Пољски парламент тек расправља о вакцини против свињског грипа, а наши је купују!


Скренуо бих пажњу свима, да обрате пажњу на говор Пољске миннистарке здравља о вакцини против свињског грипа. Она је пример како се води брига о свом народу! Пољаци су овај видео прилог превели на енглески језик са кога сам ја превео говор њиховог министра здравља на Српски, али нисам поставио титл у видео клипу, из 2 разлога, први… то би потрајало, јер сматрам да о овоме Српска јавност треба што пре да сазна и да се врши притисак на ову нашу шибицарску владу да се и у нашем парламенту води расправа о вакцини, да се народу објасне и нежељене последице, а и да се спречи одлив пара грађана, да би се пар шибицара обогатило на провизијама, и због тога шире непотребну панику, само да би купили вакцине.

Други разлог је тај, што би титл био проблематичан да се види у видео плејеру, преко енглеског. Погледајмо ово, па да после прокоментаришемо пар ствари, превод је стављен као текст испод видео клипа.

Расправа Министра здравља Др Ewy Kopacz у Пољском Парламенту око вакцине за свињски грип, 5. Новембар,2009
(Др Ewy Kopacz је била посланик у парламенту од 2005-2007, а министар здравља је од 2007)

Линк ка видео клипу на:http://www.youtube.com/

Видео клип ћете најлакше скинути ако следите ово упутство

Скините текст:

Расправа министра здравља Др Ewy Kopacz у Пољском Парламенту о вакцини за свињски грип (05.11.2009)

……………

Желела бих да вам кажем да је мој приоритет за време 20-тогодишњег бављења лекарском праксом био:

„Никоме не науди.“

Тим правилом се и руководим и сада, у свом Министарству здравља. Када год сам била у ситуацији да некоме препоручим лек, помислила бих, верујем као и остали лекарски стручнаци у пракси:

„Да ли бих тај лек дала мојој старој мајци, мојој деци?“

Управо ме ово правило, овај мото, наводи да будем веома опрезна, јер треба добро проверити информације о леку које Министарство треба да препоручи сваком Пољаку, милионима Пољака који немају медицинско образовање као што то има један министар здравља, или као што то има експерт професор Brydak, експерт и специјалиста који је радио на грипу преко 40 година.

Он ради у једном од 189 центара колико их има широм света за истраживање грипа, један је у Пољској. Ко данас може нас оптужити за недостатак знања о грипу? Ко може да доводи у сумњу мишљење професора који је преко 40 година радио на грипу и то не на само на једном типу грипа, професора који је публиковао на стотине радова на ову тему?

Ја имам само једно фундаментално питање:

Да ли ми треба да се боримо против пандемије грипа?

Данас имамо сазнања о ставкама из уговора које су друге владе, владе много богатијих земаља, склопиле са произвођачима вакцине. Такође знамо шта је предложено Пољској. Због тога што су преговори још у току ја не могу да изнесем све, али могу да кажем једну ствар. Наше правно одељење нашло је најмање 20 сумњивих тачака у том уговору.

Дакле, шта је онда дужност министра здравља?

Да потпише уговор који у најбољем интересу Пољака, или да потпише уговор који је у најбољем интересу фармацеутских компанија? (овде на наступио аплауз)

Познато ми је да на тржишту постоје 3 вакцине од 3 различита произвођача, и свака вакцина има различит износ, проценат активне сустанце, и заиста је чудно да их они све третирају једнако, да лече исто? Зар то није довољан разлог да министар здравља и остали експерти имају макар малу сумњу око тога. Да није можда та вакцина са малом количином активне супстанце заправо „света водица“ за коју треба да се надамо да ће излечити свињски грип?? Зар би требало да платимо за то? (аплауз)

Имамо пример Немачке, која је купила 50 милиона доза, а само 10% од тога је употребљено до сада, само 13% Немаца жели да узме овај „чудотворни лек“. Али, ово је интересантно, јер Немци иначе у веома великом проценту пристају на вакцинације, тако на пример док у Пољској на 1000 људи имамо 52 који би се вакцинисали за сезонски грип, у Немачкој на 1000 људи би било 238 њих који би прихватили да се вакцинишу (23%).

Шта се то сада десило да само 13% Немаца жели да се вакцинише против свињског грипа, а не уобичајених 23% као за сезонски грип? Њихова влада им је купила вакцине које им је бесплатно пунудила, али они их не желе? Шта се десило? Могу ли нас ове чињенице навести да још једном размислимо да ли треба куповати вакцине или не треба? Да ли треба куповати лек који је и прилично тајанствен.

Постоје интернет сајтови на којима произвођачи вакцина имају обавезу да публикују нежељене ефекте после примања вакцине. Вакцинација је у Европи стартовала 1. октобра 2009… Волела бих да посетите неке од тих сајтова и да пронађете те нежељене ефекте. И најмању ствар, макар једну… као што је рецимо алергија на кожи, што се може догодити чак и кад се узима најсигурнији лек.

Не, ништа од тога. Ово је дакле „савршен“ медикамент. И пошто је тако „чудотворан“, зашто га онда компаније које га производе не пусте у слободну продају и преузму одговорност за њега? Зашто не кажу:

„Изванредан, безбедан лек и због тога ми преузимамо одговорност за њега, пласираћемо га на тржиште и све је транспарентно и чисто“, уместо што сваљују терет одговорности на нас купце.

Ми чак немамо ни резултате клиничког тестирања вакцине, немамо ни детаље о састојцима, компонентама, примесама, нити имамо информације о нежељеним ефектима. Вакцина је сада наводно у четвртој фази тестирања, то су врло убрзани тестови, а ми још немамо те информације. Такође, узорак тестирања је био веома мали, једна од тих вакцина је тестирана на само 160 добровољаца старосне доби између 20 и 60 година и сви су били здрави, нико заражен. Друга вакцина тестирана је на 600 добровољаца старосне доби између 18 и 60 година, сви здрави. Да ли је то довољно, песебно се то односи на нас, да се запитамо ми доктори у овој сали? Ако се ја питам, то није довољно!

Ја желим прво да будем потпуно сигурна, како бих могла да препоручим ову вакцину. Ми нисмо против тога да узмемо вакцину, него желимо да док трају преговори искористимо време да сазнамо што више о вакцини. После тога, ако Комитет за пандемију прихвати ову вакцину, ми ћемо је купити.

Још једна ствар, познато је да 1 милијарда људи широм света годишње оболи од сезонског грипа, а 1 милион њих широм света годишње умире од сезонског грипа, и то се не дешава последњих годину или две, већ уназад веома дугот периода. Да ли је било ко икада прогласио било где пандемију сезонског грипа? А сезонски грип је много опаснији од свињског грипа, људи умиру или имају озбиљне компликације. Да ли је икада проглашена пандемија?

Питала бих оне који врше на мене притисак да купим вакцину:

Зашто се ваш врисак и повик није чуо прошле године, пре две године, као и у 2003. години? У 2003. години када је 1,200.000 Пољака било заражено сезонским грипом! Да ли је неко у овој сали повикао: „Хајде да купимо вакцину за свакога!??“

Ја се не сећам тога.

И на крају… желим да кажем само једну ствар.

Пољски народ је веома мудар. Пољаци веома јасно могу да разлуче истину од лажи. И они су у стању да виде шта је објективна ситуација, а шта је само политичка игра.

……………

Ја сад желим да кажем више ствари, браво за Пољаке, јер имају министра здравља и владу владу која их третира као људе, и брину о њиховом здрвау на адекватан начин, јер као што рече њихова министарка здравља:

Када сам се налазила у ситуацији да било коме препоручим лек, помислила бих, верујем као и остали лекарски стручнаци у пракси:

„Да ли бих тај лек дала мојој старој мајци, мојој деци?“

А по ономе како наше министарство здравља на челу са Милосављевићем ради, а то се односи и на комплетну владу Србије , јасно се види да свој народ и грађане тетирају као свиње, јер ваљда зато и нису расправљали у Парламенту о тој вакцини за свињски грип, као што то савесно чине Пољаци, јер шта се свиње питају, оне се само шприцају, а треба и утврдити пазар, и у овом видео прилогу чујемо да би министар да шприца све грађане Србије. Изгледа дами живимо на „Фарми“, а не у држави.

На овом примеру око вакцине против свињског грипа, лепо се види ко су те „демократе“ после тих тзв. „историјских промена“. За режим Слободана Милошевића су говорили да је тоталитаран, и не знам онда коју реч да употребим за њихов, можда тоталитарно-тоталитаран, јер о веома битној ствари по љуско здравље, као што је вакцина за свињески грип и масовно вакцинисање, не расправљају јавно у Парламенту, ко Пољаци што чине, да упознају народ о нежељеним и штетним дејствима вакцине, а видимо сада да су и Немци који се традиционално одазивају у солидном броју за вакцинисање протов сезонског грипа, сада су подозриви према вакцини за свињски, јер има их три различите.

Коју ће да добију….?

Коју ће вакцину да добију политичари ако се тобоже пред тв екранима вакцинишу да би за дебеле паре прогурали целу ствар?

Коју ћемо ми да добијемо, за људе или свиње…?

Толико има видео прилога и информација на интернету о вакцини, да то заслужује да се јавно говори, а не да министар прича на слепо да је вакцина безбедна, јер ето Пољаци нити знају шта све има у вакцини, њихови правни стручњаци су нашли 20 сумњивих тачака у уговору, а наши једино брину о тендеру!

 1. Прече су им провизије него здравље становништва…!
 2. Да ли наши експери уопште и знају шта има у вакцини?
 3. Да ли су тестирали вакцину?
 4. Зашто не износе ове чињенице да су и Немци подозриви према вакцини?
 5. Видимо да произвођачи три различите вакцине сами не гарантују за свој „чаробни лек“, али министар нам говори да не бринемо…?!

Какви су њихови ментори такву су и они, јер сећамо се покушаја приватизације РТБ Бора, где су га приватизовали по „стручној“ студији у којој су „експерти“ који су је радили потписали да не могу да гарантују за тачност података, нити су сносили одговорнопст за последице по раднике, само су ето знали да РТБ Бор треба да се приватизује…

На интернету има сијасет чланака и то од стручних лица, доктора, који указују на неке штетне ефекте вакцине, на смртне случајеве, мој сајт је пун тога, свашта се ради, ја то само преносим, а наши јавни и главни електронски медији ћуте, али тако је то кад живиш на „Фарми“… „становници“ фарме ништа не треба да знају шта се догађа ван фарме.

Они се са тако великим „ентузијазмом“ труде да ћуте о свему, али људи то виде на интернету ипак, и то је само још већи минус за властодршце, јер говори све о њиховом бескрупулозном менталном склопу. Направили су од Србије аморалну државу, људи губе критеријуме у том лудилу које „реформатори“ генетишу и непрекидно увећавају, више не знају шта је морално а шта неморално, јер и криминал је већ постао „нормална“ ствар.

Сада видимо да је код нас потпуно непотебно проглашена епидемија свињског грипа, јер видимо да је сезонски много гори и много распрострањенији, па нико ни овде није проглашавао епидемије ни пандемије када је оболелих било много више него сада за свињски! Потпуно се беспотребно ствара паника!

Знало се то и раније, не теба то да нам каже докторка из Пољске, министарка.

Просто је невероватна оволика ћутња поред толико информација од стручних људи на интернету, то се прича и по градовима, улицама. Да ли ми живимо у неком „концентрационом логоту“? Али с друге стране, то људима говори какви шибицари воде државу и да је крајње време да оду, заувек, јер тако је глупо и скривати све ово…!

Ништа бре не знају, тотално су неспособни…!

Једино кад отимају знају шта да раде…!

У нормалним земљама због овога би владе пале, јер сами они шире нервозу и панику код грађана и непотребно проглашавају епидемију, не ради се само о министарству здравља.

Видите ли ви на овоме, да је и Европска Унија једна велика „Фарма“… Немци изгледа виде, још само наши „експери“ верују у ту бајку…

2 реаговања to “Пољски парламент тек расправља о вакцини против свињског грипа, а наши је купују!”

 1. Vlada Says:

  Ne znam šta da kažem Nebojša, kad naša sopstvena država i ministarstvo zdravlja rade protiv zdravlja ljudi! Gde je sad lekarska komora, gde su svi ti savesni lekari?
  Svi oni, a i novinari, vrlo dobro znaju o štetnosti vakcine. Zašto ćute?
  Izgleda da smo prepušteni sami sebi, da se informišemo ovako, preko interneta.
  Pričitao sam knjigu „Vakcine“ koju si postavio, i imao sam utisak da sve vreme čitam šta sam đavo radi.
  Onaj Tiodorović juče kaže kako deca koja ne prime vakcinu, neće moći da idu u vrtić, da ne bi zarazila drugu decu. Pa kako mogu da ih zaraze ako su druga deca vakcinisana??!!! Uzgred, vakcina nije za decu ispod 4 god.
  Pa gde će im duša?!

  • Nebojša Says:

   Док се народ не побуни, оваквих морбидности ће бити све више. Шта нам они говоре:

   „Ви сте стока, и не дамо вам да оддете са наше фарме, јер ви нас „храните“, ми од вас живимо и богатимо се, а не можете нам ништа, јер повезали смо се и налазите се у лавиринту без излаза. Сада је и „опзиција“ са нама…“

   Они овим што нам чине више и ништа не крију, јер сматрају да смо немоћни да се изборимо са њима, зато и свесно изјављују то што помињеш, јер знају и они да претражују интернет, знају за чланке о штеттним последицама вакцине Но, народу нема друге него да се побуни.
   И ја се баш питам, да ли ће им неки лекар показати „му*а“ и побунити се, с обзиром да имају велике плате, а о хипократовој заклетви у данашњем времене када се сагледају ове ствари, смешно је и причати. Докторка из Пољске је ударила шамар свим докторима у Србији, а сама каже да се врши притисак на њу да се купи вакцина.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: