Ватикан прогласио Алојзија Степинца Свецем, видео прилог!


Овим речима је 3-ћег октобра 1998. Папа Иван Павао II-ги надбискупа Загребачког Алојзија Степинца, који је био најодговорнији за реализацију духовног геноцида над Православним Србима путем присилног прекрштавања у НДХ, прогласио за свеца:

„Нашом апостолском влашћу, допуштамо, да се, слуга Божји, Алојзије Степинац, од сада назива блаженим“

Папа Иван Павао II проглашава  Алојзија Степинца блаженим…!

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Скини видео прилог путем овог употства.

Још о томе…

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

Такође поводом тога, преносим папине уводне речи из Хрватског католичког „Гласа Концила:

http://www.glas-koncila.hr/

»Данас сам дошао к вама у ово драго вам светиште наше небеске Мајке – Мајке Божје Бистричке. Пред њезиним црним ликом толико сте пута ви и ваши стари по њој упућивали молитве Богу. Овдје сам како бих заједно с вама Богу принио жртву хвале и прогласио блаженим слугу Божјега Алојзија Степинца. Молимо Господина да нам опрости гријехе да чисте савјести носимо свједочанство радосне вијести; молимо га да својим милосрђем подржава нашу устрајност у вјери и предању, служењу и понизности срца«

– рекао је папа Иван Павао II уводећи у еухаристијско славље на којем је у суботу 3. листопада (октобра) у Марији Бистрици у назочости око полмилијунског мноштва прогласио блаженим мученика Алојзија Степинца.

И ето тако…  папа је обожио Хрватски сан да имају Независну Државу Хрватску изграђену на геноцидној политици путем принципа:

„Трећини Срба побити, тећину покатоличити, трећину протерати“

Све је то зацртао Хрват Анте Старчевић, велики „посао“ су урадили Анте Павелић и Алојзије Степинац, а „Бљеском“ и „Олујом“ то су довршили Туђман и Месић. Међутим… и дан данас код нас има велике заблуде код појединих интелектуалаца да су Хрвати тежили Југословенству, јер су ти наши интелектуалци, емотивно јако везани за ту сјајну идеју Југослповенства. Реализације те идеје био је и остао сан, кошмарни сан и пакао за нас Србе! Не желим да их увредим, јер су емотивно јако везани за ту сјајну идеју, као идеју, али што се пре отрезне да је идеја једно, а реализација друго, то је боље. Јер њихов народ је ту заблуду дебело платио крвљу, и наша „браћа“ Хрвати нису баш нешто били на „истој фреквенцији“, јер да јесу, има ли те силе, која би разбила Југославију?

Увек су рационисали и тражили оправдање да су стране силе подржавале тај малобројни усташки слој у Хрватском народу, па ово, па оно. ОК, слажем се, али не мора сваки Хрват бити усташа да би се спровела усташка геноцидна политика над Србима, довољно је да као Хрват ћутиш, ниси учествовао у зверствима, ниси припадао усташком покрету, али ћутањем прећутно подржаваш ту усташку идеологију и уживаш благодети те државе засноване на геноцидној политици над Србима. Ћутање је одобравање, зар не?

Зашто се све то тако добро примило код Хрвата ако су нам ето као већински слој код њих браћа, а тај мањински усташки слој олош?
Зашто се ни до дан данас, ни један хрватски политичар није званично извинио нама Србима за кланицу Јасеновац!

 • Зар нисмо платили довољну цену те заблуде…!
 • Зар Јасеновац није довољан…!
 • Зар овај Месићев говор није довољан…?

„… али сам јој рекао и то, да су и усташе били они који су жељели Хрватску државу! Да су… да су они исто били ти, који су искористили шансу коју им је дала, дале силе осовине. Али нису остварили државу, јер је управо та држава нестала у вихору другог светског рата. Према томе, Хрвати у то вријеме нису били фашисти, који ради фашизма приступају некаквим организацијама, и неким државама, него су хтјели искористити повијесну могућност да створе Хрватску државу…“

Линк ка видео клипу на:http://www.youtube.com/

И ето опет тако, док се ми спремамо да се попут „гиљотине“ избришемо из листе слободарског народа и уопше народа, овом самоубилачком резолуцијом о непостојећем геноциду у Сребреници, Хрвати непрекидно смањују жртве геноцида у Јасеновцу, по Фрањи Туђману од 700.000 покланих Срба, Хрвати су дошли до 30.000.

И ето опет тако.. Срби ћуте, нити помињу Јаеновац резолуцијим, нити тужбом међународном суду против Хрватске за геноцид, губи се веза са националним културним и духовним бићем, и када за десетак година „историја“ код Хрвата, Европске Уније и Ватикана каже:

„Да је Јасеновац био само радни логор где су Срби умирали од неких заразних болести“

Срби ће из те исте ЕУ понижени почети да се стиде Јасеновца и сами себе, с својих невиних жртви.

Идеја Југословенства је као идеја добра, али се не прича да је кривотворењем чињеница на тој идеји створен лажни мит да су и Хрвати и хрватски интелектуалци тежили тој идеји. Стврен је лажни мит да је Јосип Јуриј Штросмајер тежио Југословенству. Јесте, тежио је заједници Јужнословенских народа, али под окриљем и влашћу католичке цркве и Хабзбуршке Монархије! Многи Срби су чиста срца и у емотивном заносу добронамерно веровали да су Хрвати као народ истински желели заједничку јужнословенску државу. Управо тај искрени емотивни занос их и спречава да рационално, трезвено и мудро проанализирају многобројне Српске огромне крваве жртве тој заблуди, јер у крајњој консеквенци све плаћа народ.

Лако је видети неприкривеног непријатеља, а нешто теже, понекад доста теже, прикривеног, „братског“, јер магнетизам идеје „спржи“ трезвеност, разум и одговорност, одговорност и све ризике за народ ако се деси грешка, а пуно је елемената било да се то уочи. Егзалтираност идејом може да помути разум и све је „поплочано“ добрим намерама, и зато не кажу џабе мудраци:

„Пут у пакао поплочан је добрим намарама“

Југославија се одавно распала, ми је крвљу стварасмо, а из ње су нас сви „шутнули“, па и браћа црногорци.

Резолуција о Сребреници је само задњи корак нашег већ добро „поплочаног“ пакла, спас и даље постоји, све зависи од нас, у овом моменту! Ако тај задњи корак преусмеримо ка себи, ка свом достојанству и самопоштовању, назрећемо светло у тунелу.

П.С

Избијање заблуде и мита о Штросмајеровом Југословенству, можете прочитати у документованој студији Василија Крестића:

„Бискуп Штросмајер у светлу нових извора“

А од Јована Дучића можете прочитати:

Истина о „Југославизму“

2 реаговања to “Ватикан прогласио Алојзија Степинца Свецем, видео прилог!”

 1. Gordana Says:

  crnogorijanci nisu nasa braca.Nasa braca su Srbi koji zibe u crnjoj i goroj

 2. galacmladen Says:

  Па људи шта се ово ради,ево сте на милиметар од истине а нећете да је узмете у своје руке.
  Заиста вам кажем,заиста вам кажем на овом форуму имате књиге од Јована Деретића о историји Срба. Прочитавши их више ми није чудна борба за власт и моћ ни грка,ни јевреја,ни бугара,ни хрвата,ни папизма.Све је то настало из потребе-злобе нишчег да се докаже.Није им више битно да буду најбољи у добру,већ само да буду најбољи па и у злу. Чињећи тако нешто убијају саме себе,ниједно се царство неодржа под тиранством.
  Молим се благом Господу Богу да им опрости јер незнају шта чине.А за себе се молим Господу Богу да ми да мудрости и снаге да разумем све ово. Нека буде воља Господња.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: