Србијо, када ћеш већ једном да кажеш: Доста?


brdar123
професор Милан Брдар

Поново је, у изванредној емисији „Атлантис“ коју на другом програму Радио Београда уређује и води госпођа Биљана Ђоровић, био гост професор социологије господин Милан Брдар, наш врсни интелектуалац.

Заиста је дивно слушати га како разборито и паметно прича.

Суштински, нагласак целе емисије је на ситуацији око отимачине Косова и Метохије, и како да се организујемо, и уз помоћ кога, да би га поново некада интегрисали у састав Србије, а најбитније од свега је да не изгубимо самопоштовање према самима себи, ваљда нам је доста самопонижавања.

Наравно, било је речи и о другим стварима. Професор Брдар је дао праву слику политичке „тежине“, тог фамозног „играча“ на глобалној политичкој сцени „изградње“ Новог светског поретка који се зове, Европска Унија, мислим, тај „јаки“ играч… и једино нас „тамо“, чека тако „светла будућност“, по речима наших „усрећитеља“, нашег првог „демократског“ режима после другог светског рата, јер ако не уђемо у ЕУ, ваздух више неће да постоји у Србији.

Било је речи и о специфичном облику планетарног тоталитаризма и фашизма којег спроводи Америка. Све се преноси у дубоко извитопереној, али уочљивој, психолошкој сфери, где су и тлачитељ и тлачени, „партнери“, „пријатељи“, „сарадници“ у некаквим „међународним“ организацијама, па сад, ако те је „‘партнер“ бомбардовао и срушио пола земље, страдали невини цивили, отео Косово, не значи да ти је непријатељ, не забога, (зар нам нису причали да они нису против народа Србије већ „само“ против режима) то је за „твоје добро“… и ти треба да се „радујеш“ што ти твој „мишићави“ партнер отима Косово и Метохију, чији се ресурси процењују на 55о милијарди долара, а твој ће „партнер“ све то да „легално приватизиује“, наравно… за опше „благостање“ и „задовољство“ свих, мислим „партнерски“, остаће нешто и за нас, ваљда…

Прво следи уводни говор госпође Биљане, па онда говор професора Брдара.

Скини аудио клип (9 мб.)

Ван контекста професоровог говора, да напоменем, да је у скоријој прошлости Председник Француске, Саркози, рекао неформално, да Србија може да уђе у ЕУ само ако призна независно Косово, и управо се види да наша политичка „елита“ припрема идиотску причу за масе, да ми ето ај’д некако признамо независно Косово, па кад уђемо у ЕУ, е тек ће тад да да га „аргументовано и демократски“ бранимо, и да бре „покажемо“ Европи да смо у праву.

Нема шта, успећемо, право је на нашој страни, а наши „пријатељи“ ће коначно све схватити…

П.С.

Користим прилику, да као што сам упутио позив Дуцију, тако упутим и позив уваженом професору Брдару, надам се не „узалудан“, да почне да у својој режији прави аудио снимке и да каже свом народу све што му лежи на души, а ја ћу то да публикујем на свом блогу, јер интернет је заиста моћан медиј који полако, али сигурно, разбија информативне блокаде….

Уважени професоре, ваше мисли ће бити расположиве за преслушавање 24 часа дневно, свакога дана, схватате, и тако се дугорочно отвара велики простор за индивидуално буђење и отрежњење одређених појединаца у обичном свету….

Наравно, та идеја се односи и на остале интелектуалце и блогере који ће то да публикују.

Мој имејл: orgonster@gmail.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: