Министре здравља, потпишите да је вакцина против свињског грипа безбедна по људски организам!


Министар здравља др Милосављевић се предомислио око ионако за грађане збуњујућег потписивања сагласности оних који пристану да се вакцинишу против свињског грипа, јер је рекао да се то, наводно, у овом новом објашњењу, односило на „регистрацију пацијената“, међутим на доњем видео клипу, видећете да министар Милосављевић није мислио на регистрацију. Прво ћу да цитиранм министра шта је рекао, што ћете на видео клипу моћи да пратите од 01 мин. : 2 сец.

“ Зашто… ? Ако одбије, има право да је одбије, не можете му наредити, онда мора да подели одговорност зато што је одбио, јер ако се сутра разболи нећу му бити ја крив што је одбио. Онај ко прими вакцину, такође ће потписати да има сагласност да је примио, јер ако се деси да га баш много заболи рука, да зна, да је то због тога што је то нежељени ефекат који мора да прихвати. Али ако ме питате… хоћу ли саветовати то својим родитељима, својој деци, својој супрузи, мени самом, наравно да. Према томе, грађани Србије треба да схвате да кад крене вакцинација против H1 N1 вируса, треба да се вакцинишу, по савету доктора, зато што је вакцина најбољи начин превенције.“

Влада Србије купује 3 милиона вакцина

Прво… сама ова изјава министра Милосављевић да онај који жели да прими вакцину треба да потпише сагласност, потписује то само зато што ће да га „баш много заболи рука“ је унела збуњеност и страх међу људе, јер нису толико баш глупи! Како то министре да нико од доктора није тражио сагласност када су се људи уназад много година вакцинисали против сезонског грипа и разних болести “ јер треба да знају да ће баш много да их заболи рука, и да то прихвате?“

Па сви смо знали да ће да нас боли рука, и шта ако нас боли рука, то дође и прође, ако је само то у питању министре? Или желите да избегнете одговорност за много опасније нежељене последице по здравље људи кад приме вакцину??

И када сам код зубара ишо на вађење зуба, нико ми није тражио сагласност некакву да потпишем, „јер треба да прихватим одговорност и последице“ што ће да ме после давања инекције против болова и после вађења зуба, једно 5-6 сати десни да ме боле, а ради се о глави министре, не о руци.

Зашто сте сад повукли ту одлуку,ако је само до бола у руци у питању? И није тачно како кажете овде у овом новинском чланку да се то потписивање сагласности односи на „регистрацију пацијената“ , јер лепо се чује на видео клипу шта говорите?

Министар је затим, то пише у истом новинском чланку од 07.11.2009, рекао да ће свако ко прихвати да прими вакцину бити само евидентиран да не би два пута примио вакцину, а у овом новинском чланку од 24.јула ове године, министар је рекао да ће бити потребно да се људи два пута вакцинишу, јер:

„У ургентној групи за добијање вакцине биће највероватније деца и млађи. Она ће бројати око 1,5 милиона људи, али биће потребно највероватније две дозе за сваког, односно три милиона доза“, рекао је Милосављевић

Један човек, и то „одговорни“ министар здравља, а две потпуно различите изјаве. Скините та 2 чланка у Wordu, а са жутим словима сам осенчао те две контрадикторне изјаве министра Милосављевића: „Трећина грађана ће оболети у Србији од новог грипа“ и „Министар се предомислио око вакцинације“.

Осим тога, ако вакцина делује и како каже министар;- да је вакцина најбоља превенција, зашто је у овом случају са свињским грипом потребно два пута се вакцинисати како је тврдио у јулу? Значи ли то министре Милосављевићу да једна доза вакцине није довољна, не делује? Ако је тако… ствар је потпуно бесмислена, ако једна доза вакцине није довољна, шта ће ми онда вакцинисање, чему служи једна доза ако није довољна? Зашто онда од те две дозе није направљена једна вакцина, па да буде само једно вакцинисање?
Међутим, када погледате доњи видео прилог видећете да су наши славни „математичари“ Милосављевић и епидемиолог Кон неком необичном математиком израчунали и предвидели још 24 јула да ће у Србији, до јесени и зиме, оболети од свињског грипа око 2 – 2.5 милиона људи, трећина Србије?!

Трећина грађана Србије оболеће од свињског грипа
(речено 24.јула 2009)

Vodpod videos no longer available.

Када се све ово сагледа у светлу податка саме Светске Здравствене Организације од 11.Јуна.2009-те када је прогласила 6-ти степен пандемичне опасности од свињског грипа, где се лепо види на доњој скици (кликните на слику да је увеличате) да је до тада, у 76 земаља света оболело 35.928 особа, и како ће онда у овој малој Србији за 6-7 месеци да буде чак 2.5 милиона оболелих!?

sergej-t

Изгледа да смо ми „лабораторија“ за многе ствари, не само за санкције и бомбардовање…

Ево, ја сам нешто рачунао, почевши од данас, од 9. Новембра ове године до 28 Фебруара идеће, с’ обзиром да је закључно са 6. Новембром објављено да је званично у Србији оболело 229 особа од свињског грипа. Да би се обистинили прорачуни минстра Милосављевића и епидемиолога Кона, који је рекао да да ће у року од 2 до 3 месеца да буде од  2 – 2.5 милиона оболелих, прогресивно би у Србији свакога дана требало, почевши од дансас 9 Новембра,  да у просеку по једном дану обољева од свињског грипа следећи број људи:

Прорачунати број могуће оболелих од свињског грипа за период 09.11.’09 – 28.02.’10 Стопа раста оболелих по 1-ом дану
2.000 000 17.857
2.500 000 22.321

Ето, ја сам по цифрама које је дао, рачунао прогресну стопу раста оболелих по једном дану и за већи период од 2-3 месеца него што је рачунао епидемиолог Кон, за скоро 4 месеца (112 дана).

То је сулудо, зашто се плаше људи…! Да се можда у Србији не припрема неки епидемиолошки „цунами“? Велика је лова у игри, шири се паника за нови грип, а од обичног грипа умиру милиони каже Руски Академик, лекар  Сергеј Колесњиков, и нико није дизао овоику панику: „Претње од грипа надуване, бацају се паре за вакцине“ (скини текст). Другим речима, велике паре зарађују на вакцинама компаније које их производе, то је један од разлога, што ће вам јасније бити када погледате на доњој скици, колико се милиона доза вакцине за нову грип продаје по свету:
sergej-t2
Ево, шта за куповину Србије 3 милиона вакцина каже Руски академик Колесњиков:
Србија је наручила три милиона вакцина против свињског грипа. Да ли је Русија наручила и коју количину?

„Честитам Србији на непотребном трошењу пара. Очигледно да добро зарађују не само фармацеути, него и њихови лобисти. Русија за сада није ништа заказивала, осим разраде специфичне вакцине у центрима у Москви, Санкт Петербургу и Новосибирску“.

Даље… није тачно што тврди министар Милосављевић у овом тексту:

„Апелујем на грађане да не слушају гласине о штетности вакцине против свињског грипа, јер је она најбољи начин превенције против вируса H1N1, који представља глобалну претњу“.

… јер то не кажем ја, то нису гласине, већ то тврди Dr Kenth Holtorf из Америке, специјалиста за инфективне болести. Укратко, за оне који незнају енглески… Dr Kenth Holtorf је говорио о већој опасности од саме вакцине против свињског грипа по здравље људи, него од свињског грипа…! Између осталог, рекао је да у неким случајевима вакцина изазива аутизам код деце. Упитан од стране водитеља…

„Да ли би дали вакцину вашој деци?“

Dr Kenth Holtorf одговара:

„Дефинитивно не!“

Погледајте…

Doctor Admits Vaccine Is More Deadly Than Swine Flu Itself & Will Not Give It To His Kids

Али пошто наш министар здравља тврди да је вакцина безбедба за људско здравље,  „само ће да нас боли рука“ каже, препоручује је својој породици, грађанима, а сам даје контраверзне изјаве које уносе немир код грађана, грађани би од министра Милосављевића и Владе Србије требали да захтевају следеће:

 1. Да министар Милосављевић јавно потпише документ да гарантује безбедност вакцине, да није штетна по људско здравље!
 2. Да се јавно пред ТВ камерама вакцинише са својом породицом.
 3. Да се јавно пред ТВ камерама вакцинише цела Влада Србије, укључујући и цео епидемиолошки тим на челу са епидемиологом Предрагом Коном.

Ако многи политичари из Владе Србије воле да се пред ТВ камерама показују у разним приликама где дочекују наше успешне спортисте, онда могу и да се вакцинишу пред ТВ камерама…!

Сви ови из Владе Србије, укључујући министра Милосављевића, не морају да се обазиру на чињеницу да је Амерички секретар здравља Kathleen Sebelius, дала правни имунитет свим произвођачима вакцине од кривичног гоњења и тужби, у случају да вакцина има лоше ефекте по здравље људи.
Значи, произвођачи вакцина знају за лоша дејства вакцине, тражили су сами правни имунитет, иначе заш то би им га неко и давао.

Нека се не обазиру ни на следеће што се може видети на доњем видео клипу и целом прилогу:

 • Да су научници који су развили вакцину за велике богиње рекли да је вакцина за свињски грип опасна и да је неће узети.
 • 50 % доктора и 30% сестара из Велике Британије су рекли да ће одбити да приме вакцину.
 • 50% здравствених радника широм света одбиће да приме вакцину.
 • 300 најбољих неуролога у великој Британији такође говоре да је вакцина опасна и да изазива пораст неуролошких поремећаја.

Vaccine creators will refuse the H1N1 vaccine !

На овом линку можете на енглеском прочитати чланак од Dr. Mae-Wan Ho и Prof. Joe Cummins да је вакцина против свињског грипа више опаснија него свињски грип:

Министар здравља Милосављевић и Влада Србије биће најодговорнији за све опасне последице по здравље грађана Србије ако се десе услед дејства вакцине против свињског грипа! Исто тако, и грађани Србије су одговорни за последице својих личних одлука поводомк ове вакцине. Нека узму у виду све информације о овоме, и нека одлуку донесу још сада, а не у стању стреса или  панике, ако их захвати.

25 реаговања to “Министре здравља, потпишите да је вакцина против свињског грипа безбедна по људски организам!”

 1. Veljs Says:

  Na streljanje ,ali prvo vakcinacija njihovih porodica ,pa 5 do 10 godina zatvora.Pa obesiti na trg

 2. Nebojša Says:

  Нашо сам синоћ касно ове преведене видео клипове о одвратној превари званој свињски грип из 1976-те. Све је јасно ко на длану, савршено за пропаганду истине о вакцинама и измишљеном свињском грипу!
  Ширите то, дајте комшијама, делите, доводите их кући и приказујте им то, а ови клипови могу савршено да се искористе да се види ко води овај свет, какви су то идиоти, јер данас после 33 године су и гори!

  Тада је све било на подручју Америке, данас се ради о целом свету!!
  Ми смо за њих само роба, конзерва…!

  А исто тако савршено добро покаује ко води Србију…!
  Јер још у Јулу ове године „предвидели су“ да ће у Србији бити 2 ипо милиона оболелих од свињског грипа!??
  Трећина грађана у Србији ће оболети од свињског грипа
  То вам све показује и у ком страначком лудилу живимо, о свим странкама се ради, и „позиција“ и „опозиција“, јер сви ово веома доброи знају, имају разне могућности да све ово сазнају, и да обавесте људе, да их јавно информишу! Но брига њих за нас, они само мисле на себе и своје страначко ду*е, а нас третирају ко стоку, страначку и грађанску стоку!

  А где су наши „Хипокритови“ лекари, зашто јавно и даље ћуте!

  Искористите све ово најбоље што можете, а ја сад ово припрема са новим текстом на сајту, јер и текст је ту веома битан.
  Поздрав свима…!

  Превара звана свињски грип из 1976-те 1

 3. Nebojša Says:

  Превара звана свињски грип из 1976-те 2

 4. I. Says:

  Hocete pravu istinu. E sada ce te da je cujete.

  Rodjen sam 1976,tada su se davala cudne vakcine. Cela moja generacija je cudna. Najverovatnije da smo i mi bili kunici u Jugoslaviji. Ali nebitno.Tim vakcinama stvorili su nas.Sada traze nas da nas uniste. Zato jer taj eksperiment je upravo radjen u Jugoslaviji.Ja sam kroz zivot imao probleme, ali sam uspeo da napunim 33 godine i da imam porodicu. Koje ja sve mogucnosti imam, nemozete da zamislite. Ovom vakcinacijom trazili su nas iz eksperimenta. Nije im uspelo. Osujetili smo im plan. Pozdrav svim indigo ljudima, pazi te se.

  Jer mi smo eksperiment koji mora da zivi. Svidjalo se njima. Zato sve cemo uciniti da ostanemo u zivotu. Puno pozdrava.

  • Nebojša Says:

   Јел може нешто конкретније да се сазна, о чему се ради, о којим вакцинама?
   Поздрав и Вама.

 5. I. Says:

  Virus je izmisljen iz ne koliko razloga.
  1.Unistenje iteligencije ,to jest nas hibrida
  2.2012 dolaze nam Annunaki ,oni su prijatelji .Sam njihov dolazak moze da poremeti crkvu.Ako ljudi vide da nismo jedina ziva bica crkva pada u vodu.
  3.Annunaki nisu otproni nase viruse.

  Mogu da ti pisem do sutra izgledace ko naucna fantastika.I onako niko neveruje

 6. I. Says:

  Evo jednog zanimljivog linka koji moze da malo potvrdi moje tvrdnje.
  http://metro-portal.hr/vijesti/iza-ogledala/otkrivena-izvanzemaljska-grobnica#news_view

 7. I Says:

  Koliko ciničan i bezobziran može biti ovaj večiti ministar? Ima li on i trunčice srama ili ga je odavno izgubio – negde oko drugog madndata, kada je i formalno predao dušu đavlu politikanstva?

  Elem, Evropska unija obuhvata skoro celu Evropu – pa to što smo mi „prva zemlja van EU“ znači – ništa! Pogotovo što je i ta izreka laž.

  Pod 1 – nema nikakve vakcinacije, a i kad započne, obuhvatiće samo Cezare, senatore i njihovu pretorijansku gardu, i po nekog običnog građanina.

  Pod 2 – većina zemalja, koje nisu u EU, već uveliko sprovodi vakcinaciju, a vakcine su uredno nabavili (redovnim putem, a ne – daj da čekamo dok ne bude hitno, pa da niko ne pita za provizije)

  Pod 3 – zašto ministar ne kaže ko su „dobitnici“ 5000 vakcina koje su dopremljene pre 2 nedelje avionom Vlade Srbije?

 8. I. Says:

  Neko ce da se vakcinise ,a neko ce da tuzi

  Click to access svinjski_grip.pdf

 9. I. Says:

  Svinjski grip manje opasan od obicnog

  Prema statističkim podacima smrtnost od svinjskog gripa u svetu je 0,2 na hiljadu ljudi, dok se kod sezonskog gripa smrtnost penje na jednog pacijenta na hiljadu ili 75 umrlih na milion stanovnika. Podaci Svetske zdravstvene organizacije ukazuju na to da je dosad od virusa A H1N1 2009. umrlo oko šest hiljada ljudi u 191 zemlji, s tim da je u SAD-u poslednjih dana znatno porastao broj umrlih. U svetu će, prema procenama, od svinjskog gripa do kraja sezone zaraze 2010. umreti između 35.000 i 55.000 lica. Od sezonskog gripa svake godine umre najmanje 250.000, a u godinama kad je ta bolest snažna, čak i do pola miliona ljudi.

  Većina svetskih stručnjaka smatra da će pandemija čiji je uzrok virus A H1N1 200.9 zadržati blagi oblik, odnosno da će se infekcija nastaviti širiti, ali će njeni simptomi, kako se dosad pokazalo, biti slični onima koje izaziva sezonski grip, a ljudi će stvoriti imunitet nakon što prebole infekciju ili se vakcinišu. Upravo stoga mnogi danas drže da je Svetska zdravstvena organizacija pogrešila kad je početkom juna proglasila pandemiju tog virusa. Hrvatski mediji ovih dana prenose ocene epidemiologa doc. dr Mladena Smoljanovića sa Katedre za javno zdravstvo splitskog Medicinskog fakulteta, koji je rekao da se u Hrvatskoj može očekivati 20 do 60 smrtnih slučajeva od svinjskog gripa, uglavnom bolesnika kojima je zdravlje već narušeno. Ta se predviđanja zasnivaju na podacima o pojavnosti i smrtnosti od gripa na južnoj hemisferi, gde je sada proleće i epidemija se završila. U vreme njenog izbijanja nije još bilo razvijena vakcina, pa se procenjuje da će broj umrlih biti i manji.

  U Hrvatskoj je Imunološki zavod distributer Novartis vakcine, koje je odobrila Evropska medicinska agencija. Zašto onda toliko strepe od novog gripa?
  Iz Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) doznaje se da, iako virus svinjskog gripa ubija manje od uobičajenog virusa sezonskog gripa, pandemija zastrašuje jer pogađa decu i mlade, a državama stvara novčane i logističke probleme. Zbog toga je predsednik Barak Obama pre dve nedelje u SAD-u objavio vanredno stanje zbog virusa svinjskog gripa. Iako se time dodatno pojačala panika zbog nove zaraze, kao razlog te odluke Bela kuća je navela izbegavanje birokratije, čime se lekarima omogućava da lakše podnesu navalu pacijenata.

  Hrvatski ministar zdravlja Darko Milinović primetio je da se Amerika odlučila na taj potez zato što 40 miliona ljudi tamo nema zdravstveno osiguranje. Hrvatska, inače, ima dovoljno antivirusnih lekova, a uskoro i zaliha vakcine.

  Zastrašuje činjenica da je većina preminulih od pandemijske gripa H1N1 bila stara između 20 i 49 godina, baš kao što je mlade živote odnosila kobna španska gripa. Iako je upitno u kojoj meri imunost prema humanom virusu H1N1, koju poseduje veliki deo svetske populacije, može štititi od novog virusa istog podtipa, možda je razlog većeg poboljevanja mlađih u tome što stariji ipak imaju određeni stepen imuniteta od gripa koji su ranije preboleli.

  Opasnost od virusa gripa, posebno njegova podtipa A, leži u njegovoj brzoj transformaciji i strahovitoj mogućnosti brzog razmnožavanja. Dovoljno je da se pri razmnožavanju samo malo promeni i čovekov imuni sistem više ne prepoznaje virus. Upravo stoga svake godine prete drugačiji virusi gripa sa novom kombinacijom antigena, materije koje našem imunosistemu otežavaju prepoznavanje virusa. Kad se u priču uplete i pesimistički scenario o rekombinaciji virusa, što bi moglo dovesti do masovne smrtnosti, nastaje plodno tlo za paniku. A upravo se to dogodilo – prvo sa ptičjim, a sada i sa svinjskim gripom.

  Ipak, klinička slika nove pandemije ne razlikuje se od običnog gripa: kratka inkubacija do dva dana, visoka telesna temperatura, glavobolja, bolovi u zglobovima i mišićima, naročito nogu, leđa, osećaj klonulosti, nemoći, gubitak apetita i mučnine, te pospanost. Povraćanje i proliv česti su propratni simptomi kod male dece. Nakon prva dva dana javlja se osećaj stezanja i pečenja u nosu i grlu, žarenje iza grudne kosti, suvi kašalj, ređe promuklost i konjunktivitis. Tek pred kraj nastaje kijanje, a kašalj postaje produktivan. Svi simptomi traju otprilike pet dana.
  Najčešća komplikacija sezonskog gripa je upala pluća, koja pogađa oko deset odsto pacijenata a za starije kao i one kojima je smanjen imunitet često je kobna. U slučaju svinjskog gripa komplikacije su zasad ređe.

  Hospitalizacija je potrebna u slučaju pneumonije, akutne konfuzije, metaboličkog, respiratornog poremećaja i / ili akutnog kardijalnog poremećaja.

  Tri su osnovna podtipa virusa gripa A, B i C. Dok se podtip C ne menja nikad, a B vrlo retko, tip A je najpodložniji promenama. Svinjski grip karakterišu dva osnovna antigena hemaglutinin (H) i neuraminidaza (N). No, ni to nisu svi antigeni koje tip A poseduje.
  Novi virus nastao je ukrštanjem čak četiri tipa virusa A H1N1, od kojih su dva svinjska, jedan ptičji i jedan humani u organizmu svinje.

  U Hrvatskoj je odmah nakon što se svetom počela širiti panika zbog nove zaraze osnovan Krizni štab za odbranu od gripa na čelu sa ministrom zdravstva i socijalne skrbi Darkom Milinovićem, koji svakodnevno prati i razmenjuje informacije o virusu i broju obolelih. Nacionalni plan odbrane od pandemije gripa Hrvatska ima od 2005. kad se svet suočio sa mogućom pandemije ptičjeg gripa.

  Pitanje je treba li se u 21. veku plašiti pandemije gripa jednako kao što smo strahovali pre nekoliko decenija? Iz Svetske zdravstvene organizacije poručuju da je svet sad bolje pripremljen za pandemiju no što je bio u doba kada je pretila ona poslednja 1968. (Honkonški grip), a kamoli kad je zavladala zaraza španskim gripom na kraju Prvog svetskog rata. Ipak, s obzirom na procene da tokom pandemije može oboleti između 15 i 50 % stanovnika, može se očekivati veliki priliv ljudi u zdravstvene ustanove, opterećenje bolnica i do 30 puta više pacijenata koji traže lekarsku pomoć, nego kad su posredi sezonske epidemije gripa.
  Upravo stoga početkom septembra izmenjene su preporuke koje je javnosti uputio hrvatski zavod za javno zdravstvo. Dok se zaraza zadržavala van okvira Hrvatske ljudi sa simptomima svinjskog gripa, uglavnom oni koji su doputovali iz inostranstva, javili bi se u infektivnu kliniku, gde bi bili u karantinu do ozdravljenja. Kad je zaraza prešla granice naše zemlje u tolikoj meri da je njeno širenje nemoguće zaustaviti Hrvatski zavod za javno zdravlje (HZJZ) preporučuje da oboleli sa sumnjom na novi grip ne odlaze u bolnicu, već da ostaju kod kuće u dobrovoljnoj izolaciji, te da tek 24 sata nakon prestanka simptoma izađu iz kuće, s tim da im se temperatura mora normalizovati prirodno, a ne pomoću lekova. Odrasli oboleli treba da se telefonom jave lekaru porodične medicine, dok stariji, hronični bolesnici i mala deca moraju odmah u ambulantu, radi dijagnostikovanja i odluke o potrebnoj terapiji.

  HZJZ je ovih dana objavio preporuke za preventivu gripa među učenicima. Uputstvo su primile sve škole. Njima se preporučuju pojačane higijenske mere, poput čestog pranja ruku sapunom pod tekućom vodom, osiguranje kanti za papirne maramice, redovno čišćenje površina i predmeta koji se dodiruju rukama i da se ne kija i ne kašlje u dlan nego u rukav. Osim toga, treba izbegavati zatvorene prostore u kojima boravi mnogo ljudi i češće provetravati i ovlaživati prostorije.

  Teorije zavere

  Uporedo sa pojavom svinjskog gripa krenule su teorije zavere. Od katastrofičnih verzija po kojima je virus namerno stvoren i pušten iz laboratorija, do toga da je prvo nastalo vakcina a potom je došla bolest kako bi farmaceutske kuće zaradile. Uoči početka vakcinacije sve su glasnije teorije da je vakcina protiv svinjskog gripa nepouzdana. Tvrdi se da je proizvedena u rekordno kratkom roku i da nije testirana na ljudima. Internetom kolaju upozoravajuće poruke kako se niko ne bi smeo vakcinisati protiv svinjskog gripa, jer vakcina sadrži imuni sastojak MF-59, koji uzrokuje autoimune bolesti, poput multiple skleroze, reumatskog artitisa i autizam. Imunosistem zbog tih sastojaka navodno preterano reaguje, a naročito su pogođeni mlađi jačeg imuniteta. Sve je to potkrepljeno pričom iz 1976. kad se svet, takođe, suočio sa svinjskim gripom. Te je godine vakcinisano oko 40 miliona Amerikanaca, no vakcina je ubila 25 ljudi, a 500 ih je obolelo od sindroma Guillain Barré, ozbiljnog neurološkog poremećaja. Infekcija je počela u kasarni u Nju Džersiju, gde je obolelo 200 vojnika: 12 ih je primalo antibiotik u bolnici, a jedan je umro. Uprkos prvobitnoj panici, grip se nije proširio na ostale zemlje. Budući da je grip ubilo jednu osobu a vakcina njih 25, i zbog toga što lekari nisu znali zašto je vakcina paralisala mnoge koji su je primili, logičan je bio napad na nju.
  Današnji protivnici vakcine protiv svinjskog gripa tvrde da sadrži opasne materije, koje uzrokuju upalne reakcije u telu, a upravo to bi navodno mogao biti razlog povezanosti vakcine i neuroloških poremećaja. Još jedna od crnih teorija je da će virus svinjskog gripa mutirati u opasnije oblike, jer su se i smrtonosni virusi u prošlosti najpre pojavljivali u blažoj varijanti. Optimističniji će na to reći kako je podjednako moguće da će virus smanjiti i nestati bez težih posledica za čovečanstvo, kao što se dogodilo sa virusom SARS-a.

  Prva pandemija 21. veka

  Svinjski grip prva je pandemija u 21. veku i, za razliku od prve pandemije prošlog veka, zasad ne pokazuje tako smrtonosne lice. Prvi zvanični zapisi o influenci potiču iz petog veka pre Hrista, u doba Hipokrata. Otkad se sistematski beleže virusne pandemije, početkom 16. veka, svet se suočio sa 31 pandemije i oko 300 epidemija. Između pojedinih pandemija u proseku su prolazile 24 godine. Prema procenama stručnjaka, svakih 11 godina trebala bi se desiti veća epidemija, a svakih tridesetak pandemija gripa. U 20. veku svet su potresle tri velike pandemije.
  Strašna „Španjolka“, najgori grip svih vremena, počela je krajem Prvog svetskog rata u Kanzasu (SAD), no velike je razmere poprimila tek u Španiji, odakle se strahovitom brzinom 1918. proširila svetom i do 1919. godine pokosila najmanje 21 milion ljudi. Zašto je odnela toliko života u tako kratkom vremenu, još se ne zna. Iako je na Aljasci pronađen zaleđeni virus pomoću kojeg su naučnici uspeli da identifikuju i izdvoje većinu gena iz virusa tog gripa, još nisu otkrili zašto je bio tako smrtonosan. Virus A H1N1 je prouzrokovao upalu pluća od koje su umirali većinom mladi. Najviše je žrtava bilo u dobi od 20 do 40 godina.
  Azijski grip iz 1957. godine sa virusom A H2N2 i hongkonška A H3N2 iz 1968. odnele su zajedno četiri miliona života. Uglavnom su to bili stariji ljudi i hronični bolesnici. Budući da je od poslednje velike pandemije prošlo više od 40 godina, bilo je za očekivati da će se pojaviti nova. Stručnjaci su mislili da će epidemija ptičjeg gripa od pre nekoliko godina prerasti u pandemiju, no to se nije dogodilo. Ptičji grip vrlo se teško prenosi sa čoveka na čoveka, što je srećna okolnost, jer je smrtnost bila izuzetno visoka.

 10. I. Says:

  Svinjski grip je biološko oružje

  VirusAko niste pročitali…

  Pandemija

  Svinjski grip se pretvorio u globalni problem. U SAD zatvaraju škole i najavljuju masovnu vakcinaciju, skupu i rizičnu jer je od posledica te vakcine stradalo više ljudi nego od svinjskog gripa. U Egiptu su odlučili da poubijaju sve svinje. Egipćani još pokazuju simptome ptičjeg gripa, od kojeg je dosad umrlo 27 ljudi, pored 18 od svinjskog.

  U nama bližoj Češkoj Republici još se nisu stišale strasti posle rasprave o neispravnim vakcinama američke kompanije „Bakster“. Kontaminirane vakcine poslate su u februaru iz fabrike u Austriji i navodno su kineskog porekla. Češki doktori su ih testirali na tvorovima, posle čega su svi tvorovi uginuli jer se u i vakcinama „slučajno“ našao smrtonosni virus ptičjeg gripa. Ista ta kompanija izabrana je pre dve nedelje da proizvede vakcinu za meksički grip, koji je emigrirao u Ameriku i Evropu.

  Česi su šokirani. Prema laboratorijskom protokolu, obaveznom za proizvođače vakcina, slučajno mešanje materijala je nemoguće. Lista Kanadijan pres preneo je da je fabrika u Austriji koja je pustila u promet kontaminirane vakcine potvrdila da eksperimentalni proizvod sadrži viruse ptičjeg gripa H5N1. Vakcine kompanije „Bakster“ zaražene virusom H5N1, ljudskim oblikom ptičjeg gripa – što je jedno od najsmrtonosnijih bioloških oružja na svetu sa stopom smrtnosti od 60 odsto – primile su, pored ostalih, laboratorije u Češkoj, Nemačkoj i Sloveniji.

  Širenje svinjskog i ptičjeg gripa stvara ogromnu potražnju za vakcinama. Kompanije poput „Bakstera“ na epidemijama, dakle, zarađuju ogromne pare. Deonice za vakcinu „tamiflu“ imaju uglavnom članovi Bilderberg grupe, među njima Donald Ramsfeld, bivši američki ministar odbrane. Mnogi svetski lideri javno su kroz istoriju izražavali želju da broj stanovnika smanje za otprilike 80 odsto. Ograničenja koja bi se ticala morala odavno ne postoje i „puštanje“ virusa u Meksiku ne bi se mnogo razlikovalo od bacanja osirumašenog uranijuma širom sveta.

  Sumnje da se kod meksičkog gripa radi o veštački napravljenom virusu, podstakla je činjenica da genetski sastav niza H1N1 obuhvata genetske elemente ljudkog gripa, ptičjeg ripa iz Severne Amerike i svinjskog gripa iz Evrope i Azije, dakle, sa tri kontinenta. Prirodna kombinacija virusnih fragmenata teško da je mogla da nastane, jer bi to značilo da je zaražena ptica iz Severne Amerike inficirala svinje u Evropi i sama se zarazila od tih svinja nekim mutiranim virusom koji je dalje prenela u Aziju i tamo zarazila svinje, pa je u tim azijskim svinjama virus ponovo mutirao (zadržavajući genetske fragmente iz evropskog svinjskog i ptičjeg gripa) tako da može da se prenosi sa čoveka na čoveka i tek onda se u Meksiku jedan čovek zarazio od azijske svinje svinjskim gripom – i preneo grip ostalima.

  Zasad nema dokaza o tome da je virus stvoren u američkoj laboratoriji i namerno pušten u Meksiku. Međutim, postoje brojni dokazi o tome da su američka vojska i CIA koristile biološke agense u prošlosti i sprovodile testiranja kako na američkom narodu tako i na strancima. U ruralnim oblastima Amerike izvedeno je preko 200 eksperimenata u kojima je testirano širenje nesmrtonosnih bacila.

  Poslednja značajna epidemija svinjaskog gripa potekla je iz američke vojne baze Fort Diks u Nju Džersiju 1976. Tadašnji predsednik SAD Džerald Ford i ministar odbrane Donald Ramsfeld organizovali su program masovne vakcinacije, u okviru kog je vakcinisano 40 miliona ljudi. Program je, međutim, zaustavljen pošto je prijavljeno preko 500 slučajeva Giljen-Baerovog sindroma, teškog oblika paralize nerava. Zvanično je 30 ljudi umrlo od posledica vakcinacije.

  Jedan od vodećih naučnika u Ujedinjenim nacijama koji je istražio pojavu smrtonosnog virusa ebole u Africi i ispitivao slučajeve side zaključio je da meksički virus H1N1 ima određene „vektore“ prenošenja koji nagoveštavaju da je niz gripa genetski proizveden kao biološko oružje za vojsku. Neimenovani naučnik jedan je od mnogih koji veruju da su ebola, HIV/sida i virus A-H1N1, koji trenutno hara svetom, agensi za biološko ratovanje.

  • Nebojša Says:

   Имам ту сажету оптужницу код себе, као и нешто ширу, од Др Lorin Dej, поставићу то у току дана као два засебна текста, а сви текстови око свињског грипа и ширег „рада“ светске фармаколошке мафије, биће приказани на страници под заједничким насловом: „Свињски грип“, ту ће све моћи да се прати.

   Ствар је једноставна, наши су купили вакцину, а да је претходно нису ни проверили, нису проверили састав! Oни не знају шта су купили!

   Приче су приче, зна се шта је анализа вакцине и састава…!

   Уствари „проверили су“ то Министар Милосављевић и епидемиолог Кон, то је била веома дуга и компликована процедура, и радило се по најсавременијим научним лабораторијским методама икада рађеним у Србији, по новој технологији, а метода и практична анализа састава вакцина зове се:

   „… све је то одобремо од Европске агенције за лекове“.

   Ово морамо да патентирамо, изгледа да имамо геније у Влади Србије.
   Увек су тако радили петооктобарци, за сваку морбидност и бесмисленост када је пракса и стручност у питању, говорили су:

   „тако се ради у Европској Унији“

   … а ми тамо у тај „Рај“ хрлимо. Тако се само ретарди третирају.

   Е , па добро министе Милосављевићу и епидемиологу Коне, ако нећете да дате да се у нашим лабораторијама провери вакцина, па ако је добра да се купи, јер верујете да је све коректно одраћено у Европи, сигрни сте 100%, кажете да је вакцина безбедна и да су нежељени ефекти један у милион случајева, онда лепо потпишите јавно пред тв камерама документ да је вакцина како тврдите безбрдна, јер ју одобрила Европска агенција за лекове, због чега ви нећете да је дате да се анализира овде?!! У чему је онда проблењм ако сте на слепо сигурну да је вакцина безбедна…ПОТПИШИТЕ ЗАБОГА ЈАВНО ДА ЈЕ ВАКЦИНА БЕЗБЕДНА , ГАРАНТУЈТЕ НАМ ТО СВОЈИМ ПОТПИСОМ И ОДГОВОРНОШЋУ!!

   Покажите да сте одговорни за оно што тврдите и радите, и онда ће вам људи веровати да су нежељене последице један у милион.
   Ако то не урдите, створиућете још већу панику међу људе и несигурност и за све евентуалне последице по здравље становништва

   Овакву неодговорност, бахатост и понижење, јер нас третирају као стоку која иде на жигосање, Србија још није доживела!!!

   Грађани нека имају на уму, када је била ситуација са птичјим грипом, вакцина коју је направила Baxter компанија, и која је исто тако била одобрене од Светске Здравствене Организације, послата је Чешкој, да је Чеси нису проверили на жиивотињама које су угинуле, многи људи би страдали!!
   И опет, таквој компанији је Светска Здравствена Организација дала поново одобрење да прави вакцину за цвињски грип!??

   Кажу била јер „грешка“…

   Но ја ћу још више и више износити стручне текстове доктора, видео прилоге, који показују и другу страну медаље и није „један у милион“…

 11. I. Says:

  A sada druga prica.A sta da je virus zarazio stanovnistvo ,Nebih mogli da se sahranimo
  U zatvor
  Milosavljević ne želi da „licitira“ datum isporuke vakcina

 12. I. Says:

  Ko laze ko maze .ko bi na elektricnu stolicu da je ovo pravna drzava , a ne zemlja mafijasa.
  Napusticemo Zemlju verujte ,pa nezxnam koga ce te onda da trujete,plackate i ostalo
  Ko laze
  http://www.blic.rs/drustvo.php?id=121238

 13. Indigo Says:

  Hteo bih da upozorim roditelje ,koji kod kuce imaju indigo decu.A za one koji neznaju sta su indigo deca ,a imaju probleme sa svojom decom u smislu hiperaktivnosti bilo bih dobro da pronadju clanke o indigo decii.
  Indigo deca su fenomen sve zastupljeniji u medijima.Prva indigo deca pocela su da se radjaju 1976 godine, danas su sve cesca i masovnija pojava tako da nije nikakvo cudo ako
  si upravo ti indigo dete.Karakterisu ih odbojnost prema nametnutim autoritetima, intuitivnost, kreativnost, visak energije koji ako se ne iskoristi na pravi nacin prerasta u bes,nacin na koji govore i razmisljaju koji im ne ide uz godine, stalno traganje za svrhom zivota,zelja da izmene svet,velika emotivnost,saosecanje sa ljudima oko sebe.
  Ako neko zeli opsirnije da se informise.(neophodno znanje engleskog)
  The Birth Charts of Indigo Children

  What Is an Indigo Child?

  Za one koji neznaju engleski evo linka

  Шта је индиго дете?

  Ako ste prepoznali sebe u gore opisanim karakteristikama mozete ispricati vasa iskustva(najpre mislim sa okolinom i sa samim sobom).
  U svakom slucaju postavlja se pitanje:
  Koja je svrha masovne pojave indigo dece?
  Svako misljenje odnosno iskustvo je dobro doslo.

  Roditelji ,morate da znate da takvo dete 99% ubija vakcina.Molim vas da preispitate sebe i utvrdite pravo stanje vase dece.Samo tako mozete pomoci njima ,to jest nama.
  Ako je neko dosao do nekog zanimljivog saznanja ,nek se javi.80% slucajeva smo muskarci

 14. I. Says:

  Sta kazu mediji u Srbiji Danas :

  Alergični ne smeju da prime vakcinu

  Pedijatri protiv vakcinisanja dece!
  Obrati te paznju na komntare.Tajne sluzbe ratuju.

  A/H1N1 postao još opasniji: Mutirao virus novog gripa!

  Plase Narod

 15. Sinisa Says:

  pa imali ova vlada osecaj za sramotu i zar nemamo u Srbiji nekog koje toliko pismen, za razliku od naseg sadasnjeg ministra zdrvalja, da moze da procita specifikaciju vakcine pre bilo kakvog komentara za siroke javne mase ?


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: