашом дозволом, прозивам јавног тужиоца Србије, зашто не радите свој посао! Да ли треба да помремо да би неко од вас из јавног тужилаштва нешто написао! Скините са сајта њихов конкурс. Прочитајте ако не верујете мени и овом тексту који сам донео овде у студију да покажем“.

Водитељ:

„Врло ватрено све то објашњавате и са пуно горчине. Разумем и разлоге, а разлози су уопше наша будућност која нам није тако баш лепа, нити ће да нам је лепо сервирају. Треба ли да чувамо себе? Шта ако дође инспектор и ако се уопште уведе закон да морате једноставно да купујете то? Мало пре сте рекли да ће бити забрањено сејање здравим нормалним семенима. Може ли да се деси да практично кријемо оно што садимо?“

Никола Алексић:

Наш позив је… борите се! Хватајте за гушу ваше посланике, дужни су да вас заступају! Кад вам дођу ти аквизитери који ће вам продавати зло семе, који ће вам нудити пропаст породице, вашег газдинства, дочекајте их мотикама! Најурите их као последње злочинце! Чувајте своје природно семе! Нека вам то буде највеће благо у кући! Оно ће једног дана заиста бити вредније од правог злата! Ми морамо да сачувамо природу Србије, сачуваном! Имамо предуслове да је сачувано. Десет година због оних санкција нисмо је загађивали ни вештачким ђубретпм, ни неким другим материјама. Највећи стручњаци из области пољопривреде тврде да можемо да зарађујемо годишње 7 милијарди еура само од органске пољопривреде! Па зар ико нормаланн може да предложи да се тако нешто уништи! И друго… морам да упозорим све пољопривредне произвођаче. Оног тренутка, ако ови злочинци успеју у својој намери, да нас приволе на мала врата да применимо одредбе Codexa Alimentarijusa и да прихватимо генетски модификовано семе, са Русијом, са извозом је готово!

Више ни грам хране тамо неће моћи да оде, јер Русија има строжије одредбе о контроли хране него што има Европска Унија. А лично сам био присутан на предавању његове екселенције амбасадора Конузина, када је реко:

амбасадор Русије:

„Све што Србија произведе заједно са вама ( мислио је на Николу Алексића и његов савесни Еколошки Покрет), кроз смех, може руско тржиште да поједе. Једино што не можемо прихватити гајбу по гајбу, организујте се“.

Никола Алексић наставља:

Зар не видите да неко намерно спречава извоз хране на руско тржиште. Доноси читав низ спутавајућих одредби само да ви као произвођач јабука, не можете то послати у Русију, на руско тржиште. Производите купус најбољи у Европи, а немате коме да га продате, не може да се организује. Ту је место министарству, ту је место држави, да упливише, да омогући пољопривредним произвођачима да извозе на руско тржиште. Ми морамо тако да сачувамо своју будућност.

А то што сте питали, зашто овако реагујем, вероватно, што каже оно, такав сам какав сам рођен, разумете. Али сада, да неко не помислии да се ја борим за себе. Не, није. Мени је 60 година, већ је касно за било какво планирање живота или остатка живота. Ја се борим за моје будуће унуче, чукун унуче, разумете… за моје покољење, кроз моју децу. Ја желим да они живе нормално. Да они имају децу која неће бити стерилна. Да се и моја лоза настави, да не изумремо као оне животиње које смо гледали из праисторије, у снимцима, разумете. Бојим се да ће нам то бити, уколико дозволимо овим људима ту намеру која је толико очита, толико монстроузна. И када видим све то, како то јавно раде, онда се избезумим… па ко им даје право на тако нешто?

Постоји закон о забрани увоза и узгоја и промета генетски модификованих организама у Србији, он је и био, и још увек важи. МК Комерц Миодрага Костића 2007-ме године 16-ог маја, потписује уговор са Монсантом о дистрибуцији и узгоју њиховог семена и хербицида. Молим вас, ко му је дозволио? Ко је том човеку дозволио да купи 3 шећеране по 3 евра?! Молим вас, само једна шећерана, она у Зрењанину је имала 42 милиона марака у резервама! У шећеру као резерви, а он је то добио за 3 еура, сад је препродао немцима те шећеране. Па како је могуће ову земљу тако безочно пљачкати, без икаквих последица!!!

Послушајте посебно овај монструозни пример, шта нам све ради властодржачка олигархија са својом камарилом.

Водитељ:

„Шта се ради у Инђији кад смо већ око тога?“

Николић:

“ Хвала вам на том питању. Моја оцене, мало пре сам реко… геноцид у Србији је почео са одобрењем председника Тадића коме сам лично плаћао огласе у новинама и прозивао га, да његов партијски друг, члан главног одбора демократске странке, председник општине Инђија Горан Јешић, дозвољава бугарској фабрици мимо свих закона ове земље, не постоји закон који није погажен, дозволио је да се гради фабрика за прераду старих акумулатора. По закону, то је опасан хемијски отпад! Та фабрика је стављена под кров 01.09.2010. Бојан Пајтић је ту фабрику јавно отворио и поред протеста еколога, грађана Инђије и свега тога. Несрећа је што је локација те фабрике унутар изграђеног изворишта за регионално снабдевање пијаћом водом, непосредено уз водостаницу!!! Тако пише у њиховој студији, у опису технологије рада!

И даље… третман отпадних технолошких вода, пошто немају канализацију, ископан је иза фабрике огроман упојни канал, дугачак преко 50 метара, широк као пола овога студија. Ту ће испуштати отпадну технолошку воду, каја ће садржавати у свакој литри, један до два милиграма олова! Када се то један пут пусти у земљу! Изнад највећег подземног резервоара пиијаће воде! У том региону, сада и у будуће, који има више од 100.000 становника, рађаће се само ментално заостала деца!! И он то знају!! Ја сам их упозоравао на то, писао кривичне пријаве, слао јавном тужиоцу. Нико на то није раговао!!

Зашто бугари не граде у Бугарској фабрику за прераду акумулатора?Зато што неће да трују бугаре? Видите ли какви су наши политичари, потаманиће нас немилосрдно без трептаја!!

Никола Алексић:

„Нама који смо писаним путем дали примедбе на ту студију о процени утицаја на животну средину, забранила је служба обезбеђења да уђемо на јавну расправу!! Молим вас, ми смо ушли на силу, гушајући се са обезбеђењем. Сад су их променли, довели су из државне безбедности обучене, да не кажем боди билдере, да нас спрече ако будемо следећи пут покушали да остваримо своје право. То је слика и прилика наше земље и ове власти!!!“

Настављајући касније о том монструозном пројекту, Никола Алексић саопштава:

„Отварају бугарску фабрику. Бугарски председник је 3 пута долазио и разговарао са Борисом Тадићем, интервенисао је да се та фабрика отвори!
О чему ми причамо???
Ја одговорно стојим иза те оцнее: ПРОТИВ СРПСКОГ НАРОДА ПОСТОЈИ ЗАВЕРА!!

Еколошки покрет Новог Сада

То је веома цењено и респектабилно удружење грађана. Има око 10.000 чланова ,  међу њима њих 200 су професори универзитета најразличитијих струка. До сада су одржали 14 међународних научних еко конференција о заштити животне средине градова и приградских насеља. До сада су објавили 1600 научних радова. Четри пута су имали покровитељство Уједињених Нација у организовању тих конференција

Четри универзитета, од којих су 3 државна, су им суорганизатори у организовању еко конференција. Новосадски, Београдски и 2 из Москве, међу њима је најјачи на свету Руски Државни Пољопривредни Универзитет. Затим Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада и Институт за прехрамбене технологије, такође из Новог Сада.

Немачки зелени су по постигнутим резултатима у раду, прогласили Еколошки Покрет Новог Сада најјачим у Европи.

15 реаговања to “Никола Алексић: Погубни Codex Alimentarijus, видео прилог!”

 1. DRAGAN Neskovic Says:

  Једана ласта не чини пртолеће,
  Свака част овом господину Алексићу, јер је нашао начин и пут да јавно каже истину,
  поражавајуће је то што ће то остати само на том његовом јавно искораку, док за једн месец или два све ће бити као да није ишта изговорио овај цењени господин Алексић.
  Предлажем да сви у Србији купе књигу „Технологија самоуништења“ ** какве су последице производње генетски модификоване хране** коју су написали Др. Марјан Јошт и Др. Тоамс Кокс , штампано 2005 године у БГ, издавач: Mataysica.
  позз. ДРАГАНешковић

 2. nedodjija Says:

  covece, oni sju `ladno prekinuli coveka na pola emisije…!
  neverovatne stvaris e desavaju ! zavera je ocigledna, samo ne znam sta je jos potrebno uraditi da se ovaj narod pokrene!

  • Небојша Says:

   Да, изгледа да су газде прекинуле емисију, али ово што је реко Алексић је и више него довољно да људи реагују, и да се пробуде.

 3. CP6 Says:

  Баците поглед и на:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

  Иза овога стоји иста корпорација.

 4. Влада Says:

  Постављен је већ на

  , скидам одмах док није „скинут“ 😀

  • Небојша Says:

   Хтео сам и ја да га поставим на мој Ју Тубе налог. Питао сам оног на Вимео да ми то одобри, али он ћути. Но нема везе, сада си ти то подиго.

 5. Влада Says:

  Ма нема везе, ствар је преозбиљна! Важно је да што више људи ово види и чује, видиш да су га исекли као у доба Хитлера, не би ме чудило да су их обадвојицу избацили наглавачке из телевизије.

 6. Vesna1 Says:

  Па једна по једна ласта. Где смо ту ми? Па и било је за претпоставити обзиром на сценографију емисије, онај сто шаховска табла подсеца на масонски под.

 7. Небојша Says:

  Интервју Ивана Дулић-Марковић
  Ивана Дулић-Марковић: Увозила сам мутант храну!

  Генетски модификована сојина сачма континуирано стиже у Србију од 1997. Наравно да се увозила и у време кад сам ја била министар.

  Прочитај цео текст »

  • Небојша Says:

   Др Слађана Велков: Вештачки кукуруз смањује мозак животиња

   Др опште медицине Слађана Велков каже да су опасности по људско здравље од употребе ГМ хране огромне:

   – Резултати истраживања су шокантни! Измењене гене у храни наш организам препознаје као страно тело, те покушава да их се ослободи. То доводи до низа поремећаја у нашим органима. Вештачке комбинације гена утичу и на генетику нашег потомства – објашњава др Велков, која годинама у земљи и иностранству држи предавања на тему „Како се излечити и остати здрав“. Према њеним речима, додатну опасност представљају животиње које човек користи у својој исхрани, а које су храњење ГМ семеном кукуруза.

   – Доказано је да те животиње добијају рак, смањује им се мозак, а најновије откриће у Русији је доказало да ГМ храна доводи до стерилитета. Дијабетес, Алцхајмерова болест и поремећаји срца, бубрега и панкреаса неке су од болести до којих доводи употреба ГМО у људској исхрани…

   Извор »

 8. Jani Says:

  >>nedodjija каже:
  covece, oni sju `ladno prekinuli coveka na pola emisije…!
  neverovatne stvaris e desavaju ! zavera je ocigledna, samo ne znam sta je jos potrebno uraditi da se ovaj narod pokrene!<>Небојша каже:
  Да, изгледа да су газде прекинуле емисију, али ово што је реко Алексић је и више него довољно да људи реагују, и да се пробуде.< Codex Alimentarius u Srbiji – Nikola Aleksić 2/2 <

  Ima još interesantnih pikanterija,kao recimo,SVETSKI RATNI SAVET protiv codex-a

 9. Jani Says:

  Ne znam o čemu se radi Nebojša,ali komentar mi je osakaćen i ovako kako stoji teško razumljiv,jednostavno,nije onako kako sam napisao.
  Pomagaj!

 10. Jani Says:

  Dobro,to jeste nastavak,ali za one koji bi to da to imaju u svojoj arhivi vimeo baš i nije sladak za dowload,zato sam i hteo da ukažem da i na tubi postiji taj nastavak.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: