Свињски грип: озбиљне алергијске реакције на британску вакцину!


Погледајте какве су све последице оних који се вакцинишу том „безбедном “ вакцином, а наши експерти из министарства здравља нас уверавају да су нежељене последице један у милон случајева, а поврх свега не знају састав ове вакцине коју увозе! Јел је то стручност, одговорност, савесност, поштовање законске процедуре?

Извор:
Press Online
Женева 24. 11. 2009, БЕТА-АФП

H1N1: Озбиљне алергијске реакције на британску вакцину

У Канади је забележен неуобичајено број „озбиљних“ алергијских реакција на вакцину против новог грипа типа А (H1N1) британске фармацеутске компаније GlaksoSmitKlajna (GlaxoSmithKline-GSK),, саопштила је данас Светска здравствена организација (СЗО)

„Необично велики број озбиљних алергијских реакција забележен је у Канади“

, рекао је портпарол СЗО Томас Абрахам.
Канадске власти вратиле су одређену количину вакцина GSK-а и истражује се узрок алергија, додао је портпарол, не наводећи код колико особа су се јавиле алергијске реакције.

Он је додао да СЗО неће за сада изменити своје препоруке које се односе на вакцинацију и да прво треба „утврдити шта се догодило у Канади“
……………

Погледајте шта се добија када се купе „безбедне“ вакцине чији се састав не проверава када их земље као такве купе. Сада их враћају и претпостављам, нико неће ни у Канади да сноси кривичну одговорност за то, да кривучно одговара, јер није проверио састав вакцине пре него што их је увезо, јер „то је одобрила СЗО“ или „ЕМА“. А шта сад да раде ови људи који су добили те алергије…?

Кога да туже….? Компанију која је направила те вакцине? Може бити, али оне су се већ уговором заштитиле од кривичног гоњења. Остаје да оштећени туже владу Канаде. Добро, добиће паре на име обештећења, јер државни органи не дају паре из свог џепа, већ из џепа грађана, нису проблем паре за њих кад већ не дају своје, али поента је што верујем да нико неће у Канади да заглави у затвор, јер је увезо вакцину коју није по закону проверио, њен састав. Било ко, чак и да СЗО плати обештећење оштећенима, ту опет нико неће кривично да  одговара, већ ће само дати паре обештећенима из туђег џепа.

Али шта сад то вреди овима који ће можда читавог живота живети са озбиљним последицама, здравље им је нарушено, и биће вечити инвалиди, потрошачи фармаколошке индуистрије и мафије. Ето… они су веровали својој влади. Но ако једном изгубиш здравље, џабе ти после паре.

А погледајте само шта каже овај лик из СЗО Томас Абрахам. И поред тога што вакцина изазива алергије, „они неће мењати препоруке“ за вакцину, добра је она, добра, све док се не утврди зашто баш и није тако добра, јер изазива алергијске последице код људи, док се не утврди шта је по среди, а што ће можда бити нових здравих људи, понављам здравих људи, жене, деца, труднице… чије ће здравље после вакцинисања бити оштећено алергијским проблемима, и ко зна већ чиме, то нема везе за СЗО која тако „савесно“ и „одговорно“ брине за здравље светске популације!

Видите ли ви који ликови воде СЗО? Мислите ли да су наши бољи?

Е сад, сагледајмо све ово у светлу ових вакцина које се увозе код нас.

Милосављевић све  нас који га прозивају, када се ради о саставу ових вакцина против свињског грипа, да је неодговоран и да крши закон, што итекако јесте тачно, кад увози вакцине које нису овде проверене, проглашава нас да као ми сад ширимо неку панику, јер „вакцине су најбезбедније средство“ као превентивни лек против грипа, дакле пре него што га евентуално, евентуално добијеш, када си здрав!
И ко ће овде онда да одговара ако се овде нешто слично као у Канади деси са здрављем становника…?

Ја..?
Ви…?

А наши експерти помињу да су нежељене реакције један у милион.

Наравно, одговараће кривично они, одговараће Милосављевић, Кон, цела влада!
Нико овде не каже да ће људи умиратиа и падати мртви одмах после вакцинације, довољно је да покупиш неку болештину и да будеш доживотни инвалид и фармаколошка „колатерална штета“, а претходно си био здрав!
Уосталом… заиста је апсурдна та реторика са којом се овде желе убедити људи да су вакцине безбедне, без обзира што нису проконтролисане овде. Ваљда је прописани закон за увоз лекова, вакцина, правоснажнији од апсурдне реторике. Здравство Милосављењвићу није религија да вам људи верују на реч, већ ваљда нешто друго.

П.С. Ово сам убацио накнадно 25.11.2009-те…

Ево, и „званична истина“ Србије РТС притиснута догађајима објавила је оно што се више не може прећутати, јер је и „званична глобална истина (СЗО)“ објавила то, па мора и локална, а на интернету се одавно аргументовано упозорава на овакве ствари, са пратећим видео клиповима, где говоре стручни људи, лекари специјалисти:

Вакцина у Канади изазива озбиљме алергије:

Преузми снимак

Све то можете погледати на РТС дневнику са њихове страница на интернету, вест о томе је при крају дневника:
Дневник РТС-а, 24112009.
Али сва ова упозорења, попут ових из Канаде, не вреде ништа нашем министарству здравља и Милосављевићу који каже:

Извор: Press Online

Милосављевић: Нема рационалног разлога против вакцинисања

Министар здравља Србије Томица Милосављевић рекао је данас да нема рационалног разлога да неко буде против вакцинисања против новог вируса грипе типа A H1N1, али да се ради у основи о страху и незнању
Милосављевић је на конференцији „Тржиште фармацеутских производа у Србији“ казао да је одлука о вакцинацији лична, али да нема рационалног разлога да неко буде против, јер се вакцинацијом спречава број смрти и тежих обољења од новог вируса.
„Вакцинацијом се штити национална инфраструктура, јер уколико се вакцинише две трећине грађана тако се чува и економија и друге области“, навео је министар.
Он је отварајући конференцију истакао да је фармацеутско тржиште у Србији данас пет пута веће у односу на 2002. годину и да има тенденцију раста.
Трећој годишњој конференцији, коју организује Економист, присустовало је око 100 стручњака, међу којима су представници

……………

Да, да, Милосављевићу ово што се дешава у Канади са великим бројем алергијских случајева није разлог  да неко буде против вакцинисљња(!??), и нема разлога ни паници, јер по вама само је смрт „опасна болест“, а ако многи овде и у Србији добију тешке алергије од ове „безбедне“ вакцине то се не рачуна, јер лепо кажете, фармаколошко тржиште у Србији је је 5 пута веће него 2002-ге, а ако се и овде деси нешто слично попут Канаде, тек онда ће да се увећа то ваше тржиште! Супер сте одговорни… бизнис има да цвета, тржиште ће још више да бубри, јер ми смо ваша фармаколошка инфраструктурна стока…!

Боже, људи, ово је стварно да не поверјеш шта се догађа, ово лудило које се намерно креира од наших званичника, све се више открива да вакцине могу да буду опасне, то се објави на РТС’-у,  ви то слушате, а Милосављевић  нам каже да се нама разлог да се буде против вакцинисања (!??), и нико бре од тигх доктора да му се јавно супротстави, да каже, доста бре (!), јер изгледа да је за Милосављевића једина „болест“ смрт, док су ове елергије код популације у Канади за њега само мачји кашаљ, а сама компанија која је направила те вакцине изражава бојазан, да одређене њихове „спорне ваквине“ ( шта ли је сад па то) могу да изазову смртоносне алергије! Сад се не користе искуства света као мерило за опрез, већ се само ствара још већа конфузија у народу, јер Милосављевићева вакцина коју увози није та као у Канади, наша је „безбедна“, њу је одобрила Европска Агенција за Лекове. И у Канади је била одобрена вакцина, али ова Милосављевићева није та, и безбедна и спорна истивремено, већ само „безбедна“.

Ето, имамо министра здравља који изгледа брине само о еккономији, јер ако се вакцинише 2/3 популације тако се води рачуна о економији, али о фармаколошкој индустрији, јер са економске тачке гледишта, и провизија за увознике је већа, а и та „безбедна“ вакцина биће скупља за грађане који ће пасти под милост и немилост тих беззбедних вакцина. Милосављњевић вам не прича да ће те исте вакцине које ће код нас коштати 8.5€ у Хрватској су 6.5€, јер тако се чува економија и зарада, само не знам за кога, а шта ће народ да „заради“то ни Бог ништа не зна. Ево шта кажу Хрватске новине:

„Новартисово цјепиво против свињске грипе у Србији набавља Мишковићева Југохемија и продаје се за 8,5 еура, док је у Хрватској цијена 6,5 еура. Уговор с хрватским Имунолошким заводом, који би требао добити посао у Србији, се таји.

Све то и више о томе како цвета та инфраструктурна економија можете прочитати када кликнете на следећи линк:
Мршење рачуна Мишковићу
Хрватска ће за Србију набављати цјепиво?

А и овај чланак је интересантан:
Вакцине неће бити тестиране у Србији?

док овај најновији из наших новина „АЛО!“ још више расветљава ситуацију:

Строго поверљиво „Југохемија“ вакцине купила у Загребу
Хрвати нас вакцинишу!

Извор:АЛО!

Среда – 25.11.2009

Цепиво против новог грипа Србија купује преко два посредника „Југохемије“ и Имунолошког завода Загреб, па је уместо 6,5 евра плаћамо 8,5 евра по дози!

Хрватски медији објавили су да се у Србији прећуткује чињеница да вакцине против новог грипа „Југохемија“ није набавила директно од „Новартиса“ како је то представљено нашим грађанима, већ од хрватског Имунолошки завода. И хрватски министар здравља Дарко Милиновић јавно се похвалио да ће хрватски завод „опскрбити“ Србију вакцинама, иако нико од надлежних у Србији ниједног тренутка није то поменуо.
Напротив, јавност је 13. новембра уверена да је потписан уговор са „Новартисом“, односно „Југохемијом“ као овлашћеним заступником за Србију, док је потпуно прећутано да „Југохемија“ вакцине купује у Хрватској.
Колико Србија губи куповином преко два посредника, говори и податак хрватског завода за здравствено осигурање, према којем су они вакцину платили 6,47 евра по дози, а ми ћемо дозу плаћати 8,5 евра, односно два евра скупље. Овом рачуницом Србија ће вакцине платити шест милиона евра више.
Да све буде боље Имунолошки завод има свог овлашћеног заступника у Србији – фирму „Детап“, која се у јулу ове године у медијима појавила и као овлашћени заступник „Новартиса“ нудећи вакцине?! Питање је зашто онда куповина вакцина није ишла овом путањом без додатног посредника – „Југохемије“.
Љубомир Павићевић из фирме „Детап“ објашњава да се није појавио на тенедеру за вакцине јер нема дозволу за промет лековима, као ни капацитете за смештај и дистрибуцију лекова, односно вакцина.
Павићевић додаје да ово није први пут да Србија купује од Имунолошког завода, те да се на позитивној листи налази неколико лекова ове установе. Нејасно је, међутим, како је могуће да се лекови Имунолошког региструју у Србији, преко овлашћеног заступника, а да не постоји дозвола за промет лековима. Такође, уколико су смештајни и дистрибутивни капацитети спорни, треба указати и на то да ће вакцине складиштити и дистрибуирати „Торлак“, а не „Југохемија“.
А како суседна Хрватска представља замагљену куповину вакцина у Србији најбоље говоре наредни цитати из тамошње штампе:
“Како се неслужбено дознаје, тајност је резултат политичке одлуке донијете како би се избјегла афера коју би изазвала чињеница да цјепиво дистрибуира хрватска твртка.”
У Републичком заводу за здравствено осигурање на питање зашто цену вакцине оптерећујемо куповином преко два посредника, кажу да „РЗЗО није одредио никога већ је позиве за откуп документације упутио директно компанијама-произвођачима вакцина“, а да „заступника одређује сам произвођач, у овом случају ‚Новартис‘“.

„Југохемија“: Уговор је поверљив
На питање да ли је “Југохемија” била овлашћена од стране “Новартиса” да га представља на тендеру за набавку вакцине против новог грипа и да ли се у целом послу појављује Имунолошки завод, у овој фирми дали су нам неодређен одговор.
– Нормално да смо били овлашћени, како би се другачије појавили на тендеру. Што се тиче свега осталог, не могу ништа да коментаришем јер са “Новартисом” имамо врло стриктан уговор у коме је загарантована поверљивост информација – каже Дејан Спремо из “Југохемије” и додаје да су Швајцарци после одлуке на тендеру да они добију посао инсистирали да се потпише нови уговор који се тиче поверљивости информација о целом послу што је и учињено.

Видовити или мућка?
Не треба заборавити да је још у септембру ове године хрватски Имунолошки завод договорио куповину 4,5 милиона доза вакцина од “Новартиса”, од чега је само 1,5 милиона пласирано на хрватско тржиште. Преосталих три милиона је (каква срећа) таман било довољно за потребе Србије, на тендеру организованом месец и по дана касније.

М. Марчета – В. П. – М. Д. М.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: