Пандора нема алетрнативу !!!


Аутор: Др Сања Тадић
Написано датума: Среда, новембар 10, 2010 у 2:38 пре подне

За неколико минута почеће 10. Новембар, значајан само онима који тај дан славе из неког личног разлога (рођендан, годишњица неког важног догађаја у породици или лично).

Београд га слави као МЕСЕЧНИЦУ од дана када је, по речима једног од организатора чувене Параде поноса наш прелепи град – цитирам „ИЗГУБИО НЕВИНОСТ ! “ Рече то та “ госпон’ – дама“ и остави нас у недоумици да ли је неко од тих „шупак-мераклија“ и „дама-камионџија“ који су ђускали машући својим кишобранима обојеним свим бојама дуге, а заштићени кордоном од 6000 полицајаца… дакле да ли је неко од њих приметио масу од око 6000 незадовољних младих људи који су тог дана изашли на улицу да бране оно мало части која нам је остала после постпетооктобарске проституције естаблишмента? Да ли су осетили оправдани гнев тих људи, њих око 6000 плус пута хиљаду нас који смо остали код куће са гађењем посматрајући у шта нам се земља претвара, подржавајући младост која је једина имала храбрости тог дана да каже шта већина људи у овој земљи мисли о парадирању ЛГБТ -а кроз, некада, чист и поносит град.

Да ли су се бар мало уплашили (надам се да јесу). Да ли су видели тучу, крв, разбијене главе или су мислили да је то, обзиром да се ради о „губљењу невиности“, уобичајена појава која прати сваку дефлорацију, нарочито насилну и нарочито ону са погрешне стране.

Када се већ поносе оним због чега би се други стидели или од чега би се други лечили, да ли им је бар мало било непријатно када су се кући са „прелепе журке на којој су се опуштено дружили“ враћали МАРИЦАМА (обезбедио им ИВИЦА)?

Специјални дописник нашег часописа „ПУ-ПУ -ДАЛЕКО БИЛО ! „, новинарка у успону Вила Роспија послала нам је реакцију „оне треће“ Србије која све до сада није ни споменута . Заиста-како смо могли ЊИХ да заборавимо ?! У наше име извиниће им се Председник Тадић чим му се ослободи први термин за извињавање. Чланак под називом „А МИ?“ објављујемо у скраћеној верзији из техничких разлога.

ЧАСОПИС “ ПУ – ПУ – ДАЛЕКО БИЛО ! “ број 1
Тема броја : неафирмисане, дискриминисане групације у Србији
чланак “ А МИ ? „
Аутор дипломирана трачерка Вила Роспија

СРБИЈО-СТИДИ СЕ !

Таман смо се обрадовали светковини истополне љубави, разумевању које је сваки цивилизовани човек спреман да покаже према разноликостима, ако не рачунамо срамотне хомофобичне испаде шачице од неколико пута по неколико стотина хулигана-хомофоба..свештеника хомофоба… хомофобичних мајки и очева који не дозвољавају својој маленој дечици да се упуте ка Европи онако како је то у цивилизованом друштву замишљено-страга и са обавезном кутијом вазелина. Опет вам кажем – таман смо се обрадовали и понадали да је Србија направила тај чудесни корак ка цивилизованом друштву… КАД СЕ ОПСЕТИСМО… Па има их још !!! Дискриминисаних… несхваћених… неправедно запостављених…
Када ће они поносно парадирати овом земљом?

Јавили су нам се из удружења која се сматрају неправедно запостављеним.Траже свој ДАН ПОНОСА, СВОЈУ шетњу…СВОЈИХ пет минута (или колико им већ треба за то што их испуњава радошћу).

Реферишем вам без цензуре, по оном реду по ком су се јављали у редакцију. Моје је да вас известим и апелујем на разумевање.
Очекујем реакције.
1)

Удрузење „УДРИ ЈАЧЕ МАНИЈАЧЕ “ апелује на свест људи у Србији да разуме њихову потребу и да прихвате њихову разноликост… Параду поноса би започели у једном од познатијих sex.shop-ova у граду где би се снабдели опремом (пожељно је свако од куће да донесе бар један део опреме) прошетали би градом, задржали се мало у истражној јединици СУП-а у 29.Новембра где би се лако загрејали, да би се шетња наставила по забаченим деловима града, где би залутале пролазнике у касним ноћним сатима покушали да придобију за своју племениту идеју. Родитељи, слободно пустите децу напоље, не може им се десити ништа што већ нису видела.
2.

Удружење “ И КАДА НАС СМРТ РАСТАВИ “ има сличне захтеве, Параду поноса планирају да започну у центру града и заврше на једном од градских гробаља очекујући да сви покажу разумевање за њихове ситне хирове… Забога, само тог дана ће прошетати, после ће то радити у „своја 4 зида“, а то не би требало никога да дотиче ( њихова циљна група је прилично неосетљива из оправданих разлога)
3)

Удружење „САМИ СУ ТО ТРАЖИЛИ “ огласило се кратким саопштењем да је неопходно да се што пре легализују (позивајући се на цивилизовану Холандију где је педофилија потпуно легализована и нема тако ружан призвук као када се овде изговори ),а док се та неправда не исправи да им се омогући да у оквиру своје Параде поноса која би требало да се одржи на Дан детета оду у организовани обилазак једног од београдских вртића.

4)

Удружење „И ЖИВОТИЊЕ СУ ЉУДИ “ има врло кратак коментар: “ Љубав према животињама је пожељна, на тај начин се доказује да је неко добар човек, степен блискости је индивидуалан“.Ово удрузжење тражи да се њихова Парад поноса одржи у ЗОО врту (пожељно би било да тада не буде других посетилаца да би се могли својски посветити драгим бићима). Чули су да у Јагодини постоји такође леп ЗОО врт, али је домаћин пун неразумевања, тако да ће се задовољити обиласком ВРТА ДОБРЕ НАДЕ у престоници.
Испод свих ових предлога и дописа стоје НВО: ЖУЦ, МУЦ, КУЦ… ШТУЦ и БЉУЦ и наравно опозициони и позициони лидери свих оних странака чије је основно партијско начело „ЕУ НЕМА АЛТЕРНАТИВУ“. Са индигнацијом се одбацују тврдње примитиваца који мисле да је Парада Поноса отворила Пандорину кутију из које ће изаћи сва зла овог света. Такав степен затуцаности, тврде актуелни политичари претеран је чак и за земљу као што је Србија.
Толико од мене за ово јављање. Увек само ваша

ВИЛА РОСПИЈА

*****

НИКО од политичара (рачунам и позицију и опозицију ) осим Д.М. Палме и В.Илића није рекао ни реч против Параде поноса, а најјачи аргумент им је био „Треба их игнорисати. Нека прошетају. Шта нас се тиче шта ће после да раде иза затворених врата у своја четири зида“. Веома ми је било тешко док сам писала овај текст, на моменте сам осећала неподношљиву мучнину, желела сам да одустанем, али сам га напросто морала написати да бих вам рекла- НЕЋЕ СЕ ТО ДЕШАВАТИ ИЗМЕђУ ЧЕТИРИ ЗИДА… Слика коју сам приказала је брутална, али много ближа истини него умивена разгледница Београда од 10.10. са раширеним кишобранима боје дуге и распеваним педерима и лезбејкама.
Није ми манир да будем проста и морбидна, стога се извињавам свима који ово читају, али нисам могла другачије да прикажем какав страх осећам… шта све може да се деси ако их поново пустимо да прошетају макар и 100 метара. Овог пута не смемо пустити само омладину-МОРАМО СВИ ИЗАЋИ !!

Хвала још једном младим момцима и девојкама који су у своје и наше име храбро изашли и показали шта већи део грађана Србије мисли о овоме. Нека нам опросте што смо их овог пута пустили сами да се боре.

ЕУ ИМА АЛТЕРНАТИВУ – ПАНДОРА ЈЕ НЕМА !

САЊА (извињавам се на презимену ) ТАДИЋ

2 реаговања to “Пандора нема алетрнативу !!!”

  1. ЗДРАВКО Says:

    ПОШТОВАН ГОСПОЂО ВИЛО РОСПИЈО. ПИТА ЛИ ИКО ТЕ ЖИВОТИЊЕ КАКОП ЈЕ ЊЕИМА СА ТИМ ЉУДИМА. ИМА ТАМО И СИЛОВАНИХ ЖИВОТИЊА. НЕКЕ НОРМАЛНЕ ЖИВОТИЊЕ ВИШЕ ВОЛЕ ДА СЕ ПАРЕ СА ПРИПАДНИЦИМА СВОЈЕ ВРСТЕ НЕГО С ТИМ ЉУДИМА.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: