Бели шенген за признавање независности Косова


Аутор: Валентина Шекарић
Beli šengenПоследњих дана главна тема у Србији јесте стављање Србије на белу Шенгенску листу и укидање виза за држављане Србије. Све би то још могло и добро да звучи да није онога “Укидање виза, али без Косова!”. Знајући да је званични став наше владе да је Косово неотуђиви део Србије, овакве вести су у директној супротности са ставом наше државе. Сећајући се медијских наслова од пре само неколико дана у смислу да „Укидање виза Србима зависи од признавања Косова„, не могу а да се не запитам одкуд сада та изненадна промена става главоња из Брисела? Јер, уколико се влада и даље држи свог става о непризнавању независности Косова (и ако се још увек држи!), од стављања Србије на белу Шенгенску листу не би требало да буде ништа. Ако је Косово неотуђиви део Србије онда је апсолутно бесмислено задржати визни режим са Косовом, а укинути га Србији са обзиром да се ради (по мишљењу владе) о једној држави.

Покушавајући да спојим све оно речено и неречено, обећано и санкционисано, долазим до закључка да је и овај бели шенген за Србију још једна велика П Р Е В А Р А за Србе. Метафорички речено то је нешто у смислу као кад слепцу уделиш динар, а он се радује као да си му дао 100!
Недавно сам читала неке извештаје наших економиста и ни један од њих није сјајан.У апсолутној супротности су од онога што се сервира из владајуће гарнитуре. Ти извештаји кажу да у Србији данас свако 3 дете гладује, а сваки 4.човек живи на ивици тешког сиромаштва! Народ је дакле гладан и сит свега и све више се заговарају масовни раднички протести на јесен. Е,то је нешто што никако не одговара власти, а још се мање свиђа Бриселу и Вашингтону. Ови садашњи, овакви какви јесу, одлично раде оно за шта су плаћени! Ако се којим случајем народ дигне, тешко ће наћи неке друге марионете које ће радети против своје државе и у корист окупатора. Јер, хтели ми то да признамо или не – Србија јесте под окупацијом! Привреда је уништена, војске више немамо, пропали су силни велики гиганти, приватизација се показала као много лоше решење. Пара немамо, јер је све отишло на приватне рачуне у иностранству оних који су нас до овде и довели. ММФ нам је дао ко зна који по реду зајам који МОРА да се врати. Од чега?!? И шта је са свим предходним зајмовима у последњих десет година?!? У суштини, нико не зна праву слику спољног дуга Србије.

Незадовољан народ почео је себи прсте да сече. Међутим, питање је тренутка када ће тај исти народ да престане да повређује себе и окрене се онима који су га довели до тога. Управо та чињеница доноси нам бели шенген! Са обзиром на то да код нас Европа увек „пролази“, паметно су смислиле мудре главе да нам уделе који „динар“ знајући да ћемо да се радујемо као да су нам дали милион евра. Знајући да ћемо да ћутимо. Са друге стране, много је оних који то и раде. Не из неке велике љубави према Европи, већ из огромне жеље да коначно оду из Србије. У то сам се уверила читајући бројне коментаре по форумима по питању белог шенгена. Бели шенген једнако виза за будућност далеко од Србије која тоне! Косово је једина препрека управо из разлога што је много Срба историјски и срцем везано за њега. Устав као устав, најлакше га је погазити као и много пута до сада. Али,људи…е,њих је тешко сломити. Сва истраживања до сада показују да огромна већина Срба не признаје независност Косова. То је уједно оно што мучи главоње. Чињеница да је албански лоби један од тренутно најјачих лобија у свету јасно показује намеру да Косово остане независно и да се још више удаљи од Србије. Бели шенген управо томе и служи : да се прећутно призна оно што се никада јавно не би смело рећи! Што би се рекло и вук сит и овце на броју.

2 реаговања to “Бели шенген за признавање независности Косова”

  1. Majorov Vladimir Says:

    Bez obzira, na moju latinicu, ja razmišljam na ćirilici. . . . . .Slažem se sa svim , što je rečeno, ali mislim, da nedostaje jedna konstatacija: sadašnja vlada – najgora vlada u istoriji srba, kao naroda.Čak i posle turaka, nama ostala državnost, država, vera, crkve i monastiri, posle ovih – neće ostati ni Srbije.Samo dugove . . . . . . .

  2. milovan ilic Says:

    meni nije jasno kako ne moze da se pojavi jedan covek, koji bi rekao dosta je svega! kako god i na bilo koji nacin mi dobili sengen, cinjenica je da 90 procenata, pa cak i vise drzavljana Srbije nece imati uslove da putuje. danas je luksus otici na more u crnu goru. ja bih voleo da se mi povucemo iz tog propangiranja, malo da ucutimo, da vidimo ko smo i gde, da shvatimo da imamo najnizu stopu nataliteta u evropi. mislim da od eu i nato-a, pa cak i rusije imamo vazniju stvar, mi sami i nas opstanak… takodje bih voleo da taj jedan covek kaze da je dosta i onih stvari poput(malo cu porediti) : dosta je izvoza psenice i kvasca za cenu od 40 dinara, a uvoza hleba za cenu od 140 dinara. takodje, mislim da je sramota sto uvozimo stvari poput carapa i majica. nisam upucen u cene, ali pretpostavljam da je bolje uvesti pamuk i sintetiku, pa sve to ovde preraditi u novim fabrikama i novim radnim mestima… MOJE MISLJENJE NIJE STRUCNO, OPROSTITE AKO SE NE PODUDARA SA TEMOM, NADAM SE DA JE REALNO.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: