Какву храну једемо у Србији?


Еколошки покрет из Новог Сада, на челу са храбрим Николом Алексићем, открио је и обелоданио 2004-те године монструозну ствар, да се у Србији из Украјине увезла радиоактивна пшеница!

Радиоактивна пшеница – Еколошки покрет Новог Сада

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Одмах је била поднета кривична пријава против увозника, обавестили су о томе царину, завод за заштиту биља, описали су шему тог незаконитог увоза путем лажних декларација о земљи порекла, обавештена је о томе министарка пољопривреде лично, и… ништа! Увоз радиоактивне пшенице био је прекинут, међутим, све се завршило на томе, кривични поступак овог криминалног дела против починиоца није покренут, нико није кажњен!

Ово нам све говори како о нашим животима и животима наше деце одлучују потпуно бескрупулозни политичари, без и трунке свести и савести. Знати да је пшеница радиоактивна, и увести је у земљу је монструозна ствар и указује нам да нас наши властодржачки политичари не трететирају као људе, већ понижавајуће као биолошки отпад над којим они треба да профитирају…!

Познато је да су данас код нас малигна обољења код људи и деце на другом месту по узроку смртности. Ко зна шта све ми једемо, све је по градским продавницама и пијацама натопљено хемикалијама, пестицидима и разним токсичним тварима, и само нам још треба радиоактивна пшеница. О свему томе се упорно ћути у јавности.

О томе шта све једемо писаћу у наредном чланку, а ради се о генетски модификованој храни (ГМО) и погубном Codexu Alimentariusu.

Докле год се као грађани, не преко странака већ попут организација као што је Еколошки Покрет из Новог Сада, организивано и системско-политички не побуниомо против ових ствари, једини отпор је индивидуалан, прећи живети у природу, основати еко-комуне и гајити здраву органску храну. Најбоље је радити све то упоредо, и системски и индивидуално, само тако можемо очувати земљу од затрованости, рекултивисати је и гајити органску храну.

6 реаговања to “Какву храну једемо у Србији?”

 1. proizvodiusluga Says:

  Pokrenut je novi neprofitabilni nezavisni blog o proizvodima i uslugama u Srbiji – za potrošače koji hoće da znaju šta kupuju !

  http://www.proizvodiusluga.wordpress.com

 2. Peđa Says:

  Pivo ne pijem od prije nekoliko godinua, a volio sam ga.
  Zašto?
  Bile su sankcije i u barsku luku prispio je brod sa „humanitarnim“ otrovom iz Amerike. Pardon ne otrovom, već kukuruzom. Sve relevantne inspekcije zabranile su istovar takve „pomoći“ od onih istih koji su nas kasnije i malčice bombardovali. Za naše dobro, rekoše, pa to nikad ne nazvaše Agresijom već „Milosrdni Anđeo“.
  No, da završim.
  Preko noći sa broda je nestalo 50 hiljada tona tog „dobrotvornog“ žita.
  Nešto kasnije nađeno je u nikšičkoj pivari.
  Eto zato.

 3. snezana Says:

  citala sam malo o Codex Alimentarijus,sve mi se vise cini da ce se prorocanstvo o semenu ostvariti. Ne znam tacno da li je rec o Tarabicima ili nekom drugom,ali radi se o tome da ce preziveti oni koji budu sacuvali seme biljaka. Jos se kaze da su ta vremena sada!

  • Небојша Says:

   Да, та су времена баш сада, и циљ Кодекса алиментаријуса је да се потпуно истребе све аутохтоне врсте семена разних пољопривредних култура, па и животиња чије месо људи једу: краве, свиње, кокошке итд… Кад то истребе, онда наступају Монсанто и друге ГМО компаније које са ГМО семенима раде шта хоће. Одлучиваће ко ће да живи, а ко неће. А и тај што буде живео једући само ГМО храну неће више бити човек, него ГМО франкењнштајн.

   Зато је живот у природи, у неком селу или еко комуни, једино решење и спас за обичног човека, да се храни здравом органском храном, аутохтоним врстама, јер политичаре је лако корумпирати, пошто немају ни трунке морала за људе. Да га имају не би увозили радиоактивну пшеницу. Да га имају, тај који је то увезо заглавио би на робију.

 4. agroekonomija Says:

  Treba svi da se potrudimo da sacuvamo semenke raznih povrtarskih i ratarskih kultura. U tom smislu potrebna su nam znanja i sugestije strucnjaka.

  http://agroekonomija.wordpress.com/

 5. galacmladen Says:

  Храна коју једемо у Србији је још увек екстра а да видите и чујете а недао Бог да пробате шта се једе Америци испљунули би је из уста.То је чиста пластика типа Мек.
  Прикупљајте семена и остављајте завијено у Алумунијумску фолију,па у теглу па закопати.Најсигурније стоји и до десет година.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: