Велимир Абрамовић: Данашња провера резултата Теслиних огледа изменила би науку


Објављујем једну изјаву господина Велимира Абрамовића:

Велимир Абрамовић:

Данашња провера резултата Теслиних огледа изменила би науку

 • Неопходно је и хитно основати „ Експериментални институт за проучавање Теслиних идеја у физици и космологији“

 • Теслин Институт био би одмах по оснивању и највазнија светска српска институција, изузетно цењена и на Истоку и на Западу

 • Да ли Ђелић и Тадић знају да је 2006 године Коштуничина влада изгласала и у име Тесле протраћила два милиона евра у Теслиној години, не учинивши ништа озбиљно за Теслу и Србе?

 • Да ли су председник Србије Тадић и министар за науку Ђелић уопште свесни ко је Тесла и да су лично и непосредно одговорни за занемаривање најважнијег човека савремене и будуће цивилизације?

У Теслиној научној заоставштини која је бројна, (око 60.000 научних докумената у архиву Теслиног музеја у Београду), постоји потенцијал једне потпуно нове науке, потпуно новог схватања времена, простора и енергије, које је дубље од свих познатих: релативистичког, квантномеханичког, као и од космолошких претпоставки теорије ’великог праска’.

Неопходно је поновити Теслине експерименте, чији резултати противрече многим веровањима у савременој науци, пре свега Теорији релативитета.

Тесла није обичан изумитељ у електротехници, већ у суштини визионар и мислилац једне цивилизације, која још увек није остварена. Његове главне идеје за које је као млад имао техничка решења, а у средњијим годинама извео основне експерименте и мерења, још увек припадају будућности.

На пример: планета Земља је џиновски магнет који ротира и производи огромне количине слободног електрицитета, који човечанство не уме да користи.Тесла је Земљу третирао као сферни кондензатор врло велике снаге који се сам електрише и набија потенцијалом. Из тога је закључио да нема никакве потребе градити објекте који производе струју, јер Земља то већ и онако чини, него само дизајнирати антене и конверторе којима би се то земљино огромно електрично поље једноставно употребило. У чланку „Повећање људске енергије“ Тесла експлицитно пише да је могуће материју, односно атоме и молекуле, синтетисати директно из светлости, луминоферозног етра, који је по њему нека врста флуида који се разређује и згушњава.

Јасно је да је Тесла несхваћен научник чија су највећа научна открића и даље непримењена. Победила је технологија заснована на недовољно промишљеним фундаментима физике и математике која земљине ресурсе користи на начин који почиње да угрожава опстанак људске врсте.

14 реаговања to “Велимир Абрамовић: Данашња провера резултата Теслиних огледа изменила би науку”

 1. Savle Says:

  Tesla je bio vizionar, a ne pretjerano koristoljubiv!
  Danas je koristoljublje najpreče, a vizionara, onih težine Tesle, vrlo malo.

 2. sreda Says:

  to bi bio veliki kapital za srbiju,ali kod nas je sve naopako,umesto da izvozimo mi uvozimo od klikera pa nadalje.srecom neko i razmislja,od ideje se i krece pa pomozi boze da se ovi dozovu pameti,ili neki sledeci ako ista ostane…pozdrav Nebojsa.

 3. Dusan Sinadinovic Says:

  U potpunosti podrzavam zalaganje Velimira Abramovica! Neshvatljivo je koliko drzava i njeni funkcioneri zanemaruju sve sto se predlozi za Nikolu Teslu. Neverovatno

  • Небојша Says:

   @Dusan Sinadinovic,

   Да, недопустиво је да све могуће власти у Србији, више од 50 година држе Теслину архиву са 60.000 драгоцених списа још недоступном, да заинтересовани истраживачи то имају на увид. Ову акцији мора подржати шира јаљвност!

   @sreda,

   Треба се вршити константан притисак на релевантне државне факторе, и инстуитуције, путем медија, тамо где може, на интернету, радију, малим ТВ станицама, и акција ће успети!

   Поздрав.

 4. nenad Says:

  u emisiji atlantis v.abramovic je gostovao,tema je bila 2012g.izuzetno zanimljive emisine na beograd dva…da li postoji mogucnost da ih stavite na vas sajt ?Centar njegovog izlaganja je bio naravno Nikola Tesla.

  • Небојша Says:

   nenadе,

   Да, знам за ту емисију, слушао сам је. Контактираћу госпођу Биљану која уређује и води Атлантис да ми пошаље снимке, па ћу емисију да ставим на сајт. Иначе, биће још текстова о Тесли од господина Абрамовића.

   Поздрав.

  • Небојша Says:

   За оне који знају енглески, ево једног доброг филма о Николи Тесли од брачног пара Симониде Перица и Роберта Јута. Они су са пола милина долара финансирали овај филм о Тесли. Као што се види, филм има 9 делова, кад прегледате овај први део, унутар плејера имате и остале наставке које можете покренути и погледати све. Титл је на италијанском, али нарација је на енглеском.

   ………………
   П.С.

   Филм је накнадно скинут, данас 05.06.2010., јер је под копирајтом, али ја то нисам видео када сам га имплементирао, јер нигде није била нотификација да је документарац правилно и по пропоисима Ју Тубе обележен, да је под копирајтом. Али зато се лако повлачи ороз…

   pismo

 5. Simonida Uth Says:

  Ovaj dokumentarni film „Tesla Master of Lightning“ je pod zastitom copy righta, postavljen je ilegalno na vas web-blog WordPress.com.
  Kao vlasnik filma znam da niste trazili dozvolu za prikazivanje/upotrebu saljem vam opomenu u koliko ga neskinete
  vas blog ce biti prijavljen.

  • Небојша Says:

   Simonida Uth,

   Уреду, склонио сам филм, одговорићу вам касије детаљнуије, јер ви мене сада малтритирате претњама да ћете да пријавите мој блог, да радим илегалне радње, јер филм који је подигнут на Yu Tubе није означен да је под copyright-om. Претпостављам да је то ваш профил на Yu Tubе под називом „SaleDrndar“ где је подигнут филм „Nikola Tesla – Master Of Lightning – sub ita 1/9“, но ви сте дужни да знате како се филмови под copyright-om постављају на Yu Tubе, да би други који би хтели да тај филм попут мена имплементирају на своје блогове или сајтове, то и знали.

  • Небојша Says:

   Simonida Uth,

   Да би неко знао да је ваш видео прилог на Ју Тубе под копирајтом дужни сте да филм обележите да је под копирајтом, да у доњем углу видео плејера ставите овај знак за копирајт „©“, или да барем у тексту одређеног видео прилога, попут рецимо овог о Тесли, ставите неко обавештење о копирајту, рецимо попут овог филма где је аутор у самом текст простору, где се објашњава видео прилог, поставио овај натпис да је видео под копирајтом:

   „Copyright Emperor’s Clothes 2000 and 2008“

   тако да свако ко гледа тај филм има информацију о копирајту, а не да идете интернетом и претите пријавама за илегално постављање вашег прилога на разним сајтовима и блоговима попут мог, и да неосновано малтретирате људе вашом кривицом, јер нисте правилно нотифицирали прилог!

   Филм вам је добар, али немате конкретно ви, Simonida Uth, Теслин дух и ширину. Тесла је радио за опште добро човека и човечанства, и уместо да популаришете генија, да дело није под копирајтом, да сви могу по сајтовима и блоговима да имплементирају прилог, да се тако шири Теслина идеја међу масама, да се и у мисаоној и сфери етра ствара неопходна критична маса која ће утицати да што пре дође Теслина епоха у науци, која једино може спасити ову Планету и човечанство од свеопште пропасти… ви стављате то под копирајтом, па чак ни то не знате да радите како треба, али знате да претите и малтретирате људе да раде илегалне ствари.

   Имате право да прилог ставите под копирајтом, то је ваше право, али немате осећај за ширење Теслине идеје.

   Препоручио бих вам једну пословицу коју је сковао српски народ, да је мало проучите, она гласи:

   „Испеци, па реци“

 6. Simonida Says:

  Dragi Nebojsa,

  Hvala na kooperaciji, po zakonu moram da vam napisem upozorenje kako sam ga napisala (to je standardna procedura koja predstoji). Mi sada radimo sa advokatima na skidanju svih YouTube filmova kojih ima 33 i svi su ilegalni, po Internacionalnom Zakonu DMCA (World Intellectual Property Organization Copyright Treaty), zato nemaju oznaku copy right-a jer ih mi nismo postavili tamo.

  Ja nezelim da zaustavim sirenje Tesline ideje, naprotiv sa svojim velikim radom koji smo ulozili moj muz i ja samo to i dokazali, ali vi treba da shvatite da postoji velika razlika izmedju sirenja ideja sa uzimanjim tudjeg RADA i sa doprinosenjem sa svojim vlastitim RADOM.
  Pricanje je za dzabe a stvarni rad sa proizvodom nije za dzabe.

  Vi i takvi kao vi, sa vredjanem i nepostovanjem nama radite upravo ono sto su drugi radili Tesli i ostetili ga, vi svojatate tudji rad kao svoj, kao Markoni kao Edison i mnogi, znam da ste pametni i da sve znate ali zmurite.

  Ako ja imam postovanje prema vama da vas upozorim da mozda iz neznanja nesto radite trebali bih i vi da imate postovanje prema nasem teskom radu i zrtvi koju smo preuzeli na sebe.
  Dok vi sedite i odmarate se ponekada mi nismo isli na odmor nikakav 10 godina, niti smo imali jednu subotu i nedelju bez rada na dokumetarcu. Skoro smo sebi unistili zdravlje i zivot da bih doneli prave informacije svetu i Teslu stavili u svaki dom, jeli vam tesko da malo platite za taj dokumentarac (placate za rakiju zar ne za bioskop, sladoled zar ne..) i tako odate postovanje i Tesli i nama koji smo se borili sa azdajama ovdasnjim koji mrze sve sto je Srpsko.
  Mogla bih da vam nedeljama pricam o pretnjama koje smo svaki dan dobijali i ziveli sa strahom….Kada se vi licno zrtvijete isto za nekoga shvaticete me bolje.

  I Tesla se tesko mucio da nadje pare za svoj rad, njegov rad da bih mogao da ostavi izume za svet. Ali za taj rad, za te izume potrebne su pare i treba preziveti nekako.

  To je sve sto mogu da vam kazem i da ponovim: Hvala Na Kooperaciji. I ti dragi Nebojsa „ispeci pa reci“ procitaj sta si mi sve napisao bez potrebe. Moje bake Jovanovici su iz Kragujevca a odakle su tvoji?

  Simonida Uth

  • Небојша Says:

   Драга Simonida,

   Волео бих да ова наша дискусија буде искрена, зато бих вас замолио да прочитате овај мој нешто дужи коментар до краја, јер више, барем мене, боли скривена или нескривена „реч, реч-оптужба, која сече и реже“ него било која отворена груба увреда и псовка као атак на мају личност…

   Добро је што сте се јавили да се цела ова ствар до краја разјасни. Почнимо све поступно да би видели где је ту била грешка, ви кажете ово:

   „Ako ja imam postovanje prema vama da vas upozorim da mozda iz neznanja nesto radite trebali bih i vi da imate postovanje prema nasem teskom radu i zrtvi koju smo preuzeli na sebe“.

   Наравно Simonida да ви имате права да ме упозорите да не МОЖДА, већ заиста несвесно и без своје кривице и знања приказујем ваш материјал који је под копирајтом, али сте онда требали да бирате речи и тон да ми то саопштите, а не да ми у полицијском жаргону претите и оптужујете ме за илегалан рад, нешто што у својој бити није тачно, јер начин на који сте ми то САОПШТИЛИ ЈАВНО, пред многима који прате овај блог и цене мој мукотрпни рад, је оптужујући и дискредитујући, и по вашем тону испада да сам ја све то свесно и намерно урадио, да се свесно бавим илегалним криминалним радњама, јер кажете, цитирам:

   „Ovaj dokumentarni film „Tesla Master of Lightning“ je pod zastitom copy righta, postavljen je ilegalno na vas web-blog WordPress.com.
   Kao vlasnik filma znam da niste trazili dozvolu za prikazivanje/upotrebu saljem vam opomenu u koliko ga neskinete vas blog ce biti prijavljen“.

   Прво и прво ви сте тек након моје реакције схватили да сам ја несвесно то урадио, али и сада у овом коментару са овим „можда“ и даље имате задршку да сам ја можда то као све радио свесно, ту илегалну радњу. Али на први поглед се веома јасно види да је немогуће да сам ја могао знати да је документарац којег сам ја само ембедовао на свој блог ( имплементирао, убацио код) са Yu Tube профила „SaleDrndar“ који није мој. Дакле, тај „SaleDrndar“ ко год да је то, значи и нико и свако, он је илегално поставио ваш документарац, а не ја, Небојша Јовановић, који и не крије свој идентитет, чак и са мог Yu Tube профила са измишљеним корисничким именом „DzonsonBor“ може се пронаћи мој прави идентитет, да сам ја Небојша, јер ништа не кријем, не кријем се иза измишљених имена, све радим јавно на медијима, зато сам и поставио на свом Yu Tube профилу линк ка мом блогу, а и у профилу сам навео да сам из Бора.

   Ето, можете слободно код Yu Tube staff-a да затражите проверу IP адреса и видећете да су ти профили постављени са два различита компјутера, чак по својој прилици када се погледа његов профил, тај „SaleDrndar“је са компјутера у Италији формирао свој профил, док сам ја из Србије.

   Но пре него вам до најситнијих детаља објасним све, да нисте били у праву када сте ме потпуно неоправдано, вез икаквих доказа оптужили и емотивно напали за илегалан рад, јер код мене није била присутна намера за то, даћу вам један скорашњи пример једног сличног случаја који ми се десио , али ми је аутор који је имао копирајт, ради се о госпођи Ирини, са пуно пажње и такта саопштио да уклоним два текста. Види се да је Ирина водила рачуна да ме несвесно нешто не увреди и не терети ме да сам све то намерно урадио, јер јасно је да то нисам, и заиста се види како је Ирина једна увиђајна жена са пуно поштовања према другоме.

   Ради се о томе да сам ја у оквиру теме:„Забрањена историја Срба“ и на страници: „Библиотека“, постављао књиге у електронском облику од нашег историчара Јована Деретића у којима он износи све те детаље из наше српске фалсификоване историје која је и даље „званична“ и многи се позивају на њу.

   Е, сад… идемо даље….

   Ја нисам знао да постоји истоветни човек са истим именом и презименом, Јован Деретић, који је историчар српске књижевност, а не историје као историје. Овај Јован Деретић историчар, није ставио своја дела под копирајтом, тако да се његове књиге могу слободно постављати и скидати у електронском облику. Интересантно је и то, да су та два различита човека са истим именом и презименом, Јован Деретић, чак родом из истог села у Босни, тај податак сам касније нашо преко интернета. Незнајући све ово, ја сам несвесно дао на свом блогу да се скидају две књиге од Јована Деретића историчара српске књижевности, које су под ауторским правом копирајта његове ћерке и жене као наследница, јер је њихов отац/муж умро. Схвативши да је све несвесна забуна, и полазећи од тога да никог не можеш да оптужиш за нешто без доказа, Госпођа Ирина ми се веома увиђајним тоном и са пуно поштовања обратила следећим речима, што се може погледати са ове локације, а тамо пише ово:

   „Драги Небојша,
   на твоме сајту сам видела 2 књиге мога покојног оца Јована Деретића, писца Историје српске њижевности. Замолила бих те да их скинеш, јер се тиме угрожавају ауторска права моје мајке и мене каоо очевих наследница.
   С вером да ћеш услишити моју молбу.

   Срдачно,
   Ирина Деретић“

   Када сам угледао Иринин коментар, просто сам био очаран да постоје такви пажљиви и осећајни људи као што је она, да ми на један сасвим фин, увиђајан начин с пуно поштовања кажу да сам нешто погрешно и илегално урадио,… наравно Ирина је схватила је да је то несвесно, јер ко је луд да ради нешто илегално свесно и намерно, а да ко ја има препознатљив идентитет на свом блогу, где постоји и моја оригинална фотографија, затим може се пронаћи на блогу моје име и презиме у рубрици „Инфо као и на другим местима, затим град где живим и лако ме може неко идентификовати ако му је до неких пријава и тужби.

   Да сам хтео да се на свом блогу свесно бавим илегалним и незаконитим радњама, а да се то не открије, ставио би измишљњено име, без икаквих података, без фотографије. Тешко би онда неко знао ко сам заиста ја…

   На мом блогу, пошто се бавим мукотрпним радом раскринкавања многих лажи и обелодањивању многих истина (опљачкаше нам Србију властодршци, а говоре нам да је то „транзиција“, „приватизација“ итд…) укључујућчи и истину о генију Тесли, долазе разни идиоти и вређају ме у гадљивим коментарима, прете и наравно ја то све бацим у корпу за отпатке и настављам даље свој рад.

   Просто да пожелиш да погрешиш несвесно да би се уверио да још постоји култура дијалога и међусобног уважавања и поштовања, да још постоје људи који воде рачуна и бирају речи да не увреде несвесног починитеља илегалног дела, и зато сам госпођи Ирини коректно одговорио:

   „Драга Ирина,

   Ја сам сад први пут чуо да постоје два Јована Деретића. Но мало сам прочачкао интернет и сазнао да постоје два Јована Деретића, Ваш отац Јован Деретић који је био историчар књижевности, и који је умро 2002-ге године. Овај други Јован Деретић, који је жив, чија сам дела објавио на свом сајту, је Јован И. Деретић, историчар, он се бави само историјом. Чуо сам да он инсистира да се приликом навођења његовог имена обавезно стави средње слово „И“, да би се разликовао од вашег оца. Нисам знао за све ово, и кажите ми тачне наслове књига Вашег оца, па да их склоним. По својој прилици то су ове две књиге:

   „Историја Српске књижевности “
   „Књижевност 18 и 19 века“

   Но, волео би да ми Ви Ирина то потвртите, па да склоним књиге.

   Срдачно Вас поздрављам,
   Небојша“

   И ето, све је прошло у мирољубивом тону.

   Зар ви Simonida нисте могли на неки сличан начин да ми скренете пажњу?

   Зар је то толико тешко?

   Уместо тога ви ме ЈАВНО НАПАДАТЕ И ДИСКРЕДИТУЈЕТЕ и стварате алузију пред посетиоцима мога сајта да ја свесно илегално постављам документарац о Тесли који је под вашим копирајтом. Обраћате ми се „полицијским“ претећим тоном, поготову када је савршено јасно да сам ја само преузео илегалан документарац са Yu Tube профила „SaleDrndar“ кога је он поставио, не ја. Чак… чак и да сумњате да сам ја тај „SaleDrndar“, ви немате права да ме оптужујете и стварате алузију да се ја свесно бавим илегалним радом, док то не докажете.

   Јасно је Simonida у овом нашем случају да ви нисте имали основа да ме нападате за илегалан рад, јер сте и сами могли да увидите да постоји могућност да сам ја то несвесно урадио, да не постоји свесна намера за илегалан рад, јер ем нисам тај документарац подиго на Yu Tube ја, већ сам га само преузео од ПРАВОГ ИЛЕГАЛЦА И НЕЗНАЈУЋИ ТО, ем на том тако илегално постављеном документарцу не може да се сазна да је тај материјал ваш, пошто и сами кажете да сви ти прилози намеају ознаку Copyright, јер их ви нисте поставили. Ви кажете ово:

   „Mi sada radimo sa advokatima na skidanju svih YouTube filmova kojih ima 33 i svi su ilegalni, po Internacionalnom Zakonu DMCA (World Intellectual Property Organization Copyright Treaty), zato nemaju oznaku copy right-a jer ih mi nismo postavili tamo“.

   Океј, слажем се, али зашто ми то одмах нисте рекли тако у првом коментару, већ сте рекли ово:

   „Kao vlasnik filma znam da niste trazili dozvolu za prikazivanje/upotrebu saljem vam opomenu u koliko ga neskinete
   vas blog ce biti prijavljen“.

   Овде ми претите.

   Е сад ми Simonida објасните неким логичким путем како сам могао да тражим од вас дозволу за приказивање/употребу филма ако на том илегално постављеном прилогу нема никакве ознаке да је то ВАШ ДОКУМЕНТАРАЦ ПОД COPYRIGHT-OM?!

   Па да вас тако после контактирам.

   Ви ме сад и у овом вашем коментару дискредитујете, вређате и неосновано нападате следећим речима:

   „Vi i takvi kao vi, sa vredjanem i nepostovanjem nama radite upravo ono sto su drugi radili Tesli i ostetili ga, vi svojatate tudji rad kao svoj, kao Markoni kao Edison i mnogi, znam da ste pametni i da sve znate ali zmurite“.

   Па сами сте Simonida рекли да то нису ваши филмови, како уопште да ја знам да је то ваш филм, ако на њему нема никакве ознаке копирајта да је то ваш филм? Да је то ваш филм одакле сам га ја преузео, ви сигурно као власник филма не би отворили профил на Yu Tube са измишљеним именом „SaleDrndar“, већ би ваљда ставили своје име „Simonida Uth“ и ставили му ознаку и натпис Copyright, јер ви немате шта да кријете, зар не?

   Али ви ме још и сада неосновано нападате и упоређујете са Едисоном и Марконијем да својатам туђи рад, ваш рад и рад вашег супруга, што је потпуно нетачно и све ме то понижава као моралног и поштеног човека, да ме упоређујете са таквим особама, јер то је напросто лаж да ја својатам ваш филм! Да то радим ко Маркони рецимо, ја би треба да скинем ваш филм и да га лажно представљам свуда да је то мој филм, а не ваш, да му ставим мој копирајт, да ангажујем своје адвокате у борби са вама у доказивању да је то мој филм, а не ваш.

   Тако се то ради Симонида када се својата и краде туђи филм, А ЈА ТО НЕ РАДИМ и не дозвољавам да ме нико неаргументовано ко ви напада и блати, па макар направио и 100 филма о Тесли, јел и Тесли је крајњи циљ био тај обични мали човек и његова добробит, његово достојанство.

   Објасите ми како ја својатам ваш филм, ако сам само и незнајући да је то ваш филм, преузео од илегалца „SaleDrndar-a“ који је то поставио, а не ја?! Па ваљда га он својата, а не ја…!

   Ово ретко чиним… јер пуна ми је душа увреда од разних људи, али џелтменски ћу прећи преко ових ваших очигледних необузданих увреда и нетачности, управо из поштовања према вашем раду, вашем и вашег супруга и према уложеним средствима за тај филм.

   Формално правно гледано, сам Yu Tube staff емитује ваш филм илегално, јер они су власници свог сајта, a ne „SaleDrndar“. Зашто не тужите њих, јер том „SaleDrndar-u“ који је поставио ваш филм још Априла 04. 2009. не можете ништа, мада је он кривац. Нити ћете икада сазнати његов идентитет, ко зна ко је тај, јер зато ти типови стављају измишљена имена и лажне податке, да би могли и неки илегални филм да поставе.

   Но наравно, као што и сами знате ни Yu Tube власницима не можете ништа, јер имају таква правила рада која су озакоњена и легална, јер не могу ни они да знају шта је шта када сваког минута милиони људи uploduju (постављају, подижу…) разне потенцијално илегалне филмове на њиховим серверима. Али су зато власницима филмова попут вас, још од Фебруара 04. 2008. омогућили „free tools“ (бесплатне алатке) да можете да контролишете да ли неко попут тог „SaleDrndar-a“ поставља ваш филм илегално, који је под вашим копирајтом, на You Tube серверима. А пошто је тај „SaleDrndar“ ваш филм илегално подиго још од Априла 04. 2009. потпуно ми је несхватљиво да ви ни до дан данас са вашим моћним адвокатским тимом не можете Yu Tube staff-u да докажете да је тај филм заштићен вашим ауторским правима да би га они уклонили? У том случају, кад ви то докажете, Yu Tube брише цео налог свих оних профила који су подигли ваш филм илегално, укључујући и њифове филмове, и све се завршава на томе.

   Ви мене потпуно аматерски без икаквих доказа блатите да својатам ваш филм, али ево нешто да вас научим што је одавно требало да знате, јер није проблем претити другоме, то сви знају да раде, али је ретко ко одговоран за изговорену реч, па макар да се извини кад погреши…

   ………………

   Video Identification
   Block, Monetize, or Track Viewing Metrics — It’s Automated, and It’s Free


   Линк:http://www.youtube.com/t/contentid

   February 04, 2008 — Watch this video to learn more about our Video Identification tool, that helps our content owners claim their content.

   Watch this video to learn more about our Video Identification tool, that helps our content owners claim their content.

   Overview

   YouTube has created an advanced set of copyright policies and content management tools to give rights holders control of their content. YouTube provides content management solutions for rights holders of all sizes across the world, and provides tools to cater to the specific needs of various rights owners.

   Commercial partnerships

   Use of YouTube’s copyright tools is free, and does not require any commercial partnership with YouTube. Content partners who would like to monetize their content can apply to join our YouTube Partner Program.

   ………………

   Идемо даље….

   Схватам ја вас да сте ви мукотрпно радили и имали проблема, али зар ви мислите да ја, радеће свој сајт, можда не пролазим и кроз горе муке од вас? Ви нисте ни погледали шта ја радим, али зато умете да претите и нападате. Ја годинама немам посо, једва преживљавам и само они који ме знају , знају да сам доста енергије уложио у овај сајт, целог себе и своје здравље, поготову за време манипулација са свињским грипом, нисам се скоро померао од компјутера да разбијем колико се може медијску блокадау ових „демократа“ и да до људи дођу праве информације, и тада сам имао огромне посете у распону од 1500 до 2500 дневно, и то је значило да људи имају на мом сајту праву информацију на основу које ће да доносе своје адекватне одлуке.

   Затим, на мом сајту пишем: о пљачки у Србији од стране страначких шибицара, о преварама свих ових странака, о потпуном уништавању свега и свачега од када су се ДОС „демократе“ дочепале власти, а сад су се и спанђали у владавини путем разних коалиција и са дојучерашњим „непријатељима“, тако да имамо најгору могућу власт икада, власт која је на бази лажи да се у Сребреници десио геноцид, својом резолуцијом о Сребреници понизила свој сопствени народ, и вас и мене, и све Србе на свету, урезујући и нама и нашим будућим генерацијама печат геноцидности, тако да не мислите да се само ви борите са аждајама, јер моје аждаје су можда и веће од ваших:… беспарица, немаштина, вечита егзистенцијална неизвесност, док све ово истовремено радим сам око сајта, осим када ми кад имају времена помогну моји драги волонтери, помагачи.

   Чак шта више, пошто имам известан здравствени проблем са очима, ја ризикујем много, јер их фактички мучим да би неки текст, нека информација која се крије од народа, дошла барем путем интернета до људи. Једном сам тако имао због проблема са очима двоструку упалу, и упалу оба ока и упалу десни, и једва сам извуко живу главу, чак очни доктори нису тада хтели да ме прегледају иако сам им говорио да имам упалу очију, јер кажу да се „преглед заказује“, па су ми преглед заказали тек за 17 дана!? За цело то време један мој пријатељ ми је одржавао сајт. Некада и ноћима нисам спавао, јер стално ме нешто гонило да пишем и у ране јутарње сате, а ви ми причате о некаквом одмарању, као да ја само лешкарим и лижем сладолед.

   Но не жалим се, већ вам објашњавам моју ситуацију, то је мој свесни избор, и мислим да ћу успети да за годину, годину ипо, урадим све што сам замислио за сајт.

   Могли сте пре него што сте почели да причате да ја малте не само седим и одмарам, да мало прочитате неку информацију о мом блогу, шта му је циљ, то је све доступно, овде.

   За ове три мукотрпне године ма мом сајту се налазе, тачно са данашњим даном, 380 текста, а они баш нису кратки. Јављају се и посетиоци којима значи нешто мој рад, и који на мом сајту нађу неки мелем на душу, па ми упуте коју искрену реч подршке, и то ми је највећа подршка.

   Пошто смо почели са Теслом да завршимо са њим…

   Ја вас ни једном речју нисам вређао, ако јесам кажите ми, цитирајте… ја сам само имао критичи тон на ваше неаргументоване нападе и алузије да се ја свесно бавим илегалним радом, а да сте били мало пажљивији ко госпођа Ирина, могли сте све да ми саоштите другачије, са више такта и поштовања, без „полицијског“ тона и претњи, зато сам и реко изреку:

   „Испеци па реци“
   И све је од вас кренуло…

   Када сам говорио о Теслином духу мислио сам на следеће. Сви знамо да је Тесла поцепао уговор са Вестингхаусом, јер се његова фирма „Вестингхаус“ нашла пред банкротом. Тесла се тако из захвалности што му је Вестингхаус пружио шансу да ради у његовој лабораторији, одрекао чини ми се по подацима, од 2 долара по једној инсталираној коњској снази индукционог мотора. Да се није одреко тога, вероватно би од тих пара које би му долазиле по том уговору могао трајно да сам финансира све своје пројекте, да не зависи од других, од туђих пара, разних Моргана, Ротшилда итд.. Исто тако је познато да је Тесла изашо из Филаделфијског пројекта, јер је био против тога да у њему учествују и људи. После је то све рађено без њега и пројекат је завршен трагично, изгубљени су неки људски животи. Шта хоћу да кажем овим? У овој моралној компоненти види се колико је Тесла изнад свега био морална громада, није био матерјалиста, његов цео рад и посвећеност био је дар човечанству, а одреко се и жене. Много веће богатство је он носио у себи, богатство Космичких размера.

   Ово вам све излажем на конту ваше идеје да се плати неки динар да се гледа ваш филм, што наравно ви и ваш супруг имате потпуно права, лично не замерам ништа, и нема ничег лошег у томе, но ако упоредите Теслина одрицања од много више пара, уочићете несклад и схватићете шта сам желео да кажем.

   Ја то гледам овако… када бих ја имао пара и попут вас уложио огромна средства у филм о Тесли, ја бих под копирајтом ставио само садржај филма, да не може да се мења садржај, да се сече, да се додају нови елементи, али не би људима наплаћивао гледање, то би био мој дар људима и све би било у духу Теслине идеје. Не знам да ли сте ви направили филм и у српској верзији, за српско говорно подручје, али вреди и то урадити, јер Теслин матерњи језик је српски. Има ту још много импликација око језика и зашто Теслу најбоље могу да схвате људи који говоре српски, мислим да је професор Абрамовић нешто говорио о томе.

   Оно што се уочава код Тесле је то да је он био потпуно спиритуално довршена и просветљена особа, то му је било урођено, нешто као семе које је он од самог свог рођења носио у својим најдубљим дубинама, и „одмотавао“ га током свог живота изграђивајући себе и свој гениј. Тесла је био у неку руку Космички научниk, нешто невиђено на земљи, јер је и своја знања црпео из космичких дубина, али по мом мишљењу, такав тип научника може да буде само онај који уз универзалну моралну компоненту, упоредо у себи има и потпуно спиритуално испуњење. Јер само је таквима, спиритуално-моралним бићима доступно знање које је дар Космоса, јер то знање је тако моћно, њиме је Тесла могао да уништи земљу, но унапред је био свестан свих евентуалних последица тако да неке пројекте због тога није ни довршио.

   Са Теслом се није могло манипулисати, попут са данашњим конвенционалним научницима, фах-идиотима, који су спиритуално-морално закржљали, тако да ни сами нису свесни шта раде и ушта се упуштају. Отуд и толико штете од њихове науке и изума, а са биоинжињерингом ако се крене, па ГМО храном, биће то право лудило за човека, животиње, биљке и природу. Тако је то кад свет воде психопате, људи из сенке са својим марионетама политичарима и фах-идиотима, под њиховом контролом. Док код Тесле, све је било под његовом контролом, нико није могао да га искористи за неко нељудско дело.

   Зато мислим да данашњи, у научном смислу, обдарени Теслијанци којих има у Србији, такви су само зато што имају део тог Универзално-Космичког Теслијанског духа, којег не треба никако да изневере. Они треба да знају да из прикрајка њихов рад посматрају разуне утицајне групације које желе да приграбе сву моћ и власт овога Света. Групације попут масона и сличних. Покушаће да их заврбују, обећаће свашта, али ако уђу у то коло, из њега се више не излази. У матерјалном смислу ће имати подршку, али против неких Космичких закаконитости се не може, „пресушиће“ им извор и против тога неће моћи ништа. Теслијанци треба да се међусобно окупљају и друже, да раде на својим иновацијама и теоријама, чак и ако их држава не помаже.

   Теслијански дух који их носи читавог живота, увек ће им давати снаге и енергије да разреше нерешиво и материјализују своје идеје и створе хуману технологију и науку новог доба, која ће бити саобразна човеку и природи, која ће служити на добробит тог новог будућег човека, који мора суштински раскрстити са овим старим, јер у противном… низбрдицом се већ котрљамо…

   Они нек започну. Они или неко следећи који се надовезују довршиће започето…

   Иначе Simonida моји Јовановићи од којих потичем су из Источне Србије, из села Ново Корито. То је једно мало предивно село које ће да изумре за коју годину ако се не деси неко чудо, јер остало је само још око стотину душа, стараца од 60 до 80 година.

   Поздрављам вас,
   Небојша

 7. Simonida Uth Says:

  Dragi Nebojsa,

  Vidim da talenat svetli kroz vas. Slazem se sa vama mi imamo jako puno mladih i talentovanih ljudi.
  Svaka vasa rec ukazuje na to da vi ustvari treba da skoncentrisete vase vreme i vas rad na to da vi napravite jedan film o Tesli sa nasim Teslijancima i da ga date svetu na poklon.

  Sve najbolje vam zeli,
  Simonida

  • Небојша Says:

   Драга Simonida,

   Драго ми је да смо се, Теслиним речником речено, изсинхронизовали… и да лађа сада плови мирним водама… Што се тиче прављења филма о Теслијанцима то ми је за сада немогуће, али бих волео да их окупим на мом сајту да ту искажу свој таленат, текстове, идеје, иновације, рад, јер то могу да учиним, зато сам и отворио рубрику само за њих: „Теслина интернет радионица“ да се ту искажу, јер су од друштва и „учених људи“ потпуно маргинализовани, сматрају их за „неприлагођене чудаке“. Као што видимо, један од њих се већ јавио, надам се да ће и остали следити пример. Тако ће се ипак јавност мало по мало упознати са њима, отићи ће вест у етар, а као што знамо по нашем генију Тесли, Етар и спознаја етра је веома битна ствар.

   Свако добро вам желим,
   Небојша


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: