Резолуција велеиздаје Косова и Метохије, квислинзи постали „бранитељи“, има ли наде, где су нови људи?


У прошлом тексту описао сам прве потезе Тадићевог марионетског и квислиншког режима на путу да се одрекне Косова и Метохије (КиМ), а то је слабљење и уништавање војске Србије, њене борбене моћи, што је предуслов свих предуслова да се на пружи било који озбиљан отпор отцепљењу КиМ-а, затим следи превара са ЕУЛЕКСОМ. Сада ћемо мало детаљније обрадити ситуацију око ове капитулантске и издајничке резолуције, односно на методе медијско-психолошке обраде српског народа популарно назване „спиновање“, што значи да се у јавности „заврти“ жељена прича која ће јој перфидно скренути пажњу са праве суштине неког догађаја, на ону страну која одговара оном ко је пласира, у нашем случају Тадић и његов режим, односно њихови налогодавци.

Сво ово спиновање српске јавности координирано је и дириговано из Брисела и Вашингтона, то је тако јасно кад се цела ствар пажљиво посматра, Тадић и његов марионетски режим само послушно извршава упуте и улоге. Циљ свог тог спиновања је да се Тадићев режим и његов пулен Вук Јеремић прикажу као „непоколебљиви борци“ који „никад неће признати независност КиМ-а“, мада то овом резолуцијом у УН-у јесу учинили. У крајњем случају, ако Тадићев режим и крахира због изгубљеног Косова, ово спиновање и испирање мозгова треба да га одржи на власти, јер, ето: „борили смо се часно“… „нисмо могли више“.

Пре него се схвати цела операција неопходно је прочитати следећа два површно гледано различита текста резолуције, који су у спин-сценарију већ одавно били припремљени у бриселској „кухињи“. Први, који је наводно био „добар и тврд“, који ни милиметар не одступа од црвене црте националних интереса, је предлог резолуције за Ким од 28.07.2010. од стране Србије, а други који је наводно „добар и компромисан“, који тобоже не признаје независност Косова и Србији истовремено обезбеђује космички неопходне евроинтеграције, је текст резолуције Србије и ЕУ о Космету.

Да се овај први текст представи Србима као „тврд и добар“ који не одступа од црвене линије националних интереса стоји:“једнострана сецесија не може бити прихватљив начин за решавање територијалних питања“. То је јавност требало да убеди да је Тадићев режим непоколебљив у одбрани националних интереса, јер је Вук Јеремић говорио да се неће променити ни једна реч из тог текста, да Србија не одступа од тога. Да се тај привид појача послужила је исценирана критика британског амбасадора Вордсворта:

„Велика Британија оштро критикује Београд због подношења предлога резолуције пре него што је тај текст усаглашен са Бриселом, а амбасадор Вордсворт упозорава на могуће проблеме у наставку европских интеграција.“

Затим критика Вашингтона:

„Сједињене Америчке Државе сматрају лошим то што Србија није обавила озбиљније консултације пре подношења резолуције Генералној скупштини Уједињених нација. Истиче се да је требало да се све заинтересоване стране сагласе око текста, речено је „Новостима“ у америчкој амбасади у Београду.“

Затим критика Кардељевог професионалног четника Вука Драшковића:

„Овај предлог резолуције у којему се као што чујемо неће мењати ни запета, није добар. И неће га подржати ни Европска Унија ни САД, и ући ћемо, плашим се, у конфликт са Европом и Америком од кога ће Србија имати само штете“

Све је ово требало да нам скрене пажњу да је Тадићев режим тобоже нешто попут националног, да не одступа од одбране националних интереса, што све ствара „велике препреке“ око наших евроинтегртација.

И наравно, пошто Тадић није „неразумни Милошевиоћ“, а јесте „браниоц црвене цртне националних интереса испод које се не иде“, морало се наћи неко компромисно решење, да у тексту избацимо свој тврди став, али да кобајаги у том новом тексту опет не признамо ни на имплицитан, ни на експлицитан начин независност Косова, али и да обезбедимо наше насушне евроинтерграције. И као што се види у том новом тексту нема:

„једнострана сецесија не може бити прихватљив начин за решавање територијалних питања“

И сада су сви задовољни: и Тачи, и ЕУ, и САД, и Тадић који и даље тврди да овим „усаглашеним“ текстом нема ни имплицитног ни експлицитног признавања независности Косова, али исто тако нема више ни препрека ка нашим евро-интеграцијама.

Наравно, све је ово обмана и лаж, јер се лако може доказати да смо на имплицитан  и експлицитан начин признали независност Косова, признали смо „реалност“ што и сам Тачи тврди, а формално-правно признање ће уследити за коју годину, то неће бити проблем, анестетизираној и излуђеној нацији биће наметнуте бизарне преокупације и проблеми. Будите сигурни да  Тачи зна шта прича:

„Нова Резолуција јача државу Косово, косовске институције, регионалну сарадњу, али и нова признавања државе Косово. Због тога ми као влада Косова са добродошлицом очекујемо то што је Србија прихватила нови нацрт Резолуције“, пренела је Тачијеве речи данашња косовска штампа.“

Наравно, оба текста резолуције су издајничка и признају независност Косова, јер ни у једном од њих нема главног ПРАВНОГ БРАНИТЕЉА да је КиМ само аутономна покрајина, са високим степеном аутономије у оквиру територијалног суверенитета и интегритета Србије, а то је Резолуција Ујединњених Нација 1244!

Тадић сада прича да је та резолуција на снази, што је нетачно, јер правну снагу има само оно што пише на званичном документу УН-а, а у овој најновије важећој резолуцији Србије позивање на ту резолуцију нема! Да би се превара видела, скините преведени текст Резолуције Уједињених Нација 1244 и погледајте делове текста које сам осенчао жутом бојом, тај осенчани део потврђује да је КиМ само аутономна покрајина у оквиру Савезне Републике Југославије, односно данас правног наследника Републике Србије.

Тадић нам стално говори да ће се као председник „свим демократским и правним средствима“ борити за очување интегритета и суверенитета Србије. Па зашто онда сада не користи то право и обећање! Зашто се није изборио да у новој резолуцији уђе податак да је „резолуција 1244 правни основ за решавање статуса Косова!

Врхунац његовог лицемерја и подаништва светским моћницима је када је рекао да се нећемо конфронтирати са великим силама, са САД, и тиме је отворио слободан пут ка несметаном отцепљењу Косова и осталих жаришта, поручује да се Србија неће томе супротстављати. Па ко уопште тражи од њега да се конфронтира са великим силама, јер коришћње међународног права није конфронтирање са великим силама, већ легитимно право да једна држава брани свој суверенитет.

Још нешто, оно најбитније, Резолуција 1244 је део међународног правног корпуса, међународног права, у склопу решавања ситуације око КиМ-а. Из тога је јасно да је питање Међународном Суду Правде (МСП):

„Да ли је једнострано проглашење независности од стране привремених институција самоуправе на Косову у складу са међународним правом?“

потпуно бесмислено и непотребно, јер резолуција 1244 је правни документ које су донеле Уједињене Нације, у њему пише да је КиМ само аутономна покрајина у оквиру Србије уз одређене шире облике аутономије! Тај документ је у корпусу важећег међународног права, и јасно је ко дан, да сецесија Косова, по овом документу, није у складу са међународним правом!

Дакле, цела ова срамна и понижавајуића фарса са тражењем саветодавног мишљења од МСП-а, је превара, јер шта има да их се нешто пита, када имамо документ, који директно указује да КиМ може само да буде аутономна покрајина унутар Србије, и да је сходно томе, насилна сецесија Косова у супротности са међународним правом!

Наравно… наравно, ово са питањем све је такође смишљено у Бриселској и Вашингтонској „кухињи“ одавно, Тадић само ради шта му се каже и наређује. Сећате ли се како је пред самом одлуком МСП-а по питању Косова, од Тадића и Вука Јеремића долазио оптимизам, да ћемо „сигурни победити“. Наравно, то је био спин, они су знали да нема ништа од тога, да следи пораз, само су играли додељене улоге у спиновању српског народа и велике преваре. По постављеном питању види се да су наводили суд да се изјасни о правноваљаности декларације, а не о праву Косова на сецесију. И сад замислите тај сарказам Тадићевог режима, његово подсмевање народу и здравој памети… они, који су својим питањем наводили МСП да да мишљење о правноваљаности сецесије, уместо да се директно пита о праву Косова на сецесију, сада се жале да је МСП избего да се директно изјасни о праву Косова на насилну сецесију!?

Међутим, ако је Тадићев режим желео да постави МСП-у неко питање, могао је да искористи резолуцију 1244 и да постави следеће питање, нешто слично:

“ У складу са тренутно важећом резолуцијом УН-а 1244, која је у оквиру међународног права за решавање питања Косова, јасно стоји да је Косово само аутономна покрајина са високим степеном аутономије у оквиру Србије. Из тога произилази да је насилна сецесија Косова у супротности са међународним правом. Да ли то значи, да је признавање независности Косова од стране неких држава у супротности са међународним правом?“

Наравно, на такво постављено питање МСП би се прогласио ненадлежним, јер је инструмент великих сила. Дакако да такво питање Тадић ни у сну не би сугерисао правном тиму, јер је спинован за потпуно другачија питања и решења.

У спиновању српске јавности „да би нас и правна борба за очување КиМ-а довела у тешкој изолацији од стране ЕУ и Сад“ такође се види манипулација, јер ЕУ није једино решење за економски бољитак Србије. Познато је да постоји војно и економски моћна група БРИК (Бразил, Русија, Индија, Кина) која је на нашој страни по питању Косова. Дакле, није само САД једина моћна сила. Финансијски БРИК је врло моћан. Иако нам је доста кредита, чак и ако би узимали кредите од њих, не би нам попут ММФ-а драли кожу, не би нас вечито условљавали са Младићем, Хаџићем нити како да те паре трошимо, да се смање пензије итд… Те паре би се улагале у једину ствар што нас може спасити, у пољопривреду, индустријску производњу…!

Сигурно је да ни на то не помишља Тадић, јер би тада његово десетогодишње мантрање да је ЕУ „једино решење“ за Србију пало у воду, изгубио би власт. Чак да то и жели, не би јадан то успео, јер они који га контролишу не би му то дозволили, будући да га нису зато довели на власт. То може урадити само неко потпуно ново лице у Србији, на политичкој сцени.

Са Тадићевим режимом само нас чека катаклизма, егзистенцијални цунами. Поново нас је попут срамне резолуције о Сребреници понизио, јер овом најновијом резолуцијом о КиМ-у прихваћено је фактичко стање на Косову, „реалност“ како тврди Кардељев четник и Чедомир Јовановић, а самим тим и признање његове независностри, јер обе власти ће међусобно сарађивати по разним питањима, а Косово ће бити примано у разним међународним институцијама.

Следиће затим нова признања независности Косова од стране других држава, и за 5 до 10 година отворено ће формално-правно учинити то и Србија. Опет самопонижавања.

Запад има стално исту шему у планском разбијању Србије и психолошког убијања у појам српске нације. Ми им служимо да над нама експериментишу разне психолошке операција понижавања и идентитетног разграђивања једне нације, државе. После сваког „задњег“ услова којег Србија испуни да би ушла у евроинтеграције, долазе нови, тобоже опет задњи. Сада, када су наши квислинзи на власти продали и издали КиМ, долази нови „задњи услов“ кога Србија треба да испуни да би ушла у ЕУ, а то је „Питање Санџака као нови услов за даље европске интеграције„.

Оперативно све то спроводе ови наши евроунијати, ми смо једини народ на свету кога свесно уништава и распарчава властита власт, служећи се наметнутним исконструисаним лажима о нама! Они знају да су то лажи, али нас немилосрдно уништавају на свим пољима: егзистенцијалном, економском, историјском, културном, националном, вредносном и духовном. Једном речју, то је геноцид, колективно самоубиство, бришу нас из постојања народа.

Овако бруталну, нихилистичку, немилосрдну квислиншку власт као ми што имамо, нико није имао до сада, ни један народ, нити ће је имати! Чак и класични криминалци имају већу вредност од њих, јер и не крију да су криминалци и имају свој кодекс од кога не одступају. А ови наши властодршци ништа не поштују, ни законе који постоје, ни законе које доносе, а о основним етичким и моралним начелима да и не причам, лажна обећања су им ко добар дан, а наводно су „реформатори“, „доносиови просперитета“….

И ми као народ сносимо одговорност, јер немо посматрамо и трпимо разна понижавања, пљачке, обесмишљавање живота и сваке вредности, морала, уништавања наше Србије. Стално бирамо једне те исте. Морамо наћи нове људе, једино са њима нам може бити боље. Кад кажем нове, мислим на оне који су доказано стручни, људи од знања, поштени и часни, који имају резултате иза себе, али под условом да нису ни у једној странци, било да се ради о позицији, било о опозицији.

Посебно не требамо да се преваримо око конвертита тзв. „народњака“, јер будите сигурни да се они „резервна варијанта“ Бриселу и Вашингтону у случају да пукне Тадић. То се исто односи на Вељу Илића, Коштуницу, СПС, СПО, на све шибицаре.

Сви ти „опозиционари“ су ко бабе, само су „јаки“ на речима, али где су дела и обзир према народу!

Зашто само причају, па ни ми нисмо толико глупи да видимо да смо издани, али зашто не организују грађанске протесте широм Србије? Милошевић није скинут причом, већ масовним грађанским и народним протестом када су се грађани из свих крајева окупили у Београду, у довољној мери да се изврше промене.

Зашто то не ураде и сад, и бивши и садашњи „опозиционари“!

Николић и Вучић причају нам да нису знали текст резолуције око КиМ-а који је писао један човек, Борис Тадић и његови „консултанти“. Ту су и остале опозицоне странке, и зашто се нису удружили и извели људе на улицу? Исто је било и приликом доношења понижавајуће резолуције о Сребреници, месецима унапред се знало да ће Тадићев режим, који има већину у парламенту, учинити велику штету српском народу и нанети му на бази лажи печат геноцидности. Причали су да има доказа да се у Сребреници није десио геноцид, да је све фарса… и зашто ни тада нису извели народ на улицу, од испразне реторике народ нема ништа!

Људима треба нов човек да се појави на сцени, са неком новом организацијом и покретом, у противном бићемо таоци страначких кланова и пропадаћемо све више и више. Ја сам гајио наде у Бранка Драгаша, али разочарао сам се у њега. Јесте, тачно је, он је међу првима почео преко свог сајта и трибина по градовима да едукује раднике о акционарству, да објашњава методе пљачке петооктобараца. Помого је многим малим акцинарима, преко његове УМЕ подиго је цену акција фирмама у приватизације на реалан ниво, колико заиста вреде. Неке пљачкашке приватизације су се поништиле његовом заслугом. Стално говори да Србију могу да спасу само нови људи, нова елита, часна и поштена која зна да ради, у корист народа, која је спремна на жртву, намеће себе као таквог. Људи су у њему почели да препознају тог новог човека, човека промена, али када је било најпотребније, његов Економски Покрет се није кандидовао  у изборној кампањаи 2008-ме.

Зашто…?

Па како ће онда народ да гласа и доведе на власт нове људе када се на јавној изборно-бирачкој сцени непрекидно врте исти људи, исте преварантске стртанке, како?

Ово је просто да човек полуди, од приче нема ништа, где су ти нови људи, када ће већ једном да се појаве на сцени?

Сасвим сам случајно сурфујући по интернету нашао податак да је Миле Драгић, успешан приватник, основао „Покрет за развој Србије„.

Живимо у тешким временима

(Прво нешто мало говери историчар господин Деретић, па следи Миле Драгић)

Линк ка видео прилогу на: http://www.vimeo.com/

Миле Драгић

Драгић је својевремено војсци испоручио 3500 лажних мета приликом бомбадровања Србије, од којих су по подацуима војске 2.500 погођене. Мете су замениле тенкове, камионе и тако су спашени животи многих војника. Међутим, Миле Драгић са својом фирмом има етикету за „пљачку столећа“ коју му је сместио Динкић. Драгић је 2005-те био ухапшен због 10.800 динара и до данашњег дана није му доказана та „пљачка столећа“. Мало сам се потрудио и потражио информације о томе, и по својој прилици види се да је невин. Ево, просудите сами на доњим линковима ко је Миле Драгић, пажљиво погледајте све то, посебно текстове где има видео прилога.

Можда је он тај нови човек који би са својим покретом барем покушао да нешто учини и донесе неки преокрет, јер са овим страначким клановима ствар је безизлазна, и наду за боље сутра су нам убили…!

Текстови везани за случај Милета Драгића

Афера „Панцир“ – главни претрес: Јавност делом искључена
Наставља се суђење Драгићу по Динкићевој тужби
Миле Драгић“ оптужује СДПР да посао даје странцима
Афера „Панцир“ – камерама до објективног суђења?
Миле Драгић: Немам правично суђење ВИДЕО
Драгић: Динкић измислио аферу „панцир“(ВИДЕО)
Драгић: Ускраћено ми је право на јавно суђење [видео]

У целој овој ствари око Косова и Метохије добро је што је конференција српских организација, коју чине: Српски сабор Двери, Српско народно вијеће Црне Горе, Покрет Избор је наш и Српски народни покрет Светозар Милетић, упутила је 7. септембра писмо Председавајућем Генералне Скупштине Уједињених Нација, у коме се, између осталог, каже:

„Српски народ данас није у могућности да промени негативне одлуке међународне заједнице по питању одузимања Косова и Метохије из састава Републике Србије. Међутим, српски народ ни једну такву одлуку НЕ ПРИХВАТА И НЕ ПРИЗНАЈЕ.“

(Остало прочитајте у доле скенираним документима, кликните на сваки документ да га увећате)

Српска верзија документа

Енглеска верзија

2 реаговања to “Резолуција велеиздаје Косова и Метохије, квислинзи постали „бранитељи“, има ли наде, где су нови људи?”

 1. galacmladen Says:

  Да поможе Благи Бог нама грешнима. Ево се овде збори о неуму дела тела нашега Србског,безумног дела и тела нашега.
  Па,кад је тако шта нам је чинити противу такве болезни наше.
  Одавна љекари нелече човека већ примењују медицину на људе.
  Е,а шта сад,ђе је лека.
  Може бити тамо где се домаћини Србски лече.
  У вери Православној,на ливадама Божјим.
  Тамо ђе се сеје,тамо се и жање.Рађамо се на земљи,умиремо на земљи.Рађамо се из мајчине утробе,увиремо у утробу мајчице Земље.
  Има лека овој болести нашој,има га ,ту је око нас.
  Вратити се искону Србском.Да се Срби оБоже,сложе и умноже.
  То да буде па ће и политика да нам буде здрава.Јербо нема здраве политике без здравих политичара.
  А политичари наши,наши су.
  Јесу болесни ал се та болест лечи.Која огњем,која мачем а најупорнија молитвом и постом.
  Покајмо се,е да би Благи Господ Бог дао нам здравих политичара.
  Каква председник,такав и порезник,какво друштво таква и држава,каква влада таква и парада.
  Променимо ми прво себе набоље па ће за нама још неко кренути.
  Њих несврби ђе и нас,сит гладноме неверује.
  Ко се трном у руци својој поноси и дичи том трн са гнојем излази.
  Лако је се господски обући ал се тешко у томе задржати


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: