Издаја Косова и Метохије, издаја Србије!


Ближи се 9-ти септембар 2010-те, дан када ће Србија на Генералној Скупштини УН-а поднети свој предлог резолуције о Косову, а нико жив не зна текст резолуције, само знамо да тај текст нећемо писати ми, већ странци, што је јавности приказано као „консултације са Бриселом и Вашингтоном“. Нико не даје тај текст на расправу у Парламенту Србије и широј јавности, што говори о невиђеној диктатури Тадићевог режима и комплетне саучесничке „опозиције“. Народ Србије и сви њени грађани, само су статисти за њих, боље речено „таоци“ антисрпске политике! Наравно, шта друго очекивати од квислиншког режима и „опозиције“ која се само ограничава на реторичко мрмљање, да ни она не знају садржај текста, уместо да организују грађанске протесте како би се владајући шибицари приморали да се текст да на јавној расправи, јер ради се о отимању Косова и Метохије! Нису то радили ни око самопонижавајуће резолуције Скупштине Србије о Сребреници, проглашавајући нас геноцидним народом, јер све је било базирано на лажној пропагандној слици да се у Сребреници десио геноцид.

Производња „реалности“ која нема везе са реалношћу, и после се све имплементира у резолуције, законе, ревидирање историје путем лажних чињеница и измишљених догађаја…

Jедино што се зна, али сада због „консултација“ више не важи, је овај интегрални текст предлога резолуције од 28.07.2010. од стране министарства спољних послова, поводом саветодавног мишљења Међународног Суда Правде (МСП):

„Генерална скупштина, руковођена принципима садржаним у Повељи УН, имајући у виду своје функције и овлашћења на основу Повеље УН, подсећајући на своју резолуцију 63/3 од 8. октобра 2008, свесна да није постигнут договор између страна о последицама једностраног проглашења независности Косова од Србије, водећи рачуна о чињеници да једнострана сецесија не може бити прихватљив начин за решавање територијалних питања,

  1. Прима на знање Саветодавно мишљење МСП донето 22. јула 2010. о томе да ли је једнострано проглашење независности Косова у складу с међународним правом,
  2. Позива стране да пронађу узајамно прихватљиво решење за сва отворена питања путем мирног дијалога, у интересу мира, безбедности и сарадње у региону,
  3. Одлучује да укључи у привремени дневни ред 66. заседања тачку под називом: ’Даље активности после доношења саветодавног мишљења Међународног суда правде о томе да ли је једнострано проглашење независности Косова у складу с међународним правом’“.

Пре него што кажем нешто о садржају текста, рећи ћу нешто о МСП-у.

Прво, види се да је тај суд инструмент великих сила, јер је саветодавно мишљење дао гласањем, попут неког жирија. Без обзира што је Србија упутила трапаво питање, они су своју одлуку морали да донесу након разматрања оног дела међународног права који забрањује националним мањинама да се отцепљују, а не да дају уопштене и теоретске одговоре. По томе се види да то није никакав суд правде, већ неправде, служећи интересима тренутно најмоћније силе, САД. По истом калупу, такође је у оквиру међународног права право Србије да брани свој територијални интегритет од насилне сецесије неке национе мањине, у нашем случају од шиптара.

Друго, мишљење МСП-а је саветодавно и необавезјуће, а сви релевантни политички фактори у свету и код нас понашају се као да је то прва божја заповест, као да је нека пресуда.

Оно што се одмах види и уочава код овог текста, то је да је и овај текст, за који су властодршци тврили да „не иде испод црте државних и националних интереса“ најобичнија капитулација, обмана народа и издаја национало-државничких интереса. Сада ће уз помоћ „консултација“ текст да се дотера, да би ова квислиншка власт играла стару игру обмана, јер приказаће све као „дипломатску победу“, а у ствари биће то имплицитно и фактичко признавања стања на терену, независности Косова. Текст је капитулација, јер се у њему нигде не помиње резолуција 1244 која једино гарантује Србији да је Косово само аутономна покрајина унутар Србије. Дакле, резолуција 1244  је с тачке међународног права „чувар“ Косова, да је интегрални део Србије.

Кад се правоснажност те резолуције уклони, и донесе нова у којој се неће експлицитно признати независност Косова, већ ће се провлачити: „добросуседска сарадња“ власти у београду и приштини… „заједничко решавање свакодневних проблема“… „нормализација односа“, то ће бити признање фактичког стања, јер ЕУЛЕКС има само задатак да власт препусти тзв. „косовским институцијама“. После 5-6 година голготе са овом гарнитуром домаћих окупатора и издајника, јер са њима ништа боље не можемо да очекујемо, та псеудо елита дилетаната и скотова, само зна да распродаје и уништава све што стигне па и националне интересе, моћи ће и формално да призна независност Косова. Као много пута до сад, ставиће народ пред свршен чин, који ће опет да „прогута“ горку пилулу по ко зна који пут.

Ствар је једноставна, кад властодршци већ хоће да пишу текст резолуције, треба наћи неко правно лице да пронађе одговарајући део међународног права који не дозвољава да се национална мањина одцепљује од државе, уз обавезно навођење резолуције 1244 која је гарант Србији да је Косово и Метохија само покрајина са широм аутономијом у оквиру њених граница и суверенитета. Баш се секирају Уједињене Нације за то њихово:

„… да једнострана сецесија не може бити прихватљив начин за решавање територијалних питања“

,

јер неком је прихватљива, шиптарима, америма. Види се да су тотални дилетанти, не базира се међународно право на чињеници да је неком нешто прихватљиво или неприхватљиво, већ на законским актима једнаким за све, и по којима се суди.

Ситуација би била једноставна да су на власти одговорни људи који брину о националним и државним интересима, а не продана малограђанска багра!

Да су одговорни људи на власти, они би одмах након првих признања сецесије Косова од стране других држава упутили тужбу МСП-у против истих, а не да траже саветодавно мишљење, јер суд је ту пре свега да суди. Дакако у тој тужби би се навели документи из међународног права који не дозвољавају сецесију националне мањине, тако да би суд морао да суди и до краја се изјасни, а не да се игра жирија и околише.

Једно је јасно, узалуд се упућују апели властодршцима и „опозицији“ да раде у корист Србије, српског народа и њених грађана… „не радите то“… „урадите ово“, јер они су доведени на те положаје да раде управо то што сада раде Србији, свако на свој начин игра улогу у разбијању Србије, ко црева су се повезали својим неделима: да је опљачкају, да је униште као државу, да србима избришу слободарски национални дух, целу историју, да нас представе као дивљаке са ножевима у зубима, да смо геноцидан народ, да нас максимално понизе, а ово са Косовом је само завршни чин велеиздаје!

Док се не десе радикалне промене, док не дођу потпуно нови људи на власт, у свим највиталнијим државним институцијама, Србија ће само да тоне.

Најекстремнији у издаји Косова је Чедомир Јовановић који је бескрупулозан у томе, он се чак не либи да на тако понижавајући начин Србима на Косову нуди да бирају коју ће врсту независности да изаберу (?!), а као наводно упозорава нашу јавност и власт да кажу „народу истину“, да народ схвати „реалност“, симулирајућу тобоже да Тадићев режим понавља политику деведесетих. Да је ово демократска земља, тај отворени заговорник признања лажне државе Косово, одавно би се нашао у ћузи, јер је по важећем УСТАВУ Косово и Метохија као аутономна покрајина саставни део Србије. Као нескривени лобиста за шиптаре, он се ко дрогиран навуко на Милошевића, наводно за ситуацију око Косова и отцепљење шиптара крив је његов режим и његова политика дискриминације и насиља.

Чеда заборавља да када је његов ДОС преузео власт 2000-те, и пар година после тога, нико из америчке администрације није помињао независност Косова, већ највећи степен аутономије. Милошевић то није ни порицао никад за шиптаре док је био на власти. Чеда је имао водећу улогу у хапшењу Милошевића, стрпали су га у затвор, па у Хаг, и тек после тога кад више није било препреке Милошевићевог режима и њега, као ни „деведесетих“, јер дошла нам је „демократија“, баш за време пуне власти ДОС-а дошла је прича о независности Косова и подмукле реализације тога од ДОС-овог режима у разним облицима и мутацијама, попут вируса.

Први корак ка пуштању Косова низ воду ДОС-овци су направили повукавши тужбу против НАТО пакта, легализујући тако њихову агресију под командом САД-а, а повод је био исценирани тобожњи масакар у Рачку. И кад против оног ко те бомбардовао повучеш тужбу, значи ти шаљеш поруку свету и агресору да то није агресија, већ заиста „хуманитарна интервенција“, то је „за наше добро“.

Други и одлучујучи корак је превара са ЕУЛЕКСОМ. О томе ће вам до детаља рећи војно-политички коментатор Милован Дрецун. Рећи ћу вам мали сиже. Оно о чему властодршци ћуте је то да је првобитно нашој јавности речено да ће ЕУЛЕКС деловати паралелно са УМНИКОМ који је главни заштитник резолуције 1244, по којој је Косово саставни део Југославије односно данас Србије. ЕУЛЕКС је продукт неповољног за нас ахтисаријевог плана, међутим тај ахтисаријев план је одбачен у  Уједињеним Нацијама. ЕУЛЕКС затим долази под окриљем УН-а што је нелегитимно и немогуће, јер ЕУЛЕКС није предвиђен тренутно важећом резолуцијом 1244 коју спроводи УМНИК под окриљем УН-а. Е, сад, ако се хоће спровести у пракси да Косово постане независно, потребно је само имплементирати ахтисаријев план, механизам за то је ЕУЛЕКС. У свему овоме имамо парадокс и правну нелогичност. ЕУЛЕКС по ахтисаријевом плану има улогу да постепено преда власт косовским институцијама, али ахтисаријев план није одобрене од стране УН-а, препрека је и УМНИК полиција и резолуција 1244. Пошто резолуција 1244 није могла да се замени ахтисаријевим планом, уклоњена је УМНИК полиција која је бројала 3000 полицајаца, замењени су са 800 полицајаца ЕУЛЕКСА што је сигурно прошло са сагласношћу наших власти. Остало је само 30-ак официра за везу да се јавности замажу очи, као и трули компромис са светским моћницоима у 6 тачака који је овде представљен као велика „дипломатска победа“, а у суштини те 6 тачке не значе ништа, ако је цена независност Косова. То је оно да ће нам укинути визе за ЕУ итд…

Дакле… пошто је у пракси уклоњена главна препрека за реализацију резолуције 1244, УМНИК, остаје још да се уклони резолуција 1244, а то управо сада ради влада Србије пишући текст нове резолуције уз „консултације“ са Бриселом и Вашингтоном. Наводно могућ је компромис да ми не признамо независност Косова и да наставимо европске интеграције и улазак у ЕУ. То је немгоућа мисија, јер почевши од Бајдена, па све до скорашњег посете министра спољних послова Немачке Гвида Вестервелеа, који је у Приштини рекао да је косовска независност неповратна. Теоретски гледано, ако и уђемо у ЕУ, 22 земље ЕУ су признале независност Косова и временом ће се вршити притисак на колонију и банана државу Србију да и она то учини формално правно. Она ће то учинити засигурно, јер се већ определила за „европске стандарде и вредности.“

Осим тога, ова власт упорно прећуткује и не прича вам да због новонасталих проблема, у ЕУ ће бити обустављен пријем нових чланица за следећих 10-ак година.

А шта ће са нама, са ЕУ и светом да буде за наредних 10-ак година, у односу на хаос који влада, не могу ни да замислим, с обзиором кад се сетим пустошења и беде уназад десетак година владавине и харања ДОС-а, где они прођу ту трава не расте, не види се светло на крају тунела….

Милован Дрецун говори о превари са ЕУЛЕКСОМ
(11.08.2008)

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Сада ћу се осврнути на оно суштинско, нама су као народу највећи непријатељи ови домаћи, не спољни, спољни их само користе као послушне марионете за једнократну упоптребу. То су разни страначки лидери, странчари и „интелектуалци“ који само брину о својим каризмама професионалних „срба“, „демократа“, „европејаца“, док им је српски народ задња рупа на свирали. Узимам за пример Вука Драшковића и Бориса Тадића.

Што се тиче Драшковића, њему би и најопасније вирус (не овај против свињског грипа) могао да позавиди на великим мутацијама, када узмемо период од двадесетак година Драшковићевог политичког ангажмана и све противречне и контрадикторне ставаове и изјаве које је давао у том периоду, укључујући и ову најновију о Косову:

Драшковић: Нова политика за Косово

Кад слушате његов говор видећете да се он залаже за реалност на терену, да признамо фактичко стање где је Косово под окупацијом и да се тако сарађује са шиптарима, са њиховим властима. Наравно, он вербално не говори да се призна и формално-правно независност Косова, али кад признаш стање „де-факто“ онда после следи и „де јуре“, да се и правно призна независност. Врхунац цинизма је показао када му је водитељ скренуо пажњу да је Косово и Метохија по важећем УСТАВУ територија Србије.

Драшковић:

„… да у нашем УСТАВУ стоји тврдо закуцано у његовој преамбули да је Косово покрајина (цинично се осмехнуо) у саставу суверене државе Србије. Косово је било покрајина у саставу суверене државе Србије, и она то већ 5-10 година није. Држава Србија је кумановским споразумом и резолуцијом 1244 савета безбедности заправо била присиљена да се повуче са Косова.“

Дакле, човек се залаже да кад агресор привремено освоји неку територију земље коју напада, земља која је поражена, мора да промени свој УСТАВ по коме је тај окупирани део трертиторије био под њеним суверенитетом…!?

Идући том квази логиком, када је српска војска у првом светском рату морала да одступи на острву Крф, тадашња српска влада у избеглишту је требала да промени УСТАВ и да напише да Србије више као државе нема, не постоји, јер то је реалност.

Да Драшко, професионални „србине“, али у тој резолуцији 1244 пише да је Косово дефинисано као аутономна покрајина, у крајњој истанци, у оквиру Србије.

Дашковић је својевремено пролонгирао свој чувени ‘модус вивенси’: „Више од аутономије, мање од незавосности“ за који нико није знао шта то значи, па ни он сам.

Погледајте шта је тај исти професионални рбин изјавио почетком 90-их:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vuk_Dra%C5%A1kovi%C4%87

Quotations( цитати):

“ Any of the Arnauts [Albanians] and other nationalities who want Kosovo to be a republic can pack their bags immediately. There is room only for those who recognise Serbia as their fatherland.“ 24 June 1990 SPO rally. BBC Summary of World Broadcasts, 29 June 1990
(„Сваки од Арнаута (Албанаца) и припадника других националности који теже да Косово постане република, могу одмах спаковати своје кофере. Овде има места само за оне који Србију препознају као своју домивину.“)

Борис Тадић марионета запада
( 09.05.2008.)

Дакле наш врли председник Тадић Бо-ри-с има праксу да се бори за србију тако што се стално на најодговорнијим функцијама „консултује“ са странцима, са Бриселом, са Вашингтоном, као и сада око нове српске резолуције о Косову.

Из горњег видео прилога чућете да је генерал Dzon Mur Bik, био специјални саветник у министарству одбране када је Тадић био министар одбране, генерал енглеске војне обавештајне службе!? Да, да, па то су наши „савезници“ побогу, они нас стално бомбардују за „наше добро“, још за време другог светског рата када су бомбардовали само српске градове, гађали немце, а побили српске цивиле, а и сад 1999-те такође се нас бомбардовали за „наше добро“ због Милошевића.

На свом сајту предедник Тадић говори ово:

Председник Србије Борис Тадић: Војска Србије кључни фактор стабилности на Балкану
30. мај 2008

„Председник Републике Борис Тадић изјавио је данас да је наша стратешка намера да Војска Србије буде најснажнија у региону западног Балкана, не да би претила другим државама, већ да би била кључни фактор стабилности тог подручја.“

Које лицемерје и обмана. Док је био министар одбране, уништено је доста нашег наоружања и тако је у великој мери ослабљена борбена моћ војске, а сада му је стратешка намера да наша војска буде најснажнија у региону!??

Како… са чиме Тадићу…? Са праћкама?

Давинић је после њега само завршио посао. По међународним конвенцијама тадашња Србија и Црна Гора није имала обавезу да уништи то наоружање. Уништено је милион ипо против пешадијских мина, неколико стотина тенкова, 1200 ракета типа „Стрела 2“ и разног другог наоружања. Све је рађено полутајно и не зна се прецизно тачан број уништеног наоружања.
Тадићев режим је такође уочи рата у Јужној Осетији, помагао грузијском режиму 2008-ме, наоружавши га против наших традиционалних савезника и братског народа Руса. Нашим ракетама „Стрела 2М“ грузијци су обарали руске хеликоптере! Тада је министарство одбране Русије саопштило да је прилоком напада на Јужну Остетију, Грузија од српског наоружања користила наше калашњикове, ПВ ракете типа „Стрела 2М“, тенковске и топовске гранате.

Незаконито је спровођена кадровска чистка, посебно против ратне гарнитуре која је пружила отпор НАТО агресору! Било је заостајање у платама да би војни кадрови напуштали војску, уништен је морал припадницима војске, медијским омаловажавањем вођена је негативна кампања против ње, да би се показало да је она неспособна.

Планира се да наша војска има само 30.000 војника. Али зато шиптари не мирују, по подацима које Дрецун износи, на Косову се ствара организована шиптарска војска која ће бројати око 50.000 људи. По извештају УН-а на Косову шиптари поседују од лаког наоружања око 480.000 комада, такође имају и артиљеријско наоружање. Шиптари покушавају да набаве хеликоптере, шаљу своје људе на обуку за пилоте, раширили су обавештајну мрежу по Србији…
Баш лепо, док ми разбијамо војску, шиптари је стварају, а познато је да имају „велике апетите“ што је зацртано по програму њихове организације зване „Призренска лига“ из 1878-ме.

Шта ако шиптари купе авионе, хеликоптере, тенкове и нападну север Косова, јужни део Србије? Ко ће то да брани Тадићу, и са чиме? Са праћкама…?

Прави државник би прогласио окупацију непосредно после проглашења шиптара самозване независне државе Косово, и тако би показао да се не одричемо тог дела територије. Чекала би се повољна констелација и распоред снага у свету, не би ли се то искористило да се Косово и Метохија поново врати под контролом Србије.

Али, марионети Тадићу то нису рекли његови „консултанти“.

Међутим, сада му причају добро и подробно шта да ради, апсолутно сам сигуран да ће у тексту резолуције писати следеће: „добросуседска сарадња“ власти у београду и приштини… „заједничко решавање свакодневних проблема“… „нормализација односа“… То ће бити признање фактичког стања, неће се формално-правно признато независност Косова. ЕУЛЕКС ће сву власт пренети косовским институцијама, будући да ће се овом резолуцијом поништити резолуција 1244 по којој је КиМ у границама територије Србије, и за 5-10 година кад иовако исцрпљен и изнурен народ огугла на све, каде га психички и ментално потпуно докрајче, сломе и понизе…. признаће се и формало независност Косова.

Ето тако… са овим шибицарима на власти и „опозицијом“, ништа нас боље не чека!

Бољитак нас чека само са потпуно, потпуно, потпуно НОВИМ ЉУДИМА, са новом поштеном и ЧАСНОМ ЕЛИТОМ која ће да води рачуна о нашим највиталнијим националним интересима, која ће да препороди ДОМАЋУ ЕКОНОМИЈУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, ЕНЕРГЕТИКУ, ВОЈСКУ, ЕКОЛОГИЈУ, КОРУМПИРАНО СУДСТВО, ТУЖИЛАШТВО, ЗДРАВСТВО, ОБРАЗОВАЊЕ, НАУКУ…!

Једно реаговање to “Издаја Косова и Метохије, издаја Србије!”

  1. Нинџа Says:

    Изјаве Џозефа Бајдена о Србији и Србима


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: