Никола Тесла, непревазиђени геније…!


Поводом 150 година од рођења Николе Тесле, госпођа Биљана Ðоровић је на другом програму радио Београда урадила серијал о Тесли, под називом:

„Радио Тесла“.

О Тесли су говорили професор естетике Велимир Абрамовић и инжињер Горан Марјановић. Као што сам раније био одушевљен када сам слушао само Абрамовића када је причао о Тесли, тако сам сада одушевљен да сам чуо и инжињера Горана, који је Теслиним трагом кренуо путем неконвенционалне физике и осмислио два модела, модел „квантиране густине енергије“ и „модел вечно осцилујућег свемира.“

Заправо, одушевљен сам том њиховом сарадњом, тимском сарадњом, где један инжињер не одбацује тај езотеријски и онострани моменат којим је пришао Велимир изучавајући Теслу, и који Теслу чини Теслом, непревазиђеним генијем…!

Наравно, поред тог оностраног момента у Теслином генију у који је најдубље продро Абрамовић, он поседује и техничко знање о Теслиним изумима и апаратима, и саобразним законитостима Теслине неконвенцијалне физике, иако није „образован“, јер није завршио неке потребне школе, јер се то техничко знање може стећи и читањем књига, које су само „алат“, а превасходно посматрањем природе и универзалних законитости које владају у њој, може се доћи до високих спознаја, енергетских закона, јер и Теслини изуми су имитација природних закона, закона природе!

Међутим, ни инжињер Горан Марјановић није само „техничар“, већ поседује и димензију оностраног у себи што га је и одвело на Теслин траг, јер да то нема, огрезо би у сујети попут многих „школованих“ људи, јер „имају диплому“(која само скупља прашину). Многи компетентни, образовани људи, упорно Теслина дела покушавају да објасне Максвеловим херцијанским Таласима, иако је Тесла стално говорио да није у свом раду користио херцијанске таласе, већ нехерцијанске.

Горан је дакле, већ имао у себи „нешто“ Теслино, што га је навело на његов траг…

Стварно је за дивљење да овако дивни људи постоје и тимски раде свеобухватно и сведимензионално изучавајући Теслино дело, његову науку и самог њега, а Горан је успео у својој лабораторији и да произведе те нехерцијанске таласе с којима је Тесла радио, и с правом предлаже да се именују као: „Теслини таласи“. У емисији се помиње и Теслин институт којег су основали, а Горан је ту главни инжињер, а ја кажем…што више буде, код нас, овако дивних људи попут Абрамовића и Марјановића, Ера Теслине науке и потпуно нове физике која отвара несагледив простор једне нове димензије и науке, тек ће доћи!.

Мислим да ће најинспиративније бити, за све оне обдарене људе који су прожети Теслиним генијем, да пре него што почну да слушају снимак емисије, прочитају следеће цитате из ње, где преносим дијалог и конверзацији Абрамовића и Горана, као и водитељке Биљане која је усмеравала дискусију…

Абрамовић (…како Тесла ствара…)

„Дакле, он је дошао да кажем до тог нивоа креативне визуализације, када је био у стању да комуницира са оним што је он звао: „Космичко језгро“. Он је потпуно био свестан, да све што добија, добија у ствари из једног језгра, језгра којег је он звао, каже…ако покушамо да му дамо физичке атрибуте, онда је то: „страшно бљештава светлост“.

Ако покушамо да му дамо,каже …неке метафизичке или филозофске атрибуте, онда је, онда је то, каже…: „самилост и лепота“.

И то је то језгро одакле је он, када би осетио, да кажем, односно када би ступио с њим у ствари у везу, добијао је те идеје од којих је касније правио апарате.

Интересантно је рецимо да многи од његових апарата нису претрпели никакве промене у дизајну, јер су тако савршено урађени, да се не могу упростити!“

Биљана је нешто почела да прича о инжињеру Горану, представљајући га, а Абрамопвић упада:

„…ја се извињавам што вам узимам реч, ја заиста морам да Горана Марјановића представим као човека, који је прво, најбољи познавалац Теслине технике завојнице, да кажем не само трансформатора и Теслиних мотора и генератора, него начина на који Тесла мисли, е…он може, једино Горан рецимо разуме шта је „екстра…“ (други део назива нисам разумео, не чује се баш најбоље, због брзог изговора), шта су нехерцијански таласи, то што иначе, када питате на електротехничком факултету, они чупају косу, ако је имају. И једноставно, то је избачено из комплетне садашње физике и електротехнике као нешто што је Тесла фантазирао, да не кажем бунцао, јер они би радије ову другу реч употребили, е…наравно да се ради о чистим техничким стварима.
Дакле…Горан има своју лабораторију, и он на томе ради, и мислим да је у ствари најстручнији да о томе било шта каже. У Београду не знам никог да то зна боље, нити ради дубље“.

Горан Марјановић:

„Тесла је своје највеће проналаске, заправо све, укључујући и те највеће, реализовао имитирајући природу!То је најлакше илустровати преко, највећем кругу људи познате његове машине из Колорадо Спрингса, коју сви ми зовемо „Теслин трансформатор“. Али, тај уређај је све друго, само не трансформатор, иако смо га тако назвали.
Наиме, код трансформатора, ја не знам сад да ли да идем у те техничке детаље, али небитно, зна се однос трансформације, чему служи, и како функционише та машина…

Тесла је имао један једини намотај на примару, и 17 намотаја на секундару. Значи, да би улазни напон, ако је 10 киловолти(KV) на излазу је могао добити максимално 170 KV, по класично важећим теоријама.

Тесла је добијао 12 милиона волти!

То значи, назвати тај уређај трансформатором, заиста је овако…смешно. Људи не обраћају пажњу на те детаље, Тесла га никад није назвао трансформатор! Он га је назвао…“

Рекао је неку реч на енглеском, али не могу да протумачим како се она пише….

Сада упада Абрамовић да протумачи и преведе ту реч на енглеском, како је Тесла звао тај уређај који су сви звали трансформатор…
Абрамовић:

…’Увеличавајући предајник’ како смо га превели, ајд рецимо.“

Горан:

„У сваком случају није трансформатор, ретко га је икада крстио – трансформатор. Открића до којих је он дошао, дошао је посматрајући и анализирајући природу! Ја,хвала Богу, имао сам велику срећу и задовољство да дођем до тог сазнања, о том нехерцијанском делу наше реалности, кроз модел „квантиране густине енергије“. Отворио се један нови прозор у нашој реалности“.

Биљана:

„Само да објаснимо мало слушаоцима, шта су то нехерцијански таласи у односу на херцијанске?“

Горан:

„Једино што класична наука данас познаје, то су херцијански електромагнетски таласи, које је својом теоријом описао Максвел. Међутим,Тесла је веома често наглашавао да он у раду са својим уређајима, поготову када је реч о бежичном преносу енергије, се не користи херцијанским таласима. Међутим, преко тога се прелази!

Морате разумети да у класичној науци, тај израз уопште не постоји. Значи, сви научници сматрају да једини електромагнетски таласи су херцијански. Они, чак, Теслино дело и покушавају да објасне преко тих, једино постојећих, за науку, Максвелових електромагнетских таласа. И то је проблем класичне науке. То јесу научне, класично-научне методе, али оне нису релевантне за објашњење Теслиног дела!
Јер, једноставно, Тесла то лепо каже: ‘Ја не користим херцијанске таласе!’
Међутим, ви можете наћи на интернету гомилу литературе где веома компетентне особе, и врло образовани стручни људи, људи из најуже специјалности Теслине, анализирају његово дело, али се служе Максвеловом теоријом.

Не можете ви помоћу Максвелове теорије објаснити Теслино дело, јер он лепо каже: ‘нисам радио са херцијанским таласима’, а они упорно кажу… он је рекао то и то, цитирају га, а онда његове речи преокрену, и кажу…он је мислио то, у ствари је хтео да каже ово, па наведу воду на свој млин, и онда кажу… е, па то је немогуће!“

Биљана:

„Али, јел сте ви направили те таласе? Мислим, произвели те нехерцијанске таласе…?“

Горан:

„Јесам, јесам, и доказао сам теоретски, да, шта је сад основна идеја наша, да…“

Биљана:

„А како реагује научна јавност када сте ви то показали, светска и ова наша?“

Горан:

„Па наравно, суздржано. Али, видите, немогуће је негирати нешто што реално постоји, и експериментално, и теоријски. Наиме, у моделу „квантиране густине енергије“ су били садржани, то је нека врста, оно што је рецимо Мендељев систем за хемијске елементе, то је овај мој квантирани модел густине енергије, за све што постоји у било којој форми егзистенције, супстанцијалној и таласној. И, практично, не постоји ништа у овом реалном свету, који нас окружује, што није нашло место у том свом дијаграму, и то тачно одређено место.
Међутим, на месту такозваном: ‘К9’ стабилног објекта, је била празнина. Четри пет година, ја нисам могао наћи ни један објект у природи који би уденуо у то место. Испало је практично, да је вековима, природа чувала то место за „нешто“. Не кажем да то нешто није постојало, него…ми то једноставно нисмо спознали.

Гравитација, као закон, је функционисала и пре него што је Њутну пала јабука на главу. Али, то што је он дошао до теорије гравитације, не значи да је тада настала гравитација.
Е, па тако и Теслини (нехерцијански) таласи, они постоје и функционишу од када је света и века, али их ми још нисмо, односно, то није стигло до глава већине људи…“

Биљана:

„А како је професор Ајдачић реаговао?“

Горан:

„Одлично, одлично…“

Абрамовић:

„Прво са скепсом, и све…а онда после када је све проверио, каже: ‘јесте!“

Абрамовић је у емисији рекао праву истину о Теслином пројекту куле „Вандерклиф“,а то је лично Тесла говорио, и стварно је невероватно да се то Тесли не верује, већ се износи друга прича!
Дакле, Тесла је сам обуставио тај пројекат, а не да му Морган није послао потребне паре (Морган је све новчане обавезе испуњавао према Тесли, чак му је и слао потписане чекове, без износа… ), и рекао је да су разлози: „природни закони“, дакле не новац!

То се све може сазнати и прочитати из Теслине преписке са Морганом коју само поседује Београд, али о томе се константно ћути и крије!

Уствари…ево шта је Тесла о томе рекао, цитирам Абрамовића:

„…Он (Морган)је њему слао потписане чекове без износа. Значи, док је цела ствар функционисала на тај начин. Е, онда је Тесла једном рекао, и дословно, да, каже:’Готово!’ и изашао је само, само је изашао из куле, и то је био крај!

Из преписке Тесле са Морганом, коју, …сад рецимо се та преписка крије и неће нико да је објави, а не знам зашто неће да је објави. То је врло занимљива преписка! Ту преписку има само Београд, …а нема свет.
Што се Моргана тиче, Тесла каже, каже ,…па мој пројекат није каже зауставио Морган, он је каже испунио све своје обавезе према мени, него – природни закони!

‘Мој пројекат Вандерклиф куле су зауставили природни закони, и доћи ће дан када ће ти исти закони одиграти, каже у корист тога!’

И тада ће, тада ће та идеја тријумфовати…!“

И на крају да вам кажем, да је најинтригантнија ствар следећа…

Абрамовић и Горан су причали да је Тесла имао барем три патента за производњу уређаја за масовну производњу озона!

А да се тај уређај направи, не треба више од 200 € по уређају!!!

Сви знамо да је велики проблем човечанства са озонским рупама кроз које протичу штетни ултраљубичасти зраци, и са овим јефтиним уређајем решили би тај проблем, одмах, све је ту!

И заиста је необјашњива та инфантилност и незрелост човечанства, када јој је на домах руке да реши један велики проблем, са малим средствима, веома једноставно, …а она се оглушава на то!?

Уместо тога, озонске рупе су можда још веће, а наша Планета се поврх свега немилице загађује на разне друге начине…!

Горан је рекао да свако може да направи тај апарат за масовну производњу озона, пошто је све јефтино, за само 200 €.

Е,сад се поставља логичко питање,…зашто ми нисмо почели да производимо тај уређај(?), који би у свету био хит, наш бренд!

Могли би лиценцом да га заштитимо, и то би био масовни извоз који би нам донео доста пара, а и овако смо „пресушили“ по том питању…

Гледаћу да ступим у контакт са Гораном Марјановићем, да се јави на мој блог, и да прокоментарише све то око тих апарата за масовну производњу озона, и да нам можда овде да неку скицу, нацрт како направити тај уређај, како функционише…

То би било то, а сада послушајте целу емисију, има врло занимљивих ствари, ово је био само делић…

Радио Тесла

Преузми целу емисију, са пропратним звуковним паузама, трајање = 01:32:17 (15.8 MB.)

Преузми целу емисију, без пауза, само говор, трајање = 01:17:53 (13.3 MB.)

Анкета

7 реаговања to “Никола Тесла, непревазиђени геније…!”

 1. goran Says:

  Kao prvo, zaista ste odabrali veoma lep naslov jer – Nikola Tesla – je zaista bio i ostao NEPREVAZIDJENI GENIJE !
  Tesla je imao tri patenta za masovnu proizvodnju ozona. Evo linka za jedan od njih:

  Click to access 00568177.pdf


  Svima je manje ili vise poznat veoma krupan problem nase civilizacije: globalno zagrevanje planete! Isto tako nema nikakve dileme da je jedan od uzroka – ozbiljno ostecen ozonski omotac. Situcija bi se sigurno znatno popravila koristenjem ovog Teslinog patenta. Ipak, ozon je u vecim kolicinama stetan za ljudsko zdravlje ali planska i kontrolisana proizvodnja sigurno bi popravila stanje ozonskog omotaca. Zasto se to ne radi zaista neznam iako pretpostavljam …
  Pozdrav, goran.

 2. Nebojša Says:

  gorane,

  Pozdrav i vama, i drago mi je da ste se odazvali pozivu!

  Zaista je bilo divno slušati vas i Velimira kako pričate o Tesli i o njegovim delima.
  Što se tiče aparata za proizvodnju ozona,tu se otvaraju mnoga pitanja,jer je zaista čudno,a i nastrano i uvrnuto,da kada se sa jednim takvim aparatom može veoma lako da reši problem čovečanstva sa ozonskim rupama,a niko to ne radi na državnom i globalnom nivou?!!
  Naravno,može se pretpostaviti i nagađati šta stoji iza toga,samo treba da se uđe u poremećeni um vladara planete.

  Po meni,prvo što bi šokiralo svet, kada bi saznao da se problem mogao odavno rešiti veoma jeftino sa Teslinim patentom iz 1896-te,bio bi taj, što bi prvo usledio šok usled saznanja da rešenje već godinama postoji,već je tu,sve je rešivo odavno…a ćutalo se !

  I niko tu ne može da uveri mase, poput izlizanog,…“nismo znali“(za patent).

  Još kada se ljudi sete,saznavši za Teslin izum, tih silnih svetskih glamuroznih konferencija o globalnom zagađenju zemlje i njene atmosfere,gde se govorilo da bi se rešenje,što se ozonskih rupa tiče,moglo popraviti malo-po-malo za nekih 50 do 100 godina smanjenjem produkcije freona i ostalih gasova koji direktno slabe ozonski omotač,a rešenje se eto moglo mnogo brže rešiti Teslinim izumom…tada bi ljudi postavljali pitanja i konstatacije:

  Znači znali su,a lažu nas..!
  Zašto pobogu…!

  Ako ovako godinama krupno ćuteći lažu za rešenje problema ozonskih rupa,šta li su nas još lagali i šta nas sada lažu, o nekim krupnim stvarima,a mi još ne znamo…?

  To bi nagnalo ljude da konačno počnu glavu da koriste za ono zašto je i namenjena,za razmišljanje,zdravorazumsko razmišljanje,a ne da im služi kao CD plejer koji je prilključen na TV aparate i sa mozgom kao „hard diskom“, gde ga koriste za implementaciju i „narezivanje“ raznih informnacija, koje će kasnije CD plejer da vrti velikom brzinom,umišljajući da „razmišlja“.

  E,sad…verovatno tu stoji i još nešto „iza scene“,taj aparat ne bi mogao nekontrolisano mogo i serijski u nedogled da se proizvodi, jer sada znamo da je višak ozona štetan za ljudsko zdravlje…znači ne bi mogli da se stvaraju basnoslovni profiti za mega kapitaliste,kada sada više zarađuju lečeći ljude obolele od štetnog ultraljubičastog zračenja,jer aparat bi bio jeftin.

  I opšte me ne bi čudilo da njihovi uvrnuti umovi i ovako razmišljaju,a ko bi ga znao šta sve tu još ima,jer zaista je neverovatno, imaš „lek“ za ‘bolest“…a ne proizvodiš ga…!?

  Međutim,ponavljam…tu razni Rokfeleri koji zarađuju na ljudskim nesrećama, mnogo više gube profit od lečenja ljudi, u njihovim klinikama ,koji su oboleli izlažući se prekomernom zračenju ultraljubičastog zračenja,nego što bi imali profit sa Teslinim aparatom koji bi se proizvodio kontrolisno i ograničeno.

  Recite mi gospodine Gorane,da li ste vi i gospodin Abramović napravili taj aparat za proizvodnju ozona?

  Da li ste tu ideju prezentovali nekom kod nas iz relevantnih političkih i naučnih krugova,i ako jeste,šta su vam odgovorili…?

  Gospodine Gorane,vi ste zaista redak inženjer koji je na pravilan način shvatio Teslu i niste otišli u konvencionalno-naučnu sujetu,već ste išli dublje,što spominje gospodin Abramović…

  Kako se to desilo,jer očigledno niste poput mnogih običnih inžinjera,kako se to u stvari dogodilo…?

  Ali mora se priznati da akademik Ajdačić, kao naš vrhunski konvencionalni naučnik, nije podlegao naučnoj i akademskoj sujeti,i potvrdio je vaša i Velimirova saznanja u oblasti modela kvantirane gustine energije…kaže…„Jeste!“

  Jedan veliki pozdrav za vas!

  P.S.
  Teslin patent može se skidati i u rubrici „Biblioteka“ ,odmah na početku te rubrike.

 3. Nikola Says:

  Pozdrav iz Phile US,
  Sve vas pozivamo na Tesline dane u Phili 10 do 12 jula 2009 i svake sledece godine.
  Vise info na http://www.nikolateslainventorsclub.com

 4. Nebojša Says:

  Hvala Nikola,

  Još samo da nam pošaljete karte za put i stižemo 🙂
  Pozdrav iz Srbije za sve vas u inostranstvu.

 5. Rada Says:

  Odusevljena sam postavljanjem ove teme na Vas sajt. cesto ga otvorim i uvek nadjem nesto genijalnno=jednostavno.

  • Nebojša Says:

   Hvala i Vama Rado na lepim rečima i komplimentima!
   I život je isto tako, genijalan i jednostavan, ali mnogi nam ga komplikuju.

 6. GordonFlashSTAR Says:

  ..Planetarni životni uslovi su resurs zatvorenog i reverzibilnog tipa,to znači da prirodni faktori (npr.ultraljubičasto zračenje) razaraju ozon ali prirodni faktori (npr.munje) ga i stvaraju.Tehnologija 20.og veka (i u III milenijumu) troši resurse ireverzibilno (npr.slatku vodu,rude..bio svt,mora i kopna..čistotu svega prirodnog) i naravno i ukupnu planetarnu ravnotežu (kao prirodni resurs) prirodnog nastajanja i nestajanja životnih uslova.

  Ako bi ozonizator bio masovno primenjen,on bi izvesno vreme paritetno potošačima („razvijenih“industija) nadoknađivao povećano uništenje ozonskog sloja,ali bez eliminacije štetnih faktora taj efekt bi bio sa vremenom anuliran!
  Tek eliminacijom karbondioksida (npr.iz avio i drumskog saobraćaja kao i freona iz sprej boca i frižidera) može dovesti do reozonizacije (svejedno sa Teslinim petentom ili prirodnim električnim pražnjenjem) efikasno.

  S druge strane Teslina rešenja su eksperimentalno dokazano primenljiva ali u masovnoj primeni praktično mogu postati veoma delikatna (uticaj na dnevnu klimu takođe je mešanje u prirodne mehanizme samohlađenja planete što ima tendenciju bumerang efekta EL NINJA i POVEĆAN BROJ CIKLONA) u svetu (i bez zloupotrebe)

  Sve ovo ipak može biti rešeno (i to jeste nekim Teslinim fantastičnim rešenjima super tehnologije koja su sakrivena od javnosti). Moguće je da Zapad pokušava da uspostavi totalnu planetarnu kontrolu nebili primenio ovo ali ko da mu veruje kada ga nije briga za žrtve na tom eventualnom putu.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: