Изборно огледало


Период до избора парламентарне већине која ће да управља Србијом биће својеврсна прилика за грађане Србије да као у огледалу сагледају голу суштину свих партија, јер простора за маневар и скривене игре више нема, нити за проСрпску коалицију, нити за проевропску.
Пре него што нешто кажем о томе, морам одмах да кажем да сам разочаран што се нови, поштени, квалитетни, стручни људи, који нису у ниједној од странака на страначкој „бувљој пијаци“ Србије, нису ујединили у неки покрет, покрет који би био састављен од те нове елите, елите стручних, поштених и оговорних људи који би извукли Србију из блата у којој нас је увукао позиционо-опозициони корпус политичких партија. Уместо тога, они и даље делају индивидуално, што им умањује снагу него када би били у некој групацији….

Но, шта да се ради, нема се где, то нам је судбина, а животна стварност не може да чека и погледајмо у „огледалу“ каква нам је тренутна политичка сцена и ситуација…

ПроСрпске странке које чине РС, ДСС са коалицијом око себе, и СПС са својон коалицијом, имају јединствену прилику да, сад или никад, направе коалициону већину у парламенту, да створе већинску владу, и тако да се заувек решимо највећег политичко бескрупулозног антисрпског сервилног шљама, којег смо икада имали у својој историји, а то је ДОС, та фингирана опозиција обичних бараба, која десет година није била способна да скине са власти Слободана Милошевић, све док нису почели да стижу џакови пуни USА долара, а тада би и моја баба срушила сваког деспота са власти.
Коштуници, који се из тог ДОС страначког корпуса ипак сврстао у проСрпску оријентацију у одбрани националних и државних интереса Србије, ово је задња прилика за поправни и да допринесе (али не као премијер, већ у доприносу стварања проСрпске коалиционе већине) да се исправе катастрофалне грешке и неодговорност за време његове владавине док је био премијер, поготову у привреди и обрачуну са организованим криминалом! Коштуница је иначе и дошао на власти обећавши народу Србије ревизију комплертне пљачкашке приватизације државних фирми, које је иницирао ДС са Ђинђићем, а та ревизија је и суштина нашег бољитка, али од тога није учинио ама баш ништа…!

А за СРС и СПС више нема врдања…!

Ако са Коштуницом не створе већину у Скупштини и тако формирају већинску владу у којој ће без икаквих партиских „уплитања“ дати шансу новим стручним људима да опораве и потом воде Српсу привреду, затим да се обрачунају са криминалом, мафијом…они ће дефинитивно избрисати себе са политичке сцене…!
Биће то својеврсни политички „хара-кири“ и за СРС, ДСС, СПС, а то ће бити „зелено светло“ за ДС, ЛДП и коалицију око њих, да као плаћеници одраде до краја Западним менторима посао око уништавања Србије као државе, њене привреде, као и колектовног идентитета нас Срба !

У том случају народ ће бити толико разочаран да ће ући у тоталну апатију и препустиће се својој „апатичној губитничкој судбини мазохистичког колективног самоуништавања“, а поменуте странке неће моћи све заједно сакупити чланство у један аутобус….
Ако се то деси, биће то тада горак увид целом Српском народу, да је сва та јебена наводно проСрпска оријентација почивала на голој и лажној реторици, и да је мислила само на себе и своје страначке и појединачне интересе, а да им је Српски народ био само „критична маса“ коју ће они заједно са ДОС-ом да деле, излуђују и тако владају у мафијашком систему владања путем „поделе плена“…

Што се тиче ове безбожничке и антиСрпске проевропске коалицију окупљене око ДС-а, (ЛДП, Г17+ и остали из Дос-а) грађани имају јединствену шансу да у „школском примеру“ најбоје виде оперативне синхронизоване медијске методе параноичне ДОС кампање „испирања мозгова“ Српске нације и свих грађана…!
Тако ће лакше све то препознати и схватати како се то и раније оперативно и оркестрирано радило и координирало са Западним медијима. То ће им помоћи да убудуће не наседају на те манипулације, јер после 10-ог Маја тај манипулативни „механизам“, та „машина“ се више него јасно уочава, тако да и најнаивнији може све да схвате…!

Зашто се то тако јасно види…?

Па баш у тој параноји, машина им је зарибала, …јер када неко тврди да је у народу победила проевропска орјентација, а и врапцима на грани је јасно да једино проСрпка орјентација може да састави парламентарну већину и да је она условно речено „победник“ и да је то већинска воља Српског народа, онда тај неко је параноичан и луд…
Но, пре него што наставимо даље, погледајмо коначну процену резултата избора према „њиховом“ CESID-u.


Орјентационо, то му дође овако:

 1. Проевропска орјентација:

  1. За европску Србију – Борис Тадић =103 мандатa
  2. ЛДП Чедомир Јовановић = 13 мандатa
  3. Бошњачка листа за европски Санџак
   др Сулејман Угљанин = 2 мандатa
  4. Бошњачка листа за европски Санџак
   др Сулејман Угљанин = 4 мандатa
  5. Коалиција Албанаца Прешевске долине = 1 мандат
   • Укупно = 123 мандатa

 2. ПроСрпска орјентација:

  1. Српска радикална странка
   др Војислав Шешељ = 77 мандатa
  2. Демократска Странка Србије-Нова Србија-
   Војислав Коштуница = 30 мандатa
  3. Социјалистичка партија Србије
   ПУПС-Јединствена Србија = 20 мандатa

   • Укупно = 127 мандата

У Српском Парламенту има 250 посланика и која је то сад победила орјентација, проСрпска или проевропска?

Шта је народна воља…?
Шта је воља грађана…?

Зар је максималан могући број мандата атисрпско-проевропске опције од 123, над проСрпском од 127, победа воље грађана…!!???
Ствар је исувише јасна и очигледна ко је победио, тако да је ова ДОС параноична пропаганда и лудило у уверавању јавности да је победила проевропска орјентација добродошла, да народ и грађани увиде какав је то интелектуални шљам и талог Српског друштва, какве су то аморалне барабе које Српски народ најуврдљивије и цинично третирају као „идиотизовану масу“ којој ће „доказати“ оно што је недоказиво и најперфиднијом најсофостицираном оркестрираном кампањом, а камо ли њоховом паранојом, ;а то је, да је 123 више од 127…!??

Зар, ових 127 мандата нису гласови грађана Србије?
Или је она за ДОС само једна „затуцана“ маса која живи на Марсу и не рачунају да су то грађани Србије, а ова мањина од 123, е то су грађани Србије, напредни, то је воља грађана, а Марсовцима је место на Марсу.
Само нешто да кажем за тај ДОС, то је најгори нерпријатељ који једна држава може имати, они су гори од било којих Немаца, или NATO пакта, јер то је окупатор изнутра. Дос је окупирао Србију, гори су од фашиста, од када су дошли на власт све је горе, уништили су комплетну привреду Србије путем пљачкашке приватизације. Не може ни њихова лажна статистика по којој „живимо боље“ да превари народ, тај народ им је веровао, али ДОС га је подло преварио. Искључиво је ДОС одговоран и крив што се народ поново окреће радикалима! Осам година су на власти, а све је горе, са тенденцијом да ће бити још горе, ви сте најгори, ви сте пљачкаши душа, јер нисте испунили овај Уговор са народом за којег сте се обавезали и пре него што сте дошли на власти, ви сте само проклета фингирана опозиција која је окупирала Србију изнутра и Западу сте „дар са неба“, јер то је најгори окупатор. Кад народ има спољнег непријатеља, онда може како тако и да се организује и да се одупире, јер зна ко му је непријатељ, али шта да ради са вама, домаћим окупаторима за рачун светских моћника, он за вас још и гласа, бира вас, јер сте га тотално излудели пропагандом.

А најгори и најпараноичнији од свих је Борис Тадић, који је тако глупо смешан и јадан, да је одмах почео да слави победу „већине грађана“ од 123 могућих мандата, над „мањином“ и „пораженом страном“ од 127 мандата..!?
А просто је невероватно и будаласто да се чак усудио и да прети и упозарава „поражену страну“ од 127 мандата, ни више ни мање него да ће „демократским средствима“ одлучно да брани вољу своје већине од 123 (!??), што се граничи са најгором врстом параноје и психопатологије.

Бојим се да то он претри неким другим средствима, јер ко је икада некоме нешто претио и упозоравао „демократским средствима“, када се само по себи разуме да су демократска средства самоспроводљива кроз Устав, законе и институције јердне земље, и све је то до лудила смешно, а Тадић каже за себе да је завршио за психолога.
Мислим, стварно… замислите аналогно да рецимо у неком судском спору једна страна „прети“ другој и „упозорава“ је да ће искористити сва законска, правна и судска средства, да суд донесе одлуку у њену корист…!??

У судници би била провала смеха…

Али ето, сада је грађанима јасније какав је Тадић лик, који сам себе исмејава у очима народа, а председник је Србије…
Тадић као председник није неутралан, стао је уз ДС, и у кампањи и са овин „претњама“, мада је јасно да је нешто друго воља грађана.
А највећи парадокс је тај, да је управо „демократским средствима“ (на изборима) победила проСрпска опција и да има потпуно легитимно право да оформи коалициону Парламетарну већину, зато што је то воља народа и грађана Србије, јер је ваљда њихових 127 мандата веће од „победника“ са 123 могућих мандата, и то је све ствар договора и разраде, јер да би се оформила Скупштинска већина нека странка и коалиција мора да обезбеди минимум 126 мандата.

Тадићев ДС је истина као странка добила највећи број гласова од свих, 38,7% или 103 мандата, али из авиона се види да то није већина и „воља грађана“ и само у најлуђој машти и сновима неко може да тврди на је то већина, јер и три групације странака и коалиција које се суштински не разлукују око битности виталних државних и националних интереса одбране Србије, имају 127 мандата, тако да Тадићу не могу да обезбеде већину ни остале проевропске струје.

Мислим, може… али само у сновима…

Сви се сећамо да је у више наврата на изборима Радикална странка имала највише гласова као странка, чак је ишло и до 41%,па Тома није „претио“ да ће искориостити сва „демократска средства“ да формира парламентарну већину јер је то „воља грађана“, владу, а камо ли да се усуди да то и спомене, јер јасно је као дан да 41% није више од 59 %…

У случају да Тадић, покуша да изазове уличне нереде и тако покуша да спречи да се заправо УСТАВНИМ и демократским средсвима формира Скупштинска већина Народњака, биће директно одговоран за то, прекршиће као председник Србије УСТАВ, и мораће кривично да одговара, а ризикује и тиме грађански рат, јер је у располућеном народу све дошло до „усијања“ између две струје, проСрпске народне, и проевропске.

Пегледај народе како су прљаве и одвратне те ДОС странке, поготову ДС, сада су спремни да сарађују и са СПС-ом за који је синоним Слободан Милошевић кога су им они ухапсили и стрпали у Хаг, а знају да на сва уста вичу и плаше народ да не дозволимо да се вратимо у „деведесете године“ у доба Милошевићевог тоталитаризма и политике, против чега смо се борили..!

Које лицемерје, која хипокризија, који неморал, који цинизам, који нихилизам, која лажжжж !

Многи су веровали у тај ДОС после Петог Октобра, али сада је јасно да је то само фингирана опзиција неспособна за било шта, само су чекали да буду доведени на власт, на голу власт, а за народ и Србију нису давали, нити дају, ни пет пара…!

И погледајте сад, тај школски пример како се манипулише масама…

Иако је свима јасно да проевропска орјентација ни у лудилу не може да обезбеди Скупштинску већину, нити да је победила, сви домаћи и страни медији испирају мозгове масама и врте до бесвести да су се грађани Србије одлучили за „европски пут“, а запад најављује како ће Србија имати шансе, да кад уђе у ЕУ, буде „мотор развоја Балкана“,а при том тај исти „мотор“ стално условљавају политичким условима да би ушли у ту њиохову ЕУ, одузеше нам и парче територије, па сад не знам какво свемоћно гориво треба да има тај „мотор“ да би био предводник развоја на Балкану…!??
Чак нас и Месић „похвали“ како су се „млади Србије“ удлучили за проевропски пут.

Тој оркестрираној кампањи и испирању мозгова придружили су се и разни ДОС режимски „интелектуалци“ и „непристрасни“ аналитичари са својим „анализама“, које су у ствари небулозе и пројекције онога што би они хтели да буде, то се зове „испирање глава“. Желе да унесу немир у народ, конфузију, и да тако и народ поверује у оно што се није догодило, да би ваљда касније на улици путем изазивања немира „бранили то“. Третирају нас ко идиоте…!

Сада се тај СПС на кога су сви донедавно пљували, одједном „претворио“ у „модерну“ странку, странку која брине о социјали, са којом се да сарађивати.
Један аналитичар, мислим да се зове Бујошевић, очекује да ће СПС „сигурно“ ући у коалицију са ДС-ом, јер ће тако имати шансу да „опере“ прошлост и да постане модерна странка…
То су све у ствари само лепе жеље и поруке за Дачића шта га све „лепо“ очекује ако уђе у коалицију са ДС, једино незнам како ће ту да се помире две непомирљиве ствари између Дачићевог СПС-а и Чединог ЛДП-а, јер се Чеда залаже да први признамо независност Косова, ухапсио им је Слобу, а Дачић и СПС то знају и барем на речима, то никако не прихватају.
Ко зна, можда ће и Чеда да „промени“ став, па да каже да не треба баш први да признамо независност Косова, већ да чекамо да то прво уради држава Лихтештајн, па ако га они признају, да га признамо и ми, а ако га не признају, да га не признамо и ми…

Далеко од тога да ценим Дачића и СПС, али ипак мислим да Дачић није глуп да уђе у коалицију са европејцима, јер би то била и „сахрана“ СПС-а као партије и „гажење“ на Милошевића који га је створио, а и чланство би се тотално расуло.
Дачић би истина са својим СПС струјом истина можда закратко „процветао“, јер би га ДС „мазио и пазио“ и попут златне рибице би му испуњавали сваку жељу..
Али то би било врло кратког века, а после долази „шок“…нестанак са политичке сцене..

Међутим, ништа није искључено, у Србији је све могуће…

Тој оркестрираној кампањи да су се грађани Србије „одлучно“ определили за „европски пут“ одједном је „поздравила“ и берза, где су акције „одједном“ напрасно скочиле као никад од времена Октобарских промена и подсетиле нас на доба из Југословенске Социјалистичке договорне економије, када је главна економска референца била: „ја теби..ти мени…“

Ето, то је сад почео да ради и пропадајући Капитализам са преко 70% шпекулативног капитала (фиктивни новац, без покрића), јер како ће другачије да се освајају „нова тржишта“ за капиталистичке концерне, него политичким махинацијама преко разних берзи и плаћених политичара, где се већином догађају обећане трансакције, пројектоване, које се могу догодити, али и не морају…
Још једном да поновим, мораћу то често да радим, лажна је дилема Европа;- да или не, ми никада нећемо ући у Европску Унију, желели ми то или не. То је још 2000-те одлучено, то сви лидери политичких партија знају, а и даље ћуте:

Крајем Априла 2000. године Stejt Department и Амерички Ентерпрајз Институт организовали су у Братислави конференцију о Балкану и проширењу NATO.Тој седници је присуствовао и Вили Вимер, тадашњи потпредседник скупштине OEBS, а пре тога је био секретар у Немачком Министартству одбране. Оно што је за Србију веома важно, тој седници су такође присуствовала и три политичара из Србије: Милан Пајевић, у својству спољнополитичког саветника странке Г17 плус, Александар Фатић, председник Центра за менаџмент у Београду, и Братислав Грубачић, директор и главни и одговорни уредник Београдског ВИП Преса.
Тада је донета одлука да се Србија “трајно искључи из Европског развоја” што значи да Србија неће никад постати чланица ЕУ, хтела то она или не

,..прочитај све
После свега овога што сам писао, намеће се само једна чињеница, и горка, заиста горка спознаја, да су странке и странчарење највеће зло у Србији. Ми смо ментално оболела нација која колективно болује од „страначког лудила“ и параноје!
Исувише смо подложни ирационалном у нашем колективном несвесном, то знају политичари и разни „интелектуалци“ и то стално користе да нас заваде и да владају тако нама, а искључиво је патио због тога и имао штете само Српски народ и држава Србија, а не ти изроди….
Оно што нам је за разлику од „професионалних“ Среба, поручио Арчибалд Рајс, тај највећи искрени пријатељ Срба, је једино решење за нас, а то је ванстраначка парламентарна демократија..!Изворни ванстраначки Парламентаризам !
Нажалост, ко зна када ће се то десити, а нових људи још нема на политичкој сцени Србије у виду неког обједињеног покрета, организације, а не странке. Делују индивидуално, али није ми јасно шта чекају (!?),зашто се не уједине у неку јаку ванстраначку организацију која би била јака, и да нас извуку из блата, јер без њих, те нове интелектуалне Српске елите, народ неће моћи ништа да уради сам, стихијски, мора неко да га води, да га организује, да артикулише његов глас, јер без њих народ је само „пиле без главе“, а и они без народа, нису ништа…
Немамо куд… нека проСрпска коалиција формира скупштинску већину, потом и владу, и ако не исправе грешке из раније праксе, народ ће и њих да почисти ко „тајфун“ у неком бесу немоћи неког „Аргетинског сценарија“…
Кад оформе власт, нека се не уплићу да раде оно што незнају, нека стручним људима попут Бранка Драгаша и осталих из његовог Клуба економског покрета препусте привредни и економски опоравак и препород Србије, по њиховом плану и идејама, иначе потонућемо скроз!
Имају задњу шансу да се обрачунају са криминалом, корупцијом, мафијом. Ни ту ништа не треба да се уплићу, већ да поставе нове људе на главним позицијама и да им се не мешају у рад.
Ово је вероватно мој неки сан и „вапај очајника“, јер знам да су странке нешто најгоре што нас је задесило, али једино знам и желим, да ДОС нестане заувек у политичку историју!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: