Масакра у Рачку није било, признаје Хелена Ранта, истина о бомбардовању Србије 1999.


Са овом најновијом резолуцијом Србије у Уједињеним Нацијама око Косова и Метохије (КиМ) све стране су изконсултоване и усагласиле своје ставове, сви су задовољни и срећни, осим српског народа. И Тачи који ништа друго осим независног Косова не жели да чује, САД и Европска Унија такође, чији представници долазећи у Србији непрекидно говоре да је независност Косова непромењива ствар, а и ови наши преварократи на власти су задовољни, јер кажу нису признали независност Косова и Метохије, а истовремене се настављају евроинтеграције, читај колонијократија и глобократија у служби капитала и моћи господара света.

Пре него што нешто у следећем чланку напишем око ове капитулантске и издајничке Резолуције српских власти, треба до краја још једном оголити и разобличити лажи око наводног масакра цивила у Рачку, што је био и повод да НАТО пакт, предвођем Америком, изврши агресију над Србијом, и тако учини први корак ка насилном отцепљењу КиМ-а од Србије, јер је ова издајничка резолуција режима у Србији само завршни квислиншки чин.

У ту сврху најбоље ће нам помоћи овај кратки видео прилог, где војно-политички коментатор, Милован Дрецун, износи веома упечатљиве чињенице.

Лажи око Рачка, признање Хелене Ранте, истина о бомбардовању Србије

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Познато је да је 2008-ме Хелена Ранта, фински стоматолог-форензичар и члан међународне истражне комисије за догађаје у селу Рачак на КиМ-у, признала у својој биографској књизи да у Рачку није било масакра српских полицијских снага над невиним цивилима, већ да су убијени шиптарски терористи у борби, дакле нема злочина.

Хелена Ранта је првобитно фалсификовала извештај, јер је била подвргнута огромним притисцима од стране Вилијама Вокера, тадашњег шефа Оебса за КиМ, као и министарства спољних послова Финске. Дрецун износи и један други податак, да јој је донедавни министар иностраних послова Немачке, Јошка Фишер, у то време претио смрћу, ако не напише у узвештају да се десио масакр.

Оно што је најфрапантније, то су два детаља која износи Дрецун везаних за НАТО бомбардопвање Србије, који указују да су тадашњи генерали НАТО-а по менталном склопу прави злочинци. На прослави НАТО пакта 2000-те командант Весли Кларк је дословце рекао ово:

Кад ништа нисам могао трећој армији и Приштинском Корпусу, кренуо сам да бомбардујем цивилне циљеве по Србији!“

Један други генерал, генерал ваздухопловних снага НАТО алијансе, Мајкл Шорт, на тој истој прослави рекао је следеће, цитирам онако како је Дрецун то износио:

„… а онда генерал Шорт каже на истој тој годишњици, каже: ‘Ако желимо да поразимо Србе, морамо да им одузмемо услове за нормалан живот.’ И дословце каже, слушајте ово: ‘Морамо да им одузмемо храну, воду струју, па чак и ваздух.’….!“

Да међународно право функционише, ова два генерала би глатко завршила на доживотну робију као злочинци!

А сада би се мало позабавио водитељем, из разлога што се на овом примеру види како се путем медија креирају образци и модели понашања грађана, срба конкретно, а то је да србима треба стално усађивати дефетизам и комплекс кривице, чак и кад се открије да је истина на страни срба, срби су криви што су срби.

На самом почетку прилога види се да је водитељ сагласан да је све око Рачка била подметачина, али каже:
Водитељ:

„Чињеница је, да се тамо десио злочин.“

Гестикулацијом руку то потврђује. Међутим, проста логика је јасна, ако је Рачак подметачина Србима да би се издејствовало бомбардовање, онда нема злочина Срба над невиним цивилима, то једно с другим не иде.

Злочина. Којих злочина? Па Срба над шиптарима, шта би друго било, јер у црно-белој наметнутој слици светских медија, Срби су једини прави окорели злочинци, али кад шиптарски терористи убијају српске цивиле, то је „борба за слободу“… „оправдана освета“.

Рат против „побуњеника“ није само бомбардовање, то је само један део, кад већ мора. Пре и после бомбардовања Србије 1999 водио се и још се води непрекидни рат против срба, неоружаним средствима (економски, медијски, психолошки, парапсихолошки, са квинслинзима у унутрашњим редовима…). Србима су светски моћници у својој глобалној стратегији моћи, већ унапред доделили улогу „злочинаца и криваца“ за распад СФРЈ. Ово је савршен софистицирани пример како се то ради
Дрецун:

„Не, није се десио злочин, није било злочина“

Видитељ:

„Није било мртвих у Рачку?!“

Овом инфатилном констатацијом, подржаном гестикулацијом руку, водитељ жели да наметне у свести српског човека менталну представу, да сама чињеница да је у Рачку било мртвих, само по себи говори да је било злочина. Наравно, српских злочина забога, шиптари су невинашца. Свакако да у борбеним окршајима где има мртвих, могуће је да има и злочина, али то само по себи не значи да су то све обавезно злочини, већ да има и мртвих који су погинули у борби, а то није злочин. Дакле, то видитељ уопште не узуима у обзир. Кад су у питању Срби, све је злочин, чак и кад у борби убијају терористе.

Овакви и слични водитељи, новинари… већ дужи период стално намећу аудиторијуму слику „измасакрираних цивила“ за коју су подразумевано криви срби. Да ли је то стварно тачно или не, није битно, битна је прича коју тражи урeдник. Не, ниси ти крив, ти само „добро обављаш“ посао за који си плаћен. Каква истрага и истраживачко новинарство. Србе треба убити у појам, наметнути им кривицу злочинаца, убица деце.
Дрецун:

„Не мртвих јесте, али није било злочина. Злочин је када убијете цивила, или заробљеног кад стрељате“

На крају водитељ пита једно крајње инфатилно питање, а наводно он је представник обичног грађанина.
Водитељ:

„А кажите ми, кад смо причали о бомбардовању, ајде нисмо могли да утичемо на то да не буде бомбардовања, јесмо ли могли да утичемо да не траје 78 дана, рецимо? Зашто је морало толико дуго да траје, да ли је могло да буде завршено за 10 дана, Или су и опет ту американци одиграли главну улогу?!“

Ма не, нису амариканци играли главну улогу, већ ми, ми Срби смо сами себе бомбардовали, и баш смо претерали, трајало је 78 дана, и 100 милијарди долара штете, еј! Добро је, добро… избегли смо ратну одштету да платимо.

Наравно, није водитељ баш толико глуп да поставља оваква питања, али оваквим небулозама, односно психолошком обрадом, жели се код обичног грађанина српске националности утиснути: „како да размишља обичан грађанин“, дефетизам, кривица због бомбардовања. Подсвсна порука је следећа, за садашњост и за будућност:

„Ако те неко нападне, твоју земљу, неки агресор, нема шта да се браниш човече, бомбе су за твоје добро, оне ти доносе мир, демократију на крају крајева, „слободно тржиште“, „евро-атланске интеграције“, „просветљење“, јер ти си задрти Србин, необразован и нецивилизован примитивац, злочинац, каква одбрана земље човече. Истакни белу заставу и иди гледај фарме на телевизији, ма брига те, робство је слобода, слобода је робство.“

Овакви и слични водитељи, новинари, политичари… који су перфидно антисрпски оријентисани, који стално и у свему траже кривицу и ману Срба, никако да у име обичног грађанина поставе једно тако логичко и убедљиво питање, питање које иде у корист Срба:

Зар је ико из режима Србије и полицијских снага толико луд и идиот, да позове посматраче Оебса и телевизијске екипа да са околних брда прате и снимају операцију Рачак, и да притом, знајући све то, антитерористичке јединице изврше масакр над шиптарским цивилима?!!

Знајући да сви они једва чекају да Србима прикаче епитет кољача и дивљака, не би ли тако подржали медијску слику запада и вларада света, да су срби по дефиницији „зли момци“ које треба бомбардовати?

Наравно да нико није толики идиот и лудак, да сам себи забија нож у леђа.

Међутим, овој групацији људи није у циљу да постављају овако логичка питања и закључке, јер тако подстичу природну интелигенцију код људи, размишљање својом главом. Њима је циљ да путем моћних медија инфатилизују јавно мњење и грађане Србије, да од њих створе масу полуидиота која пасе траву и гледа: пинковизије, фарме, гранд параде, звезде гранда… који неће да поставе никакво критичко питање око правих разлога зашто у стварном животу живе лоше, да открију правог креатора тога, и да се као слободни људи побуне. Не, морбидном новом светском поретку, да би функционисао, потребна је маса полуидиота.

На сајту РТС-а можете погледати кратку видео секвенцу где командант полицијских снага Горан Радосављевић – Гури говори да је акција Рачак била легитимна акција у борби против шиптарских терориста. Затим, такође на сајту РТС-а можете погледати прилог „Рачак лажи и истине“ и видео документарац „Рачак – 10 година после“ аутора Славена Крањца. Документарац траје 65 минута, а са овог линка можете га скинути, има 137 мегабајта.

Преузми транскрипт документарца:
Рачак лажи и истине (Word 2003)
Рачак лажи и истине (Pdf)
Транскрипт је преузет са сајта:www.koreni.net/

Документарац јасно указује на чињеницу да се у Рачку није десио масакр над шиптарским цивилима, већ да су вођењбе борбе са терористима. При крају документарца, чућете изјаву команданта акције Горана Радосављевића која сама по себи довољно говори:

Горан Радосављевић:

„По зваршетку борбених дејстава, на југу Србије, тада је шеф координационог тела Владе Србије био господин Небојша Човић, ја сам био командант полицијских снага на југу Србије, а господин генерал Нинослав Крстић, је био командант здружених снага на југу Србиjе. И ми смо добили позив, да одемо у Брисел, где нас је примио тада секретар НАТО-а, господин Робертсон. Где смо причали о читаво ситуацији, о решењима која су направљена на југу Србије и тако даље. И било је прича и о акцији Рачак. После састанка у Бриселу отпутовали смо у Штудгарт, где нас је сачекао командант НАТО снага за Европу, генерал Фулфорд, Карл Фулфорд. И имали смо један састанак где су присуствовали и тада, министар иностраних послова, господин Свилановић, наравно Небојша Човић, шеф координационог тела, амерички амбасадор тада у Србији, господин Монтгомери и остали људи који су били у тој екипи. Једноставно, на том састанку, је одато признање војним и полицијским снагама за нека решења, која су произашла из наших заједничких активности на југу Србије. И тада су нам показали један уџебеник у коме је акција Рачак и акција Ораовица, на југу Србије, били су уврштене у тај уџбеник који је користио за специјалне снаге њихове. И речено је, да, једноставно су уврштене у уџбеник да би сличне ситуације у свету могли да изучавају и да решавају на такав начин. И тада су уручена признања свима нама. Ја сам добио медаљу за допринос миру и фактички за организацију и извођење ове две акције.“

Овај документарц је мек, готово се стидљиво, што каже Дрецун, признаје да је Рачак била подметачина, јер се не жели угрозити официјелна лаж запада упакована у „званичну истину“. У документарцу нема иницијативе да се и на политичком нивоу, на међународном суду правде (МСП) исправи неправда начињена Србији. Такође нема те иницијативе од ДОС политичара, да се ревидирају догађаји на МСП, да се НАТО пакт оптужи за нелегитимну агресију базирану на лажима, да се плати ратна одштета Србији. Горан Свилановић и Небојша Човић били су сведоци уручења медаља од стране највиших генерала НАТО пакта, да је“масакр“ у Рачку бриљантна антитерористичка акција, коју су уврстили у својим уџбеницима за антитерористичка деловања, као један од модела како се те операције требају изводити.

Где је иницијатива свих видова ДОС-а да се неправда начињена Србији на МСП исправи?

Где је иницијатива Тадићевог режима да се неправда начињена Србији на МСП исправи?

Ето, то хвали документарцу и глобалодршцима на власти у Србији, у супротном чему истина, ако се неправда не исправи?
Тада је истина само поражавајући „привезак“ ароганцији моћи силе и неправде, јер „то је реалност!“

Тада је истина самопоражавајући „привезак“ издаји земље, издаји Србије и српског народа, јер наши властодршци су се капитулантском резолуцијом у Уједињеним Нацијама, одрекли Косова, свих десет година су радили на томе!

Први чин ка независном Косову у позоришној представи „Велеиздаја Србије“ био је ДОС-ово повлачење тужбе претходног режима против НАТО пакта! Крајњи чин је резолуција Тадићевог режима о КИМ-у 09.09.2010. у Уједиуњеним Нацијама…!

Једно реаговање to “Масакра у Рачку није било, признаје Хелена Ранта, истина о бомбардовању Србије 1999.”

 1. DRAGANeskovic Says:

  Ako je to istina, šta se čeka, nekla se podnese tužbni zahtev za materijalnu i nematerijalnu štetu svakom građaninu pojedinačno u Srbiji u vreme NATO terora kako Sudu u Hagu, tako i EU, Sudu SAD’u i UN i svim sudovima širom ovog napaćenog sveta od Američke terorističke histerijr i bolesti uništenja.
  Ona Američka krilatica da „Bog čuva Ameriku“ je na mstu, samo je pitanje kako izgleda taj njihov „Bog“,
  da li je on oličenje starijeg gospodina sa belom kosom i belom bradom i plavim očima ili je to gospodina srednjih godina obučen u crnom i prepoznatljiv je po destrukciji svim što pogleda, doditrne ili korakne.
  Americi ne treba se suprostaviti oružjem, već njenom samoubilačkom katanom, a ta katana je dolar, prvo, po najkraćem mogućem vremebskom proceduralnom satu, povući sve lične, porodične, poslovne i državničke štednje iz svih Američkih banaka i njihovih filijala širom sveta.
  Dolar ne prihvatiti ni pod kakvim uslovima za plačanje usluga i roba, isključivo, Rusku, Kineski, Indisku a može i Švajcarsku valutu Ne kupaviti robe Američkog porekla a ni njihove usluge bez obzira na vrstu i profil.
  Ne ići u ameriku ni privatno, ni turistički, ni poslovno i neznam kako još da naznačim, al nikako ne ići u Ameriku.
  Sva dugovanja Amerike i Američke administracije kad dođe trenutak da plate ne reprogramirati, već tražiti da odmah, istog ugovorenog trena plate a li ne dolarima.
  Ako uspemo da na ovaj način se odupremo Američkoj histeriji, za 9 meseci, Amerika će samo od sebe pući poput starog Rimskog carstva.
  ostaće samo sećanje na „treći raj Američki“
  pozdrva iy prohladnog Beograda, DRAGANeskovic
  e-mail.: DRAGANeskovic@Gmail.com
  DRAGANeskovic@Yahoo.com


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: