Александар Дорин: Сребреницу су измислили Клинтон и Изетбеговић


Пошаљите овај чланак пријатељима

Многи високообразовани и поштени интелектуалци са запада су својим истраживачким радом разобличили лаж и Сребренички мит, изневши то у својим студијама и књигама. Један од њих је и Александар Дорин који је Сребренички мит раскринкао у својој књизи:

„Сребреница – историја једног салонског расизма“

Сада ћете имати прилике да прочитате интервју са њим. Попут мита о 11/9 тако и за мит о Сребреници сви знају да је лаж, и креатори тог мита из глобалне кухиње „добра и зла“, и „жртве“ муслимани, и недужни српски народ коме да лудило буде још веће, печат лажне геноцидности треба да у истински стравичном духовном геноциду, незабележеног по значају, трајно запечати нико други него све страначке секте за које народ годинама на изборима гласа и нада се, нада, биће боље…

Те странке су увек биле то, секте, кланови који су у договорној машинерији властодржачких избора ставили тешке невидљиве робовске „окове“ српском народу, дајући му илузију да постоји тзв. „опозиција“ која се бори за интересе народа и правде. Међутим, сценарио је по свим изгледима припремљен, небитно је да ли ће се у резолуцији о сребреници избећи реч „геноцид“, јер довољна је било која реч, део текста, неког прећутног признања Срба за злочине, да онда тзв. „запад“ то протумачи као признање за геноцид и опере руке са својих истинских злочина и геноцида!

Зашто се то догађа…?

Нешто ћу више рећи о томе у неком следећем тексту о Сребреници, да вам сад не би одузео време и простора да прочитате Доринов интервју. Али, може се извући темељни закључак анализама стравичних манипулација које монструмима, владарима планете, омогућава технолошки напредак матерјализован у њиховим скоро херметичким затвореним мас-електронским медијима који су једино мерило „истине“:

“ У Ери информативног лудила, када се људи непрекидно  ‘бомбардују’ гомилом информација које не моге ни да прерада, региструју, а камо ли да нешто размисле и схвате, тада и најбезочнија лаж постаје ‘истина’…“

Текст је пронађен на овим изворима:

Бањалука 10. 08. 2009
Press rs
Global Research, February, 28, 2010

Сребреницу су измислили Клинтон и Изетбеговић
Интервју… Александар Дорин, писац и истраживач рата у БИХ

Догађаје у Сребреници у јулу 1995. истраживао сам пуних 14 година и тврдим да геноцида над муслиманима у тој енклави није било и да су мит о покољу муслимана измислили Алија Изетбеговић и Бил Клинтон.

Александар Дорин, писац и истраживач рата у БИХ

Сребренички мит и причу о геноциду над муслиманима који је 1995. наводно починила Војска РС искреирали су покојни бошњачки ратни лидер Алија Изетбеговић и тадашњи председник САД Бил Клинтон, тврди Швајцарац Александар Дорин, аутор књиге „Сребреница – историја једног салонског расизма“!

У ексклузивном интервјуу за Press RS, Дорин тврди да у Сребреници није било геноцида, а да су страдали муслимани били одрасли мушкарци, који су, како наглашава, погинули у борбама са српским снагама. То се, како наводи у својој књизи за коју је материјале прикупљао пуних 14 година, никако не може назвати геноцидом!

– После вишегодишњег истраживања ратних дешавања у и око Сребренице дефинитивно сам дошао до потврде да геноцида није било. У јулу 1995. године, после пада града, погинуло око 2.000 муслиманских мушкараца, а не 8.000, како је напумпала муслиманска пропагандна машинерија, а подржали политичари неких земаља и медији са Запада. Тих 2.000 муслимана погинуло је у борбама са српском војском, када су се пробијали према Тузли. Геноцид у Сребреници измислили су Алија Изетбеговић и Бил Клинтон – каже Дорин.

На основу чега тврдите да су геноцид у Сребреници измислили Изетбеговић и Клинтон?

– Не треба заборавити да су амерички медији навелико писали о томе како је Америка годинама наоружавала Изетбеговићеву армију. Иначе, Клинтонова администрација је била веома негативно настројена према Србима, па су, на пример, и хрватску акцију „Олуја“ усмерену на прогон и елиминацију српског народа из тадашње Републике Српске Крајине и западних делова БиХ добрим делом водили Клинтонови генерали. С друге стране, један од сребреничких лидера Хакија Мехољић и данас тврди да је Клинтон још 1993. године нудио Изетбеговићу исконструисани масакр над муслиманима у Сребреници као решење рата у БиХ!

Шта нам то говори?

– Па, на пример, да су имали две године да ту манипулацију припреме, а за све то време о Изетбеговићу и Клинтону најутицајнији западни медији писали су бајке и направили мит.

Имали ли, осим тога, у вашој књизи и неких других доказа?

– Наравно. У књизи се и наводе докази да је у Сребреници, и то у борбама, страдало око 2.000 одраслих мушкараца муслимана. Значи, недостајало им је као доказ за „геноцид“ 8.000 лешева, наводно убијених, зато што жртве борбених дејстава не могу истовремено да буду и жртве стрељања. И зато, на списак „жртава“ нису ставили само тих 2.000 погинулих у борбама и пробоју, него и многе људе који су већ знатно пре пада Сребренице умрли, или страдали у другим ратним дејствима од 1992. до 1995. На том списку било је и живих људи.

Мислите на оне који су се касније нашли на бирачким списковима?

– Тачно! Тако се догодило да се 1996. године у Босни на бирачким списковима појавило и око 3.000 муслиманских имена, која су истовремено била и на списку „сребреничких жртава“. То такође значи да такозваном Хашком трибуналу и даље недостају докази за „геноцид“ у Сребреници, па зато користе тврдње Хрвата Дражена Ердемовића, за које је бугарски новинар Герминал Цивиков у својој најновијој књизи доказао да су чисте лажи.

Хашки трибунал не мисли тако?

– Некадашњи портпарол НАТО-а Џејми Шеј је још 1999. истакао да без НАТО-а не би ни постајао Трибунал у Хагу. Нагласио је да су НАТО и Хашки трибунал савезници и пријатељи. Пример који то потврђује јесте случај Видоја Благојевића, којег је Хашки суд осудио на дугогодишњу робију због догађаја у Сребреници, иако је он апсолутно невин и никоме ништа није скривио. Дакле, НАТО преко Хашког трибунала кажњава своје противнике и истовремено штити своје савезнике.

Зашто су се окомили баш на Србе?

– Срби никада нису били савезници агресорских сила. Срби су се стотинама година уназад борили против агресорских и фашистичких сила. Уместо респекта и захвалности, за то су од такозване међународне заједнице добили санкције и бомбе, а од западних медија тоталну сатанизацију. У данашњем свету владају лудаци и криминалци, који сами себе називају демократама.

Шта је ваш мотив да се бавите истраживањем догађаја у Сребреници?

– Истраживањем Сребренице и наводним геноцидом Војске РС над муслиманским народом бавио сам се пуних 14 година, јер ми се већ пред крај рата у БиХ чинило да Запад нема поштене намере према народима у тој земљи. Нисам могао да се помирим са чињеницом да би у свет могла да оде слика о том рату која одговара искључиво интересима НАТО-а. Нажалост, то се ипак на крају догодило.

Зашто избегавате да сами промовишете књигу?

– Сада, када сам после мукотрпног дугогодишњег истраживања дошао до необоривих доказа који потврђују права дешавања у Сребреници, с којима свет није упознат, не желим да скрећем пажњу на себе, већ само на књигу у којој је све речено.

Доринова књига
Српско и енглеско издање

Ваша књига „Сребреница – историја једног салонског расизма“ ускоро ће се појавити на немачком језику. Хоће ли бити и издање на српском или још неком светском језику?

– Издавач моје књиге „Каи Хомилиус“ из Берлина намерава да књигу изда и на српском и на енглеском језику. Ипак, одлучили смо се да књига прво изађе на немачком, јер људи који говоре тај језик заиста не знају на основу какве пропаганде је измишљен мит о геноциду у Сребреници. На немачком језику књига излази већ средином наредног месеца.

З. ЈОВАНОВИЋ

12 реаговања to “Александар Дорин: Сребреницу су измислили Клинтон и Изетбеговић”

 1. sreda Says:

  knjigu pod hitno poslati gos. Tadicu, Cedi , kandicki i nekima iz NVO,ako ih to uopšste i interesuje

  • Nebojša Says:

   „Неписмени“ су они за читање таквих књига, они су одавно завршили стране школе, на западу.

 2. R. Despotovic Says:

  Dakle i vreme je da se itina o Srebrenici razsvetli i prikaze svetu, jer kao sto i stara narodna poslovica kaze „Zaklela se Zemlja Radju da se svake tajne znaju“!

  Ruza Despotovic – Nedaista iz NL=NatoLanda
  Aggressors shall not write our History!

 3. R. Despotovic Says:

  L.Sl,

  Molim da mi dostavite broj bankovskog racuna na koji mogu da izvrsim uplatu za Dorinovu knjigu na Srpskom i Engleskom jeziku, koje ce meni i mojim suborcima Nedaistima biti neophodne za nasu dalju borbu za istinu?

  Do pobede,

  Ruza despotovic – Nedaista – NL=NatoLand
  despot.nedaista@gmail.com

  • Nebojša Says:

   Не знам број банковног Дориновог рачуна, само сам пренео његов текст.
   Поздрав.

 4. Peđa Says:

  Мени је било довољно да видим снимак са протеста бошњака поводом хапшења Ејупа Ганића, у Енглеској, и схватим куда све то води. Један од транспарената је гласио: Србија фашистичка и геноцидна!
  Па, кад већ тако „добронамјерно“ гледају на њу, Србију, што им не учињети и признати им то, кроз Борисову резолуцију?
  Вријеме је да се Срби дозову памети и поврате достојанство.

  • Nebojša Says:

   Да, у праву сте, ово је тотални рат против Срба, ако се сад не освестимо и вратимо себи, биће после касно. Јер, не само што против нас ратују пропагандно и на свакакав начим креатори новог светског поретка, муслимани у БИХ итд… већ и ови наши властодршци, који упорно ћуте о овим стварима и тиме сакривају истину, а још би и да нас прогласе геноцидним у корист исконструисане слике и лажи да су „Срби зли, дивљаци, злочинци, геноцидни“! Ово је незабележено још у историји човечанства!
   Народ гласа за странке да би му било боље, а ови нас лажу, лажу… лажу ко малу децу, а сад би и да нас прогласе геноцидним!

   Ове изборе што пролонгирају тзв. „народњаци“ односно Томина странка, и сваке будуће треба одлучно бојкотовати и не излазити, без обзира што постоји могућност да их лажирају уз помоћ чланова њихових странака који ће у неком броју и изаћи на изборе.

   Јер ми требамо потпуно нове људе у политици, истинску елиту! Тоталан бојкот избора… да би се успоставила нова Уставотворна Скупштина са новим људима!

 5. Војкан Јоцић Says:

  Да имамо неку одговорнију владу она би помогла писцу да се књига преведе на све могуће језике света и уложила би у рекламу а бар неколико хиљада поделила по амбасадама и библиотекама по свету.Овако можда ми грђађани би требали да сакумо новац како би послали нашим политичарима који изгледа и не знају у којој држави живе.

 6. Jelena Says:

  O, pa ne mogu sada o tome da misle, zauzeti su komadanjem Šarićeve imovine.

 7. Rince Says:

  „SREBRENICA – ISTORIJA JEDNOG SALONSKOG RASIZMA“

  BEOGRAD, 10. DECEMBRA /SRNA/ – U Berlinu je danas izašla iz štampe knjiga „Srebrenica – istorija jednog salonskog rasizma“ /Srebrenica – die Geschichte eines salonfähigen Rassismus/, čiji je autor švajcarski istraživač Aleksander Dorin, koji zbog ove knjige dobija prijetnje od muslimanskih organizacija, kao i prijetnje fizičkim napadima.

  Dorin je povodom svoje knjige, koju je objavila izdavačka kuća u Berlinu „Kai Homilius“, u intervjuu Srni rekao da se bavi manipulacijom brojem poginulih muslimana u Srebrenici i da mu je jasno da će nastati problemi zbog te knjige, ali da je bolje i to nego da se ćuti narednih 14 godina.

  „Prijetnje sam već dobio. Neka muslimanska organizacija pozvala je na internetu muslimane u Švajcarskoj da me tuže. A neki pojedinci su mi putem mejla prijetili fizičkim obračunom. Ali, nema veze… Roditelji su mi već umrli, djecu i familiju nemam, pa neka rade šta hoće“, kaže Dorin, koji se već 14 godina bavi istraživanjem događaja koji su se desili u Srebrenici u maju 1995. godine.

  On je naveo da je knjigu napisao nakon što mu je jedna žena, novinar, koja piše za berlinske novine „Junge Velt“, rekla da na Zapadu ima ljudi koji znaju da je muslimanski lobi u BiH, zajedno sa njihovim političkim saveznicima u Vašingtonu i Briselu, izokrenuo istinu o događajima u Srebrenici, koju su širili zapadni mediji.

  „Pitala me da li imam dovoljno materijala i dokumenata koji dokazuju da oficijelna verzija o Srebrenici nije istinita i da od njih napravimo cijelu knjigu. Rekao sam da imam dosta toga i da sam spremam da napišem knjigu“, kaže Dorin.

  On navodi da je posljednjih mjeseci dao nekoliko intervjua u srpskim, kanadskim i njemačkim medijima i da su reagovanja bila veoma dobra i interesantna – zato što ima ljudi koji jedva čekaju da se pokaže druga strana događaja u Srebrenici.

  Međutim, dodaje on, počeo je da dobija i prijetnje pojedinih muslimanskih organizacija, kao što je „Srebrenica genocid blog“.

  „Ta organizacija je pozvala na internetu muslimanske grupe u Švajcarskoj da me tuže, zato što, prema njihovom mišljenju, `negiram genocid`. A neki drugi ljudi su mi prijetili fizičkim napadima“, kaže Dorin.

  Dorin je uvjeren da će poslije čitanja njegove knjige neki ljudi da promijene mišljenje o Srebrenici, zato što su argumenti i dokumenti, koji su u njoj izneseni, jaki.

  „I prije nego što je knjiga objavljena vodio sam razne diskusije sa `navijačima` muslimanske verzije o Srebrenici. Ali njihova reagovanja su samo pokazala njihovu nemoć kada se rasprava prebaci sa emotivne strane na činjenice, koje do sada niko nije mogao da obori“, rekao je Dorin.

  On tvrdi da je na Zapadu i dalje „prisutna manipulacija da je u Srebrenici 1995. godine ubijeno sedam do osam hiljada muslimana muškaraca, ali da nezavisna istraživanja pokazuju da je najmanje 2 000 muslimanskih vojnika poginulo u borbama oko Srebrenice i da je otprilike to broj leševa koji su haški istražitelji mogli da pronađu“.

  Dorin je za svoje tvrdnje koristio razne izvore, kao što su izjave muslimanskih vojnika i komandira, ali i izjave holandskih pripadnika UNPROFOR-a, koji su bili tada u Srebrenici.

  On dodaje da, osim toga, postoje i mnoge, navodne, žrtve 1995. godine koje su prije ili poslije pada Srebrenice umrle, a kojih, prema njegovim podacima, ima najmanje oko hiljadu, ali i da je muslimanska strana na spisak žrtava stavila i sve one muslimanske borce koji su poginuli u borbama poslije pada Srebrenice.

  Švajcarski istraživač napominje da su pojedini zapadni novinari još 1995. godine pisali da je jedan dio stanovnika Srebrenice, poslije njenog pada, otišao u neke druge zemlje, pa je tako jedan američki reporter pisao da je oko 800 njih preko Srbije otišlo u inostranstvo.

  Navodeći da posjeduje veliki broj fotografija muslimanskih boraca, snimaka sačinjenih prilikom proboja iz Srebrenice ka Tuzli, koje je dobio od muslimanskih izvora, Dorin navodi da se na tim fotografijama vide muslimanski borci u uniformama, među kojima je dosta ranjenih, a one koji nisu preživjeli rane muslimanska strana prezentuje kao žrtve strijeljanja.

  Dorin izjavljuje da mu je, istovremeno, jasno da ne može da „dohvati“ širu javnost, zato što nema zapadne medije na svojoj strani, ali je uvjeren da će neki ljudi poslije čitanja ove knjige ipak promijeniti mišljenje.

 8. Rince Says:

  BEOGRAD, 5. MAJA /SRNA/ – Na Zapadu je i dalje prisutna manipulacija da je u Srebrenici 1995. godine ubijeno sedam do osam hiljada muslimana muškaraca, ali nezavisna istraživanja pokazuju da je najmanje 2 000 muslimanskih vojnika poginulo u borbama oko Srebrenice i da je otprilike to broj leševa koji su haški istražitelji mogli da pronađu – tvrdi Švajcarac Aleksander Dorin, koji se već 14 godina bavi istraživanjem događaja u Srebrenici u maju 1995. godine.

  Dorin se u svojoj najnovijoj knjizi, pod naslovom „Srebrenica – istorija jednog salonskog rasizma“ /Srebrenica – die Geschichte eines salonfahigen Rassismus /, koju će na njemačkom jeziku objaviti u maju, u Berlinu, izdavačka kuća „Kai Homilius“, bavi, kako navodi, „manipulacijom brojem poginulih muslimana u Srebrenici“.

  „U vezi sa događajem u Srebrenici 1995. godine i dalje vlada medijska manipulacija na Zapadu da je poslije pada tog gradića u srpske ruke ubijeno između sedam i osam hiljada muslimanskih vojnika i civila muškaraca, ali istraživanja ljudi širom svijeta pokazuju da to nema nikakve veze sa istinom“, kaže Dorin za Srnu.

  On navodi da je, prema podacima do kojih je došao, najmanje 2 000 muslimanskih vojnika poginulo u toku borbi oko Srebrenice, te dodaje da činjenice pokazuju da ni civilni ni vojni vrh Republike Srpske /RS/ nikada nije naredio strijeljanje muslimanskih vojnika i zarobljenika.

  „To je otprilike broj leševa koji su haški istražitelji do danas mogli da pronađu. Međutim, muslimanska strana je uz tu cifru dodala i nekoliko stotina muslimanskih boraca, od kojih je većina iz stranih zemalja, koji su nekoliko godina prije pada Srebrenice poginuli u Han Pijesku i u Konjević Polju“, tvrdi Dorin.

  On navodi da to dokazuju čak i muslimanski dokumenti koje je srpska armija mogla da nađe.

  „Vojska Nasera Orića se prije pada Srebrenice povukla iz ovog gradića i ostavila za sobom oko 25 000 civila, ali zajedno sa Orićevim borcima povlačio se i jedan broj civila, od kojih su neki imali oružje“, kaže Dorin.

  Srpska vojska, kako navodi, „nije ubila nijednog muslimanskog civila koji su ostali u Srebrenici ili Potočarima, dok su sa Orićevom kolonom, koja se u nekoliko grupa probijala ka Tuzli, vođene žestoke borbe.

  „Nema ni govora o tome da je srpska vojska mogla da uhapsi sedam ili osam hiljada muslimanskih vojnika i muškaraca civila i da ih negdje strijelja, jer to tehnički nije bilo izvodljivo“, smatra Dorin, navodeći da za izvođene takvog zločina nije nikada bilo dovoljno srpskih boraca na raspolaganju.

  Dorin je za svoje tvrdnje koristio razne izvore, kao što su izjave muslimanskih vojnika i komandira, ali i izjave holandskih pripadnika UNPROFOR-a, koji su bili tada u Srebrenici.

  On navodi da je vrlo interesantnu istragu proveo bugarski novinar Germinal Civikov, koji je napisao cijelu knjigu o slučaju Hrvata Dražena Erdemovića, bivšeg pripadnika Vojske RS, koji tvrdi da mu je njegov komandir Milorad Pelemiš naredio da on i nekoliko drugih vojnika strijeljaju između 1000 i 1 200 muslimanskih zarobljenika.

  Ali, analiza tog slučaja, navodi Dorin, dokazuje da je Erdemović najveći dio svoje priče izmislio, a možda čak i cijelu priču.

  Dorin napominje da je direktor beogradskog Centra za istraživanje ratnih zločina nad Srbima Milivoje Ivanišević analizirao spiskove srebreničkih žrtava, te da je došao do saznanja da se na biračkim spiskovima godinu do dvije nakon pada Srebrenice pojavilo oko 3 000 imena muslimanskih muškaraca koji su, navodno, ubijeni 1995. godine.

  On dodaje da, osim toga, postoje i mnoge navodne žrtve 1995. godine koje su već dugo prije ili poslije pada Srebrenice umrle, a kojih, prema njegovim podacima, ima najmanje oko hiljadu.

  „Sasvim je jasno da su muslimanske organizacije na spisak žrtava stavile i sve one muslimanske borce koji su poginuli u borbama poslije pada Srebrenice“ – tvrdi švajcarski istraživač.

  Prema njegovim riječima, pojedini zapadni novinari su još 1995. godine pisali da je jedan dio stanovnika Srebrenice, poslije njenog pada, otišao u neke druge zemlje, pa je tako jedan američki reporter pisao da je oko 800 njih preko Srbije otišlo u inostranstvo.

  „Ali veće istrage nije moguće voditi zato što niko ne može širom svijeta da traga za svim imenima. No, činjenice pokazuju već sada da su vršene ogromne manipulacije“, kaže Dorin.

  Navodeći da posjeduje veliki broj fotografija muslimanskih boraca, sačinjenih prilikom proboja iz Srebrenice ka Tuzli, koje je dobio od muslimanskih izvora, Dorin navodi da se na tim fotografijama vide muslimanski borci u uniformama, među kojima je dosta ranjenih.

  „Na tim fotografijama može da se vidi dosta povrijeđenih boraca, koji su preživjeli borbe protiv srpske vojske. Muslimanska strana svoje borce koji nisu preživjeli ranjavanja sada prezentuje kao žrtve strijeljanja“, kaže Dorin.

  Prema izvorima ovog istraživača, nekoliko muslimana priznalo je da je u toku borbi poginulo najmanje 2 000 vojnika.

  Dorin podsjeća i na izjave muslimanskih političara u medijima da je Aliji Izetbegoviću tadašnji američki predsjednik Bil Klinton još aprila 1993. godine nudio „masakr u Srebrenici“, odnosno da „četničke snage uđu u Srebrenicu i izvrše pokolj pet hiljada muslimana i da će tada biti organizovana vojna intervencija“.

  On navodi da su holandski pripadnici UNPROFOR-a izjavljivali i svjedočili da je srpska armija sasvim korektno postupala prema muslimanskim civilima, ali i da je vođa muslimana u Srebrenici Naser Orić sa svojim borcima u okolini Srebrenice godinama na najgrozniji nacin ubijao srpske civile i uništavao njihovu imovinu.

  Dorin ne vjeruje da dokazi o tome šta se zaista desilo u Srebrenici, i o tome da nije riječ o masakru, mogu da ospore haške presude za Srebrenicu, navodeći da je taj „takozvani tribunal do sada bez ikakvih dokaza osudio razne ljude zbog navodnog masakra u Srebrenici“.

  On kaže da je Srbin Vidoje Blagojević osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu iako nema nikakve veze sa događajima u Srebrenici, dok je „masovni ubica Naser Orić oslobođen odgovornosti za ubistva Srba“.

  „Taj sud redovno odbacuje sve ono što dokazuje da Srbi nisu monstrumi – kako ih predstavljaju. Taj tribunal ima jednu čistu političku funkciju. Sa pravdom i istinom to sve nema nikakve veze““, ocjenjuje Dorin u intervjuu Srni.

  Dorin ne očekuje da će svojom knjigom o Srebrenici moći da razbije stereotipe, navodeći da je knjiga pisana za one ljude koji žele da saznaju istinu o tome šta su zapadni mediji „prodali“ kao „masakr u Srebrenici“ da bi pravdali rat protiv Srba.

  On dodaje da su zapadni, uglavnom lijevo orijentisani listovi i organizacije, pokazali interes za njegovu knjigu o Srebrenici i da nude saradnju.

  Dorin zaključuje da je planirano da njegova najnovija knjiga o Srebrenici bude prevedena i na srpski i na engleski jezik.

 9. Peđa Says:

  Врло добар извор информација би се нашао и у Холандији.
  Тамошња влада је пала због Сребренице и има још војника који су у то вријеме били тамо – очевици! Вјерујем да би данас нешто отвореније говорили на ту тему. И једни и други.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: