Борба за истину о Сребреници: На списку пострадалих у Сребреници и 500 живих сребреничана!


Када је руководство Републике Српске увидело да их Резолуцијом о Сребреници властодршци из Србије пуштају низ воду, да им забијају нож у леђа, што прети укидању Републике Српске, коначно су решили да покрену институционалну иницијативу за сазнавање пуне истине о догођајима у Сребреници, о манипулацији бројкама. О томе ћете нешто више сазнати у доњем чланку од премијера РС Додика. Ми слободни људи овде у Србији, дужни смо да у томе помогнемо нашој браћи у РС, тиме помажемо и самима себи овде у Србији, јер судбина нам је заједничка, једна смо нација, целина, опстанак нам је заједники, ма где живели.

Као допринос томе, после пренетог чланка са интернета, следе 2 прилога где лично муслиман Мирсад Токач, директор истраживачко документационог центра из Сарајева, потврђује да на списковима пострадалих у Сребреници има и 500 живих муслимана сребреничана!

Истина је на нашој страни, но то није довољно, за истину се треба борити у медијима, ту се добија битка за истину, није довољно само знати је, већ и борити се за њу, јер на светској сцени је монструозна идеологија лажи поремећених умова који воде овај свет. Ту идеологију лажи ти монструми баш и шире путем светских и многобројних „домаћих“ медија, које они стриктно контролишу. Лаж се више и не скрива, она нам се просто намеће да погорша наше животе, јер ти што лажу свесно то раде, и знају да ми то знамо, и да знамо да они знају да то знамо. Идеолози планетарног фашизма једноставно желе власт лажи…!

Пођимо редом…

Иувор:Vesti Online

Додик: Утврдити чињенице о Сребреници

19. 04. 2010. 15:09х 17:47часова |

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Влада РС не негира чињеницу да се у Сребреници десио злочин над Бошњацима, али изражава потребу да се утврди чињенично стање о броју страдалих у јулу 1995. године.

Да се утврди ко је настрадао у Сребреници, ко је жив, а ко мртав: Милорад Додик

После седнице владе, на којој је разматран извештај комисије о страдању Бошњака у Сребреници, Додик је рекао да је Влада РС констатовала да је ранија Комисија за Сребреницу радила под огромним притиском и претњама тадашњег високог представника у БиХ Педија Ешдауна због чега је, како је навео, изосталаобјективност у раду те комисије.

Он је казао да је влада задужила свој Центар за истраживање ратних злочина да утврди чињенично стање у вези с ратним дешавањима на подручју Сребренице и тачан списак погинулих и несталих у тим ратним операцијама.

Додик је рекао да је и у ранијем извештају владине комисије за утврђивање истине о ратним дешавањи у Сребреници и око ње има разних нетачности, на основу којих се у јавности манипулише, те је позвао надлежне правосдуне институције да наставе са процесуирањем свих оптужених за ратне злочине.

Додик је навео и податке да је на подручју Сребренице сахрањено 75 Бошњака који уопште нису погинули на том подручју, те да се у Меморијални центар сахрањују и чланови породица страдалих који умиру природном смрћу.

„Наш примарни циљ јесте утврђивање чињеница, де се утврди ко је страдао у Сребреници, ко је умро, а ко је жив“, истакао је Додик.

„Нама у Влади РС треба истина о ратним дешавањима у Сребреници, која се неће моћи довести у питање и да се испитају услови под којим је радила раније владина комисија за Сребреницу“, рекао је Додик, позивајући органе БиХ да заједнички раде на утврђивању истине о томе.

У владином извештају о ратним дешавањима у Сребреници током јула 1995. године наведено је да је на том подручју, према прелиминарним подацима, нестало 7.800 Бошњака.

Он је казао да је таква одлука донета и за Федерацију БиХ у вези са страдањем Срба у Сарајеву, али тај посао до данас није урађен због опструкције тамошњих органа. Влада РС тражи да се спроведе и та одлука и да се истом методологијом утврди страдање људи у Сарајеву, нагласио је Додик.

Он је казао да Институт за нестала лица БиХ није установљен на легитиман начин и због тога тражи од Савета министара да разматра то питање и врати га у законске оквире функционисања.

Кошарац: Хоћем истину о Сребреници

Република Српска не жели да негира догађаје у Сребреници, већ жели да се дође до потпуне истине о тим догађајима, рекао је шеф владиног тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражење несталих лица Сташа Кошарац.

„Српска не негира догађаје у Сребреници, али морамо бити свесни чињенице да у јавности РС и БиХ у последње време има пуно података који доводе у сумњу све преводе извештаја Комисије за Сребреницу“, рекао је Кошарац на конференцији за новинаре после седнице Владе РС.

Он је навео да је у извештају Комисије за Сребреницу констатовано да је пријављен нестанак 7.806 лица, а да је касније, користећи се разном врстом превода, направљено да је то коначан број и да су то жртве догађаја у Сребреници у јулу 1995. године, истичући да све више информација у последње време указује да то није тачно.

Према његовим речима, Општински штаб Цивиле заштите Сребреница је у јануару 1995. године изнео податак да је тада у Сребреници живио 36.051 становник, од којих 19.566 мушкараца и 16.639 жена, да би приликом изласка у Тузлу рађена нека врста пописа где је приказано да је са 4. августом 1995. године из Сребренице изашло 35.362 становника.

„То говори о одређеним проблемима који се односе на манипулацију бројем жртава и догађајем у јулу 1995. године“, истакао је Кошарац.

Он је рекао да је Међународна комисија за нестала лица, која је суоснивач Института за нестала лица БиХ, извршила 13.000 идентификација, од чега се 6.414 односи на догађаје у јулу 1995. године.

„Од Истраживачко-документационог центра из Сарајева имамо информације да је страдало 8.460 Бошњака, од којих је 4.062 убијено, а 4.398 се воде као нестали, док је у информацији Међународног комитета црвеног крста који је достављен Институту за нестала лица БиХ наведено 3 .60 лица“, нагласио је Кошарац.

Он је рекао да ови различити подаци, дефинитивно, показују да постоји потреба да се отвори квалитетан процес истраживања и доказивања коначне истине о догађајима у Сребреници.

„Желимо да на бази аргумената утврдимо коначну истину о догађајима у Сребреници и околини од 1992. до 1995. године, без обзира на етничку припадност жртава“, истакао је Кошарац.

Он је рекао да је у сребреничкој регији страдало 3.262 Срба, од чега су 73 одсто цивилне жртве рата, док је 800 српске деце остало без једног или оба родитеља.

„РС има националну и моралну одговорност да на основу свих доказа отворимо процес утврђивања коначне истине о страдању у и око Сребренице у овом периоду без обзира на етничку припадност“, нагласио је Кошарац.

Он је додао да на Спомен-зиду у Поточарима стоји да су у Сребреници страдала 8. 372 Бошњака, а до сада их је укопано 3.749.

„У БиХ смо сви суочени са проблемом да се тамо укопавају не само жртве из јула 1995. године, већ и бошњачке жртве из Сребренице, Власенице, Милића и других места, што довољно усложњава ситуацију у откривању истине о Сребреници“, истакао је Кошарац.

………………

Сад следе ове вести, овај други прилог је уствари аудио снимак, где ћете лично чути Токача како говори о лажним цифрама, не само о 500 живих сребреничана који су „пострадали у геноциду“, већ и о томе да су се на списку пострадалих сребреничана на меморијалном гробљу у поточарима који је посвећен пострадалима у Сребреници, нашли и муслимани из других места, из Власенице, Братунца, Зворника.

Наравно… Токач није открио врућу воду, све ово о лажним цихрама говоре десетак и више година уназад, многи страни интелектуалци којима је до истине, затим и неки наши, и наравно да нема говора сва та догађања назвати геноцид, то је увреда за људски ум, памет, морал… јер довољно је само и један жив муслиман да буде на списку пострадалих да би се цела лажна конструкција о геноциду аргументовано оборила!

Уосталом, како веровати у стручно и научно доказивања геноцида у Сребреници било коме, пре свега  Хашком трибуналу, ако има лажних спискова пострадалих на основу којих је и донета пресуда о геноциду, и ако те лажне спискове сами  муслимани потврђују ?

Ова Токачева презентација жртава догодила се крајем марта, у Бања Луци, и јасано је било да ће марионетски властодржачки режим у Србији донети декларацију на штету свог народа и истине, а у политичку корист муслимана, и лажи! Циљ светских моћника и муслимана је постигнут, Срби су сами признали да су починили оно што нису починили, оно што се није догодило, геноцид !! Могао је Токач да каже да су жртве нула, али ови наши властодржци су нас тотално понизили, у наше име!! Наметнули су нама и будућим генерацијама непостојећи печат геноцидности, и кога је сада брига што Токач износи истину, и шта се заиста догађало у Сребреници, јер рећи ће:

„… па ви Срби сте сами признали да се у Сребреници десио геноцид, какав Токач сад, ко ће други до вас знати шта се заиста догодило у Сребреници, јер ви сте чинили те злочине, не Токач…“

Наравно… од борбе за истину не треба одустати, заправо треба се захуктати у борби за њу, само сам хтео да се сада јасније види како би и ђаво могао да позавиди овим нашим однарођеним „демократама“ који воде Србију у безнађе и пропаст,  јер прешли су све границе етике и морала…!

Сребреница: На списку пострадалих у „геноциду“ има и 500 живих Сребреничана!

Аудио снимак где Мирсад Токач потврђује да на списку пострадалих у Сренбреници има 500 живих муслимана

П.С. Искористићу ова два снимка да направим један у спрези са текстом. То ћу поставизи на Ју Тубе, па на сајт.

Једно реаговање to “Борба за истину о Сребреници: На списку пострадалих у Сребреници и 500 живих сребреничана!”

  1. Savle Says:

    Ima li iko da ovo dostavi Borisu Tadiću inicijatoru čuvene Rezolucije skupštine Srbije.
    Možda i vidimo crvenilo na njegovom licu?


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: