Гледање у Сунце – Извор свеколиког здравља!


Данас вам представљам једну сасвим једноставну и бесплатну вежбу за здравље, да се човек ослободи сваке болести и психичких сметњи, вежбу директног гледања у Сунце, соларну терапију.

Хира Ратан Манек: Гледање у Сунце, извор свеколиког здравља…!
(интервју дат хрватској телевизији)

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

У случају да због прекорачења протока у мегабајтима, линк за скидање привремено не функционише, користити ово упутство за скидање видео клипова. Скините и транскрипт текста интервјуа:

Транскрпт интервјуа у Wordu 2003
Транскрипт интервјуа у Pdf-u

Транскрипт сам преузео, и уобличио у Word и Pdf документ, са сајта Ивана Антића.

Та једноставна вежба може се радити и на нивоу дубљих стадијума, на нивоу јоге и медитације, о томе можете нешто више сазнати такође на сајту Ивана Антића, ја сам се определио да ту вежбу представим обичном човеку који не вежба јогу и медитацију, то је сасвим довољно за савршено здравље.

Наравно, сада ће многи помислити:

„Како да гледам у Сунце кад је оно штетно?“

Није, није увек штетно гледати у Сунце и то у току првог сата зоре и последњег сата сутона, што је и научно доказана чињеница, тада нема штетног ултравиолетног зрачења по човека. Пре него што кренем на објашњавање ове бесплатне револуционарне вежбе за свеколико здравље, обавештавам вас да овај чланак има информативни карактер, свако ко буде радио вежбу гледања у Сунце, ради то на своју властиту одговорност. Ко жели да почне да ради вежбу, препоручујем да потражи савете и упутства од оних који су то практиковали, који су доста упућени у то. Биће тога овде, надам се, у коментарима. Ја сам се доста информисао о томе, верујем да ми Сунце може помоћи, јер све је тако природно и логично, једноставно, не просто, све има природну дубину, ширину и научну подлогу, али човек је много одлутао са природних и сасвим једноставних дубинских стаза знања и живљења, додуше не свесно, већ уз велику „помоћ“ разних манипулатопра са неприкосновеном „званичном“ истином, који од човека све више стварају зомбираног и излуђеног потрошачког роба, економску профитабилну „животињу“, глупу овцу за шишање и клање, кад дође час, кад вуци огладне.

Ја сам тек почео ову вужбу, и то из стана, али о томе ћу на крају. Свако се треба суочити са собом, са својим животом и изабрати робство или слободу. Лакше је бити роб, роб лоших навика, свега и свачега, потрошачког друштва, само следиш масу истих без размишљања, опустиш се и клизиш низбрдо, чак и уживаш у томе, јер не треба никакав напор да клизиш, све док те живот изненада не тресне, а тада је обично прекасно.

За освајање личне слободе потребно је ићи узбрдо, контра свих тешких окова заблуда, грешака и илузија, потпуно свесно и вољно, са поверењем у себе, у живот и животну недокучиву тајну, која само посвећене и упорне помаже. Тада идеш узбрдо, није ти лако као кад клизиш, знојиш се, упињеш се, али на лицу ти се појављује осмех, осмех слободе, задовољства и среће, јер само ти изнутра знаш да ти је сваким даном све боље и боље, кренуо си путем трансформације и слободе. Касније то препозна и средина која не зна о чему се ту ради али види „да више ниси исти“.

Мало увода у причу није на одмет…

Ова вежба се дуго прикривала од људи, уназад више векова неки народи су је и практиковали, пре 500-600 година, али како се развијала савремена медицина, тако се и свесно ширио страх од гледања у Сунце, јер је постојао један проблем за званичну медицину, соларна терапија не доноси профит, зато се и сејао страх код људи од Сунца да би се савремена медицина развијала као таква.

Многи зналци су покушали да јавно оболедане вежбу гледања у Сунце како би помогли људима да дођу до бесплатног здравља, међутим лекарски естаблишмент и политичари спречавали су то, јер губе профитабилне пацијенте, а фармаколошке компаније профите, који се у данашње време мере милијардама долара.

У новије време све више лекара лишених ортодоксних лекарских догми, а у циљу истине, препоручују соларну терапију људима, један од њих је доктор Меркола и наша Др Слађана Велков. Међутим, за продор ове вежбе на јавној сцени широм света, најзаслужнији је индијац Хира Ратан Манек који је проучивши грешке својих претходника схватио где су погрешили. Грешка је била у томе што нису имали медицинску поткрепу да је вежба корисна и могућа, да није штетна по здравље, зато је Хира сарађивао са лекарима. Знам, сада ће многи на бази стереотипних форми „размишљања“, одмах помислити да је све што долази из Индије превара лаковерних и узимање пара. Но Хира Ратан Манек није никакав гуру, не наплаћује курсеве, он само широм света иде где га позову и бесплатно шири благодети ове вежбе, а на појединцима је да се одлуче да ли ће да практикују вежбу гледања у Сунце, потпуно бесплатно, нема потребе да било коме платите 50 € за терапију, јер Сунце је свима доступно. Ко не жели то, и то је уреду, не мора, свако има права на свој избор.

Хира је 30 година проучавао соларну јогу путем списа многих народа, из Индије, Мексика, Египта, Бугарске итд… практиковао је соларну јогу и експериментисао на себи, да би 1992-ге израдио протокол за примену вежбе, прилагођен уопштено сваком човеку. Цела ствар је у томе да се у повољним сатима почне са гледањем и стартује са почетних  10 секунди, да би се тако очи постепено навикавале да директно гледају у Сунце, и затим сваког наредног дана период гледања се повећава за следећих 10 секунди, док се не достигне пуна квота од 45 минута непрекидног гледања, односно 270 дана праксе.

Схвативши грешке својих претходник, да би ову вежбу пробио у јавност, Хира је позвао лекарске тимове да га свакодневно посматрају и надзиру док он током дана само гледа у Сунце и пије воду, без једења чврсте хране, без пијења чајева, сокова… дакле, то је апсолутни пост што се тиче нама познате хране. Међутим, и сунчева енергија је свеколика храна и основни услов за постојање било које форме живота на нашој прелепој Земљи: инсекти, биљке, птице, животиње… укључујући и антропоцентричног човека који егоистички мисли да је свет створен само ради њега. Сви знамо да биљке као извор хране користе директну Сунчеву светлост и енергију, коју путем фотосинтезе синтетишу у храну за животиње биљоједе и остале врсте. Кад човек једе биљке и припрема их за храну, то је храњење другостепеним извором сунчеве енергије, а кад једе месо од животиња, то је трећестепено храњење сунчевом енергијом. Дакле, то егоцентрично створење звано човек, какав је данас а може да буде много бољи,  не би постојало да нема биљака.

Ако могу биљке да се хране директно сунчевом енергијом, зашто то исто не би могао и човек?

И тако је Хира Ратан Манек три пута уз пуни надзор и контролу лекара само гледао у Сунце и пио воду. У првом експерименту то је био период од 211 дана, у другом 411 дана, у трећем 130 дана. Овај период од 411 дана био је најспектакулараннији, уз пуну контролу и надзор међународног тима од 21-ог доктора, на челу са председником индијске лекараске коморе. Сваког секунда у периоду од 411 дана Хира је био под непрекидним надзором најмање 2-3 лекара. Све је верификовано, потврђено и публиковано у индијском медицинском часопису 2001-ве године, тако да сваке шпекулације о превари су узалудне.

После ових експеримената Хира није чекао да лекари јавно почну да говоре о његовом успеху, да га отворено потврђују, јер наравно неће да сечу грану на којој седе, већ путује светом (кад га позову) и шири бладодети соларне терапије.

Да сажмемо опис вежбе

Вежба се ради искључиво у периоду када гледање у Сунце није штетно по човека, а то је током првог сата зоре, и последњег сата сутона. Првог дана се почиње са 10 секунди гледања, бројите:1,2,3,4,5,6,7,8,9,10… затим се сваког наредног дана додају нових 10 секунди све док се не дође до непрекидног гледања у Сунце од 45 минута.  Да не би бројали у себи временске секвенце док гледате у Сунце, потребно је да имате тајмер или штоперицу за штеловање времена, може то исто да се ради и путем мобилног телефона, али сам лично против тога, због зрачења, јер  сматрам да када се ради ова значајна пракса треба се радити најчистије, без икаквих ометања у зрачењу мобилног телефона, али разуме се… свакоме препуштам избор.

Ако због лоших временских услова имате прекид у гледању у Сунце које је дуже од 21 дан, кад будете наставили вежбу почните да гледате у Сунце са 1 минутом, и затим сваког наредног пута гледање продужите за по минут, и тако све док не достигнете већ постигнуто време гледање пре прекида. Рецимо да сте пре прекида гледања у Сунце које је било дуже од 21-ог дана, достигли 5 минута и 40 секунди, првог дана када почињете вежбу почните са 1 минутом, другог дана са 2 минута, трећег дана са 3, четвртог са 4, петог са 5 минута, шестог са 5 минута и 40 секунди (постигнуто време пре прекида) и затим сваког наредног дана додајете по 10 секунди више, онако како је објашњено да вежба треба да се ради.

На интернету сам нашо податак да Хира Ратан Манек говори да труднице и мала деца не смеју да гледају у Сунце дуже од 5 минута.

Данас 12.08.2012. то поткрепљујем још детаљније, са једног Хириног предавања одржаног у Загребу 2010.

Хира Ратан Манек, Загреб 7/8

О трудницама и деци Хира говори од 5мин. 30 секунди…

05:38, цитат:

„…Постоји једно ограничење, деца испод 5 година старости не би смела гледати у Сунце, а труднице смеју гледати у Сунце свакодневно 5 минута. И то ће дати довољно енергије да мајка и дете буду здрави. А кад се дете роди, неће бити новорођењачке жутице. А та жутица је главни проблем после порођаја. А лечење такве новорођењачке жутице састоји се у томе да се дете излаже такозваној фототерапији, дакле опет светлост. И то је оно што ја свима говорим, ако се Сунцем, то јест фототерапијом, може излечити та жутица, зашто не би могао дијабетес и остало. Дакле, Сунце све лечи. Деца у доби измеђ 5 и 15 година старости могу ограничено највише 5 минута гледати у Сунце, значи ограничење је 5 минута. Деца испод 5 година, и она имају проблема, али она не смеју гледати у Сунце. Мајка сме гледати у Сунце и онда будући да је природно повезена са дететом, ту енергију преноси на дете. Једноставно значи од главе преко леђа, пролази руком и заправо преноси ту енергију. Дете на тај начин добива реики третман од мајке. Мајка је једини прави реики исцелитељ за своје дете, а онда тек отац и затим први најближи рођаци. Исто тако наша мајка Земља нас такође исцељује. Требате босоноги ходети по земљи 45 минута, опустите се при том, време ходања по песку уз морску обалу, пред вечер, је најбоље време за то. Значи свтлост кад се рефлектира од воде имате користи од тога и сви токсини излазе кроз стопала у мајку Земљу, а ви добијате позитивну енергију. Са својих 5 прстију у земљи уземљујете 5 ендокриних жлезди, које имају своје подручје у мозгу. Дакле, ако на здравој земљи ходате боси до 45 минута свакодневно, то такође енергијом пуни ваш мозак…“

У Сунце гледате стојећи, полако се опустите и почните да гледате, и трепћите слободно кад вам се трепће. За бржи успех вежбе гледајте да стојите босоноги на песку, земљи, или камену, али не и на трави, јер она ће вам упијати енергију из тела. Ако носите наочаре, скините их, у Сунце требате гледати голим оком. Приликом сваког завршетка гледања у Сунце, благо затворите очи и држите их тако све дотле док вам се унутар затворених очију не изгуби контрасна боја Сунца. Кад се та боја изгуби, отворите очи. Ако из неког разлога не можете стојати босоноги, не брините, успех вежбе никако неће изостати, само ће малчице дуже потрајати док не дођете до њега него кад сте босоноги, јер Сунце је главни фактор свега, Сунце и ви.

Без обзира што је први сат зоре и задњи сат сутона безбедан за гледање у Сунце, немојте покушати да одмах гледате 10 или 15 минута, мислећи да ћете тако имати брже и ефектније резултате, јер тако би могли да оштетите очи, зато је и цео протокол осмишљен са почетним прилагођавањем очију на Сунце 10+10+10+10… секунди. Ако се определите да у Сунце гледате у сутон, током задњег сата, будите обазриви, јер док временски не уочите тачку мрака, нећете знати када је почетак тог задњег безбедног сата. Ако је та тачке рецимо у 18:00 то значи да задњи сат сутона почиње од 17:00.
У случају да неколико дана због лошег времена не можете да гледате у Сунце, нема проблема, кад се време пролепша и Суце постане поново видљиво, ви наставите где сте стали, раније учинак се неће изгубити.

Чули сте од Хире, некима је било потребно и 3 године да ураде комплетну вежбу. Кад дођете до непрекидног гледања у Сунце од 45 минута, или 270 дана вежбања, не морате више да понављате целу вежбу од почетка, ово вам је за цео живот. Вежбу не прекидајте, сада је потребно само да са 45 минта, смањујући сваким даном време за по минут, дођете до непрекидног гледања у Сунце од 15 минута и постали сте соларни чип који попут дигитрона реаугује на дневну светлост. Тада ћете с времена на време, по потреби, јер то је индивидуално, одрађивати само тих 15 минута гледања, кад осетите да вам је сунчева енергија потребна.

Суштина ове једноставне вежбе је у томе, што се путем сунчеве фотонске енергије, која преко очију улази у мозак, лечи узрок настанка болести које су у мозгу, док се савремена медицина погрешно бави само симптомима лечећи тело. Приликом уласка сунчеве енергије преко очију у мозак, та енергија иде прво до пинеалне жлезде (pineal gland слика 1 и слика 2) која је округлог облика и налази се тачно на срдини мозга. Некада су значај те жлезде медицински радници занемаривали, но данас је сматрају најважнијом и кључном за човеково здравље. Данс научници сматрају да човек може дуже живети ако је пинеална жљезда што већа и јача, а да се са старењем она смањује. Кад она скоро нестане, то значи да се приближава смрт. Када су испитивали Хиру, научници су утврили да је његова пинеална жљезда већа од просека. Он сада има 72 година, а пинеална жлезда му је као у двадесет седмогодишњака.

Што више мозак има неурона, то је он здравији и снажнији, тако да они који практикују гледање у Сунце, сунчева енергија им приликом уласка у мозак регенерише мождане ћелије и неуроне, човек постаје здравији, интелигентнији, сконцентрисанији, опуштенији, памћење му се побољшава.

Благодети соларне терапије

Након 2 месеца гледања у Сунце (10 минута) побољшава се вид,  наком три месеца (15 минута гледања) постиже се савршено психичко здравље, сви психички поремећаји нестају. Након 3-6 месеви гледања (15-30 минута) полако ће вам у том интервалу нестати све болести: рак, сида, жутица, срчана обољења, леукемија, проблем са боловима у колену и разне друге болести. Чули смо за податак да се један човек из Аризоне гледањем у Сунце излечио од леукемије коју је претходно 18 година безуспешно лечио савременом медицином. Исто тако, што је многима проблем, ко пати од проблема гојазности, решиће и то, без икаквих мукотрпних дијета које у психолошком смислу тешко падају сваком човеку, јер смршаће природно и спонтано, само је потребно гледати у Сунце, резултати после сами од себе долазе. Након 6-9 месеци (30 – 45 минута) постепено ћете губити осећај за глад, јер Сунце ће вас снабдевати свом потребном енергијом и „храном“, из прве руке, директно са извора. Постепено ћете изгубити жељу за чврстом храном, моћи ћете да живите само од Сунца, воде, сокова, чајева, и на крају крајева, ако вежбу радитре напредније, моћи ћете да живите само од Сунца, ваздуха и воде.

Све је ствар опредељења, слободне воље и хтења.

Но, наравно, нико од вас не тражи да се одрекнете хране, то није услов да ову вежбу потпуно спроведете до краја. Напротив, потребно је само гледати у Сунце, а све остало, па и губитак потребе за чврстом храном, доћи ће сам по себи, спонтано. Али ако желите да једете ви једите, није циљ ове вежбе да гладујете, већ ментално и психо-физичко здравље, емотивна стабилност и срећа. Неко ће ову вежбу можда радити само три месеца па прекинути, радиће је док не смрша ако је дебео, неко ће дуже, свако ће се штеловати по мери својих потреба и опредељења.

Званични лекарски естаблишменти који су упознати са корисношћу ове вежбе Хири не помажу, ћуте о томе, али му и не одмажу, и тако је вежба гледањем у Сунце почела да се шири мало по мало целим светом, стигла је до Хрватске, па и до Србије на ТВ Војводина.

На доњем видео прилогу гледаћете емисију „Космос“ у којој је гостовао Мирослав Киш који је у потпуности завршио целу вежбу непрекидног гледања у Сунце од 270 дана, сада мислим да је при крају враћања са 45-ог минута на завршних 15.

Емисија „Космос“: Соларна јога, Сунце као енергија и храна

Линк ка видео прилогу на:http://vimeo.com/13468704
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

Овде Мирослав говори о својим искуствима и благодетима соларне терапије. Смршао је са 115 кг. на 87 кг. Поправио је диоптрију за 1,5 и још што-шта. То ћете лично чути од њега, затим разне савете и препоруке како да се ради вежба. Мирослав Киш, пoпуларно знан као „Cibermikan“ први је код нас направио сајт о гледању у Сунце, о соларној јоги. Очеујем да ће се јавити на овај мој чланак да да свој коментар, да пренесе своја искуства.

У контакту сам преко интеренета са већ поменутом докторком Слађаном Велков која тренутно живи у Саудијској Арабији, медицински факултет је завршила код нас, она је тренутно негде при крају соларне терапије, близу 45-ог минута, и верујем да ће се и она јавити за коментар, да да упуте и инструкције за заинтересоване.

Један од оних који под инструкцијама докторке Велков практикују гледање у Сунце је и један наш човек који живи у Аустралији:

Илија Шаула излечио се гледањем у Сунце, смршао и оставио таблете

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

Престао је да хрче, синуси су му се очистили, послушајте га. Јавиће се и он да да своје коментаре, да нам пренесе своја искуства.

Ево, баш јутрос, имао сам срећу да пре него што завршим овај текст од Илије добијем његову најновију видео презентацију о благодетима соларне терапије.

Илија Шаула: Излечио сам штитасту жлезду, не примењујем више хормоналну терапију

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Илија се ослободио читавог низа болести, решио је проблем са штитастом жлездом. Решио је проблем са варењем, проблем са респираторним системом, тешко је дисао, није могао нормално да спава, морао је да користи маску за додатно снабдевање кисеоником, после соларне терапије све је ово нестало. Уз соларну терапију променио је и начин исхране, прешао је на пресну исхрану, ради одређене физичке вежбе. Са 120 кг. спао је на 80 кг. Послушајте Илију, све вам то може бити јако корисно ако се одлучите да кренете са гледањем у Сунце.

На крају бих да изразим жељу да и нас неколико борана започнемо вежбу гледања у Сунце, да направимо неку групу, да направимо план и отпочнемо са вежбањем. Ја сам вежбу већ започео, али из стана, и стиго сам тек до 130 секунди, но брзо ће ми Сунце побећи ван мог видика, због околних зграда. Потребно је да неђемо неко згодно место за гледање с обзиром на положај Бора. Заинтересовани нека ми се јаве на мејл, или нека ми се јаве поруком на овај мобилни: 062/354-943 јер батерија ми је слаба и сваки разговор би се брзо прекинуо.

Свим онима који се одлуче да започну вежбу гледања у Сунце желим свако добро, ментално и психофизичко здравље, јер то нам је свима у овим најтуробнијим временима најпотребније, поготову по градовима, можда још више него храна, барем да је некаква храна, па да је једемо, међутим она је натопљена разним хемикалијама, пестицидима, адитивима, токсинима којим нас константно и тихо, али сигурно, трују по разним меркетима, продавницама и нажалост пијаци. А шта да кажемо кад заживи погубни Codex Alimentarijusовде), ГМО је већ у нашем дворишту.

Изгледа да је једини излаз у овом полуделом свету у еко комунама (овако, можда овако или ?…) здравој храни и гледању у Сунце. Само да споменем да и вода има велику моћ (серијал првисеријал други), вода је жива, али о томе ће бити речи неком другом приликом. Кад већ спомињем воду, по препоруци докторке Слађане Велков добро је воду у провидним стакленим флашама излагати Сунцу, и после је пити. То се само по себи намеће, тада је вода оплемењена снагом сунчеве енеије, што додатно поспешује наше здравље.

Очекујем да се развије дискусија по питању гледања у Сунце, да се јаве они који су одрадили вежбу до краја, они који је тренутно практикују, свака информција и искуство је добродошло…

110 реаговања to “Гледање у Сунце – Извор свеколиког здравља!”

 1. nedodjija Says:

  sjajan clanak !
  🙂

  • Небојша Says:

   Хвала!
   Један Сунчани поздрав за тебе, за добро здравље. 🙂

   sunce

 2. Milos Says:

  Veoma dobar post Nebojsa!
  Nisam se bavio prakticno sungazingom,ali sam puno toga procitao o tom fenomenu,tako da ne mogu jos izneti moje stavove o praktikovanju.
  Ako se secate reklame za Coca-Colu Zero,u toj reklami je upotrbljen slogan:“Idi gledaj u Sunce,ili tako nesto“,naravno sa sarkasticnom namerom.Moje misljenje je da su tim potezom zeleli da kod sirokih masa,izazovu ismejavanje ljudi koji se bave sungazingom.

  • Небојша Says:

   Милоше,
   Хвала!

   Ма нека их, нека се смеју и нека пију бљутаву Coca-Colu Zero, али бојим се да кад попију кока-колу, тај смех ће им бити горак, биће то добар виц за оне који почну да практикују соларну терапију. Овде имамо примере људи којима је и те како помоглo гледање у Сунце, а љубитељи пића из конзерви нека се смеју.

 3. Dragan Cobic Says:

  Sve sto je napisano je tako. Slobodno radite solarnu jogu, pridrzavajuci se datih uputstava koja se odnose na sigurne sate. Pustite da se stvari desavaju, sve dolazi na svoje.
  Praktikujem sungazing 19,40 minuta i desavaju mi se lepe stvari. Imuni sistem se podize, osecam da imam mnogo vise snage, raspolozenje je super, nema nervoze, besa, probleme mnogo brze resavam. Ovo je ono sto sam se trenutno setio. Idem polako ka 30 minutu kada dolazi do potpunog izlecenja.
  Porucujem svima da bez bojazni praktikuju solarnu jogu, koristi su visestruke.
  Pozdrav svim dobrim ljudima, Nebojsa poseban pozdrav tebi, sve pohvale za sajt, samo napred

  • Небојша Says:

   Хвала ти Драгане што си се јавио да нам пренесеш своја искуства са соларном терапијом, онако на брзину, оно што си се тренутно сетио, а кад будеш имао времена, не би било лоше да нам кажеш више детаља какве све благодети добијаш од гледања у Сунце.

   Да ли соларну јогу практикујеш у првом сату зоре, или у задњем сату сутона?

   Лично мислим да је боље одабрати зору, јер се тако очи постепено навикавају на јачину Сунца, од благо црвеног и нежнијег ка све јачем бљештању, док је код сутона супротно, но наравно може се одабрати и сутон коме више одговара, јер тај задњи сат је безбедан за гледање.

   Дајем благу предност зори, онако интуитивно, јер и енергија Сунца иде од блажије ка снажнијој, до те задње тачке првог сата.

   Хвала ти на бодрењу око сајта, и ја теби желим пун успех у соларној јоги.

 4. Dragan Says:

  Efekeat je u potpunosti isti bilo da je u pitanju jutarnji ili vecernji sat. Najvaznije je da se vezba sprovodi u granicama prvog sata po izlasku sunca ili poslednjeg sata pri zalasku, kada nema opasnosti za oci. Drugo kada jednom zapocnete sa vezbom ne vracate se na pocetak. Uvek se nastavlja tamo gde se stalo, jer benefiti koji su ostvareni ostaju.
  Posto se vezba solarne joge pocinje sa 10 sekundi, pa se svakog narednog dana dodaje jos po 10 sekundi, oci se polako privikavaju na suncevu svetlost. Posto je sada zimski period moze se gledati tokom citavog dana jer UV index nije veci od 2.
  Mozda ce se kasnije pojaviti problem da ako je sunce malo jace ne mozete gledati, potrebno je protrljati dlanove i staviti ih na oci par minuta i posle toga polako otvoriti oci i gledati. Takodje mozete gledati i kroz granje, lisce ako vam je jako.
  Moram napomenuti jos dve stvari. Kada praktikujete solarnu jogu kicma mora biti prava, a drugo ne sme se stajati na travi jer trava odvlaci energiju ili na mokrom. Mozete stajati na pesku, drvetu, betonu. Ukoliko praktikujete vezbu u grupi, nema pricanja. kada zavrsite sa vezbom obavezno drzite oci zatvorene, sve dok ne nestanu razne boje, slike.
  Jednostavno pustite da se stvari desavaju same od sebe.
  Kod mene je naprimer u firmi koleginica koja je imala velike zdravstvene probleme predlozio sam da pocne sa praksom gledanja u sunce i nakon nepuna 3 minuta odbacila je 4 vrste lekova, ostala je na dva, koje povremeno pije, a sama kaze da je sigurna da ce ih odbaciti.
  U sledecem javljanju napisacu opsirnije koje se sve pogodnosti dobijaju ovom praksom.
  Pozdrav

  • Небојша Says:

   На доњем видео клипу биће речи о напреднијем гледању у Сунце, односно о напредним соларним јогинима. Сазнаћете веома интересантне ствари, чисто да имате информације о свим могућностима соларне јоге, која никако није препоручљива за практиканте сасвим једноставног гледања у Сунце, у стојећем ставу, а не у јога положају где се сатима гледа у Сунце, то је нешто сасвим друго. Без инструкција и консултација са искусним јогинима, то се не сме радити:

   Соларна јога – соларни јогини

   Чућете један веома интересантан детаљ, ради се о томе да је средином прошлог века један јогин пред скупом научника оживео мртвог врапца, тако што му је у око специфичним сочивом усмерио сунчев зрак. Након тога врабац је додуше живео само један сат, међутим сви западни аутори истичу овај феномен. У једноим делу видео приказа говори и Хира Ратан Манек, објашњавајући да је неки унутрашњи орган човековог тела болестан, јер му недостаје одређена боја из сунчевог спектра боја. Гледањем у Сунце, одређена недостајајућа боја поново се придобије и оболели орган се изчечи.

 5. Dragan Says:

  BENEFITI SUNGAZINGA 15 MINUTA PRAKSE:

  – Um, mentalni benefiti
  1. Mentalni i jak um
  2. Samopouzdanje.
  3. Postojanost i stabilnost uma.
  4. Osloba]anje mentalnog stresa i depresije.
  5. Koncentracija i dobra navigacija
  6. Jak i entuzijatican um.
  7. Vitalnost uma
  8. Poboljsana memorija i pamcenje.
  9. Strpljenje.
  10. Podrzavanje pozitivng misljenja.
  11. Oslobadjanje losih navika.
  12. Život sad.
  13. Ostar i zdrav intelekt
  14. Uspeh u zivotu.

  BENEFITI SUNGAZINGA 30 MINUTA PRAKSE:

  – TELO, BENEFITI FIZIOLOŠKE PRIRODE
  1. cisti se telo od toksina i otrova.
  2. Ootklanjanje ukocenosti i bola
  3. Hronicne bolesti.
  4. Dijabetes.
  5. Visok i nizak krvni pritisak.
  6. Gasovi.
  7. Kiselina.
  8. Astma.
  9. Bronhitis.
  10. Alergije.
  11. Poboljsanje vida.
  12. Uravnotezavanje tiroidne zlezde.
  13. Sinusi.
  14. Uho, grlo, nos.
  15. Hemoroidi.
  16. Sve vrste artroza (KOSTI, ZGLOBOVI…).
  17. Kamen u bubrezima i zuci.
  18. Urinarne infekcije.
  19. Uvecana prostata.
  20. Psorijaze, akne i bubuljice, kozni problemi.
  21. Potreba za mesom i ribom nestaje.
  22. Balansira tezinu.
  23. Jaca kosti.
  24. Jaca srce.
  25. Jaca imunitet.
  26. Regulise secer.
  27. Regulise tezinu u odnosu na visinu.
  28. Rak, sida, sars, svinjska gripa i sve vrste bolesti nestaju.

  BENEFITI SUNGAZINGA 45 MINUTA PRAKSE:

  1. POZITIVNA PROMENA LIČNOSTI.
  2. POZITIVAN STAV.
  3. STRPLJENJE.
  4. FRUSTRACIJE, BES I IRITACIJE POLAKO NESTAJU.
  5. SPONTAMO KREIRAMO MIR I LJUBAV SA SVIMA.
  6. VIDIMO KVALITETE U DRUGIMA TRUDIMO SE DA IH PRIHVATIMO I RAZVIJEMO U SEBI.
  7. POMOĆ DRUGIMA.
  8. POŠTENJE.
  9. NENASILJE.
  10. ISTINA.
  11. UM POSTAJE SREĆAN I ZADOVOLJAN.
  12. PRESTAJE POTREBA ZA HRANOM AKO VI ŽELITE.
  13. LAKO OSTVARIVANJE DUHOVNIH CILJEVA.
  14. POBEDA NAD GLAĐU.
  15. RAZVIJANJE I POTICANJE „PARAPSIHOLOŠKIH ILI NADPRIRODNIH“ SPOSOBNOSTI AKO VI TO ŽELITE I IMATE U VAŠEM DNK (TELEPATIJA, VIDOVITOST, LEVITACIJA, GLEDANJE NA DALJINU I OSTALE OSOBINE KOJE SU SKRIVENE U NAMA SAMO IH TREBAMO POKRENUTI).
  16. PODIZANJE ENERGIJE U CELOM TELU I KUNDALINI ŽIVOTNE ENERGIJE KOJA NAS POKREĆE.
  17. MOŽETE OSETITI VIBRACIJE MAJKE ZEMLJE.
  18. MOŽETE VIĐATI ENERGIJE I AURE IZ OSTALIH ŽIVIH BIĆA I KOD SEBE.
  19. JAKA INTUICIJA.
  20. POJAČANA ČULA VIDA, MIRISA, SLUHA, DODIRA, UKUSA.
  21. MOŽETE ČUTI TUĐE MISLE I ZNATI NAUME AKO UMIRITE VAŠE MISLI.
  22. TELEPATIJA I EMPATIJA (ZNATE TUĐE NAUME I MOTIVE, OSETITE OSEĆANJA DRUGIH).
  23. LUCIDNI SNOVI – SVESNO SANJANJE.
  24. MANJE SPAVATE ALI MNOGO KVALITETNIJE NEGO RANIJE.

 6. Ivan Says:

  Nevjerovatnu cinjenicu predstavlja to da je ljudska DNA posjeduje nevjerovatnu slicnost sa DNA drveca, i takodje da je ljudsko tijelo se primarno sastoji od 70% vode.

  Samo ta dva aspekta audiciraju na ispravnost Solarne joge i koliko nam je Sunceva energija zapravo potrebna.

  Konvencionalna medicina i farmakol industrija su tokom poslednjih nekoliko decenija, tehnikom korak po korak, kreirale potpuno krivu sliku o Suncu i benefitima sunceve energije, a potencijalne price o globalnom zagrijavanju i ostecenju ozonskog omotaca su provjereno istrazene i banovane od jako puno nezavisnih naucnika na planeti.

  U pogledu Sungazinga, gledanje u Sunce u principu ne steti uvjek ljudskim ocima, iako takvo misljenje vlada medju ljudskim bicima. Taj princip primarno zavisi od polozaja osmatraca na planeti, odnosno godisnjem dobu. Poznato je da se u ljetnjem periodu Sunce nalazi najdalje od planete Zemlje, ali ugao padanja suncevih zraka je direktan na osmatraca, i zbog toga jako opasan, zimi je situacija obratna i upravo zbog toga u zimskom periodu se moze pristupiti Sungazingu i puno prije pocetka „sigurnog sata“. Najvaznije je izbjegavati period najvece kulminacije Sunca, oko 11:45am, i ljeti i zimi jer u tom periodu suncevi zraci mogu privremeno djelovati nepovoljno na ljudske oci.

  Taj princip funkcionise licno za mene, i prema tome savjetujem da ga druga ljudska bica koriste spontano, srazmjerno vlastitoj motivaciji, vjeri, percepciji, jer ti aspekti predstavljaju najvaznije garante ka daljem prosperitetu i uspjehu tokom praktikovanja Solarne Joge.

  Zelim sve najbolje,

  Ivan

  • Небојша Says:

   Ivane,

   Хвала и теби што си нам пренео своја искуства и размишљања о вежби гледања у Сунце, тако да они који крену са вежбом имају све више информација да заузму свој лични став и крену са вежбањем. Да, мислим да си у праву кад кажеш да властита мотивација, вера и перцепција око сангејзинга доста утиче на количину успеха у великом потенцијалу благодети гледања у Сунце.

   Због тога је битно рећи да се приликом гледања у Сунце не ради само о физичкој појавној светлости Сунца, већ и о другој страни медаље која упоредо прати физичку ралност, о примарној духовној светлости, креатору свеколиког Космоса, која се кроз наше Сунце, без кога не би било ни једног облика живота на земљи, нама људима најмагичније и најмоћније еманира. Овим најмоћнијима аспектима баве се напредни соларни јогини, што смо видели из горњег видео прилога.

   Сунце је ту, ми смо ту, од нас зависи шта ћемо из унутрашњег и спољашњег Сунца извући. Ево и мало мотивације да се људи подстрекну за соларну терапију, од Марка из Земуна…

   Соларна јога – Обала Дунава, Земун 30.09.2010.

 7. Borko Says:

  Zainteresovo sam se za terapiju suncem i nakon pregleda mnogih tekstova na internetu odlučio sam se da gledam u sunce. Od 4.8.2010 do danas došao sam do 15 minuta i 10 sekundi i postigo sam mnogo pozitivnog. Vid mi se poboljšava, strpljenje, izdržljivost,snaga i mnogo toga dobrog,prema tome podržavam i kad dođem do 45 minuta napraviću izvještaj praćen ljekarskim pregledima. 2009941..

  • Небојша Says:

   Borko,

   Одлично, сигуран сам да ће после 45 минута ситуација бити још боља.

   Поздрав

 8. Dr.Agan Says:

  Ilija Saula mi je dobar prijatelj (na sajtu LiceKnjiga)
  i vec sam video njegovu prezentaciju SUNCEVE TERAPIJE
  na sajtu TiCev…

  samo da skrenem paznju da to pravilo o PRVOM i POSLEDNjEM satu sunceve svetlosti JESTE TACNO (odnosno da tada nije opasno i stetno gledati u sunce) – ALI to vazi SAMO za one koji zive u RAVNICI, gde sunce rano izlazi i kasno zalazi… za nekoga okruzenog soliterima i/ili planinama taj prvi/poslednji sat moze biti UBITACAN po ocni vid…

  • Небојша Says:

   Dr.Agani,

   Схватам шта желите да кажете, али мислим да сте се погрешно изразили. Сунце увек рано излази и касно залази, другачије не може бити, било да се ради о равницама или пределима заклоњених планинама, или пределима заклоњених солитетрима, питање ја само у тим брдовитим крајевима, колико је у том првом сату људима Сунце видљиво. То је поента.

   Рецимо ово… Сунце излази у 06:00 а људима је због заклона брда или солитера постало видљиво тек од 06:30, што значи да се из такве позиције гледа само пола сата, а не сат, јер тај први сат изласка Сунца, ако оно излази у 06:00, је до 07:00.

   Шта то значи?

   То значи ово, у примеру да зора почиње у 06:00, а да је људима због заклона брда оно видљиво тек од 06:30, они не гледају у Сунце сат времена од када им је Сунце видљиво, већ пола сата у том првом сату када је безопасно. Ако би гледали сат времена од момента кад га угледају то би било неправилно. Рецимо, гледају у Сунце у овом нашем примеру видљивости од 06:30 до 07:30 то би било неправилно, јер тај први сат је почео од 06:00. и завршава се са 07:00. Значи, у овом примеру, Сунце је због заклона брда или зграда, тек после пола сата постало видљиво, али не гледа се онда сат времена, већ пола сата када је људима видљиво у том првом сату зоре.

   Тако да тај први сат никако не може бити убитачан Dr.Agani, ствар је само од локације оног који практикује гледање у Сунце, и колико му је минута Сунце видљиво у том првом сату. Ако је то 10 минута, онда је 10 . Ако је 45 минута, онда је то 45 минута гледања у Сунце.

   Опис вежбе је сасвим јасно описан и зна се шта значи први сат изласка Сунца и последњи сат његовог заласка.

   Може се десити и ово, кад је практикант заклоњен брдима или не знам чим већ….

   Сунце излази у 06:00 а он га види тек у 07:00 и почиње да практикује гледање у Сунце мислећи да је то тај први сат, али то је онда његова грешка, јер то није први сат изласка Сунца, већ почетак другог сата његовог изласка. Дакле… мора мало и мозак да се укључи, све је јасно објашњено:

   Први саст изласка Сунца и последњи сат заласка је безбедан за гледање у њега.

   С друге стране… напредни јогини гледају у Сунце и ван тог првог сата после излака Сунца, без икакве штете по њихове очи, они сатима гледају у Сунце, али то никако није препоручљиво почетницима да раде, јер би тако трајно упропастли своје очи. Те напредније фазе раде се под стриктном контролоим и надзором напредних практиканата, корак по корак, никако на своју руку то поченици не треба да раде.

   Дакле… Сунце у себи крије велику тајну, но овде је реч и препорука вежбе за обичне просечне људе, у том првом и последњем безбедном сату изласка и заласка Сунца.

 9. Dragan Cobic Says:

  Nebojsa u potpunosti se slazem sa tvojim objasnjenjem. Lepo si sve objasnio, a sad samo treba krenuti sa praksom, pustiti da se stvari desavaju, a efekti ce doci.

  • Небојша Says:

   Да, тајко је Драгане. Треба кренути са праксом, све је разјашњено, али ако има још неких нејасноћа нека људи питају.

 10. Dragan Cobic Says:

  Naravno, pomocicemo koliko mozemo. Siguran sam da ce blog doprineti sirenju solarne joge. Znam da je potrebno da ljudi dobro procitaju sve u vezi solarne joge, jer je veliki broj onih koji u to ne veruju. Naravno, svako ima pravo da misli kako hoce.

  Vrlo je ineresantno da kada sam ja poceo sa solarnom jogom, pa pricao svojim prijateljima, prvo su me gledali sa nevericom, a jedini komentar je bio da je sunce izvor zivota. To ce svi reci, jedino ostaje problem programiranja od malih nogu, nemoj da gledas u sunce da ne oslepis.

  Idioti koji pokusavaju da zavladaju svetom to dobro znaju pa je napravljen biznis sa naocarima za sunce.

  Danas, sa 21 min.50 sek. moji prijatelji vide promene na meni i pitaju kako da gledaju, kada u koje vreme itd. Pored njih uspeo sam da animiram prilican broj kolega na poslu, bez velike price, jednostavno primecuju promene.

  • Небојша Says:

   Да, Драгане, то је то, људи треба добро да прочитају све о соларној јоги, да погледају видео прилоге, јер знање је моћ, знање и размишљање својом главом. Незнање је слабост и лако је таквом човеку утерати страх за било шта, поготову кад човек ништа критички не проверава нити покушава да проникне у суштину ствари. Наравно, тек кад неког добро знају, па уоче код њега промене услед гледања у Сунце, онда људи сами прилазе и питају како да и они почну са гледањем у Сунце.

   Ево још неких прилога:

   Hira Ratan Manek-Pandemic Delight-Хрватски превед

   Соларна Јога, Хира Ратан Манек у Србији, Нови Сад

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 11. DUSICA Says:

  verujem i koristm tehniku.

  • Небојша Says:

   Да, то је лепо, користиће вам, биће здравствено благородно.

 12. Ivana Says:

  Odusevljena sam sa saznanjem da svako moze gledati u Sunce, ja sam za to cula gledajuci Na rubu znanosti ali nisam znala da svi mi mozemo da gledamo u Sunce ovo je za mene veliko i divno otkrice!!!!!!!!!!!!!!
  Hvala Nebojsa

  • Небојша Says:

   Да, само ти то лепо проучи, имаш јасне инструкције и крени. Ја сам кренуо и стиго сам до 180 секунди. Било је лоше време, али кад год је ведро ја гледам и настављам даље.

   Поздрав.

 13. Биља Says:

  Ја сам тек почела, 20 сек засад…ово је сјајно…

  • Небојша Says:

   Биљана,
   Само напред.
   Поздрав.

 14. Vesna1 Says:

  Хира је геније. Била сам летос и слушала његово предавање у Београду у НУ Божидар Аџија. Добро је да знамо за технику, јер изгледа да ће то бити једини начин да преживимо. Како је кренуло са храном-кодексом, водом-флуором, ваздухом-хемијским траговима, изгледа да ћемо морати колективно да упражњавамо технику гледања у сунце. Кад умрежимо све информације од Радишића до Хире, још само да променимо свест, биће добро. Ја сам летос почела, па баталила, треба имати вољу. Што Хира каже ако можемо да буљимо у ТВ и компјутер, сатима, данима, можемо ваљда да одрадимо тих 45 минута. Срећно свима, ја почињем поново.

 15. Marko Says:

  Što se same joge tiče i paganstva
  Da bi se iz nas izvukla informacija, znanje, energija, snaga i da bi se na javi iskoristilo svo to bogatstvo, nije dovoljno samo čitati knjige.
  Treba se baviti jogom i meditacijama. Mi, Sloveni, i svi drugi Arijevci – svi smo mi jogi (The references to yoga are available in ‘Upanishads’ and ‘Puranas’ composed by Indian Aryans in the later Vedic and post- Vedic period.). Ne čitaju Jevreji slučajno reč »jog« unazad, kao što čita satana »goj« i sve nas nazivaju gojima. Bez vežbanja joge i meditacija nije moguće osetiti i razumeti paganstvo.
  Joga nas uči da se krećemo po drvetu našeg života, po našoj podsvesti, po našem genetskom pamćenju, da crpemo i koristimo u današnjem životu snagu i energiju naših predaka, uključujući naše Bogove. To je veza prošlosti sa sadašnjošću. Postoji i veza sadašnjosti sa budućnošću. Ali budućnost je uvek višeznačna. Ka budućnosti uvek postoji mnoštvo puteva, po kojima se može ići. Vi možete otići u svoju budućnost i čak preživeti svoju smrt na ovom svetu. I ta osećanja i znanja mogu da promene Vaš sadašnji život. Prošlost i budućnost mogu da utiču na vašu sadašnjost. I, naravno, mi u svojoj sadašnjosti (ovde i sada), svojim mislima, rečima i delima pravimo svoju budućnost. Parola pagana »Upoznaj samoga sebe« označava da se unutar svakoga od nas nalazi čitav svet, čitav kosmos. I prošlost, sadašnjost i budućnost nisu prekinuti, one su povezane i uzajamno deluju. Putem porinuća u dubine svoga »Ja« možete izaći u prethodne reinkarnacije svoje duše i čak izaći pred Bogove. Ali to je dostupno malom broju ljudi. Ali svaki jog može da izađe pred svoje pretke, pred stihiju, da se oseti kao vazduh, vatra, medved, galeb, izvor. U to, što ja pišem, ne treba verovati ili ne verovati. Zahvaljujući bavljenju jogom to jednostavno postaje znanje praktičnog iskustva.
  Paganska religija – to nije jednostavna gomila znanja – to je stil praktičnog života.
  Svoje meditacije paganin može da koristi za upravljanje samim sobom, svim svojim subličnostima, o kojima on sve zna. Naprimer, u teškoj situaciji postalo ga je strah, a on hoće da pobedi svoj strah. On zna da se njegova subličnost »heroj« asocira kod njega sa izvorom njegovih životnih snaga, naprimer sa medvedom. On zamišlja medveda i počinje da urliče. I njegova subličnost »plašljivac« postaje 5 puta manja, a subličnost »heroj« 5 puta veća. Svega za 20 sekundi paganin je postao drugačiji, onakav kakav je hteo. On je umeo da izvuče snagu svog životinjskog pretka iz prošlosti u budućnost. Kada su naši preci išli u borbu i vikali »U-r-ra«, onda je taj urlik – način korišćenja snage naših životnih predaka.
  U čitavoj raznovrsnosti današnjih paganskih istočnih tradicija i prakse one imaju jedan opšti cilj – da otvore sopstveno »Ja«, da pomognu čoveku da upozna samoga sebe. I ne jednostavno da upozna, već da iskoristi ta znanja u praksi. Ako čovek vidi svoje negativne osobine i nastoji da ih potisne, onda se od toga malo šta dobija. Ako on otkriva sebe, razume prirodu svojih nedostataka, odakle oni potiču, sa čime su povezani, on se može naučiti da upravlja njima, da im nađe mesto ili čak da ih transformiše u nešto konstruktivno. To jest loše može da preradi u dobro. Zahvaljujući tome umesto disbalansa i osećanja nesreće, on može da postane harmoničan srećan čovek.
  Deo iz knjige Udarac Ruskih Bogova

 16. Marko Says:

  nastavak…
  RA – opšti naziv Boga sunca.
  Odavde potiču reči: »kultura« (kult Boga Ra), »raduga« (duga Boga Ra), »rassvet« (zora), »radost«, »radostan«, »rad« (pošto se rad vrši danju, noću čovek spava), »rastenie« (biljka), »Rasseja« (tako se pravilno zove naša zemlja«. Često mi ne razumemo sasvim ono što govorimo. Kažemo detetu: »Ustaj, pora« (vreme je). »Pora« – označava »po suncu«. Dete odgovara: »Još je rano«. »Rano« – označava da je još tamno, sunca (ra) još nema (»no« – to je »nema« na svim jezicima).
  Aktivnost boga Ra nosi cikličan karakter. Postoji nekoliko nivoa cikličnosti: 11-godišnji; 57-godišnji i više, od kojih svaki menja stanje kolebanja elektromagnetnog polja sunca. A te promene sa svoje strane globalno deluju na zemljin omotač i psihoemocionalno stanje čitavog čovečanstva. Najuobičajeniji za čoveka su dnevni i godišnji ciklusi sunca.

  Sunčeva energija – to je stalan tok života. Čitav naš zemaljski život bez Boga sunca je nemoguć. Među Bogovima nema jednakosti. Postoji subordinacija. Bog sunca RA – je jedan od Bogova visokog nivoa hijerarhije. Hajde da se zamislimo na trenutak šta bi bilo kad bi Bog sunca prekinuo svoju aktivnost. Šta bi bilo sa takvim pravim ili pseudobogovima kao što su: Mojsije, Isus Hristos, Muhamed, Buda i t.d.? Oni ne bi mogli čak ni postojati.
  Savremena zapadna nauka ne shvata šta je to sunce. Postoji nekoliko hipoteza. Osnovna hipoteza tvrdi da se na suncu odvija stalna termonuklearna reakcija. To nije tačno. Nikakve termonuklearne reakcije na suncu nema. Sunce je izvor elektromagnetne energije. Sunce je – živi organizam. Iako je sunce – jedinstven objekat i jedinstven Bog, za čoveka u različitim godišnjim dobima sunce se javlja u raznim vidovima. Jer letnje i zimsko sunce za čoveka se veoma razlikuju. Zato su se kao Bigovi poštovali i različiti periodi godišnjeg sunčevog ciklusa, koji su se smatrali kao deca opšteg boga Ra ili jednostavno njegove različite hipostasije. Opšti simbol Boga sunca Ra – jeste kukasti krst.

 17. Nada Says:

  Suprug i ja smo poceli sa sungazingom i potpuno smo ushiceni. Na nekom od foruma sam procitala da trudnice ne smeju da rade sungazing pa me zanima ako neko zna razlog? Jos me zanima, s obzirom da jos uvek ne znam da li sam u drugom stanju a zeleli bismo, da li ima negativnih posledica po plod u prvim danima trudnoce i na samom pocetku sungazinga?

  • Небојша Says:

   Надо,

   Ја први пут сад чујем да труднице не смеју да гледају у Сунце, и да ће плод имати неке негативне последице. Видећемо шта ће стручни људи јавити, но само по себи се немаће да гледање у Сунце треуднице, не би требало да има негативних последица по плод, јер не гледа плод у Сунце, већ мајка. Жена која није трудница и гледа у Сунце то јој помаже, благородно је, исто тако би требало да се односи и на организам мајке труднице, па и самом плоду, јер кажем плод не гледа у Сунце, већ мајка, ако је благородно мајци, благородно је и плоду.

   Ово све Надо схватите искључливо као моје размишљање, не као препоруку вама, да гледате у сунце као трудница. Видећемо шта ће рећи остали, можда је и било трудница које су гледале у Сунце.

   Сачекајмо…

   Поздрав

  • Небојша Says:

   Надо,

   Сад сам добио информацију да труднице гледају у Сунце до 5 минута, попут деце, а кад се породе онда продуже минутажу. Ја вам само преносим информацију, а на вама је одговорност и одлука шта ћете да радите, да ли ћете као трудница гледати до 5 минута, или ћете сачекати да се породите, па тек онда да кренете са гледањем у Сунце. Погледајте то на Хирином сајту па питајте и њега, он је најкомпетентнији да нешто каже о томе.

   Но, ипак, можда је најбоље да се стрпите па кад се породите ви гледајте у Сунце, јер ако гледате у Сунце док сте трудни, можда ћете бити стално под психичком тензијом, свих 9 месеци:

   „Да ли је штетно… или није“

   И зато сачекајте, требате бити опуштени док сте трудни, неће вам побећи гледање у Сунце 🙂

   Одлука је ваша.
   Поздрав.

  • Небојша Says:

   Vesna1,

   Само будите упорни. ја сам почео са вежбом у новембру и због лошег времена догурао сам само до 220 секунди, но терам даље…

   Поздрав

  • Небојша Says:

   Уз гледање у Сунце, здраву исхрану иде и здрав начин живота, делић тога је и у снегу.

 18. Marko Says:

  Vidi kanal:

 19. Ivana Says:

  Ja sam pri kraju trudnoce i sa obzirom da ce lepo vreme pocela bi da gledam u Sunce , samo me interesuje zasto trudnice i deca gledaju samo 5 minuta? Gde bih mogla da se informisem o tome a i zanima me koliko zene koje iskljucivo doje svoju decu bez dohrana smeju da gledaju u Sunce jer je i to jako specificno stanje (jer sve sto se nalazi u krvi majke dok doji dospeva u dete),ili neki link gde mogu da potrazim to…Unapred hvala!

  • Небојша Says:

   То за труднице, информацију сам добио од докторке Слађане Велков, но нисам је питао за разлог, само сам проверавао информацију. Но, можеш је лично то питати на њен фејсбук налог».

  • Небојша Says:

   Ivana,

   Питао сам малопре, на њен фејсбук мејл, докторку Слађану ово што те интересује, кад ми буде одговорила, јавићу ти. Али, ако још неко зна нешто око овога, нека јави.

   Поздрав.

 20. cybermikan Says:

  Odgovor je u sledećem:

  Ivana molim vas da sačekate da se porodite pa tek onda počnete da gledate u Sunce. Trudnice rade sangejzing samo do 5 minuta.. e, sad ovde imate 2 opcije.

  1. Poslušati me da se prvo porodite jer ste na kraju trudnoće

  2. Raditi sangejzing u ovom stanju samo do 5 minuta i nastaviti dalje redovno kao mi.

  Izaberite sama kako vam odgovara.

  Trudnicama je teško da stoje ako je više minuta u pitanju gledanja u Sunce i to je jedan praktičan deo, drugi deo je to što se njihovo dete tek formira a u telu se luče povećani nivoi nekih hormona za koje to neformirano dete nije spremno za sad u ovo vreme naše civilizacije.

  Deca rade sangejzing OD 5 godina i to do 5 minuta dok ne napune svojih 13-15 godina iliti dok se ne formiraju, onda nastavljaju dalje kao mi.

  1. Mogu pogrešno da rade praksu jer nemaju odgovornost.
  2. Oni već imaju povećan nivo melatonina od 5-15 godina.
  3. Njihove oči su slabije nego kod nas odraslih
  itd.

  Znači samo poštujte tih par pravila i imaćete savršene rezultate.
  Za više informacija na:

  http://www.cybermikan-sungazing.org

  Posebno hvala Nebojši zato što savesno i kvalitetno obrađuje ovu temu na njegovom blogu.

  Mikan

  • Небојша Says:

   Хвала и теби Микане на квалитетном и савесном одговору, а Ивана ако има евентуално неко додатно питање, нека пита.

 21. Vesna1 Says:

  Мученог Мирослава-сајбер Микана су премлатили. Не знам да ли сте видели клип са његовом изјавом на фејсу. Ако можете Небојша, скините клип са вимеа да виде посетиоци сајта. Страшно заиста!

  • Небојша Says:

   Да, то је жалосно шта су му урадили, али пребијањем неће постићи ништа, дапаче, само ће људе натератзи да размишђљају и да виде да је та терапија одлична. Многи саснгејзинг популаришу, рецимо телевизија Војводине, у емисији Космос. Видео сам тај клип, ево га:

   http://www.vimeo.com/21531944

  • Небојша Says:

   Ево тог клипа и на Ју Тубе, сада може директно да се гледа и овде, на блогу.

   Миканова изјава поводом напада од стране фармакомафије

 22. Ivana Says:

  Jako mi je zao, sto se to desilo, stvarno strasno.
  p.s. hvala za odgovore

 23. milan Says:

  srecne ti rane junace koje su ti naneli nesrecnici.

 24. Лазар Панић Says:

  Ја се такође спремам да испробам на себи сунчарење и ефекте гледања у сунце. Ако је и део од објављеног тачан и остварив ја ћу бити задовољан
  Сангејзинг или сунчарење схватам као један апсолутно природан, мада мало познат у народу, процес којим се један облик енергије трансформише у други. То ми је схватљиво и прихватљиво јер је у складу са свакодневном логиком, чијем суду смо навикли да подвргавамо свако ново сазнање. Ако нешто „нема логике“ онда га теже прихватамо и то са разлогом. Драго ми је да сам сазнао за сангејзинг јер он потенцијално може бити решење многих наших проблема везаних првенствено за енергетску и из ње изведених зависности као и из тога насталих поремећаја у виду васколиког мноштва болести и тегоба.
  Није све лепо… У неким од коментара, овај надасве природни процес се непотребно мистификује везујући се за истоцњачку традицију, конкретно за индијску јогу. Ја сам православни хришћанин и мени појмови као кундалини, мајка земља, поновно рођење… не значе ништа, апсолутно ништа. Сунчарење нема никакве везе са јогом и доступно је људима свих вероисповести, као и незнабошцима. Не смета ми и да следбеници јоге схвате сунчарење као свој „патент“ али тај став сматрам нетачним…
  Све најбоље у практиковању сангејзинга.
  Поштованом Мирославу Кишу желим брз опоравак и добро сунце. Нападом на њега фармако бандити су доказали и онима који су били скептици, да се Мирослав бави правим стварима…

 25. Milos Says:

  Vec duze vreme se borim sa depresijom. Odrzavame jedino nada u izlecenje. Pocecu da praktikujem ovu metodu gledanja u sunce. nadam se da nije u pitanju neka zlonamerna manipulacija. Al probacu. I hvala vama svim dobronamernim ljudima i ljudima slobodnogi sirokog uma. Da je vise takvih ljudi koji nisu slepi kod ociju sto se kaze, mnogo bi nam bolje bilo. Zivi bili!

  • Небојша Says:

   Milose,

   Није гледање у Сунце никаква злонамерна манипулација, нико вам не узима паре за терапију, нити тражи ишта, све је бесплатно, једина је ствар да се схвате сва једноставна и прецизна правила око гледања у Сунце , да се има воља и да се крене са праксом. Само бих истако следеће, јер сада је лепше време, у Сунце треба гледати бос, стојати бос на земљи и гледати у Сунце. Исто тако је потребно, ван ове вежбе гледања у Сунце, барем 15-так минута дневно ићи бос што повољно делује на целокупно здравље човека, па и нервни систем.

   Поздрав!

 26. Milos Says:

  Postovani Nebojsa,
  Znam da to ne donosi profit ovim dobrim i hrabrim ljudima koji propagiraju ovu metodu. Postoje mnoge neprofitne zlonamerne stvari na ovom svetu koje se rade. Ali, posle odgledanog i odslusanog materijala na ovu temu, ubedjen sam da je solarna joga delotvorna i poceo sam da je praktikujem. Trennutno sam na 10 sekundi 🙂 I vodicu pazljivu evidenciju o toku desavanja. Posebno me raduje cinjenica sto se posle 3 meseca resavaju svi psihicki prolemi jer patim od depresije i blaze sociofobije. Inace je uvazeni gospodin Hira Ratan Manek moj kolega po struci, diplomirani inzenjer masinstva.
  Pozdrav!

  • Небојша Says:

   Поштовани Miloše,

   Било би добро да имате тајмер, или штоперицу ради мерења времена, а неко користи и мобилни. Мој избор је тајмер.

   Желим Вам успек, да излечите депресију!

   Поздрав!

 27. Milos Says:

  Hvala na savetima i lepim zeljama! Ja Vama takodje zelim sve najbolje!

  Pozdrav!

 28. galacmladen Says:

  И кад дође до излечења свих тих бољки почните да поштујете Ћирилицу,Србе и власника сајта Небојшу.
  Пишите Ћирилицом,будимо Срби.

 29. Јелена Says:

  Онда треба да пише „Галацмладен“, а не „galacmladen“. 😉

 30. galacmladen Says:

  Не сећам се,али мислим да је вордпрес на коме сам се регистровао некад био само латинично. Видећу да променим. Хвала што сте ми указали на то.

 31. ГалацМладен Says:

  Исправљено! Сада је ГалацМладен

 32. Јелена Says:

  🙂 Поздрав, ГалацМладене!

 33. agroekonomija Says:

  Zaista interesantna metoda očuvanja zdravlja bilo da se radi o prevenciji ili lečenju.

 34. Borko Says:

  Poceo sam gledati u sunce 04.08.2010,a zavrsio sa terapijom 02.08.2011.ukupno sam gledao 305 dana (od 10sek. do 45 minutai nazad do 15 minuta) ili 120 sati.Ako se odlucujete koristenje ove terapije, mora te biti uporni i strpljivi, vrijeme tece..Upustva HRM a, sam se pridrzavao kolikoje bilo mogucea drugimpreporucujem da ce imati najbolje rezultategledanje stojeci na zemljiu pri izlasku sunca..Posebno cu istaci benefite na UM nom-nervnom planu. Ja sam poboljsao vid,,kontrolisem tezinu, mogu da ne jedem koliko ja zelim, ali to ne koristim, jer jedem jednom dnevno.Izdrzljivost velika (mogu radit mnogo a da ne jedem, mnogo pijem osuncane vode sa sokom). Koncentracija velika,,smirenost, ne moze me nista naljutiti, oslobodio sam se losih navika, osjecam se mnogo zdravije i ako nemam nekih bolova,a ne pijem nikakve tablete. (imam 70 god).Zelim svimonim koji gledaju u SUNCE ili ce gledati dobro zdavlje i zadovoljstvo uz suncev pozdrav!..

  • Небојша Says:

   Браво Borko!

   Управо тако, треба бити стрпљив , упоран и следити једноставна Хирина упутства. Ја сам стигао до 14 минута и 50 секунди, и компликовани проблеми са левим оком скоро да су превазиђени, очекујем потпуну регенерацију током даље праксе. Да, и по мени је боље изабрати први сат зоре, јер се тако човекове очи навикавају на Сунце од блажег ка јачем интензитету.

   Ево још примера благодети сангејзинга.

   На Рубу знаности – Сангејзинг три године касније 2/4

 35. Небојша Says:

  Borko,
  Кажите нам из ког сте места?

  Јер очигледно је да сте имали доста сунчаних дана током године. Фактички, ви сте комплетну вежбу завршили за мање од годину дана, док некима за то требају 2, а некима чуо сам и 3 године.

 36. Borko Says:

  Ja sam rodjen u Mostaru i dosta vremena koristim ovdje,inace sam u Backoj Palanci.Kad sam se odlucio na solarni put od 04.08.2010.do 02.08.2011 godine u sunce sam gledao u vise mjesta i to:Mostar 68% (od 270 dna), Backa Palanka 29%,(Nevesinje,Mrkonjici Trebinje(rodno mjesto .svetog VASIJIJA OSTROSKOG),Temerin,Nova Pazova ) 3%. Na zemlji sam stajao 27%,na pjesku 38%,,beton i plocice 14%,na parketu 21%. Bos 79%,obuven 25%. Pre podne 80%,a pole podne15%, pre i posle podne 5% .Nastavio sam po upustvu HRM od 45 min do 15 min sto ukupno iznosi 305 dana., a propsutio( vremenske prilike i nije bilo sunca u igerne sate) sam 59 dana.Treba biti stpljiv i uporan, ne ocekivati puno,a i pak dobijes mnogo.Za vid raditi dodatne vjezbe i popravit ces vid mnogo. Meni je 70 god zadovoljan sam sa postignutom,a nastavio sam da sam upravljam umom-mislima, koncentraciji i tu sam postigao sve sto sam zelio.Suncani pozdrav svima,a tebi Nebojsa zelim mnogo strpljenja, upornosti i sve blagodeti.Borko

  • Небојша Says:

   Хвала Вам Борко на детаљним информацијама. Ту се види рецепт за успех, сангејзинг треба радити српљиво, и упорно, без икакве импровизације и варијанти, већ онако како је то Хира по свом протоколу објаснио, и успех ће бити сигуран. Ја сам тренутно на 16 минута.

   Желим Вам свако добро.
   Небојша

 37. sunce2011 Says:

  Dragi posetioci foruma,

  ja sam jedan od onih koji je proletos „slučajno“ naleteo na priču o Hira Ratan Maneku i intuicija mi je rekla da je to TO…i evo stigoh do 19 minuta gledanja u Sunce…ako bih uzeo u obzir svoju situaciju i šta mi se izdešavalo u zadnjih godinu i po dana(poslovni i finansijski krah, odlazak voljene žene,suočavanje sa odlaskom tzv „prijatelja“, bolest pa onda i smrt oca…) ja bih trebao da budem očajan,ali ja sam danas čovek sa osmehom na licu,prihvatam Život sa mirom,živim u sadašnjem trenutku, preplavljen blagošću i Ljubavlju čak i prema tzv „neprijateljima“,imam neopisiv utisak duhovnog rasta i otvaranja nedokučivih vrata Univerzuma.Za razliku od ljudi oko sebe ja više nisam zabrinut zbog sadašnje „situacije“ i toga šta nas čeka u budućnosti….Ja nekako znam da Univerzum brine o svemu i bez obzira kako izgledalo loše neće nas ostaviti na cedilu…Siguran sam da su ovo dobrobiti proistekle zahvaljujući Suncu,jer sam svako jutro ili predveče u sigurnom satu kad odgledam u Sunce iznova ushićen…Ko god sumnja nek samo pomisli zar nije logično da čovek kao najsavršenije biće na Zemlji treba da direktno koristi energiju potrebnu za Život,a ne preko druge(biljna hrana) ili treće (životinjska hrana) ruke…Jedini kojima ovo može da ne odgovara su nesretni(zovem ih nesretni jer su i oni robovi novca i svog ega) vladari na Zemlji koji žele da upravljaju našim Životima i održavaju uz pomoć farmakološke i energetske mafije robovlasnički sistem na planeti uvijen u takozvani „napredak“ i „komforan“ Život…Zato dragi ljudi hrabro napred,otrgnite se dogmama i primenjujući ovaj dar od Univerzuma preokrenite svoj Život i budite srećni svakog trena bez ikakvih briga!!!! Napominjem da treba poštovti pravilo sigurnog sata (prvi sat pri izlasku i zadnji sat pri zalasku) i biti strpljiv jer ako istinski želite pre ili kasnije ćete doći do svojih 45 minuta (baš onda kada budete spremni za to-zapamtite Univerzum ako to zaista želite o tome brine)…Svima želim puno sunčanih dana i obećavam javljanje sa siguran sam novim ushićenjima koja budem doživljavao uz Sunce…!!!!

 38. toma Says:

  zasto Kis nosi naocare onda jos uvek?

 39. Zvezdan Says:

  I ja sam poceo da praktikujem gledanje u sunce prosle godine gledao sam do tri minuta ali onda mi se dogodilo da mi je desno oko osteceno odnosno malo slabije vidim na njega i oci su mi postale osetljive na svetlo cim pogledam u sunce odma mi ispucaju kapilari na ocima i pocrvene javi se peckanje. Sta bih ja mogao da uradim povodom ovoga posto mi stvarno godi gledanje u sunce.

  • Небојша Says:

   Zvezdane,

   Ја сам стигао до 29 минута директног гледања у Сунце, и све ми је боље и боље. Не знам због чега је код тебе дошло до потешкоћа, надам се да си пратио упутства и да си у сунце гледао током првог сата зоре или задњег сата сутона, и да ниси гледао ван тих сати, што би била грешка због које можда сада имаш проблеме, или можда ниси поштовао метод повећавања гледања за по 10 секунди, већ си то повећавао за више секунди.

   Мало си контрадикторан, кажеш да ти пуцају капилари кад само погледаш у сунце, а на крају коментара кажеш да ти прија гледање у Сунце, то не штима. Оно што ја могу да ти саветујем је следеће. Немој више да гледаш у сунце, направи паузу све до момента док ти очи очврсну и када не буду толико осетљиве на светлост, па да ти одмах испуцају капилари кад само погледаш у сунце. И онда… кад видиш да су ти очи ојачале, кад ти више не пуцају капилари кад само на моменат погледаш у сунце, ти онда почни поново праксу, поново почни са 10 секунди гледања у сунце, и сваког наредног пута повећавај по 10 секунди док не дођеш на 5 минута, а кад дођеш на 5 минута, ту се заустави, и једно месец дана, односно 30 следећих гледања у сунца нека ти буду по тих 5 минута, не више, не повећавај гледање за по 10 секунди.

   Тако ћеш ојачати очи, па кад их ојачаш, ти онда поново повећавај свако наредно гледање за по 10 секунди од тих достигнутих 5 минута, док не дођеш до 10 минута гледања у сунце. Онда понови процес понављања као што је објашњено за 5 достигнутих минута, на тих 10 постигнутих.

   Тако би требало да ти ојачају очи и навикну се на светлост и онда да несметано наставиш праксу. Но ово је само мој савет, немам потпуни увид у твоју ситуацију, ти сам одлучи шта ћеш.

   Поздрав.

 40. Zvezdan Says:

  Hvala na odgovoru samo da kazem: Da sam pratio ogranicenje od deset sekundi i da sam gledao u sigurne sate a ne popucaju kapilari odmah nego dva tri sata posle. Ali ovo je interesantna ideja da ponavljam po vise dana isto vreme mozda i pomogne Hvala.

  • Небојша Says:

   Zvezdane,
   Да, покушајте, поздрав.

 41. Dragan RISTEV Says:

  Mister Džons
  Borsko „korito“, takozvani akva park je proradilo. Oko pet po podne sedam na klupu pored vode. Prijatno je. Gledam u Sunce dva ipo sata. Zalazi ali je još relativno visoko. Adaptiram se na visok sjaj za nekoliko minuta. Posle pola sata već su mi oči zagrejane. To da se počinje sa gledanjem u sunce po nekoliko sekundi, pa se produžuje… ja nisam imao strpljenja za to. Siguran sam bio da neću oslepeti. Pregledao sam klip Hire Maneka. Ako se zaboravi ono o letenju ljudi sve ostalo je proverljivo. Ipak ja osećam da ima nešto o čemu dosad nije bilo reči. Je li to samo moje iskustvo ili je to i iskustvo mnogih ne znam ali svoje iznosim. Posle nekoliko minuta od otpočinjanja gledanja u Sunce nastupa osećaj zadovoljstva, sreće, blaženstva… Osećaj jake boli je naravno nepodnošljiv. Ali i ovaj osećaj sreće pada mi kao težak teret na srce. Sreća, radost, zadovoljstvo. Vidim Sunce kao svetlo koje se kroz tunel ukazuje. Ponekad mi se učini i da čujem glasove. Po koja lasta dodirne površinu vode. Kada se u Sunce gleda lakše se analizama dolazi do rešenja nekog problema. To prvo bozanstvo na početnim tekstovima portretisali su drugi. Govoreno je o koristi po zdravlje onoga ko u Sunce gleda. Šta još dodati, kakvu crtu tom portretu? On je gotovo završen. Kao komentar dodajem svoju preporuku. Gledajte, gledajte, bez zazora. To da se od Sunca oslepljuje laž je. Naravno organizam se sam stara da ne zurite u Sunce kao samoubica oko podneva. U to vreme pogled u Sunce je krajnje neprijatan. To ne činim. Ali rano jutrom dva sata ako imam, posvećujem se tom ritualu. I popodne ako bude vremena. Sutra popodne tamo ćete me naći. Pored vode gde se legu punoglavci i rashlađuje paščad i dečurlija. Već im i imena pamtim i glasove raspoznajem. Danijela zove Milicu, Miloš da ne ulazi u vodu jer je hladna, Jovana odmah da izađe iz vode…Dakle, moje preporuke ovakvom vidu odmora. Gledanje u Sunce je dobro i zdravo. Muškarci znaju zašto. Tako je.

 42. Сербез Вук (Шкорић Леонардо) Says:

  Страница је супер, хвала вам пуно!

  Сам желим да почнем с гледањем у сунце, доста сам се обавестио преко ове странице и отпочећу с гледањем данас увече, када сунце буде залазило.
  Брат ми је једном напоменуо, да је добро гледати у сунце, али ми није рекао како и када.
  На ову дивну страницу сам налетео, тако што већ пар месеци трагам за здравим начином живота, почео сам да једем здраву храну, да пијем воде довољно, да лежем рано, а сада ћу да гледам и у сунце.
  Баш сам пре пар минута направио листу, у којој ћу записивати колко сам пута гледао и где сам стао, чисто због тога да се не бих забунио.
  Почео сам полако и с пријатељима исто да делим, покушаћу некако да им омогућим пријатан увид у ову ствар, с тиме да би лакше пришли и исто започели.
  Морам да кажем да сам већ почео и да замишљам (сањам) како се с тим (СУНЦЕМ) и цео свет може променити, ово је „Тиха револуција Човека“, жеља ми је; Да људи не буду вуше зависни од овог агресивног и већ јако силног капитализма, који махом трује наше умове, који сву неморалност и сва недела, кроз људе који су изгубљени у томе свему, производи.

  • Небојша Says:

   Сербез Вук (Шкорић Леонардо),

   Само напред и ради то лагано, без оптерећења, ја сам ево стиго до 32 минута и 20 секунди. Ови летњи месеци где су ујутра у зору претежно ведра, требају се искористити што више…

 43. Сербез Вук (Шкорић Леонардо) Says:

  Небојша хвала ти на подршци и на овом сајту!
  Данас ујутру сам се бициклом упутио ка једном брдашцету, једно 5-6 км од моје куће, требао бих можда нешто ближе да нађем, лепо место, оданде се види излазак сунца и залазак, тако да сам тамо на сигурном, само што данас нисам стиго на време, мислим да сам за једно пола сата омашио, данас увече ћу отићи раније тамо да бих знао када тачно залази, тако да се могу припремити за следеће дане.

  Приметио сам има на сајту и других ствари које ме интересују, србска античка историја у коју сам већ добро упућен. Пар књига сам читао од Јована И. Деретића и читам тренутно Милоша С. Милојевића „Одломци историје срба“, ту књигу од Милоша бих препоручио свима који воле историју има јако много података.
  Небојша било би лепо да поставиш један чланак од тог славног и важног човека за србску историју. Његово дело највише потискују и прећуткују, а то је до данас највеће и нај значајније.

 44. Сербез Вук (Шкорић Леонардо) Says:

  Заборавих да питам како се осећаш, с тим што си стиго до 32 и по минуте? Јел си приметио неке промене?
  Мрам некако да убедим моју жену да исто самном гледа у сунце, она је трудна, па као што стоји горе не сме више од 5 минута да гледа у сунце. Значи у њеном случају исто 10+10+10… до 5 минута и не више.

  Поздрав свима и желим вам лепо и угодно гледање у сунце!

 45. dmitras Says:

  Nebojša, postavio si ovde mnogo korisnih informacija. Ti već sve ovo znaš, ali ću napisati zbog tvojih čitalaca da sam juče stigla do 41 minuta i 30 sekundi. I dalje imam apetita (nekada manje, nekada više nego obično), vid mi se (bar do sada) nije popravio (ali bi možda bio lošiji da ne radim ovo, jer mnogo vremena provodim za kompjuterom). Mislim da mi žlezde sa unutrašnjim lučenjem bolje funkcionišu, a najviše dobijam na duhovnom planu.
  Takodje, vidjam ljude koji sunčare obuveni, pa bih ovom prilikom napomenula da je veoma bitno izuti se, kad god je moguće. Da, sunčarenje ima efekta i kada smo obuveni, naravno, ali energija koja vrije pod stopalima se može osetiti samo ako smo bosi na zemlji. Ima i ljudi koje sunčare sa šeširima na glavi, pa bih im skrenula pažnju da to ne valja, što se može pročitati na više mesta.
  I preporučila bih ljudima da ne konzumiraju meso, što smatram veoma važnim, kako za postizanje individualnih duhovnih postignuća i ličnog zdravlja, kao i iz etičkih razloga: zbog dobrobiti živih bića i naše planete. Brojna je literatura koja ukazuje na loše posledice konzumiranja mesa po zdravlje i duh čoveka, kao i na globalne posledice koje industrija mesa produkuje na planetarnom nivou, Sve je više radova koje pišu lekari i stručnjaci u odbranu vegetarijanstva i veganstva. Na kraju, ali veoma važno: mnoštvo materijala, koji se može izguglati za tren, ukazuje na patnje životinja zbog ljudske želje (ne i potrebe!) da jedu njihovo meso. (Ako poslednji pasus smatraš suvišnim, obriši ga.)

  • Небојша Says:

   Ево, тек сад стижем да дам одговор у овој рубрици, на најновије коментаре, једном по једном…

   ербез Вук (Шкорић Леонардо),

   Стиго сам до 32 минута и 20 секунди, и осећам промене на боље, наравно. Пре свега у ситуацији са левим оком, која је била врло компликована и задавала ми доста великих проблема. Немам времена да образлажем тачно шта је то, мало њих би то и схватило, само могу да кажем да ми је речено, од једног биоенергетичара, јер ови наши лекари западне медицине нису ни констатовали да имам неке проблеме, да су ми вероватно неки неурони у мозгу одумрли и да се више не могу регенерисати, зато и имам проблема са левим оком.

   Пре једно 7 година, био сам, код једног нашег легалног доктора западне медицине који је уједно био и тзв. „биоенергетичара“, да ме излечи биоенергијом, јер имао је и диплому завршеног курса биоенергије. Да му не наводим име јавно, али у животу нисам видео већег преваранта! Пуко сам тада 500 евра, јер морао сам у том граду где он лечи и да спавам, да се храним, дакле да трошим паре не само на терапију. Тада сам имао пара, нисам био декинтиран ко сада, и могло ми се да се тако трошим.

   И тако… више сам сам помагао себи неким вежбама за очи, мелемима и чајевима, али помаци на боље су били врло мали, готово неприметни.

   И, од када чух за гледање у сунце, кад сам схватио ту јединствену бесплатну терапију, био сам сигуран да ће ми она помоћи. После 10-ог минута, осетих прве значајне импулсе побољшања, и то доста охрабрујуће, био сам тако охрабрен и срећан! Касније је ишло све боље и боље, како је минутажа напредовала. И сада, могу да кажем да сам око 80% решио проблем, а што је и најважније, за мене, жив сам сведок како ми је сунце оживело те замрле неуроне, то апсолутно знам, сведок сам томе, то ми је довољно!

   А да нисам почео да гледам у сунце, ја због тих проблема у левом оку, као и левом енергетскомк меридијану, не би ни могао да пишем сада, да уређујем свој сајт.

   Но, сад ту има једна додатна „отежавајућа околност“ да се изразим, а то сам ја. 🙂 Уместо да смањим рад на компјутеру и сајту, ја га због побољшања ситуације са левим оком још и повећавам, и то није добро видим, тако да ћу смањити рад колико је потребно, јер ближим се крају терапије, па ћу се у потпуности посветити мојој комплетној регенерацији.

   Знам за књигу Милоша С. Милојевића “Одломци историје Срба”, једног дана ћу је вероватно и поставити на сајт. Него ту има један проблем који се треба разумети, јер многи ми предлажу: „Небојша постави ово на сајт, постави оно… “ Ја разумем људе, али ја сам страховото оптерећен радом на сајту, будући да све повезане послове радим потпуно сам, а овакав сајт би требао да ради тим од минимум 5-6 човека, да би се константно одржавала потребна динамика, иначе ако ради то само један човек, као што ја то радим, то је изузетан, изузетан психофизички напор, све то дебело кошта, будући да ја одржавам још 2 дртуга сајта, то могу само да схвате они који одржавају сајтове, и плус пишу на њима.

   Из тог разлога, све ће доћи у своје време, па и та Милојевићева књига, саобразно мојим енергетским способностима, расположивом времену, које ми стално бежи у задње време…

   @dmitras,

   Твоја искуства и савети су врло драгоцени, оно што могу ја да клажем о гледању у сунце је то, да свако добије од сунца оно што му у датом тренутку треба. Неко смрша, неко мање једе, смањи му се апшетит, неком ко теби не, но ти си добила у побољшању тамо где ти је у овом моменту вероватно најпотребније, битно је да наставиш све до краја и све ће бити како треба, што ће рећи, Сунце ће ти даровати оно што ти треба, а и кад завршиш цео цилус, ти терај даље, с времена на време гледај у сунце колико мислиш да је потребно, и сигуран сам да ћеш осетити и разна друга побољшања, јер како ја видим ту ситуацију, једном када се крене са сангејзингом, он се ради целог живота, како ко осети да то треба, то ће му интуиција рећи.

   Наравно, људи могу кренути да практикују и праву соларну јогу, не сангејзинг који је извучен из јоге и прилагођен обичном човеку не-јогину. На један од тих путева указује и врхунски соларни јогин Умашанмкар. Ево доле је прослеђен матерјал са његовог србског сајта, са његове недавно одржане соларне радионице и семинара, од 11 – 13 маја 2012. у Београду:

   http://www.sunyoga-serbia.com/trodnevna-radionica/

   Овде нешто треба рећи, ово што учи Умашанкар почетници не треба да раде на своју руку, већ само по његовим инструкцијама, зато и није дат матерјал на Ју Тјубу са семинара, мада су сва предавања Умашанкара превођена на србски и снимана. То је урађено на лични налог Умашанкара, да не би неки неискусни „слободни стелци“ покушали нешто на своју руку, па као што то обично бива, забрљали.

 46. Mila Says:

  Jedina reč koja mi pada na pamet u ovom trenutku je: BRAVO!

  • Небојша Says:

   Браво! 🙂

 47. dmitras Says:

  Samo da kažem kako sam pre desetak dana odsunčarila svih četrdeset i pet minuta! Sada – brojim unazad… Drago mi je što si ponovo na netu, Nebojša!

  • Небојша Says:

   dmitras,

   Е, баш ми је драго да то чујем да си одсунчарила свих 45 минута. Честитам! Ето, некако средих компјутер и почех са радом. А ти кад имаш времена можеш да нам укратко опишеп своја искуства са сунчарењем и твоје мишљење о тој природној и бесплатној терапији за здравље.
   Ево једног интересантног прилога где наша др Слађана Велков једним делом говори ио сунчарњу, али ништа мање значајна није ни тема о исхрани.

   Др Слађана Велков: Гледање у сунце, заблуде у исхрани, храна будућности


   На овом предавању и трибини био сам и ја, позвала ме је др Велков.

 48. Snezana Says:

  ja sam u 7 nedelji trudnoce a sa gledanjem u sunce sam na 33 minutu…ne znam sta sada da radim da li da gledam samo 5 minuta umesto 33(da li je ok sa 33 se vratiti na 5 i kako se vratiti)…ili ne gledati u sunce narednih 9 meseci pa onda sve ispocetka?

  • Небојша Says:

   Snezana,

   Речено је да труднице и деца гледају у Сунце до 5 минута, међутим, мој вам је савет да прекинете гледање у сунце, па кад се породите почните све од почетка и немојте много да се секирате што ћете почети све поново, будући да ви већ имате завидну минутажу гледања која је већ утицала на вас повољно, тако да сте неке промене ипак доживели, ваш организам већ има повољан утицај сунчеве њенергије, али сад вам је наравно најбитније ваше дете, биће после времена понова за вас.

   Срећно!

  • Miroslav Cybermikan Kiš Says:

   Izvnite Nebojša, ali to NIKAKO! Ona je već prošla to vreme i došla do tih 33 minuta. Neka sada STANE dok se ne porodi!

   Sada ima 2 opcije:

   1. Da nastavi gde je stala kada se porodi.
   2. Da radi svaki put po 1 minut duže dok ne dođe na 33 minuta (za oko 33 dana) i onda nastavi dalje….

   NIKADA se ne ponavlja prođeno vreme po osnovoj Hira Ratan Manek metodi. Takođe sada kada ne bude mogla da gleda u Sunce neka se uzemljava što više….

  • Небојша Says:

   Miroslav Cybermikan Kiš,

   Знам за то од по минут, да може после порођаја да крене од првог минута, па свако наредно гледање у сунце да дода још по минут док не дође до већ одгледаних 33 минута, то сам и навео у самом тексту гледања у сунце, тај принцип, али сам јој ипак реко оно што мислим да треба, тако да ће то она одлучити сама, а ти немој да се превише узбуђујеш и дајеш тако наредбодавне „савете“ са знацима узвика, нисмо у војсци.
   Ето, реко си шта си имао, и жена ће да одлучи сама шта ће да ради.

  • Miroslav Cybermikan Kiš Says:

   Poštovani, pravila su jasna! (Znak uzvika je način da se naglasi neka izuzetno ozbiljna stvar). NIKADA se ne počinje iz početka od 10 sekundi kada se to vreme odradi. I znate ako je iko pozvaniji na ovim prostorima o tome da govori onda je to moja malenkost. Bez obzira šta ko mislio (tako da bi ona po Vašem savetu 2* gledala po 33 minuta ukupno jer sangejzing je kumulativna vežba)- pravila su jasna.

   Hvala na razumevanju.

 49. dmitras Says:

  Nebojša, ne bih se složila sa tobom ovde. Zašto da potpuno prestane sa sunčarenjem? Mislim da bi trebalo da se vrati po minut na pet minuta, i da sunčari po tih pet minuta dok se ne porodi, a potom da dodaje po minut, dok ne stigne do trideset i tri, pa onda da nastavi po deset sekundi. Ja bih učinila tako.
  Zašto bi lišavala i sebe i bebu tih pet minuta, kada će mnogo dobroga i te minutaže (koja je dozvoljena) dobiti?
  I, naravno, da hoda što više bosa, moći će i u septembru, sve dok se tlo ne ohladi.
  A što se mog iskustva tiče, već sam napisala: blagodeti koje sam dobila su prevashodno duhovne prirode (ponekada mi se čini da sam se prilično promenila na bolje), ali mislim da su i pojedine fizičke tegobe značajno ublažene. Kažu mi i da mi je kosa gušća, a to je valjda indikator zdrvalja. Oči mi stradaju, pošto radim na kompjuteru previše, baš kao i ti, ali verujem da bih već nosila naočare da ne sunčarim. Ovako, primećujem oscilacije u dalekovidosti, ali sam još uvek bez pendžera. ;).
  Na moje razočaranje, nisam prestala da jedem – jednostavno, osećam glad, i apetit :D. Ali, ima vremena… Sada se vraćam postepeno na petnaest minuta, pa još godinu dana tako. Videćemo šta će se desiti sa mojim apetitom. (Da pojasnim ostalima, pošto me nisu videli: visoka sam 167cm, a teška 53-54kg, tako da tu i nema nekog viška, nego sam priželjkivala da me napusti želja za hranom, iz zdravstvenih razloga.)

  • Небојша Says:

   dmitras,

   Наравно, нормално је да се не слажеш самном око ових ствари, све ја то знам што ти причаш, али сам ипак реко то што сам реко, а снежана ће сама одлучити, ја сам само изнео свој став, јер лично, по свом неком осећају сматрам да је 9 или више месеци паузе исувише дуго да би се кренуло са том варијантом минут по минут. Уреду је ако неко започне праксу па има прекид месец или 2,3 па крене на то минут по минут, али наравно, мој се савет се не мора послушати.

   Иначе, ни Микан није никакав меродаван фактор за сангејзинг, већ Хира Ратан Манек, од кога је и дошла ова пракса у свет, тако да снежана може да консултује и њега, ево Хириног сајта:

   http://solarhealing.com/

   А може да консултује и др Слађану Велков преко њеног Фејсбук налога:

   http://www.facebook.com/dr.sladjana.velkov
   Њена предавања и савети око сангејзинга су незаобилазни.

 50. dmitras Says:

  Da, Snežana, obrati se Hiri, to je najbolje (čula sam da redovno odgovara na mail-ove).
  🙂

 51. Snezana Says:

  Nebojsa,

  Hvala vam na brzom javljanju i na pomoci…Mislite da ne mogu poceti posle 9 meseci sa po 1 minut i tako do 33 pa onda sa dodavanjem 10 sec? Malo tuzno ali sta da se radi….Veliki pozdrav i topao zagrljaj :)))

 52. Snezana Says:

  Nebojsa,
  Izvinite nisam prethodno videla sve ove komentare hvala vam jos jednom svima na savetima jer mi zaista trebaju…nadam se da ce moj bebe biti zdravo i da cemo se lepo druziti u ovih 9 meseci…citajuci sve savete i predloge gore navedene, najradje bih se vratila na 5 minuta i tako gledala do porodjaja ali imam strah, tko da cu razmisliti…iznecu neka od svojih iskustava tokom gledanja u sunce za ovih 33 minuta…oko 20 minuta posle gledanja pri povratku ka kuci sam cesto imala osecaj tolike miline i lepote da sam mislila da ako rasirim ruke da mogu da poletim(mozda zvuci smesno ali istinito je:)))….takodje ja sam molila sunce da mi podari bebe i sunce je vrlo brzo usklisilo moju molbu….takodje neobican osecaj lakoce u telu i prestanak pojedinih bolova koje sam imala…na licu imam i dalje po neku aknu i nadam se da ce se i to regulisati ali da treba vremena…hodam bosa svaki dan po 45 minuta od aprila 2012…

  Hvala vam od srca i topao zagrljaj :)))

  • Небојша Says:

   Snezana,

   Наравно ваша беба ће бити здраво, јер сада је ваш организам после 33 минута гледања у сунце здравији, снажнији, што ће наравно деловати још повољније на бебу. Потрудио сам се да ово разјаснимо до детаља, нашо сам на Ју Тјубу једно Хирино предаваље које ће вам дати потпуне информације, то је његово предавање у Загребу 2010-е.

   Хира Ратан Манек, Загреб 7/8

   О трудницама и деци Хира говори од 5мин. 30 секунди…

   05:38, цитат:

   „… Постоји једно ограничење, деца испод 5 година старости не би смела гледати у Сунце, а труднице смеју гледати у Сунце свакодневно 5 минута. И то ће дати довољно енергије да мајка и дете буду здрави. А кад се дете роди, неће бити новорођењачке жутице. А та жутица је главни проблем после порођаја. А лечење такве новорођењачке жутице састоји се у томе да се дете излаже такозваној фототерапији, дакле опет светлост. И то је оно што ја свима говорим, ако се Сунцем, то јест фототерапијом, може излечити та жутица, зашто не би могао дијабетес и остало. Дакле, Сунце све лечи. Деца у доби измеђ 5 и 15 година старости могу ограничено највише 5 минута гледати у Сунце, значи ограничење је 5 минута. Деца испод 5 година, и она имају проблема, али она не смеју гледати у Сунце. Мајка сме гледати у Сунце и онда будући да је природно повезена са дететом, ту енергију преноси на дете. Једноставно значи од главе преко леђа, пролази руком и заправо преноси ту енергију. Дете на тај начин добива реики третман од мајке. Мајка је једини прави реики исцелитељ за своје дете, а онда тек отац и затим први најближи рођаци. Исто тако наша мајка Земља нас такође исцељује. Требате босоноги ходети по земљи 45 минута, опустите се при том, време ходања по песку уз морску обалу, пред вечер, је најбоље време за то. Значи свтлост кад се рефлектира од воде имате користи од тога и сви токсини излазе кроз стопала у мајку Земљу, а ви добијате позитивну енергију. Са својих 5 прстију у земљи уземљујете 5 ендокриних жлезди, које имају своје подручје у мозгу. Дакле, ако на здравој земљи ходате боси до 45 минута свакодневно, то такође енергијом пуни ваш мозак…“

   Ово ћу ставити и у главном тексту, да се и у њему све разјасни до детања, јер то сам напоменуо само у једној реченици.

   Дакле, Снежана, ви можете слободно гледати у сунце 5 минута док сте трудни, а после кад се породите одлучите за себе сами да ли ћете почети да гледате минут по минут док не дођете на већ достигнутих 33 минута, или ћете кренути све из почетка.

   Један велики поздрав за вас!

 53. Liliana N Says:

  da li smem da gledam u Sunce, sa kontaktnim socivima ( kratkovidost -4)???

  • Небојша Says:

   Liliana N,

   Ако се определите да гледате у сунце, ту вежбу радите без контактних сочива.

 54. lana Says:

  priroda nam je pred ocima ,tojest sunce pa sta reci ,ovo je idealno ,,,,
  .

 55. lana Says:

  divna metoda

 56. Vladimir Vasic Says:

  Pozdrav svima,

  uspešno sam završio proces gledanja u sunce i mogu samo da prenesem pozitivna iskustva … ohrabrujem svakoga pa krene sa ovom drevnom praksom….

  volim vas sve

  vladimir

  • Небојша Says:

   Бравио Vladimire.
   Честитам.
   Поздрав.

 57. Lukin Mayo Says:

  Ja bih bio malo oprezniji kod ovakvih novina..
  Nije zlato sve što sija
  http://gledanjeusuncesangejzingmamaciprevara.com

  • Небојша Says:

   Lukin Mayo,

   Гледање у Сунце није никаква новина, то су одвајкада практиковали људи, али се све до доласка интернета то није масовно публиковало, већ се крило од људи. А највише коме треба захвалити за ширење и популарисање гледања у Сунце је Хира Ратан Манек.

   Власник тог сајта (Зоран) којег сте линковали: „Гледање у Сунце страшан мамац и превара“ јавио ми се следећим мејлом у фебруару ове године:

   „Vas sajt je prebogat sa veoma raznovrsnim i interesntnim temama. Cestitam i svaka cast!
   Medjutim postavili ste i tekst o gledanju u Sunce gde se preporucuje ta meditacija.
   Ja sam gledao u Sunce i STRASNO NASTRADAO i to mozete procitati na mom sajtu.
   ZATO VAS MOLIM da Vasim citaocima skrenete paznju na tu strahovitu opasnost i odvratite ih od gledanja u Sunce !
   Evo Vam adresa mog sajta http://gledanjeusuncesangejzingmamaciprevara.com
   Nadam se da ce te shvatiti kolika je opasnost gledanja u Sunce !!!…“

   Чим сам погледао његов сајт и читао га, одмах сам схватио да је човек неки фанатик и да има проблема са самим собом, на менталном нивоу, да је случај за психијатра, али сам му одговорио на мејл у блажој увиђајној форми, међутим, Зоран ми није одговорио на мејл. Да тај човек има живчаних проблема брзо се схвати, он рецимо у овом тексту и Нину Мартиновић и др Велков оптужује да су сатанисти зато што шире гледање у Сунце ?!!

   А др Велков је пре него што је почела да шири на својим предавањима гледање у Сунце одрадила целу праксу гледања у трајању од 45 минута, и никакви демони је нису спопали. У суштини, мислим да ни тај Зоран није „STRASNO NASTRADAO“ од гледања у Сунце, човек је , по мени, само жељан пажње и славе, а да би то стекао, треба се истаћи нечим бомбастичним. Ја се лично не плашим да ће такви типови са својим сајтовима одвратити људе да практикују гледање у Сунце. Цео сајт му је детињаст, човек је страшно изфрустиран, он само жели да продобије пажњу да је „спасио свет“ од „сатанистичкиог гледања у Сунце“, а у ствари зрели људи се само смеју кад виде његов сајт и његове чланке.

   Ево како сам му одговорио, то је један део мог одговора њему…

   *************

   Поштовани Зоране,

   Прочитао сам Ваш мејл и погледао Ваш сајт, и одмах сам схватио да се самобмањујете око вежбе гледања у Сунце, а тиме несвесно обмањујете и друге. Но, ипак то није страшно по сангејзинг, јер свако трезвен и озбиљан ко је одрадио ту вежбу до краја, или је при крају, он ће одмах схватити да се ви самозаваравате. Прво, вежба гледања у сунце коју ја пропагирам (затим др Слађана Велков, Иван Антић, и пре свега Хира Ратан Манек утемељивач те једноставне вежбе широм света, и неки други) … није никаква „медитација гледања у сунце“, то строго запамтите, већ обична и једноставна вежба гледања у Сунце, где се за време те вежбе ништа СВЕСНО не умишља нити замишља у уму, унутар ума-психе, нити медитира на нешто (неки замишљен објект, фигуру, догађајну сцену, лик, Бога, Богињу итд…) док се гледа у Сунце, већ се само опуштено и мирно свесно гледа директно у Сунце.

   Ја сам догурао до 43 минута гледања у Сунце и никакви демони ме нису напали, ти демони нису напали ни Илује Шаулу који је такође из Аустралије попут Вас. Напротив, Илија Шаула се потпуно излечио гледањем у Сунце по препоруци др Велков, што он то у овом свом видео прилогу веома јасно говори:

   Илија Шаула: Соларна терапија, гледање у Сунце, сангејзинг

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

   Ни тада ни сада Илија не повезује сангејзинг са било каквим демонима, ЈЕР СЕ НИЈЕ НИ СУСРЕО СА ЊИМА ДОК ЈЕ ПРАКТИКОВАО У ЈЕДНОСТАВНУ ВЕЖБУ, ни после ње. Такође је Др Велков одрадила целу вежбу гледања у Сунце, као и њена породица, муж и син, и свима је добро, нема никаквих демона, већ су и поправили своје здравље и менталну кондицију. То сигурно знам, јер их познајем, разговарамо путем скајпа.

   Откуд сад то?

   Како то да се они, ја, и многи други нису сусрели са демонима гледајући у Сунце, већ само Ви?

   Зар би ја, или неко попу Др Велков, препоручио гледање у Сунце својим пријатељима и најмилијима ако гледање у Сунце произискује сусрет са демонима!?

   Ја наравно не, исто тако ни Др Велков не би то ником учинила, јер кажем Вам, лично знам Др Велков и њену породицу, само хвале сангејзинг.

   Али, гледање и буљење у извор вештачке светлости и зрачења коју даје телевизор и интернет, са разним морбидним и демонским садржајима, може пореметити људе до те мере, да се и сами сусретну са демонима! А не путем гледањ у Сунце, јер у Сунцу не постоји ТВ Екран са тим демонским садржајима, емисијама, филмовима, зар не?

   Зашто онда не пишете о томе, па да кажете:

   „Људи ! Не гледајте телевизор, јер ћете се сусрести са демонима…“

   , јер би у многоме били у праву?

   Наравно, они који претерају са гледањем телевизије и демонских филмова на ТВ екранима, могу у свом уму, односно њихово подсвесно ДОК ТЕ ОСОБЕ СПАВАЈУ, да нешто изпројектује и извизуализује и тако се неко од њих сусретне са демонима, али с друге стране, исто тако неко ко циљано гледа телевизор, само одрећене емисије, рецимо тенис, лепе цртане филмове, не мора бити жртва телевизијских морбидних и демонских садржаја.

   Да ли схватате о чему причам?

   Повежите ово са гледањем у Сунце, размислите добро, и смејаћете се самом себи и Вашем самообмањивању у вези једноставне вежбе гледања у Сунце.

   Дакле, основно је то да Ви самообмањуући себе, обмањујете и друге људе по питању сангејзинга, јер сте сасвим једноставну вежбу гледања у Сунце по Хири Ратан Манеку, погрешно схватили и представили себи да је то медитација, али то није тачно драги човече!

   Да, постоје медитације и Јога вежбе гледања у Сунце, то је потпуно друга прича, но то се шири само приватно од озбиљних, савесних и искусних практиканата који су овладали тиме, озбиљним и савесним практикантима, не јавно путем интернете нити ТВ екрана, по телевизији. Те се вежбе практикују под стриктни надзор и увид искусних практиканата, јер би многи неискусни попу Вас, ако би се такве праксе публиковале јавно путем интернета, из жеље и радозналости у „јурњави за успехом“ (јер несикусни и похлепни чак и у духовним сферама „све желе брзо и одмах“), наудити самима себи, па ће им после бити крив ђаво, а не они сами, увек „неко други“ што је само избегавање одговорности за своје поступке и свој живот.

   Међутим, у овом нашем примеру где ту вежбу препоручујем ја, Др Велков, Иван Антић, а пре свега Хира Ратан Манек, то није никаква медитација путем гледања у Сунце, будући да се тада ум искључи, нити је то Соларна Јога како то многи погрешно представљају и схватају, јер се само стоји и гледа у Сунце без икаквог јоги положаја и умних пројексија, манти итд…

   На мом блогу имате коментаре на теми о Гледању у Сунце где људи који су одрадили целу вежбиу гледања у Сунце, причају све најповоњљније о њој, нема ни помена о било каквим демонима.

   Ако сте се Ви и сусрели са некаквим демонима, то свакако није од гледања у Сунце, јер да је то правило, сви ови који су завршили целу вежбу без икаквог сусрета са демонима, укључујући и мене са достигнутих 43 минута, и они би доживели сусрет са демонима, али нису.

   Симптопматично је да сте Ви сами рекли за себе, ово:

   „Najstrašniji problem je u tome što niko nije prepoznao Demona pa ni ja sve dok mi moj prijatelj nije skrenuo pažnju na tu strašnu opasnost. Ako neverujete da Demoni postoje i da mogu biti u ljudima pogledajte ovde rubliku filmovi“

   Па ту је цака, у том „грму лежи зец“… проблем је у Вашем подсвесном и несвесном, јер овде се јасно види да се Ваш сусрет са демонима догодио тек после менталног уплива Вашег пријатеља, не пре тога, то лично тврдите!

   И шта се десило после тог уплива Вашег пријатеља?

   Будући да је Ваше ПОДСВЕСНО и НЕСВЕСНО примило ту информациј, оно је почело да ју је назависно од Вас „обрађује“, а да сте Ви сами били несвесни тога, све је то било без Ваше воље, у Вашем уму, нека фиксација је учињена И ИЗВИЗУАЛИЗОВАНА, и ви сте се сусрели са демонима, ако је то стварно било то, сусрет са демонима, а не нека халуцинација. Али, то је одрадила подсест, то се није десило путем гледања у Сунце, у Сунцу и његовој енергији нема никаквих демона, јер је Сунце извор свеколиког Живота за све што је Живо на Планети Земљи.

   Имам пријатеље овде у Бору који су на моју препоруку почели да гледају у Сунце, по саветима које сам им ја дао, са упозорењем да се држе тог једноставног правила које дајем свима, а и то сам описао на блогу у тексту о гледању у Сунце. Дакле, цела ова једноставна вежба се ради стриктно у првом сату зоре и задњем сату Сутона, за време вежбе се стоји, ништа се не медитира, нити замишња, нити мисли о било чему, већ се само опуштено празног ума и главе гледа у Сунце, и то је то.

   Ја такође упозоравам људе да могу упасти у замке попут Вас, али то су све самообмане, тако да ако се то догоди, није крива вежба гледање у Сунце коју ја опусујем, већ ментални склопови тих особа који не слушају савете, већ нешто раде на своју руку, „надограђују“…

   Не би било лоше да још једном трезвено и озбиљно размислите о овоме што сам Вам причао, но ако не желите то, не морате, не морате ми ништа веровати, знам да нећете, али Ви сте сјајан пример самообмањивања, где сте уфиксали ко зна због чега да је гледање у Сунце криво за Ваш сусрет са Демонима.

   Самообмањујете и себе и друге, а мислите да спашавате свет.

   Питање је и да ли сте се Ви заиста сусрели са демонима, или је то био само ружан сан, нека халуцинација која је изгледала стварно да стварније не може бити, или нешто треће, ко зна већ шта. Но добро, то је Ваше право, да својом слободном вољом мислите то што мислите, да спашавате свет од „демонске“ вежбе гледања у Сунце.

   Пишите Ви Зоране против вежбе гледања у Сунце слободно, немам ништа против, јер знам да ће озбиљни и трезвени људи схватити да се самообмањујете кад буду читали Ваш сајт, па ће и поред Ваших упозорења радити ту револуционарну вежбу за здравље, јер ће схватити да се несвесно самообмањујете, или ће им неко помоћи са додатним објашњењима да схвате да се Ви самообмањујете и несвесно дезинформишете јавнмост!

   Ви сте Зоране опасни по себе, не гледање у Сунце само по себи, нити само Сунце, јер ви ко зна како сте то радили, ко зна шта сте Ви пројектовали у тим неким вашим медитацијама док сте гледали у Сунце, а све је погрешно драги човече, јер гледање у сунце није медитација, већ једноставна не-медитативна вежба…!

   И пре популаризације широм света вежбе гледања у Сунце, људи су се сусретали са демонима, и ко је тада био крив за то?

   Гледање у Сунце?

   Гледање у Сунце које ја пропагирам, благородна је вежба за здравље човека!

   Она није медитација, већ обично гледање у Сунце, само то, са испражњеним умом без икаквих умних, ментално-заумних акробација и замишљања…

   Поздрављам Вас Зоране,
   Небојша

   *************

   Има људи који погрешно пропагирају гледање у Сунце, а третирају се као да су неки врх, то је Цибер Микан, чији сам видео о гледању у Сунце и поставио у тексту. Ту је лепо причао, но касније сам увидео, пратећи његов рад, да то погрешно ради преко свог сајта. Но, опет, озбиљни људи трагаоци то брзо схвате, и ради свог здравља определе се за ту једноставну вежбу…

  • Небојша Says:

   Ево још једног прилога са Илијом…

   Космос: Гледање у Сунце – Илија Шаула

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 58. Gordana Ana Says:

  Evo da podelim i ja sa vama svoje iskustvo. Pre nekih 20-tak godina imala sam obicaj, da sedeci na krevetu iz svoje sobe, posmatram zalazak sunca, a da pri tom nisam ni cula za Solarnu jogu i znala da se ta praksa tako naziva. I nikakvih problema nisam imala, osim sto sam imala nalete intuicije-vidovitosti. Pojavio se izvesni film, koji nije bio prijatan, i koji nisam mogla da zaustavim. Kasnije se ispostavilo da je taj film u stvari bio predskazanje buduceg dogadjaja. Kada sam se nedavno susrela sa Solarnom jogom
  po HRM metodu, bila sam iznenadjena, i zainteresovala sam se pre svega u kontekstu prethodnog iskustva. Kako sam po prirodi radoznalog i istrazivackog duha, odlucila sam da isprobam navedenu metodu, s tim sto se nisam striktno pridrzavala vremenskih ogranicenja jer sam i ranije gledala u sunce. A kako sam se procitavsi knjigu upoznala i sa upozorenjima- mogucim posledicama a koje su se odnosile na decu, trudnice i one koji vec imau neki problem sa vidom. Odlucila sam da je praktikujem ali uz oprez.
  Preciznije, kako je preporuka za decu od 5-15god. bila 5 min odlucila sam i ja da idem dotle. Jer sam razmisljanja da sto je dobro za decu, sigurno je dobro i za odrasle, ono sto je sigurno sigurno je. I kako nisam imala nikakav zdravstveni problem, moj motiv je bio iskljucivo iskustvo. Nakon prvobitmih 5 min kako nisam imala problema, odlucila sam da nastavim jos 5 i tako kada sam stigla do nekih 15min, nakon prakse kada sam zatvorila oci pojavila mi se neka neobicna slika elipsastog oblika u duginim bojama, a nakon otvaranja ociju pojavila bi se neka plava tacka koju bi videla u prostoru i koja bi dugo ostajala, a koju i danas nakon vise od godinu dana i dalje povremeno vidjam. Ja sam nakon toga donela intuituvnu odluku da prekinem praksu, da pustim da prodje neko vreme, pa cu videti sta dalje. U medjuvremenu su se pogorsale vremenske prilike, tako da sam ostala na tome. Dakle, moj savet bi bio da se nista ne uzima „zdravo za gotovo“ vec da se sledi neki svoj untrasnji osecaj. A oni koji imaju nekih zdravsrvenih problema da to bude pod nadzorom lekara. Svaki covek je jedinstven na svoj nacin, i uverena sam da ne postoji jedinstven ili univerzalni recept za sve!
  S ljubavlju,

  • Небојша Says:

   Gordana Ana,

   Добро, види се да сте свесно нисте придржавали временских ограничења, мислим да због тога имате тај проблем, који нарвно није нерешив.

   Поздрав.

 59. Gordana Ana Says:

  Da, vidi se Nebojsa, ali se isto tako vidi da ne zelite nikako da priznate mogucnost i da se pored svog pridrzavanja datog uputstva, mogu javiti komplikacije.
  Srdacan pozdrav,

  • Небојша Says:

   Gordana Ana,

   Није ствар да ја нешто признам или не, једноставно, до сада нисам чуо да је неко ко је испоштовао процедуру гледања у Сунце, имао компликације. Ви нисте испоштовали ту процедуру по вашим сопственим речима, па сте имали компликације. Ја сам догурао по процедури до 43 минута непрекидног гледања у Сунце и нисам имао никакве компликације, већ само бољитак. Дакле, ваш пример није тај да сам ја по њему видео да је неко ко је испоштовао процедуру, у овом случју ви, имао компликације, па ја сад не признајем и дозвољавам могућност да неко може имати компликације када је испоштовао процедуру гледања у сунце. Тако да је ваш закључак погрешан на основу вашег претходног одговора, када сте сами рекли да нисте испоштовали процедуру гледања у сунце у смислу поштовања временских органичења.

   Gordana Ana каже:

   „Kako sam po prirodi radoznalog i istrazivackog duha, odlucila sam da isprobam navedenu metodu, s tim sto se nisam striktno pridrzavala vremenskih ogranicenja jer sam i ranije gledala u sunce“.

 60. Gordana Ana Says:

  Ja sam imala u vidu izvesnog Zorana, koji je postupao po proceduri, pa je nastradao kako kaze. A sto se mene tice, ja se i ne zalim, niti bilo koga krivim za bilo sta, vec preuzimam punu odgovornost za sopstvene postupke.

 61. dmitras Says:

  Svojevremeno sam pročitala na nekom blogu ispovest čoveka koji je, gledajuci u Sunce, duboko psihički zabrazdio. Medjutim, on i sam priznje da je bio „emotivno srhan“. A iz uputstava je jasno da u Sunce ne treba da gledaju osobe koje su psihički nestabilne i imaju dijagnozu. Ne mogu da vidim sve postove ovde, ali čini mi se da sam već pisala o ovome. Da, kao kategorije koje treba da se pridržavaju ograničenja se pominju i deca, trudnice, osobe koje su operisale oči…
  Gordana Ana, mislim da je divno što ti se probudila intuicija, jer je to delić procesa duhovnog preobražaja. Ja moju intuiciju volim. Jedno vreme je bila ugušena, i osećala sam da to nisam ja, kao da sam oštećena. Jeste, ume da bude tužno kada nas upozori na strašne dogadjaje, ali i obrnuto. A ta tačkica, zašto misliš da je to nešto loše? Mnogo godina pre nego što sam čula za sunčarenje, išla sam na grupne meditacije i dešavalo se da, zatvorenih očiju, „vidim“ belu tačku kako mi se približava i postaje sve veća. Nikada joj nisam dozvolila da udje u mene, iz otpora koje slabi duh ume da postavi. Kada sam počela da sunčarim, shvatila sam da je ta tačka bila anticipacija slike Sunca posle gledanja u njega.
  Slažem se da, svako ko posumnja u bilo šta, treba da ode do lekara. I ja sam to učinila, kada mi se privremeno pogoršao vid oko dvadestog minuta gledanja. Kada su mi rekli da je sa očima sve u redu, bez brige sam nastavila sa gledanjem u Sunce. Vid se kasnije izoštrio, a sada slabi zbog vremena provedenog ispred monitora, kao što sam već napisala, ali i oscilira, pa bude dana kada vidim bolje i lošije (što je sasvim normalno).
  Vidjala sam na internetu jezive slike očiju sangejzera i plašila se za svoje oči, pa sam gledaja u Sunce sa zadrškom: ako osetim da nešto nije u redu, prestaću, govorila sam sebi u početku. Postepeno, shvatila sam da se oni sigurno nisu pridržavali uputstava, kao što Nebojša kaže.
  Sa druge strane, upoznala sam mladića koji je sebe izgladnjivao zbog sunčarenja, misleći da mu hrana nije više potrebna. Poslednji put kada sam ga videla, strašno je izgledao. Drugi mladić, koji je teško bolestan, ne poštuje pravila u drugom smislu: odlučio je da povećava minutažu gledanja veoma sporo, tako da će mu trebati godine do 45 minuta. Kaže da se oseća bolje i da misli kako bolest (koja je, prema saznanjima medicine progresivna) stagnira.
  Da, završila sam ceo ciklus, smanjivala po minut, posle gledala godinu dana po 15 minuta, i sada – koliko želim. To je nekada pet ili deset minuta (kada je oblačno), nekada počnem na zalasku, kada mi prija, i gledam u Sunce sve dok ne zadje.
  U svakom slučaju, mislim da si učinila dobro što si trenutno prestala sa sangejzingom. Kada (ako) budeš osetila potrebu, lako ćeš nastaviti.

 62. Gordana Ana Says:

  Draga dmitras,
  Sto se tice one plave tacke, nisam rekla da je lose. Ali je to nesto sto ne razumem i ne mogu sama sebi da objasnim, pa ga se stoga i plasim. U ljudskoj prirodi je da se plasimo nepoznatog. Za iskustvo izvesnog Zorana, sam saznala na njegovom blogu svojevremeno, posle kraceg razmisljanja mi se javila misao da su demoni o kojima on prica bili deo njega ili da je on bio pod njihovim uticajem, jer sam se prisetila podatka koji sam negde u ezoterijskoj literature procitala, da je jedna od karakteristika svetlosti da osvetljava i uvecava sve, pa tako I sve sto se nalazi u psihi i dobro i lose. Te bi stoga ljudi koji imaju neka suprostavljena uverenja u psihi, mogla imati problem, jer bi se sukob intevizirao. Takodje je poznato da zvezda kao elemenat, se i upotrebljava u ritualima-meditacijama, kako bi uvecala snagu istih. Tako da sam ja u skladu sa svojim saznanjima kao I licnim iskustvom, preporucila oprez iz najbolje namere. Ne sumnjam da ova praksa moze biti divno iskustvo ali isto tako smatram da za neke moze biti pogubna.
  Inace sam osoba koja ne prihvata autoritete, i za mene je uvek bila istina samo ono sto sam osecala kao istinito.
  Nema dileme da cu i ubuduce povremeno gledati u sunce, ali iskljucivo sledeci svoj unutrasnji osecaj.
  Srdacan pozdrav,

  • Небојша Says:

   Ако је то тај Зоран који се овде помиње, а на кога ја мислим, онда могу са сигурношћу да кажем да тај лик има проблема са својом психом, најблаже речено, да не кажем неку тежу реч, а и она би била оправдана кад би је изрејко. Тај лик експлицитно убраја Нину Мартиновић, затим др Велков и многе друге у сатанисте, што се може видети овде» што је ван сваке памети ко год зна нешто о тим особама. Ја лично познајем Др Велков, и могу са сигурношћу рећи да је она изузетно хумана и храбра жена, и да бира речи када говори о свему што прича и пропагира. Она и њена породица лично су прошли цео циклус сангејзинга, и никакви демони их нису напали ко тог Зорана, наводно, тако да она све прича на основу свог искуства, а и детаљног проучавања разних студија, а тај лик Зоран ју је убацио у листу сатаниста овим речима:

   NAJVEĆI I NAJOPASNIJI SATANISTI U SRBIJI I U OKRUŽENJU
   …..
   Dr.Sladjana Velkov promoviše u Beogradu satanistički SANGEJZING-GLEDANJE U SUNCE i vrlo lako zavarava ljude baš zbog svoje titule, a odvraća ljude od klasične medecine !“

   Тај лик има проблема са мозгом, зато сам и дао у једном горњем коментару његово имејл писмо мени, као и мој одговор њему, где сам водио рачуна да будем пажљив, и лик ми није ништа одговорио. Тај мој коментар је одговор који почиње са „Lukin Mayo,“ јер је та особа дала линк ка сајту тог Зорана, са упозорењем да „није злато све што сија“, мислећи на сангејзинг.

   Мени је у суштини довољно ово што је изреко за Др Слађану Велков» убрајајући је у сатанисте, што је ван сваке памети, јер та жена отвара очи људима, баш зато што је и део званичне медицине, а и раскринкава заблуде и лажи исте, јер ко ће боље то урадити него људи који су део ње, а уједно су заступници голе истине, јер су и сами себи „скинули паучину са очију“ од хипнозе званичне медицине.

 63. Gordana Ana Says:

  Da, to je taj Zoran, ipak covek te nije stavio na listu satanista…

 64. dmitras Says:

  Da, biće je to taj o kome sam i ja pisala…
  Draga Gordana Ana, tako je. Taj strah od nepoznatog je i mene sprečavao da prihvatim moju svetlu tačkicu svojevremeno. Duh se stisne, i ne pušta ni ono što je dobro za njega da prodje… Svidja mi se tvoj stav u vezi autoriteta, i to što osluškuješ svoju intuiniciju, ona je odličan vodič, kao što znamo mi koji smo otvoreni za nju. Pozdravljam te i nadam se da ćeš se osećati spokojnom i sigurnom kada se vratiš sunčarenju!

  • Небојша Says:

   Уз сунчарење, добро је и ово…

   Мејр Шнајдер: Лечење вида на природан начин
   http://wp.me/p3KWp-5wc

 65. Gordana Ana Says:

  Da, relaksacija, vezbe i masaza su dobra stvar za sve, pa i za oci-vid.


Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: