Дуцијева трибина у дому ученика „Петар Драпшин“


Трибина је прво почела приказивањем Дуцијевог филма:“Олимпијски пламен“, а после тога Дуци је овим младим људима говорио да се окрену према битним стварима које живот чине животом, а не према идиотским стварима које им се непрeстано намећу путем разних медија, јер тако ће имати шансе да постану истинска људска бића.

Говорено је и о глобализму као деструктивној техничкој цивилизацију у којој више нема места за емоције, поезију, филозофију, да би се човек развио као умно и осећајно биће, већ само за роботизоване наказе попут Рамба и разних терминатора које нам нуди Холивудска филмска индустрија, са циљем да се створи масовни идиотизам.

Своје богато искуство из спорта и живота на западу Дуци је искористио да тим младим људима каже голу и сушту истину, без увијања, да знају шта их чека, у зависности од опредељења. Што се тиче спорта, сви млади људи се маме путем појединих успешних врхунских спортиста, који су покупили велику лову, али то су само минорни појединци, а не прича се колико је маса њих уништена кроз спорт, њихово здравље, и касније постају изгубљени социјални случајеви, јер су све били подредили спорту, и нису изучили никакве школе, занате!

Дуци је причао праву истину о спорту, о допингу и дроги у спорту, и наводио је разне примере спортиста који су умрли млади од допинга и разних медикамената којима су свесно и плански били кљукани од стране људи који воде спорт.

Навео је случај Руса, кошаркаша Александра Белова, који је у 27-ој години умро од употребе допинг средстава, а као најмонструознији пример навео је смрт младе Западно Немачке спортисткиње Биргит Дресел, која је умрла у 27-ој години од токсичног распада крви, а узимала је 101 допинг медикамент,од који су 40 били канцерогени!Те све отровне материје користила је под надзором лекара, за то је све знао и одоборавао, један од главних тадашњих лекара у Западној Немачкој.

„Ко неће данас да узима допинг, нема шта да тражи у спорту, у врхунском спорту“…каже Дуци.

Лекари су највећи стрводери на свету, наводи Дуци, дајући пример да се у Америци преко 75% операција ради само због новца, где је главно правило хирурга Мајкла Дебејкија, њиховог чувеног хирурга: „што је већи рез, веће су и паре!“

Дуци је открио и једну фрапантну чињеницу, да је у Америци пре 3 године, Америчка лекарска комора обзнанила да уопште неће да ради превентиву, зато што су профити мањи!??

Значи…што више болесних људи, то више и пара.

И да не бих више дужио, да би вас препустио Дуцијевом инспиративном и надахнутом говору, навешћу нешто што је рекао, а ради се о томе да данас сви спортски радници и политичари причају како спорт наводно нема везе са политиком, а ако је то тако, зашто онда нико живи са тих великих телевизија не пусти Дуција да прича о спорту као друштвеној појави…?

Рецимо, прошле године је Дуција посетила Порториканска телевизија да прича о Олимпијади из 1972-ге, када ју је демонстративно напустио због афере са допинговањем Порториканских кошаркаша, а овде у рођеној зермљи, не даје му се ни један једини секунд простора на главним телевизијским станицама, годинама…!
А политичарима су пуна уста демократије и протока идеја….

Дуцијева трибина у дому ученика „Петар Драпшин“

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

2 реаговања to “Дуцијева трибина у дому ученика „Петар Драпшин“”

 1. zoran Says:

  Osnivac sam sindikata Solidarnost novi sindikat Novi Sad – Zoran Kovacevic . Posto smo vec duze vreme pokusavali da stupimo u kontakt sa vama, i nismo uspeli, nadamo se da ce mo ovog puta uspeti. Pratimo Vas rad vec duze vreme i zelja nam je da nam uvelicate proteste 11.09.2009 u 13 casova na skupu koji ce se odrzati u Novom Sadu ispred Inspekcije rada. Goste koje jos ocekujemo i koji su nam se prijavili su iz raznih delova Srbije kao na primer Novi Pazar,Sjenica…
  U nadi da ce te nam odgovoriti pozitivno, veliki pozdrav od Sindikata SOLIDARNOSTI!!! Samo Solidarni i udruzeni mozemo se izboriti protiv ove mafije!!!

  • Nebojša Says:

   zorane,
   Да разјаснимо, јер нисте навели име, ја сам власник сајта, а позив на протесте сте претпостављам упутуили Љубодрагу Симоновићу- Дуцију, јер сте дали коментар на текст који обрађује његову трибину?

   Да, тачно је, када су радници у целој земљи Србији солидарни и јединствени, када се не буне и протествују само онда када им је угрожена од ове владајуће мафије њихова појединачна фирма и радно место у њој, већ када се солидаришу и буне када је угрожен било који други радник у било којој другој фирми у бико ком другом делу Србије, само тада, удружени и солидарни, можемо постати снага која ће донети тако жељене промене, и збрисаћемо ову владајућу мафијашку гарнитуру са политичке и животне сцене Србије!!!

   Само тад, када напунимо улице!!!

   Сада сам нешто уморан, али јавићу Вам се сутра и на мејл и одговорити Вам на послату поруку.

   Поздрављам Вас и све Ваше чланове и све раднике, раднике Србије и желим Вам да протест успе, нек устане цела Србија!!!

   Да се људи окупе у што већем броју, минимум 50.000 , јер овај политички део мафије тек тада упре прст у чело, и почиње да се зноји и чешка, мале цифре их не занимају.

   Један велики поздрав за Вас зоране, и све Ваше чланове!!!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: