Текст образца Стефана Каргановића за резолуцију о Сребреници као предлог Народној Скупштини Србије права је катастрофа и јабука раздора!


Ово ће бити мало подужа анализа и замолио бих вас да све прочитате пажљиво. На крају текста ћу дати свој закључак, има и један видео прилог, јер када се ради о судбини Српског народа која никада до сада није била драматичнија, без обзира што нисмо у војно-оружаном рату са никим. Међутим, оно што говори пуковник у пензији господин Светозар Радишић, доктор наука из области теорије ратовања, стручњак и експерт за војне стратегије и доктрине, а посебно за неоружане облике агресије. E… са овим неоружаним обликом агресије и немилосрдним психолошким ратом путем медија и осталих технолошких области које се користе, и те како смо суочени, и под дејством смо тога. Тај рат је још итекако у току! У завршној је фази, а апсурд је тај, да су главни невидљиви стратези тог рата предвидели да главни завршни ударац тоталног пада, треба Срби да задају самима себи! Да се путем резолуције о сребреници сами прогласе геноцидним и тако изврше колективно самоубиство, да урежу себи и будућим покољењима трајни печат геноцидности заснован на медијским лажима, а не истини и реалним чињеницама, што ће бити главно лудило незабележено до сада у историји неког народа! Посебно народа какав је српски, истинољубив и слободарски.

Да се разумемо, кад ово причам и кажем „слободарски“, „истинољубив“, причам о народу, обичном свету, не о псеудо елити из свих странака која се не скида са електронских медија, њиховом камарилом, њиховим лидерима, како позиционих тако и „опозиционих“. Наша квази интелигенција, режимски пајаци и шарлатани, из користољубља и повољног друштвеног статуса подржава овај властодржачки режим који сваким даном ствара и генерише све већу агонију и беду у животима нас обичних људи. Управо они намерно стварају у медијима слику да смо ми као народ „стока која је заслужила да има такву власт“.

Међутим, нема говора да је тачна та медијска слика коју нам намеће тај монденски свет. Обичан човек је другачији, жељан је нормалног и обичног живота, тежи истини и правди, да има породицу, неког ко ће да га воли, он само тражи и жели да му држава оногући да ради, да зарађује и живи од свог рада, он и његова породица, деца… да има социјалан и друштвен живот…

Но ови властодржци су се изкомплетирали, разврстали се у стрелце… удружише се сада из бившег режима и садашњи петооктобарци, фингирајући да постоји некаква опозиција која наводно брине о интересима народа. Но народ види да није тако, све упропастише, опљачкаше, али нема медија где то може да им каже у лице, осим интернета, на сајтовима попут овог и сличних, јер створен је невиђени тоталитарни и строго контролисани медијски мрак, те нема шансе да тај излуђени истинољубив и правдољубив човек чује нешто спасоносно. Нешто истинито и истиноносно, нешто што ће да му улије веру и наду да је ипак после мрака на видику нова зора, ново јутро, нови блистав и светлосни дан пун обичних и малих радости.

Српска нација напето ишчекује шта ће да ураде ови наши страначки шибицари, колико ће резолуција о Сребреници да донесу, да ли ће са речју „геноцид“ или без ње, да нас „за потребе“ новог светског империјалног поретка трајно и неизбрисиво жигошу печатом геноцидности, и тако почине невиђен злочин, духовни геноцид над Српским Народом! Идентитетни „масакр“ над сопстевеним народом и будућим покољењима, његовом слободарском самосвешћу и колективним духом!! Да је у питању могућа лоша варијанта без употребе речи „геноцид“, говори нам  ова кратка вест са „Дневник 2“ РТС-а од 19.03.2010. коју сам пренео и прокоментарисао.

Ако се то деси, то ће бити незабележено у историји човечанства и цивилизације, да политичари одређене земље проглашавају своје грађане, бираче и народ геноцидним!!? А поготову у светлу чињенице, да сребренички мит почива на лажном исконструисаном пропагандном геноциду, путем сатанизације Срба од стране медија светских моћника, који у стварности није ни почињен над муслиманима у Сребреници!!

Ако то учине ови властодржачки шибицари, то ће убедљиво бити највећи злочин над злочинима над српским народом, већи и од злочина геноцида који су Хрватске усташе починиле Србима у Јасеновцу! Већи, јер ће за сва времена избрисати слободарску историју српског народа, па и тај геноцид над Србима у Јасеновцу који су невине жртве те борбе, и тиме, губећи право на историју и своје жртве, изгубићемо и право на будућност! Тим жигом геноцидности извршићемо колективно самоубиство, јер као „геноцидан народ“ нећемо имати право на ништа, нити на своју историју, нити на своју будућност, па тиме ни право на своју државу!

И док тако грађани од властодржаца и њихових „опозиционих“ сателита ишчекују да се објави најављењни текст резолуције (већ је објављен у преамбули Декларације о Сребреници) на усвајање у Народној Скупштини Србије (НСС), потпуно незапажено је промакла чињеница, да један такав текст у виду образца за резолуцију о Сребреници као препорука НСС већ постоји, и то од  председника једне патриотске НВО организације под називом: „Историјски пројекат Сребреница„, американца српског порекла господина  Стефана Каргановића.

Но баш због тога уследиће шок кад прочитате текст тог образца који не осуђује све злочине подједнако у, и око Сребренице, за време рата у БИХ од 1992 – 1995., већ даје нагласак на жртве муслимана и тако делећи жртве по етничкој основи, српске жртве муслиманских злочина тиме се релативизују и обезвређују, а имплицитно се текстом признаје српска кривица за злочине над муслиманима, што ће наравно, ако се овај образац усвоји у НСС, наши међународни непријатељи тзв. „међународна заједница“ искористити да прогласе да су Срби признали кривицу и одговорност за геноциод у Сребреници! О свему овоме већ сам нешто реко у овом тексту, но сада ћу се детаљније бавити архитектуром којом сам Каргановић обавија свој погубан образац, настојећи да нам укаже како је то тобоже добро за нас, неутрално кажае. Кад сам реко да ће уследити шок кад прочитате катастрофалан текст тог обрасца, мислио сам на то да то нисте очекивали од господина Каргановића који у својим текстовима одлично раскринкава хашке лажи и конструкције о „геноциду“, већ од квислиншког властодржачког режима који непрекидно лаже народ третирајући га ко незрелу децу, да ће се резолуцијом о сребреници „скинути одговорност са народа“ што је нетачно, јер на тако високом државном нивоу се истичу заправо ставови народа који је и бирао те политичаре да у његово име говори и води бругу о интересима народа. Све то уводи хаос у главама људи, јер господина Каргановића због његових евидентно одличних текстова, затим одличног сајта „Историјски пројекат сребреница“ Срби с правом доживљавају као борца за правду и истину о српском народу.

Архитектуа Каргановићевог образца за резолуцију о Сребреници

Послужимо се речником господина Каргановића, јер је и он у једном свом тексту речју „архитектура“ тако бриљнтно раскринкао сребренички мит. Но хајде да видио сад архитектуру његовог погубном образца за сребреничку резолуцију, јер у његовом предтексту из брошуре све врви од патриотизма и борбe за правду и истину, али кад прочиташ сам текст образца, човек се просто шлогира, јер је текст катастрофалан и дели жртве по етничкој основи, у корист муслимана, а на штету Срба!

Све цитате из брошуре „Истина о Сребреници“ можете видети у оригиналном тексту кога можете скинути са овога линка:Шта се стварно догодило у Сребреници (цитати су од 10 стране, па на даље, из ове скинуте бтошуре), а можете и овде на мом сајту.

Пре него што почнемо, да још једном мало детаљније изпроанализирамо тај фамозни текст закључака са VIII седнице општине Сребреница за који Каргановић тврди да је „неутрална резолуција“, што је потпуно нетачно, а то сам објаснио баш у скенираном материјалу тог оригиналног документа који је понуђен од стране ГИС-а на увид. Кликните на доњу слику да тај приказ увећате преко целог екрана и погледате га. Ево тог дотичног текста:

„1. Скупштина општине Сребреница осуђује све злочине који су се десили над свим грађанима општине Сребреница, а посебно злочине који су се десили у периоду од 10. до 19. јула 1995. године.

„2. Скупштина општине Сребреница тражи од надлежних органа РС и БиХ и међународних институција да се злочинци што прије приведу суду како би осуда била правда и како би се скинула колективна одговорност народа, а ради боље будућности и суживота на овим просторима.

„3. Скупштина општине Сребреница апелује на све своје грађане да осуде све злочине из периода 1992 – 1995 године и да истрају у свом захтјеву да сви злочини буду санкционисани да би садашње и будуће генерације сребреничког краја заједнички изграђивале услове за своју бољу будућност са јасном поруком: да се сребреничка трагедија никад више не понови.“

Другим речима, ако би га господин Каргановић састављао по свом образцу, иначе зашто би га предлагао, текст резолуције у НСС могао би да изгледа као на овој веб страници, погледајте то.

Погледајмо сад детаљно сву погубност дотичног текста. У тачки „1“ прво се осуђују наводно сви злочини, а после се одмах каже:

„а посебно злочине који су се десили у периоду од 10. до 19. јула 1995. године.“

Што значи да се жртве деле по етничкој основи, обезвређују се Српске на рачун Муслиманских, јер добро знамо да светски моћници који контролишу хашки трибунал, само брује да су се једини злочини, заправо геноцид по њима, десили у том јулском периоду 1995. у Сребреници. Тим делом текста се тако неодговорно даје прилика да светски моћници то прогласе не само за признање и одговорност Срба и Србије за злочине, што се имплицитно јасно у тексту уочава, већ и за геноцид, јер и по хашком трибуналу, и по Међународном суду правде, и по Резолуцији ЕУ Парламента, у Сребреници се десио геноцид.

У случају да неко можда не зна шта значи реч „имплицитно“, то заправо значи да је нешто садржано у нечему, и да се подрзумева да је ту, оно је ту, али није речено, јер је прећутно и дискретно. Што значи, да кад неком нећеш нешто да кажеш и признаш отворено, већ прећутно, само му ставиш до знања, да је ТО прећутно ТУ, то се подразумева. То прећутно признато, а неизречено, су „муслиманске жртве“ и „догађаји у сребреници“.

Исто тако, имплицитно, када се говори за српске жртве од муслиманске руке, наши аналитичари користе термин „злочини из периода 1992 – 1995.“ што се подразумева да су то српске жртве, јер су ти злочини од стране муслимана вршени у том датом временском периоду.

Али… у ставу „3″, сада се термин „сви злочини“, и њихова осуда имплицитно везује за злочине над Србима, али они се НЕ ОСУЂУЈУ, као што се то имплицитно говори у тачки „1″ за злочине над муслиманима, већ се злочини над Србима релативизују, јер се АПЕЛУЈЕ на све грађане општине Сребреница да то осуде, да то тек осуде, јар апел је апел, није директна осуда. Што значи да о томе тек треба да се расправља и да се можда донесе нова резолуција, или да то можда људи осуђују по кућама кроз искрене комшијске резговоре, али то нема правни значај. Но грађани Сребренице муслиманске националности не морају да прихвате овај апел, да осуде своје злочине над Србима у периоду 1992 – 1995. ( а и зашто би, с обзиром на дугогодишњу и присутну пропаганду „истину“ светских и њихових медија да су срби злочинци), кад им Срби сервирају ко на тацни своју одговопрност за злочине над њима, сами обезвређују своје жртве као жртве другог реда, и зашто да то не искористе да Републику Српску прогласе за сва времена „геноцидном творевином“. Срби им то омогућују, мислим тих 10 одборника СО Сребреница.

Тако се српске жртве на два начина деградирају и релативизују, у тачки „1″ се речју „посебно“ даје примат муслиманским жртвама, док се у тачки „3″ речју „апел“ и ономо што она значи и упућује, по други пут релативизују српске жртве, и сада се имплицитно појачава тачка „1″ у којој се пиједестал даје злочинима над муслиманима!

Браво господине Каргановићу какав фантастичан „неутралан“ предлог, и политички и етнички, јер у предтексту кажете ово:

Резолуција Скупштине општине Сребреница – образац за резолуцију Народне Скупштине Србије.

„Таква, политички и етнички неутрална резолуција, којом би се ставила тачка на циклус мржње и освете, који помиње генерал Моријон, и којом се све жртве ратног безумља жале без разлике, не само да је могућа, она је на вероватно изненађење председника Тадића – већ била донета. Њу су 29 јуна 2005. године изгласали они који су најкомпетентнији да се баве тим питањем, одборници Скупштине општине Сребреница, међу њима 17 муслимана и 10 Срба. То су људи који о Сребреници и о злочинима почињеним у сребреничком крају знају најмање хиљаду пута више од председника Тадића и српских политичара“.

Шта вам господине Каргановићу значи да ових 10 српских одборника и укљулујући тог несретног председника СО Сребреница др Радомира Павловића:

„знају најмање хиљаду пута више од председника Тадића и српских политичара“?


Па и од вас вероватно, и ваших бриљантних анализа хашких заврзлама реко бих, кад су већ потписали овакав неповољан документ за Сребреничке Србе, а ви то лепо, здраво за готово и неодговорно, преузели за све Србе као ваш образац-препорука НСС? Где нађосте то „хиљаду пута“? Да то можда не желите да кажете, преузимајући овај катастрофални текст по сребреничке Србе као свој образац, да сву одговорност ВАШЕГ ОБРАЗЦА свали те на њих, сребреничке Србе? Попут отклона:

„Ми морамо поштовати оно шта су грађани сребренице одлучили, укључујући и Србе“?

У том случају ако би то било тако питао бих вас, чему онда служе ваше бриљантне анализе раскринкавања хашких лажи, ако ми морамо да прихватимо овај „неутрални“ образац?

Питам се само, како да господин Каргановић чим је угледао овај неповољни документ по Србе, није помислио да су то потисали корумпирани срби? Јер ко би нормалан то у име Сребреничких Срба, и свих Срба РС, потписао?
Зашто овде господин Каргановић није хтео да проучава архитектуру овог неповољног документа, попут хашких заврзлама, већ га још цинично препоручује као „неутралан“ текст-образац за резолуцију НСС?!
То он експлицитно указује овим насловом предтекста:

„Резолуција Скупштине општине Сребреница – образац за резолуцију Народне Скупштине Србије“.

Ишчуђујући се да су овако скандалозни документ у име Срба потписали тих 10 одборника СО Сребреница, и њен председник Србин Радомир Павловић, нађох на интернету једну његову скандалозну изјаву о тзв. резолуцији СО Сребреница, памет да ти стане…!

Радомир Павловић председник СО Сребреница
Извор:
Политика Online
Цитирам:

„Ми смо 25. јуна 2005. године, у циљу пуне истине о злочинима који су се догодили на подручју наше општине усвојили Резолуцију о Сребреници. У њој је став да осуђујемо ’све злочине који су се десили над свим грађанима општине Сребреница, а посебно злочине који су се десили у периоду од 10. до 19. Јула 1995. године’. Тиме смо показали да не правимо разлику(!??) између жртава, иако смо Сребреницу, као најтежи злочин, истакли”,

рекао је Павловић.

Просто да те ухвати шлог кад видиш ко представља Сребреничке Србе!

Човек каже да посебно осуђује злочине у Сребреници као најтежи злочин, тиме прави разлике међу жртвама и дели их по етничкој основи, обезвређује српске, и одмах након тога каже невероватну небулозу, да се шлогираш:

„Тиме смо показали да не правимо разлику између жртава, иако смо Сребреницу, као најтежи злочин, истакли”!!?

О Боже мој… неверовано! Прво направи разлику, подели жртве по етничкој основи, обезвреди српске, и одмах каже да то није прављење разлике!!? Лудило!!

Да лудило буде максимално, Радомир се чак хвали како је све донешено једногласно:

„Тада је у општинском парламенту било 27 одборника – 17 Бошњака и 10 Срба. Дакле, када смо ми у таквом саставу успели да се усагласимо и да једногласно осудимо све злочине почињене у БиХ, не видим разлога да било који парламент, а поготово Србије, доноси посебне резолуције о осуди ратних злочина…“!!?

Па наравно црни Радомире да су се Бошњаци усагласили пошто сте једногласно осудили „све злочине“ тиме што сте посебно истакли Сребреницу као најтежи злочин! Па сваки муслиман ће наравно да се усагласи са тим, јер ти си им „дар са неба“ Радомире, боље него да имају муслимана за председника општине. Тиме ће РС да прогласе геноцидном творевином…!

Пре него што нас је господин Каргановић даровао својим „неутралним“ предлогом, у свом предтексту и разним објашњењима шта Тадић и његов властодржачки апарат не сме да уради ако донесе неку резолуцију, видни су изливи патриотизма, родољубља, и истинољубља, то се види у следећим речима, и наравно за похвалу је. Следе цитати господина Каргановића из брошуре:

НЕ У НАШЕ ИМЕ!
Не, овде се не ради о злочину у Сребреници, за који грађани Србије не сносе никакву одговорност (као ни грађани Републике Српске). Реч је о резолуцији на ту тему, коју припремају председник Тадић и Влада Србије.

Па зашто онда ви господине Каргановићу предложисте образац, „у наше име“, који све Србе води у пропаст?

Да ли је то неки компромис са постојећом сатанизованом медијском сликом, да су „Срби зли“, па у оквиру тога треба склопоти неки текст, нешто најблаже што можемо, да вашим образцем прећутно признамо кривицу, да на жртвеном трону светских моћника жртвујемо Србе Републике Српске, јер преузимамо њихову да кажем резолуцију, ми се у Србији извлачимо, јер ето „ми смо само то пренели“ , нисмо ми криви, то су они, па сами су то потписали… „они 1000 пута знају више од нас“ и тако… они бивају проглашени геноцидном творевином.

Зашто г. Каргановићу вашим образцем забијате нож у леђа народу Републике Српске? Кад је ко дан јасно да тих 10 одборника СО сребреница и њен председник не мисле тим закључком добро ни Србима сребреничког краја, ни целе РС, јер посебно истичу злочине у Сребреници као најтежи, то сам Павловић каже?
Зар мислите да стварно то народ сребреничког краја и РС мисле о Сребреници као ти одборници СО Сребреница и Павловић?

Па затим…

„ Апелујемо на Владу и Народну Скупштину Србије да не усвоје никакав текст који би се могао протумачити као прихватање одговорности Србије или њених грађана за догађаје у Сребреници у јулу 1995. године. Српска држава тиме би се без оправдања везала за један тежак злочин, а њени грађани били би без разлога изложени могућности исплаћивања баснословних репарација за догађаје са којима они немају никакве везе.“

Лепо је то што апелујете на Владу и Народну Скупштину Србије да не усвоје никакав текст који би се могао протумачити као прихватање одговорности Србије или њених грађана за догађаје у Сребреници у јулу 1995. године.

Али зашто им ви нудите један такав текст да усвоје, који би се могао протумачити као одговорност Србије за догађаје у Сребреници?

Па опет…

“ Уколико се резолуција о Сребреници буде разматрала, Народна скупштина Србије мора усвојити онакав текст који ће посланици Жарко Кораћ и Чеда Јовановић одбити да потпишу. Само таква резолуција имаће шансу да буде прихватљива грађанима Србије“.

Управо Кораћ и Чеда не би прихватили да потпишу ваш текст, јер у њему нема речи „геноцид“ на којој они инсистирају, али зашто НС Србије и грађани морају да прихвате то када се у вашем образцу жртве деле по етничкој основи и признаје се кривица Срба за злочине?

Која је сврха г. Каргановићу ваша одлична анализа у вашим текстовима, ваш нескривени патриотизам и истинољубље, када се овим вашим образцем свему томе изругавате? Баш тим анализама, јер смисао вашег образца за резолуцију је у потпуној супротности са свим вашим текстовима и анализама! Са нескривеним цинизмом свима се нама исмејавате, јер ми обични људи смо ваљда препоарирани пропагандним испирањем мозгова, па ваљда нећемо препознати да ваш образац ни издалека није етнички неутралан?

Парадокс и неконзистентност између одличних анализа Каргановића, његовог тима и његовог образца за резолуцију о Сребреници

Главни парадокси, апсурди и неконзистентности између одличних текстова и анализа господина Каргановића и његовог тима ( Алексрандар Павић, др Љубиша Симић и остали…) и самог текста ОБРАЗЦА ГОСПОДИНА КАРГАНОВИЋА су у многобројним факторима и постулатима, али два су најважнија.

Први:

Текст резолуционог образца у потпуности негира њихове изричите текстуалне конотације које провејавају у многим анализама и текстовима, а то је да не могу за индивудуалне злочине појединих војника, одређеног народа, одговарати цели народи и државе (Српски у РС и Србији), поготову када се зна да се у Сребреници није десио геноцид, јер су муслимански цивили послати на своју територију. Злочина је било, на свим странама, а у ком рату их па нема, на свим странама?

Други:

У судским процесима једино научно валидни доказ о броју лешева и шта се где догодило, у нашем случају у Сребреници, су форензички налази и вештачења. То и сам Каргановић каже за форезничке налазе, да су:

„једини и искључиви corpus delicti на коме је оптужница почивала“.

Да видимо сад шта је наш ДР Љубиша Симић утврдио после детаљне свеобухватне анализе оригиналних форензичких налаза хашког трибунала, где је морао пажљиво да прегледа око 30.000 страница форензичког материјала.

Чињеница прва:

Ти извештаји говоре да је било нешто мање од 2000 лешева у 13 ископаних гробница, од чега, кад се све то сагледа, може да се каже да има око 1100 жртви срељања, не масакра, стрељање није масакр! Остало до 2000 су помешани лешеви Срба, Хрвата, муслимана (који су умрли пре 1995. или још раније) и муслиманских бораца погинулих у пробоју ка муслиманској територији.

Чињеница друга:

Недвосмислена чињеница, о којима властодржци не говоре, је та да Српских жртава муслиманских злочина из периода 1992. – 1995. има више него муслиманских кад се сагледају ови форензички налази! Списак тих жртава по имену и презимену може се наћи на сајту Српске Православне Цркве, но ја сам то боље прилагодио и објавио на свом сајту где можете то да погледате и скинете тај документ. Има тачно 3287 Српских жртава. То можете погледати кад кликнете на доњи линк:

https://dzonson.wordpress.com/2010/03/01/spisak-srba-postradalih-u-srebrenici-i-okolini-1992-1995/

И сад долазимо до главног шока, Каргановићев образац наглашава и издваја посебно по важности и пристрасности реално 1100 муслиманских жртви, над 3287 Српских (!), што је и цинично и тако болно увредљиво за цео српски народ, а посебно када се зна да се све то десило, ти злочини над Србима, пре 10.Јула 1995.
То је невиђени цинизам и исмејавање са Србима!

Осим тога, навођење и посебна осуда злочина над муслиманима у периоду од 10. до 19. јула 1995. године, говори нам да се у тексту само формално осуђују „сви злочин“, жртве се деле по етничкој основи, и то је права „посластица“ за наше непријатеље, јер даје им се прилика да то тумаче да је свих тих 10 дана било клања и убијања муслимана од стране Срба! Иначе, зашто би се прецизно осуђивао баш тај десетодневни период у односу на ратна дејства од 1992 до 1995. У резолуцијама нема зезања, свака реч мора бити с пажњом одабрана и прецизна! Резолуција се тумачи како она логички значи и оно нашта наводи. Резолуције имају велики правни значај, и обавезујуће су!

Али, на другој страни, тај исти предлагач резолуције, господин Каргановић, у емисији на ТВ Мосту под називом „О свему по мало“ од 18.02.2010. каже следеће, цитирам:

„…Не, немогуће је разумети, и то је разлог зашто се они тако фанатички труде да целу причу сведу на 3 дана у јулу 1995-те године, игноришући 3 године које су томе претходиле“.

Све можете да проверите, јер је та емисија постављена и на Ју Тубе. Емисија је наравно у целини добра, но издвојио сам овај детаљ за потребу мог чланка. Поменути цитат се може пронаћи у доњем клипу 6/9 са почетком од 04:56

Историјски пројекат Сребреница 6/9 Стефан Каргановић и Радован Тврдшић

Господине Каргановићу, шта је сад тачније… колико су дана Срби убијали муслимане? Тих 3 дана на које упућујете у емисији, или свих десет из вашег образца?

Питам се зашто га у тим емисијама које се праве са њим, нико не пита за овај његов „неутрални“ образац, а било би добро када би га неко поново позвао, или Оливера Милетовић са ТВ „Палма Плус“, можда поново људи са ТВ „Моста“ или неко трећи… па да га добро „изрешетају“ неугодним питањима, јер ваљда је битнији за нас овај најсудбоноснији моменат у Српској историји, од једног човека и његових бриљантних анализа хашких заврзлама, у односу на његов катастрофални образац са којим се суштински одређује према догађајима у Сребреници и томе КО ЋЕ ТО ДА ТУМАЧИ, КАО И ПОСЛЕДИЦЕ ТОГА!

А ја би га упитао само још нешто најзначајније. Ако вам је заиста било до писања НЕУТРАЛНОГ ТЕКСТА ОБРАЗЦА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ могли сте веома лако саставити овако нешто НЕУТРАЛНО:

1.Народна Скупштина Србије осуђује све злочине који су се десили, око општине Сребреница, и у њој, без обзира на националну и верску припадност, у периоду рата у БИХ од 1992-1995″.
„2.Народна Скупштина Србије тражи од надлежних међународних институција да се спроведе нова и темељна истрага заснована на свим познатим чињеницама и изјавама високих представника УН-а око тога шта се десило, око, и у општини Сребреница, у периоду рата у БИХ од 1992-1995. како би се сазнала пуна истина и тако скинула колективна одговорност народа, а ради боље будућности и суживота на овим Балканским просторима“.

Зар је то било тако тешко за бриљантног аналитичара као што сте ви, господине Каргановићу…?

Закључак

Ова брошура:“Шта се стварно догодило у Сребреници“ је права истина о нама Србима, а када то кажем мислим историјски. Имамо бриљантне појединце, али и неко судбинско проклетство које нам говори из горких историјских искустава, да смо сами себи највећи непријатељи, као народ, не ови у другим народима са којима кроз дуги историјски период имамо стално неке ратове. Они само „профитирају“ на нашим грешкама које непрекидно понављаме и понављамо… не научимо на њима ништа, већ плаћамо све тежу цену!

Ова брошура лепо то показује. Нико се више у народу не нада да ће ова позиција или „опозиција“ да донесе неку добробит, јер свима је јасно да владају овом државом по принципу „поделе плена“. Сад си позиција, сутра „опозиција“, прексутра коалиција, и увек ти је добро, трсиш све пред собом, теби је боље, а народу све горе! Но, народ се обрадовао појавом патритских организацјама које се и поред медијског мрака боре да народ сазна истину о Сребреници. И таман човек живне и понада се да се нешто искрено појавило, организовано и координисано, нађе се неко попут господина Каргановића да све растури нечим попут злокобног „семена зла“ и јабуком раздора у виду његовог катастрофалног образца за Резолуцију. Таман су људи почели, читајући његове текстове, искрено да га доживљавају ко патриоту и борца за истину који је ту да помогне народу од кога потиче, и шокирају се кад угледају да оно што он тако театрално нуду НС Србије као тобоже неутрални предлог, то уопше није! И онда памет да ти стане! Погледаш поново, јер не верујеш својим очима да је то он написао, он који тако бриљантно раскринкава сребренички мит, кад видиш ДА, он је то написао.

Кад се све извага, премери и узме у обзир његов интелектуални ниво, јасноћа речи и указа на поенту неке манипулације, види се да његов образац није грешка, као оно „ко ради, тај греши“, десило се, не! Он је врло свесно узео у обзир неповољан текст са закључака седнице СО Сребреница, као свој обрасзац, иако је одмах видео када га је прочитао да тај текст дели жртве по етничкој основи, јер то просто види и мање виспренији, логичнији и умнији ум, заправо просечан, а да не говоримо о његовом који је на завидно високом нивоу. Ту нема никакве сумње и све то иде на његову душу.

Него сад се поставља једно друго питање, како тај катастрофални текст као образац за резолуцију и његову погубност по интересе српског народа, нису приметили сарадници господина Каргановића попут исто тако бриљантног Александра Павића?

Па да га упозори да се то не унесе у брошури, да рецимо каже:

„Извините господине, али тај текст који ви хоћете да убаците у брошури никако није добар по Србију, по њене грађане, као и за Републику Српску, јер њој заправо тиме директно забијамо нож у леђа. То се не може наћи у брошури, јер шта ће рећи народ кад види да тај образац дели жртве по етничкој основи, а ви то још нетачно називате неутралним?! Јесте, народ је дезоријентисан, конфузан, али за толико баш и није…“

У томе је цео наш проблем… како то да нико о овом неповољном Каргановићевом образцуи није јавно проговорио и из другиох патриотских организација попут „Двери Српских“ и осталих, ваљда га је неко видео, или је то тако претешко видети? То је морало да се примети, то што нас води у пропаст ако се усвоји, јер ми немамо ни микронског простора за било какву милиметарску грешку, а не овако велику, јер свесани смо да нас пола света већ доживљава као „дивље звери“ и мрачне типопве, а поврх свега имамо властодржце који раде против интереса народа ове државе и свих њених грађана, па чак хоће баш они да нас прогласе геноцидним, јер прихватају ту лажну слику пропагандних „кухиња“ својих налогодаваца, да се у Сребреници десио геноцид, а није!

То све налаже да све патриотске организације нужно морају бити тесно повезане, не губећи своју препознатљивост, јер све спаја заједничка нит, истина и љубав према свом народу! Зато… све треба бити дугорочна стратегија у борби за интересе свога народа.

О свему овоме проговорио сам на свом блогу тек кад сам изгубио стрпљење да чекам одговор (више од месец дана) на постављена питања око образца, на сајту где се промовисао, на сајту којег подржава Каргановић, а и они њега, то је „ГИС“. ( http://inicijativagis.wordpress.com/ ) Чекам те одговоре више од месец дана, ево, на овом линку можете видети како је то почело, и до дан данас нема одговора, то је безобразлук од господина Каргановића! И други који су се јављали, тражили су одговоре, попут Јелене, на теми: „Резолуција Скупштине општине Сребреница“

Јелена:

„Tri dana od ovog komentara, i niko ne nađe za shodno da odgovori?
Krajnje čudno“

Одговара ГИС баш патриотски:

„Један дан недеља, па после њега државни и црквени празник. Неки кажу и да је чудо што уопште постојимо“.

А Јелена ће на то:

„Па шта ако је био празник? Борите се за истину, а овамо потежете празнике. Још само реците да од куће није могуће надзирати коментаре. Данас је већ други радни дан, а нико није одговорио на питање. Има још људи који су ово приметили, такође нас интересује одговор“.

Затим овде можете погледати како питања поставља и Биљана, све је коректно, али не вреди. Ни Павић није коректан, не одговара. Мени чак нису објавили овај коментар

О оваквим стварима се треба говорити отворено, да се више не би убудуће догађале. Све ово нам говори колико нам је потребна катарза, ослобађајућа катарза да о свему говоримо јавно и отворено, критички и самокритички, и увек треба да нам буде на уму истина, изнад свега, она је за нашу судбину важнија од недодирљивих величина!

Ето, синоћ сам добио од пријатеља 300 комада брошура „Шта се заиста догодило у Сребреници“ које ћу данас да делим мојим боранима, да се боље упознају са тиме шта се заиста догодило у Сребреници, и о српској јабуци раздора, све је у тој брошури, то смо ми… бриљантност, апсурди, парадокси, неверице…

Но, превазићи ћемо ми и те проблеме, али морамо прво отворено говорити о њима.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: