Протест породица ухапшених поводом геј параде 2010: Прекините да измишљате разлоге за продужетак притвора, језиви сте!


У овом мрачном и тоталитарном Тадићевом режиму и медијском помрачењу, ни један главни електронски медиј није објавио вест о протесту породица ухапшених младића пре и после геј параде 10.10.2010.-те. Протест је почео у 12 сати у парку на углу Хајдук-Вељковог венца и Немањине улице, читањем саопштења за јавност. Протесту су присуствовали и припадници патриотске организације СНП Наши 1389. Ово је политички просец а не судски, младићима се стално продужује притвор, пуштају се селективно, мада су сви ухапшени оптужени за исто! Млади који су из патриотских организација дуже се задржавају у притвор. Режим је ухапсио више од 800 демонстраната, а не 250 како су својевремено извештавали. Ухапшенима су се кршила и крше људска права, узимају им се изјаве под принудом, брутално су их премлаћивали у полицији, методе бруталног пребијања биле су: ударање пендреком по бутинама, дављење каблом, гушење најлон кесом, неки младићи су завршили на ургентном центру. То сам сазнао преко радио Фокуса када су у емисији „На линији“ (линк за слушање радија преко интернета) гостовали неки лидери Српског Народног Покрета Наши 1389.

Сви ти ухапшени младићи се без икаквих доказа оптужују да су неонацисти, клерофашисти, малте не да су то хитлерове СС трупе, да су лудаци и звери. Али тако је то када је Србима тадићев издајнички режим забранио да буду оно што јесу, да се поносе тиме што су Срби, што цене своје слободарске вредности, традицију и веру. То је Тадићев задатак главни, по наруџби страних налогодаваца, „убити“ и вршити репресију над свим што је српско, у култури, у традицији, у националном идентитету и менталном склопу, да од слободарског народа направе планетарне зликовце, „геноцидан народ“. Зато се и хапсе младићи који само истичу српску заставу, мада то није противуставно. Да је истако шиптарску заставу, вероватно би га Тадић позвао у преговарачки тим. Међутим, пошто је он из СНП Наши 1389, Србима треба утерати комплекс што су Срби, треба их зато етикетирати чим само истакну нешто српско без икаквих политичких конотација и мржње, зато слободарски српски дух чим изађе из боце, треба га одмах притискати и вршити репрсију, физичко, ментално и духовно насиље. Физичко привремено може, док Тадић не падне са власти, међутим, српски дух из боце је већ изашао, и ту се више ништа не може.

Пустите ухапшене да се бране са слободе!
Ослободите лидера „Образа“ да се брани са слободе!
Петицију за његово ослобађање потписало је 100 интелектуалаца.

Саопштење за јавност породица ухапшених:

„ Ми родитељи ухапшених младих људи поводом догађаја од 10.10.2010. обраћамо се јавности, у циљу заштите наше деце. Прошло је већ 69 дана како су наша деца ухапшена, велика већина без икаквог разлога и кривице. Престали су сви законски основи да се држе у притвотуру иако Устав и Закон налажу да се притвор сведе на најмању могућу меру, као и да у најкраћем року буду изведени пред суд и да им буде суђено без било каквог одлагања.

Морална неосетљивост на страдање младих људи, видљива и на националним тв каналима, штампи, независним организацијама за права човека, речито показује у каквом је моралном паду велики део нашег друштва. Све док јавност затвара очи пред неправдом и самовољом појединаца, морални крах и безакоње су све ближи.

Један наизглед безначајан податак говори у каквој држави живимо: наиме у Енглеској у демонстрацијама где је учествовало 20 00 младих људи, чак су напали и принца, ухапшено је 30 најнасилнијих демонстраната а код нас на 5000 демонстраната ухапсе 1000.

Ако је закон исти за све тражимо одговор: зашто нису ухапшени одговорни за изазивање нереда, зашто се селективно пушта из притвора ако су оптужени за исто. Тражимо да се пусте сви да се бране са слободе. Не сме се прећутати да је доста младих који су тек напунили 18 година а затворени су са окорелим криминалцима. Такође тражимо да се против одговорних за изазивање медијског линча без суђења, покрене поступак.

Позивамо све надлежне институције, Председника Владе Србије Мирка Цветковића и Председника Србије Бориса Тадића као најодговорније да предузму кораке који се тичу поштовања Устава и Закона. Ми друго не тражимо, само поштовање истих „

Најзначајније слике са протеста које говоре све

Тадићу: Језиви сте!

Хомен: Језиви сте!

Хомен: Језиви сте!

Дачићу: Језиви сте!

Шутановац: Језиви сте!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: