Рокфелери: Косово је независно


Оно што људи из сенке замисле, то и остваре, тако је и у случају Косова и Метохије. Међутим, неће се зауставити на томе, Косово је само карика у ланцу будућих распарчавања Србије. Просто је невероватно са каквом лакоћом гледамо и својом пасивношћу саучествујемо са овом квислиншком влашћу у разбијању своје сопствене земље. Ми смо у ситуацији да гледамо Фарму на ТВ, а на схватамо да смо и ми у њој, гледамо сами себе, јер нас властодршци на глобалној позорници третирају као стоку, а ми послушно идемо на испашу.
Но то нам је шта нам је, ако се не пробудимо као народ, као појдинци, као апатични елитни људи који треба да покрену целу ствар, отпор… бићемо у глобалној Фарми. Ипак, боље је по сваку цену бити човек него стока, но то се не поклања, то не доносе други.

Рокфелери: Космет је независтан

Извор: www.vesti-online.com/

Председник “Фондације браће Рокфелер” Стивен Хајнц је оценио да ће Србија и Космет постати чланице ЕУ али као одвојене државе, иако ће за то бити потребно доста времена.

Карте су бачене: Лого фондације Рокфелер

Он је истакао да би то био нов почетак за обе земље и један од фактора поновне сарадње и додао да је питање статуса Космета “решена ствар” и да је време да се представници власти окрену продуктивности.

“Сви желе да Србија, али и цео регион, постану чланови ЕУ што пре, односно колико им то стандарди буду дозвољавали. То је недовршен посао за Европу и сви компетентни чиниоци морају помоћи у томе да се ова прича заврши… Иако тако тренутно не изгледа, оптимистичан сам да Београд и Вашингтон могу имати заједничке интересе у будућности”, рекао је Хајнц за лист “Данас”.

Хајнц сматра да одлука Генералне скупштине УН о резолуцији о Космету неће бити коначна тачка у решавању односа Србије и Космета него “само корак на путу ка томе како две земље да живе једна поред друге, како да се организује снабдевање водом, струјом, као и другим стварима, које утичу на животе грађана и Србије и Космета”.

Он не очекује да ће Србија брзо ући у ЕУ и НАТО, али да то морају бити дугорочни циљеви и додаје да је на том путу потребно да Србија тражи помоћ од Брисела, Вашингтона, приватног сестора, невладиних организација.

О тренутним односима између Србије и БиХ, Хајнц каже да је изузетно важно успоставити што бољу регионалну сарадњу између две земље.

“Након распада Чехословачке, и Чешка и Словачка су знале да ако желе да буду у европској заједници, морају да раде заједно на неким питањима и докажу ЕУ да су способне за то. И успеле су у томе. То треба да буде модел за цео регион”, додао је он.

“Фондација браћа Рокфелер” се бави темама демократске праксе, одрживог развоја, миром и безбедношћу.

Биографија Стивена Хајнца

Стивен Б. Хајнц је председник Фондације Браћа Рокфелер од 2001. године, организације која се бави темама демократске праксе, одрживог развоја и миром и безбедношћу. Пре него што се придружио овој Фондацији, био је оснивач и председник организације Демос. Био је и вишегодишњи потпредседник Ист-Вест института у коме се бавио питањима економских реформи, развоја цивилног друштва и међународне безбедности. Био је политички аналитичар и званичник државе Конектикат. Фондација Браће Рокфелер у Србији сарађује са Министарством заштите животне средине и просторног планирања.

2 реаговања to “Рокфелери: Косово је независно”

  1. DRAGANeskovic Says:

    O pacijentima ne raspravljam.
    pozz. DRAGANešković

  2. nedodjija Says:

    ma to cemo jos da vidimo…


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: