Дођимо у Београд сви, рецимо сложно испред Скупштине НЕ – резолуцији о Сребреници…!


Пошаљите овај чланак путем електронске поште рођацима, пријатељима, комшијама.
Преузмите позив, одштампајте га и дајте комшији, пријатељу који немају компјутер:
Позив на протест испред Народне Скупштине Србије
Ово је уједно и Апел српским патриотским организацијама попут „Српског Сабора Двери“ да нешто организују, јер неће се властодршци нешто забринури на текстове „Сребреница не сме проћи“, па да одустану од доношења резолуције, већ кад чују и глас народа.
…………….

Цело време чекам да нека од патриотских организација, попут: „Српског сабора Двери“ и сличних, упути ПОЗИВ преко интернета, мејлова и других доступним средстава информисања и обавештавања грађанства који су им доступни, да позову народ и грађане Србије на мирне грађанске протесте испред Народне Скупштине Србије, да кажу НЕ резолуцији о Сребреници! Међутим, све се своди на писање текстова по сајтовима и непрекидног понављања истих чињеница које су већ толико пута биле изречене на разним сајтовима, које доказују да у Сребреници није било геноцида. То већ и врапци знају, зна то и ова владајућа коалиција, прате они интернет и те како, тако да су упознати са свиме, са правом истином о догађајима у Сребреници, знају они то и без интернета врло добро!

Наравно да је владајућа коалиција обезбедила скупштинску већину која ће да изгласа ову погубну неистиниту резолуцију, да је Србија одговорна за злочине у Сребреници, јер у противном не би ни донела поменуту декларацију на усвајање у Скупштини Србије. Таква катастрофална резолуција омогућиће светским моћницима да прогласе то као признање Србије и њених грађана за геноцид, што ће бити незабележено у историји човечанства и цивилизације, да политичари одређене земље проглашавају своје грађане, бираче и народ геноцидним!!? А поготову у светлу чињенице, да сребренички мит почива на лажном исконструисаном пропагандном геноциду, путем сатанизације Срба од стране медија светских моћника, који у стварности није ни почињен над муслиманима у Сребреници!

Ако то учине ови властодржачки шибицари, то ће убедљиво бити највећи злочин над злочинима над српским народом, већи и од злочина геноцида који су Хрватске усташе починиле Србима у Јасеновцу! Већи, јер ће за сва времена избрисати слободарску историју српског народа, па и геноцид над Србима у Јасеновцу, који су невине жртве те борбе, и тиме, губећи право на историју и своје жртве, изгубићемо и право на будућност, као и на будућност Републике Српске којој ће се забити нож у леђа резолуцијом о сребреници, и тиме јој прети асимилација у унитарној БИХ, јер ће бити „геноцидна творевина“. Тим жигом геноцидности извршићемо колективно национално самоубиство, јер као „геноцидан народ“ нећемо имати право на ништа, нити на своју историју, на своје националне интересе, нити на своју будућност, на будућност своје деце, својих покољења, губећи тиме право на своју државу! Биће то „позив“ на даље расцепкавање Србије, а пошто Србија неће имати пара за репарације, властодршци ће намирити рачун отцепљењем Санџака, то је врло могућа опција која више одговара муслиманима у БИХ! Властодржачки режим је Косово и Метохију пустио низ воду, припремају то и са Војводином да учине, зашто то не би и са Санџаком?

Одавно ми немамо опозицију, а садашња је само про-форме, заснована на испразној патетичној реторици, да се испуни формална обавеза и привид постојања.

Србију не спашава њихово:

„Не, ми нећемо гласати за тај понуђени текст резолуције о Сребреници, нити за две резолуције посебно, које деле жртве“

већ акција у смеру организовања грађанства да у одлучном и мирном протесту испред Народне Скупштине Србије достојанствено спречимо доношење резолуције која је против највиталнијих интереса Србије, српског народа и свих грађана Србије! То су већ одавно требали да учине, кад су видели шта владајућа коалиција спрема и која је наравно обезбедила већинских 126 гласова за ту антисрпску резолуцију, сада само следи процедера одрађивања посла.

Мирни, одлучни и достојанствени протести испред Скупштине Србије су легитимно средство грађана Србије и народа српског да се бори за своје егзистенцијалне већинске интрересе, у односу на ову минорну мањинску владајућу страначку коалицију која не представља вољу целокупног народа Србије! Комплетна ДОС гарнитура дошла је на власт путем протеста грађана испред тадашње Савезне Скупштине, то је свима познато! С тога имамо исто то право да на такав начин протествујемо против њих.

Пошто нико од наших патриотских НВО организација не апелује да се народ окупи испред Народне Скупштине поводом сребреничке резолуције, у своје лично име и под пуном одговорношћу учиничу то ја, као слободан човек!

Нисам политичар, нисам лидер, нисам масон, нисам агент, нисам странка, нисам НВО, већ обичан слободан човек забринут за судбину Српског народа и свих грађана Србије, и стога преко онога што ми је доступно за информисање упућујем:

Позив свим грађанима Србије и Народу Српском!

Окупимо се у петак 02.04.2010. у 12:00 испред Народне Скупштине Србије да у мирном и ненасилном протесту извршимо одлучан притисак на владајућу коалицију да одустане од доношења посебне резолуције о Сребреници, што ће урезати трајни и неизбрисиви печат геноцидности српском народу на основу непостојећег геноцида!

Дошло је време да се коначно Срби сложе и обоже без лидера, без стртанака, без разних Тадића, Ђинђића, Драшковића, Коштуница, Шешеља, Николића, Вучића, Илића… јер ми смо сами по себи довољни, и лидери свако за себе, и колектив, заједница, јединствени и сложни Српски Народ!

Ми смо слободни грађани и људи! Слобода има своју цену, онолику колико си спреман да платиш! Не чекајте бесплатне страначке аутобусе, бесплатне сендвиче, киселе воде, већ платите цену аутобуске карте, горива за ауто и дођите у заказано време, одсуствујте с посла тог дана, београђани изађите раније.

Све је то исувише мала цена, насупрот оне коју ћемо плаћати СВИ МИ, наше породице, Српски Народ у Србији, у Републици Српској и наша будућа покољења стотинама будућих година, ако нам неразумни властодршци посебном резолуцијом о Сребреници урежу неизбрисиви печат геноцидности, печат „геноцидног народа“ без икаквих права, без права на будућност!

Ја ћу доћи макар тамо био сам…

ДОЂИТЕ И СРЕЋНО…!
Небојша Јовановић, Бор

Павле Аксентијевић – манастир Дечани

Василиса – Гора

Српска група Хексаграм – Икона и

10 реаговања to “Дођимо у Београд сви, рецимо сложно испред Скупштине НЕ – резолуцији о Сребреници…!”

 1. Небојша Says:

  Овај дан, 02.04.2010. односно, Велики Петак, веома је битан дан, и веома је битно да се тог дана одрже протести.

  Зашто то кажем…?

  Зато што је владајућа коалиција предлог декларације први пут званично обелоданила баш 24.03.2010. на дан када је пре 11 година започето бомбардовање Србије. Ево те вести:

  Колегијум скупштине о декларацији о сребреници
  (24.03.2010 13:24)

  „… Предлог Декларације данас је подељен шефовима посланичких група у Скупштини Србије и новинарима, а шеф посланичког клуба за Европску Србију Нада Колунџија не очекује суштинске промене тог текста током парламентарне расправе…“

  Симболика и порука која се шаље је врло упечатљива, и то није случајно, толико пута смо то имали прилике да запазимо.

  Зато и овај протест, ако се одржи на дан великог петка, као отпор и чин слоге српског народа у борби за своје интересе и опстанак, је исто тако симболичан и велика порука пре свега самима себи, а и „њима“… да улазимо у своју енергетску и духовну нит.

 2. Биљана Says:

  Сасвим сте добро запазили да су датуми прецизно одабрани. Симболика ових датума је изузетно важна. У циљу да униште наше национално биће, да унесу пометњу, да нас слуде, они по правилима психолошко пропагандног рата предузимају своје монструозне акције у време великих црквених празника или у време када су отпочели са својим злочиначким подухватом.
  У праву сте, Небојша: не смемо седети скрштених руку и чекати да попљују све жртве које је овај народ поднео у историји. И, треба имати на уму да су овдашњи политичари тек лутке на концу. Да је успостављен тоталитарни систем са симулакрумом демократије. Систем у коме се оно што ови политичари овде (не могу да кажем српски јер они то нису) спроводе, одлучује се на другим местима: њихове говоре пишу и кроје спин доктори а они само отварају уста. Тај систем се заснива на бесомучном, бескрупулозном, непрекидном и срамном лагању и понављању лажи, без обзира на то колико пута си их у лажи ухватио. Имиџ који су нама наменили је имиџ геноцидног људског шљама. У то ће нас произвести. Да вас подсетим, током бомбардовања Југославије, САД су извеле експеримент у употреби информатичког и кибернетског оружја као дела револуционарне стратегије РМА- Револуције у војним пословима. У том смислу, 1996, основана је National Imagery and Mapping Agency – агенција са 10000 запослених у Вирџинији, првобитно формирана за процесуирање слика из свемира за потребе Пентагона и ЦИА-е. Ова агенција је две године након оснивања ангажована за надзирање протока слика и глобалну политику имиџа. Ово су подаци које наводи Пол Вирилио у књизи: „Стратегије обмане“, писане током бомбардовања. Та агенција је скројила капут од трња који ми сад треба да обучемо захваљујући највећим издајницима које је овај народ икада имао.

  Надам се да ћемо се видети у петак.

  • Небојша Says:

   Да, Биљана,

   Кад лутке на концу владара Планете донесу неку одлуку, то је исто ко да су је и они донели, и одмах по аутоматизму треба обратити пажњу на датуме, симболику и психолошко дејство с којим „жртви“ стежу омчу око врата пре вешања. То им је основно правило претходног мучења жртве. Један крај те омче је дан када су нас бомбардовали, а други, са којим наши властодршци треба само да шутну ону шамлицу изнад које копрцају Српски Народ, је наш следећи Православни празник.

   Зато би и ми баш на Велики Петак требали да кажемо, НЕ… доста је било!
   Још само ту једну једину шансу имамо.

   Да, и ове ваше анализе су веома тачне, али када овде почнеш да причаш људима да рат није само кад ти неко свирне метак у чело, већ права психолошка и парапсихолошшка разрађена метода, комбинована са разним неоружаним облицим агресије уз помоћ технолошких новитета и чудеса, овде те људи сврставају у некаквог лудака који је опседнут теоријом завере. Наравно… и то је део те ратне игре са жртвом.

   Пре неки дан кад сам делио ову брошуру боранима о Сребреници, седећи на једној клупи у центру града, почнем да причам са једном женом која је баш причала о тим медијским лажима које марионете владара планете непрекидно понављају, без да заусатаве дах. Отприлику, у једном моменту ми је рекла ово:

   “ Слушајући непрекидно те лажи, просто сам почела да сумњам у себе, и једноставно почнеш да верујеш да је то све тачно, и питаш се: „Да ли си нормалан?“ јер нико ти на тим медијима не прича да је то лаж, и онда почнеш да сумњаш у самог себе, право лудило…“

   Е… она је баш изрекла прави циљ тих лажи, да код ионако излуђеног човека после 10 година петооктобарских „реформи“ направе још веће лудило, оно последње пре навлачења лудачке кошуље, да више не верујеш самом себи, да чаж лаж више није лаж, већ некаква истина новог поимања стварности у коју требаш безусловно да верујеш, некако да се уклопиш и да ћутиш, ни гласић да не пустиш, јер… ако те неко чује…“

   Но свему једном дође крај.

   Да видећемо се у петак, ја долазим…

 3. Биљана Says:

  Управо преводим предговор Едварда Хермана за књигу: „Политика Сребреничког масакра“, који ми је послао. Проследићу вам га чим завршим како би посетиоци овог блога могли да схвате да је Сребреница део ширег плана и да од медија не могу да очекују да говоре истину. Тек ту и тамо, понеки медиј може да има ту могућност, али само под условом да има ограничен домет и малу посећеност. Тако се симулакрум демократије одржава. Погледајте само шта се ради „Новостима“ које су читан лист а нису у потпуности легли на руду. А ово што се нама сада ради увежбава се на Западу већ 500 година. Геноциде које су они починили над народима Африке, Америке и Азије прекрили су „густим таписеријама лажи“ и нема тог суда правде који је икада извео тако крупне криминалце који су побили на милионе људи само после Другог светског рата. О колонијалној прошлости да и не говоримо. Пропагандни модел по коме медији функционишу прецизно је осмишљен и о томе посетиоци блога могу да читају у изванредној студији „Производња сагласности“ коју су написали Едвард Херман и Ноам Чомски. Када ту студију прочитају биће им јасно да медији оперишу по јасним правилима и смерницама како би произвели пристанак на монструозну политику базирану на отимање свих природних богатстава на свету, стварање света у коме је природно да 500 људи све поседује и преко својих пиона прекрајају историју и пишу своју.
  Медије треба гледати са оловком у руци. Критички. Бележити њихова искривљавања и манипулације. Тако ћемо сакупити озбиљну документацију о овом времену у коме је нормализовано незамисливо.

  Дуго сам се питала како је могуће да САД изврше преко 50 инвазија на суверене земље, уруше исто толики број народних покрета и сруше исти тај број влада које су биле демократске како би ту успоставиле своје марионетске режиме у тим земљама а да та земља у исто време буде слављена као бастион слободе и демократије. Одговор је јасан – захваљујући медијима, Холивуду, култури потрошње и забаве. А највише захваљујући спектаклу. Наравно, ти увиди су тешко могући без да се на својој кожи осети шта раде и шта су спремни да ураде.

  • Небојша Says:

   Одлично Биљана, чим завршите превод пошаљите га да се објави. И ово што сте рекли у тексту за САД је итекако тачно!
   Ја сад морам нешто до града, па ћу се вратити касније.

   Поздрав…!

  • Снимак Says:

   Биљана одлично запажа ка каже: „Медије треба гледати са оловком у руци. Критички. Бележити њихова искривљавања и манипулације. Тако ћемо сакупити озбиљну документацију о овом времену у коме је нормализовано незамисливо.“

   Да не остане само на празним фразама остављам и линк до документованих неких то најновијих збивања у вези изгласане декларације (има око 33 mb). Мишљења сам како је потребно сачувати такве догађаје и изјаве појединих политичара итд.:

   http://hotfile.com/dl/35614838/4130f36/Dn2_-_deklar_-_30_03_2010-.mp4.html

   Мислим такође да је веома значајно пратити медије и држати их у „страху“ шта ће да објаве јер ово већ постаје немогуће. Страшно оруђе које треба контролисати и бележити сваку причу за коју верујемо да је манипулација. То је и наша дужност јер на „срећу“ имамо још ипак добар увид у пласирану причу ради манипулације, не само домаће публике већ ради свих нас.

 4. Биљана Says:

  Snimak, da li bi vi pristali da budete deo tima koji bi se time bavio? Predlažem vama i Nebojši i svima koji su voljni da se bave tim mučnim poslom da se organizujemo i da osnujemo mrežu za praćenje medija. Naravno, pre toga se treba teorijski naoružati, zanati kako propaganda funkcioniše, kako rade grupe (ozbiljnio plaćene) za flack- vređanje svakog ko kaže nešto suvislo i što je prava stvar za nas) pa bih zamolila profesora Radišića da nam održi nekoliko predavanja o psihološkom ratu koja bi Nebojša mogao da postavi na svoj blog. Ukoliko bi i on pristao da uđe u naš tim kao specijalni komentator, bilo bi sjajno. Tako bi i naši ljudi mogli da shvate kakva je priroda sistema u kome živimo i koji se tek, u stvari, sprema da nas uništi. Pa, ili da prestanu da gledaju ili da znaju o čemu se radi jer ove ovdašnje sotone rade po strogim i preciznim uputstvima dobijenih od majstora svog posla a cilj im je dam izvrše lobotomiju i da tako zombirani, poniženi i upropašćeni životarimo pod budnim pogledom liht bisera i biljnog čedomorca.

  • Небојша Says:

   Да, ове дневнике треба пратити, снимати и анализирати, као и друге емисије са сајта РТС-а. Исто тако добра је идеја да се прикључи професеор Радишић са предавањима о психлошком рату. Ја имам доста прилога од професора Радишића на сајту, образложићу му ову идеју.

  • Небојша Says:

   Ево једног прилога где професор Радићић говори о сребреничким лажима, то већ имам али у оквиру другог текста:

   Светозар Радишић о сребреничким лажима

 5. снимак Says:

  Биљана, ја јесам наравно заинтересован за такав вид сарадње. Људи наиме незнају или слабо познају чињеницу да се право значење рећи идиот заправо односи на човека који се не занима за политику. Овде немислим на кафанске трачеве или слично већ на бављење политиком ради тога како се нрби она злоупотребила одн. бавила са нама.

  Сад немам довољно време па изволите погледати, бар мени, веома леп пример политичке пропаганде, спиновања, денагогије итд. Ради се о председничким изборима из 2008 г. и сви смо већ прилично заборавили на тај догађај и све што је везано з њега, док смо сведоци ја бих рекао сасвим супротног. Слика се са инвалидима, љуби српску заставу, обећава извесност и стабилну земљу итд., док смо сведоци сасвим супротног.

  http://hotfile.com/dl/35782700/d5560c4/.__2008_-_28-12-2007.mp4.htm


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: