„Они су упропастили све“… поново воде Борски РТБ-е…!??


„Они су упропастилиу све“… да, да, тако су наши „реформатори“ говорили за бивши режим када су дошли на власт 2000-те, а односи се на ситуацију у привреди Србије, али ето… осам година касније петооктобарци те исте који су „упропастили све“, сада поново постављају на чело тих фирми које се „већ упропастили“, па су тако и у нашем РТБ Бору поново поставили на челној позицији човека из Милошевићевог режима кога су сами сменили 2000-те, Благоја Спасковског (звани „Соса“) !!
Но… прочитајте прво агенцијску вест о томе:

Нови директор РТБ Бор Благоје Спасковски

Влада Србије поставила је данас Благоја Спасковског за вршиоца дужности генералног директора Рударско-топионичарског басена (РТБ) „Бор“, потврђено је данас агенцији Бета у Министарству рударства и енергетике.
На месту вршиоца дужности директора РТБ „Бор“ до сада је био Миодраг Цонић.
Према информацијама агенције Бета из Бора, Спасковски је био дугогодишњи директор РББ, предузећа које послује у саставу РТБ Бор, а смењен је након октобарских промена 2000. године.
Против Спасковског је током 2002. и 2003. године полиција поднела више кривичних пријава због основане сумње да је злоупотребом службеног положаја, несавесним радом и фалсификовањем, у више наврата оштетио РТБ за више стотина хиљада тадашњих марака.
Тужилаштво у Бору је 7. августа 2003. године подигло оптужницу против Спасковског због сумње да је прибавио имовинску корист од 200.000 динара на штету рудника.
Против Спасковског је био вођен један судски поступак, али је он ослобођен оптужбе.
Након политичких промена 2000. године Спасковски је приступио Социјалдемократији, а сада је, према незваничним информацијама, члан Г17.
извор: „Beta“.

Ето, сада видите право прљаво и неморално лице те ДОС багре које нам је овим постављањем Сосе на челу РТБ Бора удара велики шамар, ма какав шамар, почели су да „пишају“ и „кењају“ по нама и да нас понижавају из дна душе..!
Па зар смо се због тога сви заједно борили против бившег режима да би их ови сада поново постављали на челне функције…!!
А уз све то, сада је ДОС-у СПС „стратешки партнер“ без којег нису ни могли да оформе Владу…!

Има ли бре народе Борски и Српски краја овом понижавању…?

Па ово је чисто садистичко иживљавање над нама што ради овај ДОС!
Докле ће ово да трпимо бре, овај целокупан опозиционо-позициони страначки шљам, докле…?

Зар треба да прође 500 година па да пошаљемо све ове, и „бивше“ и „садашње“ у историју…?

Бојим се, бојим се… ако наставимо да овако мазохистички све ово трпимо и ћутимо, неће проћи ни пар година, а да ће они нас послати у историју, и да више нећемо посатојати као народ, а они ће мирно и опуштено са својим камарилама до краја живота срећно да крцкају своју „уштеђевину“….

Ма ови су гори него Турци, ови нас убијају у појам, јебу нас у здрав мозак, цепају нам душу, а ми само ћутимо тако покуњени и постиђени…!

Проблем није само у ДОС-у, проблем је много сложенији и дубљи, то је наш вишедеценијски и суштински проблем као нације, а то је да је ментални склоп и профил наших политичара и „интелектуалаца“ који их подржавају нешто најгоре што може имати један народ, то је најгори талог нашег друштва, наш највећи непријатељ, који је добрим делом и вишедеценијским „радом“ „препарирао“ душу и свест обичног човека, тако да он више не зна ни ко је, ни шта је, а камо ли да има неки људски и здрав национални идентитет и достојанство. Српски човек и грађанин постао је послушни мазохистички роб, који се годинама „издркава“ буљећи у ТВ екран тражећи утеху, већ унапред губитничког живота, у виртуелним јунацима „добра“ и „зла“…

Да се задржим на РТБ Бору и Боранима…

Сада ће Соса да настави самоуправљање у РТБ Бору, јер се већ види да је почео да самоуправља унутар Дос-а, и ко зна, можда окупи „стару екипу“ која је „упропастила све“, па да кренемо у нове радне победе…

Нешто треба да се зна, овим ДОС партијама „живот“ дају њихови послушни чланови, њихова „мала слика“, разни полтртони и дупелизци, којих је увек било у нашем народу, па наравно и Бору. Они врло добро знају, и знали су, да су ДОС лидери и странке мутиводе, лажови и примитивци, и да нема ништа од обећане реформе у нашем друштву и привреди, али су зарад својих личних себичних интереса и доброг посла, да удоме и запосле жене, децу, …непрекидно агитовали за њих, да ће да нас усреће, само они, ДОС, и баш само они….

Са таквима сам највише имао сукоба на једном великом Борском интернет форуму, Бор030, па затим на сајту „Општина Бор“, заправо скоро на целом Борском интернет простору, а посебно са једним умишљеним „великим газдом“ кога свуда има. Упорно сам указивао на тако очигледне и криминалне поступке ДОС-а приликом приватизације у Србији, а наравно највише на случају РТБ Бора. За сваку ДОС криминалну радњу која није могла бити поречена, ти полтрончићи би за те криминалне радње и акте говорили: „грешило се“, алудирајући да су ето, ДОС-овци нека невинашца, да је то млада демократија, демократија у повоју, и да ето „много и напорно раде“ да би исправили оно што су „они’ „упропастили све“, па тако, ко много ради, тај и греши, додуше, на штету државе и народа, а у своју корист и џеп, али боже мој… није то ваља битно, то раде ради „општег добра и користи“, јер ћемо тако ући у Европску Унију, циљ свих циљева и срећног живота…

Аргументовано сам на том Борском интернет простору говорио о криминалним радњама „демократа“ приликом приватизације РТБ Бора, али тај „велики газда“ са пар својих трабаната, није могао аргументима да ми парира, јер да их је било он би их нашао, стално се обрушавао на мене разним провокацијама и увредама, спамовањем, мењали су се, …кад се замори један, дође други, а њихова главна етикета и флоскула која је имала улогу да ствара маглу и прикрије криминал ДОС „демократије“ била је:“

„они су упропастили све“.

Шта то значи, која је наметнута сугестија?
Па једноставно, „они су упропастили све“, требало је да сугерира, да је бивши режим толико упропастио привреду, РТБ Бор, да ови „реформатори“ годинама неће то моћи то да исправе својим „мукотрпним“ радом, па тако наравно добијају на времену, да пељеше шта могу, јер увек ће моћи да се правдају са: „они су упропастили све“ и да замажу наивној раји очи којој је већ утиснуто у мозак да за опоравак треба прилично времена, да прођу године и године.

Добија се на времену, да се „одради посао“‘.

Уосталом, ако је бивши режим баш упропастио све, баш све, па и РТБ Бор, како је онда могуће да то упропашћено петооктобарци приватизују и продају, јер ко је луд да купи баш упропаштене фирме, где не може да обрће и умножава свој капитал.

Права је истина заправо на супротној страни, управо је ДОС својим нечињењем, неинвестирањем и сталним тапкањем у месту док је време пролазило, те заиста доста упропашћене фирме које су могле да се опораве, довео у још лошије стању, у горем стању него што су затечене за време владавине бившег режима, да би их ДОС- овци, за своје провизије, што јефтиније продали западним менторима који су их и довели на власт, јер волео неко Милошевића или не, Милошевић је сметао западу искључиво зато што се опирао увођењу неолиберарних метода реформи у Србији, које су имале за циљ ширење простора превласти и моћи за највеће капиталистичке корпорације и капитал… брига бре Амере за шиптаре и људска права, то је за њих само „алат’ за остваривање својих незаситих прохтева.

Ето, прошло је осам година од „реформи“ и ако ДОС овако настави, баш ће апсолутно упропастити све!

Довели су државу пред банкрот…!
Национални дуг је око 30 милијарди $, већи је него што је затечен за време владавине бившег режима!
Народ нестаје, људи умиру, луде, гробља су постала величине на нивоу градова, криминал је у непрестаном „процвату“, корупција је већа него икад, а петооктобарци нам још причају бајке о срећи у Европској Унији у којој никада нећемо ући, знају то и они.

И на крају само да кажем нешто неколицини ДОС полтрона у Бору, знају они који су то, они који су ме стално нападали и вређали на Борском интернет простору, а врло добро су знали да сам био у праву за оно што сам причао, и зато им кажем:

„Јебите се бре сви ви…!“

Нових људи има, нова елита је ту, нови људи су наша једина нада, али брате… дајте бре организујте се већ једном, докле да чекамо???

Народ не може сам да изађе на улицу и да се побуни, мора неко да артикулише његов глас и да га организовано поведе у историјску борбу против домаћих Турака…!

Тек кад се ослободимо те багре, што се тиче нас Срба, то ће бити права слобода!

2 реаговања to “„Они су упропастили све“… поново воде Борски РТБ-е…!??”

 1. Dragan Says:

  Nemam reci,samo znam jedno,da jesi apsolutno u pravu!!!
  Izgleda da ovaj narod nema ni jednog Karadjordja vise,pa da dize i oslobadja narod od zuluma!!!
  A i ko bih to hteo….kad mu posle odseku glavu……??!!

 2. Nebojša Says:

  Zdravo Dragane,

  Ne znam, krajnje je vreme da se pojave novi ljudi,jer iduća godina će biti veoma teška,najteža!
  Dinar je precenjen prema evru i to polako puca,a pucaće još.

  Devizne rezerve drže u kažu prvoklasnoj stranoj banci,i to kao treba da nam ulije neku sigurnost,
  a znamo da strane i poznate banke pucaju zbog finansijskog kolapsa koji će trajati još.
  A šta ako pukne i ta banka u kojoj „demokrate“ drže devizne rezerve…???

  Biće kuku lele…

  Pozdrav.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: