Велимир Абрамовић – Најбољи познаваоц Тесле!


Prof Velimir-Abramović

Пре него што вам представим господина Велимира, одмах да кажем да су аудио клипови говора господина Абрамовића емитовани на другом програму Радио Београда у емисији Атлантис коју води и уређује госпођа Биљана Ђоровић. Велимир Абрамовић кога вам данас представљам је прави бисер и драгуљ нашег друштва! Он је претеча једне нове епохе, једне нове цивилизације на потпуно новим основама него што је ова садашња, комерцијална, која човека мало-по-малу, „гура у амбис“.

Велимир је мултидимензионална личност, филозоф, естета, савремени метафизичар који налази решења за проблеме човечанства у споју науке и метафизике, спиритуално – научног и природног, за корист и добробит човека и планете Земље, јер то је једини излаз за посрнуло човечанство…!

Све се ово нашло у несхваћеном генију какав је био наш Никола Тесла, али изгледа да је „прерано“ дошао, јер степен зрелости човечанства није био на одређеном нивоу, али, без таквих људи нема будућности!
Човек ће само бити експлоатисан,а већ се богами доста напатио на свакој тачки наше планете,и сад би то требало јасно да се види, – какав нам то нови човек треба, ако неће сада, онда када ће…?

По мени, Велимир – Веља Абрамовић је најбољи суштински познавалац тајне нашег генија Николе Тесле, његовог генијалног дела и научних идеја, које тек треба да се развију…!
У једној нашој институцији задуженој за чување архиве Николе Тесле у којој се налази његових 60.000 научних списа,држи се комплетна физика 21-ог века и будућих миленијума, а они који тамо раде још нису средили архиву са тим документима (!??) тако да то буде доступно онима који желе да проучавају Теслина дела.
Велимира су интересовали Теслини списи о етру и гравитацији, али када је то затражио, рекли су му да још није сређена архива, а то тако причају још од 56-те када је и прикупљена сва Теслина научна документација из Америке. Било ко да је радио ту; од 56-те па до данас, ако затражите неки Теслин научни документ, они вам кажу… није сређена архива…!??

Нису то чиста посла, 50 година они не могу да среде Теслину архиву…!??

Пре него што вам поставим на крају текста три линка са Велимировим говорима о Николи Тесли (2 линка) и славном Питагори, даћу вам да прочитате кратки препис Велимирове биографије и укратко на чему он ради.

Дипломирао 1975. филмску и ТВ режију на Факултету драмских уметности у Београду; магистрирао 1983. теорију културе на Факултету политичких наука и одбранио докторску дисертацију Проблем континуитета у природној филозофији Лајбница и Бошковића на Филозофском факултету Универзитета Кирил и Методије у Скопљу, у области филозофије науке (онтологије и гносеологије). Усавршавао се 1984. у Кoпeнхагену, 1987. и 1999. у Амстердаму и 2000. у Giessenu, Немачка.
Професор по позиву на Универзитету у Падови, Италија, Високој школи за архитектуру Баухаус, Dessau, Немачка, Одсеку за историју и теорију позоришта Универзитета у Giessenu, Немачка и Високој државној школи визуелних уметности Rijksacademie у Амстердаму, Холандија.
Изабран у звање доцента 1989, ванредног професора 1993, а од 2002. године је редовни професор на Катедри за теорију и историју Академије уметности БК, за предмете Историја филма, Теорија Филма и Естетика.
Учествовао на бројним симпозијумима и држао предавања и курсеве у земљи и иностранству из области театрологије, савремене теорије филма, савремених медија, теорије визуелних уметности, питагоријске естетике, историје филма.
Одржао пленарна предавања по позиву на Симпозијуму о космологији, Падова, Италија, Симпозијуму о авангардној употреби савремених медија, Дессау, Немачка, и на Руском Темпоролошком семинару Универзитета Ломоносов, Москва.
Коресподент је и председник секције за Холандију и Белгију Tesla Memorial Society из Њујорка. Један је од оснивача фондације Stichting International Academy of Universal Science у Амстердаму, где је изабран за потпредседника и гостујућег професора.
У току 2002. формулише основу својих филозофских погледа на стварност и логички и методолошки заснива Онтологију времена као нову грану Европске метафизике, која Време поставља за Биће (света).
Предавање Време као ноумен или непросторни ентитет – услов филмске рецепције, у организацији Међународног филмског фестивала у Ротердаму, Холандија одржано 1999. штампано је у целини. Објавио стручну рецензију An Important Contribution from a Serbian Film Theoretician за Лексикон филмских теоретичара у часопису Балкан Медиа (Софија, Бугарска). Члан редакције научно филозофског часописа Делфис, Москва.
Бави се књижевношћу, поезијом, прозом и критиком. Објавио збирке песама Емсеп и Мале песме; роман Дух Балканије, филозофску студију Лајбницово и Бошковићево схватање континуитета.
Библиографија радова до 1998. обухвата 175 наслова који се баве проблемима уметности, филма и телевизије. Радови су му објављени на енглеском, руском, шпанском и италијанском језику у водећим међународним часописима Scienca e Storia (Milano), New Energy Technologies (Moskva), Delfis, као и књигама Artist Body (Milano) и Уметност наше епохе (Центар за модерну уметност Santiago de Compostela).
Члан Удружења књижевника Србије и Естетичког друштва Србије.

Аудио линкови:

Овде Велимир говори о Николи Тесли у радио емисији другог програма радио Београда која се зове „Тесла и паралелни светови“, а разговор је водио Горан Цветковић.
Директан линк за скидање

Овде је његов веома интересантан говор о Тесли у радио емисији „Атлантис“. Ту сам пропустио да снимим првих десетак минута, а фајл сам морао да прерађујем колико се могло, јер је првобитно био слабог квалитета, јер имам слаб пријем радио Београда. Сада се и поред одређених шумова добро чује.

Преузми емисију (7мб..)

Овде Велимир говори о славном математичару Питагори, Питагорејском братству и мистичној математици Питагоре. Ово је такође било у радио емисији

Преузми емисију (8.3 мб.)

За све младе и остале људе за које је Тесла неисцрпна инспирација у њиховом научном трагалаштву, ова два горња аудио фајла биће од изузетне користи и подстрека…!

Tакође, Велимир је указао на нетачна и погрешна тумачења из Теслиног живота, о његовом раду и сарадњи са Морганом и обелоданио је разлог зашто је Тесла одустао од пројекта са кулом Wardenclyffe, а нису биле у питању паре…и разне друге ствари…
П.С.
На следећем линку имате прилике да прочитате још један инспиративан текст о Николи Тесли, а има и аудио клип.
О Тесли говоре Велимир Абрамовић и инжињер Горан Марјановић који су један тим. А Горан има два изума на бази Теслиних нехерцијанских таласа:
Никола Тесла, непревазиђени геније… !
Текст Велимира Абрамовића:
Велимир Абрамовић – Метафизика и космологија научника Николе Тесле

44 реаговања to “Велимир Абрамовић – Најбољи познаваоц Тесле!”

 1. mmilan81 Says:

  Iz biografije ne vidim zbog cega bi ovo bio najbolji poznavaoc Nikole Tesle. V. Abramovic u svom radu nema nikakvih dodirnih tacaka sa elektrotehnikom, masinstvom i fizikom.

  Na osnovu navedenih naslova (paralelni svetovi, atlantis, itd) rekao bih da je ponovo rec o nekoj mistifikaciji lika i dela Nikole Tesle, a ne o realnim stvarima i relanom znacaju N. Tesle.

  Zanimljivo je da vecina ljudi u Srbiji, koji se dive Tesli kao najvecem naucniku, zapravo nema pojma o tome zbog cega je Tesla stekao znacajno mesto u svetskoj nauci!

 2. Nebojša Says:

  Zanimljivo je da ti veoma brzo i površno donosiš sud o Abramoviću, samo iz biografije i površnog tumačenja naslova.

  Kad si pre stigao da preslušaš fajlove i doneseš neki sud o njemu, ako uopšte može tako brzo i da se donese neki kvalitetan sud,ne samo o Velji, već o bilo kom čoveku?

  On ne priča o značaju Nikolole Tesle, već o njemu i njegovom delu.

  Tesla nije bio običan čovek, on nijedan projekat nije uradio na način kako rade današnji naučnici,a to je… prvo eksperimentišu,odbacuju ono što je pogrešno.. i onda dođu do rešenja.

  Tesla je sve radio obrnuto, ako tako može da se kaže,prvo je sve oko određenog svog projeklta-zamisli „obradio“ u glavi, u svojim konstruktivnim vizijama, i onda je samo stavio parametre na papiru da se uradi patent, dakle bez ikakvog prethodnog eksperimentisanja , i nikada nije napravio grešku ( ! ) … za razliku od metoda i proba klasičnih naučnika koji posle dosta grešaka i eksperimentisanja dođu do rezultata.

  Ovo je sve govorio Tesla o sebi i načinu na koji on dolazi do svojih pronalazaka.

  zar je to obično..?

  Nema tu mistifikacije nikakve…Teslu može shvatati i objasniti samo čovek koji „vibrira“ na istim talasnim dužinama…
  Teslu može objasniti samo neko ko je dugo… dogo čitao njegova dela i proučavao ih… i tako ulazio u mentalni i duhovni sklop Nikole Tesle, sa naravno podrazumevanim naučnim znanjem.

  PS.
  Da li si primetio,“Atlantis“… tako se zove radio emisija u kojoj je Velimir govorio.
  Zašto naslov i naziv radio emisije dovodiš u mistifikaciju oko Tesle..!??
  U toj emisiji se govori i o umetnosti, pozorištu, kulturi…

 3. Nebojša Says:

  Znate šta, biografija…

  Čuveni naučnik Euklid… nije imao nikakve škole bio je samouk!

  Malo bliže… čuveni naučnik Šauberger,nije imao nikakvog tehničkog obrazovanja,škole , a stekao je svetsku slavu svojim izumima…!
  Ja i nisam naveo sve iz Velimirove biografije.
  Naš čuveni sadašnji pronalazač Veljko Milković čiji je patent o dvostrukom mehaničkom oscilatoru priznat kao značajno
  dostignuće i uvršćen među sto najboljih u svetu

  ima mišljenje i utiske o svom pronalasku od Velimira Abramovića, kao što se i vidi iz prethodnog linka.

  Neke stvari ne mogu da se shvate logikom, kao ni Tesla.

 4. mmilan81 Says:

  Ne donosim sud vec samo kazem da na osnovu biografije nigde ne vidim da je V. Abramovic kompententan da govori o radovima N. Tesle. Da bi bilo ko govorio o radu nekog istrazivaca ili naucnika mora da bude upucen u osnove te nauke. Ne verujem da je V. Abramovic baveci se filmom, rezijom i dramskim umetnostima i politickim naukama mogao da stekne dovoljno tehnickog znanja da da sud o tome koliko su znacajne tesline struje, trofazni motori, magnetna polja i sve ostalo cime se Tesla bavio.

  Osim toga, u naslovu teksta stoji „najbolji poznavalac“ a to nije napisao V. Abramovic.

 5. mmilan81 Says:

  Zaboravio sam da dodam – na osnovu cega tvrdite da je reditelj i doktor politickih nauka bio bolji poznavalac rada Nikole Tesle u oblasti elektrotehnike, masinsta i fizike od ljudi koji se time bave?

 6. mmilan81 Says:

  A o vecini stvari ne moze da se sudi ako se pre toga dobro ne nauce.

 7. Nebojša Says:

  Pa ko kaže da to Velimir nije naučio…?
  Pročitao je tonu knjiga,razume se on u tehničke stvari…

  Ovaj komentar više pišem zbog drigih,a ne zbog konvencionalista poput vas, jer vas je nemoguće ubediti u nešto što nije zvanično priznato i odobreno, ono što nije prošlo kroz zvanične protokole potvrde.
  Da je sam život po prirodi konvencionalan, to bi bilo jedno sveopšte mrtvilo…!
  Recimo, objasnite neku ženu konvencionalno, logikom?
  Naravno… nemoguće, a bez žena se ne može, zar ne? 🙂

  Bistar čovek može posmatranjem i razmišljanjem otkriti fundamentalne zakone prirode i obrazovanje je tu samo alatka, a ne pokretač tih otkrića!

  Šta hoću da kažem… recimo, ja znam ovde jednog čoveka koji je završio školu informatike i učio o tome, o kompjuterima, Windiwsima,s ve to oko 5 godina, radi sa time,a sam hvali svog prijatelja da bolje zna od njega o kompjuterima,hardweru, a pogotovu programerskim jezicima, a čovek nema nikakve škole za to, …!??

  Objasnite ovo vašim konvencijalnim razmišljanjerm?
  Svi smo svesni da kada se radi o kompjuterima ovakvi ljudi postoje.

  Sve je jednostavno… knjige su dostupne svima, zar ne?
  Kratki citati šta je Velimir govorio o Tesli:
  Velimir o Tesli

  A evo šta je sam Tesla govorio kako dolazi do izuma.
  Prvo sledi mali Veljin uvod

  Na svoje zadovoljstvo primetio je da može sa velikom jasnoćom i preciznošću da vizualizuje svoje izume tako da mu nisu neophodni eksperimenti, modeli ili crteži. Tako je razvio svoj novi metod materijalizacije inventivnih koncepcija i ideja. Tesla je vrlo jasno pravio razliku između ideja koje se deduktivno inkarniraju u misao, odnosno viziju, i koncepata koji se stiču generalizovanjem iskustva, induktivno.

  „Momenat kada neko konstruiše zamišljeni aparat nosi problem transformacije sirove ideje u praksu. Zato svakom tako proizvedenom izumu nedostaju mnogi detalji, i obično je defektan (… ) Moj metod je drugačiji. Ja ne žurim da se upustim u materijalni rad. Kada primim ideju, odmah počinjem da je dograđujem u svojoj imaginaciji. Menjam konstrukciju, pravim poboljšanja i uključujem aparat u svom umu da radi. Sasvim mi je svejedno da li testiram svoju napravu u umu ili u laboratoriji. Čak primetim ako nešto smeta u pravilnom radu. (…) Na ovaj način ja sam u stanju da brzo razvijem koncepciju do perfekcije, ne dotičući ništa rukama. Kad dospem tako daleko da na svoj izum primenim svako moguće poboljšanje i više nigde ne vidim nikakvu grešku, tek onda stavim u konkretnu formu ovaj konačni produkt mog mozga. Bez izuzetka moji su aparati radili uvek tačno kako sam zamislio da treba, i eksperimenti su se događali onako kako sam planirao. Za dvadeset godina nije bilo nikakvog izuzetka. (…) Teško da ima naučnog izuma koji može biti unapred predviđen isključivo matematički, bez vizualiziranja. (…) Sprovođenje u praksu nedovršenih, grubih ideja je traćenje energije i gubljenje vremena.“

  Eto…
  Tesla se bavio nekovencijalnom fizikom.
  Geniji slični Tesli kod nasi i u svetu su i dalje neshvaćeni,ustvari neprihvaćeni, jer se ne uklapaju u šemu „konvencionalne komercijalne civilizacije i iste profitabilne tehnologije“.
  Jedino ih prihvate „silom prilika“, kad nešto neosporno ne može a da se ne prizna kao naučno funkcionalna i dokazana stvar, inace ismejavaju ih i bacaju na marginama društva…

  Jedan od takvih genijalnih ljudi je i naš Inženjer {zvanično potvrđeno,mislim to da je inženjer 🙂 } Goran Majanović koji se bavi nekonvencionalnom fizikom, a inspirisan je Teslom.Ovo je njegov zvanični sajt, gde i Velja Abramović daje svoj doprinos !
  Goran Marjanović
  A ovde
  možete pročitati jedan tekst o tome na čemu Goran radi.

  Imam jednog prijatelja Igora, vrhunskog programera, (zvanično potvrđeno) koji je oduševljen ne samo Teslom već i Šaubergerom (šumarom), koji se rodio u Aristokratskoj porodici koja se bavila šumarstvom.
  Evo, prikupio sam u Wordu ono što mi je Igor jednom pisao o njemu.
  šuabereger
  http://www.tattva-viveka.de/victor/menzo.htm

 8. Nebojša Says:

  Слажем се, дискусија са вама више нема смисла, јер смо ми на различитим таласним дужинама. Какве везе имају било какви линкови са мојим знањем о физици, електротехници, о било чему?!! Ваља то могу само ја да кажем у неком образлагању, дискусији…

  Или је то можда непотребно, довољно је да вам пошаљем линк, рецимо о.. о … теорији релативитета,тако… 🙂
  Ало… Анштајн, линк има везе са wебом,интернетом…

  Ја сам мислио да сте буквар одавно оставили за собом и изненађује ме да тако научан тип као ви, буквално поима ствари…

  Изгледа да обнављате градиво. 🙂

 9. mmilan81 Says:

  Svakome ko bar malo ima pojma o fizici ovi linkovi dovoljno govore o vasem poznavanju fizike i elektrotehnike. Svaka dalja diskusija nema bas nikakvog smisla 🙂

 10. Nebojša Says:

  Абрамовић је кренуо испрвним путем, да спозна начин и метод, како је то Тесла имагинцијом и визијом долазио до својих открића, јер је тако очигледно да није у питању само техничко знање иначе би сви били генији, јер можда се тако спозна неки потпуно нови спознајни пут, пут спознаје којим је Тесла тако моћно овладао!!!

  По мени, поред подразумеваног техничког образовања, само људи који су у духовном, супер-сензитивном и моралном степену попут Тесле, могу доћи до “теслиног” пута спознаје,… Тесла је очигледан пример за то!

  Хтео је да ради за добробит човечанства!

  А погледајте данашње научнике, фах идиоте, преко 80% научника ради на изумима који се злоупотребљавају, израбљујући и уништавањући човека и планету !
  А када би их питали нешто о томе рекли би: “ми само радимно свој посао !?”
  То су безкичмењаци, идиоти који лече своје фрустрације…!

  • Никола Says:

   Никола Тесла није ничим овладао, он се с тим родио. Ако баш хоћете, он је са том сврхом послат на Земљу, да погура човечанство. До Теслиног пута спознаје Ви, Веља и Ја нећемо да стигнемо никад, једноставно нисмо рођени за то. Нисмо сви исти и не треба да будемо, неки се роде већи, неки мањи. Свако има неки свој максимум који може да оствари, свој максимални потенцијал, изнад тога се не може у овом животу. Тесла јесте радио за добробит човечанства, то је очигледно, али сигурно није радио то да би се нашао неко ко ће 100 година после њега да прави религију засновану на лажи, користећи се његовим ликом и делом. Тих духовних, супер сензитивних и моралних људи има. Они се стално рађају да на неки начин помогну човечанству, вероватно и сада неки хода међу нама, а да тога нисмо ни свесни… можда га чак и срећемо, а да то и не знамо. После смрти се ти људи проглашавају за богове или синове истих, а затим се прави и религија заснована на лажи и превари… широко распрострањен шаблон, већ столећима, кроз читаву повест.

 11. Marko Says:

  Nebojsa u potpunosti si u pravu.Da je Tesla razmisljao kao ovaj gospodin nikada nista ne bi otkrio.Prema njemu tacno je samo ono sto nauka potvrdi a te teorije i dosadasnja otkrica se ne dovode u pitanje ni jednog trenutka.

 12. MarkoM Says:

  Pohvala za sajt! Neki misle da jedino imas pravo da razmisljas i govoris o odredjenoj temi onda kad imas diplomu da si zavrsio odredjeni fakultet! Time oni brane vreme i godine koje su utrosili da taj fakultet zavrse a ujedno time po svaku cenu zele da podignu sebi vaznost. Diploma ne cini ni coveka ni genija! Kada nebi bilo polemike ko je vazniji i kompetentniji svi bismo mnogo lakse komunicirali!

 13. Nebojša Says:

  Hvala!
  Da, želi se diskreditovati napor talentovanih višedimenzionalnih ljudi,jer obrazovanje je samo „alat“, a genija čini prirodna obdarenost, pričao sam o tome u prethodnim komentarima.
  Da pomenem i ponovim samo ovo za ljude sa diplomom,a da pri tome ne želim da ih diskreditujem,jer odnosi se samo na neke….
  Naš čuveni sadašnji pronalazač Veljko Milković čiji je patent o dvostrukom mehaničkom oscilatoru priznat kao značajno
  dostignuće i uvršćen među sto najboljih u svetu

  ima mišljenje i utiske o svom pronalasku od Velimira Abramovića, kao što se i vidi iz prethodnog linka.Znači pronalač, koji je neka bude rečeno, studirao istoriju, i dobitnik svetski priznatih nagrada,pita za stručno mišeljene“čoveka bez diplome“ o svom pronalasku,to postavio na svom sajtu, a učeni, neki učeni ljudi to ne vide,zapravo boli ih,jer osim šro imaju diplomu koja samo skuplja prašinu, imaju samo sujetu, i ogromni ego,“učeni“ ego…

  Nije li možda taj pronalazač neki glup čovek pa izmislio te pronalaske, pa pita „neobrazovane ljude“ za stručno mišljenje.

  Neke stvari,mnogi obrazovani ljudi nikada neće da shvate,“jer to nisu nigde učili“, toga nema na fakultetima,to se samo poseduje, ili umaš,ili nemaš…

 14. Nebojša Says:

  Juče i danas je probijen „bandwith“( megabajtsko ograničenje u transferu prilikom skidanja ovih audio klipova) za audio zapise od Abramovića. Gledaću da te audio zapise što pre prebacim na drugi server sa neograničenim propusnim opsegom, tako da će najverovatnije od sutra to moći da se nesmetano skida…

 15. primenjivac Says:

  Odlican sajt!!!! Nemojte uopste da trosite vreme objasnjavajuci i prosvetjlijuci skeptike koji nemaju u zivotu pametnija posla… pa samo znaju da pjluju, kritikuju i dokazuju kako bilo sta sto je lepo ne moze postojati (u ovoj genijalnoj prirodi). Takvi skeptici i vode ovaj svet u propast. A skepticizam te vreste je samo nacin na koji se njihov ego brani od mogucnosti da do sad nije bio u pravu.
  Pozdrav ljudima koji dozivljavaju svesnu sponzaju i samospoznaju.

  • Nebojša Says:

   primenjivac,

   Hvala Vam na pohvalama!
   Ja i ne obraćam neku naročitu pažnju na skeptike, ali jednostavno moram da im odgovorim, ne da ih promenim, jer tu nema šanse, već radi suštine stvari. A ponekad i dobro dođu, jer motivišu da se izvuče dosta toga u diskusiji i raspravi, ne toliko zbog njih, već konkretno u ovom slučaju Tesle radi i njegovog načina poimanja prirode, nauke i onom što je samo on dao nauci, tako vredno i dragoceno, što tek treba da se razvije od nekih budućih Tesli.

   Da, tačno…da nije takvih skeptika, i onih vodećih idiota, ovaj svet bi bio mnogo bolji, humaniji i lepši…!

   Pozdravljam Vas!

 16. Milada Says:

  Iskreno, mrzelo me je da citam sve komentare, ali sam iz nekih videla da se sumnja u kompetentnost gospodina Abramovica da prica o Tesli i njegovom radu, sa tim se nikako ne mogu sloziti. Gledala sam ove nedelje na kanalu Studio B emisiju tj. cak 2 emisije „Agape“ u kojoj je gdin. Abramovic bio gost i pricao o Tesli i moram da kazem da je on itekako upoznat sa kompletnim Teslinim radom a takodje odlicno poznaje i fiziku i elektrotehniku. Iako to ne pise u biografiji, covek toliko zeljan znanja sigurno je i privatno ucio i istrazivao nauke pored onih koje je zavrsio na fakultetima.

 17. Milada Says:

  Da dodam, cim sam odgledala 2. epizodu emisije „Agape“ u kojoj je gdin. Abramovic bio gost, otisla sam na Google da pronadjem nesto o doticnom gospodinu jer sam bila fascinirana njegovim pricama o Teslinom radu.Tako sam naisla na ovaj sajt.

 18. Nebojša Says:

  Milada,

  Velimir Abramović o Tesli

  Imam te obadve emisije, postaviću ih sad u ovom komentaru da se gleda, a kada mi zdravlje to dozvoli napisaći i svoj tekst i dati ta dva video klipa u kojima Abramović govori o Tesli, jer ne mogu da odolim, a da i sam nešto ne kažem o našem neprevaziđenom geniju Tesli, a i Abramoviću…

  Evo pomenutih emisija:

  Velimir Abramović o Tesli – prva emisija
  Skini video klip (286 mb.)
  Velimir Abraqmović o Tesli – druga emisija
  Skini video klip (303 mb.)
  Ko se ne snađe oko skidanja, uputstvo je ovde.

 19. Oliver Says:

  Ispravka za link za prvu emisiju, umesto
  http://www.vimeo.com/5299 ;
  link je http://www.vimeo.com/5299370

 20. Nebojša Says:

  OZBILJNA NAUKA & ZABAVNA FIZIKA
  Nebojšin komentar(iznad od, jun 18,2009 u 10:01) je najbliži i mom mišljenju. Predstavnik zvanične naučne misli mora biti veoma obazriv u proceni vrednosti prihvatljivosti LOGICITETA teza ili novih teorija,a to mora i predlagač (naučni autsajder), pa otuda i njihov skepticizam,ali ja sam tu „vakcinu protiv površnosti u nauci“ shvatio odavno još od prof. Vladimira Ajdačića,kao najbojlu nameru da se zaštiti maksimalno mogući kvalitet novog stvaralaštva u nauci.
  Na Milanov međunarodni astronomski poziv,trodnevni (???) pa još i malo produžen,ne baš izdašano (!!!) od astronomije da, mi, obični ljudi napišemo neko svoje zapažanje ili mišljenje o kosmosu,svemiru,vasioni,univerzumu,ja sam kao KOSMOGONIČAR,s datim mi pravom,poslao moje otkriće O NASTANKU SUNČEVOG SISTEMA: JEZGRO GALAKSIJE RAĐA SVOJE ZVEZDE A ZVEZDE RAĐAJU SVOJE PLANETARNE SISTEME ! takođe i,SUNCE JE RODILO ISTOVREMENO PROTO LAVU PROTO MASE ZEMLJE I MESECA,IZ KOGA JE NASTAO TADA,CENTRIFUGALNIM RAZDVAJANJEM,DVOJNI SISTEM PROTO MASE LAVE MESECA OD PROTOMASE LAVE ZEMLJE !

  …i još nekih,intersantnih meni relevantnih detalja…

  Milan mi je poslao u odgovoru „vakcinu“:..“Obućar ne odlučuje iznad cipela“!,ali i pošten poziv:..“Ko poriče (misli na tačnost Laplasove teorije o nastanku nebeskih tela iz kosmičke prašine dignute velikim praskom) treba da dokaže“! Ja međutim smatram da ni crveni pomak ni esperiment u CERN-u nije dovoljan za dokazivanje nepostojećeg „big banga“ !!! U mom istraživanju meni na raspolaganju su dokazi filozofsko-matematičke-logičko-fizičke-astronomsko-opservacijske-astronautsko-mehaničke prirode.I u međuvremenu,dok NASA meri udaljavanje (3,8cm/po jedinici nekog vremena) JOŠ UVEK PROCESA RAZDVAJANJA DVOJNOG SISTEMA ZEMLJA-MESEC,jeste li čuli da se je na fizičarskoj svetskoj zvaničnoj naučnoj sceni pojavio naš talenat Čubrilović,koji je objavio u svojoj teoriji nagoveštaj porekla materije kosmičke prašine Univerzuma iz FIZIČKOG PROCESA KONDENZACIJE MATERIJE! E,tu je bar na vidiku nov kandidat za Nobelovu nagradu,koji će nas možda izvući iz kosmičke prašine,a možda izvući i samu kosmičku prašinu iz nepostojećeg „big banga“! Ali samo tako,fizičko-kvantno-mehanič (ars) ki nije moguće iz prašine izvući i Sunčev Sistem.

  Nemojte mi verovati,ali ni ja nisam dužan da verujem u mnoštvo astronomska-astrofizičarska-kvantno-mehanička verovanja,jer ISTINA JE SAMO JEDNA (NEGDE OVDE),tražiti je možemo svi,a dokazati je može samo SAMa LOgika APSOLUTA PRINCIPA PRIRODE.
  …niko nije privilegovan,samo smo različito odgovorni.
  Gordon Flash STAR

  Nebojša Stojković

  • Nebojša Says:

   Imenjače,

   Možeš početi da pišeš tekstove iz tvoje oblasti istraživanja, da se to klasifikuje u kategoriji: „Teslina internet radionica“ koja ću biti na desnoj traci sajta, tako da će ljudi to odmah videti kada pregleđuju sajt.

   Pozdrav

 21. Nebojša Says:

  OK!…RODŽER… (usput,da ne zapostavimo i doprinos razvoju i umetničkih dela)… u tu čast lupio bih flašu šampanjca o ekran ali tek kada postane neupotrebljiv…(reče Flaš STAR Gordon DŽonson (N)et Bazi, u možda i najnovijem strip scenariju za neki novi Spildbergovski Fantastično-Naučni film.

 22. nebojsas Says:

  pozdrav svima,
  molim Vas da mi posaljete br.telefona ili meil g.Velje Abramovica ili da njemu dostavite moje podatke, a ja sam Nebojsa
  063631039
  E=mail: tinskomerc@yahoo.com
  mozda bih imao nesto zanimljivo vezano za Nikolu Teslu

  • Nebojša Says:

   Имењаче, покушај да професора Абрамовића добијеш на овим мејловима:
   velimir@eunet.yu
   iabramovic@sbb.co.yu
   Телефоне не знам.
   Идеју можеш да образложиш и на овом сајту. Пошаљи мени и ја ћу да објавим. Професор прати овај блог.

  • nebojsas Says:

   ne uvek, ponekad, mogu da odgonetnem zagonetku zagonetnom ili zagonetnem zagonetnog sopstvenom mu zagonetkom
   pozdrav

 23. nebojsas Says:

  pa, razocaran sam , nema nikakvog abera , a vec je peti

 24. misko djukic Says:

  Hvala Nebojša !

 25. Паган Says:

  Шта је по националности Велимир Абрамовић?

 26. prdrg Says:

  U SIBIRU SE (najverovatnije) DESIO TESLA 1908 GODINE, A NE METEOR!!!
  Evo ruske emisije o Tesli, pod zaista neverovatnim naslovom….Tesla Gospodar Sveta, naslov je dala redakcija ruske televizije,
  Tesla je izumeo nauku Geoteledinamiku, novu granu zasnovanu na cistom oscilovanju Zemlje…

  http://vimeo.com/15392925

  • Небојша Says:

   prdrg,

   Да, знам, то је Беба из Црне Горе превела, планирао сам да тај документарац поставим у оквиру чланка, али сам пренатрпан послом и разним другим стварима што нам се догађају у Србији, но доћи ће и то на ред.

   Поздрав

 27. Velimir Abramović Says:

  Dragi moj prijatelju Nebojsa,

  Dragi prijatelji Bloga,

  ovim Vas obavestavam da mi je Gmail adresa hakovana i sa nje su otisla moja lazna pisma na sve adrese iz adresara, pa je adresa ukinuta. Greska je najverovatnije moja jer sam u brzini odgovorio na lazni sluzbeni mail Gmail-a.

  Nova adresa je : velimir0abramovic@Gmail.com

  • Небојша Says:

   Драги пријатељу Велимире,

   Да, добио сам 2 мејла са твоје старе адресе, али сам укапирапо да је то хакер. Да, и мени је пре десетак дана, а и раније доста пута, стиго тај наводни службени Г-маил, али сам знао да је то превара, али ето, ти си у брзини погрешио. Сада када то знаш, чим ти стигне такав мејл, одмах га прво стави у спам, па га поништи.

   Поздрав.

 28. Vladimir Says:

  Jako sam zgranut da jedan fizičar, kao mladi Milošević (mmilan81), osporava na bilo koji način, direktno ili indirektno, rad dr.Abramovića, umjesto da prvo krene od „umne“ Terorije relativiteta putem medija i propagande. Pored svega toga, osporava još i ovaj blog. Rad Nebojše Jovanovića bolji je no svih drugih pojedinačno i grupno, pa čak i od Vašeg, poštovani fizičaru. Na ovaj blog sam našao dosta toga kvalitetnog što ga izdvaja i za mene stavlja na mjesto 1. Čak mi je žao što ga trenutno ne mogu novčano podržati kao što sam neke prošle godine, kada sam bio pri novcu, ako ni zbog čega drugog makar u prkos sujetama. 🙂
  Nemojte se ljutiti poštovani fizičaru, ali na Vaš blog samo što nisam našao da se i kolači prave po teoriji relativiteta. Svi smo čitali teoriju relativiteta, ali i Teslinu nauku, i dovoljno nam je da vidimo šta je pravo, pa makar i gromovi pucali. Radi se samo o tome da li neko hoće da uvidi pravo od krivog, i da li će ići po šablonu i sistemu bez obzira na sve ostalo ili neće.
  I da Vas za kraj upoznam, kao i sve ostale, mladi fizičaru, da je o dr.Abramoviću prije nekoliko mjeseci u njemačkoj naučnoj štampi pisano DA JE NAJVEĆI NAUČNIK DANAS NA OVIM PROSTORIMA. A u oktobru je izašao i na sajt njemačkih kritičara teorije relativiteta, gdje se pojavljuju svi kritičari širom svijeta:
  http://goo.gl/dSWmH

  Zato ako već nabrajate Abramovićev rad u umjetnosti, nemojte drugi put zaboraviti i onaj doktorat na Ruđeru J. Boškoviću i Lajbnicu. Onda biste mogli preći na radove na sinhronizaciji satova itd.itd.

 29. jdosa Says:

  U vezi sa hakovanjem e-maila:
  G Abramovicu, vrlo je vazno da Vasa rec bude zasticena. Koristite Linux (Debian) kao operativan sistem i koristite PGP u korespodenciji preko maila.

 30. Ксенија Says:

  Velimir Abramovic je zasticen kao beli medved, samo ne ume da se stiti od samog sebe. Rusi prete da ga usisaju. Ne dajmo ga!!!

 31. S. Nikolich Says:

  Postovani Gospodine Abramovicu…gledala sam Vasu izjavu o Tesli obadva dela na internetu. Kompletno se slazem sa Vama da Serbia neradi bilo sta sa Teslinim dokumentima. Bilo je ovde u Americi 5 documentarnih serija o Tesli. Ovi ljudi, Travis Taylor I John Stepleton sa Marc Seifer, koji se bavi sa istrazivanjima o Tesli preko 30 godina I napisao je knjigu o Tesli, WIZARD/Carobnjak… on ima doktorat u cutanju rukopisa. Sa njim su bila jos 2 mladica koji zele da se o Tesli pise u Americkim knjigama. Svi troje su bili u Teslin muzej u Beogradu I nazalost bili su veoma hladno docekani od Direktora muzeja. Mark Seifer je zamolio da vidi Teslin potpis za $25,000.00 za Teslin patent ZRAKA SMRTI, kako ga ovde zovu, Direktor muzeja je rekao da oni nemogu da vide Teslin potpis posto je to poseban proces/protokol….toliki put I para za nista. Vratili su se u Ameriku veoma razocarani.
  Spostovanjem,
  Slavica


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: