Текст за резолуцију о Сребреници


Пошаљите овај чланак пријатељима
…………….

У очекивању грађана и народа Србије да властодржци обзнане најављени текст резолуцијe о Сребреници који би се дао на усвајање Народној Скупштини Србије (НСС), потуно је незапажено прошло то, да је један такав текст као образац-предлог за резолуцију Народној Скупштини Србије већ више од месец дана обзнањен у брошури „Истина о Сребреници“, коју можете скинути са ове локације. Тај образац-предлог препоручује господин Стефан Каргановић, американац српског порекла који је преседник патриотске НВО организације: „Историјски пројекат Сребреница“. Он је преузео закључак са VIII седнице Скупштине општине Сребреница од 25.06.2005. и препоручио то као етнички и политички неутралан образац за резолуцију НСС о Сребреници. Ти закључци СО Сребреница гласе овако:

„1. Скупштина општине Сребреница осуђује све злочине који су се десили над свим грађанима општине Сребреница, а посебно злочине који су се десили у периоду од 10. до 19. јула 1995. године.
„2. Скупштина општине Сребреница тражи од надлежних органа РС и БиХ и међународних институција да се злочинци што прије приведу суду како би осуда била правда и како би се скинула колективна одговорност народа, а ради боље будућности и суживота на овим просторима.
„3. Скупштина општине Сребреница апелује на све своје грађане да осуде све злочине из периода 1992 – 1995 године и да истрају у свом захтјеву да сви злочини буду санкционисани да би садашње и будуће генерације сребреничког краја заједнички изграђивале услове за своју бољу будућност са јасном поруком: да се сребреничка трагедија никад више не понови.“

Другим речима, пошто је ово образац-препорука господина Каргановића за резолуцију НСС, тај текст резолуције би, када би се само преименовао титулар, могао изгледати овако, пратећи логички след образца за њу:

1.Народна Скупштина Србије осуђује све злочине који су се десили над свим грађанима општине Сребреница, а посебно злочине који су се десили у периоду од 10. до 19. јула 1995. године.
„2. Народна Скупштина Србије тражи од надлежних органа Републике Србије и међународних институција да се злочинци што пре приведу суду како би осуда била правда и како би се скинула колективна одговорност народа, а ради боље будућности и суживота на овим просторима.
„3. Народна Скупштина Србије апелује на све своје грађане да осуде све злочине из периода рата у Сребреничком крају 1992 – 1995 године и да истрају у свом захтеву да сви злочини буду санкционисани да би садашње и будуће генерације из Србије, БИХ и осталих суседних држава заједнички изграђивале услове за своју бољу будућност са јасном поруком: да се сребреничка трагедија никад више не понови.“

Међутим, као што се да приметити, таква резолуција би била погубна, јер се у њој јасно признаје кривица и признање Срба за злочине над муслиманима што би наши непријатељи искористили да то декларативно протумаче и обзнане да су Срби признали геноцид, без обзира што је избегнута реч „геноцид“ у самом тексту… и да смо самим тим ми „геноцидан народ“! Но, нешто више о томе ћу рећи у будућем тексту, то ће бити нека моја мини-студија овог Каргановићевог погубног образца који је у ствари јабука раздора!

Док не напишем тај чланак обратите пажњу на следеће…

Скенирани документ тзв. Резолуције општине Сребреница
(кликните на слику да је увећате и погледате тај документ са мојим пратећим коментарима и упозорењима)

skicko

Овај скенирани документ тзв. Резолуције општине Сребреница поводом догађања у Сребреници за време рата у БИХ од 1992. до 1995. дат је на увид на сајту „Грађани за истину о Сребреници“(ГИС) што можете погледати на овој локацији: http://bit.ly/aVusZR

Господин Каргановић у свом образцу-препоруци за резолуцију Народној Скупштини Србије, наводи да је то резолуција. Међутим, то је потпуно нетачно, јер из тог документа се јасно види та је то само закључак (необавезујући) СО Сребреница. Резолуција има много већи степен важности у правном смислу од закључка, обавезујућа је, и да је тако нешто донесено у документу би писало следеће:

„Скупштина општине Сребреница на VIII седници одржаној 25.06.2005. донела је следећу РЕЗОЛУЦИЈУ“
( а не „закључак“ како је наведено).

Идемо даље…
Са овим делом текста осуде:

„а посебно злочине који су се десили у периоду од 10. до 19. јула 1995. године“

жртве се деле по етничкој основи, јер та ОСУДА се односи на српске злочине према муслиманима после њиховог напуштања Сребренице, иако није наведена реч „сребреница“ ни „муслиманске жртве“, јер знамо да тзв. „међународна заједница“ само те догађаје у том јулском периоду из 1995-те једино сматра за злочине. Тада је осуда „свих злочина“ само фраза без значаја, јер се одмах  после те кобајаги осуде „свих злочина“ посебно издваја и назначује осуда српских злочина! То је уједно исмејавање, релативизација и вређање преко 3000 српских цивилних жртви муслиманских злочина! Овим се признаје српска кривица и одговорност за злочине, што ће наши непријатељи искористити да то протумаче као признање за геноцид, ако се овај Каргановићев образац усвоји и донесе адекватна резолуција у Народној Скупштини Србије!!

Овим десетодневним периодом:

„од 10. до 19. јула 1995. године“

сугерише се да је 10 дана било убијања муслимана од стране Срба што је потпуно нетачно!

Овакву неистину и злочин према истни могли су да потпишу само корумпирани Сребренички Срби!! Није ни чудо што су муслимани пристали да потпишу овај закључак који им иде у прилог, а овај Србин др Радомир Павловић им је прави „божји дар“ са неба који ће упропасити све Србе!

Али, сад се поставља ишчуђујуће питање: зашто је овај катастрофално срамни закључак г. Каргановић узео као образац-предлог за резолуцију Народне Скупштине Србије? Уз то још некоректно и цинично наводи да би таква резолуција била „неутрална“ што можете прочитати из брошуре „Истина о Сребреници“ на 14-ој страни (брошуру можете скинути са ове локације), цитирам:

Резолуција Скупштине општине Сребреница – образац за резолуцију Народне Скупштине Србије. Таква, политички и етнички неутрална резолуција, којом би се ставила тачка на циклус мржње и освете, коју помиње генерал Моријон, и којом се све жртве ратног безумља жале без разлике, не само да је могућа, она је на вероватно изненађење председника Тадића – већ била донета. Њу су 29 јуна 2005. године изгласали они који су најкомпетентнији да се баве тим питањем, одборници Скупштине општине Сребреница, међу њима 17 муслимана и 10 Срба. То су људи који о Сребреници и о злочинима почињеним у сребреничком крају знају најмање хиљаду пута више од председника Тадића и српских политичара“.

… што нема говора да је неутрално, све је то изругивање здраве памети, Срба и стпских жртви, то је и врапцима јасно, а камо ли правницима! Тако лично он, господин Каргановић, забија НОЖ У ЛЕЂА не само Србима из Републике Српске, већ и Србије, држави Србији, свим њеним грађанима, као и свим Србима ма где живели и постојали!! Он саветује Тадића да то не чини, али зашто он то чини овим својим предлогом, У НАШЕ ИМЕ И ИМЕ БУДУЋИХ ПОКОЉЕЊА!!

Несумњиво је да је господин Каргановић својим одличним текстовима и анализама у потпуности раскринкао хашке неистине и мит да се у Сребреници десио геноцид, и тако доказао да заправо геноцида није ни било! Али шок и чуђење је тиме још веће, јер просто је невероватно да такав виспрени адвокат и правник кад већ хоће, али као ни Тадића нико ни њега не тера да се одређује према догађајима око тога шта се стварно догодило у Сребреници, да предложи неки заиста неутралан текст резолуције на усвајање у НСС, то је тако једноставно, то може учинити сваки правник почетник. Такав неутралан текст где се осуђују сви злочини равноправно могао би бити овакав:

„1.Народна Скупштина Србије осуђује све злочине који су се десили, око општине Сребреница, и у њој, без обзира на националну и верску припадност, у периоду рата у БИХ од 1992-1995″.
„2.Народна Скупштина Србије тражи од надлежних међународних институција да се спроведе нова и темељна истрага заснована на свим познатим чињеницама и изјавама високих представника УН-а око тога шта се десило, око, и у општини Сребреница, у периоду рата у БИХ од 1992-1995. како би се скинула колективна одговорност народа, а ради боље будућности и суживота на овим Балканским просторима“.

И тачка! Све је изречено, сви злочини су обухваћени, нема „а посебно осуђујемо…ово… оно“, нема обезвређивања жртви злочина по било којој основи…!

Зар је то тако тешко да се уради господине Каргановићу?

Упозоравао сам о свему овоме на сајту којег господин Каргановић рекламира ГИС-у (Грађани за истину о Сребреници) постављао питања господину Каргановићу и ГИС особљу, да ми објасне ту „неутралност“ Каргановиоћевог образца, али ни после месец  дана ни ја, ни остали заинтересовани за одговор, нису га добили. То можете погледати и просудити када погледате те коментаре на следећа два чланка са ГИС сајта:

Акција: Затрпајмо председника порукама
Резолуција Скупштине општине Сребреница

Оно што такође чуди је и то, да сарадници господина Каргановића, разни самостални интелектуалци, и борци за истину о нама Србима из других патриотских организација попут Српских Двери, Српске мреже… и осталих, уопште јавно о овоме не говоре, нити постављају неугодна питања господину Каргановићу ( у ТВ емисијама у којим заједно учествују са њим) за образац који ће нас сахранити, јер кажу мудраци:

„Пут у пакао поплочан је добрим намерама“

Изгледа да у Србији влада култ недодирљивих личности попу оног „И после Тита Тито“ и у овом најкритичнијем тренутку свеколике српске историје: „после Каргановића… Каргановић“.

Уместо да важи једини култ, култ истине…!

Како то да се господин Каргановић, попут сложеног хашког случаја, није бавио архитектуром закључка СО Сребреница, јер се јасно и једноставно може моментално уочити да је неповољан за Србе, права катастрофа, већ је све примио здраво за готово и још свима нама, Народној Скупштини Србије и јавном мњењу Србије цинично препоручује то као „неутрални“ образац који осуђује све злочине истом мером?!

3 реаговања to “Текст за резолуцију о Сребреници”

 1. sredoja Says:

  postovani nebojsa,vidim da ste primetili nelogicnosti kod karganovica,izgleda da radi za nekoga karganovic ,i da je ovo obicna navlakusa

  • Nebojša Says:

   sredoja,

   Једно је сигурно, тај његов катастрофални образац-предлог није никаква „грешка“, јер таквим бриљантним умовима са прецизним анализама сложености хашких заврзлама, ни у лудилу се не би поткрала та грешка, и то у најзначајнијем тренутку српске историје, која ће управо бити исписана у тексту резолуције о Сребреници, јер ће сто посто некаква резолуција у Скупштини Србије да се донесе, а не у његовим одличним анализама по сајтовима, новинама, ТВ емисијама и брошурама! Јер ни Велики Брат неће да гледа те Каргановићеве текстове по интернету, да ту нађе повода, да се ухвати за било коју реч признања кривице која ће му омогућити да каже да су Срби признали геноцид, већ наравно у тексту резолуције НСС. Због тога, изузетна је одговорност када се нуде Народној Скупштини Србије текстови као предлози за неутралну резолуцију где се осуђују сви злочини подједнако и неутрално.

   Одговорност је с тога огромна, и зато се код писања таквих текстова мери сваки део текста, све што би се могло протумачити као одговорност Србије и њених грађана за догађаје у Сребреници…! Поготову када знамо да смо од стране тзв. „међународне заједнице“ већ унапред кривци по дефиницији, „геноцидни“ смо, „јер таква нам је ДНК“, само још да се ухвате за било који део у тексту резолуције који ће протумачити као нашу кривици и признање за геноцид.

   Каргановић све то одлично зна, заправо он то и препоручује у својим текстовима, и Тадићу и НСС, да ураде тако, да строго воде рачуна да се у тексту те будуће резолуција не да повод за тумачење српске одговорности. Зато је он уједно и циничан тим својим катастрофалним обрасцем, јер управо ОН РАДИ СУПРОТНО…! Исмејава се целом српском народу, српским жртвама муслиманских злочина. Његов образац за резолуцију је „дар са неба“ и Тадићу, и Великом Брату, да се Срби прогласе геноцидним. А при томе би Тадић могао целу ствар да изведе тако, да тобоже ето под притиском патриотских НВО и многих интелектуалаца који су стали у одбрану недужног Српског народа, прихвати „неутрални“ Каргановићев образац, и да чак убире политичке поене свог поптпуно срозаног угледа у очима народа на томе, јер ето… прихватио је „глас народа“. То је уствари начин и шанса нашим непријатељима, да се тако потпуно уништи у духовном и колективном смислу Српски народ! Јер, када би се неким погубним резолутивни текстом донетим од стране владајућег режима који је злонмеран према свом народу, то и урадило, народ се неће нешто посебно изненадити, јер му је то јасно, од таквих политичара нити очекује нешто добро.

   Али… ако такав удар и слом дође од стране неког патриоте чије је одличне одбрамбено-аргументоване текстове народ читао, надахњивао се њима и било му је мило да постоји такав човек који га је дигао из апатије кад му је било најтеже, поново му повратио изгубљену наду у спас,… онда је такав народ и психолошки, и морално, и идентитетно, и духовно потпуно уништен!!

   То је моментални шок!!

   Јер то од таквог патриоте народ није ни очекивао, већ од Тадића и његове владајуће коалиције, нико му није ни говорио да је тај „патриота“ већ предложио текст образца који га закопава у „гробницу“ духовног геноцида! Са тако пониженим и осрамоћеним народом, са његовом државом можеш после да радиш шта хоћеш, он се неће бранити, одупирати, јер већ је „мртав“.

   Кад се читају Каргановићеви текстови и слуша његова прича са ТВ екрана, види се да је он веома проницљив логичар и посебно психолог, који уме да обичном човеку јасно презентује сву лаж и сложену конструкцију хашких „доказа“ да се у Сребреници десио геноцид. Међутим, пажљивом оку не могу да промакну ни његове манипулациј, чак аматерске, поготову у припремном тексту његовог тако циничног „неутралног“ образца, јер Каргановић такође зна, психолошку слабост наших многих бриљантних интелектуалаца. Не ради се ту о њиховој неинтелигенцији, да не владају одлично логиком, умом и процесом високоумног размишљања као и Каргановић, напротив, ту могу да буду и бољи од њега, али због неких психолошких слабости и „слепила“ емотивног везивања „за тако неприкосновене умне величине“ попут Каргановића, а на уштрб вечитих вредности ИСТИНЕ, они чине фаталну грешку, јер када би исти такав катастрофални образац предложио рецимо Ненад Чанак… они би тада „све видели“…

   Зато је овај његов катастрофални образац и прошао у брошури без отпора Каргановићевих сарадника.

   Но и Каргановић има већ тако јасан отклон, да пребаци одговорност свог образца на „грађане Сребренице“, но то неће проћи ни у обданишту, нешто овако како рече у брошури:

   „они 1000 пута знају више од нас шта се заиста догодило у Сребреници“

   па на основу тога лако је рећи и ово…

   „ми морамо поштовати њихово мишљење“

   „ми смо дужни да то пренесемо“

   „јер за то су гласали 17 одборника муслимана и 10 српских“

   „то је једногласно усвојено“

   „па и Срби су се и сложили са тиме“

   Али ништа лакше него то раскринкати, ако би се тако вадио, јер са тим хипнотичким фразама и камуфлажама, потпуно би бацио мрљу и љагу на пре свега своју добронамерност према српском народу, према Србији, на све те његове аргументоване бриљантне анализе, на упозорења Тадићевом режиму да се не игра са судбином српског народа, а ето он се игра ( избего је реч „геноцид“ у образцу, то је вероватно најблаже што је могао, али се у тексту имплицитно признаје кривица Срба за злочине)… на форезничке налазе који су једино валидни у судском процесу као доказ колико леша има у тих 13 Сребреничких гробница, а не камуфлаже патриотских текстова, или оваквих могућих отклона:

   „они 1000 пута знају више од нас шта се заиста догодило у Сребреници“

   „па за то су гласали 17 одборника муслимана и 10 српских. Ми морамо поштовати то, то је наша обавеза“

   Тада би било јасно као дан, јер у том случају… он не би узимао у обзир архитектуру тог погубног закључка којег су потписали Срби. Као да он због тога не зна да размишља у правцу постојања могуће издаје, да су ти Сребренички Срби корумпирани, што не би било први пут у историји Српског народа, да тако нешто неповољно потпишу у његово име неки српски представници, јер који би нормалан Србин тако нешто „неутрално“ потписао, нешто што баца сву кривицу и одговорност на Србе, а омаловажава своје сопствене жртве?!!

   Зашто је то све примио здраво за готово, као пресуђену чињеницу, а јасно се види да се деле жртве према етничкој основи?
   Само зато што су то потписали Срби, тај др Павловиоћ и осталих 10?

   О њему, о том Радомиру Павловићу предсднику СО Сребреница, посебно ћу нешто рећи. Пронашо сам једну његову изјаву поводом те тзв. Сребреничке резолуције, има шлог да вас ухвати кад прочитате шта је изјавио.
   Како такав брињантан ум попут Каргановића, да не посумња да се ради о издаји српских одборника?

   Зар то треба да се господину Каргановићу црта, њему? Њему који је раскринкао ту целу лажну хашку сложену конструкцију о сребреничком миту?
   Те компликацвије је раскринкао, а тобоже не види овако јасну неповољну ствар по Србе? Не бих реко, не!

   Тај његов образац је право лудило, фатаморгана и јабука раздора! Јер апсурда ради, управо форезнички налази које је Др Љубиша Симић простудирао, и за које Каргановић указује и исправно тврди да су:

   „једини и искључиви corpus delicti на коме је оптужница почивала“.

   говоре нам, да муслимани имају нешто мање од 2000 жртви, мање него што Срби имају своје жртве, којих има преко 3000, а на овом списку скинутог са сајта Српске Православне Цркве, има их тачно 3287:

   http://bit.ly/cgcYKk

   Каргановић све то врло добро зна, и када се у светлу његових одлучних анализа у корист истине састави тако скардни образац који вређе српске жртве којих реално има више од муслиманских, уваљује кривицу и одговорност Сррпском народу, забија му нож у леђа, онда се у таквом тексту очитава невиђени бескрупулозни цинизам и ругање Српском народу…!

   Има још нешто, на ГИС форуму којег Каргановић рекламира, нису ми објавили један бритки критички аргументовани коментар који никог није вређао, само је био то што јесте, бритак, али аргументовано кртитичан према том погубном Каргановићевом образцу. Он је требао да буде 14-ти по реду. Ево… дајем га на увид на посебној веб страници, онако како сам га тамо написао.
   Мој необјављени коментар на ГИС-у Теми:

   Акција: Затрпајмо председника порукама

   П.С. Обратите пажњу на те коментаре. Ни ја ни остали коментатори знатижељници, нисмо били достојни да више од месец дана добијемо од господина Каргановића одговор, да објасни зашто је његов образац неутралан? То је јако чудно, јер веома лако објашњава Хашке компликоване заврзламе, а не уме да објасни неутралност свог образца…!??

 2. Јелена Says:

  Брилијантни издајнички умови..
  Шта рећи што већ није виђено?


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: