Влада нас трује због ЕУ?


Људи ово Са ГМО и Codexom Alimentarijusom није шала, ко контролише храну контртолише и људе, њихово здравље.
Извор: Vesti online

******

Влада Србије се у оквиру прилагођавања прописима Европске уније спрема да измени правила у области производње, увоза и употребе генетски модификоване хране, што би могло изазвати катастрофалне последице по природу, али и човека, страхују у стручној јавности, еколошким и невладиним организацијама, пишу београдски медији.

Оправдање за своја страховања виде и у изјави Божидара Ђелића, потпредседника владе задуженог за европске интеграције, који је после недавне посете Бриселу изјавио „да ћемо имати измене и допуне закона који ће боље регулисати генетски модификоване организме“ чија су производња и употреба у Србији тренутно забрањени, наводи “Ало“.

Генетски модификована храна је изузетно опасна за људе! СТОП ГМО У СРБИЈИ !!

Лист подсећа да је Ђелић после састанка са европским комесаром за пољопривреду Дачијаном Ћолошом изјавио да су два питања из тог домена која се налазе у упитнику Европске комисије “већ решена“.

“То је да ћемо имати измене и допуне закона о ракији и да ћемо имати измене и допуне закона који ће боље регулисати генетски модификоване организме“

, рекао је Ђелић том приликом.

И поред тога што се по наредби Министарства пољопривреде у деловима Србије још уништавају засади генетски модификоване соје увезене после 2000. године, компанија “МК груп“ је 2007. године потписала уговор којим је постала званични увозник и дистрибутер “Монсантовог“ хибридног семена кукуруза, сунцокрета и уљане репице за тржиште Србије, највеће светске компаније за производњу генетски модификоване хране.

Председник УО “МК групе“ Миодраг Костић и директор мултинационалне компаније “Монсанто“ за источну Европу Герхард Роса потписали су 16. маја 2007. уговор о стратешком партнерству.

“Верујем да имамо веома добре хибриде за српске фармере, који ће сигурно повећати њихов приход. Верујем и да ћемо у сарадњи са „МК групом“ фармерима веома брзо понудити најбољу генетику“, рекао је Роса и додао је да ће “Монсанто“, поред квалитетног семена, пољопривредницима понудити и интегрална технолошка решења, која за циљ имају заштиту приноса, већу ефикасност и смањење трошкова производње.

Из кабинета Божидара Ђелића београдском листу је речено да ће добити одговор на питање шта је он обећао у Бриселу у разговору са комесаром за пољопривреду, али одговор није стигаои до закључења издања новина.

Codex – паклени план тровања Србије

Од 31. децембра 2009. године на снагу је ступио монструозни план међународне организације ’’Кодекс алиментаријус’’ (Codex Alkimentarius), који прописује правила за контролу хране, адитива и осталих додатака храни. Између осталог, тај протокол подржава коришћење великог броја адитива у храни коју једемо, као и генетски модификовану храну, а ова организација ће инсистирати на употреби оваквих намирница у ЕУ, а пре свега у земљама бившег „комунистичког блока“, међу којима је и Србија.

******

Једно је јасно, жалити се властодршцима разним петицијама за било шта, па и око опасности од ГМО хране и Codexa Alimentarijusa, је чиста илузија и фатаморгана, јер ови што су на властзи од 2000-те зато су и доведени, да раде то што раде, да крше Устав и законе у слепом послушништву страним моћницима и уништавању Србије. Они чак и не крију да крше Устав и законе Србије, то раде врло транспарентно и бескрупулозно! Саки апел упућен њима да је кршење Устав и закона Србије кривично дело је узалудно дело, јер мафијаши на власти седе у свим институцијама држећи полуге власти под контролом, и нису ваљда луди да туже своје чланове.

Још горе и жалосније је веровати у „опозицију“ која говори да ће процесуирати ове властодршце кад дођу на власт, међутим тренутни властодршци не крше власт, већ законе, тако да организоване протесте грађана опозиција треба да организује када види да се крше закони и Устав, али видимо да то не раде.

Кад се доносила антисрпска резолуција о Сребреници базирана на лажном геноциду, шта је радила та „опозиција“?

Ништа… односно бла … бла … бла у парламенту да је то лаж, али то не доноси промене, већ синхронизована акција писања и потписивања грађанских петиција и грађанских демонстрација, као што се сада ради широм Европе.

Шта је радила та „опозиција“ када је донешена издајнчка резолуција у УН око КиМ-а од тог најтоталитарнијег режима у историји Србије, Тадићевог немилосрдног, свеуништавајућег и понижавајућег режима!

Опет, ко бабе нарикаче само бла… бла… бла… “ то је издаја срба“… „издаја државе“, значи једно велико ништа, уместо да изведу народ на грађанске протесте, једино то даје резултате.

Наши свеуништавајући нихилистички политичари не либе се да нас и понижавају, говорећи нам отворено да су нас обмањивали и лагали, попут Динкићевих свесно лажних обећања за бесплатне акције од 1000 евра.

Сваки правник зна, и без овог Динкићевог признања о превари, да је то кривично дело злоупотребе службеног положаја ради придобијања политичке користи у изборној кампањи, јер је сва та лажна обећања дао као министар економије и регионалног развоја. Да се подсетимо, Динкић је 7 јуна 2007-ме свесно обмануо милионе грађана, тврдећи да ће сви пунолетни грађани који до тада нису учествовали у процесу приватизације, у наредној 2008-ој години добити бесплатне акције у вредности од 1000 евра.

Рокови за исплату су одавно истекли, грађани су преварени, и по кривичном закону Србије то је злоупотреба службеног положаја у давању лажног обећања награде, односно то је класична превара, јер милиони грађана нису добили тих 1000 евра!

Зашто нико од „опозиционих“ лидера који имају политичку тежину, и разних народњака, није анимирао грађане да потпишу милионску тужбу против Динкића због злоупотребе злужбеног положаја ради политичке користи?

Зашто то нису урадли? Имају правни основ за то у законма Србије.

Зашто сада, када је Динкић признао обману, нико од тих страначких шибицара не анимира преварене грађане да потпишу милионску тужбу против Динкића?

Зар им треба да дођу на власт па да то ураде?

Наравно да не, тужбе се покрећу ослањањем на законе.

Тома Николић са својом српском напредном странком сада најављује протесте против власти за 4-ти фебруар.

Где су били… и они, и радикали, и све шибицарске странке када се доносила антисрпска сребреничка резолуција, као и издајничка резолуција у УН око Косова и Метогије?

Унапред су знали шта ће све да се дешава, а нису позивали грађане на протестне митинге!

Наравно… види запад да им потрошени Тадић угрожава планове, јер га народ очајнички не подноси, на помолу је побуна, незадовољство је све веће у народу због Тадића, многи су очајни и немоћни, једино им преостаје мржња према Тадићу. Запад то види и полако пушта Тадића низ воду, попут Тачија, а то незадовољство треба да амортизује лажни народњак и напредњак са својом странком, да припреми превремене изборе и победу.

Народ ће бити у еуфорији попут 5. октобра 2000-те, но поново ће бити преварен. Реторика ће се мало променитии, „музика“ ће бити другачија, али суштуински се неће ништа променити, биће то чиста козметика на старој подлози. Да је Николић заказао митинг против ДОС власти док је био радикал, западни медији би грмели да је то опасност за свет и регион, да је на помолу марширање велике Сбије, ратови, катаклизме.

Али… сада је он „напредњак“…

Треба знати да се данас ништа не догађа, ни једна побуна без дозволе великог брата, то вам најбоље може објаснити господин Светозар Радишић у свом предавању.

У Србији једину промене могу донети Уједињене Патриотске Организације Србије, људи који никада нису били шибицари у страначким униформама. Раситњене патриотске организације да се уједине у једну организацију, у УПОС… и да крену са радом, у борби протв свега што треба, против ГМО и Codexa Alimentarijusa.

7 реаговања to “Влада нас трује због ЕУ?”

 1. nedodjija Says:

  e moj nebojsa…
  isplivali su na povrsinu najgori od nas, ali kao ni sve ostalo, ni to nije vecno, oni predstavljaju sebe, a ne nas !
  nicija nije gorela do zore, pa nece ni njihova, samo treba da smo sto bolje informisani – da znamo cega da se cuvamo… oni ce vec sami otpasti….
  pozdrav

  • Небојша Says:

   Да, наравно, остаје да се ми обични грађани сами организујемо на индивидуалном плану, да се информишемо, јер информације око ГМО и кодекса које су на интернету ипак ће помоћи неким породицама, грађанима.

   Поздрав.

 2. Rebel Says:

  jos samo jedan od dupelizackih poteza na putu ka evropi…
  bice ih jos…

 3. divna popovic Says:

  Treba nesto uraditi.Pokrenite peticiju.

 4. Влада Says:

  Видим ја да ћемо ми ускоро на улице! Народ је наелектрисан, али нема ко да нас организује. Синоћ се у Београду побише због малог судара, замало не изби општа туча!
  Знао сам да ће ми кад – тад опет затребати пиштаљка из 90 – тих, и није ме брига да ли ће да ме ухапсе, пребију, осуде, овај живот је гори од живота просечне домаће животње. Џаба им и полиција, камере, технологија, ја сам 5. октобра виђао најнезаинтересованије људе како су били спремни да погину, само следећи пут нећемо бити тако фини као дотичне јесени.
  Извините због оштрих речи, поздрав.

  • Небојша Says:

   Да, народ је наелектрисан, нервозније реагује него иначе. Управо припремам чланак критке према патриотским организацијама које пуно причају, али кад треба удружено не организују правовремене протесте незадовољног народ, нема их нигде, осим неких издвојених примера и случајева.

 5. bokisingl Says:

  Realizacijom Uputstva br. 02-234 Centralnog izbornnog štaba Socijalističke partije Srbije od 04.03.1997. godine, u sve opozicione stranke, sindikate, nevladine organizacije i sl., uz pomoć policije i državne bezbednosti, ubačeni su poverljivi kadrovi SPS-a sa zadatkom preuzimanja kontrole, tako da je tim činom Srbija vraćena u doba jednopartijskog političkog sistema iz doba Josipa Broza Tita, čime je izborni sistem postao obična politička farsa za naivne građane, koji veruju da izlaskom na izbore i glasanjem za neku od ponuđenih političkih opcija mogu da utiču na svoju budućnost.

  Navedeno Uputstvo Centralnog izbornog štaba SPS-a, sa kratkim periodom za vreme vladavine Zorana Đinđića do njegovog ubistva, već sedam godina u praksi dokazuje da je vlast u Srbiji pod kontrolom SPS-a. U praksi to se vidi po tome što bez obzira kako građani glasaju na izborima vlast formira SPS preko tzv. postizbornih „Koalicija“, koje se, u zavisnosti od potrebe političkog trenutka (naročito u lokalnim sredinama) sastavljaju po svim teoretski mogućim varijantama učesnika na izborima koji su prešli cenzus.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: