Пропаганда застрашивања свињским грипом је на тако ниском аматерском нивоу


Када се укрсте изјаве наших здравствених експерата у одређеном временском интервалу, јасно се види да им је пропаганда застрашивања становништва свињским грипом на веома ниском и аматерском нивоу, само да би се путем куповине вакцина профитирало на провизијама, и то вакцине се купују од фармацеутске куће „Новартис“против које је подигнута оптужница за биотероризам!
Ако им је до вакцине против свињског грпа, па зашто је не купе од Руса, које су јефтиније од ових од 800 динара?! Да, али провиузија на 800 динара је много већа.
Но, поћимо редом..
У овом новинском тексту Др Бранислав Тодоровић још 29.04.’09 најављује да се вирус свињског грипа „очекује сваког часа“… „само што није стиго“:
Опасни вирус може сваког тренутка да се појави у Себији!

„Вирус свињског грипа, од којег је само у Мексику за неколико дана умрло више од 150 особа, стигао је до земаља западне Европе и питање је тренутка када зараза може да дође и у нашу земљу. Опасност расте из часа час рекао је јуче за Пресс др Бранислав Тодоровић, члан Посебне радне групе Министарства здравља.
Према првим анализама, проценат смртности од овог грипа је шест одсто, што значи да од 100 оболелих шест случајева се заврши смртним исходом…“

И тако… опасност је расла из часа у час, вирус „само што није дошо“, но он је дошо тек недавно, пре 15-20 дана, изгледа да је то неки непослушан вирус, баш нешто много „мутира“, али не у правцу којем „наручиоци“ то желе.
Значи дошо је, па отишо, или је сад ту негде прикривен и „чека“, али, за разлику када су у јулу месецу ове године Милосављевић и Кон најављивали да ће у јесени и кад дође зима бити и до 2.5 милиона оболелих, ту изјаву можете погледати овде. , сада нам такође епидемиолог Др Бранислав Тодоровић говори о томе, али сад се помера тај велики талас чак од марта до маја идуће године:

„Очекивани главни налет десиће се највероватније после зимског школског распуста, од фебруара, а највећи број оболелих биће од марта до маја – каже проф. Тиодоровић. – То су закључци добијени на основу сазнања о сезонском грипу и искуству других земаља. Тешко је процењивати колико би људи могло да оболи до Нове године и уопште за време епидемије. Ипак, постоје три сценарија – лаки, средњи и најтежи.“

И сада наш епидемиолошки тим, по новим прорачунима и сценаријима очекује у најцрњој перспективи не 2.5 милина заражених, него око милон:

„Тешко је процењивати колико би људи могло да оболи до Нове године и уопште за време епидемије. Ипак, постоје три сценарија – лаки, средњи и најтежи.
Према првом, оболеће 100.000 људи, 10.000 бити хоспитализовано, а умрети око 20 особа. Средњи је од 400.000 до 600.000 оболелих, до 20.000 хоспитализованих и око 60 умрлих, а најтежи сценарио био би – око милион оболелих, од 50.000 до 80.000 смештених у болнице и од 1.000 до 1.200 умрлих. Најцрњи исход, међутим, догодио би се када би вирус А Х1N1 током пандемије мутирао.“

… за читавих милион ипо мање него по „методологији“ коју су користили Милосављевић и Кон и то како каже епидемилог Кон:

„… по проценама које сада постоје и које су потпуно адеклватне садашњој ситуацији, садашњим карактеристикама вируса…“

Док је Др Тодоровић, насупрот Коновој статистици праћења кретње вируса, до цифре мање за милион ипо оболелих неко Конове, дошао, зато што:

„… То су закључци добијени на основу сазнања о сезонском грипу и искуству других земаља. .“

(Цео тај чланак можете проћитати на доњем линку
Грип подмукло чека)
Нема шта драги грађани Србије, можете бити потпуно сигурни у нашег министра Милосављевића и његов епидемиолошки тим. Немој да вас збуњују и плаше ове разлике од милиом ипо у цифрама, јер ово је „опасан вирус“… он „мутира из часа у час…“

Мајко Божја, спаси нас оваквих чувара здравља, наше деце, жена!

Томице, помаже лука, помаже, јер од њега се и праве лекови, а не лук од лека, но треба да знаш како да га користиш.

Шта недеостаје у медијским причама о вирусу H1N1
За потребе мог блога ово је са енглеског превела Јелена. Кликните на слику једном, па још једном, да би је увећали до највеће величине и прочитајте текст…

lek za virus-prevela Jelena

2 реаговања to “Пропаганда застрашивања свињским грипом је на тако ниском аматерском нивоу”


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: