Светозар Радишић о магији и подсвести


На питање водитељице – да ли постоји магија – професор Радишић одговара да нема ништа логичније него да магија постоји, међутим она се код нас невероватно много мистификује. Многи мистични ритуали који се спроводе у свету попут масонских и сличних, укључујући чак и мање мистичне – црквене, су заправо магијски ритуали којима је циљ да изазову веру у човеку да је оно што се путем магијског ритуала жели остварити и могуће, да је то остварљиво, да је то стварно-постојеће. Кад то човек усвоји као могуће, кад створи унутар себе енергију вере да је то тако, могуће и остварљиво, његов психосоматски систем организма то усваја и путем механизма подсвести сам спроводи у дело магијски чин који постаје остварљив, догодљив и даје резултате. Тако се човек магијским путем може и сам излечити од неке болести, без учешћа званичне медицине.

Али исто тако, из незнања, човек се путем неког магијског чина може изманипулисати, да поверује у нешто што не постоји, па да се то касније истим механизмима оствари и догоди у његовом животу као нешто лоше, јер његова вера „да је то могуће“ је „окидач“ механизма остваривања магијског чина.

Пре него што погледате овај заиста интересантам прилог професора Радишића, морам да кажам да се овде у Србији људи држе доста у незнању путем флоскуле: „ма то су глупости“,  не само око магије, него и око разних других парапсихолопшких способности којим човек може да овлада, да их буде свестан. Али, у другим земљама то није тако, рецимо у Великој Британији. Као потврду тога Радишић износи чињеницу да је некадашњи чувени маг Алистер Кроули, радио магијске ритуале под окриљем државе које је чак и војска штитила за време бомбардовања Лондона и Велике Британије у другом светском рату.

Светозар Радишић: Постоји ли магија?

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Видео прилоге скините по овом упутству.

Подсвест је веома моћна. Ако би неко желео да помогне самом себи он то може урадити путем подсвести, а не свести. Пут до подсвести и механизмима како она функционише и делује је тај да упознамо суштину деловања и значења наших мисли и осећања. Ако то појединац упозна, он путем мисли може сам себе да исцели, говори професор Радишић.

С друге стране када је човек у незнању око ових ствари, онај ко познаје моћ подсвести може да изманипулише човека и да му створи пакао од живота. Исто тако може то и сам себи човек да уради, ако се дубоко емотивно веже за лоше мисли нечега што му се лоше десило у прошлости, у детињству често. Ако то човек свесно не разреши, то преузима подсвест. То је онда неразмрсив чвор патње. Човек може да постане господар своје подсвести, а самим тим и свог живота…

Светозар Радишић:Пут до подсвести

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/

6 реаговања to “Светозар Радишић о магији и подсвести”

 1. Igor Says:

  mozda je zanimljivo za gledanje ili za ubijanje vremena ali ipak su to price za decu…

 2. Milos Says:

  Kao sto je starac Tadej rekao: Kakve su ti misli takav ti je zivot…

  Svaka cast na ovom blogu i ostalim temama

 3. neda Says:

  Misao ima cudesnu moc, zato pazite sta mislite jer se vraca kao bumerang kroz zivot, uostalom sve sto je bilo nevidjeno postaje sve vise vidjeno a po neki pocinju i osecati. Sve sto vidimo i NE VIDIMO ima svoju frekvenciju…Prema tome pocnite vise osluskivati svoju podsvest…za vase dobro…

 4. Vesna1 Says:

  Проф др. Радишић је потпуно у праву, зна шта говори. Можда су кратки клипови да би се тако нешто у потпуности објаснило. Постоји једна веома лепа књига, за оне које то занима а зове се Свет енергија, од Зорана Груичића и Бранислава Костића. Па ћу навести неке мале делове из ње о негативним мислима као основи негативних енергетских записа где се каже: “Специфичну врсту негативних ментално-енергетских садржаја представљају негативне мисли и ментални налози који су свесно и намерно усмерени ка другим особама са жељом-намером да им се нанесе зло. Процес емитовања оваквих негативних мисли карактеристичан је за људе који мање-више стало имају негативне емоције према другима и повремено им упућују конкретне негативне мисли које садрже жељу да се тим особама деси нешто лоше. Временом, те негативне мисли добијају укалупљен образац и активирају се готово несвесно увек када се особа која емитује нађе са особом којој те мисли упућује. Током времена спорадичне негативне мисли постају “константан“ програм који може нанети озбиљну штету особи којој је намењен. Но, стално емитовање негативних мисли наноси штету и ономе ко их емитује. Негативне мисли као негативна фреквенција у моменту емитовања доспевају до особе којој су упућена и наносе јој енергетску штету јер јој уздрмавају или оштећују ауру…..Магијске радње, и враџбине односно “чини“ су реалност. Ритуали као и предмети и делови биљака или животиња који се при разним ритуалима користе и разна ритуална мрмљања СРЕДСТВА помоћу којих особа која изводи ритуал улази у такво стање свести да своју негативну мисао јасно и прецизно усмери ка одређеној особи или предмету и уз непрекинуту усмереност на њу формулише негативан програм. Разним ритуалним радњама они који су томе вични снижавају фреквенцију можданих таласа – улазе у транс, чиме стварају основни предуслов да на некоме или нечему оставе трајан енергетски траг који има веома усмерено деловање. Негативни енергетски записи могу да се раде на аури, на људском телу или на предметима“. То би било укратко, кога занима више нека прочита књигу.
  А Л И….
  У књизи Спасоја Влајића Теслини миленијумски дарови сам прочитала: “Још Свето писмо опомиње да сваку сетву прати одговарајућа жетва. Нашу будћност одређује и ОНО ШТО ЧИНИМО ДРУГИМА. То дубоко искуство сажето је изречено у народној мудрости која поручује *чини добро и добру се надај*. На основу личних запажања, Тесла је то начело **сетве и жетве* повезао са одговором саме природе на бол који нам неко наноси или који наносимо другима. По том **закону космичког бола**, они који наносе злодела могу да очекују неизбежну казну“.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: