Одбрана радио емисије АТЛАНТИС…!


Морам да реагујем на напад према радио емисији АТЛАНТИС коју води и уређује госпођа Биљана Ђоровић. На сајту другог програма радио Београда 13.06.2010-те, у рубрици: „Данас на програму“, још док је емисија била у току, при њеном крају (то ћете видети по датуму и времену када је дат коментар, јер Атлантис се емитује сваке недеље од 17 до 18 часова) извесни лик „Александар С.“ је брутално напао емисију следећим коментаром:

„АТЛАНТИС 13. јуна је застранио у опасне токове национализма и требало би да ауторка емисије буде опоменута, а емисија или цензурисана или укинута. Шта је следеће? Апотеоза небеског народа Српскога?
Александар С. () • 2010-06-13 17:44:53″

Хајде прво да видимо шта значи термин и појам „национализам“, пошто дотични лик помиње „опасне токове национализма“.

Термин „национализам“ по разним ауторима

По Вујаклији (страна 610) то је:

(фр. nationalisme) народњаштво, љубав према свом народу, родољубље, народни егоизам.

С тим да народни егоизам сам по себи не значи ништа лоше, не мора по правилу да значи наки антагонизам према другим нацијима, јер ако национални идентитет прелази у негативне конотације, у антагонизам и мржњу према неким другим нацијама, онда за таква идентитетна осећања код припадника неке нације постоје и адекватни термини за то, попут: „шовинизам“, „нацизам“, а ако национализам пређе у расни домен, величање раса, онда се то зове „расизам“ итд… итд…

Међутим, интелектуалци су у цивилизацијском дискурсу створили збрку, јер за термин „национализам“ везују и позитивна одредишта код људи, лепа осећања која не негирају друге нације, а и негативна одредишта и антагонизме према другим народима и нацијама, па и мржњу, мада им се пружа могућност да измисле и нове термине за национализме са негативним атрибутима. Рецимо, по филозофу и социологу:

Ernest André Gellner (9 Децембар 1925 – 5 Новембар 1995)

„национализам“: то није буђење самосвести нације, већ национализам ствара нацију тамо где не постоји.

Дакле имамо негативне конотације. Међутим једна ствар је јасна, сви интелектуалци и филозофи врло добро знају да обичан човек, маса њих, под појмом „национализам“ схвата, и тако га доживљава, као љубав према својој нацији, родољубље, све у свему то је здрав однос, који по ничему није уперен против друге нације, већ напротив, тај обични чвек за чији се ум многи боре, да га оробе, врло добро зна да цени и поштује друге националне идентитете и осећаје.

Због свега овога што причам требала се створити нека научна конвенција да се под термином „национализам“ у политичком, образовном и свакаквом дискурсу подразуемева здрав однос према националном идентитетру, без и трунке антагонизма према другим нацијама, док за све остале негативне осећајне аспекте термина „национализам“ треба искључиво користити друге већ постојеће термине, измислити и нове ако треба. О томе се не води рачуна, и отуда имамо да када се води нека полемика, неки округли сто о националном идентитету код човека, или чак у задњих двадесетак година у пит-бул политичким „полемикама“ псеудоинтелектуалаца и медиокритета, сви користе термин „национализам“ и они који га подразумевају као патриотизам и родољубље, и они који у њему виде мржњу према другим нацијама, тако да ту нико никога не разуме, нити зна шта прича.

Неки се чак расправљају шта је старије, кокошка или јаје, односно национални идентитет код човека, или грађански, да би величали своја становишта, а да понизе становишта свог саговорника.

И углавном се све своди на то да се понижава национални идентитет код човека, а велича грађански као нешто апсолутно добро. То се ради веома циљано, ради манипулације са људима, јер ко иоле познаје психологију, он зна, да је национални идентитет код човека на јако дубоком подсвесном нивоу, има много већу тежину него грађански. Зато је и веома лако запалити неке нације, попут Немаца рецимо, и за секунд изазвати хаос у свету, хаос другог светског рата, и то по основи националног идентитета, а не грађанског!

Идеолози нацизма и Хитлер, нису своју патолошку мржњу према словенским народима испољавали зато што су они неки „грађани“, јер грађанин Русије не мора обавезтно бити Рус, може бити и Румун, дакле припадник неке друге етничке групације иако живи у Русији, односно тада у Совјетском Савезу. Неки интелектуалци чак са гађењем говоре о националном идентитету, то се просто осећа у њиховом гласу док их слушаш, док просто свршавају величајући грађанско у човеку као апсолутно добро, мада има разних грађана, анационалних идиота, који могу починити стравичне злочине, чак натерати читаве нације у међусобне ратове пуне крви, то су наши банкари, владари планете, који по обичају финансирају у ратовима и „добре“ и „зле“ нације.

Човек је мултидимензионално биће по осећају идентитета, он у себи истовремено има следеће идентитетне потенцијале: грађански, национални, религијски, индивидуални, спиритуални, божански… и од степена индивидуалности и самосвесности, човек има могућност да контролише све те идентитете у кристализовану индивидуу која зна шта хоће, а шта неће. Да не би скренуо са теме, само да кажем следеће разним квази интелектуалцима, желели то они да признају или не, национални идентитет код човека постоји, изузетно је достојан пажње и треба се веома обазриво третирати када се квалификује и сврстава на неку страну, посебно негативну. Нацинални идентитет је веома дубоко укорењен код обичног човека, кога псеодо елита, властодршци и њихови „интелектуалци“ третитају увредљиво, као простог и стоку, и претежно тај обичан човек има здрав однос према свом националном идентитету, па тако и СРПСКИ ОБИЧАН ЧОВЕК, КОГА ОНИ ЗАДЊИХ ДЕСЕТАК ГОДИНА УПРАВО ПОНИЖАВАЈУ НА НАЦИОНАЛНОЈ ОСНОВИ, ИЗВРГАВАЈУ  ГА РУГЛУ,  ДА СЕ СТИДИ ШТО ЈЕ СРБИН !

Одбрана АТЛАНТИСА

Што се мене тиче, подједнако негујем и леву и десну мождану хемисферу, али више радим не десној, јер кључ је у њој. Но, у писању по свом сајту пишем у корист Српског националног бића и идентитета, којег носим у себи, део сам тог колективног богатства и баштине, то је једна прелепа башта прекрасног цвећа, мада сам строго индивидуалан, не потпадам под утицајем маса.
Устао сам одлучно у одбрани српског националног идентитета, јер по тој основи нас уништавају већ двадесетак година, и више, кроз читаву историју…!

Јесте драги моји врли интелектуалци, „борци за људска права“, ми смо истовремено и грађани иако смо Срби, али нас усташе нису клале зато што смо били „грађани“ НДХ-а, већ зато што смо Срби, по националној основи и идентитету!

Немци нас у ратовима нису убијали зато што смо „грађани“, већ зато што смо Срби, по националној основи и идентитету!
У првом светском рату нас аустроугари, мађари и „браћа“ хрвати нису ибијали зато што смо „грађани“, већ зато што смо Срби, по националној основи и идентитету!

Нас нису кроз историју убијали зато што смо „грађани“ Југославије или Србије, већ зато што смо Срби, по националној основи и идентитету!
Од распада бивше Југославије, монструми новог светског поретка нису нас медијски сатанизовали и бомбардовали, зато што смо грађани Србије, јер то може бити и несрбин, Мађар, Хрват, Бошњак… већ зато што смо Срби, по националној основи и идентитету!

Оно што нас као народ карактерише кроз читаву историју, то је слободарска самосвет и борба за слободу за коју су Срби дали милионе живопта…! Е… то не трпи глобализам, ту слободарску националну самосвест, то не трпе ти монструми који воде тај злочиначки нови светски поредак! Њима требају само „грађани-робови“ те економске потрошачке животиње које ће они да трују загађеном храном, затрованом храном, јер кажу и превише нас је, сада нас има нешто више од 6 милијарди, али то је много по тој „господи“, они су израчунали да на Земљи треба да живи једна милијарда економских животиња.

Слободарске нације и људи по „господи“ новог светског поретка не треба да постоје, већ нације робови, зомби нације и људи, и зато се у задњих двадесетак година води стравичан и до сад незабележен психолошки рат против једне веома слободарске нације и људи, против Срба, да нам избришу идентитет у главама, да нас  претворе у ретардиране дивљаке и злочинце, у „геноцидан народ“ у „биолошки отпад“ кога треба убијати где год се може, и пре свега га понижавати и вређати по осећају националног идентитете, по националној основи!

Тако се даје и пример осталим нацијама, шта их чека ако не пристану да буду нације добровољних робова!

Ми смо експеримент уживо разним Менгелима људског ума, и пример осталима, шта их чека.

Зато Србина треба убити у појам, понизити га у појам, „забити му ексер у главу и душу“ чак и кад помисли да брани своје национално достојанство! А ако не дај боже Србин помисли да има националне интересе, да их промовише и брани… о не! То је немогуће, јер Србин је „злочинац“, „гад“, „звер“, „кољач“…

Међутим, оно што је најгоре, у психолошком убијању нације и националног културно-духовног идентитета, најстравичније и немилосрдно у првим редовима учествује управо домаћа властодржачка политичка елита и њихова камарила! И то до најгорих граница мазохизма и самопонижавања, у наше име, у име нације и народа!

Први задатак су одрадили, на непостојећем геноциду прогласише нас геноцидним, и добили си плус код владара Планете. Сада је на реду дошао и други задатак који су успешно обавили, доделили су филозофу Мајклу Волцеру, који се страсно залагао за бомбардовање Србије, почасни докторат, и тако нас доведоше на најгору границу националног и академског самопонижења…!

И сад долазимо до поенте, до емисије АТЛАНТИС која је једини зрачак светлости, истине и правде у овом невиђеном медијском једноумном и тоталитарном мраку Србије, антисрпским медијима који пљују по Србији и српском народу! Атлантис, између осталог, управо промовише оно нашта се највише напада, одбрану српског националног идентитета и достојанства! Радио је то и док су нас властодршци проглашавали лажно геноцидним, да смо одговорни за непостојећи геноцид у Сребреници, и радио је то када је недавно устао у одбрану од националног и академског самопонижења.

Али не… то домаћи окупациони „интелектуалци“ и слугерај владара Планете не могу да дозволе, они имају задатак да нас убију у појам, да се стидимо свог српског идентитета, да осећамо кривицу и стид што смо Срби уоште, јер ми смо „нико и ништа“ по њима, обична стока и ретарди, какви национални интереси, какво национално достојанство! И зато разни „Александри С.“ чим неко устане у одбрану националног достојанства и самопоштовања, чак и то проглашавају „опасним токовима национализма“!? Има ли нечег морбиднијег?

Коментар нашег дотичног „Александра С.“ који тражи цензуру и укидање Атлантиса, по рецепту разрачунавања тоталитарних режима са слободарским људима и емисијама, можете погледати на овој веб страници коју сам припремио за вас, као и коментаре у одбрани Атлантиса (тамо су и моја два коментара), јер људи га све више слушају и прате. То је не само одбрана Атлантиса, већ и одбрана водитеља и уредника емисије, Биљане Ђоровић, једног од најбољих истраживачких новинара код нас и нашем медијском простору! То је одбрана наших храбрих и часних интелектуалаца који гостују у емисији, одбрана слободе, истине и правде! Одбрана слободе мишљења и става!

То је одбрана нашег права као Срба и нације, да имамо своје националне интересе, на својим националним медијима, као и сви други народи.

Енглези се могу поносити својим национализмом и националним идентитетом, Немци исто, Италијани исто, Грци исто, Шпанци исто, Американци исто, Французи се у најновије време поносе и својом колонијалном прошлошћу, али Србима није дозвољено да бране ни своје елементарно национално достојанство, то је „опасно“, јер нама је додељена улога „дивљака и зликоваца“, „ми смо звери“ на позорници невиђеног фашизма и терора новог светског поретка!

Међутим, све би боље прошло, ако већ не можемо у физичкој равни да се супротставимо, када би се супротставили и пружили отпор на менталном, умном и психолошком плану као нација, људи и грађани, али не, ту се и води главна битка, ко добије битку за људски ум и душе, тај је добио једини могући рат, рат за људске душе. Кад људи добровољно робстве прихвате као „слободу“, контрола монструма који воде овај свет у пропаст деструкције и самоуништења, неће бити више ни потребна.

Док брод тоне, маса зомбија ће играти игрице, гледати светска првенства у фудбалу, кошарци, олимпијске игре, фарме… неће ни стићи да питају:

„Ко је угасио светло?!“

Зато, што се Србије тиче, што се тиче слободе речи и информисања, треба да устанемо у одбрану Биљане Ђоровић и Атлантиса, од домаћих „гиљотинаша“ слободне речи и истине, јер за многе је Атлантис постао мелем на душу, то нам не могу одузети!

Каква цензура, какво укидање Атлантиса, не може то…!

5 реаговања to “Одбрана радио емисије АТЛАНТИС…!”

 1. DRAGANešković Says:

  Okuražiču se da se i ja uključim u ovu bizarnu raspravu o „nacionalizmu“.
  Kad se spomene Nemački nacionalizam,
  ili možda, Austriski nacionalizam, kao i nacionalizmi Slovenaca, Hrvata, Makedonaca, Bugara. Mađara i da sad ne nabrajam redom sve naciuonalizme koje se svakodnevno manifestuju, nikom to ne zasmeta, i nema negativnih efuforičkih zaplašenih javnih istupa, dok bilo ko stidljivo i tiho spomene „Srpski naciuonalizam“, svi se prepadnu, svi se ukoče i menjaju svoje noseće pelene ispunjene strahom.
  Treba glsno, odlučno i svi u jedan glas da kažemo za naš „NACIONALIZAM“ da je to nešto što niko nesme da dovede u pitanje kao što mi pojedinačno a i nacionalno ničim ne dovodimo u pitanjke tuđe „nacionalne“ pobude u njihovim nacionalnim iskoracima tokom njihovih životnih ljutanja.
  Niko nam nemože pomoći osim nas samih, unatar našeg domačinsta, koje se prepoznaje pod imenom, „SRBIJA“!
  Udruženi, složni, jedinsteveni… kao jedan tada će mo imati našlični nacionalni izbor za naš nacionalni Srpski put.
  pozz. DRAGANešković

 2. sreda Says:

  odlicno nebojsa!a gospodin s je izgleda ukinuo samog sebe

 3. Peđa Says:

  Народ без национализма и није народ за поштовање !
  Наравно, национализам и фашизам немају ништа заједничко. Фашизам је опасан и уперен против другог.
  А ако не поштујеш самог себе, како ћеш тек другог?

  • Небојша Says:

   Да, ако не поштујеш себе, и кад знаш како је када неко ниподаштава тебе, онда ћеш поштовати другог и нећеш га ниподаштавати.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: