Листа подршке професорима потписницима јавног протеста против академског националног самопонижења


Please join the protest against the award of an honorary doctorate (Causa Honoris) by Belgrade University to Michael Walzer (Princeton USA), supporter of the NATO bombardment of Yugoslavia! Please, enter your personal data in the comment box. (Follow the green arrow.)

 • name,
 • occupation,
 • country.

Организујем листу подршке професорима Милану Брдару и Александру Јокићу који су потписали јавни протест против академског националног самопонижења. Сви грађани који желе да подрже професоре потребно је да у коментарима ове листе оставе своје следеће личне податке:

 • име и презиме,
 • град у коме живите,
 • стручну спрему,
 • email адресу.

Потписници листе подршке су:

 1. Јовановић Небојша из Бора, КВ металостругар, email:orgonster@gmail.com

Следите мој пример са својим подацима.

Sign here, in the comment box:
(Click here to see instructions)

pismo

……….

P.S. Foreigners can use this translated page by Google Translate.

46 реаговања to “Листа подршке професорима потписницима јавног протеста против академског националног самопонижења”

 1. Биљана Says:

  2. Mr. Biljana Đorović, Beograd, harpija@sezampro.rs

 2. sreda Says:

  3. Mulic Sredoja, COKA, kv strugar (radnik zeleznice) sreda@tippnet.rs.

 3. Radmila Nastić Says:

  Potpisujem posto sam procitala deo iz knjige pomenutog profesora na Internetu. Ali u cemu je svrha protestovati protiv doktorata koji je vec dodeljen? Zasto predlagaci ovog protesta nisu pokrenuli inicijativu ranije pa da javnost pokusa da spreci dodelu doktorata, jer proces predlaganja obicno dugo traje?

  • Небојша Says:

   Ја око тога знам само ово из текста, а ту пише да докторат тек треба да буде додељен, но можда је то сређена ствар, и само остаје да се одради посо. Можда је све то рађено у тајности, па је професор Брдар касно сазнао. Ја сам само показао добру вољу да организујем потписивање, барам да се зна ко је против, ако већ како кажете ви додела доктората не може да се спречи.

   Ако хоћете оставите детаље о себи као и остали, да имамо редослед.

   Поздрав.

 4. richardrozoff Says:

  Rick Rozoff
  Chicago, USA

 5. Natasa Petronijevic Says:

  Potpisujem listu podrske

  • Небојша Says:

   Хвала.
   Да ли би могли као и остали, да упишете име, образовње, и град у коме живите.
   Поздрав

 6. Djorovic Zvonimir Says:

  Porazavajuca je cinjenica da se na Beogradskom univerzitetu dodeljuje titula pocasnog doktora coveku kakav je profesor Michael Walzer , koja na pravi nacin odslikava stepen kulturne kolonizacije naseg drustva.

  Beogradski univerzitet je pao na ispitu.

  Da li ce ovaj ispit poloziti javnost zavisi od njene rakcije na ovu dodelu, i zato je reakcija veoma vazna.Najbolji primer kako bi ova rakcija trebalo da izgleda dali su profesori Milan Brdar i Aleksandar Jokic i ja im dajem punu podrsku.

  Djorovic Zvonimir
  dipl.ing. elektrotehnike
  Beograd Srbija

 7. Djorovic Zvonimir Says:

  Da stanje na univerzitetima u Srbiji ipak nije tako mracno sto bi se moglo zakljuciti na primeru Beogradskog univerziteta i nesretne dodele pocasnog doktorata, pokazuje nam svetli primer kragujevackog univerziteta.
  Kragujevacki univerzitet je 2008 godine dodelio titulu pocasnog doktora nobelovcu Haroldu Pinteru koji se neumorno borio protiv imperijalizmai kolonijalizma do kraja zivota.Sledece 2009 godine Kraujevacki univerzitet dodeljuje pocasni doktorat Sretenu Bozicu Srbinu iz Australije koji je kroz svoja literalna dela svet upoznao sa stradanjem Australiskih Aboridzina pod imperijalnom cizmom.Zasluge za donosenje odluke o dodeli ovih doktorata, izmedju ostalih ima i profesorka Radmila Nastic potpisnik ove liste podrske i ja joj se ovom prilikom zahvaljujem.
  O ovim dodelama je snimljena emisija Atlantis pa je cini mi se prava prilika za posetioce ovog bloga da je cuju ukoliko za to postoje tehnicke mogucnosti.

  Djorovic Zvonimir

 8. Нешко Says:

  А ја бих рекао да је ово потписивање (овако касно) само губљење времена.
  Сада би требало организовати протест и блокирање тог скупа, а не неки имагинарни протест на интернету.
  Што не ЛИЧНО не ступите у контакт (не путем мејла већ посјетом) са што је могуће више српских партриотских удружења?
  Ова акција је акција само да бе се нешто радило, а не да би се стварно нешто промијенило.

  • Небојша Says:

   Нешко,

   Ништа није имагинарно, јер ми нисмо имагинарни. Интернет је само медиј. Да није интернета ви никада не би сазнали за овај антисрпски скуп, за његову бит, ни за овај протест, нити би имали прилике да кажете да је све имагинарно. Власт, и када би га најавила, ви не би знали позадину, као што је објаснио професор Брдар, већ би објаснили да је то нека свечаност. Патриотске организације су обавештене о овом антисрпском скупу.

   Зар вест о томе путем електронске поште није довољна да оне реагују, или баш лично треба да им се каже потпуно исто што им се већ рекло путем мејла, да би оне реаговале?

   Да ли можда неко треба да им каже како се организују протести, јер баш су се показале те патриотске организације приликом доншења резолуције о сребреници, излазак на улице је био нешто више од нула, а знале су месецима унапред шта ће да се деси у скупштини. Ишло се и лично код њих да им се каже шта ће да се деси, и… шта се десило Нешко?

   Да није интернета Нешко, ни ви ни ја не би знали многе значајне ствари о којима се не прича на контролисаним електронским медијима.

 9. Вера Вратуша Says:

  Као наставник Београдског универзитета предлажем свим колегиницама и колегама да захтевамо од ректора и надлежних тела чији су чланови можда били преварени због недовољне личне обавештености о кандидату за којег су гласали, да након овог сазнања откажу уручивања почасног доктората наше школе апологети хуманитарних НАТО интервенција и тиме геноцида као последице бомбардовања радиоактивним пројектилима.
  Вера Вратуша

 10. Нешко Says:

  Не бих да разводњавам полемику али пошто ми је техника (посебно интернет) струка у којој сам јако дуго и јако добро знам како електронска пошта функционише и како се третира на рзличитим нивоима ја њу у Србији као средство комуникације важних ствари сматрам безвриједном.
  У неким (и овдије се ради о изузецима умјесто правилу) сређенијим државама обраћање јавним институцијама електронском поштом је прихватљив начин комуницирања (мада се на њу ни таде не смије 100% ослонити).
  Електронска пошта не гарантује доставу (као и кад пошаљеш обично писмо), постоје аутоматски филтери који могу, а не морају пропустити пошту, провајдер може али не мора да испоручи, корисник може али не мора редовно да чита (и рецимо плаћа провајдеру), пошта може али не мора да се испоручи релевантној особи, особа која чита може али не мора да правилно процијени важност/хитност и прослиједи до онога ко је задужен итд.
  Мноштво прпрека (карика) у серији (ланцу) и довољно је да на једном мјесту дође до прекида и нико неће ни примијетити да „писмо“ није дошло.
  Поред тога лични контакт се схвата много озбиљније, особа се обично мора саслушати, може се дискутовати, лако укључити трећа лица итд.
  Па Србија је данас гдје јесте великом заслугом неразумијевања модерне комуникације и како она функционише комбиновано за неразумијевањем комуникације и психологије уопште (осим када тренутно владајуће странке продају исту циглу умотану у други шарени папир на сваким новим изборима).

  • Небојша Says:

   Нешко,

   Па знате шта, управо све опет разводњавате, јер и ја познајем интернет, а и овде на овој теми је поента да се да подршка, а не да се разводњава и разглаба у недоглед, а ви још нисте ни експлицитну подршку протесту дали Нешко, да напишете име и презиме, и све што треба. Или, то је потребно поштом да вам се уручи? Уреду је, оставите ми на мој мејл вашу адресу стана и послаћу вам писмо.

   Можда треба и неки жив разговор са вама, не?

   Овога пута се нису оствариле ваше цепидлачарске прогнозе које се изузетно ретко дешавају. Једна веома битна патриотска организација је примила обавештење о овом антисрпском скупу, има исти овај протест што је на мом сајту, на свом, и не видим разлога да се сада нешто посебно посете, јер информација је довољна да се организује протест. Али не видим да се нешто догађа, да та патриотска организација организује протесте.
   Нити је организовала протесте против резолуције о сребреници мада је и поштом обавештавана о многим стварима, разговарало се, схватила се озбиљниости, и…?

   Те патриотске организације имају више људи, и немогуће је да неко не прочита електронску поруку. Патриотске организације, ако су патриотске, морају имати озбиљност да им се не деси да пропусте неки мејл. Потпуно је бесмислена ова ваша тврдња, нема контекст, и циљ јој је да се и даље разводњава ситуација:

   „… особа која чита може али не мора да правилно процијени важност/хитност и прослиједи до онога ко је задужен итд.“

   Теоретски је све то тачно Нешко, међутим ова ваша тврдња напросто није у контексту ове наше ситуације и само разводњава ствар, јер нико тим патриотским организацијама није послао научни рад, па да нешто не схвате, да не процене важност, већ су добиле просту информацију о антисрпском скупу која када се одмах прочита схвата се важност. Или мора да им се црта Нешко, да озбиљно схвате о чему се ради?

   Ако ћемо да цепидлачимо, шта ако опљачкају поштара који носи ту вашу „сигурну пошту“ и убију га? И то се може десити зар не? Дешавало се то. Или нема такве могућности за вас? У пракси се дешавало и ово, наравно ретко, да пошта не стигне редовним путем до примаоца, или је то по вама баш 100% сигурно? Код мене у згради се дешавало виша пута да поштар остави на врху преграде за поштанске сандучиће неко писмо које није за станара у нашем улазу, и то стоји по некад месецима, док то неко не склони или поцепа. Ето, то је та ваша „сигурна пошта“. Намерно цепидлачим ко ви, јер у нашем примеру ситуација је веома јасна, а ви само разводњавате и од старта сте почели да филозофирате, као ми се овде само фолирамо, а ви сте озбиљни, а нисте ни дали подршку, да видимо ваше пуно име и презиме итд. А да није било нас Нешко, ви не би знали о овоме ништа.

   Осим тога, сада је познато, да људи нису преко интернета сазнавали вести око манипулација са вакцинама и свињског грипа, акција манипуланата би успела 100%, не би доживела потпуни крах свуда у свету, у Европи, на Блакану, у Србији.

   То није многима од моћи одговарало, па зашто онда Нешко нису прорадили ти ваши филтери, разне блокаде, већ је био слободан проток информација…?

 11. Срђан Радивојевић Says:

  Изражавам подршку професорима потписницима јавног протеста против академског националног самопонижења.

 12. galacmladen Says:

  Dragi moji ,informatika nije zivo slovesno bice,ona j plod slovesnog bica kao recimo izmet. Moze otici u reku direktno i zagadjivati je ubijajuci u njoj ziva beslovesna bica. amoze se deponovati i kada prevri iskoristiti kaodjubrivo za biljke koje ce kasnije jesti slovesna bica. Molim vas da ovo razumete,internet je samo jedan od plodova ljudskih i kao takav se moze a nemora koristiti u dobre svrhe. Nije internet kriv ,nego ljudi.

 13. galacmladen Says:

  Mladen Jovanovic iz pozege,poljoprivrednik, galac68@gmail.com podrzava sve sto moze na dobro se iskoristiti,pa i ovaj protest protiv zle prevare

 14. Нешко Says:

  Ето ако ће бити лакше у признајем да си у праву у свему што си написао (а и исход ће такође бити у складу са тим).
  … баш као што је и та вакцинација доживјела потпуни крах свуда у свијету.

  Сад потпуно озбиљно: Ја не дајем подршку стварима за које не вјерујем да ће имати бар минимум успјеха (надам се да нисам у праву). Постоји пословица која каже: Свиња се не тови уочи Божића (или тако некако).
  Рецимо дао сам подршку петицији против продаје Телекома за коју мислим да је покренута на вријеме и организација иза тога је озбиљна мада лично не вјерујем да ће успјети да спријечи продају (никад се не зна).

  И за крај једно појашњење. Ја сам написао следеће:
  „Електронска пошта не гарантује доставу (КАО И КАД пошаљеш обично писмо)“
  Значи ни један ни други начин комуникације не гарантује доставу.

  • Небојша Says:

   Нешко,

   Нисте ми битни уопше, па да ми нешто буде лакше или не, ја износим своје ставове невезано ко се јави.

   Јесте Нешко свиња се не тови уочи Божића, али ви не дозвољавате ни ситуацију да се за ово све касно сазнало, цела та позадина за ову антисрпску акцију. Али знате да нападате и глумите паметњаковића. Да ли значи да ако се нешто касно сазна, да не треба да се организује протест са прејудицирањем да неће бити успеха „јер је касно“?!

   Када би сви били ко ви Нешко, никада ништа не би успело, јер:“ја не верујем да ће то имати успеха“.

   Ако народ има снаге да се избори против нечега, никад није касно Нешко, осим ако сте Нешко.
   Ако протест не успе, сигуран сам Нешко да ћете први доћи и рећи:

   „Ето… реко сам вам…!“

   Нешко, мој вам је савет, немојте више никад да потписујете никакве петиције, јер шта ако не успеју?
   Осим тога, ово изјашњавање има и другу конотацију, независно од тога да ли ће протест упети или не, а то је да се види ко је у тешким временима имао какве ставове, и потписивао их својим именом и презименом, јер доћи ће и друга времене, неке друге власти, па да се зна ко је зашта био. Наравно, боље је да акција успе, но протести имају више димензија…

 15. Нешко Says:

  Нећу више да се беспотребно јављам и кварим идилу.
  Какве има смилса дискусаија када неко тврди како је сигуран у нешто што ће неко други учинити поготову када је ту другу особу „упознао“ на основу 2 коментара у задњих 24 сата.
  Исто колико је сигурн како се у читавом свијету нешто дешава.
  Са искључивим ставовима се не расправља поготову када показују потпуно неразумијевање и разлику између добронамјерне критике и напада на личност (па се одговара нападом на личност, а не ставове).
  Мислим ако сам Нешко.
  А ја имам свој став и који (не) износим према сопственој процјени па макар, ево и да ја сад то напишем, читав свијет (не)одобравао. Такође се потписујем (јављам) именом и презименом) само када ја то желим, а ни у ком случају јер ме неко из било ког разлога прозива. Ако ми ставови (не) ваљају као анонимном неће ни мало бити бољи ако су потписани.

  • Небојша Says:

   Хвала вам Нешко, потпуно сте у праву да не потписијете нешто што не желите.

   Ја не нападам вас као људско биће, већ само критикујем ваше ставове и вас, јер вас Нешко одређују ваши ставови, „ту смо се упознали Нешко“ и зато сам вам критички одговарао како сам вам одговарао, јер сте ви и даље упорно разводњавали ситуацију после мог првог одговора, са погрешним прејудицирањм свега, да се ми овде зезамо, а и то може да увреди некога Нешко, јер управо сте ви овде упали непознавајући стварну ситуацији и били искључиви, јер сте мислили да се патриотске организације нису обавестиле. А да није нас и ове „имагинарне акције“ коју ви тако дискредитујете од самог старта, тако и све нас који смо то организовали, ви никада не би сазнали шта се У СТВАРНОСТИ ДОГАЂА, а умете да солите памет и да будете искључиви као да знате све, и још се жалите на неку моју тобожњу искљичивост. То сте ви Нешко показали да сте искључиви и дискредитујете целу акцију, минимизирате је, уместо да сте се мало обавестили, поставили неко питање, да се упознате са стањем ствари, па да онда заузмете коначан став.

   Али не, ви одмах знате све, па кад видите да нисте у праву онда разводњавате са теоријама о електронској пошти.

   Тачно је, ако вам ставови (не) ваљају као анонимном, неће бити бољи ни ако су потписани, но ја сам овде организовао да се потпишу другачији ставови, тако да овде ви не би имали шта да потпишете.

 16. Јоцић Војкан молер Says:

  Подршка професорима у племенитој борби.

 17. Љиљана Марковић Says:

  Потписујем apel prof. Brdara protiv akademskog smoponizenja.

 18. вера вратуша Says:

  Доиста никада није прекасно. Уколико дође до уручивања почасног доктората за промоцију НАТО геноцидне и екоцидне политике свугде у свету, захтевајмо од Сената БУ да након ових сазнања повуче своју сагласност и прогласи неважећом властиту одлуку о незаслуженом додељивању почасног доктората БУ а од Ректора до повуче моралне консеквенце за недовољну будност према преварантским предлагачима.

  • Небојша Says:

   И Дијана Џонсон је упутила јавни протест против академског понижавања Србије, то можете прочитати овде.

 19. Radmila Says:

  Зар је могуће да нема краја понижавању Срба и Србије?!
  Придружујем се протесту против академског понижавања Србије.
  Проф. др Радмила Обрадовић
  Косовска Митровица
  obradovicr@ptt.rs

  • Небојша Says:

   За разлику од Мајкла Волцера (Универзитет Принстон, СAД) који се са пуно жара залагао за нелегално бомбардовање Југославије од стране НАТО пакта, ево како је протестовао нобеловац Харолхд Пинтер.

   Харолд Пинтер о бомбардовању Југославије:

 20. Snezana Antonijevic Says:

  Pridruzujem se protestu protiv daljeg ponizavanja Srbije.

  • Небојша Says:

   Ево сада имате прилику да чујете целу емисију Атлантис у којој је гостовао професор Милан Брдар који је јавно протествовао против академског националног самопонижења. Поред професора Брдара у емисији је гост био и Милан Тркља који је некада био повереник владе Србије за Косово и Метохију, док је данас председник српске националне организације „Слободари“.

   Протест против академског националног самопонижења…!
   http://www.viddler.com/

 21. Svetlana Simonović-Mandić Says:

  Inače ne komentarišem, ali sam pročitala dovoljno da steknem utisak da dotični Walzer, spada u one likove koji se bave popularnim temama, u ovom slučaju moralom, ali tako što žonglira argumentima koji nisu provereni, niti analizirani, nego novinarske simplifikacije događaja. Mislim da ne treba da bude profesor emeritus BU ne samo zato, što je bio za bombardovanje, nego i zato što je površan i pomodan u oblasti kojom se bavi.

 22. Институт за истраживање српских страдања у XX веку Says:

  Институт за истраживање српских страдања у XX веку поджава протест професорâ М. Брдара и А. Јокића против академског националног самопонижења.

  Миливоје Иванишевић, председник
  Београд
  centar(at)serb-victims.org
  http://www.serb-victims.org/

 23. Vitomir Says:

  Potpisujem sa velikim zadovoljstvom

  Dr Vitomir Peric, Kosovska Mitrovica, Novo Brdo, Kosovo i Metohija

 24. Mirjana Says:

  Поджавам протест професорâ М. Брдара и А. Јокића против академског националног самопонижења и питам се докле иде српско самопонижавање и мазохизам. Нисам убеђена да су господа са Универзитета необавештена и да не знају ко је дотична индивидуа којој дају титулу почасног доктора БУ. Можда ће једног дана да позову и Клинтона и Џејми Шеја да им дају неку пригодну титулу, саобразно њиховом антисрпском деловању.
  Др Мирјана Анђелковић Лукић, Београд

 25. вера вратуша Says:

  След догађаја поводом уручивања почасног доктората за апологију НАТО политике геноцида и екоцида потврђује да ништа није случајно и да се од вишедимензионалне окупације можемо ослободити само кроз истрајну борбу с јасном визијом облика организације друштвених односа за који се залажемо наместо постојећих односа израбљивања и тлачења.

  • Небојша Says:

   Да, за мене је ванстраначко уређење парламентарне власти веома добро решење. То би била меро-кратије, а не демократија, где би по мери знања, достигнућа и резултара у некој области… економији, науци, итд… неко био изабран да води и уређује ту област у држави. Демократија, са странкама, је ништа друго до пирамидална мафијашка владавина страначких кланова по принципу „поделе плена (ресора)“, где о судбини земље одлучују пар људи, обично „неписмених“ за област коју воде.

   Па отуда имамо ситуацију да нам је својевремено после „промена“ гувернер Централне банке био човек који у животу никад није радио у струци, ни дан радног стажа није имао, значи, није се доказао у области финансија да би био гувернер, ни обичну банку није водио.

   У ванстраначкој демократији, или мерократији, не би се дешавало као сада у страначкој „подели плена“, да на челу министарства за науку и технолошки развој буде економиста, већ човек из научне сфере. Данашњи „турбо свезналици“, страначки министри, „знају све“, тај може да буде и министар спорта, па можеш да га ставиш на челу министарства за науку и технолошки развој, па може и министар одбране да буде, па да води обавештајну службу, јер… „они знају све“…

   Но то се у ванстраначкој демократији не би дешавало, једино мерило да неко води неку област би било знање и резултати рада, што иде једно с другим. А изборно тело би било широко, цела земља, а не уска страначка грла…

 26. Djorovic Zvonimir Says:

  Потпуно сам сагласан са последњим коментаром Вере Вратуше,само бих речима тлачење и израбљивање из последње реченице овог коментара додао и реч истребљибање.
  Како другачије објаснити бомбардовања са осиромашеним уранијумом, кодекс алиментаријус Codex Alimentarius « Nemizr’s Blog
  И остале знане и незнане акције планера новог светског поретка.

 27. вера вратуша Says:

  Да бих смањила осећај немоћног понижења због удворичког односа ректората и власти према апологетама починиоца истребљења, на које Звонимир с правом указује, данас сам однела свој писани протест на скуп у организацији колеге Бабића и вероватно његових истомишљеника из иностранства на челу са новопеченим почасним доктором. Тек што сам у првом реду поделила неколико листова са реченицом исписаном на енглеском „Хуманитарна интервенција = апологија геноцидног и екоцидног радиоактивног бомбардовања за постизање империјалистичких циљева“ и мојом интернет адресом уколико би неко желео да се спори самном о овој дефиницији, жена која одржава ред је одлучним покретима инсистирала да се удаљим и не ометам скуп који је био почео. Оставила сам јој прегршт летака да их сама подели у паузи знајући да то највероватније неће учинити, али због наставних обавеза нисам могла да останем да то учиним сама. Без обзира на само делимичан успех остварења моје намере, боље се осећам и препоручујем свима да када нас ухвати малодушност да учинимо нешто конкретно у одбрану хуманитета од „хуманитараца“ и тиме се за мрвицу приближимо остварењу наших идеала. Не гајим илузије да можемо апологете истребљења у било шта да убедимо, али барем нека знају да ми знамо ко су и шта су, да их не ценимо и да се сваког дана све више ослобађамо страха да им се супротставимо јер све мање имамо шта да изгубимо ћутећи и трпећи.

  • Небојша Says:

   Ево сад сам објавио целу емисију са Атлантиса у којој је гостовао професор Брдар, то је овде.

 28. Биљана Says:

  Вера, свака вам част. Да је више професора као што се ви и професор Милан Брдар, не би се у свету могао да се непрекидно спектакуларизује овај Бал вампира, тај неморални пир дугачке руке моћи која широм света помера пионе на шаховској табли своје доминације.
  Потпуно сте у праву: треба се ослободити страха. Уместо њихових брендова и имиџа поставити наше циљеве, удруживати се са истомишљеницима у свету којима свакао припада боља страна човечанства. Вратити смисао речима какве су солидарност и братство међу људима, вратити достојанство речи етика коју развлаче у својим примењеним варијантама над којима бди њихов труст примењених етичара подржан осиромашеним уранијумима, вирусима, вакцинама и чиповима. Слобода – како то дивно звучи.

 29. Милан Трнинић Says:

  Dipl. El. Ing.
  Beograd, Srbija

 30. Nada G. Novaković Says:

  Pridružujem se javnom protestu protiv akademskog samoponiženja!

 31. Никола Aлексић Says:

  Постављам надлежнима питање, има ли краја понижавању Србије, нашег народа у целини? Да ли људи који се налазе на челним местима државе, Владе, институција система знају шта је образ, понос и част, да ли ће се постидети некад пред својом децом?
  Прво декларација о Сребреници, сада почасни докторат саучеснику злочина без преседана, сутра подизање споменика злочинцима у Београду да будемо спремни за улазак у највећу терористичку организацију на свету.
  Упућујем јавни апел ректору Универзитета у Београду: Професоре Ковачевићу, издигните се изнад притисака да се саучеснику злочина додели почасни докторат БУ, Ви одлучујете у име свих професора и студената Београдског универзитета, у име целог српског народа и државе Србије, а не у своје име, не заборавите. Зар заиста мислите да Вашом одлуком имате право да понижавате све набројане? Зар мислите да ће то бити крај понижењима? Све док прихватамо понижења она ће нам бити уручивана и тражена од нас, направите први корак, кажите већ једном доста је било!
  Ако не знате каквој особи додељујете почасни докторат, погледајте сајт Еколошког покрета и оптужницу против Клинтона и компаније поднете 61-дана агресије када је и сопствени Устав погазио, јер је наставио рат без дозволе Конгреса. Та оптужница је представљала оригиналну оптужницу против нацистичких злочинаца из Нирнберга 1945. године, у којој осим имена, датума и географске одреднице, нисмо додали нити одузели ни једно слово, тачку или зарез, све је било100% истоветно! Зар човеку који је јавно подржавао такав злочин уручити било какво признање у име српског народа?
  Еколошки покрет Новог Сада и Еколошки покрет Србије-Савез еколошких организација Србије, најоштрије осуђује и саму намеру доделе почасног доктората БУ саучеснику злочина без преседана. Уколико се оглушите о апел и протесте грађана Србије, тражиће се Ваша оставка.
  Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада и председник Скупштине Еколошког покрета Србије -Савеза еколошких организација Србије.

 32. aleksandar Says:

  vec prikazan komentar na ovu temu pod imenom aleksandar.

 33. Pavluško Imširović Says:

  S konja na magarca. Od dodele počasnih doktorata Titu do dodele doktorata apologetima imperijalističkih zločina. Pravo je čudo da još nisu dodelili počasni doktorat i Borisu Tadiću i Ivici Dačiću.

  Pavluško Imširović, prevodilac, Beograd

 34. Драган Николић Says:

  Да је „среће“ био би то усамљен пример,али већ дуго времена на површини пливају ………,она која су нам други наметнули од 2. светског рата па на овамо.
  Још је Владика Данило прозборио:

  …мало руках,малена и снага,
  једна сламка међу вихорове.,
  сирак тужни без нигђе никога !
  Моје племе сном мртвијем спава…“


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: