Већина Британаца не жели да се вакцинише против свињског грипа


Министре Милосављевићу, ало… (!!) видите ли које лудило правите овде, ви ћете бити најодговорнији!!
Ако већина Британаца не жели де се вакцинише против свињског грипа, јер сумња у састав вакцине, и људи виде да је све надувано, зар вам ми Срби личимо на стоку!!
Преносим новински чланак, извор:
PressOnline
Већина Британаца не жели да се вакцинише
Више од половине Британаца којима је понуђена вакцинација против новог грипа A (H1N1) није желело да прими вакцину, јер се плаше споредних ефеката или мисле да је вирус превише благ да би због њега бринули, показали су резултати истраживања које је спровео британски магазин „Пулс“
Већина од 107 породичних лекара, који су учествовали у анкети, рекла је да постоји раширени отпор пацијената, а да само 46 одсто особа којима се понуди вакцина против грипа пристане да буде вакцинисано.
Посебне тешкоће лекари имају у убеђивању трудница да пристану на вакцинацију против новог грипа, показало је истраживање, навео је Ројтерс.
„Од свих трудница којима смо понудили, мислим да се само једна од 20 сложила“ да прими вакцину, рекао је лекар из Нотингема, др Kris Udenze.
Програм вакцинације у Великој Британији почео је 21. октобра за високоризичне болничке пацијенте, здравствене раднике, децу која припадају високорижичној групи за сезонски вирус, труднице и људе са нарушеним имунитетом.
Британске здравствене власти два пута су ревидирале најгори сценарио за нови вирус, чија је пандемија проглашена у јуну, а који је до сада однео више од 7.000 живота широм света, према подацима Европског центра за превенцију и контролу зараза.
Стручњаци су првобитно предвиђали да би у Британији од вируса Х1Н1 могло да умре 65.000 људи, али се сада број смртних случајева процењује на 1.000, што је много мање од броја жртава сезонског грипа, којих у просеку за годину дана буде од 4.000 до 8.000. Уредник магазина „Пулс“ Ричард Хои изјавио је да је анкета показала да многи пацијенти и значајан број доктора „нису убеђени да постоји довољно доказа да је вакцинација против новог грипа безбедна и неопходна“.
Портпарол британског министарства здравља саопштио је да влада препоручује високорижичним особама да прихвате понуђену вакцинацију, јер вакцина обезбеђује најбољу заштитиу од заразе. Ако се особе које припадају високорижицним групама заразе новим вирусом, веће су шансе да њихово здравље буде озбиљно угрожено…

П.С.

Као и у В. Британаји, тако и овде, у Србији, стручњаци су се мало прерачунали у пропаганди лажи, мислећи  да ће што већим цифрама застрашити људе, тако да ће многи  у страху брже боље прихватити да се вакцинишу, тако су мислили у Великој Британији, међутим људи се слабо одазивају, сада су стручњаци смањили цифре „могуће умрлих“, напрасно, што их још више демаскира. Како у В. Британији, тако је и у Србији…“јер тако се ради у Евртопи“… од првобитних „веома поузданих метода“ када су крајем јула стручњаци предвидели 2.5 милиона могуће оболелих у јесен и зиму ове године, сада се тај „најцрњи сценарио“ напрасно смањио на „највише милион оболелих“, а све је померено за крај зиме и почетак пролећа идуће године.

Но изгледа да су се наши за умрле баш много прерачунали, сада су израчумали да ће бити  од 1000 до 1200 умрлих, чак више него у многољуднијој шездесетомилионској Великој Британији, где су од 65.000 сада смањили цифру на само 1000 умрлих, будућих, тек треба да умру.

Да поновим… и на једној и на другој страни су се заје*али, мислили су да ће са што већом цифром толико уплашити људе, да ће они напросто молити да се вакцинишу, а управу су учинили супротно, јер су натерали људе на размишљање.

Сада знамо да од сезонског грипа има више умрлих него од свињског, и зашто се опште нико од тих стручњака није бавио месецима унапред прогнозом „оболелих-умрлих“ за сезонски грип, пре него што се испољи, који је смртоноснији, ваћ само за овај напумпани, свињски? Зашто не шире панику за обичан грип који сваке године протутњи?

Томице, ево овај доле, не зна се ко је и шта је, ни из које земље долази, само се зна да није хтео да се вакцинише, али некако је преживео свињски грип, али погледај како изгледа. Покушај тако, можда натераш људе некако…


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: