Родитељи – савет како да се законски изборите да вашу здраву децу нe дате на обавезну вакцинацију?


Овај чланак није уперен за истребљење вакцина нити је против родитеља који желе да подвргну децу обавезној вакцинацији, већ да помогне оним родитељима који не желе да дају своју децу на обавезној вакцинацији, јер је евидентно да вакцине имају и лоша нежељена дејства по дечје здравље, што је поткрепљено чланцима на мом сајту, као и широм интернета и других сајтова, где су пренешена стручна искуства и истраживања лекара који указују на штетно дејство вакцина, поготову када се ради око ових најновијих тако очито вештачки изконструисаних грипова, птичјег и свињског, јер свесни смо да је вакцинација против свињског грипа била надувана од фармако бизниса и спреге са неодговорним политичарима у многим земљама, а све под окриљем СЗО!

Вакцина против свињског грипа је доживела фијаско, и отворила су се многа питања и око осталих вакцина.

По мени, најбољи начин да се родитељи који желе да им деца не подлежу обавезним вакцинацијама је тај, да се удруже у неку своју јединствену грађанску организацију на нивоу државе, да се региструју, и да тако заступају своје интересе. Треба се добро информисати о томе и у ту сврху дајем кратак видео прилог где Др Мила Јовановић говори који све начини постоје да се родитељи изборе да се донесе закон који ће им омогућити да кажу НЕ обавезној вакцинацији за своју здраву децу, а да при томе њихова деца не буду санкционисана од уписа у школе, и обданишта. Такође да ни они не буду жигосани и кажњавани као „неодговорни“ родитељи.

Шта и како?

Родитељи – Савет како да се законски изборите да вашу здраву децу не дате на обавезну вакцинацију

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Дакле, користити аргументацију здравог разума и памети на тврдње званичних органа да се свако дете које треба да се упише у школу, обданиште, да би се заштитило од друге деце од разних заразних болести мора да се вакцинише, при чему говоре да је вакцинација сигурно средство за заштиту деце од тих болести против којих се вакцинишу иако их још нису добили, а по њима, превентива је у питању. У том случају треба користити аргументацију сличну овој:

„„Па ако је вакцина ‘једино средство заштите’ и ако ‘сигурно штити од тих болести’, у чему је онда проблем? Зашто је онда моје дете које је здраво, а ја нећу да га дам на превентивно вакцинисање против тога и тога, ‘опасно’ за ту ‘вакцином сигурно заштићену децу?!’…“

Јер, ако рецимо у неком обданишту има 300 деце која су сва вакцинисана и тако „заштићена“, зашто су онда нова здрава деца коју родитељи желе да упишу у то обданиште, без обавезне вакцинације, „опасна“ па морају да се вакцинишу?! Очито је да се ту не ради о стручним аргументима што се лако уочава, већ притисцима.

Наравно, осим здраве логике оно што је најважније, повезано треба користити и студије лекара које показују везу између вакцина и добијања одређених болести, попут аутизма и разних других нежељених ефеката на децу. Позивати се на искуства неких најразвијених земаља Европе које су се одрекле обавезне вакцинације попут: Немачке, Француске, Енглеске, Ирске, Холандије, Шпаније, Белгије, о чему је Мила Јовановић и говорила, као и о искуствима 22 земље Америке у којима постоји законска основа по којој родитељи могу одбити да вакцинишу своју децу.
Тамо где се не може користити религијски основ за потпору, користити оно што је Мила нагласила, медицинску етику и лично родитељско право да се по том или неком другом праву  не сложи да му се дете вакцинише, јер Др Мила напомиње да медицинска етика не предвиђа да се одређени поступци врше присилно. То је јасно рекла.

Родитељи који направе своје удружење поводом овога, треба да извиде коју законску процедуру требају да следе да би њихови прохтеви били озакоњени, да уђу у законску процедуру. Можда је довољна и петиција са одређеним бројем потписа родитеља који не желе да им се деца вакцинишу у том виду обавезних вакцинација, зато по могућности пожељно је у свом удружењу имати и неког правника и доктора који ће заступати њихове и своје родитељске интересе.

Јасна је ствар, ако родитељи направе масовно удружење, успех им је загарантован…!

4 реаговања to “Родитељи – савет како да се законски изборите да вашу здраву децу нe дате на обавезну вакцинацију?”

 1. Dragan Says:

  „…ima pravo da kaze NE vakcinama!!!“
  Nebojsa, hvala za ovaj post, pokrenuo si nesto veoma veliko i vazno.
  Da li mozda negde postoji neki podatak o tome kako su ostale zemlje uspele da se oslobode obavezne vakcinacije, mozda ne bi bilo lose da vidimo i neka njihova iskustva.
  Mislim da je sada pravi trenutak za borbu jer neuspeh sa vakcinom protiv svinjskog gripa pokrenuo je i puno drugih pitanja.
  Pozdrav!

  • Nebojša Says:

   Мислим да сада има доста података и информација да се крене са нашим искуствима. Све је једноставно, само треба да се крене и да се заинтересовани родитељи удруже и покрену акцију, нема ту неке филозофије више…

 2. Лазар Says:

  Ову иницијативу би смо морали подржати свом снагом. Јесте ово, што су плаћеници Биг Фарме планирали са H1N1, доживело фијаско али то је само једна добијена битка. Бојим се да се не можемо трајно ослободити напасти без добре и јаке, нормално пријављене организације грађана. То би нам дало боље и реалније могућности да сламамо медијски мрак, прво у локалу а затим и на ширем плану. За сада имамо Интернет, који је пресудно помогао у вишестраном информисању о медијском грипу али не користе сви Интернет.
  Да би се кренуло са полазних позиција и лепих жеља мора се осмислити оперативни план. Мора се некако прећи из идејне у материјалну област. Потребно је објединити људе, искористити свачију струку и надареност. Јасно је да су у овој фази најпотребнија знања из правних наука. Неко мора написати Програме рада, Статут итд. Ја нисам од те струке али имам искуства у програмирању база података и верујем да би се то, у одређеној фази овог пројекта, могло искористити. Не бежим ни од тога да се на моју мејл адресу пријаве заинтересовани појединци, са назнаком знања које поседују, па да након одређеног времена видимо са чим располажемо и потом испланирамо даље активности.
  Ви Небојша, ако процените да је ово што сам написао прихватљиво, имате мој благослов да објавите моју адресу Е-поште.

  • Nebojša Says:

   Лазаре,
   Поводом овог вашег предлога и идеје, урадио сам нови сајт, само за потребе родитеља који желе да оснују организцију за остваривања својих и права своје деце. И овај текст и коментаре сам пребацио тамо, тако да ćње се новонастали сајт развијати по динамици како се будемо организовали. Тамо сам у рубрици “ Контакт“ дао и ваш и мој мејл, тако да се заинтересовани могу јављати. Но боње је сада да се све о томе прича тамо, на сајту:

   „Обавезна вакцинација – родитељи кажите не“

   http://obaveznavakcinacija.wordpress.com/


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: