Петиција против укидања радио емисије Атлантис – Хитно!


Грађани Србије, главни и одговорни уредник Радио Београда 2 одлучио је да крајем јануара ове године укине радио емисију Атлантис, емисију која улива неопходно светло у тами медијског мрака који влада Србијом! Слоганом РТС-а:

„Ваше је право да знате све“

укидањем Атлантиса, то право нам се одузима!

У тексту петиције видећете како директор РТС-а Александар Тијанић прича да је српска елита издала свој народ. То је тачно, али управо се о томе у Атлантису годинама говорило, а Тијанић укида ту емисију?! Он је најодговорнији за то. Одбранимо то право из слогана РТС-а да знамо све, масовним потписом ове петиције, јер РТС је јавни сервис грађана, није ничија приватна својина !

Одбранимо својим потписима водитељицу Атлантиса Биљану Ђоровић, одбранимо Атлантис, одбранимо слободу истраживачког новинарства и медија. Ево сајта ка петицији:

http://www.gopetition.com/petition/41753.html
Ширите петицију даље, својим пријатељима!

Садржај петиције послао ми је један поштоваоц Атлантиса, ја сам написао преамбулу, формирао је и поставио је на сајту. Прочитајте и преамбулу и текст да се упознате са детаљима и потпишимо масовно петицију…!

Ја ћу сутра на блогу да објавим један текст о свему овоме још једном, о намери да се укине Атлантис, но хитнија је сад ова петиција. Укратко, засметала им је емисија о погубном Codexu Alimentarijusu. Сметале су једноумним контролорима и друге емисије, но одлучујућа је била емисија о Codexu. Значи ли то да РТС подржава корпорацију Монсанто, троваче ловечанства са ГМО и геноцидни Codex Alimentarijus?

Обавезно се у потпису петиције ставља име и презиме, град и земља у којој живите, остали подаци за попуњавање су опционални, може да се попуни, али и не мора.

Одупримо се цензорима и укидачима емисија у РТС-у… наше је право да знамо све…!

9 реаговања to “Петиција против укидања радио емисије Атлантис – Хитно!”

 1. Љубомир Т. Грујић Says:

  Недостататк тачних и правовремених обавештења о догађају и догађањима, о одлукама, или забрана њиховог саопштавања, или спутавање објављивања слободног мишљења значе укидање слободе човека и народа. То не сме да чини ни власт ни јавни сервис. То је противуставно.
  Питам се докле ће овај народ да прихвата противуставно конституисане врховне државне органе и њихово противуставно деловање.
  Народу се сада омогућава да се изјасни о томе потписивањем захтева Народној скупштини да распише референдум о сваком од 11 битних питања. Јавно потписивање се одвија у Кнез Михајловој између „Руског цара“ и „Просвете“. Данас је 155. дан јавног потписивања од 11. маја 2010. год. Сва обавештења о дневном распореду и о осталом на телефонски број: 062/8399-551 од 10:00 до 19:00.
  Београд, 05. јануар 2011.год. Љубомир Т. Грујић

 2. Kasius Says:

  Jako je hitna i bitna peticija koja bi dovela do toga da se glavati Tijanic gubi sa RTS-a i da vise nikad ne znamo gde je.

 3. Biljana Đorović Says:

  Dragi Atlantiđanine Nebojša,

  Uspeli smo!!!!!!
  Operacija „Trijumf atlantianskog duha“ je okončana spašavanjem emisije. Zahvaljujući Vama i ostalim članovima našeg neuporedivog tima sačuvali smo naše pravo da znamo sve.
  Veoma sam srećna što imam takvog prijatelja,
  Biljana Đorović

  • Небојша Says:

   Ураааа..!!!!

   Сада ћу да напишем нови текст да прославимо уз мало музике. Поздрављам Касиуса и вас Биљана Ђоровић веома много, успели смо…!!!!

 4. milan.k Says:

  Pridružujem se čestitkama!Veliki pozdrav iz dijaspore!
  Igrom slučaja pratim teme u vezi sa Codex Alimentarius pa sam uzeo za shodno da pokrenem jednu temu na forumu „Tehnolgija hrane“ gde su licencirani stručnjaci koji u Srbiji sprovode ovu monstruoznu akciju.Verovatno u neznanju ili sadejstvu sa lobijem koji ih plaća.
  http://www.tehnologijahrane.com/forum/
  U čemu učestvuje i država dodeljivanjem bespovratnih subvencija i kredita.

  Click to access sertifikacija.pdf

  • Небојша Says:

   Хвала вам milane.k на честиткама, поздрављамо и ми вас из матице! Да, видо сам тај форум „Технологија хране“, имам долазне линкове са њега. Неки можда у незнању спроводе Codex Alimentaris али лично мислим да велика већина политичара то свесно спроводи, а и сами могу страдати од такве хране, поготову њихова деца која такву храну, ако нас преплави, могу купити било где. Значи, они нису одговорни ни према својим породицама, родбини… јер Codex Alimentarius и ГМО може бити у било којим намирницама које људи масовно купују у супермаркетима, па и на пијаци.

   Политичари су плаћени да спроводе тај паклењни план, морамо их сменити, све! То је једини начин, и довести људе који ће од Србије да створе поље за масовну производњу чисте органске хране. То је дуг пут, јер треба ревитализовати земљиште, али са правим људима и правом стратегијом све је остварљиво!

   Поздрав!

 5. nenad Says:

  atlantis je jedini pravi trn/balvan u oku javnog servisa…da mogu da vas kupe dali bi vam milione da sami ucutite….nemojte olako shvatiti „tijaniceve“ pretnje…citav taj mehanizam je monstruozan…

 6. Vesna1 Says:

  Браво, ништа нама без нас! Свака част професору Грујићу, увек је на правом месту у право време. Само да је више храбрих. Драго ми је да и он посећује овај сајт.
  А лиценцирани стручњаци са сајта технологија хране, нека своју децу хране са ГМО, МСГ, аспартамом и осталим, кад већ заговарају такву ХИГИЈЕНУ.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: