Српске земље и Српске карте кроз историју


Погледајте овај кратки троминутни видео клип са старим картама Српских земаља кроз дугу Српску историју, послушаје дивну пратећу музику која тече кроз нашу крв, само смо ми оглувели да је чујемо. Пробудимо се… то је музика нашег духа, нашег националног етноса…!

Линк ка видео клипу на http://www.vimeo.com/
Преузми видео клип (8.5мб.)

(Ко се не снађе око скидања видео клипа, јасно упутство је овде. Да би гледали видео клип преко целог екрана, кликните на бели квадратић десно на командној линији плејере, лево од натписа “vimeo“)

Послушајте у целости, у пуној верзији, нашу предивну етно песму са видео клипа, коју пева фантастична Василиса! Уживајте…!

Василиса – Гора

Преузми аудио клип (3.8 мб.)

На крају видео клипа обратите пажњу на:

„Основну бројну вредност Винчанског писма“

и упоредите са нашом ћирилицом, коју скоро да смо и сами избацили из глава, и видећете сличност.

Циљ овог прердстављања није да доказујем да ли је Српски народ најстарији или не, већ да се поново вратимо својим националним коренима и да се једном богаму заинтересујемо за нашу историју и истину о њој, да одвојимо нагомилане и изфабриковане лажи од истине..!

Када кажем да се поново вратимно својим националним коренима, то никако није нацизам, не…!!!

Већ здрави трезвени национализам..!

Национализам који воли и поштује своју нацију, културу, обичаје, музику, и њену историју, али који такође поштује и уважава и друге нације.

Зашто то кажем….?

Па зато јер је на светској медијској и политичкој сцени стравичан поход и напад на Србе и њихов идентитет и свест о самима себи, на све што је Српско (…ми смо убице, дивљаци, кољачи, силујемо…) са циљем да се Срби понизе, да им се усади лажна кривица за све и свашта, да сe тако из њиховог идентитета избрише сваки делић, сваки атом Српских корена, да се Срби стиде самих себе, другим речима, да Срби постану „тиква без корена“!

То још у историји није рађено ни са једним народом, као са нама, те невиђене лажи и сатанизација, никад!!

Сатанизација нас Срба током грађанског рата у бившој СФРЈ била је стравична и у историји невиђена! Малте не: „ми једемо живу децу“. Брисање Срба из листе народа се континуирано наставља и дан данас, одвија се у више софистицираних облика и начина, кроз медије, у култури, политици, образовању;- где се у уџбеницима балканских народа, а понегде и нашим, пише нова фалсификована историја, која је и онако већ добро изфабрикована, а ако и ова „нова историја“ у догледно време „проради“… на нашој и светској сцени… Срби ће бити збрисани, „сравњани са земљом…!“

У кампањи брисања Српског слободарског идентитета разним лажима, полуистинама, као и фабриковању идентитета „Срби су криви за све, и треба да нестану“… поред светских моћника, највише доприносе ове наше петооктобарске власти које управо преко медија највише и раде на томе да овај народ заборави да су Срби! Чак и они нам разним извињењима другим нацијама за изфабриковане “геноциде“, утерују лажну и исконструисану кивицу да смо злочинци, геноцидан народ, и као да у читавој нашој историји нисмо били оно што јесмо, слободарски народ..!

А да ли се некад неко нама извинуо за стварни геноцид, рецимо у Јасеновцу, за 700.000 покланих Срба..!

“Ма пусти то, то је прошлост, ви Срби сте стално оптерећени прошлошћу“

… рели би “браниоци људских права“ и светска политичка елита код које се унапред зна ко је “злочинац“, а ко “жртва“.
Али…неко је за рачун 700.000 невино покланих СРба данас направио државу!
И не само то, да ли је тај неко одговарао за те злочине геноцида пред међународним судом…!!

Зашто, и докле ћемо ми да ћутимо о томе…!

Ако Хрвати могу да се зезају тужећи Србију да је починила геноцид у Хрватској, јер је Слободан Милошевић “натерао“ Србе у Хрватској да се бране, јер изгледа они незнају када су у опасности, треба то неко хиљадама километара далеко да им каже, зашто ми не бисмо тужили Хрватску за прави злочин геноцида у Јасеновцу!

Злочини никада не застаревају!

Стално се прича о Европској Унији и европљанима, али иронија у свему томе је та, да историја Европе почиње на Балкану…!

Иронија је и та, да ће у ЕУ и европски народи губити свој идентитет, а полако га и губе утапајући се „милиметарски“ у „европљане“. То поједини интелектуалци из многих Европских народа и увиђају, они дижу свој глас, осећају да је ЕУ једна „машина за млевење меса“, односно њиховог идентитета, за рачун светске капиталистичко-монетарне елите и битанги, који цео свет посматрају као њихов „концентрациони логор“, у коме ће аморфни безидентитетни робови као радна снага да служе у циљу њиховог профита, „прогреса“. Да сллика буде још стравичнија, деструктивни капиталисти са својим терором капитализма, немилосрдно уништавају и нашу животну средину зарад профита!

То је опасна игра коју светски моћници намерно играју, и у Европи и на Балкану, јер кад потискујеш некоме национални идентитет, као да је то нешто малте не ретроградно, онда то путем контра ефекта узрокује да се појаве разни Хитлери и разни нацизми, са несагледивим последицама! Али монетарна елита трљаће руке, јер ће у својим џеповима да гомила њихов болесни је*ени профит…!

Човек је динамично психолошко биће, вишеслојног идентитета унутар себе, мултидимензионалног… националног, релиигијског, грађанског… и било које потискивање и обезвређивање једног типа идентита, над другим, је опасно..!

Па зар нас крвава историја није научила томе…!

У оној најдубљој есенцијалној суштини, човек је само човек, људско анационално биће…!

Но, незрела „интелигентна“, „умна“ елита и политичари, не схватају о чему се ради, или можда схватају и играју свој „крвави плес“, у коме увек страдамо само ми, обична људска бића…!

Но шта је ту је….

Ми Срби треба да порадимо на повратку нашег националног идентитета, да не би ускоро постали „грађани другог реда“, номади и чергари који лутају из земље у земљу у потрази за сасвим нормалном и обичном егзиостенцијом, за кором хлеба.

Ми смо живи пример, када наша незрела и несвесна „елита“ потискује наш национално-религијски идентитет у нашем мултидимензионалном идентитетном бићу, на рачун грађанског, тзв европског…и шта ако се у нашој нацији због тако штетног обезвређивања националног, путем „контра ефекта“ ( психолози добро знају шта је то, како то функционише…) појаве у догледно време неки „мали Хитлери“..??

Они ће бити само „нус-производ“, а главни креатори и кривци, само ће трљати руке иза сцене, јер ето њиховог је*еног профита и бизниса на видику..

Светски крвожедни моћници ће то једва дочекати, и рећи ће „Ето, ко су Срби, дивљаци, лепо смо вам причали“…

Заправо, све то они и „дизајнирају“ путем стратегије ратова „ниског интензитета“, на дужи период, јер живе од ратова и крви обичних људи, било које нације. Заврши се један рат, и одмах на неком другом парчету земље, где је владао „мир“, избије нови рат, и тако све у круг..

Наравно, ова моја борба за наш здрави Српски национализам, не значи да требамо потискивати и остале наше идентитете, попут грађанског, религијског, пре свега људског, али руку на срце, пошто је национално веома јак идентитет и осећај у свим људским бићима (док се не одухове и потпуно сазру за нешто више), па и „тим Србима“, требамо се вратити себи, Српским коренима (!), јер ћемо иначе нестати, нећмо бити више чак ни грађани, већ некаква створења треће класе!

Јер… иако је ЕУ замисао губљења идентитета европских народа, они га још нису изгубили, још нису “европљани“, не иде то на брзину…Французи се и даље поносе што су Французи, Енглези се поносе што су Енглези, Немци се поносе што су Немци, а ми, Срби..?

Срби се услед стравичне сатанизације сада и стиде свог имена и нације, више ни сами незнају ко су, јер они су: „дивљаци, геноцидни итд..“ и сада уместо да режим пружа барем тај медијски отпор, да раскринкава лажи и неистине о нама, они све раде обрнуто, наравно… зато су и „инсталирани“ са џаковима долара…!

Кад Србин каже да је Србин који има своје националне интересе, свим тзв “браниоцима људских права и правде“ диже се коса на глави, то је као нацизам, јер Срби по њеима су у оснопви злочинци који су криви за све, реметилачки фактор у свему. Све нације могу да се поносе што су из те нације, али Срби не, јер: “то је нацизам“.

Но, не може то тако више…!

Ако ова однареођена власт неће да ради на брањењу Српског идентитета, сменићемо је кад тад, а дотле ћемо преко интернета и разних сајтова, да се информишомо о лажима и истинама, да тако у мисаоној сфери што више знамо о себи, да створимо критичну масу емотивних мисли за неопходан напор ка променама, ка новим људима који ће „испливати“ на површини из те критичне масе, да воде Српски народ у свеобухватни опоравак и обнову!

Мада… мада су нам и сада сам овај тежак и бременити живот, и наше голготне муке кроз које пролазимо, као „разапети Христ“, сасвим довљна ствар да учинимо напор ка променама, ка новим људима који ће да воде свој народ у свеобухватни опоравак…!

Свети Серафим Роуз

Линк ка видео клипу на http://www.vimeo.com/, тамо ћете га и скинути, али са веб прегледачем “Firefox“ и његове екстензије „download helper“, а упутство о томе је, овде, јер преко уобичајених упутстава које дајем за скидање видео клипова, то не функционише са видео клипопвима постављених на Вимео видео сервису. Видео клип има 463мб.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: