Контрола кретања и свести


УЧЕСНИЦИ ПРЕГОВОРА У ДЕЈТОНУ, ПОДВРГНУТИ „ИСПИРАЊУ МОЗГА“
Пише: проф. др Светозар Радишић

Само верни корисници Интернета били су у прилици да примете логично питање: да ли би и атлетичари тако лако обарали светске рекорде, на олимпијади у Пекинги, да су као пливачи носили на себи дресове фирме „Спеедо“. Мало је људи реаговало и када је 7. јануара 2000. објављено да је у дресовима Борусије из Дортмунда пронађена отровна супстанција трибутилтин (ТБТ), која разара хормонски систем људи. Медицински стручњаци саопштили су да се ТБТ лако може апсорбовати додиром, преко коже, што доводи до повећања нивоа тестостерона и смањења естрогена. Требало је да неко надлежан за хуманост постави утицајним људима питање: да ли су дресови фирме „Најк“ (седиште у граду Бевертон, у америчкој држави Орегон) тајна успеха тимова који их носе. Од одговора на таква питања зависи опстанак људског друштва, а, пре свега, руље. Коме највише одговара обарање светских рекорда? Познат је и одговор: финансијским магнатима, истим оним људима који су измислили тзв. тоталне борбе људи, у кавезима, и ТВ серију „Велики брат“.

Реч је наравно о владању људима, њиховој контроли и контроли њиховог ума. Све више је показатеља да свет полако, због похлепе језуита, срља ка неоробовласничком поретку. Проблем је што у Србији се више системаца прихвата да Србијанци постану нанотехнолошки робови, јер придобијени шаком долара, размишљају по чувеној нардоној изреци „Куд сви Турци, туд’ и мали Мујо“. Они се и не осврћу око себе и не покушавају да схвате за кога раде.

Олдос Хаксли, познати заговорник програма насталог у клиници Тејвисток, један од гуруа покрета „Њу ејџ“, на предавању које је спонзорисао Глас Америке Стејт департмента, у Калифорнијској медицинској школи у Сан Франциску, 1961. године, обратио се групи лекара, психијатара и владиних административаца речима: „У следећој генерацији или ту отприлике, фармаколошки ће се уређивати да људи воле своје робовање и производити, тако рећи, диктатуре без суза. Произаћи ће нека врста безболног концентрационог логора за читава друштва, тако да ће људима у ствари бити одузета њихова слобода, али ће радо уживати у томе, јер ће бити одвраћени од било какве жеље за побуном – пропагандом, ‘испирањем мозга’, или идиотизацијом појачаном фармаколошким средствима. И то ће, изгледа, бити крајња револуција“.

Наравно „велики брат“ је пустио своје „пипке“ широм планете и после 5.октобра 2000. досегао и Србију. Скоро свакодневно смањују се права Србијанаца, а истовремено угрожава њихова приватност, достојанство и слобода. Тако је, уводећи ред у област интернет комуникације, Републичка агенција за телекомуникацију (РАТЕЛ) прописала 11. јула 2008. провајдерима техничке услове за подсистеме, уређаје, опрему и инсталације интернет мреже. То увођење реда, значи велике трошкове за све који се баве пружањем интернет услуга и могућност гашења мањих. Медјутим, удар на џепове провајдера ће се највероватније прелити на новчанике грађана, који све више времена проводе на нету. Као и у све пљачке руље, после „српске октобарске револуције“ и у ову је умешана вавилонска, „демократска“ власт. Усвојени правилник, има упориште у Закону о телекомуникацијама, а потписује га Управни одбор РАТЕЛ-а у сарадњи са операторима и државним органима надлежним за непосредно спровођење електронског надзора.

Занимљиво је да је 27. августа 2008. у Новом Саду пуштен у рад Дата центар, који су направили јавног предузећа „Информатика“ и једно приватно предузеће, које је обезбедило опрему (сервере) и своје стручњаке. Нови сад је преко ЈП „Информатика“ (које одиграва улогу слуге „великог брата“, без одобрења градјана) добио тзв. инфраструктуру (мрежу оптичких каблова) по целом граду. Као што је речено у првим реакцијама градјана за нови тоталитаризам је довољно уводјење каблова и комуникационих уређаја. Наиме центар је направљен тако да су сви комуникациони завршеци у Дата центру. На тај начин се могу контролисати сви подаци који пролазе кроз мрежу.

Важно је да се схвати да нису Срби први измислили самоуништавајућу електронску контролу, нити начине за контролу људи и свести, електромагнетне инструменте и оружја. Руски аутор Владимир Михајлович Колдајев међу првима је објаснио кључ руског приступа ефектима микроталаса и радио фреквенција:

„Интензивно микроталасно зрачење изазива промене карактеристика мембране ћелија и преноса јона, изазива електричне прекиде у границама фазних подручја и друге ефекте уништавајући животни процес“.

Уосталом, из програма који је започео Владимир Иванович Вернадски (1863-1945) потекао је и совјетски војнички слоган: „Ко овлада царством електромагнетног спектра господариће светом“.

Човек и Космос

За контролу људи и њиховог ума свакако постоје разлози. Један од њих је пораст контролисане агресије, који се све више скрива иза паравана тероризма. Међутим, агресија и њена контрола имају исту научну основу. Реч је о енергетској природи човека и могућности да се на људе утиче електромагнетном енергијом. Ајзак Чуанг, предводник Универзитета Стенфорд и Калгари универзитета је недвосмислен: „Направљен је квантни компјутер заснован на одлици атома да памти“. У његовом језичком изразу атом је универзалан, али он је и невидљиви део човековог бића.

Уосталом, биофизичар Александар Леонидович Чизевски (1897-1964) потврдио је утицај космичких чиниоца на физиологију човека и претпоставке о нераскидивој вези људског организма са космотелурском средином. Говорио је и о високој осетљивости биосистема на електромагнетне изворе.

Етјен Гије и Кристина Арди у књизи Алхемија живота навели су: „Молекул ДНК је способан да на даљину пренесе сигнал дате фреквенције, интензитета и амплитуде. Можемо рећи да спирала вибрира и да вибрација бива пренесена овој или оној области која је удаљена од места примања сигнала, области која тада почиње да ствара специфичан производ (информациону РНК и протеине). Примање сигнала и његово преношење на ефектор генског типа на ћелијском нивоу објашњава начин на који енергија (вибраторног типа) може да буде трансформисана у материју… Хармонизатор је околина.“ Научници који су радили на пројектима контроле ума као што су БЛУЕБИРД, АРТИЦХОКЕ, МКУЛТРА и МКСЕАРЦХ, знали су ту особину људског организма.

Чиновници креатора новог вавилонског поретка знали су и резултате истраживања Генадија Петровича Малахова. Према његовом сазнању „електричним пољима се може управљати помоћу свести, будући да је мисао – енергетско поље.“ То је научна основа за разне вештачке утицаје на људску психу.

Александар В. Трофимов је у књизи Нови хоризонти геокосмичке медицине навео низ научних сазнања која се користе ради контроле људи и њиховог ума. У светској литератури описани су бројни начини и механизми за мерења измењене осетљивости организма човека у односу на магнетна поља. Истражени су многобројни начини за оптимизацију електромагнетних процеса у организму човека.

Повезаност човека са космосом, простором, временом, енергијама и информацијама омогућава бројне покушаје да се људи ставе под контролу „великог брата“, којој он очевидно тежи.

Контрола људи није могућа без дубљег познавања квантне физике и поља „нулте тачке“ (празнина). За сада се зна да су вакуум (празнина, поље „нулте тачке“, акаша, Јунгово „колективно несвесно“, Шелдрејково морфогенетско поље, Борхесов универзални ум, спиритуална панорама, Теслино скаларно поље, Махаришијево јединствено поље интелигенције природе, Зеландов „простор животних варијанти“, Други Wорлд Wиде Wеб, „разводна табла“ Исака Боневица, „матрица“ Војне обавештајне службе САД…) називи за исти (умни и емотивни) део космоса.

Извесно је да је једна од основа контроле људи човеков електромагнетизам. Зато су, у закључку о загађености планете свеприсутним електромагнетним пољем, др Роберт Бекер, др Рутгер Вивер и др Стивен Пери написали нешто што је важно за могуће утицаје на човека: „Људи су електричне животиње са осетљивим магнетним мозговима. Праћакају се у мрежи електромагнетних утицаја. Уосталом, и ајкуле лове људе на тој основи.“

Контрола људи

Није само људска веза са космосом основа за контролу људи. Више је за то „крива“ његова природа. При покушају да направе савршену имитацију ока, научници су схватили да мисао обликује слику на мрежњачи и да се та слика може пројектовати на екран, а исто тако и да је „слика“ о којој је реч повезана с мислима на исти начин као оригиналан утисак. То је написао Никола Тесла у писму М. В. Капу 4. марта 1919. године. Тада је навео да је само питање момента када ће се и технолошки искористити та особина људи.

Више није тајна, у седишту Агенције за националну безбедност (НСА) у Форт Миду, још од 40-тих година 20. века постоји огромни и веома снажан бежични систем СИГИНТ (Сигнал Интеллигенце). Тај систем може да детектује, идентификује и прати биоелектрично поље сваког човека на даљину. Систем се користи за праћење сумњивих и из других разлога одабраних лица, надгледањем аудиовизуелних информација у њиховом мозгу. СИГИНТ је мрежа која користи РНМ врхунски метод за мониторинг нервних сигнала. Тим методом мапира се и бележи електрична активност тзв. визуелног кортекса (центар за вид) и приказују слике из субјектовог мозга на монитору. При томе, агентима НСА доступна је визуелна меморија праћеног субјекта. У мозак лица које се прати, могу се „кришом“, без његовог знања и пристанка, утиснути одређене слике, поготово у РЕМ фази сна.

Када је реч о контроли људи и Агенцији за националну безбедност САД, треба да се зна да подаци у Вашингтон стижу на разне начине. Српски криптолог Александар Трифони, у књизи Разбијањем шифара до истине, наводи да је један канал успостављен на основу тајног споразума те агенције и швајцарске фирме „Црyпто АГ“ и да све програме Wиндоwс легално прегледа и надзире управо та агенција.

Могућности утицања на људе описао је пуковник Џон А. Ворден у инспиративном тексту „Информацијска револуција и будућност војног ваздухопловства“. Будући да је експерт за електронику, веома јасно је објаснио како на људско тело утиче микроталасни пулс велике снаге у гигахерцном подручју.

„Неубојно оружје“ користи се за утицај на психу, ум и дух људи. Џенет Морис, из Одбора за глобалну стратегију, који предводи један од бивших заменика директора ЦИА, Реј Клајн, најавила је да ће САД, поред микроталасног оружја, увести и нови метод за гушење побуна и нереда, контролу дисидената, деморалисање или онемогућавање непријатељевих снага и повећање перформанси тимова пријатељских специјалних оперативаца. Морисова је упозорила да пешадија „ризикује“ да буде изложена специфичном звуку који се не може елиминисати нити неутралисати помоћу заштитне опреме, па чак ни са чеповима за уши. Није поменула цивиле. Као да је могуће негде издвојити пешадију.

Контрола ума

Контрола ума спроводјена је већином тајно, у војне сврхе, под надзором најмоћнијих обавештајних служби. Временом су неки од резултата истраживања постали јавни. Тако се зна да су неурофизиолог Хозе Делгадо, из Университy Сцхоол Yале, и Рос Адеј са Университy оф Цалифорниа, прецизним модулисањем фреквенција изазивали успаваност или агресивност животиња. „Кројењем“ електромагнетног сигнала у импулсне облике спроводили су танане психолошке манипулације. Делгадо је после истраживања током 1966. године изјавио да се емоцијама и понашањем људи може управљати електромагнетном енергијом: „Људи се могу контролисати на исти начин као роботи – тастерима“.

Биле су то прве информације о могућностима да се електромагнетном енергијом утиче на ум. Адам Манделбаум је у књизи Сенке рата те информације само потврдио:

„Спроводе се истраживања на пољу микроталасних генератора у циљу уништавња машина и људи. Инфрасонично оружје се на тестовима показало као успешно, а истраживања оружја која би радиофреквенцијама пореметило нервни систем војника прилично су одмакла.“ Уосталом, последња деценија 20. века проглашена је у Уједињеним нацијама за деценију истраживања људског мозга. У делу истраживања учествовали су и српски научници Ђуро Коруга, Никола Иланковић, Дејан Раковић… Резултат њиховог истраживања свести је Интернационални антистрес институт.

О електромагнетном оружју, и финесама примене екстремно нискофреквентних електромагнетних поља код „несмртоносног оружја“, међу првима су још 1993. године писали др Едвард Телер и Клеј Естерли на Универзитету Џонс Хопкинс у Лорелу (америчка држава Мериленд).

На основу њихових сазнања, најновија технологија радио-биолошког (или „психичког“) ратовања је, споредни производ усавршених психолошких инструмената, коришћених приликом космичких летова за тзв. мониторинг.

Та технологија се, према тврдњама веома угледних људи, примењује у пракси и то за остваривање значајних циљева. Харлан Џирард, директор Међународног комитета за заштиту од агресивног микроталасног оружја из Филаделфије, је за „Блиц Неwс“, објављен 18. јула 2001, изјавио: „Тврдим да су сви учесници преговора у Дејтону, а посебно Слободан Милошевић, били подвргнути истраживањима. Нормално је очекивати да се мировни преговори воде у Женеви или у Вашингтону. Дејтон је место које би требало да се нађе последње на списку могућих локација. Међутим, Дејтон је идеално место за спровођење експеримената. У њему је остварен и програм контроле ума познат под називом МК-УЛТРА. На стотине информација о Милошевићу похрањене су у америчке компјутере. Стручњаци су мерили електромагнетне таласе Милошевићевог мозга.“

Подаци о примени електромагнетног оружја сустижу један други. Јуриј Ј. Воробјовски у књизи Западни пут у апокалипсу пише о примени генератора-појачивача-ласера, који „може да обезбеди рад у дијапазону од 10 до 150 херца, а већ 10 до 20 херца производи инфра-звуке који погубно делују на све живо…“ У листу „Независимая газета“ 1991. године објављени су подаци да су ЦИА и КГБ потписали 24. септембра 1990. године Споразум о заједничкој контроли над психотроником. Документ број 174-90/16 потписали су Владимир Крјучков и Каспар Вајнбергер.

Лист „Орегон Јоурнал“ објавио је чланак „Мистериозни радио сигнали изазивају забринутост у Орегону“, у којем аутор тврди да је читава област града Јуџина у Орегону била преплављена микроталасним зрачењем у марту 1978. године. Становници Орегона жалили су се на главобоље, умор, несаница, црвенило коже, узнемиреност, „зујање“ у глави, праћено високим тонским завијањем. Аутори чланка „Технологија која не убија и ваздухопловство“ објављеног у америчком часопису „Прогресивни магазин“, у јануару 1996. године, открили су да армија САД развија микроталасна оружја с намером да их употреби против људских бића и ради контроле менталних функција људи. Почетком маја 2001. године „Њујорк тајмс“ је објавио да америчка војска поседује ново оружје под називом „технологија активног одвраћања“. Специјални уређаји користе се за контролу ума. Апарати шаљу радио-сигнале који код људи на удаљености до 700 метара стварају осећај да им је кожа потпуно изгорела. Аутор написа је закључио: „Остварен је сан свих мучитеља – да свом непријатељу нанесу велики бол, али да га оставе у животу“.

Неокортикални ефекти игара за децу често су веома видљиви. На пример, светска јавност је упозната да су се средином децембра 1997. године 732 малишана у Јапану сручила на под испред ТВ екрана, модрих усана и гушећи се, приликом емитовања 38. епизоде цртаног филма „Покемон“. Малишани нису издржали ментални шок изазван брзим и јаким блесковима светлости (узастопне муње из очију малог чудовишта по имену Пикачу). У експерименталној фази је даљинска контрола ума, сателитско посматрање можданих таласа и њихова анализа помоћу компјутера активираних мислима. Уважена финска научница, др Рауни Лена Килде, је текстом објављеним 23. октобра 1999, на финском језику, у часопису „Спекула“, упозорила најмање 6500 финских научника, докумантованим примерима, да се већ примењује сателитска контрола ума милиона људи, уз помоћ суперкомпјутера, инсталираних у Мериленду и Израелу.

Полицијске и војне агенције, према мишљењу др Рауни Килде, могу да следе сваког корисника и да утичу на његове мисли помоћу микроталаса, узрокујући да и здрави људи чују гласове у својим главама. Њене ставове потврдили су научници Института за биофизику из подмосковског Пушчино Шорохова и Тиграњана. Они су експериментално доказали да сноп из генератора веома високе фреквенције, модулисан гласом, изазива ефекат гласа који се чује „директно у мозгу“.

На питања да ли је могуће пренети звук тако да глас чује само изабрана особа (и нико више) и да ли је могуће с удаљености изменити емоције употребом електромагнетних уређаја, одговор у војној литератури је – да. За потврђивање истинитости наведене тврдње довољно је да се прочита Уговор Министарства одбране САД из 1995. године. Назив уговора је Комуникација микроталасним звучним ефектима, евиденциони бр. документа: СБИР Ф41624-95-Ц-9007.

Прва употреба електромагнетног оружја у војне ратне сврхе, догодила се у тзв. Заливском рату, у Кувајту. Трупе САД употребиле су технологију „немог звука“. Слали су поруке директно у мозак ирачких грађана и војника. Улазили су у њихове мождане таласе и мењали их, манипулисали су електроенцефалографским обрасцима и вештачки уграђивали клонирана негативна емоционална стања: осећај страха, нервозу, незаинтересованост, беспомоћност, немоћ… Примењени метод није само сугерисао људима како да се осећају, него је стварао осећања у ум уграђеним емоцијама.

Наравно, могуће је и клонирање људског гласа. Лабораторија Лос Аламос у Новом Мексику открила је 1999. године технологију гласовне морфологије. Са снимка нечијег гласа који траје десетак минута научници су способни да клонирају говор у скоро реалном времену. Та технологија се већ користи у контроли људи ради управљања друштвеним процесима. Учинили су то с гласом генерала-дипломате Колина Пауела и генерала Карла Штајнера, али и са гласовима стјуардеса, 11. септембра 2001. године.

Када се наведеном додају ненотехнолошки инструменти за контролу мозга (ВериЦхип микрочип за сателитску контролу кретања и мисли људи, помоћу РФИД технологије) и микрочипови који ће бити уграђени у пасоше, личне карте, здравствене картице, картице за превоз у градском саобраћају…, јасно је да ће грађани постати руља. Уколико се власт у Србији технички и технолошки не описмени, „велики брат“ ће микрочиповати прво њу (своје верне слуге), преко већ формиране Електронске управе, и ставити под потпуну електронску контролу.

12 реаговања to “Контрола кретања и свести”

 1. zvrndolja Says:

  Ovo mi deluje krajnje logično. Elektromagnetni talasi su čudo, koje, po svemu sudećni, nije trebalo otkrivati ljudima.

 2. Marko Says:

  Sta ovo znaci ????
  Ovo znaci da mene ceka moje selo za 4 godine….
  necu moci imati licnu kartu, pasos, dozvolu, zdravstvenu knjizicu …
  Pravac u selo da se zivi tesko!
  Pozdrav!
  Pomaze Bog!

 3. zdravko Says:

  Imao bi komentar na ovu temu ali necu da se reklamiram jer to nije dozvoljeno na ovom sajtu

 4. zdravko Says:

  Evo ovako Iza tehnologije koja danas kontrolise UM stoji osoba nase gore list pa nam se sve to obija danas o glavu

 5. zdravko Says:

  Bez tehnologije kontrole uma covek je na zemlji napravio pakao Sa kontrolom uma napravice jos veci pakao Kako se neseti da napravi raj Nikada nije ni pokusao

 6. Vesna1 Says:

  Па не знам на кога се алудира кад кажете “наше горе лист“. Али наше горе лист није био Менгеле и остали нацисти који су се после другог св. рата преселили у Америку и наставили своје монструозне пројекте против човека и човечанства и планете земље, зарад глобализације. То је прича из Протокола где за гоје треба направити проблем који ће они одабрани решити на “прави начин“. Па баш размишљам чему служи систем ХААРП и хемтрејлсови. Има 13 антенских система сличних харпу на планети. Па ето нам контроле ума. Ми смо за огледе у живо, па ко преживи причаће.

 7. zdravko Says:

  Ako neznate na koga se aludira ja vam zaista ne mogu pomoci Kako bi ste onda na zemlji napravili raj Priroda je stradanje coveka lepo regulisala Covek svojom aktivnoscu sve to samo ubrza Ako uspostavi kontrolu uma uspostavice i sve druge kontrole A to niko na zemlji nezna da uradi do mi Srbi direktno ili indirektno isto je Sve pocinje od nas a ist tako i zavrsava U Srbiji smo niko i nista u svetu smo sve i sva

 8. Vesna1 Says:

  Па добро што не кажете његово име, у чему је проблем да изоворите?

 9. zdravko Says:

  Poznato je da nikada i niko nije izgovorio pametni naucnik Bez obzira ko je i odakleje U svesti obicnog coveka dizu ga u kosmicke visine u pozitivnim smerovima a u negativnom kodeksu niko nije rekao za naucnike da nisu ludi ali izmezu naj ludjeg i najpametnijeg samo ih nit razdvaja Nisam ja te kopetentnosti da ih svrsavamu pozitivne ili negativne ali vi cete to odkriti ako budete citali izmedju redova Uspeh naucnika da svoim saznanjima dodje do samovodeci raketa oni pametni koje su padale u nasa dvorista znamo ko ih je odkrio mislim na tehniku ali nije znao da se padati u nasa dvorista E sada to nije vazno vazno je da kontrolisu Srbski um i kretanja da imaju kontrolu nad svim i svacim sto je srbsko Svu tehnologiju sveta upotrebljavaju da nas je sve mamje i manje sto i mi sami u srbiji im pomazemo nazalost A nasi ljudi nisu svesni da kada kazu amerikanac srbskog porekla neznaju sta to znaci ali cim ovo u srbiji progovoris cela srbija ce da ckoci na tebe i nemate zato smo u fazi izumiranja Zar nismo Preko kontrole uma nece mi dozvoliti ni da sa zenom spavam ajde to i mozda ali da vrsim reprodukciju ne POZ

 10. Јелена Says:

  Алудира се на Николу Теслу, кад се каже
  „наше горе лист“, и не знам зашто се то са поносом не изговара. И не, немају контролу, и то их плаши. Али раде на томе да је остваре. Молим, користите знакове интерпункције, ради лакшег споразумевања.

 11. Pera Says:

  Gospodin Radisic je sve lepo objasnio ali je problem u tome sto su ljudi glupi i samo razmisljaju o banalnim stvarima (sta ce da jedu i gde veceras izlaze i o sl. glupostima) a na ovako nesto gledaju kao na naucnu fantastiku. Mislim da je najbolji primer ispiranja mozga (na razne nacine) gledanje svih ovih Velikih bratova, Farmi, opsednustost izlascima, klanjanje folirantima poput Asanza (wikiliks), gajenje pasa kao kucnih ljubimaca (pogledajte koliko ima frizera za pse u BGu), i td. Ljudi danas nemaju svoje misljenje nego gledaju sta dr. ljudi rade i prosto je neverovatno kako svi kao po naredbi rade iste stvari na isti nacin. Ispiranje mozga je toliko vec prisutno svuda da je najbolje pitanje kome jos nije ispran mozak.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: