Пљачкаши душа !


dos.jpg

Најбољи пресек и преглед да ли је учињен напредак у Србији после тзв. петооктобарских промена је да се види шта је бивша опозиција (целокупни ДОС) обећавала и гарантовала народу да ће да учини када дође на власт. Прошао је довољан временски рок од 7 година да се види да ли су наши „генијалци“ када су дошли на власт са речи прешли на дела, и реализовали оно што су обећали и гарантовали.

Да је 7 година довољно за промене показао је Путин који је посрнулу Руску привреду и земљу усправио и дигао на ноге, тако да је Русија поново постала јака и респектабилна земља на коју се мора рачунати у међународним односима.

А шта је са Србијом?
Верујем да су многи заборавили на ДОС-ов Уговор са народом где је ДОС експлицитно наговештавао шта ће да уради када победи на изборима, шта ће да уради за првих сто дана и за годину дана.

Они су гарантовали то! Најбоље о томе шта је обећано, гарантовано, а шта учињено, говори новинар ТАБЛОИДА у свом чланку…

mgrabez.jpg
Милица Грабеж

Ђавољи уговор

Преображење 2000. године (19. август) Демократска опозиција Србије издала је свој предизборни програм назван Уговор с народом. Програм су потписали сви лидери странака тадашњег ДОС-а и председник експертске групе Г 17 плус.

С овим слоганом опозиција, на чијем је челу био Војислав Коштуница, кандидат за председника СРЈ, обратила се грађанима Србије и тадашње СРЈ.

На Преображење 2007. године, када исписујем ове редове, присећам се Уговора с народом, у десет тачака. Читам их изнова. ДОС обећава:

ПРВО: Усвојићемо декларацију о хитним припремама за доношење новог устава, ради отклањања постојећег уставног хаоса.

ДРУГО: Донећемо резолуцију којом се укида садашња економска и политичка блокада Црне Горе, а највиши државни органи обавезују се да одмах отпочну разговоре с легитимним изабраним руководством Црне Горе о карактеру и функцијама будуће државне заједнице Србије и Црне Горе.

ТРЕЋЕ: Обавезујемо будућу владу да одмах поднесе програм конкретних мера Савету безбедности УН, којим би се омогућила доследна примена Резолуције 1244 о Косову, очувао територијални интегритет и суверенитет Србије, гарантовало право на миран и сигуран живот, и подстакла његова интеграција у институције земље.

ЧЕТВРТО: Донећемо закон којим ћемо смањити број министарстава барем за трећину, укинути сва министарска места без портфеља и ограничити број потпредседника на највише три.

ПЕТО: Донећемо закон којим се свим посланицима и члановима владе забрањује гомилање функција током мандата. Члановима владе током мандата биће изричито забрањено да током мандата управљају привредним организацијама.

ШЕСТО: Нова влада ће се обавезати да у року од сто дана стави на увид надлежним скупштинским одборима сва тајна полицијска досијеа.

СЕДМО: Сви чланови владе и народни посланици биће обавезани да објаве детаљан преглед свог имовинског стања и стања чланова своје породице, на дан ступања на дужност.

ОСМО: Од Народне скупштине Републике Србије захтевамо да одмах обустави примену оних закона који производе огромну друштвену штету Србији и њеним грађанима.

ДЕВЕТО: Одабраћемо једну реномирану, независну ревизорску кућу да изврши ревизију буджета и обави темељан преглед финансијског пословања скупштине и владе током претходних мандата.

ДЕСЕТО: Скупштина ће формирати независну комисију експерата која ће преиспитати и обнародовати све релевантне документе, аудио и видео записе које је садашња власт држала у тајности, а односе се на вођење унутрашње и спољне политике Србије и Југославије у периоду 1987-2000. година.

Овако је гласио „Уговор с народом“, који су Војислав Коштуница и сви остали лидери ДОС-а саопштавали грађанима на предизборним митинзима.

Када је 5. октобра те године ДОС насилно преузео власт, сви из ДОС-а су истог трена заборавили на дата обећања. Пођимо редом.

ПРВО: Устав Србије донет је тек 30. септембра прошле године двотрећинском већином, са 242 гласа народних посланика, а потврђен на референдуму који је био намештен.

ДРУГО: Односи с Црном Гором су погоршани, и она се прошле године раздружила са Србијом.

ТРЕЋЕ: Обећана резолуција о Косову остала је мртво слово на папиру.

ЧЕТВРТО: Влада је повећала број министарстава, а Ђинђићева влада имала је чак шест потпредседника.

ПЕТО: Министри и посланици у ДОС-овим владама стали су на чела јавних предузећа, банака, фондова, и већина њих имала је више функција, с огромним принадлежностима.

ШЕСТО: Нова Влада Србије је заиста донела уредбу о отварању полицијских досијеа, али је месец дана касније Уредбу поништио Уставни суд Србије, и полицијски досијеи су и данас државна тајна!

СЕДМО: Чланови владе и народни посланици, с ретким изузецима, нису грађанима ни до данас ставили на увид своје имовно стање, нити намеравају да то учине.

ОСМО: Скупштина Србије мењала је, и по више пута, углавном законе које је ДОС-ова власт доносила, а главни закони ни до данас нису изгласани.

ДЕВЕТО: Ревизија буџета претходних влада никада није извршена.

ДЕСЕТО: ДОС-ова власт никада није ни формирала комисију експерата са задатком да испита важне одлуке претходних Милошевићевих влада.

Уместо обећаног Уговора, власти ДОС-ових странака опљачкале су Србију до голе коже, извршна власт је стала на чело мафијашких група, стотинак породица је преузело скоро сву државну имовину, Србија је постала земља за научне експерименте, за депонију нуклеарног отпада, прање новца, трансфер прљавих технологија…

Грађани Србије су доведени до просјачког штапа. Војислав Коштуница још је премијер, Ђинђићев наследник Борис Тадић још је председник Републике…

Ко с народом тикве сади…

Хмм… Милица је оптимиста, јер наговештава да ће народ да се побуни после толико лажи, превара, обмана, а много је веровао том ДОС-у, надао се, очекивао…!

Бојим се да је народу „опљачкана“ душа која је на издисају, нада је умрла, сви су се предали стихији и петооктобарском лудилу шок терапија и Евроатланских интеграција…

О Боже мој драги..
smajli

Привреда нам је у колапсу, народ живи у хаосу и беди, али зато ми имамо министра финансија број један у Свету…!??
ној
О Боже…зашто…зашто !

Боже сиђи барем мало на земљу, знаш ти како се то већ ради, проветри мало главе и душе овом народу, да се већ једном усправи и поврати самопоштовање, и да отера у прошлост сву ову страначку багру…!
Социјалисти и Радикали…и ви сте у том „пакету“…

Потребна нам је национална и лична катарза, а државу да воде нови поштени и стручни људи који до сада нису били ни у једној партији, а у закону о странкама забранити да било који „експерт“ из било које странке води, или да буде у одбору, неко државно предузеће, да не могу да буду министри, гувернери итд.!

Имамо толико добрих и поштених стручњака, интелектуалаца, паметних људи међу обичним светом распрострањених по целој Србији… али никада нису добили шансу…!!
Људи… дајмо им шансу…!
То си ти, он..она…

Каква бре уска „страначка грла“, марш напоље…!!!
Амин !

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: