Легализована пљачка Србије…!


У потрази за истином

Аутор:Валентина Шекарић
Размере пљачке на аеродрому и укупна сума коју је за годину дана свог мандата „зарадио“ Бојан Кришто вероватно никад неће бити откривене. Безочна крађа пред очима целе јавности и чињеница да је функционер Г17 плус имао плату од два милиона месечно позната је надлежним органима већ месецима, али нико није ни помислио да реагује. Очигледно је да су сви чекали политички миг с врха како би кренули у акцију. За то време, Кришто је редовним летом „Луфтханзе“ побегао у Дизелдорф, а његово приватно обезбеђење остало је на аеродрому како би уништило компромитујућу документацију. Па, тај Кришто нема још ни 30 година, а већ је директор аеродрома…и бегунац!

У време када Србима бројни „вајни“ економисти данима соле памет о томе како морамо бити „штедљиви“ да би смо преживели долазећу кризу, овај baby-face Кришто исплаћивао је себи и својим најближим сарадницима плате од којих се обичном смртнику заврти у глави!

Његова путовања, кафански трошкови и хонорари у прошлој години, кажу, износила су више од 20 милиона! Подаци су фрапантни! Разумном човеку тешко је објаснити ко је и како дозволио Динкићевој странци да преко институција безочно пљачка државу. А он (читај: Динкић), при том, даје изјаву: „Главу дајем, Кришта не дајем“. Са друге стране, из банковних извода, црно на бело, јасно је да је Кришту плата била и више од два милиона динара!
Ове астрономске цифре већина грађана Србије не може ни да замисли. Да би понешто схватили, треба да их ставе на папир, да изброје нуле (али претходно да попију неки бромазепам), да се сконцентришу и покушају да замисле колико би месеци, можда година трочлана породица могла да живи од само једне “Криштове” плате. Крајње неморално и за сваку осуду! И ова и оваква пљачка траје годинама!

Од ове и овакве, никад виђене демократије на овим просторима, просечном човеку не може,а да се не смучи! Пукла бих од јада када видим како нам “зелени”, нетом напабирчени директори, министри, владини службеници, аналитичари итд., арче заједничку имовину у коју смо сви улагали дуги низ година. Од плата и зноја свих нас одузимао се постотак да би се радило и градило. А ови данас, однекуд се испилили након 5.октобра. Не зна се ни ко су, ни шта су! За већину се не зна ни коју школу су завршили, из којег змијског легла долазе, ко су им спонзори, како и којим новцима финансирају скупа путовања… Ништа се не зна, али се итекако се зна и види да живе на високој нози, уживају све могуће привилегије, да су крајње неморални. И да ствар буде гора, крај њиховим апетитима се не назире. Никад им доста! Већина њих има свој бизнис и уместо да се њиме баве, а државне послове препусте незапосленим факултетлијама, они нас безочно гуле, хараче и при том исмејавају свакога ко упери прстом у њих. Слатка је столица из које се управља и која пружа могућност да се из ње краде и пљачка јадни српски народ.
Ни мање година, ни више силом узетих пара!

Јос један од апсурда у пословању Аеродрома „Никола Тесла“ јесте и чињеница да је у овом јавном предузећу запослено 409 радника, а да је пројектована маса плата за 646 запослених! Овакав програм пословања одобрио је ни мање, ни више него потпредседник Владе Божидар Ђелић!
Дакле, одговорност за потезе Бојана Кришта сноси целокупна Влада Србије.
И све ово што се данас дешава јесте још један доказ свеопштег моралног краха српског друштва и српске државе. Крађа, лаж, превара, отимачина, злоупотреба закона! Базични принципи српске политике. У врху српске државе више ништа нема смисла! Нико више нема ниједну идеју, осим идеје своје личне гузице натовљене проклетим прљавим кешом.
У насем политичком врху накотио се најгори људски шљам који не зна ни за какав ред! И не плаше се ни Бога, ни закона. Паметни и поштени одавно су одлетели, бесповратно, у једном правцу.
Читава палета екстрапрофитера који се богате на рачун сиротиње и који су од српске политике направили најпрофитабилнији бизнис у Европи. Толико профитабилан да Србија, највероватније, неће ући у ЕУ ни до 2050!

И докле више тако?! Све док им ми то дозвољавамо! Све док ћутимо и пристајемо на ову и овакву власт. Риба смрди од главе а чисти се од репа, стара је изрека. Има и много већих лопова од овог Криште у насем политичком врху. Јер, запитајте се: ко је све то омогућио??? Све су то експерти Г17+. На челу са Млађаном Динкићем уз „стручну“ помоћ ко зна кога из Владе Србије. Легализована пљачка Србије!
И зато се не сме ћутати!
И зато треба, под хитно, прећи са речи на дела!
Србијо, мајко у чијим ти је рукама судбина?!
Србијо, мајко, каква ти је уопсте судбина са оваквим људима у недрима?!?

Ауторов сајт:
http://zavicaj.wordpress.com/

Једно реаговање to “Легализована пљачка Србије…!”

  1. Ratko Krsmanović Says:

    Još jedan tipičan primer primitivca nove klase srpske tranzicije iz redova «ekspertske» stranke. Takvo je njihovo razumevanje pravde, prava i ljudskosti, što smo kao društvo na izvestan način sami podržali kada smo ostali u tišini pred njihovim oružanim upadima u banke i kriznim štabovima u preduzeća pre 8 godina, kao i činjenicom da i do danas traju u vršenju vlasti i vršljanju po imovini građana Srbije. Tada je nasilje, impregnirano plesom po američkoj muzici, proglašeno legitimnim, pa će i ovi postupci namesnika stranke «eksperata» biti uz male kozmetučke izmene regularni i legitimni a istinoljubivi novinari biti proglašeni «medijskim hijenama» koje kidišu na „jagnjad“ iz G-17+. Mnogo više brine apatija, rezigniranost i beznađe obesnaženog sveta rada, pred kojima se odvija turbo-pljačka ovog naroda, dominacije, podređivanja i nepravde. Demokratski – «transparentno», evropejski – besprekorno, ekspertski- originalno, ljudski – bahato!
    Evo, lično pozivam sve analitičare u našoj zemlji da ukažu na bar jednu finansijsku aferu u poslednjih 8 godina a da u njoj nije involvirana ova stranka, odnosno neki od njenih pripadnika.
    Ratko Krsmanović


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: