Глобално изазивање болести као бизнис


Аутор: Ратко Крсмановић:

Политички коментар

Застрашујући мутант птичјег грипа за већину казна за одабране профит

Нова свињарија глобалних тутора; Фармако-бизнису нису потребни лекари који лече; Спремност фармацеутског гиганта „Roch“-а да задовољи потребе света за новим леком против нове болести.

Процесом глобализације обухваћени су скоро сви сегменти живота и рада, који се одвија под плаштом успостављања јединственог «отвореног» друштва. Мотив за учвршћивање поретка свеобухватне контроле прожет је логиком стицања профита. Таква тенденција пуне и бездушне контроле које није лишено ни здравље људи а иза које стоји суровост царства профита, прети да притисне целу планету. Свима је знано да се данас профит не остварује превасходно експлоатацијом туђег рада у процесу производње тј. присвајањем вишка вредности, већ превасходно контролом и управљањем робно-новчаним токовима, кризама, болестима, ратовима, културом… Што је ниво контроле, утицаја и манипулације шири и височији, то је профит већи и мањи број његових корисника. За глобалног тутора једина светиња је профит, где човек, његов живот и здравље постају само могуће средство стицања профита. Управо је здравље људи претворених у потршачку машинерију и манипулативну супстанцу масмедија, постало моћан инструмент страха, преваре и пљачке. Фармако-бизнису нису потребни лекари који лече, већ лекари који следе упутства моћних фармацеутских картела. Као што су из свих финансијских криза Ротшилди изашли богатији, тако су из свих пандемија, епидемија, болести у виду крављег лудила, птичјег грипа, свињског грипа и сл. моћни фармацеутски гиганти попут „Rocha“, „Mercka“ и др. увећали своје богатство. Фармако картелима нису од интереса излечени и здрави људи, већ зависни потрошачи њихових производа. Чик нека неко, па и у Србији, проба да примени другу терапију мимо процедуре која је наметнута! Таман смо скоро заборавили антакс и ТВ-призоре са птичјим грипом, да би се неким чудом „вратио“ његов мутант. Али, ту је „Roch“ спреман да као запета пушка задовољи све потребе света за леком против овог застрашујућег мутанта који изазива свињски грип!? Неким чудом је скраћена процедура тестирања лека и уобичајено време потребно до одобрења његове примене и продаје. Свако истрајавање на презентацији предности неког евентуално другог решења за лечење ове болести, могло би бити кажњено укидањем крeдита, забране размене стручних информација, укидањем стипендија, специјализација… Само уз сагласност моћне светске олигархије нови лек или метод лечења може угледати светлост дана.

Свињски грип ће бити разлог да сатремо и бројне фарме свиња и да се, сходно препорукама глобалног тутора определимо за узгој неких нових, отпорних „раса“ или рецимо генетски модификованих ћурки без холестерола, производњу препарата од соје по њиховим лиценцама и разних измишљотина којима треба хранити тело али не и мозак, јер размишљање је привилегија технобирократизоване структуре у условима када цео свет треба да функционише по принципима пуне контроле из једног центра.

Манипулација здрављем и профитирање са болешћу људи није посве нова делатност. Не тако давно је пуштање крви била уобичајена терапија у лечењу неких болести (ларингитис, ментални поемећаји и гојазност и др.). Онда су пијавице представљене као револуционарно откриће, па је узгој пијавица постао бизнис, да би потом „открили“ да су америчке пијавица боље у терапији од европских, јер праве мањи рез на кожи и исисавају мање крви. Иза свега тога је стајала званична медицина и школовани лекари. Истине ради, изгледа умесним подсетити да је вакцину (данас незаменљиво средство превентиве) патентирао надрилекар, дакле преварант, близак енглеској круни. Ипак, све ове преваре и лакрдије су имале локални карактер у односу на свеобухватност свињарија глобалног тутора.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: