Дејвид Ајк – Највећа опасност није свињски грип, него вакцина


Један друг ми је послао преведен текст о свињском грипу, ја сам га само модификовап за наше екавско Српско говорно подручје.

Оригинални текст:
http://www.davidicke.com/content/view/25191
Превод: часопис NEXUS број 38
Преузмите текст:
David Icke – Највећа опасност није свињски грип, него вакцина

Aко смућкате и проширите вирус и онда примените очигледно дуго планирани програм масовне вакцинације, може постојати само један разуман закључак: овде највећа опасност није грип – него вакцина

Ово су тешка времена и требамо остати мирни и размишљати трезвено – не само паничити или и неконтролисано реаговати. Страх, паника и емоционалне реакције довели су нас у овај шкрипац
и сигурно нас неће извући из њега.
Такође морамо сватити – овде, сада – да смо одавно прешли црту и ушли у праву фашистичку диктатуру.
Досад се скривала од већине људи, али ускоро ће подићи вео. Више није опција не чинити ништа или се пасивно подчињавати властима из страха или апатије. Или, барем, није уколико нам је стало до наше слободе и, што је најважније, слободе наше деце и унука који ће морати проживети скоро целе своје животе под глобалном чизмом чистог, неразблаженог зла.
Реч „зло“ [енгл. evil] веома се пречесто користи и ја ју не изговарам олако; али ми заиста имамо посла са злом у смислу да је та реч у свом значењу обрнуто од „живети“ [енгл. live]. Они који стоје иза завере да се прореди људско становништво, а остатак претвори у једва нешто више од компјутерских терминала противници су живота. Они немају поштовања према њему и не осећају емпатију према онима који трпе последице њихових дела, ма колико оне биле ужасне.
Готово 20 година упозоравао сам на то што нам се спрема, и више нам се не „спрема“ – овде је. Ни од кога више не желим чути исприке, молим вас. Морамо се ухватити у коштац с тим. Морамо повући линију у песку и рећи, доста је било! То никада није било важније него сада, у контексту плана да се светско становништво присилно вакцинише против свињског грипа. Вирус свињског грипа створен је у лабораторији како би се изазвала масовна паника управо с циљем да се свакога присили на вакцинацију Проблем-реакција-решење. Овај природни вирус свињског грипа, како изгледа, садржи гене људске, птичијег и свињског грипа с неколико континената.
Ако смућкате и прошириле вирус, и онда примените очигледно дуго планирани програм масовне вакцинације, може постојати само један разуман закључак: овде највећа опасност није свињски грип него вакцину.

Докази о биотероризму

Размере и брзина планираног програма вакцинације сулуди су узме ли се у обзир да је велика већина оних који су се заразили вирусом имала врло благе симптоме. Др. Peter Holden из Британског удружења лекара, који контролишу Ротшилди, рекао је да иако свињски грип не узрокује озбиљну болест они једва чекају да започну с кампањом масовне вакцинације, почевши с приоритетним групама. Шта? Овде се не ради о јавном здрављу, и никад и није.
Они који дају вакцине немају појма шта је у њима и какве су њихове потенцијалне последице. Они су само понављачи који мисле оно што им је речено да мисле и који раде оно што им је речено да раде.
Само они у срцу , и они који су се потрудили истраживати знају о каквој се игри ради. Аустријска новинарка Jane Burgermeister поднела је казнену пријаву FBI-у против Светске здравствене организације (СЗО) Уједињених нација, Baracka Obame, Rockfellera, Rotschilda и других јер је разoткрила њихову заверу да се становништво прореди смртоносном вакцином против свињског грипа.
Изјавила је да су птичји и свињски грип развијене у лабораторијама и пуштене међу становништво с циљем масовног убиства путем вакцине. Њен приложени документ зове се „Докази о биотероризму“ (Bioterrorism Evidence).
У њему она пише о Сједињеним Државама, али иста ствар важи за све:
„Постоје докази да интернационална корпорацијска злочиначка мрежа, која је подвргнуто својој контроли високе владине канцеларије на савезном и државном нивоу, намерава извршити масовни геноцид против народа Сједињених Држава коришћењем медицинског (генетског) пандемијског вируса грипа и програма присилне вакцинације, како би узроковао масовне смрти и повреде, и како би се смањио број становника Америке у сврху пребацивања контроле над Сједињеним Државама на Уједињене нације и њима придружене снаге сигурности (УН-ову војску из држава као што су Кина, Канада, Велика Британија и Мексико).

Постоје докази да су многе организације Светска здравствена организација, US, као и компаније произвођачи вакцине попут Baxtera i Novartisa Светска једног система под контролом централне злочиначке групе која управља на стратешком нивоу и која је такође финансирала развој, израду и ширење произведених вируса како би се оправдала масовна вакцинација биолошким оружјем, ради елиминације народа САД-а и постизања контроле над имовином, ресурсима итд., Сјеверне Америке.

Мотив злочина је класична пљачка праћена убиством, премда су размере и методе нове у историји. Централна група одређује своје стратешке циљеве и оперативне приоритете у тајности користећи одборе као што су Трилатерална комисија, те у особним сусретима на годишњим састанцима групе „Билдерберг“.

Jane једна је од ретких правих новинарки, у толикој мери да су је отпустили с места европске дописнице за интернетску страницу Reneivable Energy World након што је поднела пријеву FBI-ју.
Њихова краљежница и осећај за пристојност су ти који требају обнову, али то показује колико је све контролисано. Оно што Burgermeister описује у свом упозорењу FBI-ју сиже је онога што ја покушавам пренети људима у својим књигама и говорима већ готово две деценије. Тајна група породица које се међусобно удружују у намерама наметнути глобалну фашистичку диктатуру тоталне контроле над људима.
Њихов инструмент је мрежа тајних друштава која је структурирана као транснационална корпорација. Оперативно средиште јој је у Европи, у местима као што су Рим, Лондон, Париз, Bruxelles и Берлин, ја то зовем „Пауком који управља глобалном мрежом“. У свакој земљи постоје помоћне мреже тајних друштава које одговарају „Пауку“. Њихов је посао да у својој земљи контролишу: политику, банкарство, трговину, војску, медије, здравство и тако даље, и у својим сферама утицаја спроводе глобални план који диктира „Паук“!
На унутрашњим нивоима ове структуре колективно су познати као «Илуминати». На тај начин они координирају наизглед неповезане владе, корпорације, медијске групе, итд. Династије Rothschild и Rockefeller (иста крвна лоза) фундаментално су умешане у ово, као што сам дуго излагао, и управљају фармацеутском индустријом и владиним здравственим програмима широм света.
Мрежа контролира владе, фармацеутску индустрију, познату и као „Big Pharma“, Светску здравствену организацију, и агенције за „заштиту“ јавног здравља као што су Центри за контролу и превенцију болести у Сједињеним Државама.
Украко, они контролишу читав здравствени систем. Илуминатска клика основала је глобална тела као што су Светска здравствена организација, Светска банка и Светска трговинска организација како би пренела моћ с многих на неколицину.
Њихов циљ је светска влада, светска централна банка, светска валута и светска војска.

Да бисте наметнули глобалну диктатуру морате извршити централизацију моћи, а разноликост је ваша најгора ноћна мора. Из истог разлога илуминатска мрежа стоји иза „глобализације“ и стварања диктаторских супердржава као што је Европска Унија.

Уз овакву позадину, нисам се изненадио кад сам видео попис имена и организација у пријави коју је Јане Бургермеистер поднела ФБИ-ју. Конкретно, представљени су докази да су оптужени Barack Obama, председник Сједињених Држава, David Nabarro, системски координатор УН-а за грип, Margaret Chan, генерална директорка Светске здравствене организације, Kathleen Sibelius, министар здравства и социјалних служби, Janet Napolitano, министар државне сигурности. David de Rothschild, банкар, David Rockefeller, банкар, George Soros, банкар, и Alois Stoger, аустријски министар здравства, међу осталима, ове међународне корпорацијске злочиначке мреже која је ступајући као једна фаланга у спровођењу свог плана геноцида, развила је, произвела, нагомилала и употријебила биолошко оружје како би елиминирала становништво Сједињених Држава због финанцијске и политичке користи.
Burgermeister каже да постоје јасни докази да су фармацеутске компаније и нтернационалне владине агенције активно укључене у стварање, развој, производњу и дистрибуцију биолошких средстава која спадају међу најсмртоноснија биолошка оружја на Земљи. Она каже да је вирус свињског грипа створен и раширен уз помоћ Свјетске здравствене организације под контролом Rothschilda/Rockefellera – истог тела које је затим казало како се вирус шири толико брзо да је потребно прогласити пандемију.

Симптоми „свињског грипа“ у овом су тренутку мање-више исти као симптоми обичне грипа, па је лако све називати „свињском грипом“, како би се повећале службене бројке, британска влада најавила је да људи више не би требали ићи код лекара ако имају симптоме грипа те је уместо тога уведен систем дијагнозе преко телефона, без лабораторијске потврде, како згодно за намештање бројки:

„Добар дан докторе, прехладио сам се. Мислим да је то свињски грип , убројаћу и вас.“

Имунитет на тужбе због смрти

Jane Burgermeister поднела је пријаве за биотероризам против фармацеутских дивова као што су International AG, са седиштем у Базелу у Швајцарској, Baxter AG, са седиштем у Аустрији, и њена матична компанија, Baxter International у Deerlieldu, Illinois. Погодите ко производи за Светску популацију вакцине против свињског грипа, за масовну вакцинацију Baxter International и Novartis.То је исти онај Baxter International који је раније ове године европским лабораторијима „грешком“ послао вирус птичјег грипа, помешан с вирусом сезонског грипа, како би се створио много опаснији сој. Најмање је 81 особа прошле године убијено загађеним антикоагулантом Baxter Internationala, хепарином, који је прављен у Кини од, између осталог и свињских утроба.
Није ли фармацеутска медицина дивна? Загађени хепарин је озбиљно нарушио здравље стотина људи, а откривено је и да творницу Baxterovog кинеског добављача никада нису прегледале ни америчке ни кинеске агенције за „заштиту“ јавности. Преко 50 пацијената умрло је на дијализи 2001. због грешака на опреми Baxter Internationala, а овог је месеца Baxter Healthcare Corporation, подружница Baxter Internationala, постигла ван судску нагодбу од два милиона долара са савезном државом Kentucky. Baxter је ухваћен у надувавању цена интравенозних лекова проданих Kentuckv Mediciadu од чак 1300%.
То је очигледно компанија којој можете веровати, а када је и велик извор вакцине против свињског грипа које владе широм света желе наметнути читавом становништву уз сигурносне провере. Вакцине се убрзо прогурава кроз регулациони систем са сигурносним испитивањима која трају недељу дана.

Лондонски „Тimes“ је известио:

Регулаторне Европске агенције за лекове рекле су да је убрзана процедура укључивала клиничка испитивања на „моделу“ вакцине слично ономе које ће се користити за највећи програм масовног вакцинације у задњих неколико генерација. Почеће се користити на читавом становништву, а регулатори ће наставити симултано проводити клиничка испитивања.
Уопште нема потребе за „тестирањима“ осим како би се заваравала јавност. Они већ знају што је у њему и како ће деловати. Фармацеутским компанијама већ је дат имунитет на тужбе због смрти или повреда од вакцине документом који је потписала Обамина министарка здравства и социјалних служби, Kathleen Sebelius.

Baxter International је рекао да ће почели слати вакцину против свињског грипа широм света крајем јуна, а потенцијални профити су фантастични; али овде се не ради првенствено о новцу. Ради се о дуго планираном масовном проређивању људске популације. Тврде нам да су фармацеутске компаније и Светска здравствена организација грозничаво радили како би што пре развили вакцину за нову врсту свињског грипа познату као H1N1, али… пазите сад … Baxter International поднео је захтев за патент за H1N1 вакцину још 28. августа 2008. У Baxterovom захтеву за патент. US 20-09/0060950 A1, стоји:

… У конкретном преферираном облику састав вакцине укључује више од једног антигена … као што су грип А и грип B, посебно изабраних између једног или више људских подтипова H1N1, H2N2, H3N2, H5N1, H7N7, H1N2. H9N2, H7N2, H7N3, HlN7, свињских подтипова H1N1, H1N2, H3NI i H3N2, пасјих или коњских подтиповаH7N7, H3N8 или птичјих подтипова H5N1, H7N2. H1N7, H7N3, H13N6, H5N9, HlN6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2, H8N4, H14N5, H6N5, H12N5!

Овај патент објављен је у марту 2009, месец дана пре него што је вирус пуштен у Мексику у априлу, али је захев поднешен седам месеци раније него што се службено сазнало за ову „нову врсту“. То је најочитија намештаљка коју можете замислити. Патент садржи следеће састојке и упозорења на отровност:

„Одговарајући помоћни састојци могу се изабрати између минералних гелова, алуминијумовог хидроксида, површински активних састојци, лизолецитина, плуронских полиола, полианиона или уљних емулзија као што су вода у уљу или уље у води, или њихових комбинација. Наравно, одабир помоћних састојци зависи о предвиђеној употреби. На пример, токсичност може зависити о органзму који прима вакцину и може варирати од нетоксичности до високе токсичности“.

Друга велика фармацеутска корпорација која је у то умешана је Новартис из Швајцарске. Главни извршни директор,Daniel Vasella, редовни је учесник тајанствених сусрета групе Билдерберг коју одавно разобличавам у својим књигама. Група Билдерберг, именована у пријави коју је Jane Burgermeister поднела FBI-ју, дело је династије Rothschild, и деценијама је воде људи попут Davida Rockefellera и Henrya Kissingera.
Она одговара Rothschildskom тајном друштву у Британији званом „Округли сто“. На његовом је челу први био Rothschildov агент Cecil Rhodes, који је опљачкао јужну Африку у корист своје породице. Vasella је присуствовао последњем састанку групе Билдерберг прошлог маја, управо док је стварана паника око свињског грипа, и бинго, његова компанија појављује се са вакцином.
Не тврдим да ће људи одмах почети умирати у великом броју. То је свакако могу ће, али то баш не би охрабрило друге да буду вакцинисани. Последице би код неких могле бити видљиве одмах, а код већине вероватно на средњи или дужи рок, како би се сакрио прави извор њихових проблема.
Оно што знамо јест да гледамо дуго припремани план за масовн вакцинацију од стране људи укоје ни најмање није брига за здравље становништва. То довољно говори о правим мотивима, али само они у сенци знају које су планиране последице. У сваком случају, сигурно ће бити погођен људски имунолошки систем, једном кад га онеспособе готово је, као што видимо код разарача имуносистема који зовемо AIDS (СИДА). Људи не умиру од AIDS-а, умиру од болести с којима би имунолошки систем нормално изашао на крај.

Текући план за убијање људи

Одличан рад људи попут америчког истраживача и аутора Patricka Jordana разоткрио је текући план за убијање огромног броја људи путем вешђтачки створених вируса и вакцине. Он каже да су дуго усавршавали вакцине која искључују људски имунолошки систем и да су амерички војници често били коришћени као покусни кунићи. Истраживање Patricka Jordana разобличава систем троструког вакцинисања који су развили Илуминати. Прва вакцинација искључује беле крвне станице (имунолошки систем); друг а убризгава вирусе; а треће поновно укључује имунитет.
У средњем раздобљу вируси се шире телом, али се људи не осећају болесно зато што се имунолошки систем не бори против њих. Кад се имунитет поновно укључи, он покрене толики напад на вирусни коктел да убије тело.
Ово је познато као цитокинска олуја, код које је имунолошки систем толико преоптерећен да шаље превише антитела у истом тренутку у захваћене делове тела, и тако тело убије само себе. Такође, Светска здравствена организација тражила је да и вируси свињског грипа буду у вакцинама, и иако је могуће да ће проширити, а можда и појачати снагу вируса кроз вакцинацију.

Интернет страница СЗО-а каже:

„С обзиром на очекивану ограничену доступност вакцине на светском нивоу и потенцијалне потребе за заштитом од измењених (drifted) сојева вируса. SAGE савјетује да је важно потицање производње и коришћења вакцине попут оних која су формирана с додатком емулзија додатих у води и живих ослабљених вируса вакцине против грипа.”

Доказе које је представила Jane Burgermeister подупро је Wayne Madsen, бивши службеник америчке Морнаричке обавјештајне службе који је сада истраживачки новинар. Рекао је како је један од водећих научника Уједињених нација закључио да H1N1 вирус свињског грипа има одређене Векторе преноса који сугеришем да је нова врста грипа генетички произведена као оружје биолошког ратовања. УН-ов стручњак верује да су и ебола, HIV/AIDS, и тренутни вирус свињског грипа A-H1N1 биолошка оружја.
Madsen пише:

„У прошлим заразама свињски грип се проширио са свиња на људе, који су тада преносили грип другим људима. Међутим, кодA-H1N1 није било пријављених зараза код свиња, У саставу, према Центрима за контролу и превенцију болести (CDC, H1N1 има генске сегменте северноамеричких свињских, птичјих и људских сојева грипа те сегмент евроазијског свињског грипа.“

Wayne Madsen такође каже да његови извори потврђују како су Центри за контролу болести и америчка војска ископали тело инуитске жене која је умрла 1918. године у Brevig Missionu на Аљасци од епидемије шпанског грипа која је убила 100 милиона људи широм света у 18 месеци.
Madsenu је речено да је генетски материјал из тела осигурао основу за развој птичјег соја H5N1 грипа у лабораторију Медицинског института за заразне болести америчке војске у Fort Detricku, Maryland. Све ће ово звучати као нешто дубоко из Зоне сумрака за оне којима су овакве информације новост, али оно што требају схватити јест, да су илуминатске породице потпуно умно поремећене.
Они не размишљају попут већине нас, и зато молим вас немојте просуђивати шта би они учинили према ономе што бисте ви учинили. То није исто, зато што они нису исти.
Илуминатски план за свет укључује масовно истребљење становништва и микрочиповање сваког мушкарца, жене и детета. Микрочипови ће омогућити да сви буду надзирани 24 сата дневно, али то је само Светска прича.

Компјутерска технологија која ће комуницирати с чиповима има могућност манипулисати људима на менталном, емоционалном и физичком нивоу. То би се могло чинити масовно или појединачно путем јединственог примопредајног сигнала сваког чипа, Убити некога на даљину било би час посла.
Спомињем то јер ми је, као што је читаоцима мојих књига познато, један CIA-ин научник 1997. рекао да су у тајним владино-војним истраживачким пројектима развијени микрочипови коии су већ тада били довољно мали да буду убризгани хиподермичким иглама кроз програме вакцинације. Уз нанотехнологију, нико то не би нити знао.

Паника због свињског грипа из 1976, била је проба за оно што се догађа данас. Ови су догађаји испланирани много раније, а ови болесни људи изузетно су темељни у својим припремама.
Паника је започела смрћу војног регрута у Fort Dixu New Jersevju, за коју је влада рекла да је изазвана „свињском грипом“! Тај је регрут био једини који је умро од тог вируса 1976, али влада је покренула програм вакцинације свих Американаца подржан бесрамном пропагандном кампањом утемељеном, као и увек, на застрашивању људи.

Резултат је био да је најмање 23 људи умрло од вакцине, а на стотине је озбиљно оболело док је регрут из Fort Dixa био једини умрли од свињског грипа, ако је влада уопште рекла праву дијагнозу. Сад нам се спрема реприза, само у далеко већим размерима.
Британска и америчка влада наручиле су довољно вакцине против свињског грипа за читаво становништво, а друге земље следе пример. Наравно да следе. Паук је тако наредио. Очигледно је да вакцинацију намеравају учинити насилним путем и претити родитељима да ће им одузети децу ако се одбију покорити овом фашизму. Чак и пре тога, притисак на родитеље да се покоре диктату државе знатно ће се повећети. Центри за контролу болести ((CDC) под контролом Rockefellera у САД-у рекли су да ће деца која никада раније нису примила вакцину против грипа можда морати бити вакцинисана четири пута ове јесени – двапут за сезонску грип и двапут за свињску грип. Остала деца примит ће три вакцине – обратите пажњу на три, у светлу Patricka Jordana.
Barack Obama, параван Rothschilda и Rockefellera захтевао је да његов предлог закона о „реформи здравства“ буде усвојен до септембра, управо прје масовне вакцинације. Закон је овог дана одобрио Сенатски одбор за здравље, рад и пензије, а циља и на родитеље који не дају да се вакцинишу њихова деца. Њиме се одобрава „орвеловски“ огледни програм повећања покривености вакцинацијом.

Закон каже:

Овим програмом CDC ће осигурати потпоре државама за повећање покривености деце, адолесцената и одрасли особа вакцинацијом кроз коришћење доказно корисних интервенција. Савезне државе могу користити фондове како би провеле интервенције које је препоручила Радна група за превентивне услуге заједнице, као што су подсетници или позиви за пацијенте или кориснике, или кућне посете.

Интервенција? Кућне посете? То је само корак далеко од вакцинације ваше деце применом силе или вашег хапшења ако се одбијете покорити. „Препоруке“ светске здравствене организације обавезујуће су за њених готово 200 земаља чланица када се прогласи ванредно стање због пандемије према закону о међународним здравственим прописима из 2005. и СЗО-овим пандемијским планом из априла ове године.
Генерална директорка СЗО-а Margaret Chan прогласила је пандемију свињског грипа кад је није било, како би се активирала ова ванредна овлашћења, и та слушкиња Rothschildsko-Rockefellerske клике препоручиће спровођење присилне вакцинације. Практично је то већ учинила. СЗО-ов саветодавни одбор за политику вакцинације укључује директоре из Baxtera, Novartisa, GSK-a иSanofi Pasteura. Претходног дана Margaret „Буди Уплашен“ Chan је упозорила да би нам могла запретити глобална пандемија туберкулозе отпорне на лекове с потенцијално „катастрофалним последицама“. Даље је натртљала:

„Стање је већ алармантно, и спрема се врло брзо прерасти у још горе. Ова би ситуација лако могла измаћи контроли. Зовите је како желите: темпирана бомба или буре барута. Како год гледали на то, ово је потенцијално експлозивна ситуација“.

Ох, жено, досадна си. Када ће та туберколоза експлодирати? Чим је довољно рашире, предпостављам.

Ово што се сада догађа одавно је планирано.

Грађевински радници већ месецима раде на супер тајној операцији градње општинске зграде зване Westridge, ниже у мојој улици на Острву Wright. И сами градитељи постали су врло сумњичави јер једна група добије планове за један део посла, а онда доведу потпуно нову групу за следећи, и тако даље. Ни једна група није виђала целу слику, а сада се појављују људи у неозначеним белим комбијима да заврше посао. Завирио сам кроз прозор близу противпожарног излаза након што су сви отишли и јасно је да се ради о некој врсти центра за реакције у хитним случајевима.

Мајсторима је речено да морају завршити послове до средине јуна по сваку цену, а изгледа да се сличне ситуације догађају по целој земљи. Слушате ли пажљиво, људи у тамним оделима говоре вам што ће се догодити. Као што сам недавно рекао у свом билтену, из различитих агенција и држава стално чујем причу о опасностима од масовног ширења свињског грипа у јесен и то је сада њихов циљ за стварно покретање масовног вакцинације.
Сада чујем да би вирус могао постати још смртоноснији у истом раздобљу и могло би се десити да планирају повећати број оних који ће умрети од свињског грипа како би изазвали већу панику и подстакли захтеве за вакцинацијом.

Међутим, не бисмо смели заборавити да „нормалан грип“ убије стотине хиљада људи годишње широм света. Не треба ни сумњати да ће се велики део тих људи одсад службено убрајати меду умрле од свињског грипа, без обзира хоће ли умрети од њега или не. Ово нам се одувек спремало, и освешћени људи морају бити јаки и ујединити се у колективном непокоравању. Ти лудаци желе приступ нашим телима и телима наше деце из разлога који нема никакве везе са здрављем.
Већина људи ће стати у ред са својом децом као добре мале овце. Прихватиће очите лажи без поговора, а власти ће искористити те људе за напад на оне који одбију. Слушаћете бесмислице попут „Доводиш моју децу у опасност“. У ствари, управо су програмирани људи који стоје у редовима ти који доводе сву децу у опасност. Власти ће тврдити да они који одбијају вакцинацију спречавају „имунитет стада“, а заправо само не прихватају „менталитет стада“.
Ово је време да се људи сличних гледишта зближе у узајамној подршци и да припреме стратегију мирољубиве несарадње. Далеко смо јачи кад смо бројни него кад то радимо сами. Не смемо попустити присилном вакцинисању ни притиску оних који не мисле властитом главом.

Ако се одрекнемо своје слободе да зауставимо државу у присилном вакцинисању, нас и даше деце, шта је још уопште преостало од слободе?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: